Találatok a következő kifejezésre: Miért van az (21645 db)

Miert teszek tonkre magam korul mindent? Miert lokom el magamtol az embereket akaratlanul? Miert van a jo utan mindig rossz? Miert van az hogy amikor azt hiszem rendben vagyok, kilabaltam a depressziobol, maganybol ujra visszaesek?

Masik iskolaba mentem. Azt gondoltam 'uj iskola, uj en'. Igy is lett, boldog voltam, minden egyes nap mosolyogva mentem a baratnoimmel az iskolaba. Tenyleg el sem mertem kepzelni hogy ez a valosag. Mire felfogtam most nehany honap alatt minden ami eddig tokeletes volt korulottem, osszeomlott. Felve megyek /elore felek/ hetfon az iskolaba. Ket hete beteg vagyok. De csak egy, egyetlen egy ember volt aki megkerdezte hogy vagyok. Es ez faj. Az egyik baratnommel csunyan osszevesztem. Anyaek megint veszekednek. Ma van a hazassagi evfordulojuk, anya sirt is meg minden. Apa meg csak tok nyugodtan elment inni. Most is segg reszeg. Es nincs senki akinek kibeszelhetnem magam. Persze internetes 'baratok' vannak. De veluk valamiert mindig megszakitom a kapcsolatot nem irok vissza neki, ugy teszek mintha nem leteznenek. Mert nekem arra lenne szuksegem hogy legyen valaki akire akarmikor akarmilyen helyzetben szamithatok. Aki ha kell az ejszaka kozepen atcaplat hozzam. Aki mellettem van joban rosszban. Aki lehet az egyetlen aki sirni lat. Mert soha egyetlen baratom elott nem sirtam. Soha. A szuleim elott se szoktam. Senki elott. Es soha senkinek nem mondom el ha valami bant. Ezert kellett most ezt a nyamvadt szoveget kiirnom magambol. Mert nem birtam tovabb. Komolyan olyan erzesen van mintha 'meghaltam' volna. Legszivesebben elbujnek mindenki elol. Orokre. El akarok tunni innen. Sirni akarok valakinek, oszinten elmondani neki minden bajom. De szinte megszakadok a fajdalomtol hogy ez nem lehetseges. Tenyleg ugy erzem hogy ujra az a maganyos, depresszios, magabafordulo lany leszek/vagyok/ aki nem reg voltam. Es ettol felek. Rettegek. /itt a teljes kerdes, tul hosszu lett ezert ide irom le/ Miert teszek tonkre magam korul mindent? Miert nincs SOHA senki akira szamithatnek? Miert lokom el magamtol az embereket akaratlanul? Miert van a jo utan mindig rossz? Miert van az hogy amikor azt hiszem rendben vagyok, kilabaltam a depressziobol, maganybol ujra visszaesek? Miert van az hogy a szamomra legfontosabb emberek bantanak es hogy en bantom oket?

Legjobb válasz: hu hat tul sok a miert miert van igy miert ugy ne gondolkodj annyit mert minden valasz utan fellehet tenni megint hogy miert nem te rontol el magad korul mindent hanem sajnos ilyen a vilag nem tudom hany eves vagy de lehet te meg csak most jossz ra a valosagra minden ember eletebe van egy iklyen idosszak baratokat meg keres jobb kornyezetbe

hu hat tul sok a miert miert van igy miert ugy ne gondolkodj annyit mert minden valasz utan fellehet tenni megint hogy miert nem te rontol el magad korul mindent hanem sajnos ilyen a vilag nem tudom hany eves vagy de lehet te meg csak most jossz ra a valosagra minden ember eletebe van egy iklyen idosszak baratokat meg keres jobb kornyezetbe
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszt:) 14L ahogy mar leirtam. ^^
a boccsi a tul sok miert el is vette a figyelmem ne aggodj majdnem minden tini atesik ilyenenen en is voltam igy sot a szuleim ugyanezt csinaltak is mar nagyon elegem volt jo baratot is ritka talalni azert mondom jo tarsasagot keres

Miért van az, hogy a legtöbb roma neveletlen?

Mármint, mindenki lenézi ?ket. Gondolom, a viselkedésük miatt. Akkor ?k miért nem akarnak "jól" viselkedni? Meg a legtöbb rossz tanuló, rossz ember, esetleg szegény. Én nem utálom ?ket, nekem van is több roma barátom, de ?k se kultúráltak.

Legjobb válasz: Mert õket ilyennek nevelték, ezt a példát látták otthon, számukra az a normális, amiben felnõttek. Nekik mi vagyunk a furák, hogy pl. miért megyünk el a szeméttel a kukáig, amikor simán le lehet dobni a földre, miért megyünk oda a másik emberhez, ha mondani akarunk valamit, amikor lehet ordibálni is, miért dolgozunk meg a megélhetésért, amikor lehet lopni, csalni... Õk azt látják, hogy így könnyebb az élet, és nem értik, a sok hülye ember miért a nehezebb utat választja. De persze ez nem csak romákra vonatkozik, van sok nem roma származású ember is, aki nem érti ezeket a dolgokat, mert nem tanították meg a szülei. Ismerõsöm amúgy gyermekotthonban dolgozik, és mesélt egy roma kislányról, amikor hozzájuk került, kb. 9-10 éves volt, és nem bírta felfogni, hogy miért baj az, ha a boltban elvesz valamit és nem fizeti ki. Egyszerûen hiába magyarázták neki többször is, nem értette, mert õt teljesen máshogy nevelték.

Mert õket ilyennek nevelték, ezt a példát látták otthon, számukra az a normális, amiben felnõttek. Nekik mi vagyunk a furák, hogy pl. miért megyünk el a szeméttel a kukáig, amikor simán le lehet dobni a földre, miért megyünk oda a másik emberhez, ha mondani akarunk valamit, amikor lehet ordibálni is, miért dolgozunk meg a megélhetésért, amikor lehet lopni, csalni... Õk azt látják, hogy így könnyebb az élet, és nem értik, a sok hülye ember miért a nehezebb utat választja. De persze ez nem csak romákra vonatkozik, van sok nem roma származású ember is, aki nem érti ezeket a dolgokat, mert nem tanították meg a szülei. Ismerõsöm amúgy gyermekotthonban dolgozik, és mesélt egy roma kislányról, amikor hozzájuk került, kb. 9-10 éves volt, és nem bírta felfogni, hogy miért baj az, ha a boltban elvesz valamit és nem fizeti ki. Egyszerûen hiába magyarázták neki többször is, nem értette, mert õt teljesen máshogy nevelték.
Genetika. Mutass egy országot, ahol sikerült felzárkóztatni õket, vagy ahol hasznos tagjai a társadalomnak. Nem tudsz? Na látod. És itt nem kell ezzel a neveltetés maszlaggal jönni, õk egyszerûen ilyenek, más kultúra, képtelen beilleszkedni a mi társadalmunkba.
Nem véletlenül nincs országuk. Képtelenek fenntartani magukat, csak úgy tudják, ha másokon élõsködnek. Persze vannak kivételek, de én most az általános helyzetet vázoltam.
A kérdező hozzászólása: uhh! köszönöm!!

Miért van az, hogy rengeteg lány/nő színesbőrű pasik társaságában másképp viselkedik?

Vagy zavarban vannak, meg akarnak felelni, vagy a másik véglet, hogy szemérmetlenül viselkednek. Ennyire vonzók az indiánok, a feketék? Vagy valami más készteti ezeket a nőket, hogy megjátsszák magukat?

