Találatok a következő kifejezésre: Miért van bolygó Mi (3 db)

Miért van ennyi bolygó? Mi hasznuk van (a Napon kívül) az emeberiség szempontjából?

Legjobb válasz: Hát erre mit lehet mondani?! Van és kész. Nem kell, hogy az emberiségnek haszna legyen belõle, legalábbis jelenlegi technikai szinten nem sok haszon van belõle, lehet õket nézni, meg kutatni.

Hát erre mit lehet mondani?! Van és kész. Nem kell, hogy az emberiségnek haszna legyen belõle, legalábbis jelenlegi technikai szinten nem sok haszon van belõle, lehet õket nézni, meg kutatni.
A kérdező hozzászólása: De valamiért csak vannak nem?Talá befolyásolják az életünket?(asztrológia)
ha nem teszenek küldjál rájuk pár baszott nagy rakétát. Aztán meg lesz neked tüzijáték....:D
Nem az emberiség miatt léteznek. Ha így lenne, mi lennénk az Univerzum középpontjában (tehát miattunk létezne az egész). Egyszerûen csak vannak, és mi éppen a Földön fejlõdtünk ki. Mellesleg kiegészíteném azzal, hogy a Nap nem bolygó, hanem csillag (a kérdésed alapján ezt rosszul tudtad).
Volt egy mûsor a Jupiter és a Szaturnusz szerepérõl. A lényege az volt, hogy a Jupiter gyûjti be az üstökösök nagy részét (amelyek eltalálhatnák a Földet). A Hold szerepét remélem, te is ismered.

Ha az összes többi bolygó holdjának van neve, a mi holdunknak miért nincs?

Legjobb válasz: van neve. Hold. így, nagybetûvel

van neve. Hold. így, nagybetûvel
A Hold neve V (Vé, nem ötödik).
józsi mondjuk, vagy aranka
Bazz... :S én eddig Jónásra emlékeztem...
A neve Alféd.
Van neve:negyed hold félhold telihold MIndenképpen HOLD a mi HOLDunk neve kedves kérdezõ.
Igen.Csak simán Hold-nak hívják.
:D
legyen Gizike:D vagy Leveskocka. (inkébb ne, az a jelszóm:D) akk mondjuk Pityuka?? :P na?
Nem tudom, miért nincs, de én jobban örülnék neki, ha mondjuk Luna lenne a neve, mert ez a latin megnevezése, és akkor már a Földet is át lehetne keresztelni, és lehetne belõle Terra, mert az a Föld latinul.

Ha az összes többi bolygó holdjának van neve, a mi Holdunknak miért nincs?

Legjobb válasz: Mert az volt az elsõ hold, amit elneveztünk? :D

Ez is volt már legalább hatszor -.- Miért olyan hihetetlen, hogy a Föld holdjának Hold a neve? Így hívják :)
Mert az volt az elsõ hold, amit elneveztünk? :D
Mert a mi holdunk olyan jó, hogy õ A Hold. A többiek meg csak holmi holdak.
Már miért ne lenne? Az a neve, hogy Hold.
Azért, mert egy holdat nem kell elnevezni. Az egyértelmû, hogy mire gondolsz. Miután meg felfedeztek más holdakat is, minek nevezték volna át? Azoknak meg könnyebb nevet adni, minthogy úgy emlegessük õket, hogy XY bolygó akárhanyadik holdja.
Azért, ert az ember elõször a mi holdunkat "fedezte fel". Nem kellett felfedezni, csak meglátni. Misztikus és egyedi jelenségnek gondolták, mielõtt tisztában lettek volna a hold(ak) mibenlétével és mielõtt kialakult volna a bolygók és holdak tudományos nevezéktana. Az elsõ, nem Föld körül keringõ holdakat Galilei 1610-ben fedezte fel. Eddigre már minden nyelvben a Hold mint egy adott jelenségre utaló tulajdonnév volt jelen. A Holdat minden nyelvben holdnak nevezik, majd a hold szót használjuk más bolygók holdjainak gyûjtõneveként. Érdekesség, hogy a naprendszeren belüli objektumok elnevezésére van egy hallgatólagos szabály: a bolygókat a római, a holdakat a görög mitológia alakjairól nevezik el.
Az a neve, hogy Hold. Nagy H-val.
De van. Luna.
Ezen az alapon a Föld és a Nap elnevezéseket is meg kéne változtatni. :D


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!