Találatok a következő kifejezésre: Miért van fél éves (85 db)

Ha 1 éves kor előtt ennyire "bűn" tehéntejet adni, akkor miért csak fél éves korig van támogatás a tápszerre?

Akkor igazán lehetne egy évig,nem?

Legjobb válasz: Mert jó biznisz. A gyógyszercégeknek. És nem bûn, hanem veszélyes. Nekünk anyám már 3 hónaposan feles tejet adott. Csak az még TEJ volt, ez már valami más..

Mert jó biznisz. A gyógyszercégeknek. És nem bûn, hanem veszélyes. Nekünk anyám már 3 hónaposan feles tejet adott. Csak az még TEJ volt, ez már valami más..
Nekem 1 éves koráig írta fel a gyerekorvos, mindkét lányomnak / és 3 évesek/.
A kérdező hozzászólása: Nem voltak refluxosok?Speciális tápot írnak fel, de amúgy nem.Már csak fél éves korig írják receptre.Köszi az eddigi válaszokat.
Nekem 1 éves a kislányom, de még mindíg kapunk tápszer receptet.
kb. 4 hónapos korukig voltak "bukósak", de még utána is írtak.
Nálunk (Szlovákia) meg nincs is lámogatva a tápszer, tutommal. Ha meg valamit fel is írnak, akkor az gagyi olcso tápszer, ami semmit sem tartalmaz. Lányomnak 5 honap korul 4 doboz tápszer kellett egy honapra (800 g egy doboz Nutrilon, ami 16 euro akcioban) 25 N
A speciális tápszereket felírják még egy éves kor után is. Ilyenek az antireflux tépszerek, mint pl. a Humana Baby Fit Plusz, banános. Az én kisfiam is azt kapja, pedig már nem is bukik. Nagyon szereti, kellemes banán íze van. Kérd meg az orvosod, hogy írja fel a kicsinek, 630 ft egy 500 g-os doboz receptre! De recept nélkül is csak 1399 Ft.
1 éves korig írják fel a HA-s tápszereket! Mi 1 éves kor után váltottunk simára...

Egy Nokia xpress music telóm van, fél éves, most fordult elő az elmúlt 2 hétben 2x is, hogy teljesen lemerült és nem tudtam feltölteni, nem reagál semmit amikor csatlakoztatom a töltőre, miért van ez?

Legjobb válasz: Vagy a töltõ, vagy a telefon töltõcsatlakozója lehet a ludas. Próbáld ki más töltõjével, próbáld mozgatni benne a csatlakozót.

Vagy a töltõ, vagy a telefon töltõcsatlakozója lehet a ludas. Próbáld ki más töltõjével, próbáld mozgatni benne a csatlakozót.

Miért háborodtak fel azon az óvodában, hogy a legnagyobb 6 éves gyermekem nyáron is járni fog oviba, amellett, hogy van egy majdnem 3 éves és egy héten belül szülni fogok?

A középső is rövidesen ,ha vége az óvodai leállásnak ha betöltötte a 3 évet elkezdi az ovit majd . Miért kellene nekem ezért kényelmetelenűl éreznem ,attól ,hogy én itthon vagyok szerintem nyugodtan járhat nyáron is óvodába .

Legjobb válasz: Kedves kérdezõ!Az utcánkban is van egy anyuka,akinek pampogtak,minek viszi a nagyot nyáron oviba..Mondtam neki,nem kell velük foglalkozni,próbálkoznak...Fel van véve a gyerek,jogod van vinni.Mindenkinek üzenem,akinek ez megbotránkoztató,teljesen megértem,h miért viszik.A 6 évesnek megvannak a barátai az oviban,nem biztos,h tud játszani a 3 évessel,hisz nem egy korosztály,lehet,h imád oviba járni.MIÉRT KELL EGYBÕL LEFIKÁZNI???Nem hiszem,h nem bírja el a 3 gyereket,valószínû akkor nem vállalja be,abba senki nem gondol bele,hogy esetleg a gyereknek gyerek a legjobb társaság???

Kedves kérdezõ!Az utcánkban is van egy anyuka, akinek pampogtak, minek viszi a nagyot nyáron oviba..Mondtam neki, nem kell velük foglalkozni, próbálkoznak...Fel van véve a gyerek, jogod van vinni.Mindenkinek üzenem, akinek ez megbotránkoztató, teljesen megértem, h miért viszik.A 6 évesnek megvannak a barátai az oviban, nem biztos, h tud játszani a 3 évessel, hisz nem egy korosztály, lehet, h imád oviba járni.MIÉRT KELL EGYBÕL LEFIKÁZNI???Nem hiszem, h nem bírja el a 3 gyereket, valószínû akkor nem vállalja be, abba senki nem gondol bele, hogy esetleg a gyereknek gyerek a legjobb társaság???
A szülésre való tekintettel megérthették volna, hogy így könnyebb neked, persze ha semmi segítséged nincs, és senki nem tud vigyázni a gyerekre. Amúgy gondolom az volt a furcsa nekik, hogy miért nem te vagy vele otthon, nyilván otthon jobb neki a családban, testvérével. Plusz, mivel te hamarosan szülsz, kihasználhatnád az idõt, hogy a meglévõ kettõvel légy.
hát passz nekem nem jártak nyáron oviba de volt akinek igen pedig otthon volt a 2évessel nála spec én sem értettem miért megy ha nem muszáj..... esetleg csak félnapra vidd be hátha akkor nem fújjognak rád vagy nem minden nap de ha szülsz akkor hogyan fogod bevinni a nagyot az oviba? spec akkor nem jobb ha otthon van és leköti (játszanak együtt) a középsõt ? nekem ez bevált anno -- sokkal több idõm volt a legkisebbre mert a középsõ nem nyaggatott állandóan h játsszak vele
Nem tudom.. Nekem a kicsi augusztusban lesz 3, és van egy 6 éves nagyobb. A kicsi szeptemberben kezdi az ovit, a nagy a nyári szünet alatt itthon van velünk.
Felénk senki nem viszi a gyerekeket nyáron, mikor otthon van. Lehet nem szimpi nekik, hogy veled lehetne a gyerek, de te inkább "lepasszolod", bár így hogy szülni fogsz más a helyzet.
Talán azért akadtak ki, mert te otthon vagy, és nemhogy kihasználnád az utolsó idõket, hogy a 2 naggyal foglalkozz, amíg meg nem születik a kicsi, aki majd minden idõdet leköti, te bedugot a nagyot oviba, hogy neked könnyebb legyen. Furcsa! Így minek 3. gyerek, ha meglévõ 2 is sok?! Nekem 3 gyerekem van (6, 4 és 1, 5 évesek), nincs semmi segítségem (férjem 8-7-ig dolgozik, nagyszülõk 250 km-re laknak tõlünk), de soha nem vittem a gyerekeket nyáron oviba.
hát nem tudom mennyire vannak ott barátai de nálunk összevont csoport van nyáron azt spec a gyerekeim nem szerették mert olyan óvónõ volt akkor velük akit utáltak a saját csoportból max 2-3 gyerek volt, nem feltétlen a játszó pajtások ! de ha a kérdezõnek jobb ha a nagy oviban van akkor vigye bár még mindig tartom h kérdés mit csinál majd ha meglesz a legkisebb ?
Mert a pedagógusok is csa nyáron tudják kivenni a szabadságukat, illetve akkor végzik a nagytakarításokat, pl szõnyegtisztitás, így összevont csoportok vannak, kevesebb pedagógussal. Ezért aki megteheti, hogy otthon legyen a gyerkõccel, mert úgyis otthon van, és ehelyett beadja azóvodába, ahol valószínûleg nem a saját óvónõ, nem a barátok, és nem a megszokott környezet lesz a gyerek körül, annak át kellene gondolnia, mi a jobb a gyereknek.


