Találatok a következő kifejezésre: Miért van hónap, hogy (245 db)

Az lenne a kerdesem, hogy miert van az hogy egy honapba 2x menstrualok ez eddig 2x tortent meg tehat 2 honapba 4x menstrualtam volt mikor tovabb tartott volt mikor csak 4 nap volt 14 eves vagyok es csak 5 honapja menstrualok?

Legjobb válasz: Valószínûleg azért van mert fiatal vagy és még csak most kezdtél menstruálni. :) Az elején még nem feltétlenül rendszeres. Szerintem beszélj anyukáddal errõl, és ha huzamosabb ideig nem áll be viszonylag normálisra akkor érdemes megkérdezni errõl egy orvost. Most még ne izgulj, de mondd el anyukádnak (ha még nem tud róla), és várj türelmesen. :)

Valószínûleg azért van mert fiatal vagy és még csak most kezdtél menstruálni. :) Az elején még nem feltétlenül rendszeres. Szerintem beszélj anyukáddal errõl, és ha huzamosabb ideig nem áll be viszonylag normálisra akkor érdemes megkérdezni errõl egy orvost. Most még ne izgulj, de mondd el anyukádnak (ha még nem tud róla), és várj türelmesen. :)
Az elsõ 1-2 évben elõfordulhat az is, hogy sûrûbben jön meg a menstruáció.
2év alatt kell, h beáljon normálisra. Nekem is volt ilyenis, és olyanis, h 2-3hónap kimaradt..
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszokat :) Csak azt remelem.hogy amikor megyunk nyaralni nem pont akkor jon meg :)

Ha valaki megfogan, akkor 9 hónap múlva világra jön, tehát 3 hónap után egy éves. Akkor most miért van az, hogy a világra jöttének pillanatától számoljuk az éveket?

Legjobb válasz: Szerintem mert a születésnap egy konkrét idõpont, a fogantatástól viszont nem mindig pontosan 9 hónap múlva születnek az emberek, vannak akik bõven korábban születnek. Ha nem így számolnák azt sem tudnák megmondani, hogy pontosan hány éves, hónapos, napos valaki.

