Találatok a következő kifejezésre: Miért van csík (112 db)

A terhes nőknek miért van csík a hasukon hosszába?

Legjobb válasz: "Tulajdonképpen mindannyiunknak van linea negra (vagy nigra) a hasán, még a férfiaknak is, csak alapesetben nem látszódik. Ugyanis csak bizonyos hormonhatásra kezd el a bõr ebben a csíkban pigmentálódni, színezõdni. Ez a hormon az ösztrogén, melynek szintje a terhesség alatt igencsak megnõ a kismama szervezetben. Ennek a hormonnak köszönhetõ egyébként az is, hogy a kismama mellbimbója megnagyobbodik és megsötétedik, ahogy az is, hogy az anyajegyek és szeplõk is sötétebbé, esetleg nagyobbá válnak. És mivel a melanin (pigmentanyag) termelés az ösztrogénszint miatt megugrik, jobb, ha odafigyelünk a has napoztatására is: ettõl a linea negra nemhogy halványodni, de még jobban sötétedni fog. Hacsak nem használunk – ami nagyon is ajánlott – megfelelõ fényvédõ krémet napozáskor. A szoláriumot már nem is említem, terhesség alatt mindenki felejtse el, tilos! A pocakot függõlegesen kettéválasztó csík a terhességek háromnegyedében jelenik meg. A kismama úgy a 15. hét tájékán veheti észre elõször – de ez nagyon egyéni, van akinél csak a 18. vagy a 22. héten jelenik meg -, hogy a szeméremdombtól felfelé, egészen a köldökig, ott fut a csík. Amely hétrõl-hétre, ahogy a terhesség halad elõre, egyre sötétebb lehet. A csík szélessége általában csak néhány milliméter, maximum egy centiméter. Elõfordulhat, hogy a terhesség elõrehaladtával nemcsak a színe, de a csík hossza is változik, és egyre magasabbra kúszik.Sötétebb bõrû kismamáknál határozottan élesebben rajzolódik ki, míg a világos bõrû várandósoknál és a szõke hajú kismamáknál általában sokkal halványabb barna lesz. Egyeseknél a köldökre is kiterjed ez a pigmentáció, ebben az esetben a sötét csík miatt olyan érzése lehet az embernek, mintha kéthavi kemény koszlerakódás halmozódott volna fel ezen a területen, de nem, így hát óva intenék mindenkit attól, hogy különféle módszerekkel próbáljon megszabadulni tõle. Sokan azt hiszik, hogy a linea negra ( vagy nigra) megjelenése a has bõrének feszülésétõl vagy méretétõl függ, de ez csak tévhit, valójában nincs összefüggésben ezekkel a tényezõkkel. Ahogy azt sem lehet megjósolni hiányából vagy jelenlétébõl, hogy a kisbaba milyen nemû lesz. Régebben ugyanis úgy tartották, hogy ha csak a kismama köldökéig tart, lány lesz a pici, ha viszont az alsó bordákig felnyúl, akkor biztosan fiú érkezik. Szülés után a linea negra (akarom mondani, nigra) szép fokozatosan halványodni kezd, majd eltûnik, ahogy a terhesség után az anya hormonháztartása visszaáll. Születése után egyébként a baba pocakján is ott lehet a csík, ennek oka a szervezetében jelenlévõ anyai hormonokban keresendõ, amint ezek kiürülnek, a csík is eltûnik. Hogy a linea negra ( mondtam már, hogy nigra is lehet?) mi célt szolgál, arra sajnos a tudomány sem tud választ adni. De ha van kedvetek, találgassunk: miért döntött úgy a bölcs anyatermészet, hogy legyen egy függõleges csík a terhes nõk hasán?"

