Találatok a következő kifejezésre: Miért van az akvárium (28 db)

Algát mondtam volna, de arra nem az jellemzõ, hogy a víz tetején van.
Ez tényleg érdekes. Képet nem tudsz róla készíteni?
A kérdező hozzászólása: pár napon belül biztos

Vitorlás halaim vannak. Minden nap kell etetnem őket? Másik kérdés miért van az hogy minden vízcserénél 2-3 nap múlva már opálosodik az akvárium fala aztán a víz is?

Legjobb válasz: Lehet hogy túl sok vizet cserélsz egyszerre és friss vizet öntesz bele? Én úgy csinálom, hogy van egy kisebb mûanyaghordó a fürdõszobában, abban áll a víz 1-3 napig, mikor hogy, és abból szoktam kimerni vizet, azzal csinálom a vízcserét.

Lehet hogy túl sok vizet cserélsz egyszerre és friss vizet öntesz bele? Én úgy csinálom, hogy van egy kisebb mûanyaghordó a fürdõszobában, abban áll a víz 1-3 napig, mikor hogy, és abból szoktam kimerni vizet, azzal csinálom a vízcserét.
A kérdező hozzászólása: Teljes vízcsere-bocs! Szóval azért ennyit én is tudok!
A kérdező hozzászólása: Ki mondta h minden alkalommal?
Egyik legalapabb dolog, hogy ha hamar koszosodik a víz, akkor nem teljes vízcserét csinálunk, hanem a szûrést bõvítjük. De ha tisztában leszel legalább az alapokkal, te is be fogod látni.
Teljes vízcsere minden alkalommal? 70 literben 4 vitorlás, 2 szumátrai? Csatlakoznom kell YourDestiny-hez.
A kérdező hozzászólása: 70 literesben 4 vitorlás +2 szumátrai
Mekkora akváriumban vannak ezek a vitorlások?
igen, hibázott. De feltûnt neki hogy valami nem stimmel, ezért kérdezett. Ezután valószínû már nem fog teljes vízcserét csinálni
De teljes vízcserét csinált!!! Azt nem igazán kellene minden alkalommal!!!
A kérdezõ legalább csinál vízcseréket és érdeklõdik. Ez pozitív
Az algagátló meg hab a tortán. Kiöli a szûrõbaktériumokat, és minden hasznosat, ami az akváriumban jelen van. Akkor miért beszélünk biológiai egyensúlyról?
Nem igazán van értelme válaszolni erre a kérdésre. Már a leírtakból is annyi mindent rosszul csinálsz, amit egyet jelent: az alapokkal sem vagy tisztában. Amit sürgõsen tegyél meg, az vagy: Felmégy az akvarista.hu-ra, és regisztráció után letöltöd az ingyenes e-könyveket, fõleg a kezdeti lépések és szûréssel kapcsolatos pdf-eket. Vagy hagyod az egészet a fenébe, és add el a halakat.
A kérdező hozzászólása: Kösz hable!!
A halaknak általában mindennap kell kaja, de egy héten egy napot kihagyhatsz.
Mármint azokat a baktériumokat nyírja ki, amikre szükség lenne a biológiai egyensúlyhoz. Ezen kívül minden élõ szövetet, a növényeket is roncsolja.
Algagátlót ne használj, mert az megöli a baktériumokat. Pont ellen dolgozik neked.
Ne használd ezeket a szereket, fölösleges. Fogj egy hordót, vagy vödröt, amibe raksz vizet állni, azt tedd sötét helyre, akkor nem szaporodnak el benne az infuzóriumok. Infusoria = csillós egysejtûek, papucsállatka, szemes ostorosok stb, amik okozhatnak opálosodást. Ezek alapból benne vannak a csapvízben és fényre szaporodnak. http://www.fishfood.sg/images/infusoria.jpg De ha egy kicsit sötét zárkában vannak használat elõtt, akkor nem szaporodnak már el.
A kérdező hozzászólása: teljes vízcsere volt. és friss vízzel de tettem bele algagátlót, antiklórt és még vízkondicionáló szert is, ami állítólag a biológiai egyensúly helyreállítására van. Kösz a választ!
Vitorlást ne tarts 70 literben. Ha nem a víminõség lesz ok, akkor idõvel egymást nyírják ki. 150 literen tartható egy pár, nem több. De ez a minimum méret, és fontos az akvárium magassága. A szumátrai szintén nem való 70 literbe.

Miért van az hogy a külső szűrőakváriumomnak az utolsó részénél ahol van a víz pimpa, napokig egy szinten áll a vízszint, néha gondol egyet és teljesen lemegy a vízszint, úgy hogy én nem nyúlok se az akváriumhoz, se a szűrőakváriumhoz, se a pumpához?