Szerintem mert a születésnap egy konkrét idõpont, a fogantatástól viszont nem mindig pontosan 9 hónap múlva születnek az emberek, vannak akik bõven korábban születnek. Ha nem így számolnák azt sem tudnák megmondani, hogy pontosan hány éves, hónapos, napos valaki.
Nézd, bizonyos berkekben az az elv (hogy bizonyított-e vagy sem, én nem értek hozzá), hogy a lélek a fogantatás pillanatában kerül bele abba a pici valamibe, amibõl az ember kialakul. Állítólag volt egy film, amiben volt egy abortusz, és állítólag a pici magzat menekült. Nem tudom, én nem láttam, csak hallottam. Gondolom, ezért mondták neked is, hogy azt a 9 hónapot is rá kell számolni. Na igen, csak érted, azt nem tudjuk olyan pontosan meghatározni, mint a születést. Lásd az én esetemet a 2 hétrõl. Lehet, hogy én pontosan jöttem és õk számolták el magukat, de lehet, hogy õk számoltak jól, és tényleg én jöttem késõbb. Nem tudjuk biztosan.
Még ma se tudjuk 100%-osan biztosan megmondani a fogantatás pillanatát, +/- minimum néhány napot nyugodtan rá lehet számolni, a születés pillanata viszont egy fix pontos idõpont, így egyértelmû, hogy azt számoljuk, amit biztosan tudunk, és nem azt, amit csak nagyjából. Nézzük, én állítólag 2 hetet késtem, de mi van, ha a fogantatásom pillanatát számolták el 2 héttel? Remélem, érted.
Azért, mert a születésnapokat számoljuk, nem a fogantatásnapokat.
Az ember akkor lép ki a világ elé, amikor megszületik. Ergo onnantól számoljuk. A fogantatást régebben nem tudták megmondani, mikor történt, így maradt a kézzelfogható esemény.
Azt írtad, hogy "valaki megfogan". Nos a fogantatás pillanatában õ távolról sem valaki, csak két összeolvad sejt. Emelett parazita életmódot folytat, és önállóan életképtelen, vagyis nem önálló élõlény. a születés egy olyan pillanat, amikortól kezdve a gyerek szervezete kénytelen-kelletlen rákényszerül a saját létfenntartására. Innentõl tekinthetõ önálló élõlénynek, és innentõl van értelme számolni az életkorát. Melleseleg az elõzõ hozzászólónak van igaza, régen a születés volt az a pillanat, amit az emberek jegyezni tudtak, nem a fogantatás. A fentieket csak azért írtam le, hogy lásd, a mai tudomány is a hagyományt pártolja.
Mellesleg születés után önállótlan csak igazán. Láttál már babát, de komolyan? Rettenetes...
Utolsó elõtti válaszolónak: parazita? Mondd, Te normális vagy? Kell bármit is hozzátenni az egyesült sejtekhez? Igenis VALAKI!
A kérdező hozzászólása: ebben tökéletesen egyet értek, csakhogy a gyerek már akkor is létezik.
Azért megjegyezném, hogy közvetlenül a születése után se valami önálló az a kis élõlény... Szerintem ez a korszámítás inkább jogi, mint tudományos kérdés. Jogilag (a legtöbb országban) a magzat nem jogalany, tehát nincsenek neki emberi jogai, amiket õ vagy egy képviselõje érvényesíthetne, míg az újszülöttnek vannak. Máskülönben minden abortusz jogilag szándékos emberölésnek minõsülne. Úgy tûnik, bele kell törõdni, hogy ez egy olyan világ, ahol csak a születésétõl tekintenek valakit embernek.
Szia!De a kínaiak viszont beleszámolják a 9 hónapot, csak az elõzõek alapján, nem tudom hogyan.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Mostmár értem, csak sokan azt állítják, hogy a 9 hónapot is rá kell számolni
Igen, ez igaz. De a kérdésed arra vonatkozik, hogy mikortól számoljuk az éveit. Az, hogy valaki hány éves, erõteljesen jogi kérdés, mivel rengeteg társadalmi joga és kötelezettsége bizonyos életkorokhoz lesz kötve az életében. Legelsõ jogai a jogalanyiságának kezdetétõl, azaz a születése pillanatától kezdõdõen léteznek. Az emberek különbözõ (és ráadásul rendszerint nem pontosan ismert) hosszúságú idõt töltenek az anyaméhben, megszületésük után viszont "egyenlõk" abban a tekintetben, hogy ugyanúgy részei lesznek a társadalomnak. Ha tfh. tudnánk, hogy ki mikor fogant, és onnantól számítanánk az életkorát, akkor két ember, akik ugyanakkor fogantak, ugyanolyan korúnak számítana, holott elképzelhetõ, hogy az egyikük (ha koraszülött volt) akár két hónappal régebb óta rendelkezik jogalanyisággal. Az ilyen kérdéseknek például örökségi szempontokból lehet jelentõsége. Egy magzatnak nincs joga örökölni, de amint megszületik, törvényes örökössé válhat.

Miért van az, hogy egyik hónapban fájnak a melleim peteéréstől a mensiig, a másik hónapban nem? Van ennek valami jelentősége?

Legjobb válasz: Én is tapasztaltam ugyanezt.Nekem sokszor a vitaminok(fõleg az E-vit)elmúlassza a mellfeszülést.Volt pé. Az is lehet h nincs pé. abban a hónapban amikjor nem feszül a mell.