"Tulajdonképpen mindannyiunknak van linea negra (vagy nigra) a hasán, még a férfiaknak is, csak alapesetben nem látszódik. Ugyanis csak bizonyos hormonhatásra kezd el a bõr ebben a csíkban pigmentálódni, színezõdni. Ez a hormon az ösztrogén, melynek szintje a terhesség alatt igencsak megnõ a kismama szervezetben. Ennek a hormonnak köszönhetõ egyébként az is, hogy a kismama mellbimbója megnagyobbodik és megsötétedik, ahogy az is, hogy az anyajegyek és szeplõk is sötétebbé, esetleg nagyobbá válnak. És mivel a melanin (pigmentanyag) termelés az ösztrogénszint miatt megugrik, jobb, ha odafigyelünk a has napoztatására is: ettõl a linea negra nemhogy halványodni, de még jobban sötétedni fog. Hacsak nem használunk – ami nagyon is ajánlott – megfelelõ fényvédõ krémet napozáskor. A szoláriumot már nem is említem, terhesség alatt mindenki felejtse el, tilos! A pocakot függõlegesen kettéválasztó csík a terhességek háromnegyedében jelenik meg. A kismama úgy a 15. hét tájékán veheti észre elõször – de ez nagyon egyéni, van akinél csak a 18. vagy a 22. héten jelenik meg -, hogy a szeméremdombtól felfelé, egészen a köldökig, ott fut a csík. Amely hétrõl-hétre, ahogy a terhesség halad elõre, egyre sötétebb lehet. A csík szélessége általában csak néhány milliméter, maximum egy centiméter. Elõfordulhat, hogy a terhesség elõrehaladtával nemcsak a színe, de a csík hossza is változik, és egyre magasabbra kúszik.Sötétebb bõrû kismamáknál határozottan élesebben rajzolódik ki, míg a világos bõrû várandósoknál és a szõke hajú kismamáknál általában sokkal halványabb barna lesz. Egyeseknél a köldökre is kiterjed ez a pigmentáció, ebben az esetben a sötét csík miatt olyan érzése lehet az embernek, mintha kéthavi kemény koszlerakódás halmozódott volna fel ezen a területen, de nem, így hát óva intenék mindenkit attól, hogy különféle módszerekkel próbáljon megszabadulni tõle. Sokan azt hiszik, hogy a linea negra ( vagy nigra) megjelenése a has bõrének feszülésétõl vagy méretétõl függ, de ez csak tévhit, valójában nincs összefüggésben ezekkel a tényezõkkel. Ahogy azt sem lehet megjósolni hiányából vagy jelenlétébõl, hogy a kisbaba milyen nemû lesz. Régebben ugyanis úgy tartották, hogy ha csak a kismama köldökéig tart, lány lesz a pici, ha viszont az alsó bordákig felnyúl, akkor biztosan fiú érkezik. Szülés után a linea negra (akarom mondani, nigra) szép fokozatosan halványodni kezd, majd eltûnik, ahogy a terhesség után az anya hormonháztartása visszaáll. Születése után egyébként a baba pocakján is ott lehet a csík, ennek oka a szervezetében jelenlévõ anyai hormonokban keresendõ, amint ezek kiürülnek, a csík is eltûnik. Hogy a linea negra ( mondtam már, hogy nigra is lehet?) mi célt szolgál, arra sajnos a tudomány sem tud választ adni. De ha van kedvetek, találgassunk: miért döntött úgy a bölcs anyatermészet, hogy legyen egy függõleges csík a terhes nõk hasán?"
én úgy tudom, a megnövekedett hormonszint miatt alakul ki, nagyon el voltam keseredve amikor elõjött, mivel nagyon fehér bõrû vagyok, elég látványos volt, de szülés után fokozatosan elhalványult. Nem mindenkinél jön elõ amúgy.
utolsó vagyok, igen, a kislányomon is ott volt, amikor megszületett, aztán neki is eltûnt.
Nekem csak a második terhességemnél volt, de elmúlt szerencsére.
Nem mindenkinek van (nekem sem volt).Ez vele jár, genetikai dolog.
sajnos nekem is ott van a csík, remélem hamar eltûnik, elég szembetûnõ :(
Nekem nem jött ki ez a csík, pedig már az utolsó hétben vagyok, viszont nagyon zavar, hogy a nemi szervem és a fenekem belsõ része bebarnult. Ugye ez is vissza alakul?