Legjobb válasz: Szerintem vagy a szívóági pipa, vagy a szûrõanyagok tömõdnek el, így nincs elég vízutánpótlása és elszívja maga alól a vizet. Ellenõrizd a csövet, esetleg használj elõszûrõt.

Szerintem vagy a szívóági pipa, vagy a szûrõanyagok tömõdnek el, így nincs elég vízutánpótlása és elszívja maga alól a vizet. Ellenõrizd a csövet, esetleg használj elõszûrõt.
A kérdező hozzászólása: Szia. Használok elõszûrõt, azaz perlon vattát, amit gyakori rendszerességgel tisztítok. A szívó ági pipa meg 4cm átmérõjû, nem hiszem hogy az eltömõdne, teljesen tanácstalan vagyok, és már idegesít ez a dolog.Mármint hogy mondjuk 1 hétig jól mûködik, éjjel nappal megy amúgy, és egy váratlan pillanatban kinyomja a pumpa az összes vizet :S
Passz. Lehet, hogy ingadozik a motor propellere. Nem tudom.


Miért van az hogy egy 45l-es akváriumban a GUPPIJAIM folyamatosan döglenek.25-26C-os vizben élnek, kevesen vannak, sok növényzet van, szürő-levegőztető, fütő, világitás működik nekik? ! Köszönöm válaszaitokat előre is! Henrik

Legjobb válasz: Válaszom: A víz értekeit még sohasem mértem. A vízbeni fertõzés nem gondolom hogy lehetséges, mivel a kishalaim nem nagyon halnak, és a növényeim,algaevõim,csigáim sem. Murr a víz 30-40 százalékát heti rendszerességgel leszoktam cserélni továbbá heti rendszerességgel takarítom a levegõztetõt-szürõt, és a talajkoszt (hal ürülék stb...) 1,5 hetente talajporszívóval takaritom... SZERETNÉM MÉG TOVÁBBRA IS KAPNI A HOZZÁSZÓLÁSOKAT MERT EZ NEM ÁLLAPOT HOGY MEG VESZEK 5 GUPPYT ÉS A JÖVÕHÉTRE MÁR CSAK 3 LESZ.... Köszönöm. Henrik

A kérdező hozzászólása: Válaszom: A víz értekeit még sohasem mértem. A vízbeni fertõzés nem gondolom hogy lehetséges, mivel a kishalaim nem nagyon halnak, és a növényeim, algaevõim, csigáim sem. Murr a víz 30-40 százalékát heti rendszerességgel leszoktam cserélni továbbá heti rendszerességgel takarítom a levegõztetõt-szürõt, és a talajkoszt (hal ürülék stb...) 1, 5 hetente talajporszívóval takaritom... SZERETNÉM MÉG TOVÁBBRA IS KAPNI A HOZZÁSZÓLÁSOKAT MERT EZ NEM ÁLLAPOT HOGY MEG VESZEK 5 GUPPYT ÉS A JÖVÕHÉTRE MÁR CSAK 3 LESZ.... Köszönöm. Henrik
Ez így érdekes, látszólag minden rendben van. Akkor még azt írd le, hogy hogyan döglenek meg, milyen tüneteket mutatnak? Egyszerûen csak elpusztulnak egyik napról a másikra? Mivel etetsz? A vízcsere pihentetett, állott vízzel történik? Ugyan olyan a hõmérséklete, mint az akváriumban lévõ fûtött víznek? Mert ha nem, akkor a megfázás simán okozhatja ezt. Pontosan hányan vannak?
nem lehet, hogy darakórosak? nincsenek rajtuk kis fehér pöttyök? ha nem akkor biztos van valami fertõzés a vízben:S 22L
Lehet több válasz lenne ha nem szinte parancsolgatva ÍRNÁD A MONDATOD UTOLSÓ SZAVÁT. Nem csoda, hogy megdöglenek a halak...
Lehet több válasz lenne ha nem szinte parancsolgatva
nem szoktad látni , hogy csipkedik egymást?
A kérdező hozzászólása: Válaszom: "Murr" köszi a segitséget. Elolvastam a cikket igaz még mindig rejtélyes számomra hogy mitõl lehet guppijaimnak gerincferdüléses halálos betegségük. De azért köszi. H
A kérdező hozzászólása: Válaszom: Az elpusztulásuk különleges mégis guppijaim 90% igy halt meg :(. Az elpusztulás: A guppi gerincén ferdeség látható, ilyenkor a guppi csak felfelé beállt testel tud úszni kb. még 0, 5 napig hiszen ezután ugyanilyen ferdeháttal a víz alján mozdulatlanul fekszik, meghalva. Mint ahogy a válaszom elején irtam a guppijaim 90% sajnos igy pusztul el. Etetés: JBL Novo Guppy haleledelt kapnak fõeledelnek, mellette "Panzi szúnyoglárvát" + "Sera Flora" halételt. Az etetés nállam úgyszokott mûködni hogy "behintek" bizonyos mennyiségû haleledelt és várom hogy elfogyjon, nehogy utánna a vizben bomlásnak induljon. Vízcsere: Csak "SERA AQUATAN" vizkezelõvel kezelt, szobahõmérsékletû, állott vizzel szoktam halaim vizeit 1hetenként részlegesen kicserélni. Halak darabszáma: 10db GUPPY halat tartok egy 45literes világitott, levegõztetett, fûtött akváriumban. Remélem minden kérdésedet megtudtam válaszolni és SZERETNÉM MINDENKINEK A SEGITSÉGÉT KÉRNI, HISZEN EZ NEM ÁLLAPOT HOGY PUSZTULNAK SZERENCSÉTLEN HALAK... =( Köszönöm. Henrik
Nekem a nõstények mindig strapabíróbbak voltak, mint a hímek. Különben milyen értékei vannak az akváriumvíznek? Nem lehet, hogy nagyon lúgos? És a csapvíz milyen? (pH, GH, KH)
Cseréled a víz 30%-át heti rendszerességgel?
Meg a capslock használatát is BELEHETNE FEJEZNI MERT SEMMI ÉRTELME, ETTÕL NEM FIGYELNEK JOBBAN ODA.