Én is tapasztaltam ugyanezt.Nekem sokszor a vitaminok(fõleg az E-vit)elmúlassza a mellfeszülést.Volt pé. Az is lehet h nincs pé. abban a hónapban amikjor nem feszül a mell.
Abban a hónapban, amikor utólag kiderült, hogy nem volt peteérésem, vagy legalábbis tüszõrepedésem (hõgörbébõl). A mens. idejéig nagyon érzékenyek voltak a mellbimbóim. Ezt követõ hónapban idõszerûen rásegítettek a peteérésre gyógyszeresen, s semmi tünetem nem volt azon kívül, hogy kicsit feszülõbbnek éreztem a melleimet és rettentõen megjött az étvágyam. Gondoltam: a hormonok, meghát hízom. Hát nem. Terhesség.
Valószínüleg a hormonok játszadoznak egy kicsit. Nekem is voltak ilyen tapasztalataim.Egyszer majd megõrültem, annyira fájt, de mostanában egyáltalán nem fájnak a melleim.

Miért van az, hogy aki akar babát, az küzd hónapokig (akár évekig) érte, mások meg abortuszra rohangálnak egy egyéjszakás kaland után?

Ez olyan igazságtalan! 3 hónapja abbahagytam a fogamzásgátlót, követem a ciklus.hu-n az ovulációmat, babát szeretnénk a párommal, de eddig még semmi. Ma sajnos megjött...igyak teákat? gyertyázzak 1 óráig szex után? milyen tippeket tudtok, ami segíthet babaprojektben? Tudom, hogy türelmesnek kellene lenni, de kezdek elkeseredni. 22 éves vagyok, azt hittem ebben a korban könnyebben megy a teherbe esés...

Legjobb válasz: Ezek szerint még nem jött helyre a hormonháztartásod. Én annak idején a tabletta elhagyása utáni 7. hónapban lettem várandós. Ne aggódj feleslegesen. 3 hónap nem nagy idõ, fõleg hogy még csak 22 éves vagy. Amúgy a szagokra való érzékenység ilyen korán még nem szokott jelentkezni.