Két és fél éves gyermekem állandóan sivítozik este, amikor felöltözünk. Meztelen akar aludni. Miért van ez? Nem akarná már éjjelre a pelust? Korainak találom, mert még reggelre iszonyat teli van a pelenka pisivel.

Legjobb válasz: NE adj rá éjjelre pelenkát, de késztid oda egy bilit, mert reggel AZONNAL célszerü ráültetni. A legtöbb gyerek amikor nem akarja a pelenkát, akkor már képes is arra, hogy kibirja. Mellékesen 2 és fél évesen már lehet elég érett, próbáld ki. négy gyerekes anya

NE adj rá éjjelre pelenkát, de késztid oda egy bilit, mert reggel AZONNAL célszerü ráültetni. A legtöbb gyerek amikor nem akarja a pelenkát, akkor már képes is arra, hogy kibirja. Mellékesen 2 és fél évesen már lehet elég érett, próbáld ki. négy gyerekes anya
A kérdező hozzászólása: De még csak a rendes szobatisztaságot is most gyakoroljuk. Meg a kistesóval van egy szobában, és félek, hogy sûrûn bepisil éjjel és az ágynemûcserék sokasága zavarja a picit.
Az én lányom még nincs 2 és fél éves, 1 hónapja kezdtem bilire szoktatni, másnap már éjjel sem volt rajta pelenka, talán egyszer pisilt be éjjel. Szóval nem, nem korai. Lefekvés elõtt és ébredés után egybõl ültesd bilire.
Egy próbát megér!
Tapasztalat szerint a gyerekek ebben a korban NEM éjjelen át pisilnak sokat, hanem reggel a felébredés után közveltlenül. AZért van annyira tele a pelus, mert nincs ideje felszivni a pisit, ha éjjel sokszor pisilna keveset, akkor nem tünne annyira vizesnek.
Az enyém m ár szobatiszta, de õ is meztelenkedni szeret. Sokszor nappal leveszi magáról az összes ruháját. Úgy kell vele idõnként harcolni, hogy ne tegye.

Miért nem érzem azt hogy felnõttem 25 évesen? 13 éves korom óta várom, és semmi változást nem érzek. Ez miért van?

tehát, van ez a lakásom, amit anyukámtól kaptam, és ahol lakom. van egy házam amit a dédimtõl örököltem. Abból élek hogy az ki van adva 160 ért. Jól élek viszonylag, viszont a korosztályommal nem találom meg a közös hangot. nem akarnak már kerékpározni, rollerezni, görkorcsolyázni, simán spontán lenni. 5 igazi barátom van de õk pedig 16 16 18 20 21 évesek. eléggé jól tudunk lógni, csak sokat kell várni arra hogy hazaérjenek suliból, és lóghassunk, meg ha sok a házi akkor nem tudnak jönni. de nem is ez a lényeg, ez nonszensz.

Legjobb válasz: jah, és lemaradt hogy most megyek vissza tanulni, fõsulira. hogy ne legyek egyedül.