Miért van az hogy egy kb.60l-es trópusi akváriumba teszek 4 db belvaló trópusi növényt és azok egy hónap alatt kipusztulnak belőle? Pedig már 20. 000ft-ot költöttem ilyen:vízlágyítóra, táptaljra stb. , stb. Ráadásul anövények is drágák bele!

Legjobb válasz: világításod megfelelõ? széndioxid szint rendben van? csak olyan fajokat válogass amiknek ismered az igényeit, és tudod is számkra biztosítani. Jah h drága? relatív... hidd el tengeribe 1 hal ára 20E, szal viszonylagos, hogy mi a drága...

világításod megfelelõ? széndioxid szint rendben van? csak olyan fajokat válogass amiknek ismered az igényeit, és tudod is számkra biztosítani. Jah h drága? relatív... hidd el tengeribe 1 hal ára 20E, szal viszonylagos, hogy mi a drága...
Igen, itt a világítás lehet a döntõ. Az nem stimmel, azon kéne változtatnod. Különben milyen növénytápot használsz? Milyen növények ezek? Szálasak, vagy gyökeresek? (megjegyzem, hogy a piros levelûek kifejezetten fény és CO2-igényesek)
A régi akváriumomban nekem is vegetáltak, vagy kipusztultak, de az új szettben nagyon jó fénycsõ van, virulnak a növényeim!
/A kérdezõ utolsó kommentjére válaszolva:/ Igen, nagy valószínûséggel a világítással lehet gond. Nem minden fénycsõ felel meg ugyanis a növényeknek. Nézz utána egy kicsit a Neten (többek közt van a JUWELnek ls a SERÁnak is fénycsövei). Mieõtt megvennéd: próbáld bele a foglalatba - ugyanis van t5, és t8-as rendszer.
/az elõbbu válaszadó vagyok/ Milyen a talaj? Hogyan ültetted le a növényeket? Vagyis teljesen benne vannak a talajba, vagy kilátszik a gyökérnyak?
Így igaz. A SZETT-akvárium mindig jobb és kifizetõbb. Ugyanis gyárilag adják a lehetõ legmegfelelõbb világítást, azonkívül benne van a szûrõ és a melegítõ is - arról nem is beszélve, hogy mindezeknek külön hely van kialakítva.
A kérdező hozzászólása: Valószínüleg igazatok van a világítással lehet a problema!

Miért van az hogy a csemperagasztós oxidfestéket akvárium háttér több napi száradás után is fog? Pedig azt olvastam az jó megoldás. Valamit elrontottam?

Úgy csináltam hogy a barna oxidfestéket elkevertem vízben , utána ahhoz raktam lfexibilis csemperagasztót,és úgy kentem fel.

Legjobb válasz: a csemperagasztó sokáig szárad... nekem 3 napig tartott míg újrakenhetõ volt a felület, de ténylegesen 1 hét volt a száradás, amikor már a körmömmel sem tudtam lekaparni...

a csemperagasztó sokáig szárad... nekem 3 napig tartott míg újrakenhetõ volt a felület, de ténylegesen 1 hét volt a száradás, amikor már a körmömmel sem tudtam lekaparni...
A kérdező hozzászólása: igen ám , én lefestettem egy hónapja és most derült ki hogy fog, de nem úgy mint egy festék, hanem mint mondjuk a szén, vagy a kréta, szóval ilyen porosan. Vagy van egy kis kopása?
áztatni is kell egy jó darabig, mint mondjuk a vasfát... szerintem az megoldja a problémát... úgy is látod majd, ha az összes szín kiázik belõle, akkor te rontottál valamit, ha meg a lényeg megmarad, akkor csak annyi volt a gond, hogy túl sok oxid port használtál és a felesleg fog most...
Kiderült azóta a gond?

