Találatok a következő kifejezésre: Miért van az akvárium vize (9 db)

Algát mondtam volna, de arra nem az jellemzõ, hogy a víz tetején van.
Ez tényleg érdekes. Képet nem tudsz róla készíteni?
A kérdező hozzászólása: pár napon belül biztos

Miért van hogy az akvárium vize tisztitás után 1 2 nap múlva olyan mint ha "ködös "lenne a viz?

Legjobb válasz: Valamilyen baktérium okozza.Ez egy fertõzés, tisztitsd újra az akváriumot,ürdesd meg a halkat és a növényekete fertõtlenitõ fürdõben. Minden állatkereskedésben lehet kapni, valamint vízbe tegyél metilénkéket vagy malachitzöldet.

Valamilyen baktérium okozza.Ez egy fertõzés, tisztitsd újra az akváriumot, ürdesd meg a halkat és a növényekete fertõtlenitõ fürdõben. Minden állatkereskedésben lehet kapni, valamint vízbe tegyél metilénkéket vagy malachitzöldet.
A kérdező hozzászólása: köszi segitséged holnap megprobálom.remélem sikerül.
A kérdező hozzászólása: és ha nem sikerül mt tehetnék még, ?pár napos akvárium a kereskedésbe azt mondták hogy várjak majd letisztul.szerintem ez hülyeség.volt már akváriumom, és ez nem tisztulás kérdése.
Nem lehet hogy tul sok eledelt adtal a halaknak? Nekem volt egy haleledel, ha sokat tettem a vizbe es nem ettek meg mindet, a maradek hamar leszallt az akvarium aljara, es ha nem vettem ki, masnapra elszinesedett a viz az akvariumban.
Egyszerû: felgyülemlik az akvárium vizében az ammónia, nitrát, és a nitrit. Ezek mind-mind káros anyagok, melyek veszélyezetik a halak épségét. Amúgy milyen teljesítményû szûrõt használsz? Minél nagyobb a szûrõ, annál jobb. De maga a szûrõ nem elég. Mindenképp kell bele TETRA Baktozym, vagy SERA nitrivec. Ezek ugyanis olyan hasznos baktériumokat tartalmaznak, amik leépítik a káros anyagokat (pl. elpusztult növényi részek, halürülékek, stb.). Szóval, csinálj részleges vízcserét, és használd az általam felírt két vízelõkészítõ szerek közül bármelyiket - a használati utasításuk szerint. A levegõzetetõnek mindig mennie kell. Soha ne kapcsold ki. Ugyanis ezek a hasznos baktériumok nagyon oxigénigényesek.

Vitorlás halaim vannak. Minden nap kell etetnem őket? Másik kérdés miért van az hogy minden vízcserénél 2-3 nap múlva már opálosodik az akvárium fala aztán a víz is?

Legjobb válasz: Lehet hogy túl sok vizet cserélsz egyszerre és friss vizet öntesz bele? Én úgy csinálom, hogy van egy kisebb mûanyaghordó a fürdõszobában, abban áll a víz 1-3 napig, mikor hogy, és abból szoktam kimerni vizet, azzal csinálom a vízcserét.

