Találatok a következő kifejezésre: Miért van h a (855 db)

Az miért van h a sony vaio laptopom nem hajlandó sony dvd-rw-re írni? Miért van ez?

maga a windows lemezíró szoftver azt írja ki hogy a használt lemez írható sebessége vagy nagyobb vagy kisebb a dvd íróénál.

Az miért van, h a szintetikus c vitamint mellett folyamat megfáztam a természetes c vit. Tart. Csipkebogyó teától meg nem?

Legjobb válasz: Persze,h nincs igaza az elsõ válaszolónak. Ahhoz,h a C vitamin hasznosulni tudjon a szervezetben,kell egy bizonyos enzim,ami a természetes C vitamin forrásokban benne van,a szintetikus,elõállított C vitamonikban pedig nincs. csak piszik nagy pénza gyógyszercégeknek a sok "mû vitamin".

Persze, h nincs igaza az elsõ válaszolónak. Ahhoz, h a C vitamin hasznosulni tudjon a szervezetben, kell egy bizonyos enzim, ami a természetes C vitamin forrásokban benne van, a szintetikus, elõállított C vitamonikban pedig nincs. csak piszik nagy pénza gyógyszercégeknek a sok "mû vitamin".
Maga mint C-vitamin, ugyanaz, mint ami megtalálható a természetben is, hát ki ne találjátok már, hogy különbözik bármiben is. Aminek ismerjük a képletét, képesek vagyunk elõállítani, így ugyan azt az anyagot kapjuk, függetlenül attól, hogy növény termelte vagy mi. Az, hogy melyik mennyire tiszta és mit tartalmaz, már más kérdés, de azt se találja ki senki, hogy ma forgalomban lehet kapni természetes C-vitamint, hát mennyi gyümölcs kéne ahhoz, hogy annyit ki lehessen vonni, ugyan már. 100g csipkebogyó tartalmaz 200mg C-vitamint durván, a forrázás árt neki, inkább egyél akkor savanyú káposztát, ha természetes C-vitamin kell, a savanyítás csak 5-10%-ot pusztít el a C-vitaminból.
Mákod volt. Olyan környezetben voltál, ahol kisebb volt a baktériumok/vírusok koncentrációja. A csipkebogyó C-vitamin tartalma elhanyagolható, fõleg ha tea. A tea hatása lehet inkább, hogy belülrõl felmelegít és így csökkenti az immunrendszered gyengülését. Az elõállított C-vitamin is C-vitamin, ugyanaz a képlete, ugyanaz a vitamin. Ha nem az lenne, nem hívnánk C-vitaminnak.
Sajnos a kérdésedben benne van a válasz, ami szintetikus az a szervezet számára felesleges, sõt hozzáteszem, hogy az agyonreklámozott CETEBE és társai még ártanak is az egészségnek, de szerintem pontosan ez a célja, hogy megbetegítsen. Sajnos a gyógyszer lobbi a legnagyobb üzlet a világon. Vannak alternatívák a szinte ingyenes C-vitamin beszerzésére, linkelek egy videot, szerintem érdemes megnézni. http://www.youtube.com/watch?v=V8m5ZP1PsJI
A természetes C vitamint tartalmazó gyümölcsök , zöldségek tartalmaznak olyan más vitaminokat , enzimeket... aminek a C vitamin beépülésében lebontásában nagy szerepe van. Azok a szintetikus C vitaminok nem tartalmaznak mást , csak a C vitamint ezért a szervezet nem tudja olyan hatékonyan felhasználni .A többi veszendõbe megy. Majdnem olyan mikor házat akarsz építeni de csak téglád van és nincs hozzá kötõanyagod ami összeköti a téglát. De ne törõdj vele ! A sok buta ember szedi a C vitamin tablettákat és ezzel profitot termel a gyógyszergyáraknak mert az orvos azt írja fel. Ha legalább minden másnap ennél vöröshagymát vagy káposztát ...ott van C vitamin. De az , hogy megfázik valakii vagy nem az függ a szellemi és fizikai erõnléttõl is.