A vezető oldali visszapillantó tükörben miért van csík?

Legjobb válasz: Ha jól tudom, a csíktól kifelé más a tükör domborulata.

Ha jól tudom, a csíktól kifelé más a tükör domborulata.
A csíktól kifelé a tükör le van domborítva, ez által sokkal jobban látsz oldalra! Azért csinálják, hogy a holtteret minimalizálják!
a fekete csík nem a fûtõszál?
"a fekete csík nem a fûtõszál?" Nem. A tükörfûtés fûtõszála a tükörlap hátuljára van rögzítve: http://fusion.absoluteteam.hu/large/52bed8c0fd8c19132160dc00.. http://fusion.absoluteteam.hu/large/c04cc868a167e8830ad0ee64..

Miért látható a Babymark ovuteszten a kontroll csík mellett egy halvány csík is? A tájékoztatója szerint ilyenkor nincs peteérés, ha halvány, de akkor miért van ott?

Lassan négy hónapja nem szedek gyógyszert, de rendes ciklusom még nem volt azóta. Nem tudom, hogy van e egyáltalán peteérésem, ezért most a menzi utolsó napjától minden nap használom az ovu tesztet. Tudom, hogy ciklus közepén van általában peteérés, de mivel nekem nem behatárolhatóak az eddigi ciklusaim a gyógyszer abbahagyása után, ezért utolsó menzim óta most naponta nézem, a biztonság kedvéért. A tájékoztatóban az van, ha nincs a kontroll csík mellett csík, vagy ha van, de halvány, akkor nincs peteérés. De akkor mit?l van ott mégis a halvány csík?

Legjobb válasz: Mert annyi LH hormon van a szervezetedben, hogy kimutatja halványan! Ezzel semmi gond nincs, persze így is negatív a teszt még! De ha elõször teljesen üres volt, akkor az már azt jelenti, hogy emelkedik! Nekem pl.minden nap ott volt a halvány csík, a peteéréskor pedig ugyanolyan erõsségûek voltak!

Mert annyi LH hormon van a szervezetedben, hogy kimutatja halványan! Ezzel semmi gond nincs, persze így is negatív a teszt még! De ha elõször teljesen üres volt, akkor az már azt jelenti, hogy emelkedik! Nekem pl.minden nap ott volt a halvány csík, a peteéréskor pedig ugyanolyan erõsségûek voltak!
Minden ovu teszt mutat halvány vagy kicsit erõsebb csíkot vagy egyáltalán semmit.ez azt mutatja hogy mennyi lh van..ha a csúcson van azt észre veszed mert vagy egyforma, vagy sötétebb a c.csík. de ez még sajna nem jelenti azt hogy meg is reped a tüszõ. Tapasztaltam :( Sok sikert!

Miert van az hogy hiaba az 1080p s film ha a tv aljal es tetejen fekete csik van, erre van barmi megoldas? Idegesito nagyon mert akkor hiaba a 165cm tv. Barki barmi okosat tudna esetleg?

Legjobb válasz: Szia! Ez azért van mert a 1080 nem a képarány ,hanem a felbontás jelzése.A Mozi filmeket nagy vászonra készítik ennek a valós aránya 1,85:1 és a 2,39:1.Ezt pl a Philips 21:9 képarányú tévéi tudják fekete csik(és torzítás) mentesen megjeleníteni.Az összes 16:9 tv-n lesz csík,legfeljebb "felnagyíttatod" a képarány beállítással.