Legjobb válasz: Kíváncsi lennék hogy miért van így én is...mert szerintem az hülyeség hogy a nagy farok sztereotípia miatt. Az a nõ amelyiknek van egy kis esze nem akarja hogy szétszakítsák belülrõl, tehát nem ettõl indul be. Viszont tényleg érdekelne, mert azt én is észrevettem hogy szinten minden csaj/nõ kivétel nélkül odavan a feketékért, együtt lenne vele, vagy csak szexelne. Azt nem tudom miért, egyáltalán nem vagyok rasszista, és férfiként is megjegyzem ha egy másik férfi jól néz ki, jóképû, de esküszöm még egy feketére sem tudtam ezt mondani, teljesen más az arcberendezésük, komolyan nem tudom miért vannak oda értük ennyire a fehér nõk...mégegyszer mondom nem vagyok rasszista, csak kíváncsi :D

Kíváncsi lennék hogy miért van így én is...mert szerintem az hülyeség hogy a nagy farok sztereotípia miatt. Az a nõ amelyiknek van egy kis esze nem akarja hogy szétszakítsák belülrõl, tehát nem ettõl indul be. Viszont tényleg érdekelne, mert azt én is észrevettem hogy szinten minden csaj/nõ kivétel nélkül odavan a feketékért, együtt lenne vele, vagy csak szexelne. Azt nem tudom miért, egyáltalán nem vagyok rasszista, és férfiként is megjegyzem ha egy másik férfi jól néz ki, jóképû, de esküszöm még egy feketére sem tudtam ezt mondani, teljesen más az arcberendezésük, komolyan nem tudom miért vannak oda értük ennyire a fehér nõk...mégegyszer mondom nem vagyok rasszista, csak kíváncsi :D
nem tudom ezt honnan veszed. Elég vegyes a baráti köröm (bõrszínben is) és látom a lányok hogyan viselkednek velük...semmi különbség
Engem nagyon vonzanak :) gondolom van ìgy màs làny is :) szerintem azért..ha rà nézek egy feketére és ooohhhh :)
semmilyen hatással nincsenek rám. nem vagyok rasszista, ugyanúgy viszonyulok hozzájuk, bármilyen színük legyen (bár igaz, h a romáktól igenis tartok, nem kell magyarázni, miért). szóval én nem vagyok zavarban, elég jók a magyar pasik is.
Én még nem hallottam olyan csajról, aki arra vágyott, hogy minél nagyobb f*szt tömjenek bele, épp ellenkezõleg: a lány ismerõseim sikítva ugranak fel, ha erre gondolnak. Attól, hogy nincs kivel d*gnod, ne szûrj le téves következtetéseket. Nem tudom, miért viselkednek másképp, biztosan benne van, hogy olykor izmosabbak, vonzódnak a nõk hozzájuk. Amúgy a saját példám: egyszer diákmunkában dolgoztam egy tanzániai sráccal. Azelõtt nem voltam huzamosabb ideig négerrel egy légtérben, és ösztönösen vizslatni akartam, miben más, milyenek a vonásai, tudod, mikor új dolgot látsz. Viszont tök kínosan éreztem magam emiatt így próbáltam mindig máshova nézni, nehogy valami rosszra gondoljon xD.
ja és utolsóval is egyetértek. tényleg nem ez hajt minket, szánalmas az, aki ezt hiszi.

Miért van az hogy a gazdagabbak lenézik a szegényeket / szegényebbeket hogy milyen ruhát vesznek fel vagy hogy mennyi ruhája van vagy hogy hol vásárolja?

A környezetembe egyre többször hallom hogy leszólják a szegényebbeket azért mert turiba vagy kínaiba vásárolnak. Miért gáz ha kínaiba vásárolnak vagy turiba hiszen nem ?k tehetnek arról hogy mennyit keresnek a szüleik és ugyan olyan emberek mint mások. Vagy ha nem ott vásárolnak akkor kevesebb ruhájuk van.

Legjobb válasz: miért lenne ciki? azért mert olyan családban élsz, hogy nincsen pénzed mindenre az ciki lenne? lehet hogy valaki-valakik cikinek gondolják, de nem az. tudod mi a ciki? ha valakinek büdös a szája és a hasonlók, na az a ciki. sokan vannak akik lenézik azokat akiknek olcsó ruháik vannak, de ilyen az élet. el kell fogadni. mert ennyi erõvel megkérdezhetem, hogy a csinos lányok miért nézik le a csúnya lányokat, vagy miért nem álnak szóba az átlagos srácokkal? ez van, el kell fogadni. szerintem amit tehetsz, hogy sza#rsz bele kettõt, mit gondolnak mások. amit ki tudsz hozni abból a pénzbõl amit elkölthetsz kihozod a maximumot és lehet, hogy jobban fogsz kinézni mint aki sokszor annyit költ ruhára. nem az a gáz ha valakinek olcsó dolgai vannak, hanem ha igénytelenül, ízléstelenül öltözik fel, sok pénzbõl. tényleg ne törõdj azzal mit gondolnak, a lényeg, hogy legyél boldog, tanulj jól, dolgozz, hogy te majd mindent meg tudj adni a gyerekeidnek. az utolsó kérdésedre pedig nincs válasz, mert ha ilyen lenne mindenki tuti Gucciba lenne. 22f