Miért van az hogy csak egy ivadékot találtam az akváriumban?

Meg néztem a Guppi n?stényeket és mindegyik terhes még. Viszont csak egy kis halat találtam. Nem gondolom hogy megették. Lehet hogy koraszülött? Létezik ilyen?

Legjobb válasz: Az is lehet hogy megszülte de túl gyenge volt.Nem hiszem hogy megette volna nézz utána Interneten.

Az is lehet hogy megszülte de túl gyenge volt.Nem hiszem hogy megette volna nézz utána Interneten.
Nem, nem létezik. Illetve igen, de akkor mindegyiket megszüli. Mibõl gondolod, hogy nem ették meg õket? Akár 1 guppi is képes megenni az összes ivadékát, nemhogy több. Ha azt mondod mindegyik, akkor gondolom több, mint 3 van, az pedig már biztos halál, fõleg kis helyen.
Nem zavartad meg véletlen a szülést? Mi is így jártunk. Találtunk pár kishalat a vízben és elkezdtük bámulni meg örülni. ( persze az akvárium mellett.) Ne tudd meg órákig nem is született több hal. Másnap délután mikor hzamentem a melóból akkor láttam hogy szült még huszon valamennyit.
A kérdező hozzászólása: Nem valószínû hogy megették, Mert két anya van ami szóba jöhet de mind a kettõben még benne vannak a porontyok. Viszont akkor lehet hogy megzavartam, mert etetésnél vettem észre, igaz utána külön tettem de reggel még semmi nem volt.

Miért habos az akváriumba a víz teteje? Vitorlás, aranyhal és cápaharcsa van benne.

Legjobb válasz: Valamelyik habfészket épített a petéknek.

Valamelyik habfészket épített a petéknek.
ki kell kozbe cserelni a vizet :D
Ha új akváriumról van szó, akkor lehet, hogy az aljzatot nem sikerült jól átmosni. Nem nagy baj. Ha régi, akkor valószínûleg túltelepített az akvárium vagy elmaradt a részleges vízcsere. G.

Miért ilyen az akvárium? Tegnap lettek kitakarítva a halak és ma meg tök koszos a víz..tehát olyan sárgás iszapos.Mitől van ez?

Legjobb válasz: Lehet az is hogy a halak betegek. Tegyél bele a halasboltokban is kapható fertõtlenítõszert. Lehet hogy beválik! :D

Lehet az is hogy a halak betegek. Tegyél bele a halasboltokban is kapható fertõtlenítõszert. Lehet hogy beválik! :D
Gondolom van benne tisztítód , akkor csak az lehet a gond hogy nagyon sok táp kerult a vízbe. Nekem az unokahugom véletlenul beleszórta majdnem az osszes tápot, es masnapra nem ismertunk a vizre . De tisztítsd ki és máskor csak annyi eleséget adj a halaknak amennyit éppen megesznek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Amugy aranyhalam van 2 és végülis azt hittem, hogy reggel délbe este kell nekik adni! Naponta elég egyszer nekik kaja?
elozo válaszdó vagyok , egyszer elég nekik .
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!=)
A kérdező hozzászólása: Igazad volt! Tényleg a sok kajától volt olyan a víz!=) Akkor megnyugodhatok!=)
vigyázz arra is hogy az arany hal afféle nyálkát termel rengeteget, és ez feltapad az akvárium falára. Én is pont tegnap takarítottam ki teljesen az akim. Nekem is valószínûleg az volt a gond hogy túl sok kaját kaptak, bár én nem csak aranyhalat tartok.:)

Több terhes guppi van az akváriumban, a hímek üldözik őket és a hasukat csípkedik. Miért?

Legjobb válasz: Valószínû, hogy közel az ellés ideje, és a lányok a hátuk közepére nem kívánják az amúgy is elég rámenõs hímeket! Elõttem válaszolónak: hát amíg meg nem szül!:)

Valószínû, hogy közel az ellés ideje, és a lányok a hátuk közepére nem kívánják az amúgy is elég rámenõs hímeket! Elõttem válaszolónak: hát amíg meg nem szül!:)
Különítsd el õket sürgõsen, ha nem akarod hogy az összes kicsihalat felzabálják.
Nekem is van egy terhes guppim, az én himem is csipkedi a nöstény hasát.Tegnap raktam be egy szülö ketrecbe.Már csak az nem világos hogy meddig kell ott tartani 1hét 5 nap vagy mennyi?
Az én guppiim is csipkedik, nem szoktam külön tenni õket, így is megmarad 6-8 kishal nekem.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!