Ezek szerint még nem jött helyre a hormonháztartásod. Én annak idején a tabletta elhagyása utáni 7. hónapban lettem várandós. Ne aggódj feleslegesen. 3 hónap nem nagy idõ, fõleg hogy még csak 22 éves vagy. Amúgy a szagokra való érzékenység ilyen korán még nem szokott jelentkezni.
Ne koncentráljatok rá, fõleg te ne. Nyugodjál meg és éld az életed... A stressz nem bababarát.
Tabi után 3 hónapot mondanak arra, hogy kiürül a gyógyszer, szóval lehet, most ürült ki végleg, és jövõ hónapban sikerül majd. Nálunk 3 hónap volt a türelmi idõ, dokinéni kérte így. Szóval abbahagytam a tabit, és 3 hónapig még védekeztünk. Az utolsó hónap a próba elõtt már lelki ráhangolás volt, vettem palástfûteát, elterveztem, hogy egy hónap múlva baba lesz a pocakban, de nem stresszeltünk rá. A köv, hónapban próbálkoztunk, pár alkalommal. Két héttel késõbb ott volt nálam a pozi teszt. Szóval én merem ajánlani a palástfüvet, naponta egy adagot ittam.
22 évesen? :) Én 35 vagyok... Lehet, hogy még nem ürült ki a fog. gátló a szervezetedbõl. Eleve 3 hónap óvszeres védekezést szoktak javasolni az abbahagyás után, mert azért mégiscsak gyógyszer... Amúgy meg... én sem helyeslem sem az abortuszt, sem a használjuk az abortuszt védekezés helyett módszert, de azért eléggé, hogy is mondjam, hülyén tetted fel a kérdést. A két dolog nem összehasonlítható: te gyereket AKARSZ a párodtól, akit SZERETSZ és aki viszontszeret, eltart és vállal benneteket, segít felnevelni a gyereket. Akik felelõtlenül teherbe esnek, és még a pasi nevét sem tudják, azokat nem lehet hozzád hasonlítani.
A kérdező hozzászólása: Pedig már kezdtem azt hinni, összejött a baba. Émelyegtem, furán érzem magam, a szaglásom sokkal kifinomultabb lett, zavartak/zavarnak a szagok.
sok oldaról meg lehet nézni azt h ki megy abortuszra és a legfontosabb kérdés h miért?azt is meglehet érteni h a kedves kérdezõ dühös mert neki nem jött még össze a baba és az elején ezt én is kérdezgettem magamba és 11 hónapja még semmi sajnos
A kérdező hozzászólása: kitartás!
3 honap?? es te ennyire ketsegbe vagy esve? miert??? nekunk 6 honapra jott ossze ugy hogy sosem figyeltem az ovumat, nem ittam semmi teat es egyebet, nem homeroztem. szoval nyugi ha egeszsegesek vagytok akkor 1 even belul osszejon. csak ne ezen agyalj tenyleg. az meg hogy masokkal mi van az ne erdekeljen az rajtad nem segit.ezzel is csak hergeled magad ami nem jo.
sziasztok! Mindkét gyermekem "becsuszott" baba, vagyis nm terveztük a gyermek vállalást, sose volt abortuszom. De... terheségem elõtt csináltam egy rövid méregtelenitést, nem drasztikusat, /1 hetest/ utána pedig feltunnungoltam a szervezetem vitaminokkal, ásványi anyagokkal.Multivitamint szedtem, grapeuit cseppeket, lehet, h nincs összefüggésbe, de ha van kedved probáld meg és hátha segít.
Inkább örülj neki, hogy nem estél eddig teherbe. "Dr Czeizel Endre professzor, Magyarországon a genetikai tudomány atyja, aki 4 év alatt több, mint 4 millió szülésbõl fejlõdési rendellenességgel született újszülöttekrõl a világon egyedülálló regisztert állított össze, megállapította és SOKSZOR LE IS ÍRTA, hogy NEM A FOGAMZÁSGÁTLÓ TABLETTA, MINT VEGYÜLET OKOZ FEJLÕDÉSI RENDELLENESSÉGET, HANEM AZ ANYAI SZERVEZETBEN AZ ABBAHAGYÁS MIATT BEKÖVETKEZÕ HORMONÁLIS VÁLTOZÁS, AMI 2-3 HÓNAP ALATT ZAJLIK LE! Ez azt jelenti, hogy ha valaki véletlenül terhes lesz a rendesen szedett tabletta ellenére, és még 1-2-3 hónapig rászedi a tablettát, nem tud róla, hogy terhes, mert a szünetben vérzése is jelentkezik, annak nem okoz a tabletta fejlõdési rendellenességet. De aki az abbahagyás után 1-2 hónappal lesz terhes, annak a hormon változás fejlõdési rendellenességet okozhat. Pacienseim között volt egy asszony, akinek a harmadik gyermeke a tablettaszedés utáni elsõ hónapban fogant. Olyan összetett fejlõdési rendellenességgel született, ami az élettel összeegyeztethetetlen volt, és megszületése után azonnal meghalt. Se az elsõ 2, se a negyedik gyerek ilyen problémával nem született, és a családjukban se volt egyetlen rendellenességgel született gyerek másik. " Egy doktornõ válasza orvostudakozóról.
Na azért a 3 hónapot nem nevezném küzdésnek. Mi tényleg küzdöttünk, több, mint 3 évig, mire sikerült.
A kérdező hozzászólása: nem írtam, hogy küzdöttem volna, az inkább azokra vonatkozik akik évekig próbálkoznak. csak nehéz türelmesnek lenni, ennyi. az utolsó elõtti kommentelõnek köszönöm az orvosi véleményt, elgondolkodtató és hasznos!
Ismerõs szitu. Nekem tavaly júniusban volt egy missed ab-om [email protected] valamit és augusztus 25én még1 mûtét.Aztán mondták h 3 hónap múlva próbálkozhatunk de mind hiába sehogy sem esek teherbe. Én már feladtam ha jön jön ha nem nem. Amikor a kórházban voltam sok abortuszos volt:S a ciklus.hu oldalt már én is próbáltam de semmi. Jah Februárban volt pozi tesztem de nem voltam terhes a doki szerint.:(
bocs kedves kérdezõ azt nem írtam le h én miért keztem a teázást :) az én ciklusom 27-35 naposak és nem mindig van rendes peteérésem én azért kezdem inni, de ha nálad minden jó akkor elég ha vitaminokat szedel a pároddal együtt 7. voltam