miért lenne ciki? azért mert olyan családban élsz, hogy nincsen pénzed mindenre az ciki lenne? lehet hogy valaki-valakik cikinek gondolják, de nem az. tudod mi a ciki? ha valakinek büdös a szája és a hasonlók, na az a ciki. sokan vannak akik lenézik azokat akiknek olcsó ruháik vannak, de ilyen az élet. el kell fogadni. mert ennyi erõvel megkérdezhetem, hogy a csinos lányok miért nézik le a csúnya lányokat, vagy miért nem álnak szóba az átlagos srácokkal? ez van, el kell fogadni. szerintem amit tehetsz, hogy sza#rsz bele kettõt, mit gondolnak mások. amit ki tudsz hozni abból a pénzbõl amit elkölthetsz kihozod a maximumot és lehet, hogy jobban fogsz kinézni mint aki sokszor annyit költ ruhára. nem az a gáz ha valakinek olcsó dolgai vannak, hanem ha igénytelenül, ízléstelenül öltözik fel, sok pénzbõl. tényleg ne törõdj azzal mit gondolnak, a lényeg, hogy legyél boldog, tanulj jól, dolgozz, hogy te majd mindent meg tudj adni a gyerekeidnek. az utolsó kérdésedre pedig nincs válasz, mert ha ilyen lenne mindenki tuti Gucciba lenne. 22f
az utolsó válaszában van igazság. egyik ismerõsöm egy nagy multinál dolgozik irodában. na, hogy ott milyen igénytelen emberek fordulnak elõ, a havi 500ezres fizetésükkel, az botrány. az ilyeneken fenn tudok akadni. amúgy az is igaz, hogy ha veszek egy új órát, vagy márkás cipõt és esetleg el újságolom egy szegény-ebb ismerõsnek mert éppen nagyon tetszik, akkor sokan vágnak arcokat. 22f
Csóró vagyok kész. Nem érdekel, kínaiból öltözködöm, bár van turkálós ruhám is de azt csak edzéshez veszem fel. Ha valakinek nem tetszik mondja a szemembe de az tuti, hogy széjjelszaggatom a 300e forintos öltözetét. Egyszer kaptam ilyen miatt megszólást, soha többször. Nem csináltam akkor semmit mert a gyerek laza 30kg volt könnyebb nálam nem lett volna értelme az egésznek. Emellett a kínai ruhák tovább bírják mint a márkásak. Lehet nem nájki csak májki de ez van.
Én nem nézem le azokat akik a szülei pénzén élnek, mert arról tényleg nem õk tehetnek hogy nekik mennyi pénzük van... Azt viszont utálom, amikor egy felnõtt ember, aki jóval átlag felett keres, ócska trampli, piacon vásárolt cuccokban jár, csak mert az olcsó... Meg azt is utálom, hogy a szegény emberek utálják a gazdagokat, és ha mondjuk elújságolom egy szegényebb barátomnak, ismerõsömnek, hogy képzeld vettem egy akármit, amit õ nem engedhet meg magának, akkor rögtön milyen felvágós vagyok, mit kenem az orra alá, egyáltalán minek nekem olyan.. Ez az egyik amiért mostanában már kezdem kerülni a szegényebbek társaságát. Szóval én nem nézem le õket egyáltalán, egyszerûen csak az életkedvem is elmegy néha a társaságukban. 19L
Én nem vagyok gazdag, a cuccaimat kínaiból veszem, és nem érdekel, hogy ki mit mond. Nem a pénz a fontos, engem az sose érdekelt. Sokkal fontosabb a tisztaság és az igényesség, mint a divat és a jó ruhák. Lehet hogy a márkás cuccok szebbek, jól néznek ki, de nem tartanak sokáig. A kínaiból és turiból vásárolt ruhák sokkal tovább tartanak, nem mennek össze. Én sokat mondok, ha azt mondom, egy hónapban egyszer megyek a new yorkerbe vagy a jeans club-ba vásárolni.
Mi sem vagyunk annyira eleresztve hogy megvegyem a 10ezres nadrágokat, felsõket. Régen kínaikban vásároltam de áttértem a turira. a kínai rossz minõség nem tudom elõttem szólóknak h h jobban bírta, mindegy. egyébként hozzáfûzném azt is hogy a márkás ruhák nagyrésze kínából származik hiszen ami nem kínai az hamisítvány:D viccet félretéve, amióta turkálókból szedem össze a ruháimat sokkal többen mondják rám azt hogy mien jó cuccaim vannak, sõt meg is kérdezik honnan van. nem szégyenlem megmondani fõleg meg úgy hogy bershka, zara felsõt, táskát converse cipõt is vettem már fillérekért és egyszerûen már sajnálok 2000ftot is kiadni egy felsõért mikor tudom h megvehetem pár száz forintért jobb minõségben mert az angol nem kínai. azokkal pedig ne foglalkozz akik lenéznek azért mert nincs elég ruhád vagy mert ien helyekrõl vásárolsz. nem te tehetsz arról hogy mien családba születtél. a szegények lenézik a gazdagokat a gazdagok lenézik a szegényeket..tisztelet a kivételeknek.
Én aránylag egy tehetõsebb középosztálybeli fickó vagyok, de csak azért, mert van pénzem, még ugyanúgy megnézem, hogy hova mennyit költök belõle, mintha nagyon kevés lenne. Sõt, ez még egy kicsit sport is, hogy törekszem mindig a jó vételeket megcsípni. Akciós ruha, cipõ, akciósan vettem a laptopomat, kapcsolaton keresztül (220 helyett 160-ért) a mobilomat, sportkocsit használtan stb stb. A házamban amit csak tudok saját kezûleg újítok fel és megnézem, hogy kitõl veszem a hozzávalókat. Sõt, sokszor vásároltam én is kínaiban, ha valami ott tetszett meg. És eszemben sincs senkit megbántani, ha olcsók a cuccai. Amúgy az olcsó öltözködés nem mindig csóróság miatt van. Nem mindenki akar drága holmikat. Sokak megelégednek az (ésszerûség határán belül) olcsóbb dolgokkal is. Pl én is ilyen vagyok. A laptop, a mobil, a kocsi fontos, a ruha, a tv, a dvd lejátszó nem. Ezekbõl olcsóbbakat tartok, mert NEKEM ELEGEK. Jól vásárolhatsz a Takko, C&A, Jeans Club üzletekben újonnan, nem minden esetben kínai cuccokat. Mi is mindig a szezonvégi akciókat lessük, mert ugyanannyiért több cuccot kapunk. Amúgy a Tesco F&F cuccai sem rosszak.
Mi sem vagyunk eleresztve anyagilag, sõt, és nagyon sokáig zavart, hogy mit gondolnak mások rólam a ruháim alapján, de asszem ezt már kezdem kinõni. Az nem normális, se maga az ember, sem az értékrendje, aki lenézi a másikat azért, mert nem itt vagy ott veszi a ruháit, hanem mondjuk kínaiban vagy turiban (megjegyzem, turiban már többször találtam tényleg szép és márkás ruhákat, talán még a címke is rajtuk volt). Nem jobbak azok az emberek semmivel, akik márkás, drága dolgokban járkálnak és felvágnak vele, mint azok, akiknek nem megy ilyen jól, sõt. Az meg a másik, hogy sok "márkás" cucc szinte ugyanaz, mint amit egy kínaiban megvehetsz. Valamelyik honlapon volt is egy ilyen cikk, hogy egy kínais cipõ talpán még a minta is ugyanolyan volt, mint egy márkásén, semmi sem különbözött, csak az ára, de az nagyon...
Elmondom nektek, hogy vettem a kisfiamnak egy pár sport cipót tegnap elõtt, és 2000 Ft volt a kínaiban. Sétáltunk, amikor egy szinte teljesen ugyan olyat láttam, mint az, de amit mi vettünk, annak a márkajekzése Goll, amit meg láttunk, az meg Adidas. A szabása, a színe, minden ugyanaz, még a szabásban a 3 "csík" is benne van a fûzõ lyuknál, csak a nyelvéban és belül a talpában, illetve kívül a talpán nincs Adidas logo, hanem Goll. És 8 ezerrel olcsóbb! Fel sem tûnt volna, amúgy, hogy hasonlít a mi általunk vett cipõ egy Adidasra, ha nem látom Adidasként a kirakataban.
A gazdagabbak igénytelenségérõl én is tudnék mesélni. Egyszer randiztam egy pasival, aki 30 évesen még mindig a szüleivel élt, mert, hogy olcsóbb. Közben pedig nagyon jól keresett, és én értem, ha valaki nem szeret öltözködni, de amikor egy randin, a tél közepén elmondta, hogy neki csak 5 pulcsija van, mert mire több, az nálam már a sóherség jele volt.
én olyan holmikat hordok amit ti biztos márkásabbnak mondanátok, de nem zavar ha valakin kínait hord vagy ilyesmit, a lényeg hogy ápolt legyen tehát ne legyen koszos stb. másrészt nem is szoktam beszélni arról hogy mit hol vettem, kivéve ha kérdezik. 26/F
mi is gazdagabbak vagyunk de mégse feltünösködöm és veszek rengeteg ruhát annyi van amennyi kell és h változatos legyek. és nem nézem le azokat akiknek mondjuk csak 1-2hétre elegendõ ruhájuk van. ugyanugy emberek és lehet h mivel szegényebbek igy szerényebbek is és igy nem felvágosak divatpi.csák ami nekem sokkal szimpatikusabb. nemgondolom h akinek 1 évre elegendõ ruhája van az jobb ember csak egyszerûen több pénzük van és ennyi. 16l
Én mondhatni gazdagabb szülõkhöz születtem. Sok ruhám van és márkásak is. De nem szóltam le soha senkit szegénysége miatt. Egyedül maximum azért ha büdös volt már és megállt a pulcsi magától. 15/F
18-59-esében, helyesbítek.
A kérdező hozzászólása: köszi mindenkinek a gyors válaszokat
Én a vaterán vagy a teszveszen szoktam márkás cuccokat venni, mert ugyan szeretem õket, de, ha épp nincs árleszállítás az adott boltban, sajnos nem tudom megengedni magamnak. Én nem nézek le senkit, mert szerintem az tesz így, aki ezáltal többnek gondolja magát a másiknál, és erre csak annak van szüksége, aki nincs tisztában önmaga értékével és becsmérlõ szavai mások külsejére tulajdonképpen saját maga belsejérõl szólnak. Nemrég kaptam egy lakást a szüleimtõl, de nem szívesen vallom be, csak ha rákérdeznek, mert az a tapasztalatom, hogy ilyenkor az emberek azt gondolják, hogy lenézem azokat, akik albérletben laknak. Szóval ez majdnem olyan kellemetlen mintha lenéznének, hogy csóró vagyok, pedig mint fenn írtam az öltözködésben sem tudom magamnak megengdni a márkás cuccokat, csak ha licitálás vagy akciók során:)
Ez a világ a pénzrõl szól! Annyit érsz mások szemében amennyi pénzed van. A csóró, nem tehetõs, szerencsétlen embereket lenézik, megvetik, leköpik, leszarják, vagy éppen elfordítják a fejüket. Ha nincs pénzed, akkor a világ szemében egy senki vagy ez pontosan azt jelenti, hogy nincs értéke az embernek, csak, ha pénze van. A fajtiszta, törzskönyvezett kutya többet ér egy gazdag számára, mint egy csóró koldus. Ilyen világ van. A lényeg, hogy mindenki meghal elõbb vagy utóbb. És reménykedhetünk, hogy a szegényeknek jobb lesz a túlvilágon.