A kérdező hozzászólása: jah, és lemaradt hogy most megyek vissza tanulni, fõsulira. hogy ne legyek egyedül.
Ne haragudj de egy elkényeztetett gyerek csinál ilyeneket és mond ilyeneket amiket te leírsz itt. Senki nem azt mondta hogy ad az egyháznak, vagy ne fogadd el amit kaptál!De mondom ki kellene mutatnod hogy megbecsülöd amit kaptál és becsülöd a szüleid hogy mindent megpróbáltak neked megadni. Erre te azt írod hogy a korodbeliekkel nem jösz ki, vajon miért is?és arra vársz hogy kamaszokkal tudj lógni. igen is elkényeztetett aki fogja és csak úgy kirúgatja magát munkahelyekrõl, mert neki nem tetszik, mert vele nem lehet így beszélni. Mért te ki vagy mégis? Aki 25 évesen úgy él, hogy se nem tanul, de dolgozni sem akar, mert neki senki nem mondja meg mit csináljon az elkényeztetett és csak egy gyerek.
A kérdező hozzászólása: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); "nem arról van szó hogy nem szabad elfogadni amit kapunk, de adnunk is kell, és te nem tanultad meg az adunk és kapunk szabályt még." honnan szeded hogy nem tanultam meg? tudod te egyáltalán mirõl beszélsz most? vagy csak írod ami az eszedbe jut kontroll nélkül??? "Nem becsülöd meg amit kaptál, csak természetesnek veszed, hiszen egyszer sem gondoltad végig mennyit is kell érte dolgozni, hogy egy élet munkája van egy ici-pici ingatlanba is. " megmagyarázhatnád mire alapozod hogy nem beszülöm meg amim van..... hisz abból élek, nyilván megbecsülöm.... atya ég... "Egyszer nem gondoltad végig hogy a szüleid ezért mennyit is dolgoztak, vagy a mamád és nem hogy jeleznéd feléjük, hogy megbecsülõd õket, hanem még gondokat okozol nekik, mert kirúgatod magad mindenhonnan. " ismétlem magam, honnan szeded hogy nem gondoltam végig? gondolat olvasó vagy! :D mellesleg azzal hogy kirúgtak, még nem okoztam a szüleimnek problémát, max magamnak, mert össze akartam gyûjteni egy kis spórolt pénzt hogy nyáron mehessek nyaralni a tengerre :D 160 ezer jön be havonta nekem a házból... abból tartom fent magam... a munka csak plusz pénz lett volna.... ennyi.... azért megyek vissza tanulni hogy ne alantas munkát végezzek majd... "Végig gondoltad hogy a szüleid mi mindent tettek érted már?Te meg csak balhézol.GRatulálok. " kinek balhézok? mi van???? "pedig gondolom nem egy ócska helyre tették be a pici fiúkat. " 16. kerület. "És a tini gyerekekkel való lógáson kívül semmi nem érdekel!!!" anime, animecon, és ki akarok menni egyszer egy amerikai conra is, és oda vinném a barátaimat is, csak ahhoz még össze kell szednem némi pénzt, de nyáron apám tud nekem olyan munkát majd ahol összekaparhatom. asztalos segéd leszek németben apám egyik gyerekkori barátja mellett. szia.
Mamám sajnos meghalt, és a dédim is, pénzt nem nagyon láttunk, de nem is az érdekelt, a mamámét volt aki lenyúlja akkor voltunk jók, (a családomra gondolok a többesszám miatt amikor csinálni kellett valamit, ha futkosni ezért, azért, ha kapni sosem, abból kimaradtunk mindig)De ha volt kis pénzem akkor mindig vettem a nagyszüleimnek ezt-azt ennek ellenére, segítettem a mamámnak sokat és sosem vártam tõle semmit. De itthon is minden munkába besegítettem. Itt mondom nem ott van a bibi kérdezõ hogy mit kaptál!!!! A bibi ott van nálad hogy ennyi idõsen nem vagy hajlandó dolgozni, úgy gondolkodsz mint egy tini, tinikkel is veszed körül magad, nem is akarsz felnõni, munkát vállalni, nem akarsz felelõsséged vállalni, a munkásokat lenézed, ha munkát szereznek neked kirúgatod magad, mert nem tudom milyen kis királynak képzeled magad. De akirõl írtam elkényeztetett 40éves nõ, képzeld igen elkényeztetett de jé õ is dolgozik, a te korodba is dolgozott.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Olyan vagy mint egy óvodás, már ne haragudj! A szüleid valamit igen elszúrtak nálad! A középiskolát 19 évesen befejezik jobb esetben, ha van 0.év, akkor is legkésõbb 20 évesen, kérdezem én 5 évig mit csináltál te?-Mert mint írod dolgozni nem dolgozták, tanulni nem tanultál! Akkor 5 évig lógtál csak a levegõbe, lébecoltál ha úgy vesszük. Nagyon gyerekes vagy, majd apu keres nekem állást! 25 évesen nem apukának kell már állás keresnie!! Ha befejezi valaki a középiskolát egyedül megy, önállóan állást keresni, nem mint valami óvis majd apu segít. Nálad folyton majd apu, majd anyu!!! Jézusom igazi felnõtt férfi!! Milyen ember lesz belõled? A szüleid legalább megdolgoztak azért amilyük van, te meg otthon meregeted a fenekedet mert mama házából meg tudsz élni. Még a gazdag, igen gazdag emberek is dolgoznak! És 25 évesen azon jár az agyad, mint valami kis tininek milyen tengerre menj nyaralni, meg középsulis gyerekeket hogyan cipeld magaddal. Elgondolkodtató hogy ezek a gyerekek nem azért vannak éppen veled, mert van lovéd, sokak csak azért lógnak másokkal, mert ehhez-ahhoz hozzájutnak éppen. GYerekes vagy, de nagyon is.
A kérdező hozzászólása: "Senki nem azt mondta hogy ad az egyháznak, vagy ne fogadd el amit kaptál!De mondom ki kellene mutatnod hogy megbecsülöd amit kaptál és becsülöd a szüleid hogy mindent megpróbáltak neked megadni. " És honnan szedted hogy nem mutatom ki hogy becsülöm a szüleimet??? "igen is elkényeztetett aki fogja és csak úgy kirúgatja magát munkahelyekrõl, mert neki nem tetszik, mert vele nem lehet így beszélni" vagy olyan akinek van más kereseti forrása is, nem szorul rá arra a munkára, ahol mindenkibe beletörlik a lábukat.... "Aki 25 évesen úgy él, hogy se nem tanul, de dolgozni sem akar, mert neki senki nem mondja meg mit csináljon az elkényeztetett és csak egy gyerek." már az elején leírtam hogy most megyek majd fõsulira xD a dédimet rengeteget ápoltam, vettem neki mindent, fõztem neki teát, csináltam neki ennivalót amikor már nem bírt, és ott voltam vele a halálos ágyánál is ahol nem bírtam tovább és bõgtem, és õ vigasztalt. elegem van belõled hogy te idejössz, és a pofám alá fingod hogy én mennyire egy elkényeztetett, beképzelt, önzõ, hülye gyerek vagyok. hát nem vagyok az!!! és nem attól nem leszek az ha vér verítékig dolgozom magam, ahogy nem attól lesz valaki valamire való ember ha vér verítékig dolgozza magát valahol. az embert nem a munka teszi jó vagy rossz emberré. baromira nem. de te úgy látom a szocializmus "gyümölcse" vagy még, ami már kissé rohadt helyenként, de még mindig itt rondítja a levegõt. szóval baz.dmeg!
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); De hogy becsülöd meg amit kaptál kisfiam! Csak felhasználód amit kaptál, kis hajlandóság sincs benned hogy dolgozz és munkából éljél. ÍGy vagy úgy ki tartott vagy!!! Honnan veszem hogy ártottál a szüliednek, a kirúgatásoddal? -Mert ha kicsit is normális felfogású szüleid vannak akkor már elvárnák hogy a 25 éves fiúk a saját lábán megálljon és dolgozon, ne csak lógjon a levegõbe és kis gyerekekkel való játszadozásra vágyon. Azzal hogy nekik kellett intézkedniük a pofozkodás után már bocsi hogy ne ártottál volna nekik? Ha normális felfogásúak akkor lehet még szégyelték is magukat, amiatt amit te tettél. Ha nem az õ gyerekük lennél akkor már lettek volna következményei az esetnek. Rettenetesen gyerek vagy, úristen és csodálkozol hogy nem jösz ki más 25 évesekkel, még sok 17 éves is értelesebb, felnõttesebb felfogású mint te. Nem baj, a nagy felnõttnek majd apuka szerez munkát, hogy legyen hova menni bulizni, mert a felnõttek csak azért dolgoznak 1 hónapot hogy legyen hova menni bulizni!4 Jaj mért nem vagyok felnõtt még tedd fel?
A kérdező hozzászólása: Ha befejezi valaki a középiskolát egyedül megy, önállóan állást keresni, nem mint valami óvis majd apu segít. jah értem. a te logikád szerint ha a gyereked szeretne pénzt keresni, és te tudsz munka lehetõséget, és ha a gyerekednek felajánlod, és az elfogadja, akkor a te gyereked is egy elkényeztetett szemétláda lesz? úúúúristen apu szerzett munkát te jó ég.... milyen már hogy a szülei segítettek neki. te jó ég. hisz ez nem felnõttes hogy elfogadjuk a segítséget. :D jó ég. te nagyon buta vagy.
Kicsikém, valóban 25 éves vagy?Tuti ez? nem csak kamu hogy legyen kivel beszélgetni kicsit? Itt írogattad mindenhonnan menned kellett mert balhéztál, nem tetszett a munka, a fõnõk.Hú de felnõttes viselkedés már! Utána meg mert nyaranlni szeretnék majd addigra apu szerez valami melót! Neked már nem nyári alkalmi melóra van szükséged hanem állandóra.Te már nem kisgyerek vagy korod alapján csak viselkedésre édes. Senki nem hül ye gyerekezett le senkit.A kis középsulis gyerekek bizony totál egyedül mennek a melódiákba melót szerezni maguknak és érdekes módon képesek ott maradni, elvégezni a munkájukat hogy legyen kis pénzük, nem kötözködnek veled ellentétben a fõnökkel, nem balhéznak és még csak suliba járnak. Hát felnõttesebbek nálad az biztos.
Kisfiú! valószínûleg aki befejezte a középsulit 19-20 éves fiatal és ha apuka szerez neki állást azt a gyerek elfogadja örömmel és nem rúgatja ki magát, meg kötözködik a fõnökkel pedig nálad jó pár évvel fiatalabb, örül hogy van hova mennie dolgozni, van hol elkezdenie és érdekes módon tud dolgozni.