Én akkor voltam dühös, amikor én a harmadik vetélésemmel voltam bent a kórházban, és a mellettem levõ 2 szoba tele volt abortuszra váró 15 éves p*csákkal. Amúgy ovukor legyetek együtt, lehetõség szerint. 2 naponta ajánlják az együttléteket azoknak, akik babát akarnak. Nem tudom, nekem amikor figyeltem, sosem sikerült, mindig akkor, amikor egyáltalán nem figyeltem semmire... se ovura, se hõre, se nyákra, se semmire... :/
A kérdező hozzászólása: Nehéz nem ezen agyalni egész nap, de megfogadom a tanácsod, a stressz tényleg csak ronthat mindenen.
A kérdező hozzászólása: csak a fogamzásgátlóról is írnak/mondanak annyi mindent. vki szerint kell várni 3 hónapot, vki szerint nem. a betegtájékoztatón az van, hogy ha egy szem elmarad, akkor pótolni kell, plusz védekezni más módszerrel, mert teherbe lehet esni. szóval vannak ellentmondások, de mindegy, ez az én szempontomból már lényegtelen, a 3 hónap letelt.
ezzel nem vagy egyedûl én is ilyen dühös voltam az elején, sose szettem fog.gátlót mégse jön össze a baba 20 évesen, most keztem el a 11. hónapot és ezzel egyûtt elkeztem a cickafark teát 14. napig majd utána a palástfû teát fogok inni hátha segít :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat. teázni fogok mindenképpen :) az utolsó hozzászólónak kitartást és sok sikert!
és még valami ismerõsömnek véletlenûl becsuszott a baba elvetette rá 2 hónapra megint terhes lett de azt a babát már megtartotta és egy másik ismerõsömmel egyszere szûltek, gondolhatod mennyire padlón voltam akkor, 7. válaszóló voltam
Szia!én nem ajánlom a teákat, ha a ciklusod teljesen rendben van, belezavarhat a ciklusba, ha minden oké vele!Én inkább az e-vitamint ajánlom, és a c-vitamin szedését!Én 2 hónapja nem szedem a foggátlót, az elsõ hónapban nem próbálkoztunk, utána ebben a hónapban végig szedtük mindketten az e és c vitamint, és vasárnap pozitívat teszteltem!Az e vitamin segít, h a méhnyálkahártyád vastagabb legyen, mivel a foggátlók ezt eléggé elvékonyítják, ha sokáig szeded!párodnak pedig azért kell szednie h még több erõs katonája legyen :) sok sikert, remélem tudtam segíteni!
A kérdező hozzászólása: ajajj, most jól összezavartál :) már pont elhatároztam, hogy holnap veszek teát, viszont a ciklusom rendben van...szóval elbizonytalanodtam.
Két részre bontanám a kérdésedet. A vastagon szedettre azt tudom reagálni, hogy abban a formában, ahogy leírtad, nem fedi a valóságot. Sokan vagyunk, akik szerettünk volna, babát, és elsõre összejött, nem kellett éveket várni. És sokan vannak, akik megtartják a nem várt babát is. Már maga az abortuszra rohangálnak kifejezés is irritáló számomra. Meg hát nincs is köze egymáshoz a két dolognak. Attól, hogy valaki megy, vagy nem megy abortuszra, a te esélyed a babára nem változik. És most a másik kérdés. 3 hónap még nagyon rövid idõ, fõleg, hogy gyógyszert szedtél elõtte. De amúgy is. Viszont ha már most stresszelsz ezen, jelentõsen rontod az esélyeidet, mert a legrosszabb az, ha rágörcsölsz a baba projektre.
szerintem kicsit agresszíven állsz a dolgokhoz. Én mondjuk jóval idõsebb vagyok nálad, és még nincs tervben a baba, de a környezetemben is gyakran elõfordultak küzdelmes idõszakok. 3 hónap pedig szinte semmi, a legtöbb embernek, ahogy elõttem írták ennyi kell és ajánlott, hogy kiürüljön a szervezetükbõl a hormon. Anyósom orvos, õ is azt mondta, hogy nem gyõzi a "meddõ" párokat lebeszélni a hisztirõl és a stresszrõl, mert úgy nem megy, és az esetek többségében tényleg akkor jön végül össze, mikor már mindenrõl lemondtak és megszûnik a stressz. Ezt elkerülendõ próbálj meg ne csak erre koncentrálni, és különösen ne irigykedj azokra, akik esetleg önhibájukból estek teherbe, vagy más okból nem tudnak megtartani egy babát! Ettõl csak keserûbb leszel.
Kedves Kérdezõ, a kérdésedre válaszolva, az élet nem úgy müködik, hogy a "jóknak" csoki jár, a "rosszaknak" meg virgács... a természet nem moralizál. A másik, hogy korunk jellemzõ népbetegsége a maximalizmus meg a türelmetlenség, mindenki mindent kontrollálni, optimalizálni, irányítani akar..."babaPROJEKT"...brrrr... anno, mondjuk még száz éve sem így volt ez, az emberek természet-közelibben nõttek fel, és ez persze jócskán kihatott a gondolkodásukra is... sokkal inkább képesek voltak elfogadni, hogy nem mindent õk irányítanak. (no, persze már régóta próbálják irányítani, erre alakultak ki a vallások:) ) Egyébként meg akkor lenne kb okod aggódni, ha mondjuk 1 évnél tartanátok és nem 3 hónapnál, pláne fogamzásgátló után... egyelõre az látszik logikusnak, hogy az ésszerûség határán belül tegyetek dolgokat, amivel megkönnyítitek, hogy a véletlen kedvezzen... normális táplálkozás, kellõ mennyiségû pihenés, mozgás, stressz minimalizálása, rendes éves rutinvizsgálat a háziorvosnál máj, vese, cukorprobléma kizárására, ilyenek... a szervezet felkészítése a lehetséges terhességre...

