Találatok a következő kifejezésre: Miért van hónapja (470 db)

Áhh.....nõgyógyász. Nem neten fogunk meg gyógyítani.
"Kedves" elsõ válaszoló: ha nem tudsz semmi okosat mondani, akkor miért szólod le a kérdezõt??? Szóval... szedsz fogamzásgátló tablettát (mert lehet ennek a mellékhatása)?
Nem tudom miért van, de nem lehetsz terhes, ha menstruálsz.
Lehet, hogy az eseményutáni tabi megbolygatta a hormonrendszered, és azért volt a pecsételõ vérzés. Ha ismét jelentkezne azért jobb ha nõgyógyászhoz mész.

Google maps miért nem megy? Hónapok óta nem megy nekem sehol. Miért van ez?

Legjobb válasz: Jelentem, a Google Maps ,hibátlanul megy hónapok óta. Ha nálad nem ,akkor a gépeden van a gond. Én újratelepíteném minimum a böngészõt,vagy a wint.

Jelentem, a Google Maps , hibátlanul megy hónapok óta. Ha nálad nem , akkor a gépeden van a gond. Én újratelepíteném minimum a böngészõt, vagy a wint.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Win7em volt, ott ment. De most winxp van, több gépen sem megy... Azaz egyiken sem... Semmilyen böngészvel sem... :(
Csak nálatok van/lehet hiba, mert a Google az jó.
Nekem is június 12-én volt meg utoljára. Július 6-án pozitívat teszteltem. Te miért nem tesztelsz?
A kérdező hozzászólása: Július 12-én teszteltem és negatív. De én azt nem értem, hogy miért van 12-óta pecsételõ vérzésem a mai napig is. Terhességi tüneteim nincsenek.

Az lenne a kerdesem, hogy miert van az hogy egy honapba 2x menstrualok ez eddig 2x tortent meg tehat 2 honapba 4x menstrualtam volt mikor tovabb tartott volt mikor csak 4 nap volt 14 eves vagyok es csak 5 honapja menstrualok?

Legjobb válasz: Valószínûleg azért van mert fiatal vagy és még csak most kezdtél menstruálni. :) Az elején még nem feltétlenül rendszeres. Szerintem beszélj anyukáddal errõl, és ha huzamosabb ideig nem áll be viszonylag normálisra akkor érdemes megkérdezni errõl egy orvost. Most még ne izgulj, de mondd el anyukádnak (ha még nem tud róla), és várj türelmesen. :)

Valószínûleg azért van mert fiatal vagy és még csak most kezdtél menstruálni. :) Az elején még nem feltétlenül rendszeres. Szerintem beszélj anyukáddal errõl, és ha huzamosabb ideig nem áll be viszonylag normálisra akkor érdemes megkérdezni errõl egy orvost. Most még ne izgulj, de mondd el anyukádnak (ha még nem tud róla), és várj türelmesen. :)
Az elsõ 1-2 évben elõfordulhat az is, hogy sûrûbben jön meg a menstruáció.
2év alatt kell, h beáljon normálisra. Nekem is volt ilyenis, és olyanis, h 2-3hónap kimaradt..
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszokat :) Csak azt remelem.hogy amikor megyunk nyaralni nem pont akkor jon meg :)

Az miért van hogy 2 és fél hónapja volt az első mensesem lassan már 3 hónap és még semmi én úgy tudom ha nincs akkor is fehér folyásnak kellet volna lenni-e ez alatt a idö alatt vagy nem mindig van az elsőnél?

Legjobb válasz: Mennyire vagy testileg fejlett? Puncid és a hónaljad szõrösödik? Melled nõ? Egyébként ne aggódj, még nagyon fiatal vagy és ilyenkor több hónap is kimarad. Még csak most fejlõdik a hormonrendszered.

Mennyire vagy testileg fejlett? Puncid és a hónaljad szõrösödik? Melled nõ? Egyébként ne aggódj, még nagyon fiatal vagy és ilyenkor több hónap is kimarad. Még csak most fejlõdik a hormonrendszered.
A kérdező hozzászólása: Igen a puncim már elégé szörös föleg a szeméredomb, a hónaljam meg minimálisan azóta miótta meg volt az elsõ a melleim is nõtek egy picit. De az olvastam itt az oldalon hogy akinek meg jönni közeleg az elsõ fél évig fehér folyása van de de nekem elöte nem volt oktoberben fogta magát és meg jött kb 7 napra azóta semmi csak cici növekedés
Úgy tudom én is, hogy a fehérfolyás mindennapos dolog. Hol több van, hol kevesebb. Szerintem szólj Anyukádnak.
Elõzõ kettõ vagyok. Hány éves vagy?
A kérdező hozzászólása: 13 leszek 2honap múlva

Miért van az, hogy egyik hónapban fájnak a melleim peteéréstől a mensiig, a másik hónapban nem? Van ennek valami jelentősége?