Szerintem azért, mert az emberi szervezet évmilliókon keresztül csipkebogyóból és egyéb növényi anyagokból nyerte kia szükséges vitaminokat, és erre állt rá, nem pedig a "szuperhatékony" csodaszerekre. Én is szívesebben állok szóba egy hétköznapi csajjal, mint egy agyonplasztikázott, "mûcsöcsös, szájas" kirakati babával!
Így van! Azért tömik(nék) az embereket elõállított C és egyéb vitaminokkal, mert ez nagyon nagy bevétel egyes cégeknek. És mi(sok birka), komoly pénzeket fizetünk ki olyanért, ami igazából feleleges.
A kérdező hozzászólása: És nem a mg számít hanem a felszívódás, hiába vannak szintetikus 1000mg-os c vitamin készítmények, ha nem tudnak hasznosulni. Sokkal többet ér egy csipkebogyó filternyi tea mint egy 1200mg-os aszkorbinsav, ami még lehet tartalmaz állományjavítót, színezéket, aromát, ízfokozót, térfogat-szabályozót, tartósítót is.
A kérdező hozzászólása: iherb.com/New-Chapter-Activated-C-Food-Complex-180-Tablets/63 javítva
A kérdező hozzászólása: Az antioxidánsok körében az elmúlt 10 évben számos kutatás zajlott, amelyek bebizonyították, hogy azok az antioxidánsok, amelyeket izoláltak és a kémiai csoportúkból kivettek egyedül önmagukban nem váltották be azokat a reményeket így például az E-vitamin az nem csak D alfa tokoferol hanem 8 különbözõ tokoferol és tokotrianolnak a keverékének a meghatározott elegye ez sokkal jobban mûködik természetes formában mint a szintetikus E-vitamin, vagy ugyan ez vonatkozik a karotinodokra is. A természetben eddig 600 féle karotinodot ismerünk a gyümölcsökben zöldésgekben általában kombinációban és bizonyos spektrumban fordulnak elõ. Ha ebbõl kiemelünk egyet és azt adjuk be nagy dózisban valakinek, mint azt ahogy ezt megtették számos klinikai vizsgálatban akkor nem születtek jó eredmények. De már tudjuk, hogy ennek az az oka, hogy a temészet az antioxidánsokat legyen az pl C vagy E vitamin karotinoidok vagy más vegyületek falavonoidok, színanyagok, csoportokban és bizonyos spektrumban tartalmazza és soha nem egy-egy molekulában izoláltan. És ha így vizsgáljuk õket akkor nagyon hatékony betegség megelõzõ és bizonyos szemszögbõl betegségeket elváltozásokat gyógyító semlegesítõ hatásuk van. De szintetikus formában nem igazolták ezeket a várakozásokat.
A kérdező hozzászólása: Szent-Györgyi Albert nyilatkozta: "A paprika és a lime nyers kivonata hatékonyabb volt a skorbut ellen, mint az ezekbõl izolált C-vitamin."
A kérdező hozzászólása: NINCS IGAZAD!!! Közben elolvastam egy cikket melyben nyilván valóvá vált számomra, h miért! http://antalvali.com/melyek-jo-es-hatekony-taplalek-kiegeszi..
A csipkebogyót pedig semmi képp nem szabad a szokásos teaként fogyasztani. Nem is úgy készül. A csipkebogyó velõt este hideg vízbe kell áztatni és reggel ( amúgy a nap bármely szakában ) lehet fogyasztani. Forrázással nem készítünk csipkébõl teát, a hõ hatására a c vitamin megsemmisül. Reggelre szép bordó, savanyú "tea" lesz a bogyókból.

Miért van h a párom nem hadja h nézzem pisilés közben amikor ő már többször látott?