Miért van az, hogy a nők nyafognak, hogy a szülés tönkreteszi a bőrüket, megnyúlik és csíkos lesz, ezzel szemben simán koplalnak és fogynak (=fogynának, ha tudnának) 20 kilót 2 hónap alatt, mikor előre tudni, hogy attól fog csak igazán lógni a bőrük?

Vagy azt hiszik, csak másoké lóg, az övéké kivétel lesz?

Legjobb válasz: Szerintem csak arról van szó, hogy nem képesek elfogadni azt, hogy plusz 20 kiló nem két hónap alatt jött fel, és ezért nem is elég annyi idõ, hogy valaki szépen lefogyjon. Gyorsan akarnak megszabadulni a súlyfeleslegtõl, és ezért végig sem gondolják azt, hogy milyen következményei lesznek a koplalásnak. És itt nemcsak a megereszkedett bõrre, hanem a tönkretett egészségre is gondolok. Persze tisztelet a kivételnek.

Szerintem csak arról van szó, hogy nem képesek elfogadni azt, hogy plusz 20 kiló nem két hónap alatt jött fel, és ezért nem is elég annyi idõ, hogy valaki szépen lefogyjon. Gyorsan akarnak megszabadulni a súlyfeleslegtõl, és ezért végig sem gondolják azt, hogy milyen következményei lesznek a koplalásnak. És itt nemcsak a megereszkedett bõrre, hanem a tönkretett egészségre is gondolok. Persze tisztelet a kivételnek.
A lógó, lötyögõ bört el lehet takarni ruhával, de a kövérséget semmivel. Ráadásul az utóbbi erõsen megviseli a szervezetet is.
Van hájleszorító ruha is, ha már az idétlen dolgoknál tartunk.

Miért van az, hogy egyik cikluban már mensi előtt 2 héttel feszül a cicim, máskor meg csak mensi előtt 1 héttel kezdem el érezni? 8 hónapja nem védekezünk, de minden ciklusom másként zajlott.