Lehet hogy túl sok vizet cserélsz egyszerre és friss vizet öntesz bele? Én úgy csinálom, hogy van egy kisebb mûanyaghordó a fürdõszobában, abban áll a víz 1-3 napig, mikor hogy, és abból szoktam kimerni vizet, azzal csinálom a vízcserét.
A kérdező hozzászólása: Teljes vízcsere-bocs! Szóval azért ennyit én is tudok!
A kérdező hozzászólása: Ki mondta h minden alkalommal?
Egyik legalapabb dolog, hogy ha hamar koszosodik a víz, akkor nem teljes vízcserét csinálunk, hanem a szûrést bõvítjük. De ha tisztában leszel legalább az alapokkal, te is be fogod látni.
Teljes vízcsere minden alkalommal? 70 literben 4 vitorlás, 2 szumátrai? Csatlakoznom kell YourDestiny-hez.
A kérdező hozzászólása: 70 literesben 4 vitorlás +2 szumátrai
Mekkora akváriumban vannak ezek a vitorlások?
igen, hibázott. De feltûnt neki hogy valami nem stimmel, ezért kérdezett. Ezután valószínû már nem fog teljes vízcserét csinálni
De teljes vízcserét csinált!!! Azt nem igazán kellene minden alkalommal!!!
A kérdezõ legalább csinál vízcseréket és érdeklõdik. Ez pozitív
Az algagátló meg hab a tortán. Kiöli a szûrõbaktériumokat, és minden hasznosat, ami az akváriumban jelen van. Akkor miért beszélünk biológiai egyensúlyról?
Nem igazán van értelme válaszolni erre a kérdésre. Már a leírtakból is annyi mindent rosszul csinálsz, amit egyet jelent: az alapokkal sem vagy tisztában. Amit sürgõsen tegyél meg, az vagy: Felmégy az akvarista.hu-ra, és regisztráció után letöltöd az ingyenes e-könyveket, fõleg a kezdeti lépések és szûréssel kapcsolatos pdf-eket. Vagy hagyod az egészet a fenébe, és add el a halakat.
A kérdező hozzászólása: Kösz hable!!
A halaknak általában mindennap kell kaja, de egy héten egy napot kihagyhatsz.
Mármint azokat a baktériumokat nyírja ki, amikre szükség lenne a biológiai egyensúlyhoz. Ezen kívül minden élõ szövetet, a növényeket is roncsolja.
Algagátlót ne használj, mert az megöli a baktériumokat. Pont ellen dolgozik neked.
Ne használd ezeket a szereket, fölösleges. Fogj egy hordót, vagy vödröt, amibe raksz vizet állni, azt tedd sötét helyre, akkor nem szaporodnak el benne az infuzóriumok. Infusoria = csillós egysejtûek, papucsállatka, szemes ostorosok stb, amik okozhatnak opálosodást. Ezek alapból benne vannak a csapvízben és fényre szaporodnak. http://www.fishfood.sg/images/infusoria.jpg De ha egy kicsit sötét zárkában vannak használat elõtt, akkor nem szaporodnak már el.
A kérdező hozzászólása: teljes vízcsere volt. és friss vízzel de tettem bele algagátlót, antiklórt és még vízkondicionáló szert is, ami állítólag a biológiai egyensúly helyreállítására van. Kösz a választ!
Vitorlást ne tarts 70 literben. Ha nem a víminõség lesz ok, akkor idõvel egymást nyírják ki. 150 literen tartható egy pár, nem több. De ez a minimum méret, és fontos az akvárium magassága. A szumátrai szintén nem való 70 literbe.

Miért van az hogy egy 45l-es akváriumban a GUPPIJAIM folyamatosan döglenek.25-26C-os vizben élnek, kevesen vannak, sok növényzet van, szürő-levegőztető, fütő, világitás működik nekik? ! Köszönöm válaszaitokat előre is! Henrik

Legjobb válasz: Válaszom: A víz értekeit még sohasem mértem. A vízbeni fertõzés nem gondolom hogy lehetséges, mivel a kishalaim nem nagyon halnak, és a növényeim,algaevõim,csigáim sem. Murr a víz 30-40 százalékát heti rendszerességgel leszoktam cserélni továbbá heti rendszerességgel takarítom a levegõztetõt-szürõt, és a talajkoszt (hal ürülék stb...) 1,5 hetente talajporszívóval takaritom... SZERETNÉM MÉG TOVÁBBRA IS KAPNI A HOZZÁSZÓLÁSOKAT MERT EZ NEM ÁLLAPOT HOGY MEG VESZEK 5 GUPPYT ÉS A JÖVÕHÉTRE MÁR CSAK 3 LESZ.... Köszönöm. Henrik

