Találatok a következő kifejezésre: Miért van hűtőszekrények (5 db)

Miért van ráírva egy üdítőre, hogy felbontás után hűtőszekrényben tárolva (csak) 3 napig őrzi meg szavatosságát?

Ha mondjuk ezen a héten kedden kinyitottam egy cappy-t, vagy nestea-t de alig ittam bel?le egy pohárral, akkor ma már nem is ihatok bel?le? Bajom lesz t?le? Vagy ez csak tájékoztató jelleg?, és nem biztos, hogy teljesen ugyanolyan íz? lesz, de attól még jó? H?t?ben tároltam természetesen.

Legjobb válasz: Ez csak egy sablonszöveg szerintem. Persze az elõttem lévõnek is igaza van valamilyen fokon, de hányszor megiszom az egyhetes italokat is, soha nem lesz tõle bajom

Ez csak egy sablonszöveg szerintem. Persze az elõttem lévõnek is igaza van valamilyen fokon, de hányszor megiszom az egyhetes italokat is, soha nem lesz tõle bajom
Miért, én nem ezt írtam? Pedro

Ha a hűtőszekrény kinyitom, majd becsukom és röktön ismét ki akarom nyittani, nagyon nehezen nyilik (mindha az ajtót huznák belülről), miért van ez?

Legjobb válasz: A nyitáskor a hûtõbe került levegõ gyorsan lehûl a hûtõ belsejében, lecsökken a térfogata, ezért vákuum keletkezik.

A nyitáskor a hûtõbe került levegõ gyorsan lehûl a hûtõ belsejében, lecsökken a térfogata, ezért vákuum keletkezik.
ahogy az elsõ válaszoló írta. A hûtõajtó puha szivacsos, az teszi lehetõvé a vákuumos záródást, ha megfigyeled becsukás után rászívja magát, a tömítés kisebb
Üdv! Tiszta fizika. A meleg levegõ térfogata nagyobb, így mikor az hûlni kezd a pára kicsapódása mellett térfogata és nyomása csökken, így nyomáskülönbség lép fel a hûtött tér és a kültér között. A nyomáskülönbség a réseken lassan kiegyenlítõdik, mivel a hûtõ sem zár tökéletesen. Üdv!

Miért van a hűtőszekrények belsejében egy olyan kapcsoló, amivel állandóra is fel lehet kapcsolni a világítást?

Legjobb válasz: Én még olyan háztartási hûtõt nem láttam, amiben állandóra kapcsolható a világítás! Ipari hûtõkamrában viszont igen! Ez milyen tipus?

Én még olyan háztartási hûtõt nem láttam, amiben állandóra kapcsolható a világítás! Ipari hûtõkamrában viszont igen! Ez milyen tipus?
A kérdező hozzászólása: Siemens, de az elõzõ hûtõink is ilyenek voltak. Totál értelmetlen funkció.
Nem teljesen értelmetlen. Pl. nyáron, amikor meleg van, és nincs lékondid, akkor egyszerûen kiveszed a polcokat belõle, beülsz, és magadra csukod az ajtót. Így a világosban legalább olvasgatni tudsz.


A Földön gravitáció hat minden tárgyra. Egy közönséges kicsi mágnesre miért nem hat, amikor az a hűtőszekrényen van?

Legjobb válasz: Miért ne hatna? Éppen ugyanúgy hat a földi gravitáció arra a mágnesre is. Csak éppen a mágnes annyira erõsen vonzza a hûtõ fémét, hogy a fellépõ erõ legyõzi a gravitációt.

Miért ne hatna? Éppen ugyanúgy hat a földi gravitáció arra a mágnesre is. Csak éppen a mágnes annyira erõsen vonzza a hûtõ fémét, hogy a fellépõ erõ legyõzi a gravitációt.
Azért akkor már fogalmazzuk meg rendesen, hogy miért is nem esik le. A mágnes elkezdi vonzani a hûtõ fémfalát, viszont mivel ez víszintes irányú, nem ez az az erõ közvetlenül, ami miatt nem esik le. Mivel a mágnes hozzányomódik a felülethez, fellép egy tapadási súrlódási erõ, ez akadályozza meg, hogy lecsússzon.
a mágneses erõ erõsebb a gravitációnál
Ennyi erõvel azt is kérdezhetted volna, hogy a repülõre miért nem hat a gravitáció, hiszen nem esik le. :D
Vagy másképp: Ha valamire hat a gravitáció, attól még nem biztos hogy leesik. Ha egy lejtõn állsz, akkor is elvileg le kellene csúsznál róla a domb aljáig, de nem csúszol, mert a cipõd tapad a talajhoz, ahogy elõzõ is írta.

A hűtőszekrény és az autóklíma elvileg ugyanazon fizikai elvre épül, mégis a hűtő elmegy 20 évig karbantartás nélkül, az autóklímávalmeg mindig baj van, jó drágán után kell töltögetni, javítani. Miért?

Értem, hogy bizonyára valamelyest más a konstrukció, de miért nem lehet/érdemes úgyanúgy mecsinálni ? Miért megy tönkre ?

Legjobb válasz: A 16 éves Audim klímája tökéletes, az elmúlt néhány évben csak tisztítva volt. A néhány év alatt tönkrement egy Gorenje és egy Zanussi hûtõnk is. Szerintem sokáig elvan az autóklíma ha betartjuk a "használati utasítását".

A 16 éves Audim klímája tökéletes, az elmúlt néhány évben csak tisztítva volt. A néhány év alatt tönkrement egy Gorenje és egy Zanussi hûtõnk is. Szerintem sokáig elvan az autóklíma ha betartjuk a "használati utasítását".
A kérdező hozzászólása: Hát, mondjuk azt megértem, hogy egy autóklíma használati utasításába beletartozik a tisztítás - hiszen belélegezendõ levegõt, hût - ám azt kevésbbé, hogy rendszeres használat hiánya is tönkremenetelt okoz. Kell lenni valami alapvetõ különbségnek, mert a 16 éve szolgáló klíma kontra pár év alatt kipurcanó hûtõ - szerintem inkább "üdítõ" kivétel mint jellemzõ. Különösen, hogy szüleim lehet hûtõgépe több mint 30 évet szolgált és még ma is megy csak nem egyfolytában. Ja és még hût is :-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, akkor most már dereng... A probléma nyitja, hogy a hûtõhöz hasonló zárt és tömített rendszert az autó nyújtotta körülmények közt túl költséges volna megcsinálni. Nincs külön kompresszorhajtó motor - ezért tömszelence kell a kompresszornak kell ami szivárog, valamint a rezgések miatt az alkatrészeket lágy nemfémes vezetékekel egyszerûbb összecsövezni ami nem olyan gáztömör mint a forrasztott fémcsövek és szintén - ha lassan is - de enged... Hát... hm... remélhetõleg a szökdösõ hûtõközeg legalább természetbarát.
Természetbarát? Hát sajnos nem. Igaz, hogy az ózon-t már nem bántják úgy mint a "régebbi" gázok, viszont üvegház fokozó hatásuk van.(GWP) Akár több ezerszerese mint a "fõbûnös" Széndioxidnak.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!