Tudod egy utolsó gondolat sosem a munkás rondítja a levegõt, az termel, annak a pénzõbõl élnek a lébecolok. Aki semmit nem csinál az életben, mindenhonnan kirúgatja magát, nem vállal önmagáért, tetteiért felelõsséget(majd apuka kimos minden balhéból, majd az elsikál mindent, húha nagy felelõsség vállalás)az rondít itt csak.
Én rajtad szórakoztam jót, agyad egy 5 évesé, menjél és játszál kis középsikolás gyerekekkel.Jaj majd nyáron elmegyek munkába, röhej, a kis középsikolások mennek egy hónap melóra nyáron. Már világos mért is vagy ilyen gyerekes, látom apuka is komolyan áll a dolgokhoz, szomorú, hogy szerinte normális hogy 25 éves gyerek 16 évesek szellemi szintjén áll. Az is a gyerekességedet mutatja hogy dícsekedni próbálsz milyen autód van! A szüleid jól elszúrtak téged! De komolyan 5 évig mit csináltál? Ha annyira dolgozni akartál volna akkor tudtál volna, nem rúgatod ki magad. Neked minden csak játék! Szerintem te csak egy kis 17 éves gyerek vagy és idõsebbnek akarod ki adni magad, legyen kivel dumálni, veszekedni akár. Önzõ, elkényeztetett vagy és igen is nem becsülsz meg semmit, .Megbecsülni, értékelem, vigyázzok rá és viszonzom.Ha embert becsülsz meg, viszonzod amit kaptál, teszel azért hogy akár büszke lehessen rád. Rád senki nem lehet büszke 25 évesen(ha valóban annyi vagy)évente talán pár hónapot dolgoztál, talán? És szellemileg csak iskolásokkal vagy egy szinten. Remélhetõleg ezek az iskolások mire mennek középsuliba nálad éretebbek lesznek. Továbbra is nyugodtan használj ki másokat, élj továbbra is mások által megszerzett dolgokból, mert igen nehéz a munka, még megsérül a körmöcskéd. A nagy felnõtt!!!Röhögnöm kell.Óvodás! 25 évesen 16-17 éves gyerekekhez hasonlítja magát a munka területén is.A szomorú hogy lehet a te 17 éves barátodnak több mindenje van amiért esetleg õ dolgozott meg mint ami neked van.Neked mindened más keze munkájából van. Továbbra is használd ki a szüleidet is nyugodtan! Nem kell bebizonyítanod hogy felnõttél és munkát vállani, minden napos 8 órát igénylõt mert jaj akkor mi lesz, majd apuka eltart, vagy az örökség.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Egy baj van a barátaid még fiatalok, gyerekek és te meg kor alapján felnõtt vagy már, de lehet hogy õk nálad sokall felnõttesebb gondokodásúak, mert úgy írsz és viselkedsz mit egy kis gyerek, pedig még egy 16 éves is komoly tud lenni ha akar, ami benned nincs meg. most még jó haverok ezek a gyerekek, hiszen van egy idõsebb haver akinek van autója, lakása, ami elõny számukra, van belõle hasznuk, de majd mi lesz késõbb ha elkerülnek innen, akkor is 5-9 évvel fiatalabbak fogsz lógni mert szellemileg velük vagy egyszinten. Ha 25 évesen 9 évvel fiatalabb barátaid is vannak, ami bizarr, hiszen 2 éve ezek még általános iskolát taposták, tehát 23 évesen általános iskolások szellmi szintjén voltál ha úgy vesszük, akkor belegondoltam hogy 18 éves korodba 12 éves barátaid voltak netán. Nem csoda hogy egy korodbeli sem akar veled lógni, mert õk már felnõttek nekik már gáz vagy, csak középsulisoknál tudsz bevágodni mert oda mész egy autóval és ott ha valaki elég gyerekes még eltudod játszani magad. Nevetséges!Fura hogy a szüleidnek nem tûnik fel és nem furcsálják mért ilyen fiatalok a barátaid , mért nincsen egy korodbeli se köztük. na jó éjt, további jó dedozást , majd apuka fut és intézkedik, ne hogy fel kelljen nõni.
mondom, hogy kamu :) csak veszekedni akar pár hónapja kiírt egy hasonló kérdést, ugyanezzel a szöveggel, csak ott még nõ volt
Aha, értem, bár egy biztos a szövege alapján nem egy 25 éves ír, hanem egy 15-17 éves talán, vagy még fiatalabb.Igen gyerek agyra, felfogásra vall.Csak hecceli az embereket.
Minek éreznéd magad felnõttnek?Hiányzik?Szerintem csak rossz oldala van a felnõtt létnek, kezdek belefáradni, beleõrülni. A 16-22 éves barátaid meg még nincsenek befásulva az élettõl, a saját korosztályom engem sem érdekel többnyire.27 vagyok. Ráérsz felnõni, ha jön magától jö, ha nem hát minek erõltetni? Jól csinálod a pénzszerzést is.(bár szomorú elõzménye volt, nagymama) Álszentek vagytok, meg irigyek, ha nektek rossz, más is szívjon?!Amikor nehéz elviselhetõ munkát is találni? Van akinek 10-9 munka halálos, mert olyan mentalitású. 27N
A kérdező hozzászólása: ", amit megteremtettek az elkényeztetett gyereküknek abból él. " Honnan szeded hogy én elkényeztetett vagyok? Onnan hogy örököltem, egy lakást szegény dédim halálából? Majd ha neked hal meg valakid és örökölsz utána, akkor a te logikád szerint te is egy elkényeztetett gyerek leszel, ha azt pénzé teszed? Jah nem, nem dolgoztál meg érte, így nyilván majd az egyháznak adományozod, vagy a szegényeknek, akik szintén elkényeztetettek lesznek mert kaptak valamit.... ejha. "Nõlj fel, menj dolgozni és ne más hátán és kapcsolatain keresztül szerezz mindent meg!!43" Még mindig örököltem, nem sóvárogtam, hanem a dédim így döntött hogy rám hagyja. ennyi.... ezt aztán a kapcsolatokon keresztül, mások hátán megszerzett vagyon...
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Fogalom zavar van nálad kisfiú!!! Még nagyon az vagy egy kisfiú, nem dolgozom, már próbálgattam, ezt írod, aztán apámék húztak ki a csávából, mert nem bírtam megmaradni a munkahelyen.... Itt nem azon akadtak fennt hogy lakást kaptál, hanem nem dolgozol 25 éves vagy és nem dolgozol, arra vársz otthon hogy a kis iskolás, középsulis gyerekek hazaérjenek és te mint valami kisgyerek velük játhass úgymond.bocs de ez egy vicc.!!! Dolgozni meg nem akarsz, igen is eltartanak, hiszen nem dolgozol a bejött pénzért az másébõl van. Ha nem lenne nagyi háza, nem lenne mibõl megélni, hiszen egy lakás fenntartása is sokba kerül, de még ezt sem fogod fel!!! Dolgozni nem akarsz!!!KÖZépsulisokkal játszani igen!!!A dolgozó embert meg lenézed!!! Mami ingatlanja nélkül semmilyen pénzed nem lenne, azt is más teremtette meg, nem te.Te csak használod. nem dolgoztál érte, és nem is akarsz dolgozni
Akkor érzed majd úgy ha családot alapítottal!
Vagy ha dolgoznál, akkor is felnõttebbnek éreznéd magad.
A kérdező hozzászólása: próbáltam dolgozni többször is, de amikor elkezdett oltogatni a fõnököm, mint a többi szerencsétlent, akik nem szólalhatnak meg, mert nagyon fontos az állásuk.... akkor én mindig összevesztem vele durván, egyiket szájba is vertem, abból ügy is lett, de megúsztam egy kis bírsággal, mert anyukám kihúzott a szarból. õ is meg apukám is jogász.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Lehet most meg foglak bántani amit írok, mert soha semmiért nem kellet megküzdenek az életben, hanem a feneked alá rakták. Az emberek 90%-a egy életen át dolgozik hogy háza vagy lakása legyen, ami egy csomó lemondással jár, valahogy összekaparod jó pár év alatt, jó pár év munkával 90 000 Ft-ból, úgy hogy tegyük fel csak 30-40000 tudsz a bankba rakni havi szinten a bankba, a többit mivel nem tartatod el magad, tehát a kölcségekhez hozzájárulsz(számlák), jó pár év mire ebbõl lesz 3 milla, aztán a többire kölcsönt veszel fel, hogy legyen 7-8 milláért lakásod és kiadod albérletbe vagy 25 évig törleszted a fenntmarad összeget. Te meg nem dolgoztál meg érte, hanem feneked alá tették a lakást, utána meg a mamád álltak szintén meg nem dolgozva még oda raktak házat, amibõl megint érdemtelenül pénzt kapsz és abból, a semmittevésért élsz jól. Nem egy ismerõsõm van aki szintén érdemtelenül jutott, nem meg dolgozva házhoz, lakáshoz, autóhoz és tök természetesnek veszik hogy semmiért nem dolgoztak meg, és mi jár nekik, mit kapnak anyucitól, de jajgatni azt tudnak.És egyik sem tud anyuka nélkül megállni még 40 éves fejjel sem a lábán, az egyik most vállt megint, és röhej, elsõ válásnál is kapott tetõterep, szobákat, fürdõszobát a feneke alá, a megvett házhoz, és rinyált, meg futott hogy támogatást kapjon az önkormányzathoz, aztán fel volt háborodva mért nem kapta meg, és nem értette hogy mért is szúrja ez mások szemét. A válasz hogy mért szúrja:mert más valóban 90 000 ft ból él meg, abból kellett küzdenie és mindent saját munkájából, lemondásokból, évek alatt összehoznia és ha nála megszünik a munka, állástalanság lesz az sem kap támogatást erre oda jön egy ilyen pénzelt buksza és sír-rí, mikor vállás után is több millát oda nyomnak a feneke alá, ami tök természetes neki. Most következõ vállásnál, ismét rinyál, új búrotok, anno idején második házasságnál anyuci pénzébõl használt kocsi.Soha semmiért nem küzdött meg, de totál természetes hogy minden csak kapjon, aztán rinyál a másik nagyszülõ mért nem nyomatja még az is õket manival. Kérdés:Elgondolkodott mit tudna felmutatni valójába amit õ szerzett meg úgy hogy dolgozott és a ktg-hez hozzájárult mert ha egy fillért nem ad le otthon, akkor akár tetszik, akár nem más tarja el õt.Semmilye se lenne. Kérdés:Mi az amit valóban õ ért el, ami nem más érdemébõl, munkájából van. Amit megtapasztaltam az ilyen agyon pénzelt, kényeztetett emberek, akiket folyton támogatnak, folyton rinyálnak és ha nincs aki kihúzzak õket ha baj van összeroppannak, nem olyanok mint a felnõttek, csak mint egy csomó elkényeztetett gyerek, akiknek nagy a szájuk de egyedül egy nullák és ha egy kis baj beüt, már hallni készülnek. Bocs ha megsértettelek, de én ezt tapasztaltam. Nem a külsõdtõl leszel felnõtt, hogy mennyire nézel ki fiatalnak, vagy éppen idõsebbnek. De ahogy leírod egy csomó mindenért nem kellett semmit sem tenned, úgy hogy semmit nem teszel jön be pénz, mintha csak állandóan nyomatnának és amíg ez így megy nem leszel felnõtt, hiszen mindig is más fog neked megteremteni dolgokat. Még valamit:A felnõtt ellátja magát, egy nagy kamasztól is elvárható lenne hogy a saját dolgait maga intézze, de sokan nemtõl függetlenül annyira el vannak kényeztetve hogy anyuci kivasalgat neki, szendvicseket készítget stb, hol felnõtt ha más csinál és intéz mindent helyette. Azt is gondold végig hogy csupa középiskolással jársz együtt, iskoláskorú haverjaid vannak, nem felnõtt emberek, olyanok akiket valószínûleg még anyuka rendezget sok mindenbe.16 éves nagyon fiatal még, te meg 25 éves vagy. Amíg gyerekekkel lógsz és kiszolgálnak, más munkájából, érdemébõl vannak a dolgaid addig nem leszel felnõtt, ha 40 évesen más rendez hiába vagy 40 éves csak korban vagy felnõtt de másban nem. Ha megbántottalak bocs, de én ezt tapasztaltam.Sok ember van aki érdemtelenül jutott dolgokhoz, és folyton más rendezi, irányítja õket, nem a saját lábukon állnak, nem a megkeresett pénzbõl élnek, csak úgy hogy semmit nem tettek kapnak mindent, hol lenne, vállna így belõlük felõtt.