Szia! Ez azért van mert a 1080 nem a képarány , hanem a felbontás jelzése.A Mozi filmeket nagy vászonra készítik ennek a valós aránya 1, 85:1 és a 2, 39:1.Ezt pl a Philips 21:9 képarányú tévéi tudják fekete csik(és torzítás) mentesen megjeleníteni.Az összes 16:9 tv-n lesz csík, legfeljebb "felnagyíttatod" a képarány beállítással.
A kérdező hozzászólása: Ahha ertem es a philips hogy oldotta ezt meg szelesebb a tv es alacsonyabb?
Igen. De azon meg ugye oldalt van 2 sötét csík, ha 16:9-es filmet néz rajta. Vagy marad a levágás.
Szia! Igen szélesebb a készülék. PL.:LINK:[link]
#1 Nem értek annyira a dolgokhoz, de az 1080p az a képarány is egyben, nem? Hisz 1920x1080 az 16:9, mert 1920/16=120, és 1080/9=120.
#5 "Hisz 1920x1080 az 16:9" Ez igaz, de a film, amit a kérdezõ nézett, az nem 16:9-es. A 16:9-nél szélesebb filmet pedig csak úgy lehet megjeleníteni 16:9-es kijelzõn, hogy lekicsinyítjük, az alján és tetején maradt üres helyet pedig kitöltjük fekete csíkkal. Ugyanez történik akkor is, amikor 4:3-as kijelzõn jelenítünk meg 16:9-es filmet.
Itt van egy nagyon jó ábra, ami szemléltei, hogy néznek ki a különbözõ képarányú filmek különbözõ kijelzõkön: [link]
A kérdező hozzászólása: Koszonom szepen a segitseget azt hiszem minden vilagos bar szomoru hogy hiaba a 165 tv ha nem lehet rajta csak a csikokkal filmet nezni kivetel egy ket mese es ritkan 1-1 film.
De jó, hogy ezeket leírtátok ilyen pontosan. Minden nap felmerült bennem a kérdés a fekete csíkok miatt, de végre tiszta :)

Miért van fehér csík a számok szájfényezés után?

amikor bekenem a számat szájfénnyel kb két óra múlva ha belenézek a tükörbe akkor egy fehér csíkot látok a számon, mintha a szájfény összeolvadt volna egy csíkká... de ez van szinte minden szájfénynél szóval nem is vagyok allergiás meg ilyenek a szájfényre... nem tudom hogy miért van ez ?

Legjobb válasz: Miért van fehér csík a számon szájfényezés után? bocsi félre írtam

A kérdező hozzászólása: Miért van fehér csík a számon szájfényezés után? bocsi félre írtam
Nem hámlik a szád?
Nem lehet, hogy túl sokat kensz rá?
A kérdező hozzászólása: nem kenek rá sokat az biztos, mert próbáltam kicsivel is sokkal is de reménytelen..
próbáld ki azt, hogy fogmosásnál egy picit megdörzsölöd a fogkefével a szád. Ha hámlik, ezután nem fog. Én így szoktam. Aztán hátha már a szájfény sem fog "becsíkosodni".

A péniszemen hosszában egy piros csík van, ami nem viszket, nem fáj, de zavar, hogy miért van ott. A zsacsiig nem ér le, de olyan, hogy érezni érintésre a csíkot. Ez mitõl lehet? Mit tudok vele kezdeni, hogy elmúljon? Egy ideje már ott van.

Legjobb válasz: Szerintem sürgõsen keress meg egy urológust, õ több ilyen problémával találkozott már. Ne hagyd, hogy az életedbõl kimaradjon az egyentlen dolog, amiért érdemes élni. Gondolom sört már ittál.....:D

Szerintem sürgõsen keress meg egy urológust, õ több ilyen problémával találkozott már. Ne hagyd, hogy az életedbõl kimaradjon az egyentlen dolog, amiért érdemes élni. Gondolom sört már ittál.....:D
Ez mindenkinek van.Elég korán észrevetted .Itt lettünk befejezve, ez a hegesztés ott.Akkor ez életed végéig zavarni fog .Csak azt nem tudom , ebben mi a zavaró .
Az also reszen van? Nem latom magam elott a dolgot, de szerintem is normalis.
A kérdező hozzászólása: 1.alkoholmentes sört ittam már. :D 2. értem 3.Hogy értve az alsó részén?

