Találatok a következő kifejezésre: Miért van film (353 db)

Miért van az, hogy a Harry Potter és a Tűz ereklyéi című film ennyire nem adja vissza a könyvben leírtakat? Ott sokkal több minden van, meg hasznosabb is.

A film az csak a halvány töredéke annak ami ugyanaz a könyvben van.

Legjobb válasz: Tûz ereklyéi film és könyv nincsen, max Tûz serlege és Halál ereklyéi, gondolom az utóbbira gondolsz mert most az az aktuális. Hát figyelj, ha láttad a többi Potter filmet, akkor ez igazából már nem is tudom mért zavar, az többi film se volt valami könyvhû szerintem. Teljesen más dolgokra fektetik a lényeges hangsúlyt, mert egy filmben lehet építeni az ütõs dolgokra stb..

Tûz ereklyéi film és könyv nincsen, max Tûz serlege és Halál ereklyéi, gondolom az utóbbira gondolsz mert most az az aktuális. Hát figyelj, ha láttad a többi Potter filmet, akkor ez igazából már nem is tudom mért zavar, az többi film se volt valami könyvhû szerintem. Teljesen más dolgokra fektetik a lényeges hangsúlyt, mert egy filmben lehet építeni az ütõs dolgokra stb..
mert a film nem tudja visszaadni azt, amit az ember olvasás közben átélt, elképzelt, ezért az adaptációknak nem is céljuk az, hogy tökéletesen leutánozzák a könyvet. a könyv csak a film keretét adja, a fõbb motívumokat. persze, a könyv mindig gazdagabb, mert az teret enged az olvasó fantáziájának, a film pedig valaki másnak az elképzeléseit tükrözik.
Igaza van az elõttem szólóknak. Annyi még , hogy az eddigi 7 film közül a Halál Ereklyéi 1. sikerült a legjobban. Elég könyvhû és látványos. Ugyanakkor nem érdemes hasonlítani a könyvekhez.
Ha egy HP filmet megnézel és utána elolvasod a könyvet, olyan mintha két teljesen már történet lenne az egész
Az utolsónak igaza van.A fiam látta az összes filmet, mégis amikor olvastam a könyvet neki izgatottan kérdezte, hogy most mi lesz, mi fog történni? Teljesen más élmény a könyv és a film.A film a látványra, a könyv a fantáziára épít.
Szerintem a Halál (és nem Tûz) Ereklyéi adja legjobban vissza a könyvben leírtakat. Éppen azért csinálták 2 részben, hogy minél több jelenetet tudjanak belerakni.

Van ez a "Csicska" nevû film, ami lehet hogy magyar film. De miért van angol felirattal, ha magyar film és nem külföldi?

Legjobb válasz: Mivel magyar film, így angol felirat kell ha a külföldiek is érteni akarják.

Mivel magyar film, így angol felirat kell ha a külföldiek is érteni akarják.
Nézd mozicsillagon. Ott nálam eddig mindig mûködött.
Egyébként valószínûleg a feltöltõ törölte a fájlt, és ezért írja ki a szöveget.
A kérdező hozzászólása: nem tudom mi volt vele de már minden megy


Az Újhold című filmet mikor fogják szinkronosan is adni a mozikban? És a tv-ben a filmet reklámozó trailer miért van szinkronizálva, ha maga a film még nincs?

Legjobb válasz: Nem fogják. A film szinkronosan csak dvd-n jelenik meg. A trailer meg azért van leszinkronizálva, mert egész más két percet szinkronizálni, mint százat. És a trailer már hónapokkal elõbb megvolt, így volt idõ szinkronizálni.

Nem fogják. A film szinkronosan csak dvd-n jelenik meg. A trailer meg azért van leszinkronizálva, mert egész más két percet szinkronizálni, mint százat. És a trailer már hónapokkal elõbb megvolt, így volt idõ szinkronizálni.

Miért van az hogy amikor megcsinálják egy film magyar szinkronját, egy teljesen más címet adnak a filmnek. Amikor annak a filmnek a címe pontosn lefordítható angolról magyar nyelvre?

Legjobb válasz: Azért mert szerintük az úgy jobban hangzik. A Frozen címû filmet is Jégvarázsnak fordítják mert nekik az jobban tetszik mint az hogy megfagyva.