Miért van az, hogy ha valaki feltesz egy tudományos kérdést, egyből jönnek, akik belekeverik a vallást?

Itt a kereszténységre gondolok.

Legjobb válasz: Kedves Teológus! Hát igen, itt a jelenség magva. Adott egy kérdés, mondjuk ez itt. Adottak válaszok. És mindig jön egy megszállott teológus/önkéntes hittérítõ vagy akárki, akinek "van véleménye", csak éppenséggel ez nem a kérdéssel kapcsolatos, vagy pedig figyelmen kívül hagyja a tényeket. Arra a kérdésre, hogy mi a szivárvány, vannak válaszok és vannak nem-válaszok. Válasz például: - A levegõ vízcseppjein megtörõ fehér fény színeire bomlik. Nem válaszok: - A gözmozdonyokat szénnel fûtötték. (Nincs köze hozzá.) - A szivárványt manók festik az égre. (Tárgyi tévedés.) Itt most nem az a kérdés, hogy Önnek van-e véleménye, hanem hogy MIÉRT kell ezt a véleményt úton-útfélen beböfögni a tudományos rovat kérdéseihez. Én se megyek át a vallás rovatba evolúciót vagy õsrobbanást magyarázni, miért kell a fórumokat hittérítõ állomásnak használni, teo-spam áradattal elárasztani az egészet? Tessék szépen elfogadni, hogy a természettudomány rovatban az emberek a természettudomány álláspontjára kíváncsiak, még ha az egy adott kérdésben bizonytalan is. Tehát adott a kérdés: Õn miért érzi úgy, hogy a természettudomány rovat kérdéseit jól láthatóan képzetlenül és csak egyféle válaszra kihegyezve kell látogatnia?