Errõl van szó, egy elkényeztetett gyerek vagy csak, aki soha semmit nem tett az életbe, mindig elsikál más helyette mindent, és nem a munkatársaid voltak a szerencsétlenek, csak még ehhez is gyerek vagy hogy észrevedd hanem te vagy szerencsétlen mert az õseid nélkül egy nulla vagy és utcán lennél már. Õket használod ki akár tetszik akár, nem az õ pénzükbõl élsz, semmit nem tettél le az asztalra.
akármilyen alantos munkát is végezz is akár aki dolgozik az nem szerencsétlen, nem lenézni való, az a lenézni való aki mások hátán kapaszkodik fel és mások pénzébõl él. A kukás sem szerencsétlen, mert legalább elment dolgozni, nem mást használni, nyúl le anyagilag.
A kérdező hozzászólása: elõször is nem sírok ríok, nem vagyok idióta, buta nõszemély. a dédnagyim -RIP :'((- nagyon szeretett engem, és ezért rám hagyta a házát, anyukámék meg már kisgyerekkoromban eldöntötték, hogy összehoznak majd nekem egy lakást a 18. szülinapomra. most ezzel mi a gond? egy szem gyerek vagyok. soha nem álltam még sorban segélyért... és nem is akarok, mert nem fogok bemenni abba a bûzbe a munkanélkülibe, és sorban állni azért amire nincs szükségem... mellesleg szerinted ki foglalkozik a kiadott ingatlannal? én. Jó mikor volt egy bérlõ aki nem igen akart kimenni, akkor anyukám segített. elég keményen a tökére lépett, de amúgy sztem ez belefér egy anya fia kapcsolatba hogy amíg tudja segíti a gyerekét ha az rá szorul.
a kérdésben még férfi voltál... :D kamuuuu!!!!!!
egyébként már olvastam másik kérdésedet, ott is a házaiddal dicsekedtél, illetve azokat a nõket szapultad, akik háztartásbeli lét helyett dolgozni járnak... látom, nagyon unatkozol, inkább menj ki a valóságba és éld az életet
A kérdező hozzászólása: elõzõ válaszoló példálózott valakivel, aki eltartatja magát, és feltételeztem hogy nõ volt az a személy. erre írtam hogy nem vagyok nõ... de mind egy, ne is olvasd el amit a másik írt, csak kamuzz :D és amúgy soha nem szapultam még nõket...
Bocs felnõtt férfi vagy már bõven dolgoznod kellene és magad eltartani, nem anyuka pénzébõl élni, ami a mamád házából bejön azért te nem dolgoztál meg. És lenézed azokat akik dolgoznak meg te akarod õket szerencsétlennek nézni. Azért sértõdtél meg mert a szemedbe mondta valaki hogy amid van azért te semmit az ég adta világon nem tettél, hanem a feneked alá tolták, más pénzébõl, más munkájából van és még arra sem vagy hajlandó hogy normálisan dolgoz és le nézed akik dolgoznak. A szüleid nélkül csak egy nulla vagy, sehol sem lennél, ez van hiába nem tetszik.Az a buta aki nem hajlandó dolgozni, tenni valamit az életbe. Kédezem tõled elgondolkodtál már azon hogy mid van amiért valóban te küzdöttél meg? anyukádék nélkül te sem lennél sehol, csak munkanélkülibe ügyörögnél! És aki ott ül nem kell lenézni, mert sokszor önhibájukon kívül veszítik el az emberek a munkájukat.
Kérdezõ hiába vagy férfi te is úgyan az a helyzet vagy mit a leírt nõ, hiszen a ház mama munkájából van, az õ házából jön a pénz, nem munjából, lakásod anyuka pénzébõl van, nem te dolgoztál meg érte. Aki más pénézbõl él, nem maga dolgozik meg azért amilye van az is eltartatja magát, ha úgy vesszük.Röhej. Amibõl élsz nem a te érdemed, te nem dolgoztál azért meg, más munkájából van, akkor mirõl beszélsz? Nem munkából jön be a pénzed? A lakásod sem munkádból jött össze! Dolgozni nem dolgozol, másokat akik meg megdolgoznak és eltartják magukat te nézed még le. ELTARTANAK hiszen mindenen más munkájából van, más érdemébõl
nem munkádból (ezt akartam írni)
A kérdező hozzászólása: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); jó savanyú a szõlõ arrafelé :) "Amibõl élsz nem a te érdemed, te nem dolgoztál azért meg, más munkájából van, akkor mirõl beszélsz? Nem munkából jön be a pénzed? A lakásod sem munkádból jött össze! " igen, örököltem miután a dédim meghalt, és kaptam 18. szülinapomra egy kis lakást. ÉÉÉÉÉÉS?????? emiatt már ki kell fakadni, és ott szidni, megpróbálni megalázni ahol csak tudsz? tudod ha neked lett volna ilyen dédid, és te kapod ezt, és anyukádtól te kapsz lakást a 18. születésnapodra, szerintem te is elfogadod, ahogy MINDEN épp eszû ember a földön.... miért ne fogadnám el? egyik az örökségem, a másik meg az amire születésem óta gyûjtöttek nekem a szüleim.... mellesleg nem is nagy értékû lakás... "ELTARTANAK hiszen mindenen más munkájából van, más érdemébõl" fogalom zavarban szenvedsz. Nem tartanak el. A ház az enyém, amit a mamám halála után örököltem, mert õ így VÉGRENDELKEZETT, és a lakás is a saját tulajdonom. az egyik ki van adva, és pénz jön belõle, és ebbõl tartom fent magam. akkor ki tart el? mert nagyon úgy érzem hogy a házamból befolyt pénz tart el... és nem anyukám....
DE sok féle SEGÉLY van, az is egyfajta segély a dolgozó emberek szemébe amikor valaki nem hajlandó elmenni dolgozni, de mivel jól keresõ szülei vannak azok munkájából, amit megteremtettek az elkényeztetett gyereküknek abból él. Végülis a te segélyed a nagymama házából van. Nõlj fel, menj dolgozni és ne más hátán és kapcsolatain keresztül szerezz mindent meg!!43 Akkor majd talán felnõsz ha egyszer az életbe úgy lesz valamid hogy kapcsolatok nélkül szerzel valamilyen állást és abból tartod teljesen el magad!!! Amíg mindent úgy kapsz hogy semmit nem tettél érte és amíg mindig lesz valaki aki kihúz a csávából addig felnõtt nem leszel. A munkás embert meg ne nézd le egyenlõre õ termeli ki a pénzt, még az irodában ülõknek is!!!! Totál mindegy milyen nemû emberrõl is beszélünk.!
Ez nem álszentség.A srác kamuzik, mert volt amikor lánynak adta kimagát.De ha igaznak vennénk a történetét akkor is el kell gondolkodni az egészen. Az a gáz, hogy semmiért nem tett soha semmit az életbe, mindent a segge alá tettek és az ilyen embereket nem szeretik igazából senki sem, csak aki szintén ilyen, vagy csak azért lógnak velük mert ki lehet használni õket addig is, elcipeli a segged kocsival, fizet egy üdítõt, sört, kaját.Láttam nem egy ilyet. Megmondta munkát próbáltak szerezni nem is ócskát az sem volt jó neki!25 éves munkája nem volt, tanulni nem tanult mit csinált évekig akkor.Szellemileg meg 16 évesek szintjén van Lenézi és becsmérõen nyilatkozik azokról akik tiszteségesen dolgoznak és munkából szerzik meg a mindennapi betevõiket, mindenüket .Ne hogy az szégyelje már magát aki dolgozik és nem lébecol!Itt a lényeg szerintem!!! MIndent a szülõk pénzén vagy kapcsolatán megszerezni, az ilyen embernek ha nem lenne befolyásos vagy kapcsolatokkal rendelkezõ szülõje megnézhetné magát, sehol sem lenne csak a süllyesztõbe. Senki nem mondta hogy egy fiatal ne éljen, ne kapcsolódjon ki, de még egy tininek is vannak kötelességei, nem lehet folyton kihasználni és más által megszerezni mindent.Én azt utálom amikor ott a sok 20-30 éves fiatal és még mindig kihasználják az õseiket, még mindig a szülõk istápolják, csinálnak meg otthon mindent, az utolsó csepp vérükig leszipolyozzák õket, mert a fiatal mit csinál arra hivatkozik anyu úgyis szívesen kivasalja, elkészíti a szendvicsem, minek erõltessem magám még 22-28 éves fejjel akár.HOl felnõtt valaki akit kiszolgálnak, aki helyett megcsinálnak mindent? Én ezt látom egyre több a fiatal akik a végtelenségig kihasználják az õket körülvevõket és semmit sem becsülnek meg, anyuka szerez egy állást a gyerek meg elszúrja, nem érdekli és még röhög a markába. Senki nem mondta hogy ne éljen egy fiatal, de ha valóban felnõtt akkor legyen felelõssége is, és ne anyuka menjen rendbe rakni a lakást, a szobáját ne az csináljon neki már mindent, és most nem konkrétan a srácra vagy lányra éppen kinek adja ki magát gondolok hanem általánosságba.Mert az óvisokat kell kiszolgálni, ha felnõtt akkor tessék mutassa hogy felnõtt, de még egy nagy kamasztól is elvárható hogy csináljon valamit, legyen valami feladata hamár mindent odateremtenek neki.