Azért mert szerintük az úgy jobban hangzik. A Frozen címû filmet is Jégvarázsnak fordítják mert nekik az jobban tetszik mint az hogy megfagyva.
Szerintem azért mert fontos szerepe van egy film címének abban, hogy kik akarják majd megnézni. Pl. ha a Frozent, úgy fordítják, hogy "Megfagyva" egész mást sugall, mint az, hogy "Jégvarázs". Egy másik, amit néha látok, hogy hogy próbálnak olyan magyar címet adni, ami hasonló hatást vált ki magyarul, mint az eredeti (mondjuk) angolul. pl. Alien (1979). Magyarul egyszerûen "Idegen", de ez nem lett volna túl érdekes és nincs is meg az a baljóslatú hangulata mint angolul egy egyszavas "Alien" címnek, ezért lett "Nyolcadik utas a halál".

Miért van az hogy a Nero DVD-t (film) csak bup, vob és ifo filet tud írni? Hogy lehet ezen segíteni?

Legjobb válasz: Egy film dvd-n csak ilyen fájlok vannak, semmi más. Ha avit, vagy más fájlformátumot akarsz kiírni, akkor adatként írd ki.

Egy film dvd-n csak ilyen fájlok vannak, semmi más. Ha avit, vagy más fájlformátumot akarsz kiírni, akkor adatként írd ki.
A kérdező hozzászólása: úgy nem játsza le a dvd-lejátszó
Akkor se játszaná le, ha film dvd-ként kiírnl nem ifo/bup/vob fájlokat. Mert csak ezek film dvd fájlok. Át kell alakítani film dvd formátumba akkor a fájlokat, amiket ki akarsz írni.
A kérdező hozzászólása: ok köszi
Nero-ban a Vision segítségével tudsz egy videót DVD formátumba konvertálni és kiírni. De egyszerûbb ezzel: ****** Automatikusan eltávolított tartalom.

Mi szükséges ahoz, hogy HD filmet nézhessek a gépemen? És miért van az, hogy egyik letöltő oldalon ha rámegyek a HD részre, akkor ugyan az a film van 7 Gb méretben és 16 gb méretben is? És milyen ingyenes programmal nézhetem ezeket a filmeket?

Legjobb válasz: Most le szedtem valami Sherlock Holms filmet, amira valami 720p-t ír, és Km player le is játsza, akkor most HD ban nézem? És mi kell, ahoz ha nem 720p-en akarom nézni, hanem nagyobb p-én?

A kérdező hozzászólása: Most le szedtem valami Sherlock Holms filmet, amira valami 720p-t ír, és Km player le is játsza, akkor most HD ban nézem? És mi kell, ahoz ha nem 720p-en akarom nézni, hanem nagyobb p-én?
A 7 Gb -os az HD (720p) a 16 Gb Full HD (1080p). És ahhoz hogy nagyobb "p" (nagyobb felbontáson) nézd, értelemszerûen szed le a nagyobbat.
Ha a megjelenítõ (képernyõ)nem tudja a HD felbontást, mindegy mi van írva a sarokba, mindegy hogy HD anyagot kap, vagy sem, sose lesz HD. Azt meg, hogy min akarod nézni titokban tartod....
Jah, és a HD az 1280×720 A full HD 1920×1080
720 p az már HD-nek számít... De van a HD-nek még jobb 1080p... Az én gép pl a hd közül viszi a 720p de az 1080p-t akadozással.... A 7 és a 16 GB között az a különbség, hogy a 7 GB-os "rosszabb" minõségû a 16 GB-os az már jobb minõségû...
A kérdező hozzászólása: Megpróbálok egy 720p nél nagyobbat hátha...

Miért van eltérés ugyan abban a filmben, a magyar, és angol verzió közt?

A film ugyan az: Hipervándor (Jumper). Letöltöttem 1080p-ben (csak angolul találtam), és letöltöttem rosszabb minõségben magyarul, a magyar szöveget az angol kép alá akartam rakni, de kb a 40. percnél van egy eltérés (képben), utána sikerült megigazítanom, hogy a 40-42. perc közt van eltérés, de utána újra jó legyen, de erre meg megint van eltérés utána végig, már nem keresgettem, hogy hol, hagytam... Ez miért van?