Legjobb válasz: Én is tapasztaltam ugyanezt.Nekem sokszor a vitaminok(fõleg az E-vit)elmúlassza a mellfeszülést.Volt pé. Az is lehet h nincs pé. abban a hónapban amikjor nem feszül a mell.

Én is tapasztaltam ugyanezt.Nekem sokszor a vitaminok(fõleg az E-vit)elmúlassza a mellfeszülést.Volt pé. Az is lehet h nincs pé. abban a hónapban amikjor nem feszül a mell.
Abban a hónapban, amikor utólag kiderült, hogy nem volt peteérésem, vagy legalábbis tüszõrepedésem (hõgörbébõl). A mens. idejéig nagyon érzékenyek voltak a mellbimbóim. Ezt követõ hónapban idõszerûen rásegítettek a peteérésre gyógyszeresen, s semmi tünetem nem volt azon kívül, hogy kicsit feszülõbbnek éreztem a melleimet és rettentõen megjött az étvágyam. Gondoltam: a hormonok, meghát hízom. Hát nem. Terhesség.
Valószínüleg a hormonok játszadoznak egy kicsit. Nekem is voltak ilyen tapasztalataim.Egyszer majd megõrültem, annyira fájt, de mostanában egyáltalán nem fájnak a melleim.

Ha valaki megfogan, akkor 9 hónap múlva világra jön, tehát 3 hónap után egy éves. Akkor most miért van az, hogy a világra jöttének pillanatától számoljuk az éveket?

Legjobb válasz: Szerintem mert a születésnap egy konkrét idõpont, a fogantatástól viszont nem mindig pontosan 9 hónap múlva születnek az emberek, vannak akik bõven korábban születnek. Ha nem így számolnák azt sem tudnák megmondani, hogy pontosan hány éves, hónapos, napos valaki.

Szerintem mert a születésnap egy konkrét idõpont, a fogantatástól viszont nem mindig pontosan 9 hónap múlva születnek az emberek, vannak akik bõven korábban születnek. Ha nem így számolnák azt sem tudnák megmondani, hogy pontosan hány éves, hónapos, napos valaki.
Nézd, bizonyos berkekben az az elv (hogy bizonyított-e vagy sem, én nem értek hozzá), hogy a lélek a fogantatás pillanatában kerül bele abba a pici valamibe, amibõl az ember kialakul. Állítólag volt egy film, amiben volt egy abortusz, és állítólag a pici magzat menekült. Nem tudom, én nem láttam, csak hallottam. Gondolom, ezért mondták neked is, hogy azt a 9 hónapot is rá kell számolni. Na igen, csak érted, azt nem tudjuk olyan pontosan meghatározni, mint a születést. Lásd az én esetemet a 2 hétrõl. Lehet, hogy én pontosan jöttem és õk számolták el magukat, de lehet, hogy õk számoltak jól, és tényleg én jöttem késõbb. Nem tudjuk biztosan.
Még ma se tudjuk 100%-osan biztosan megmondani a fogantatás pillanatát, +/- minimum néhány napot nyugodtan rá lehet számolni, a születés pillanata viszont egy fix pontos idõpont, így egyértelmû, hogy azt számoljuk, amit biztosan tudunk, és nem azt, amit csak nagyjából. Nézzük, én állítólag 2 hetet késtem, de mi van, ha a fogantatásom pillanatát számolták el 2 héttel? Remélem, érted.
Azért, mert a születésnapokat számoljuk, nem a fogantatásnapokat.
Az ember akkor lép ki a világ elé, amikor megszületik. Ergo onnantól számoljuk. A fogantatást régebben nem tudták megmondani, mikor történt, így maradt a kézzelfogható esemény.
Azt írtad, hogy "valaki megfogan". Nos a fogantatás pillanatában õ távolról sem valaki, csak két összeolvad sejt. Emelett parazita életmódot folytat, és önállóan életképtelen, vagyis nem önálló élõlény. a születés egy olyan pillanat, amikortól kezdve a gyerek szervezete kénytelen-kelletlen rákényszerül a saját létfenntartására. Innentõl tekinthetõ önálló élõlénynek, és innentõl van értelme számolni az életkorát. Melleseleg az elõzõ hozzászólónak van igaza, régen a születés volt az a pillanat, amit az emberek jegyezni tudtak, nem a fogantatás. A fentieket csak azért írtam le, hogy lásd, a mai tudomány is a hagyományt pártolja.
Mellesleg születés után önállótlan csak igazán. Láttál már babát, de komolyan? Rettenetes...
Utolsó elõtti válaszolónak: parazita? Mondd, Te normális vagy? Kell bármit is hozzátenni az egyesült sejtekhez? Igenis VALAKI!
A kérdező hozzászólása: ebben tökéletesen egyet értek, csakhogy a gyerek már akkor is létezik.
Azért megjegyezném, hogy közvetlenül a születése után se valami önálló az a kis élõlény... Szerintem ez a korszámítás inkább jogi, mint tudományos kérdés. Jogilag (a legtöbb országban) a magzat nem jogalany, tehát nincsenek neki emberi jogai, amiket õ vagy egy képviselõje érvényesíthetne, míg az újszülöttnek vannak. Máskülönben minden abortusz jogilag szándékos emberölésnek minõsülne. Úgy tûnik, bele kell törõdni, hogy ez egy olyan világ, ahol csak a születésétõl tekintenek valakit embernek.
Szia!De a kínaiak viszont beleszámolják a 9 hónapot, csak az elõzõek alapján, nem tudom hogyan.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Mostmár értem, csak sokan azt állítják, hogy a 9 hónapot is rá kell számolni
Igen, ez igaz. De a kérdésed arra vonatkozik, hogy mikortól számoljuk az éveit. Az, hogy valaki hány éves, erõteljesen jogi kérdés, mivel rengeteg társadalmi joga és kötelezettsége bizonyos életkorokhoz lesz kötve az életében. Legelsõ jogai a jogalanyiságának kezdetétõl, azaz a születése pillanatától kezdõdõen léteznek. Az emberek különbözõ (és ráadásul rendszerint nem pontosan ismert) hosszúságú idõt töltenek az anyaméhben, megszületésük után viszont "egyenlõk" abban a tekintetben, hogy ugyanúgy részei lesznek a társadalomnak. Ha tfh. tudnánk, hogy ki mikor fogant, és onnantól számítanánk az életkorát, akkor két ember, akik ugyanakkor fogantak, ugyanolyan korúnak számítana, holott elképzelhetõ, hogy az egyikük (ha koraszülött volt) akár két hónappal régebb óta rendelkezik jogalanyisággal. Az ilyen kérdéseknek például örökségi szempontokból lehet jelentõsége. Egy magzatnak nincs joga örökölni, de amint megszületik, törvényes örökössé válhat.