Miért van az, hogy a 13 éves lányokkal már a fél város járt, de a 13 éves fiúknak : pl : velem még egy sem igazán?

Legjobb válasz: Miért foglalkozol ilyennel? Nyugodtan rakd össze a legújjabb star wars legódat.

Miért foglalkozol ilyennel? Nyugodtan rakd össze a legújjabb star wars legódat.
Remélem ez nem igaz. Nálatok minden 13 éves lánnyal járt már a fél város? Vagy van 1-2 osztálytársad, akik jártak 2-3 sráccal már, és ezt általánosítod ezerrel? Komolyan érdekel, mi a helyzet arrafelé, Várom válaszod. 13 éves fiúként még nincs benned férfiasság, ami a lányokat megfogja.
Nem unjuk még ezeket? Hatvanszor kitárgyaljuk ezt hetente, kéretik utána nézni.
Hatalmas piros betûkkel ki kéne írni a kérdések fölé pár dolgot, például: -Ne általánosíts! -Nem ciki, ha 12 évesen még szûz vagy! -Senkit nem érdekel, hogy mennyinek mérted a farkad! -Terhes vagy! . . .
Mert minden lány a legjóképûbb fiúkon osztozik, ez ebben a korban különösen igaz.

Miért van az a bevett szokás, hogy még a másfél éves baba korát is úgy mondják, hogy 18 hónapos és nem tudják sokan azt mondani, hogy 1 és fél éves / másfél éves?

Hogy ?szinte legyek, tudok ugyan fejben számolni, de valahol kicsit idegesít?nek tartom, hogy 20 hónapos baba, 23 hónapos, de valaki az egy évest is 24 hónaposnak mondja.( Még jó, hogy két éves kortól nem havonta határozzák meg a kort :P )

Legjobb válasz: * Bocsi, a két évest is 24 hósnak mondja.