Legjobb válasz: Mert más formátumú a 2 film. Legalábbis a feliratoknál tapasztalom ezt. A megfelelõ formátumú filmhez, a megfelelõ formátumú felirat passzol, különben elcsúszik.

Mert más formátumú a 2 film. Legalábbis a feliratoknál tapasztalom ezt. A megfelelõ formátumú filmhez, a megfelelõ formátumú felirat passzol, különben elcsúszik.
A kérdező hozzászólása: Nem más a formátum, azt átlehet konvertálni, nem errõl van szó. Leírom konkrétabban:(ha látad a filmet, akkor tudod is) a magyarban van egy fickó, aki szintén tud ugrani, és mikor megjelent, akkor ült, és a követ csak a földre dobta le. Az angolban meg állt, ás a követ jó erõsen beledobta egy szoborba, utána viszont maradt ugyan az.(ugyan azok az emberek játszották) Letöltöttem egy másik angolt is, ott a rendes "magyar" verzió volt. Szóval volt olyan képkocka, ami a másikban nem volt, meg fordítva.
Akkor viszont lehet, hogy egy bõvített változatott töltöttél le. Csak ez az egy eltérés volt?
A kérdező hozzászólása: Ha jól láttam, akkor igen, idõben pedig csak pár másodperc az eltérés. De én már hagyom, az a lényeg, hogy találtam olyat, amilyet akartam . :)
mert az egy jo film
A legtöbb emberrel így van. Legalábbis azokkal, akik fogékonyak az adott film vagy könyv témájára. Az Éhezõk viadal könyv és film után 2 hétig emésztettem magamat. Ezen kattogott az agyam, hogy miért így? De én egy Adam Sandler film után is így vagyok. Csak akkor kapcsol az agyam idióta üzemmódba. Nyugi, ez ilyen mindennapi dolog. :)

Az RTL klub-on miért van mindig a Bud Spencer-es film?

Amint leadják az összes film sorozatát, kezdik el?lr?l.

Legjobb válasz: Mivel a bud spancer-es filmben mindig mondják isten nevét, de a Luis de Funes filmekben sosem. Én csak tudom, mert megvan az összes Funes-es film.

A kérdező hozzászólása: Mivel a bud spancer-es filmben mindig mondják isten nevét, de a Luis de Funes filmekben sosem. Én csak tudom, mert megvan az összes Funes-es film.
"Személyem zerint a Luis de Funes-es jobb, mint a Bud Spencer-es." Ez a te véleményed, másoknak valószínûleg a Bud Spencer-es filmek tetszenek jobban, ezért adják azokat. "Valamint minden adón állandóan ugyanazt a filmet ismétlik, soha nem adnak le újat." Új filmeket megvenni pénz, a sok hülye meg ugyanúgy megnézi a régi szart is, akkor minek fektessenek be? "Ez szerintem azért van, hogy az állam mindenkitõl magyarországon be akar szedni 10 ezer forintot a dekódolóért." Nagyon okos vagy. Véletlen sem azért, hogy jobb minõséget, olcsóbban, korszerûbben (máshol már évek óta szinte csak digitális adás van) lehessen sugározni. Persze az államnak is biztos van ebbõl haszon, de rögtön az idióta összeesküvés-elméleteket gártani...
"Ez szerintem azért van, hogy az állam mindenkitõl magyarországon be akar szedni 10 ezer forintot a dekódolóért." Azért ez nem így van. Az állam komoly milliárdokat ruházott be a digitális átállásra, nem véletlen húzzák-halasztják. Régen az "átkosban" is komoly elõfizetõi díj volt arra a másfél csatornára.
Látod ezen már én is gondolkoztam. Borzalmas már ez a sok ismétlés. Úgy szar az egész, ahogy van.
1 Azért mert kifizették rá a jogdíjat. 2 Mert tudják hogy erre mindig vevõ a nép, ha nincs semmi jobb. Nyugi kál tv-n is a TV2-nek és a RTL nem van a legtöbb adója. azokon is mindig ismétlik a mûsorukat. már ott tart az ember hogy nem is érdemes semmit felvenni, mert pár hét vagy nap múlva újra leadják, vagy a másik adón.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!