Kedves Teológus! Hát igen, itt a jelenség magva. Adott egy kérdés, mondjuk ez itt. Adottak válaszok. És mindig jön egy megszállott teológus/önkéntes hittérítõ vagy akárki, akinek "van véleménye", csak éppenséggel ez nem a kérdéssel kapcsolatos, vagy pedig figyelmen kívül hagyja a tényeket. Arra a kérdésre, hogy mi a szivárvány, vannak válaszok és vannak nem-válaszok. Válasz például: - A levegõ vízcseppjein megtörõ fehér fény színeire bomlik. Nem válaszok: - A gözmozdonyokat szénnel fûtötték. (Nincs köze hozzá.) - A szivárványt manók festik az égre. (Tárgyi tévedés.) Itt most nem az a kérdés, hogy Önnek van-e véleménye, hanem hogy MIÉRT kell ezt a véleményt úton-útfélen beböfögni a tudományos rovat kérdéseihez. Én se megyek át a vallás rovatba evolúciót vagy õsrobbanást magyarázni, miért kell a fórumokat hittérítõ állomásnak használni, teo-spam áradattal elárasztani az egészet? Tessék szépen elfogadni, hogy a természettudomány rovatban az emberek a természettudomány álláspontjára kíváncsiak, még ha az egy adott kérdésben bizonytalan is. Tehát adott a kérdés: Õn miért érzi úgy, hogy a természettudomány rovat kérdéseit jól láthatóan képzetlenül és csak egyféle válaszra kihegyezve kell látogatnia?
Szerintem az, hogy nem a kérdésre válaszolsz, csak beírod ezt az idézetet.Amúgy semmi más.
09:57 - Linket nem tudok, de idézni igen: volt, aki rendszeresen azzal jött, hogy "Ahol a tudomány véget ér, ott kezdõdik a hit".
Evolúciós kérdésekre gyakran jönnek az ilyen teremtéselméletes valláskárosultak. A dolognak több oka van, nem is hiszem, hogy mindet ki lehetne fejteni egy ilyen fórumon. Pár dolog: A tudomány bulvárizálódása, azaz a tudomány úgy jelenik meg a sajtóban, mint értelmetlen dolgok halmaza (lásd: "brit tudósok rájöttek, hogy a birkát könnyebb ferde pallón levinni, mint nem ferdén".) A tudomány nehezen érthetõ az átlagembernek, és emiatt tartanak tõle. (Lásd: Nem akarunk GMO-t mert veszélyes, és aki mellette érvel azt biztos csak lefizették.) A tudomány az emberek számára egy egységes koherens szent valami kéne hogy legyen (amit a tudós mond az úgy is van), ehelyett az emberek egyre jobban szembesülnek azzal, hogy a tudósok bizony évekig vitáznak valamin, azaz semmi se "biztos". A tudomány már csak ilyen. A tudomány ma szinte vallássá lett, bármit el lehet adni azzal, hogy ez tudományos, és ebbõl következik, hogy az emberek csodát várnak tõle. (Példa: sokan komolyan gondolják, hogy a klónjuk ugyanazt tudná mint õ, így ha klónozná magát, neki nem kéne dolgoznia...) Csoda márpedig nincs. Ezzel összefügg, hogy a természettudományos képzés és gondolkodásra nevelés a béka segge alatt van. Ma ki lehet jönni úgy a gimnáziumból, hogy egy fizikai összefüggést nem lát át az ember. Ebbõl pedig az következik, hogy a világ összefüggéstelen dolgok zavaros halmaza lesz az egyén számára, amiben könnyû vallásos összefüggéseket keresni. (Példa: Ma háromszor láttam szirénázó mentõt, ez biztos valami rossz elõjel, Isten így figyelmeztet... Vagy: A jósnõm mindkét gyerekem nemét eltalálta (25% esély!!!), tehát igazi jós.) A média torzító hatása. Ugye a médiában, hírekben a különleges jelenik meg, és ráadásul a világ minden tájáról érkeznek a hírek. ("Ötlábú bárány született Amerikában..."). Mivel elöntenek minket a hírek, ezért az ember szubjektíve nagyon úgy érzi, hogy egyre több a különleges, és sokan nem fogadják el, hogy minden bárányról nem fog hír szólni, tehát képtelenség megmondani, hogy csakugyan több ötlábú bárány születik-e (ezerre vetítve mondjuk), mint például 50 vagy 100 éve, mikor amúgy is csak a helyi lapok írták meg. Ezek mind az emberek spiritualizálódásának irányába hatnak a tudománnyal szemben.
A teológia mellé, egy kis illemtan is elkelne, úgy tûnik.
én ilyennel nem nagyon találkoztam. mutatnál példát?
"Ahol a tudomány véget ér, ott kezdõdik a hit" és ezzel mi a gond? ezt le sem lehetne tagadni.
De érdekes, hogy pont benéztem: én jöttem azzal, hogy ahol a tudomány véget ér, ott kezdõdik a hit. Mi a baj ezzel? Ez így van. Rómkat teológus vagyok.
Bocsánat, ez nem idézet, hanem meggyõzõdés. Dawkins nekem nem olvasmány, mint mondtam, teológus vagyok. Talán el tudok valamit dönteni én is, nemcsak Dawkins és a fröcsögõ vallásellenesek.
Hadd ne idézzek most ide több oldalt... Aki kíváncsi rá, mi a gond az "Ahol véget ér a tudomány..." mentalitással, az lapozza fel Dawkins Isteni téveszme c. könyvét a "Hézagok Istene" fejezetnél, és olvassa el. :)
Nekem ez a mondat megy már az agyamra az evolúciós kérdéseknél: "A Jézusba vetett hit reményt ad, de az evolúció nem ad semmit".
A kérdező hozzászólása: Ó, dehogynem ad. Sokkal többet, mint egy hit, csak õk nem jönnek rá.
Hogy elmaradtak a teológusok...
"Hogy elmaradtak a teológusok..." Hát most mit védekezzenek egy alaptalan állítás ellen. Egyáltalán nem jellemzõ, hogy belefolynának a tudományos kérdésekbe, és prédikálni kezdjenek, mivel tudják helyén kezelni a dolgokat. Nem tudom, hogy a kérdezõ honnét vette ezt a dolgot...
Tapasztalatból?
Most már elég szép számban vannak itt hívõ emberkék, de még egyik sem válaszolt a kérdésre, vajon miért? Nem az a gond, hogy itt vagytok, csak az, hogy nem a témával kapcsolatban szóltok hozzá.Adjatok válaszokat, akár a Biblia alapján, akár a saját elképzeléseitek szerint.Ha nincs mit mondanotok, akkor viszont, mi a jó francnak kell beleszólni olyan témába, ami benneteket nem érint.Van itt hely nektek is, ahol megbeszélhetitek a vallással kapcsolatos dolgokat, de ha már itt vagytok, akkor a feltett kérdésre válaszoljatok, ha kérhetnénk.Az a kérdés, hogy miét keveritek bele a tudományos kérdésekbe a vallást, ha ez eddig nem lett volna elég világos.Legalább annyira méltassatok minket, hogy ne egy beszúrt mondattal válaszoljatok, ha már itt vagytok, hanem indokoljátok meg a mondandótokat. Ha lehet ne azzal, hogy Isten útjai kifürkészhetetlenek.Elõre is köszönöm a megértéseteket.
"miért van az, hogy valaki feltesz egy vallási kérdést, és az ateista barmok rögtön belekeverik a tudományt?" Mutass egy ilyet, kérlek.
én vallásos vagyok, mindamellett fizikushallgató, és sosem éreztem, hogy a kettõ között valahol nekem választanom kellene. Tényleg jól megfér egymás mellett a kettõ.
miért van az, hogy valaki feltesz egy vallási kérdést, és az ateista barmok rögtön belekeverik a tudományt?
Nos, Isten nem a hiányos ismereteink pótlója vagy magyarázata. Isten akkor is létezik, ha mi abszolút mindent ismerünk. Ahol véget ér a tudomány, ott kezdõdik a hit -ez a mondat nem természetismereti hiánypótló. Hanem arra vonatkozik, hogy Istent semmilyen természetismeret vagy tudomány nem tudja kimutatni, tehát itt ez véget ér, ezért Istent a hit által érzékeljük ezen a földön. A tudományok és az Istenthit jól megférnek egymással. De pl a hit indokolja, hogy az egy szeretõ Isten teremtõ mûvének tulajdonítsuk a világot, és annak minden folyamatát, amelyek megismerhetõk, de mégiscsak teremtmények. Nagyon egyszerûen: van egy Teremtõ Istenünk, aki mindent megteremtett, s ez a minden (tudományok, természetismereti folyamatok) megismerhetõek számunkra. De a lelki dolgok sosem lesznek kimutathatók egy mûszerrel, oda a hit kell. rk. t.
11:46 - Összefoglalhatom a saját szavaimmal, semmi gond, csak annak az a hátránya, hogy óhatatlanul is elvesznek lényeges részletek, ezért ajánlottam a teljes szöveget - fõleg, hogy nem olyan hosszú az, hogy ne lehetne elolvasni pár perc alatt. A lényege egyébként tömören annyi, hogy az "ahol a tudomány véget ér"-jellegû "hézagisten" nem más, mint egyszerûen egy másik szó a tudatlanságunkra: amit még nem ismerünk, azt elnevezzük Istennek. Az õsi idõkben isteni volt még az esõ, a villám, a Nap, a csillagok, és szinte minden más is. Aztán ahogy egyre több mindennek ismertük meg a valós hátterét, úgy "számoltuk fel Istent" is lépésrõl-lépésre. A folyamat pedig nem áll meg; egyre többet tudunk, "Isten" pedig egyre inkább visszaszorul - azaz, más szavakkal, a tudatlanságunk szorul vissza. Mi több, megvan a dolognak az a hátulütõje is, hogy ha túl sokan fogadják el "Istent" magyarázatként arra, amit még egyelõre nem ismerünk, azzal a megismerés folyamatát is hátráltatják - ez pedig már kifejezetten káros. Lásd pl. a kreacionisták tudományellenes hadjáratát.
"Hadd ne idézzek most ide több oldalt... " írd le saját szavaiddal. vagy az már nem megy? :)
hát én elég gyakran olvasom a tudományok topikot, de ilyennel elvétve találkoztam.

Miért van az hogy valaki vállalkozik az abortuszra, utána meg itt nyavajog hogy mennyire rossz érzés?

Senki nem tartotta a nagykést a torkukhoz hogy megtegyék, most már ne sajnáltassák magukat. Azt a kis magzatot nem sajnálja senki.

Legjobb válasz: Miért teszel fel ilyen provokatív kérdést? Nem tudod, hogy aki megtette milyen szituációban tette és miért. Nem látsz senki életébe sem bele. Lehet hogy a szüleivel él és nem engedhette meg magának, lehet, hogy nem volt mire megszülje és meg rengeteg lehet van, amit nem tudsz. Az pedig, hogy miért sajnálja utána szimplán azért van, mert nem is akarta igazán megtenni ezt a lépést. Mert aki meg akarta, az utána nem siránkozik rajta, hanem elfogadta a döntését.