A kérdező hozzászólása: Válaszom: A víz értekeit még sohasem mértem. A vízbeni fertõzés nem gondolom hogy lehetséges, mivel a kishalaim nem nagyon halnak, és a növényeim, algaevõim, csigáim sem. Murr a víz 30-40 százalékát heti rendszerességgel leszoktam cserélni továbbá heti rendszerességgel takarítom a levegõztetõt-szürõt, és a talajkoszt (hal ürülék stb...) 1, 5 hetente talajporszívóval takaritom... SZERETNÉM MÉG TOVÁBBRA IS KAPNI A HOZZÁSZÓLÁSOKAT MERT EZ NEM ÁLLAPOT HOGY MEG VESZEK 5 GUPPYT ÉS A JÖVÕHÉTRE MÁR CSAK 3 LESZ.... Köszönöm. Henrik
Ez így érdekes, látszólag minden rendben van. Akkor még azt írd le, hogy hogyan döglenek meg, milyen tüneteket mutatnak? Egyszerûen csak elpusztulnak egyik napról a másikra? Mivel etetsz? A vízcsere pihentetett, állott vízzel történik? Ugyan olyan a hõmérséklete, mint az akváriumban lévõ fûtött víznek? Mert ha nem, akkor a megfázás simán okozhatja ezt. Pontosan hányan vannak?
nem lehet, hogy darakórosak? nincsenek rajtuk kis fehér pöttyök? ha nem akkor biztos van valami fertõzés a vízben:S 22L
Lehet több válasz lenne ha nem szinte parancsolgatva ÍRNÁD A MONDATOD UTOLSÓ SZAVÁT. Nem csoda, hogy megdöglenek a halak...
Lehet több válasz lenne ha nem szinte parancsolgatva
nem szoktad látni , hogy csipkedik egymást?
A kérdező hozzászólása: Válaszom: "Murr" köszi a segitséget. Elolvastam a cikket igaz még mindig rejtélyes számomra hogy mitõl lehet guppijaimnak gerincferdüléses halálos betegségük. De azért köszi. H
A kérdező hozzászólása: Válaszom: Az elpusztulásuk különleges mégis guppijaim 90% igy halt meg :(. Az elpusztulás: A guppi gerincén ferdeség látható, ilyenkor a guppi csak felfelé beállt testel tud úszni kb. még 0, 5 napig hiszen ezután ugyanilyen ferdeháttal a víz alján mozdulatlanul fekszik, meghalva. Mint ahogy a válaszom elején irtam a guppijaim 90% sajnos igy pusztul el. Etetés: JBL Novo Guppy haleledelt kapnak fõeledelnek, mellette "Panzi szúnyoglárvát" + "Sera Flora" halételt. Az etetés nállam úgyszokott mûködni hogy "behintek" bizonyos mennyiségû haleledelt és várom hogy elfogyjon, nehogy utánna a vizben bomlásnak induljon. Vízcsere: Csak "SERA AQUATAN" vizkezelõvel kezelt, szobahõmérsékletû, állott vizzel szoktam halaim vizeit 1hetenként részlegesen kicserélni. Halak darabszáma: 10db GUPPY halat tartok egy 45literes világitott, levegõztetett, fûtött akváriumban. Remélem minden kérdésedet megtudtam válaszolni és SZERETNÉM MINDENKINEK A SEGITSÉGÉT KÉRNI, HISZEN EZ NEM ÁLLAPOT HOGY PUSZTULNAK SZERENCSÉTLEN HALAK... =( Köszönöm. Henrik
Nekem a nõstények mindig strapabíróbbak voltak, mint a hímek. Különben milyen értékei vannak az akváriumvíznek? Nem lehet, hogy nagyon lúgos? És a csapvíz milyen? (pH, GH, KH)
Cseréled a víz 30%-át heti rendszerességgel?
Meg a capslock használatát is BELEHETNE FEJEZNI MERT SEMMI ÉRTELME, ETTÕL NEM FIGYELNEK JOBBAN ODA.