Mostanában a divatos képeken/pólókón miért van bajusz, vagy olyan háromszög amiben az univerzum van? És mit jelent az a hárömszög, aminek a jobb oldalán egy szivárvány csík van a másikon meg egy fehér csík?

http://data.whicdn.com/images/9205014/tumblr_lbjoz121rZ1qb19.. Itt egy példa!

Legjobb válasz: A szivárványos háromszögre már rájöttem, hogy Pink Floyd, de a többire légyszi válaszoljatok!

A kérdező hozzászólása: A szivárványos háromszögre már rájöttem, hogy Pink Floyd, de a többire légyszi válaszoljatok!
A bajusz most nagy divat! Van I love Bajusz-os pólóm, és mindig bajuszt rajzolok az ujjamra, és az orrom alá teszem! Üdv: Egy bajusz fan
A kérdező hozzászólása: Szóval csak egy újabb, értelmetlen hülyeség amit azért csinálnak mert , , divat"...ok. No comment.
Mert jópofa. Divat lett. Ennyi. Mint a baglyok.
A prizma háromszög alakú. A fehér fényt képes színekre bontani. Tehát a jobb oldalon szívárvány a másikon meg fehér csík az ezt jelenti
akik hordják, berakják borítóképnek azok nem tudják mit jelent nem is érdekli õket csak divat ennyi semmi több :D a sok kis 16 éves meg követi mert látja a barátnõjétõl hogy ez menõ, és õ is menõ akar lenni :D de ha meglátnának pödört bajusszal és lent is megpödörném (ott) szerintem sírva rohannának haza anyukájukhoz :D:D:D 27 férfi

Szerintetek miért van a jobb cicimen két csík? Van akinek körbe az egész mellén van, meg a bikinivonal résznél! De nekem csak két csík! Az el fog menni? Mi ez?

Legjobb válasz: Megrepedt a bõröd. Nem biztos, hogy elmúlik, de talán halványodik majd idõvel. Sportolj sokat.

Megrepedt a bõröd. Nem biztos, hogy elmúlik, de talán halványodik majd idõvel. Sportolj sokat.

Gta san andreas ban kicsi maradt az életem a youtub videókban meg nagy az élet csík mindenkinek már mind a 3 városban voltam most mentem visza los santosab! és h ez miért van?

Legjobb válasz: Szerintem azért mert nekik végig van játszva. Mert nekem is a fegyver alá nem ír ki semmit mert örök töltény van ezért tovább megy a piros csík?

Szerintem azért mert nekik végig van játszva. Mert nekem is a fegyver alá nem ír ki semmit mert örök töltény van ezért tovább megy a piros csík?
nekem már hosszu az életcsik 67%-os ! menj el edzeni vagy ird be ezt izom kod lehet hogy ez majd segít!"JYSDSOD" vagy sokat fussál edzél másszál...
A kitartást vidd fel :) Sokat mozogj ez a hosszú élet titka :D
A kérdező hozzászólása: köszi :D:D a válaszokat megfogadom:) )!!!!
Ha a mentõs küldetéseket megcsinálod akkor azonnal maximumra ugrik.Az edzés is segít de az lassabb.
Menj végig a mendtos kuldiken és max.lesz (osszesen 12 pálya van asszem ;) )

Csoki csíkomnak ki van kopva a barna szín a hátáról egy foltban. Miért van ez? A másik csíknak meg már nem egyszínű barna mintázata van, hanem foltosodik. Valamit elkaptak?

Legjobb válasz: Elõször el nem tudtam képzelni, mirõl van szó... :) De szerintem ne itt tedd fel a kérdést, hanem egy halakkal foglalkozó oldalon, pl.: http://www.akvarista.hu/

Elõször el nem tudtam képzelni, mirõl van szó... :) De szerintem ne itt tedd fel a kérdést, hanem egy halakkal foglalkozó oldalon, pl.: http://www.akvarista.hu/
A kérdező hozzászólása: Köszi, fent van már 3 halas oldalon, de senki nem válaszolt, rajtad kívül :)
http://www.haziallat.hu/dr-haziallat/ Itt próbáltad? (Elõzõ voltam.)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!