Miért teszel fel ilyen provokatív kérdést? Nem tudod, hogy aki megtette milyen szituációban tette és miért. Nem látsz senki életébe sem bele. Lehet hogy a szüleivel él és nem engedhette meg magának, lehet, hogy nem volt mire megszülje és meg rengeteg lehet van, amit nem tudsz. Az pedig, hogy miért sajnálja utána szimplán azért van, mert nem is akarta igazán megtenni ezt a lépést. Mert aki meg akarta, az utána nem siránkozik rajta, hanem elfogadta a döntését.
A kérdező hozzászólása: Ja és elvárja hogy mindenki õt sajnálja. Legszívesebben leköpném. Sajnálom ha megbántottam valakit, de muszáj voltam kiírni a dühömet.
A kérdező hozzászólása: Kedves huszonhatos. Mint mondtam, azokat ítélem el, akiknek nincs semmilyen testi baja, csak egyszerûen kényelmesebb nekik az abortusz mint egy gyerek. Mint az exem. Õ nem akar elcsúnyúlni, nem akar szoptatni, ezért a tudtom nélkül elvetette, esélyt sem adott neki.
Hát Te nem vagy normális, Kérdezõ... Kezeltesd magad, rád fér :(
Akkor én csak annyit mondok, hogy Leiden mutációs vagyok. Nézz utána, és majd akkor ítélkezz. Addig meg tehetsz egy hatalmas szívességet.. Mindenkinek elég a baja egy ilyen után, senkinek sincs szüksége ilyen kérdésekre..
Az itelkezess nem a te dolgod. Sajnos nem minden fekete vagy feher s amig nem voltal olyan helyzetben mint akik felet palcat torsz addig nem tudsz semmit. Nekem ket kicsi gyerekem van de 3.at nem szulnek mert nem tehetnem. Ugyan is megvan az eselye hogy nem tudnam kihordani. Ettol meg nem vagyok rossz ember s nem jelenti azt hogy ne viselne meg egy abortusz.
Remélem kérdezõ, hogy gyerek vagy még!Az utolsó kívánságod egy aljasság!Szerinted miért itt kérnek tanácsot?Talán azért, mert nincs olyan, aki tudna segíteni rajtuk!Rossz a gyerek-szülõ viszony, egyedül maradtak a fiú lelépett, nincs állásuk, tanulnak még....Van, amikor ez a jobb megoldás!És hidd el aki itt segítséget kér tudja, hogy hibázott.Hibázott akkor, amikor felelõtlen volt! Én azt kívánom mégis neked:SOHA ne ismerd meg ezt az érzést!
A kérdező hozzászólása: Nem. Nekem vannak emberi érzéseim és sajnálom azokat a kis magzatokat akiket csak úgy eldobtak. De úgy látom, hogy az ider írók nagy része örömmel üdvözli az abortuszt. Akkor hajrá. Csak azt remélem, hogy aki ilyen könnyen dob el egy gyereket, annak utána nem adatik meg az újabb terhesség akármennyire is akarja.
És az miért van hogy te ezen nyavajogsz?talán neked kést szoritanak a nyakadhoz hogy olvass és válaszolj ilyen kérdésekre?
Akkor még inkább el kéne menned, egy orvoshoz...nekem ne írd, hogy normális, hogy pasi létedre , szinte minden, számodra ismeretlen nõt gyûlölsz akin abortuszt hajtottak végre, csak mert az exedre haragszol! Az meg már egyenes undorító amit a 23-as válaszodban kívántál.
A kérdező hozzászólása: MIért is az? Aki nem becsült egy életet annak ne is adassék másik.
volt nekem is es oszinten szolva kedves kerdezo, nalad a pont! Sose nyavajogtam utana, en dontesem volt, nem vagyok ra buszke, de nem is titkolom.
ostoba kerdes...sokadszorra....:///
Ostoba kerdes sokadszorra. Kerdezo...sose tudd meg milyen erzes felol erdeklodsz a kerdesedben.pont.
Hát nincs igazad. Egyrészt, a tapasztalat azt mutatja, hogy a gyerek válás esetén mindig a nõnél köt i, ergo õ viseli a következményét ilyen téren. Valamitn fizikai téren pedig kizárülag csak a nõ viseli a gyerekszülés és kihordás terheit. Szóval akkor mirõl is beszélünk? :O
Nem utolsó nem a nõrõl hanem egy kisbabáról van szó. Jobb esetben közös döntésnek kell lennie, mivel a következményét mindkét fél viseli nem csak a nõ.
Kérdezõ, ez azlrt így elég durva, ahogy ítélkezel. MIért nem döntheti el az exed, hogy el akar-e csúnyúlni, akr-e szoptatni vagy sem? Az, hogy ha te nõ lennél, akkor ezt bevllalnád, az a privát problémád. De attól még nem lehetsz dühös az eyedre, hiszen nem neked kellett volna megszülni, szoptatni, feláldozni érted az életed, hanem neki. Szóval nem is értem, mire fel. Más , , micsodáját, , a csalánba könnyû ám verni...
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kedves Kérdezõ! Tartózkodnék attól, hogy minõsítsem az a hozzáállást, amit a hozzászólásaid, és a mások válaszaira adott reakcióid alapján tanúsítasz, vagy akár csak véleményt mondjak róla. Egyetlen dologra szeretném felhívni a figyelmedet: amikor Te másnak rosszat kívánsz, akkor a Te saját tudatalattiddal közlöd a "kívánságaidat", és ez a "negatív program" a Te életedben kezd mûködésbe lépni elõbb-utóbb. A saját rosszindulatod hatása nem a "célszemélyt" éri el, de rajtad garantáltan megjelenik a következménye valamilyen formában. (Ugyanez a helyzet a jókívánságokkal is.) Ezt nem valami misztikus dolog, hanem a tudatalatti elme mûködésének törvényszerûsége, ami hat az éltünkre, akár tisztában vagyunk ezzel az összefüggéssel, akár nem. (Ugyanúgy, mint ahogy akkor is lefele esnél a cseresznyefáról, ha nem tanultál, vagy még csak soha nem is hallottál volna a gravitáció törvényérõl.) A kérdésedet és a hozzászólásokra adott válszaidat olvasva egyre erõsödött bennem az az érzés, hogy van ezen az életterületen valami, még feldolgozatlan kihívásod a saját életedben, mert amiket írtál, az nekem olyan, mint egy segélykiáltás. Szerintem érdemes lenne megvizsgálnod, hogy Te valóban meg tudtad-e gyászolni, és el tudtad-e engedni a saját, meg nem született gyermeketeket, és hogy van-e esetetleg bármi, amit a történtekkel kapcsolatban még nem tudtál megbocsátani saját magadnak.
Hát igen pasiként ez még gázabb. Bele se látsz a nõk ilyen helyzetébe fogalmad nincs semmirõl. Kivülálóként könnyû ítélkezned. El se hiszem hogy mered ezeket írni és gondolni úgy hogy nem vagy nõ!!!
A kérdező hozzászólása: Jó, az erõszakot, és az egészséget veszélyeztetõ tényezõket megértem. De Miért támogassunk lelkieleg egy mondjuk 16 évest aki fûvel-fával lefekszik a bulikban, utána terhes lesz és elveteti? Meg se fontolja hogy lehetne másként is. Egyébként a testvérem erõszakból fogant, mégis itt van, erõs férfi, és szeretjük. Nem mondom hogy mindenki tartsa meg, csak arra szeretnék rávilágítani, hogy van más lehetõség is.
Sajnos van, de azért szerencsére elég ritka.
A kérdező hozzászólása: Én nem az egészségügyi okok miatt végzett missed ab-ra gondolok, hanem a nõ felelõtlensége miattiakra. És vessetek meg, nem sajnálom az ilyen nõket.
Sajnos ez nem mindig valasztas kerdese. Van mikor a sors ugy hozza hogy ket rossz kozul kell valasztani. S egy ilyen dontes kepes megviselni a not. Ilyenkor fontos a lelki tamasz es a segitseg. Hogy megtudjon bocsajtani maganak. Ez nem jelenti azt hogy a magzatot nem sajnalja senki. De akkor az a fontos hogy a no ne essen depresszioba es tul tudjon lepni.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Nyilván védekezni kellene mindenkinek, de amikor becsúszik a baba, akkor egy nõ kénytelen választani, és gyakran csak két rossz lehetõsége van. Elég elolvasni az itteni kérdéseket, hogy hány ember szül/szülne úgy, hogy még otthon él a szülei nyakán, semmi jövedelme, se szakmája, tulajdonképpen a szereteten kívül semmit nem tudna adni annak a gyereknek (tudooom, itt meg mindenki szerint adnak kenyeret a szeretetért a boltban). Én azt gondolom, hogy emberek vagyunk, ezért igenis hibázhatunk, még olyan nagyot is, hogy annak egy gyerek legyen a következménye. De amikor semmije nincs az embernek, senki nem támogatja és még csak nem is akarja a babát (amúgy mi a rosszabb, végigéhezni a gyerekkor, vagy naponta meghallgatni, hogy nem akartak?), akkor kénytelen az abortuszt választani. Ami nyilván (fõleg ha anyagiak miatt kell bevállalnia) neki is rossz. Azt, ha valaki évente jár abortuszra, azt nyilván nem sajnálom, de akinek egyszer becsúszott, és nem tarthatja meg, azt igen. Nem láthatsz az emberek életébe, nem ismerheted a körülményeit, nem tudhatod mi vitte arra, hogy inkább elvetesse a gyerekét.
Gyûlölöm az abortuszt. És végtelenül sajnálok minden megölt magzatot. De! Számtalan esetben zsarolnak bele egy ilyen döntésbe nõket (ettõl még nem mentem fel õket), de azután a valóság felismerésekor, a tettükkel való szembesülés után eleven pokol, amit éreznek. Ezért fordulnak bárkihez és bárhová, aki segíteni tud nekik. És én átérzem, milyen lehet számukra egy-egy ilyen pillanat, mikor már vége mindennek. Nem õket vetem meg, hanem az abortuszt. Ezért én, aki harcos abortuszellenzõ vagyok, próbálom ápolni a lelküket.
Ha a mai kérdésre gondolsz, õ azt írta, hogy egészségügyi okok miatt.
Szerintem van aki missed ab után ebbe a kategóriába ír ki kérdést.. Olvastam már nem 1-2 olyat. A kettõ között pedig tudjuk mi a különbség.
Ezt én sem értem. Fõleg azért nem, mert gondolhatja hogy nem babusgatást fog kapni. De még nem volt abortuszom, szóval fogalmam sincs milyen lelki-idegi-fizikai állapotban van olyankor az ember.
A kérdező hozzászólása: Erre csak egy szót mondok: védekezés. De persze itt mindenki védekezés mellett lesz terhes. De ne teregessék ki a szennyesüket, sajnálják magukat otthon. Aki annyira nem akarja az abortuszt az megoldja.
Én sem teljesen értem.
Talan nem kerultel meg olyan helyzetbe, hogy krizisterhesseg. En mar igen es senkinek nem kivanom azt a lelki szenvedest amit ateltem.Nem lattam teljesen vilagosan, bepanikoltam. Nekem szerencsem votl egy ember teljes szivvel, szeretettel mellem allt akkor.Igy megszulethetet a kisfiam. De aki mellett nem all senki, hidd el bepanikol nem tud tisztan gondolkodni.Egy dolgot tud minel hamarabb megszabadulni a probleme akozojatol.Persze utolag rajon, hogy az abortusz egy csapda. Nem ertek egyet az abortusszal de soha nem itelkezek olyan no folott aki erre kenyszerult, megprobalom meglatni az embert benne.
Egyik ismerosomnek a lanyat megeroszakolta egy bunko pasi.A lany kb. 16 eves lehetett.Rendorsegi feljelentest tettek, a kislany kapot 72 oras tablettat. Sajnos igy is terhes lett es abortuszra kellett mennie. Szoval ilyen is van.
Hát például azért is van ez, mert amikor megpróbálod az abortuszra készülõnek (aki krízisben van, mint pár hsz-el elõbb olvashattad) elmondani, hogy az abortusz után k. nagy lelki problémái lesznek, mert van egy olyan tünetegyüttes, hogy abortusz utáni szindróma (depresszió, ürességérzés, harag stb), akkor az ún. abortuszpárti csapat rögtön leüvölt, hogy hülyeségeket írsz, nincs is ilyen, és az abortusz a lehetõ legjobb döntés bizonyos esetekben. Vagyis fogalmuk sincs, hogy mit vesznek a nyakukba, amikor saját maguk döntenek a gyerekük haláláról. Igen, nagykést nem soknak tartanak a nyakához, de gondolom az érzelmi zsarolás fogalma nem ismeretlen elõtted..
De miért a nõt megerõszakolták, vagy mi?
Természetes, hogy a férfi is felelõs. Naná! De engedtessék meg megjegyeznem, hogy a 72 órás tabletta is abortív szer.
Ettõl még ugyanúgy a férfi felelõsséges is, mert õ dugta be a farkát gumi nélkül, neki sem volt esze, õ sem gondolkodott.
A kérdező hozzászólása: Férfi felelõtlensége? Már nem azért, de ha õ óvszer nélkül akar szexelni, a fejére is állhat ha én nem engedem. Meg gondolom mindenki hallott már a 72 órás tablettáról, balesetek esetén. Te vagy csõlátású kedves válaszolócska.
Férfinek és nõnek is egyenlõ felelõssége van. Nem lehet csak a nõt vagy csak a férfit hibáztatni. Azt viszont ne felejtsük el, hogy a nõ apává tehet egy férfit akarata nélkül de a férfi a nõt nem teheti akarata ellenére anyává. Szóval ha a nõ abortuszra akar menni a férfi fejen is állhat akkor is elmegy.
Férfi felelõtlensége ay neked smafu, kérdezõcském? Mért mindig a nõket veszitek a szátokra?! Az meg sem fordul a parány agyatokban, hogy ha egy ilyen szituációban a nõ mellett egy igazi férfi állna, nem egy beszari kisfiú, és támogatná õt mind lelkileg mind anyagilag, akkor sokkal több nõ szülne nagyon szívesen?! Hmmmmmm?????? Csõlátású vagy, szívbõl kívánom, hogy tanítsa meg neked a sors, hogy nem kell ilyen hüde kritikusnak lenni másokkal szemben...
Egyéniség függõ a dolog.Van aki túlteszi magát rajta és van akinek segítség kell.Senki felett ne ítélkezz kedves Kérdezõ, mert Te is kerülhetsz még olyan helyzetbe amiben rosszul fogsz dönteni és lehet még nyafogni is fogsz miatta. De kívánom, hogy ne legyen ilyen az életedben. 4 gyerekes akinek nem volt abortusza