Legjobb válasz: Mert a férfiak nagyrésze, köztük én is, nem tud úgy pisilni, hogy közben nézik :D

Mert a férfiak nagyrésze, köztük én is, nem tud úgy pisilni, hogy közben nézik :D
igen, ezzel egyetértek...fõleg mert rólam van szó >.<
csak téged óv hogy közbe le ne hugyáljon
és a kérdezõ most nõ v férfi?
Azért, mert mi a különbség a krokodil.
ronts rá közben
hadja?? te hadsz valamit vagy hagysz? úristen már honnan jönnek ezek? :S
A kérdező hozzászólása: Nõ vagyok és a párom elött pisiltem már, de õ mindig magára zárja az ajtót
szegény te :/

Az miért van, h a könyökünkön van 1 olyan pont amit ha megéritnűnk vagy benyomunk akkor valami ideget találunk el vagy nem is tudom mit és az ilyen nagyon rossz égő érzés?

Legjobb válasz: Nekem olyan szokott lenni, h ha olyan ponton verem be a könyököm, akkor pár percre teljesen elzsibbad a kezem:/ Elég rossz érzés, de pár perc után már teljesen jó lesz.

Nekem olyan szokott lenni, h ha olyan ponton verem be a könyököm, akkor pár percre teljesen elzsibbad a kezem:/ Elég rossz érzés, de pár perc után már teljesen jó lesz.
Pontosan eltaláltad, egy ideg fut azon a ponton elég felszínesen (nervus ulnaris).
Jaa, de ez nem csak férfiakon van...
A kérdező hozzászólása: Tudom csak nemtudtam már masik helyre írni. Vki letudná irni tudományosan , h mi is ez az egész?
Egészen tudományosan: ha megütöd vagy megnyomod a könyöködön azt a bizonyos pontot, mechanikai inger éri a felszínesen futó, "nervus ulnaris" nevû ideget. Ez az inger nem specifikusan (tehát nem a normális tapintási- és hõingerek által vezérelve) beindít olyan folyamatokat, melyek végül "érzetet" közvetítenek az agy felé az ideg ellátási területérõl (ingerületvezetés ill. akciós potenciál néven utánanézhetsz google-ben a részleteknek). Ezt az ilyenkor tapasztalható "furcsa" érzetet paraesthesiának nevezik (melyet az említett mechanikai hatáson túl ezer más dolog is okozhat, gyakran pl. az idegek alkoholizmus miatt kialakuló krónikus károsodása).
Ezen a rajzon láthatod, mennyire felszínesen fut ez az ideg: http://www.pauldurso.com/images/cubitalTunnel.jpg Itt pedig egy igazi nervus ulnaris látható operáció közben kibontva (csak erõs idegzetûeknek): http://www.handerkrankungen.de/Sulcus_Ulnaris/nervus_ulnaris.. (Egyébként nem 1, hanem "egy", mivel az egy itt névelõ, nem számnév.)

Miért van, h a bicepszem, 1x 34 cm. Mutat, 1x meg 35 cm? és nem is edzetem rá, tehát nincs be duranva!

Legjobb válasz: miért van az hogy ennyiszer méred a bicepszed, nincs önbizalmad vagy mi? :P

miért van az hogy ennyiszer méred a bicepszed, nincs önbizalmad vagy mi? :P
Egyszer itt egyszer ott méred... Ne mond h te milliméterre pontosan egy helyen mérted le.
Szar vagy. Az enyém 43-as és nem is járok kondizni, csak itthon edzek.
az enyém meg 47 es, eres, és még sosem voltam edzõsteremben és itthon sem edzek. na tessék.
alaphelyzetben kissebbek az izmok mert inaktívak de ha csinálsz valamit nagyobb lessz mert az erek is megdagadnak benne

Miért van h a fiú akivel együtt vagyok nem mutat be a szüleinek?

Már 7 hónapja együtt vagyok a barátommal és én már bemutattam a szüleimnek meg itt is szokott aludni de ? soha nem említi a szüleit meg semmi. Miért lehet ez?