A kérdező hozzászólása: * Bocsi, a két évest is 24 hósnak mondja.
Ez még csak hagyján, engem nem zavar, jobban az zavar, mikor vki még 1 évesen is hetekben számol...
Azért adják meg hónapokban a kort két éves kor alatt, mert nagyon nagy a fejlettségi különbség egy 13 hónapos, meg egy 23 hónapos gyerek között. (Pedig mindkettõ egy éves múlt ugyebár.) Ilyenkor még minden hónap számít, mert a kicsi minden hónapban fejlõdik.
Ez már a sokadik ilyen kérdés. A 18 hónapos (lesz 19-én) fiam nekem másfél éves. De amikor 21 hónapos lesz, nem fogom azt mondani, hogy 1 és háromnegyed éves. De azt sem, hogy másfél, azt sem hogy két éves. Vagy 15 hónapos gyereknél mit mondasz, hogy egy és negyed éves? Mert ugye okosabb már mint egy egy éves, de azért nem áll még másfél éves szinten sem. Ilyen korban még 1-2 hónap különbség is sokat számít a gyerekeknél, gondolom ezért fejezik ki hónapokban a gyerekek korát 3 éves korig.
Az én kisfiam 15 hónapos. Már nem egy éves, de még nem is másfél, pont a kettõ között van. Ilyen korban még nagyon sokat számít ám fejlettségben, érettségben az a pár hónap különbség. A 3-4-5 és több éves gyerekek között már nem számít pár hónap ide vagy oda, de ilyen piciknél még nagyon is sokat. Csak egy példa: kisfiam most kezd el beszélni, szavakat mondani. Ha azt írnám, hogy 1 éves, és olyanokat mond, hogy csukd be, nem megy, stb., akkor azt kérdeznék sokan, hogy ugye csak kamuzok? Mert hogy 1 éves baba még nem igazán mond ilyeneket. De ha ugyanezt írom egy másfél évesrõl, akkor annyira nem tûnik furcsának. Érted a különbséget? Fél év rengeteg idõ! Még pár hónap is sok 1 és 2 éves kor között, nem hogy fél év.
Mert megszokták. A gyerekek két éves korukig annyira gyorsan fejlõdnek, hogy lehet ég és föld a különbség egy 17 és egy 19 hónapos baba között is, pedig csak két hónap köztük a különbség. És mindkettõre rámondod, hogy másfél éves, közben meg teljesen eltérõ fejlettségi fokon vannak. Ezért számolnak így.
Arra gondolok, hogy azert, mert 2 eves korig 1-1 honap kulonbseg is sokat szamit. En se szoktam egyebkent igy mondani. Ha nagyon pontosan akarom megadni a gyermekem korat, akkor altalaban ugy fogalmazok, hogy 1, 5 lesz mondjuk marciusban, vagy ket eves mult novemberben. Igy sokkal kifejezobb, es tobbet mond szerintem azoknak, akiknek nincs gyerekuk. 22 honapos helyett, ket eves lesz marciusban
Ki hogy szokta. Van aki az egyévesre is azt mondja hogy kisgyerek - férjem- és van olyan ismerõs aki legszivesebben a négyévesét is hetekben mérné.... hagyjuk. Nekem csak az nem tetszik amikor kérdezik hogy adhatok -e mézet a babámnak. megirom hogy nem és kiderül hogy két éves. ott van durva fogalomhiány hogy mi a baba és mi a kisgyermek -kinek mi...-
18 hónap oké= másfél éves, de pl a 21-22 hónaposra mit mondanál? vagy a 15-16-ra?
A kérdező hozzászólása: Utolsó, végülis így is fel lehet fogni, mondjuk mielõtt terhes lettem, szintén furcsáltam, hogy hetekben számolnak, de aztán rájöttem, hogy tényleg így van jól, márcsak az egyes vizsgálatok miatt is, ahol szintén fontos maga a hetek száma. Mondjuk, most hogy a 34-dikbe léptem, már nekem is necces kicsit utánaszámolni a saját idõmnek, hátha még kérdezik, megmondom és néznek rám érdekesen, hiszen nehéz utána számolni valóban. :)

Miért van az hogy a nagyon jóképû srácok nem nagyon mernek nyitni egy lány felé 15 évesen?

Legjobb válasz: Mernek. Ha feléd nem nyitnak, az nem azért van, mert félnek. Szimplán nem akarnak.

Mernek. Ha feléd nem nyitnak, az nem azért van, mert félnek. Szimplán nem akarnak.
Én még csak 14 vagyok, de merek "nyitni" a lányok felé :)
A kérdező hozzászólása: mert sokan mondják hogy elég szépnek számítok, és van egy nagyon helyes srác, és feltûnõen kerülgetjük egymást. és lehetne valami, az látszik, de egyikünk se mer kezdeményezni.
Hát... Egyrész igaza van az 1.-nek..Másrészt meg jogos a kérdésed... Mostanába sok olyan ember van, akinek mondjuk a sz*x az elsõ.. Vagy hogy pontosabban ki tudjam fejezni... Olyan emberek vannak manapság, hogy már nem lehet mit csinálni... Vannak akik ezek az emberek miatt nem nyitnak egy lány felé 15 évesen.. Mindebben TISZTELET A KIVÉTELNEK!! :)
A kérdező hozzászólása: jól nézel ki, 2-es válaszoló?
Én is jól nézek ki, a nagyanyám szerint... Sokat ér, ha nem az mondja, aki nekünk tetszik. ;) Kerülgetitek egymást? Én a csöveseket kerülgetem a Blahán. Ha kellesz egy srácnak, kezdeményezni fog. Pont.

13 éves vagyok és nagyon félek még nappal is a lakásban de amikor az este eljön mégjobban félek és a szüleim szobájában alszom de már úgyis félek folyton fölriadok az éjjel és fölkapcsolom a lámpát. Miért van ez hogy folyton félek? Mit tegyek?

Legjobb válasz: Hát annyit megpróbálhatsz hogy sötétbe kimész, teszel egy kört a konyhától szobáig, és fogod látni hogy senki nem ugrik rád Egyébként majd 2-3év múlva már nem fogsz félni 20/F

Hát annyit megpróbálhatsz hogy sötétbe kimész, teszel egy kört a konyhától szobáig, és fogod látni hogy senki nem ugrik rád Egyébként majd 2-3év múlva már nem fogsz félni 20/F
Majd ha idõsebb leszel és komolyabb gondjaid lesznek, elmúlik.
Ne nézz tévét este, kerüld a horrorfilmeket és mindent, ami gyilkolós. Olvass vidám könyveket. Nekem ezek segítenek. Korábban ért vmi trauma esetleg?
A kérdező hozzászólása: Úgytudom nem ért trauma és köszi a válaszokat
" a szüleim szobájában alszom" És a szüleid is otthon vannak?
Szerintem azért lehet ( bár nem biztos) hogy túl nagy a fantáziád, próbáld meg valahogy lekötni, bár nekem régen az is bejött hogy kitaláltam sztorikat és azokon gondolkodtam, ez eléggé leköti a figyelmemet. Remélem tudtam segíteni :D

2és fél-3 (még több) éves gyereket nem fura szoptatni? Már olyan nagy, szinte óvodás korú, ekkor miért van szükség még szoptatásra?

Nem cikizésb?l kérdezem még miel?tt leszúrást kapnék.

Legjobb válasz: Távoli rokonunknak a kislánya most lesz 4 éves, anyuka szoptatja még, de õ azért, mert szegény kislánynak rossz a szíve, úgyhogy csak jót tesz vele, ha szoptatja. Ja és tényleg vannak akik azért szoptatják sokáig a gyereket, mert valami komolyabb betegsége van esetleg kialakulhat a késõbbiekben, és minél tovább szopik a gyerek annál immunisabb lesz a betegségekre, és nagyon jó hatással van az agyra és az érzékszervekre is.