Szerintetek miért van bedugulva reggel mostanában a fülem? És miért zsibbad éjszaka már vagy 3 hónapja a kezem. Készûlök orvoshoz már 1 hónapja de lehet, hogy nem érdemes vele foglalkoznom.

Legjobb válasz: A füldugulás okai lehetnek: fülzsír, felsõ léguti gyulladás, középfül gyulladás. A kezed hol zsibbad? Az ujjaidnál, vagy máshol?

A füldugulás okai lehetnek: fülzsír, felsõ léguti gyulladás, középfül gyulladás. A kezed hol zsibbad? Az ujjaidnál, vagy máshol?
"Szerintetek miért van bedugulva reggel mostanában a fülem? " Gégészeten megmondják. Lehet, hogy ki is mossák és akkor ez a probléma meg is szûnik azonnal.
Most attól félsz, hogy az orvosnál kiderül valami? Strucc politikából mindig baj kerekedik. Sem a kéz zsibbadás nem normális, és a fül bedugulása sem. Keringési probléma lehet. Irány a fülészet majd beutalót kérni az anginológiára . Vagy elõtte nyaki ultrahang
A kérdező hozzászólása: a kezem az ujjaimnál zsibbad de már akkor is ha sokat biciklizek.félni nem félek csak nincs idõ magamra.
A kérdező hozzászólása: az angológián mit csinálnak vagy mit vizsgálnak a szívem? annyira nagy baj nem lehet 42 éves vagyok. amúgy köszi a válaszokat mindenkinek
Az anginológián mérik az vér áramlását, annak vérnyomását érszûkületet keresnek. Plakkok, meszes kevésbé átjárható beszûkült ereket, trombózisra utaló jeleket. Arra adnak értágítót vérhígítót
Az ujjaid zsibbadása a nyaki gerinc elmeszesedése miatt is lehet.
A kérdező hozzászólása: köszönöm mindenkinek a tájékoztatást. mégis csak elmegyek orvoshoz. egyébként a jobboldali nyakam és vállam is fáj régóta csak azt azért nem említettem mert a zsibbadás a legujabb tünet.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!