Legjobb válasz: Talán vannak olyan dolgok a családjában, amiket nem akar elmondani, fél, hogy ha megtudod akkor már kevéséb fogod szeretni. Például esetleg sokaz veszekednek a szülei, alkoholista vagy iszákos az egyik szülõ, sok ok lehet. Ne arra gondolj, hogy téged szégyel, inkább cask finoman vesd fel a kérdést, hogy miért nem. Hidd el van olyan dolog, ami miatt képes lennél kiábárndulni egy pasiból.

Talán vannak olyan dolgok a családjában, amiket nem akar elmondani, fél, hogy ha megtudod akkor már kevéséb fogod szeretni. Például esetleg sokaz veszekednek a szülei, alkoholista vagy iszákos az egyik szülõ, sok ok lehet. Ne arra gondolj, hogy téged szégyel, inkább cask finoman vesd fel a kérdést, hogy miért nem. Hidd el van olyan dolog, ami miatt képes lennél kiábárndulni egy pasiból.
Simán nem akar bemutatni. Nem vitt haza még barátnõt, vagy nem is akar. Jó neki úgy, hogy mindig nálad van.

Az miért van, h a xperia x8am nem olvassa be a sdkártyát?

Van micro sd kártyám belerakom és nem olvassa be annyit ir pár mpig ,hogy sd kárty beolvasása és annyi de haverom bele rakta a sd kártyáját és valami hc-s volt és az tökéletesen ment mi lehet a baj csak az kompatibilis hozzá?

Legjobb válasz: vagy hibás érintkezõ a kártyán. menj be a tmobilba és kérdezd meg h milyen kártyákat fogad el :)

vagy hibás érintkezõ a kártyán. menj be a tmobilba és kérdezd meg h milyen kártyákat fogad el :)

Az miért van h a sok idegesítő liba sikít és össze-vissza kapálózik ha meglát egy bogarat, ha társaságban van?

A buszon ha egyedül utazik tuti nem pattanna fel a helyér?l és kezdene el csapkodni csak azért mert egy darázs odarepült. Megjátszás gondolom. De az miért jó? Ja és a pasiknak mintha ez be is jönne... mert mindig röhögnek. Én meg olyankor fogom a fejem és nézem, h ez szánalmas.

Legjobb válasz: szard már le :D én is szoktam...

szard már le :D én is szoktam...
Én akár egyedül vagyok, akár társaságban, üvöltök, ha pókot látok, aztán könyvvel vagy cipõvel kinyírom. 15/F
Nekem ez Q-ra nem jön be. Sõt, rendszerint ilyenkor megfogom kézzel vagy valami papírral a rovarokat és szabadon engedem.
mert *általában* (nemmindig de általában) ez beindítja a pasikban a védelmezõ ösztönt, amit általában a megdugnám ösztön követ XD
Mert amellet hogy idegesítõek, párhuzamosan még nagyon ostobák is õk.
Akkor te sem tudod, hogy mi az a fóbia... Én nyugodt szívvel nekiállok még a buszon is futkorászni, ha egy pókot látok. Társaságban meg legalább lesz olyan, aki elteszi láb alól.
A kérdező hozzászólása: De tudom mi az, de én pont arról beszélek, h vannak olyanok akik visítanak, csapkodnak, de buszon meg tuti nem tennék. Te nem játszod meg magad.

Miért van h a kv-tol hányingerem van de nagyon? Lejebb

kb 3 éve iszom a kv-t. azt manapság 1ik naprol a másikra hányingerem lett miután megiszom.nem undorodom tölle mert szeretem.szoval az kilőve

Legjobb válasz: Kv alatt a vízionszorzatot érted?

Kv alatt a vízionszorzatot érted?
A kérdező hozzászólása: nem.hanem a kávéra.amit emberek reggelente isznak.xd
A kávé savat csinál. A gyomorsav irritálja a gyomor nyálkahártyáját meg a gyomorszájat, így émelygést és hányingert okozhat. Ha tejjel iszod, akkor akár attól is lehet. Van aki egyik napról a másikra lesz laktózérzékeny vagy tejallergiás. Sõt, igazából sokan egyik napról a másikra szembesülnek vele.
Nem sok a savad? Ha igen, akkor attól lehet.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ!:D

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!