Távoli rokonunknak a kislánya most lesz 4 éves, anyuka szoptatja még, de õ azért, mert szegény kislánynak rossz a szíve, úgyhogy csak jót tesz vele, ha szoptatja. Ja és tényleg vannak akik azért szoptatják sokáig a gyereket, mert valami komolyabb betegsége van esetleg kialakulhat a késõbbiekben, és minél tovább szopik a gyerek annál immunisabb lesz a betegségekre, és nagyon jó hatással van az agyra és az érzékszervekre is.
"minél tovább szopik a gyerek, annál immunisabb lesz a betegségekre" na például ilyen tévhitek miatt szopnak 4-5 éves gyerekek is. Mindennek meg van a maga helye és ideje, életkornak megfelelõen.3 éves gyereknek semmi szüksége már az anyatejre..csecsemõk tápláléka az anyatej, addig amig az emésztõrendszerük éretlen a többi táplálék feldolgozására. Ezután semmi szükség nincsen rá, pszichés kötõdést és szeretet pedig a gyerek éeltkorának megfelelõen kell kifejezni, mert ennyi erõvel szophatna az a gyerek érettségiig is, ha jó a viszonya az anyjával.. Szerintem csak az anyukák akarják ezzel csúnyán fogalmazva visszafogni a gyermekeiket, nem képesek elfogadni hogy nem csecsemõ. Mindenki úgy teszi, ahogy jónak látja , tudom hogy ezért lepontozás fog járni de szerintem nem egészséges (pszichésen) ilyen idõs gyerekeket szoptatni..Egyszerûen elmúlt már az az idõ, engem sem anyám fürdetett 15 évesen, pedig mindig áradozik róla, hogy mennyire szerette mikor a kezei között pancosltam.
18:01-nek tökéletesen igaza van. Egy 3 éves gyereknek már nem lesz jobb az immunitása az anyatejtõl. A csecsemõk tápláléka az anyatej mert még mást nem képesek feldolgozni, csak onnan tudják megszerezni a megfelelõ tápanyagot és vitaminokat. Egy 3 éves gyerek gyakorlatilag már mindent megehet, nem kap több immunitást az anyatejtõl. Neki ez max csúnyán szólva, de nasi. Az anyának meg az érzés, hogy még babázik dacára, hogy nõ föl a gyerek.
Akinek nincs errõl saját tapasztalata, az nyilván csak elméletben tud nyilatkozni, ami pedig sokszor (most is) javarészt általánosításokból és elterjedt tévhitekbõl állhat. Remélem, leszünk még, akik konkrét választ is tudnak neked adni (bár az enyém is kicsit elvont lett).
Itt már inkább csak az anyának van szüksége a szoptatásra, magára az élményre. Ez az az állapot amikor nem tudja elfogadni, hogy nõnek föl a gyereki és még mindig csecsemõnek nézi õket. Mert a gyermeknek természetesen ilyen idõsen már semmi szüksége nincsen rá. Sem a mennyisége, sem a minõsége már nem megfelelõ egy ekkora gyermek számára.
18:01 nél jobban meg sem lehet fogalmazni. mindig a saját életkorának és fejlettségének megfelelõen kell a gyermek felé a szeretetet és kötõdést kialakítani az anya részérõl. kolléganõm még 3 évesen szoptatta a fiát, az ovódába beszoktatás állandó probléma, nagycsoportos de még most is sír az ovitól, állandóan beteg, mert nem képes elszakadni az anyjától, így viszont ki tudja harcolni, hogy vele maradjon otthon ápolgatni, a gyógyszert mástól nem hajlandó elfogadni csak az anyjától, és még sorolhatnám...
18:01 vagyok..kösz mindnekinek aki lepontozott:) Bár nem tudom mi rosszat irtam, ez az én privát véleményem ettõl még mindenki addig szoptat amig akar..Egyesek már kicsit túlmisztifkálják ezt a szopttaás dolgot egyébként.. arról nem irtam tegnap, hogy az anyuka egészségügyi szempontjából kifejezetten káros 3 évig szoptatni, mivel nagyon sok tápanyagot elvon a szervezet tõle, hogy azt az anyatejbe juttasa.. de szeirntme ez mindnekinek aki szoptaott már feltünt, hogy gyakran kialakul ilyenkor vahsiány, hajhullás, körömtörés, fogak tönkremehetnek. És nagyon szép dolog a szoptatás, de ha a gyereknek nem létszükséglet már akkor felesleges az anyukát tovább terhelni ezzel, fõleg hogy már számottevõ jótékony hatása sincs a gyerekre.. Egyébként élettanilag is teljesen más arányban van már szüksége egy 3-4-5 éevs gyereknek szénhidrátra, fehérjére, zsirokra mint ahogyan az anyatej tartalmazza ezeket.
Egyik ismerõsömnek a gyereke 2, 5 évig szopott, nagyon nehezen vette el tõle. Azóta eltelt 1, 5 év és még mindig az anyja melleit és van hogy másét is fogdossa, van hogy könyörög hogy szopizhasson. Hát nem tudom, biztos jó érzés ilyen soká szoptatni, de aztán talán a gyerkõcnek nehezebb az "elszakadás".
Az anyatej hosszútávú jelentõsége, hatásossága pedig számtalan kutatással igazolódott: mivel élõ, az anya teste által termelt folyadékról van szó, ezért mindaz, ami aktuálisan az anya szervezetében van, a gyerkõcbe is átjut. Azaz, ugyanúgy, ahogy az újszülött is megkapja a vitaminokat, tápanyagokat, hormonokat, immunanyagokat stb., a nagyobb is meg fogja. Az más kérdés, hogy az újszülött, csecsemõ számára mindez életbevágóan fontos, a nagyobbnak viszont már kevésbé, hiszen valóban, õ már vegyesen táplálkozik és érettebb az immunrendszere is. De kérdem én: Miért baj, ha valaki akkor is kap egy plusz védõanyagot, amikor már nincs rá akkora szüksége? Hányan eszünk úgy multivitamint, hogy lehet, hogy valójában nem is kell, mert megfelelõen egészségesek vagyunk? Mégis bevesszük, "biztos, ami biztos" alapon. A szoptatás is ugyanerrõl szól. Ha egy idõ után rossz lenne, senki sem csinálná, mert senki sem akar ártani a gyerekének. De nem így van, sõt. Anyatej nélkül is lehet egészséges egy gyerek, de ha van anyatej, van egy plusz védelem, miért ne kapja meg? Szerintem egy felelõsségteljes szülõ más esetekben is kockázatcsökkentõen viselkedik.
Azt nem tudom, de én 6 éves koromoig szoptam anyám mellét, sok teje volt és hatalmas cicije !
Szia! Unokatesó, a fiát 5 éves koráig szoptatta, tavaly nyáron hagyták abba. Hogy miért? Azt én sem tudom de az anyja állandóan csak azt mondta hogy ez már égõ és nyûg neki de állandóan odadugja a fejét és már rá is harap a gyerek :)
A kérdező hozzászólása: Kedves Stefix, sajnos nem ismerem azt az elméletet amit írsz össze lehet foglalni mi a lényege? Tehát mire hivatkozik amikor azt mondja hogy sokáig kell szoptatni?
Azt mindenhol olvasni, hogy a gyereknek 2 éves korban fél liter tejalapú italra van szüksége. Erre mindenki elválasztja erõszakkal a gyereket, és vesz neki tápszert, vagy bolti tehéntejet. Elég nagy marhaságnak tartom. Ha a gyerek igényli, és van még elég tej, és anyukát sem zavarja, miért ne? Igenis sok immunanyag van benne, ami erõsíti a gyermek szervezetét. A szoptatási tanácsadók újabban nem javasolják az erõszakos elválasztást. Szerintük addig kell szoptatni, amíg a gyerek igényli. Van aki már 7 hónaposan úgy dönt, hogy a papi jobb, de van olyan gyerek, aki 3 éves korig igényli. Ez kinek kinek a magánügye, és nem kell érte senkit leszólni. Meg kell a gyereket tanítani arra, hogy nyilvános helyen nem, meg ha kéri, ne cicit mondjon, hanem valami olyan szót kitalálni rá, amit csak anyuka és a gyerek ismer. És akkor el lehet vonulni. A természeti népeknél van aki még 5 éves gyereket is szoptat, miért gondoljuk mi, hogy 3 hónaposan el kell kezdeni a gyereket leszokni? Mert a rohanó nyugati társadalmakban nincs idõ a gyerekre, vissza kell menni dolgozni, meg a reklámok elhitetik velünk, hogy inkább a babatej. Nekem ez a véleményem, lehet lepontozni. Egyébként az elsõ gyerekem 15 hónapos koráig kérte, a második 8 hónapos, még szopik. Remélem minél tovább. És ha a nagy beteg, akkor fejek le neki még anyatejet, hogy elõbb meggyógyuljon. Még szereti pohárból. 2, 5 éves.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!