Legjobb válasz: Hát igen ez nekem is így volt már tobb mint 8 hónapja próbálkoztunk nem jott ossze, pedig nekem elég pontos ciklusom volt. A melleim 2 hétig fájtak, feszultek, szinte csomósnak éreztem. Nekem a mastodynon cesppek maximálisan segítettek ezen a problémán. 4. hónapja folyamatosan szedem és kb a 2. hónaptól egyátalán nem fájnak a melleim max.1-2 napot a menzi elott és alatt. Nem tudom hogy a prolaktinommal-e lehetett gondom vagy az osztrogén-progeszteron szintemmel, de a cseppektol sokkal jobban érzem magam megszuntek a kellemetlen tuneteim és nem vagyok annyira fáradt sem. Én csak ajánlani tudom mindenkinek. Baba még ugyan nincs de most egy kicsit szunetelunk már nagyon rágorcsoltem a projektre. De a pihi után remélem hamarosan végre pozitívat tesztelek.

Hát igen ez nekem is így volt már tobb mint 8 hónapja próbálkoztunk nem jott ossze, pedig nekem elég pontos ciklusom volt. A melleim 2 hétig fájtak, feszultek, szinte csomósnak éreztem. Nekem a mastodynon cesppek maximálisan segítettek ezen a problémán. 4. hónapja folyamatosan szedem és kb a 2. hónaptól egyátalán nem fájnak a melleim max.1-2 napot a menzi elott és alatt. Nem tudom hogy a prolaktinommal-e lehetett gondom vagy az osztrogén-progeszteron szintemmel, de a cseppektol sokkal jobban érzem magam megszuntek a kellemetlen tuneteim és nem vagyok annyira fáradt sem. Én csak ajánlani tudom mindenkinek. Baba még ugyan nincs de most egy kicsit szunetelunk már nagyon rágorcsoltem a projektre. De a pihi után remélem hamarosan végre pozitívat tesztelek.

Három hónapja szűltem császárral! Miért van az, hogy még mindig zsibbad a hasam?

A dokinak mondtam,mikor 6 hetes kontrollra visszamentem és azt mondta,hogy pár egy-két hét és elmúlik! Azóta sem múlik! Nagyon rossz!!

Legjobb válasz: Ha zsibbadás alatt azt érted, hogy a vágás hegénél teljesen érzéketlen, akkor az nem egy-két hét, de még csak nem is egy-két hónap alatt múlik el. Nekem hónapokig teljesen érzéketlen volt, és az a vékony kis csík, ami megmaradt, még a mai napig az, pedig 3 éve szültem. Gondolj csak bele, ott teljesen átvágnak minden érzõideget a bõrödben. Szerintem ez normális érzés, idõvel szelídül, de teljesen nem múlik el ( legalábbis nekem nem múlt el. )

Ha zsibbadás alatt azt érted, hogy a vágás hegénél teljesen érzéketlen, akkor az nem egy-két hét, de még csak nem is egy-két hónap alatt múlik el. Nekem hónapokig teljesen érzéketlen volt, és az a vékony kis csík, ami megmaradt, még a mai napig az, pedig 3 éve szültem. Gondolj csak bele, ott teljesen átvágnak minden érzõideget a bõrödben. Szerintem ez normális érzés, idõvel szelídül, de teljesen nem múlik el ( legalábbis nekem nem múlt el. )
Én is ezt a kérdést akartam feltenni, ezért nagyon örülök, hogy megkérdezted. Köszönöm az elõzõ válaszolónak, megnyugodtam. (Én is 3 hónapja szültem, és attól féltem, hogy ez egyedi, hogy nálam rontottak el vmit.)
A nõvérem négy gyereket szült császárral, és már az elsõ után panaszkodott, hogy nem érez semmit a vágás mentén. Ez teljesen normális, szerintem az a furcsa, ha valaki érzi.
2 és fél éve szültem császárral, már szinte teljesen érzek a vágás mentén is.De csak pár hónapja!
Úgy 4 hónapra rá múlt el a zsibbadás.Nagyritkán még most is érzékeny, de már istenes.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek

Miért van az, hogy valakinek a 3. hónapban lesz szüksége tápszeres pótlásra?