Miért van az hogy a külső szűrőakváriumomnak az utolsó részénél ahol van a víz pimpa, napokig egy szinten áll a vízszint, néha gondol egyet és teljesen lemegy a vízszint, úgy hogy én nem nyúlok se az akváriumhoz, se a szűrőakváriumhoz, se a pumpához?

Legjobb válasz: Szerintem vagy a szívóági pipa, vagy a szûrõanyagok tömõdnek el, így nincs elég vízutánpótlása és elszívja maga alól a vizet. Ellenõrizd a csövet, esetleg használj elõszûrõt.

Szerintem vagy a szívóági pipa, vagy a szûrõanyagok tömõdnek el, így nincs elég vízutánpótlása és elszívja maga alól a vizet. Ellenõrizd a csövet, esetleg használj elõszûrõt.
A kérdező hozzászólása: Szia. Használok elõszûrõt, azaz perlon vattát, amit gyakori rendszerességgel tisztítok. A szívó ági pipa meg 4cm átmérõjû, nem hiszem hogy az eltömõdne, teljesen tanácstalan vagyok, és már idegesít ez a dolog.Mármint hogy mondjuk 1 hétig jól mûködik, éjjel nappal megy amúgy, és egy váratlan pillanatban kinyomja a pumpa az összes vizet :S
Passz. Lehet, hogy ingadozik a motor propellere. Nem tudom.

Ha hűvösebb van a szobámba, mint az akvárium vize, akkor miért kezd el habzani?

Legjobb válasz: Fehérje bomlástermékektõl. Sztem nem sok köze van a hõmérséklethez. Nálunk mindig melegebb a víz, mint a levegõ, (kiv. nyáron) de nem habzik.

Fehérje bomlástermékektõl. Sztem nem sok köze van a hõmérséklethez. Nálunk mindig melegebb a víz, mint a levegõ, (kiv. nyáron) de nem habzik.
A kérdező hozzászólása: Egy halam nemrég meghalt, de kivettem. De akkor most mi a teendõ?
Csinálj egy részleges vízcserét. Ha nem szûnik, akkor egy aktívszenes kúrát, mondjuk 2 hétig, közben 1-szer cserélve a szenet.
Mekkora akvárium, mennyi hal, mennyire növényes? Egy jó szûrõ kell, más megoldás nem nagyon van. Ha sok a növény az segít. Mérd a ph-t, legyen enyhén lúgos (hacsak nem direkt savas élõvilágot másolsz vele) ezt sok növénnyel lehet elérni. Én a 100 literhez csináltam egy 15literes ûrtartalmú kavicsos biológiai szûrõt, az rendesen [email protected] a kosznak.
Én is a gyakori vízcserét és a jó szûrést javaslom (legalább 6-szoros névleges teljesítmény legyen az akvárium méretéhez képest), de valóban egy házi külsõ szûrõ is sokat segít, nekem is van 70 literre is.

Miért habos az akváriumba a víz teteje? Vitorlás, aranyhal és cápaharcsa van benne.

Legjobb válasz: Valamelyik habfészket épített a petéknek.

Valamelyik habfészket épített a petéknek.
ki kell kozbe cserelni a vizet :D
Ha új akváriumról van szó, akkor lehet, hogy az aljzatot nem sikerült jól átmosni. Nem nagy baj. Ha régi, akkor valószínûleg túltelepített az akvárium vagy elmaradt a részleges vízcsere. G.

Miért ilyen az akvárium? Tegnap lettek kitakarítva a halak és ma meg tök koszos a víz..tehát olyan sárgás iszapos.Mitől van ez?