Miért van az, hogy van aki közösségi oldalakon olyan képeket tesz fel magáról, amiken kb nem is látszik, mindig el van takarva az arca, a többi képen pedig nem is ő van? Ez miért jó?

Legjobb válasz: Ebbe semmi jo nincs.. Nem merik felvalalni magukat. Ha olyan kepet tesznek fel amin nem ok vannak, de nem is ismert embe, a fiukat megtevesztik, es konyebben pasiznak. Ha meg az arcukat takarjak es hasonlok, nem tartjak magukat szepnek, de ezzel altalaba azt erik el hogy a hozzaszolasok 80%-a : jaj miert takarod az arcod hisz olyan szep vagy.. Sokan szeretik hallani ezeket.. De ebbe semmi jo nincs.. En szanalmasnak tartom.. Most lehet ilyan kepet amin nem latszik az arcod, de nem mindet.. Valamint normalis modon es nem ugy h a kezemmel kitakarom..

Ebbe semmi jo nincs.. Nem merik felvalalni magukat. Ha olyan kepet tesznek fel amin nem ok vannak, de nem is ismert embe, a fiukat megtevesztik, es konyebben pasiznak. Ha meg az arcukat takarjak es hasonlok, nem tartjak magukat szepnek, de ezzel altalaba azt erik el hogy a hozzaszolasok 80%-a : jaj miert takarod az arcod hisz olyan szep vagy.. Sokan szeretik hallani ezeket.. De ebbe semmi jo nincs.. En szanalmasnak tartom.. Most lehet ilyan kepet amin nem latszik az arcod, de nem mindet.. Valamint normalis modon es nem ugy h a kezemmel kitakarom..
Általában az ilyen felhasználók csak azért készítenek fiókot, mert másokkal akarják tartani a kapcsolatot/ másokat akarnak követni/ olyan oldalon akarnak regisztrálni, ahol szükséges Facebook fiók csatolás ( ilyen például a 9gag ) vagy egyszerûen szórakozni akarnak. Ha elnézzük, ezen az oldalon is akad elég, aki csak beszólogatni és bohóckodni jár ide, rendben itt nem lehet képet feltölteni, de a felhasználónevüket is azért nem vállalják sokan, mert anonimként bármit megmer tenni bárki.

Miért szemeznek velem időnként szép lányok, amikor csúnya fiú vagyok? Na és miért van az, hogy amikor jobb kedvem van akkor gyakrabban szemez velem egy lány, mint amior szomorú, depis napom van?