Azt hallottam, hogy akinek az els? 4-6.hétben elég a teje, annak kés?bb sem lesz gond/ nagy valószín?séggel/.

Legjobb válasz: Nem lesz semmi gond. Ilyenekkel meg ne stresszeld magad, mitõl menne el? Én már 7 hónapja szoptatok és a 3. hónap semmi újat nem hozott ezen a téren.

Nem lesz semmi gond. Ilyenekkel meg ne stresszeld magad, mitõl menne el? Én már 7 hónapja szoptatok és a 3. hónap semmi újat nem hozott ezen a téren.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a nyugtató és biztató szavakat!
Az én környezetemben is sokaknak ekkor ment el a teje . Az egyiknek vesegondja volt, meg is mûtötték, neki valószínü attól, a másiknak mindhárom babájánál ilyenkor ment el a tej. A 3. hónap arról "híres", hogy a babának megnõ az étvágya, többet fog enni-az irodalom szerint.Lehet, hogy ez okozza a kereslet-kínálat felborulását, és ha nem türelmes az anya, nem jól kezeli , akor a babának nem elég a tej, hozzátáplál, és a tej elapad. De szerintem ezt ki lehet védeni fejéssel, és sûrûbb szoptatással. De semmiképp ne félj tõle, ne gondolj rá, mert kihat! Fogsz tudni szoptatni!
Én most leszek túl a harmadik hónapon. Igen, nekem is voltak kisebb gondjaim- de eszembe sem jutott tápszerrel pótolni. Általában kétóránként kért enni a pici, meg szedtem homeos bogyókat, és úgy néz ki, túléltük mindenféle nagyobb megpróbáltatás nélkül. Ha kér, adj neki, és nem lesz gond! Az elsõvel elkezdtem a hozzátáplálást, és 9 hónapig szoptattam, de most úgy gondoltam, lesz ami lesz, csak szoptatom. És mostmár újra 3-4 óránként eszik. Közben végig nyugodt volt, csak gyakrabban kért. Ha úgy érzed, hogy nem túl nyugtalan, akkor nem érdemes sem tápszerezni, sem hozzátáplálni!

Miért van az, hogy a terhesség 9 hónap, de valójában 40 hét?

Legjobb válasz: Azért, mert egy hónap nem 28 nepból áll, hanem általában többõl, és így a 40 hét kb 9 hónapra jön ki.

Azért, mert egy hónap nem 28 nepból áll, hanem általában többõl, és így a 40 hét kb 9 hónapra jön ki.
nekem a doki a menses elsõ napjátó kezdte el számolni és így jött ki 10 hónap azaz 40 hét
Az elõzõ két választ mixeld össze, és megkapod a választ. Tehát: 1. - a terhességet nem a fogantatástól, hanem az utolsó menstruációtól számolják, mert az a biztos pont. (tehát amikor teherbe esel, egybõl két hetes terhes vagy)Ez ugye plusz két hét. 2. - nem pont 4 hétbõl áll egy hónap, hanem pár nappal több. Ez a terhesség egésze alatt kb. két hetet ad hozzá. - Ha az elõzõ két pontot összeadod, és hozzáadod 9x4 hetet, meg is kaptad a 40 hetet.

Miért van az, hogy egyik hónapban meg sem érzem a menstruációt, másik hónapban úgy fáj a hasam, hogy fel sem tudok kelni az ágyból, és ez igy megy rendszeresen?

Legjobb válasz: Két petefészked van és másképp reagál a szervezeted a két oldalra... ennél többet nem tudok segíteni :)

Két petefészked van és másképp reagál a szervezeted a két oldalra... ennél többet nem tudok segíteni :)
Nem tudom, hogy miért, de az ilyen erõs fájdalmak ellen tudsz tenni egy keveset. Szedhetsz magnéziumot, ami elvileg csökkenti az ilyen fájdalmakat.
A kérdező hozzászólása: koszonom

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!