Legjobb válasz: Lehet az is hogy a halak betegek. Tegyél bele a halasboltokban is kapható fertõtlenítõszert. Lehet hogy beválik! :D

Lehet az is hogy a halak betegek. Tegyél bele a halasboltokban is kapható fertõtlenítõszert. Lehet hogy beválik! :D
Gondolom van benne tisztítód , akkor csak az lehet a gond hogy nagyon sok táp kerult a vízbe. Nekem az unokahugom véletlenul beleszórta majdnem az osszes tápot, es masnapra nem ismertunk a vizre . De tisztítsd ki és máskor csak annyi eleséget adj a halaknak amennyit éppen megesznek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Amugy aranyhalam van 2 és végülis azt hittem, hogy reggel délbe este kell nekik adni! Naponta elég egyszer nekik kaja?
elozo válaszdó vagyok , egyszer elég nekik .
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!=)
A kérdező hozzászólása: Igazad volt! Tényleg a sok kajától volt olyan a víz!=) Akkor megnyugodhatok!=)
vigyázz arra is hogy az arany hal afféle nyálkát termel rengeteget, és ez feltapad az akvárium falára. Én is pont tegnap takarítottam ki teljesen az akim. Nekem is valószínûleg az volt a gond hogy túl sok kaját kaptak, bár én nem csak aranyhalat tartok.:)

Pár napja nagyon habzik az akváriumban a viz felszine. Miért van ez?

Legjobb válasz: Már ne is haragudj,de ha elevenszülõ,akkor minek épít habfészket?Arra fekszenek "szeretkezni"?Igazából a betta épít habfészket,az alatt párzanak,és utána a megtermékenyitett petéket oda tezsi. bettával együtt 4ok jöhet szóba. -betta -vegyszer -fehérje -lúg Én ennyiröl tudok,ennyi ugrik most be. -betta:Habfészek. -vegyszer,az ügye habzik,mint a szappan is(ugy tudom a lúgtartalma miatt) -fehérje:Huzamosabb ideje üzemelõ akvriumba felszaporodhat,és ez okoz habzást -lúg:Ez az amivel meghgyült most nekem is a bajom.Azaz nagyon meszes dolgok vannak a vízben,ettõl lesz lúgos.Én a talajcserével jártam meg,mert festettet vettem,és az meszes volt(én csak festett krétapornak hívol)Azóta segített egy talajcsere.Tehát a kérdéseim: Van bettád(hím)?Mikor volt talajcsere utoljára?Mi óta üzemel az akvárium?Volt nemrég takarítás az aksiban?(vegyszerrel történõ takaritás)Üdv;Lucky.(ha valamit esetleg rosszul irtam volna,majd kijavít valaki,hisz nem vagyok én kémikus:))

Már ne is haragudj, de ha elevenszülõ, akkor minek épít habfészket?Arra fekszenek "szeretkezni"?Igazából a betta épít habfészket, az alatt párzanak, és utána a megtermékenyitett petéket oda tezsi. bettával együtt 4ok jöhet szóba. -betta -vegyszer -fehérje -lúg Én ennyiröl tudok, ennyi ugrik most be. -betta:Habfészek. -vegyszer, az ügye habzik, mint a szappan is(ugy tudom a lúgtartalma miatt) -fehérje:Huzamosabb ideje üzemelõ akvriumba felszaporodhat, és ez okoz habzást -lúg:Ez az amivel meghgyült most nekem is a bajom.Azaz nagyon meszes dolgok vannak a vízben, ettõl lesz lúgos.Én a talajcserével jártam meg, mert festettet vettem, és az meszes volt(én csak festett krétapornak hívol)Azóta segített egy talajcsere.Tehát a kérdéseim: Van bettád(hím)?Mikor volt talajcsere utoljára?Mi óta üzemel az akvárium?Volt nemrég takarítás az aksiban?(vegyszerrel történõ takaritás)Üdv;Lucky.(ha valamit esetleg rosszul irtam volna, majd kijavít valaki, hisz nem vagyok én kémikus:) )
2 oka lehet amirõl tudok.Vagy valami vegyszerrel tisztíthattad elõzõleg, vagy elevenszülõ halaid vannak(pl.:guppi, vagy szifó)és habfészket építenek a párzáshoz.
Nem akarok nagyképü lenni, de nem nagyon hiszem, hogy ennél korrektebb választ kapnál.Nem értem miért kell olyan kérdést újra megkérdezni, amire van válasz.Magyarázd el kérlek.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!