Legjobb válasz: Na és miért van az, hogy amikor jobb kedvem van akkor gyakrabban szemez velem egy lány, mint amior szomorú, depis napom van? ha ezt komolyan kérdeztem, kimegyek a fõtérre, és kilógatom magam a nagytemplom tornyából.

Na és miért van az, hogy amikor jobb kedvem van akkor gyakrabban szemez velem egy lány, mint amior szomorú, depis napom van? ha ezt komolyan kérdeztem, kimegyek a fõtérre, és kilógatom magam a nagytemplom tornyából.
zed..
Én is csúnya vagyok, engem meg le sem sz*nak a nõk. Volt egyszer egy társkeresõn, amikor a saját képem volt fent, mint avatar. Nem nézett rám a kutya sem, de amikor egy modell képét tettem ki (férfiét), már rögtön 5 lány akart volna velem járni.

Miért vagyok ribanc? Miért van az, hogy akivel jól elvoltunk pénteken hétfőn már vissza sem köszön a suliban? Ennyire gáznak számítanék?

Legjobb válasz: "Miért vagyok ribanc?" Egyéni probléma. Amúgy meg honnan tudjam miért vagy ribanc? De legalább beismered. "Miért van az, hogy akivel jól elvoltunk pénteken hétfõn már vissza sem köszön a suliban?" Mert egy paraszt. "Ennyire gáznak számítanék?" Ribanc vagy és parasztokra buksz, szóval lehetséges:(

"Miért vagyok ribanc?" Egyéni probléma. Amúgy meg honnan tudjam miért vagy ribanc? De legalább beismered. "Miért van az, hogy akivel jól elvoltunk pénteken hétfõn már vissza sem köszön a suliban?" Mert egy paraszt. "Ennyire gáznak számítanék?" Ribanc vagy és parasztokra buksz, szóval lehetséges:(
hasznájjá stiftet meg mossá fogat
A kérdező hozzászólása: hát köszi
mit jelent az, hogy jól elvagytok? egyébként meg ha megfordul az a fejedben, hogy ribanc vagy , akkor ez mások fejében is így lehet , és lehet azért nem vesznek komolyan, nem ? ennyire falod a pasikat ?
Az elsõnek igaza van, nem kell megsértõdni...
Hát ha a suli WC-jében lecummantottad, akkor ne csodálkozz, hogy így jártál. Ha azt akarod, hogy ne nézzenek ribinek, viselkedj úgy. Legyen egy komoly kapcsid például...

Miért van az, hogy nem tartom magam szépnek, mások viszont találnak bennem vonzó dolgot?

Úgy értem, hogy nem tartom magam olyan nagyon szépnek, igazából normálisnak gondolom magam (nem vagyok beképzelt, lenéz?).

Legjobb válasz: ezt én is érzem, folyamatosan... van barátom és nem tudom elképzelni, hogy miért én tetszem neki.. és annyira féltem néha hogy elhagy mert rájön hogy mások sokkal szebbek, de msotmrá tudom(azt hiszemxD) hogy én kellek neki. MERT A KÜLSÕ NEM MINDEN! rajtam is van bõven fölösleges kiló, nem tökéeltesek a melleim, és nem tudok megengedi magamnak übertrendy ruhákat.. és neki mégis én kellek. miért? mert neki én vagyok a megfelelõ:) sztem te is örülj ennek, hogy szeretnek úgy ahogy vagy, ne törõdj vele hogy miért. és fogadd el önmagad, vagy változtass azon ami nem tetszik:)

Nem mindegy, hogy milyen a belsõ kisugárzásod, és ha az se, hogy menniyre tudod, úgy elfogadni magad úgy ahogy vagy.... Ha teljes összhangban vagy magaddal, akkor az "kiül" az arcodra és ezért mindenki közvetlenebb, barátságosabb lesz veled és ismerkedni szeretne, akárnmennyire se vagy egy modellszépség!Másfelöl nem minden a szépség, vannak olyan szépséges leányzók akik ridegek mint a kõszikla és megközelithetetlenek, mert ezt sugározzák magukból és senki nem is közeledik feléjük!Maradj ilyen mint most sztem, és ne akarj máshoz hasonlitani vagy majmolni, mert õ szép.., az már nem Te lennél!
ezt én is érzem, folyamatosan... van barátom és nem tudom elképzelni, hogy miért én tetszem neki.. és annyira féltem néha hogy elhagy mert rájön hogy mások sokkal szebbek, de msotmrá tudom(azt hiszemxD) hogy én kellek neki. MERT A KÜLSÕ NEM MINDEN! rajtam is van bõven fölösleges kiló, nem tökéeltesek a melleim, és nem tudok megengedi magamnak übertrendy ruhákat.. és neki mégis én kellek. miért? mert neki én vagyok a megfelelõ:) sztem te is örülj ennek, hogy szeretnek úgy ahogy vagy, ne törõdj vele hogy miért. és fogadd el önmagad, vagy változtass azon ami nem tetszik:)
Biztosan nem vagy szép. Átlagos kis tinicsaj lehetsz, de tudod a tinisrácoknak ugyan mindegy, hogy milyen lyuk, csak egér ne bújjon ki belõle... Látják, hogy kapható vagy, hát rádmásznak, ennyi. Az biztos, hogy nem az eszed miatt vagy népszerû.
Ez durva volt lényegretörõ, de valószínûleg így lehet.
A fiúknak ugyanilyen (sõt! gyakran sokkal komolyabb!) önértékelési problémáik vannak. Ugyanígy nem értik, hogy a barátnõjüknek miért pont õk kellenek. Lehet, hogy egy másik lány sokkal szebb, nagyobb a melle, sokkal jobb dumája van, rámenõsebb, stb, szóval sokkal jobban tetszik a fiúnak, de úgy gondolja, hogy õt nem tudná megkapni, vagy hosszabb távon megtartani, és fél a kudarctól. Ez a hosszú kapcsolat titka, hogy mindkét fél tisztában legyen magával, és tudja, milyen partner az, aki elég jó hozzá, de nem annyira jó, hogy õt kevésnek tartsa magához.
Biztos szép vagy, kis önértékelési problémákkal.
A kérdező hozzászólása: Most pl. van barátom, és néha egyáltalán nem tudom elképzelni mit szerethet bennem. Jöhettek az önbizalomhiányos jelzõvel, van benne valami, annyi a baj, hogy elfogadtam magam. Lényegében mintha ellentmondásba kerülnék magammal. :D:)
A kérdező hozzászólása: Igen, néha én is eltudom magam fogadni 100%osan, és olyankor majd kiugrok a bõrömbõl, és igazából az meg is látszik rajtam.:) Elfogadom magam, csak vannak rossz napjaim, és olyankor semmi szépet, semmi jót nem találok magamba, persze a párom ilyenkor is szeret, csak nem értem néha mit is lát bennem:) )))
Szerintem is az önbizalmaddal van hiány.Én is igy vagyok és nekem is eszembejut néha hasonló.Van olyan idõszakom amikor tök jól érzem magam a bõrõmben attól függetlenül hogy nem vagyok egy "csontváz" (nem a vékony lányokra gondolok mert természetesen semmi gondom velük).Aztán egyszer csak jön valaki akivel nem találkoztam vagy 4 éve és az a második mondata hogy úristen de megváltoztál, meghíztál és oda az önbizalomnak egy idõre megint(vicc hogy azt emlegetik amikor 16éves voltam mert akkor lehet hogy vékony voltam de nem volt mellem se sok és a csípõm se volt ilyen széles mint most.)
Lehet, hogy az új külsõd harmóniában van a személyiségeddel és ez pozitív kisugárzást ad neked, vonzod az emberek tekintetét, vagy csak a változás és a sok bók egyszerûen felfrissít, mégha nem is veszed észre és emiatt vidámabb vagy és magabiztosabb.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!