Találatok a következő kifejezésre: Miért van arra, (431 db)

Miért van árban ekkora különbség a két hordozó között?

1.

Legjobb válasz: Én úgy látom a drágábban a gyerek sokkal jobban elfekszik, biztonságosabbnak is látom. Valószinûleg újabb fejlesztés, lehet, hogy a huzata is más minõségû anyagból van, esetleg a töréstesztje is jobb.

Én úgy látom a drágábban a gyerek sokkal jobban elfekszik, biztonságosabbnak is látom. Valószinûleg újabb fejlesztés, lehet, hogy a huzata is más minõségû anyagból van, esetleg a töréstesztje is jobb.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!

Az első mózeskosár kisebb, mint a második? Miért van árban ekkora különbség köztük?

1.

Legjobb válasz: a terhelhetõség nagyjából azonos tehát túl sok különbség nem lehet közöttük. az önsúlyuk is de az az igazság hogy ha azt várod hogy melyiket javasoljuk azt sokan fogják irni hogy egyiket se mert ennyi pénzért már jobb babakocsit kapsz és nem fogod tudni sokáig használni ...a kivitele a drágábbnak jobb talán szebb biztos jobb minõségü anyagból van de hidd el teljesen felesleges kiadás.

a terhelhetõség nagyjából azonos tehát túl sok különbség nem lehet közöttük. az önsúlyuk is de az az igazság hogy ha azt várod hogy melyiket javasoljuk azt sokan fogják irni hogy egyiket se mert ennyi pénzért már jobb babakocsit kapsz és nem fogod tudni sokáig használni ...a kivitele a drágábbnak jobb talán szebb biztos jobb minõségü anyagból van de hidd el teljesen felesleges kiadás.
Ennyiért már komplett babakocsit kapsz, mózessel, hordozóval együtt. Én bocsika, de nem költenék ilyenre. Egyébként mi kb. 7 hetes koráig használtuk a babakocsi mózes részét, utána egyszerûen nem volt hajlandó megmaradni benne a kisfiam, csak a bébihordóval tudtunk menni sétálni. Szóval így utólag azt mondom, nekünk fölösleges volt (3in1 babakocsink van, sportrésszel).
Nem tudom, mi a különbség, ezt szeméyesen kellene megnézni. Én a hosszabbat venném, hogy tényleg jó legyen 6 hónapos korig. Vagy: az olcsóbbat, és hozzá adaptert, hogy az autóba beköthessem. A Peg Perego babakocsik a legjobbak :) Ha megtehetitek, miért ne vennétek, én is vettem volna :)
Az én babám 6 hónapos koráig -amíg ki ne nõtte, addig használta a mózest a babakocsin.
A kislányom utálta a mózest, alig használtuk, inkább vettem egy kendõt és magamra kötöttem, amíg nem rakhattam bele a sportrészbe döntve. A hordoozót szintén utálta. 3:1-ben babakocsink van, de kár volt ilyet vennünk, elég lett volna egy kendõ és egy szupi sportkocsi. De hát ezt elõre nem lehet tudni, hogy milyen típusú babád lesz.
Az én lányom imádta a mózest (remélem a második baba is szeretni fogja), sokszor a lakásban is abban aludt, vittem magammal ahová mentem. a babakocsi vázáról egy kattintással leemeltem és már bent is volt az alvó gyerek séta után. És igen, csak hat hónapig használtuk..és?? Nem értem, ha valaki megteheti akkor miért ne vehetné meg? Egyébként szerintem csak azért kerül többe, mert esetleg újabb modell, vagy másik vázhoz tartozik. Amiket én néztem élõben (nem pont ezt) a huzat minõségében, szépségében is volt különbség, azt hiszem nagyságban nem. Egyébként valaki szereti a mózest, valaki nem. Igazából használat közben derül ki, hogy nektek beválik-e. Én például egy böszme kocsival amire sem a mózest sem a hordozót nem lehet rögzíteni csak kínlódtam volna, de ugyanígy egy kiskerekú esernyõkocsival is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

Miért van nagy különbség az LPG áraik között? Gondolok itt Debrecenre 190Ft/l és Nyíregyházára 218ft/l. Ennyivel több fogy itt? Nem hiszem! Valamint Debrecenbe 190-ért nem is csak egy kúton van.

Legjobb válasz: Nem, csupán a nyíregyházi kút többet akar fogni a vevõkön. Amúgy több ok is lehet: amilyen áron kapták az elõzõ szállítmányt az benne lesz a fogyasztói árban is. Tehát ha a nyíregyi kút kapott mondjuk 1 hónapja szállítmány 130/liter áron akkor õk áfával meg mindennel eggyütt 218-ért fogják árulni amíg a készlet el nem fogy, viszont ha mondjuk az eltelt 1 hónapban lement az LPG ára 15 forinttal akkor az éppen ellátást kapó debreceni kutaknak csak 115/liter áron kell megvenniük, és ez jelentkezni fog a fogyasztói árban is. Sok oka lehet amúgy a különbözetnek, a kiszállítás, a a kúton alkalmazottak száma (megelepõ, de benne van), a kúton található plusz szolgáltatások (autómosó, stb.) és így tovább.

Nem, csupán a nyíregyházi kút többet akar fogni a vevõkön. Amúgy több ok is lehet: amilyen áron kapták az elõzõ szállítmányt az benne lesz a fogyasztói árban is. Tehát ha a nyíregyi kút kapott mondjuk 1 hónapja szállítmány 130/liter áron akkor õk áfával meg mindennel eggyütt 218-ért fogják árulni amíg a készlet el nem fogy, viszont ha mondjuk az eltelt 1 hónapban lement az LPG ára 15 forinttal akkor az éppen ellátást kapó debreceni kutaknak csak 115/liter áron kell megvenniük, és ez jelentkezni fog a fogyasztói árban is. Sok oka lehet amúgy a különbözetnek, a kiszállítás, a a kúton alkalmazottak száma (megelepõ, de benne van), a kúton található plusz szolgáltatások (autómosó, stb.) és így tovább.


Miért van az, hogy egyesek CSAK a külsõ alapján ítélnek? Akik ilyenek, azoktól kérdezném: miért teszitek ezt? Nem gondoljátok, hogy ez a másiknak rosszul esik, és hogy a külsõ semmit se árul el az igazi értékeirõl?

Pl. ott vannak a cigányok. Van aki csúfolja õket, van aki nem is veszi emberszámba õket.. Most õszintén: tehetnek arról, hogy így születtek? Tehetnek? Hát nem. Sok bûncselekményt elkövettek? Igen, viszont a fehér ember is ugyanolyan. A fehér ember is öl, lop, hazudik, mégis egyesek csak a cigányokat okolják. Mindenért.

Legjobb válasz: Mi másról ítéljenek az emberek elsõre? Én azt szoktam mondani, hogy az elõítéletek nem véletlenül alakultak ki és nehogy már az szégyellje magát, akinek vannak elõítéletei, hanem annak kellene, aki miatt kialakultak. Egyébként nem vagyok egy ítélkezõ típus, viszont fenntartom a jogot arra, hogy elõítéletes legyek bárkivel szemben, viszont ezt nem kötöm az illetõ orrára, annyi jólneveltség azért van bennem. Szóval különbséget kellene már végre tenni az elõítélet és az ítélkezés között, mert nem ugyan az a kettõ.

Mi másról ítéljenek az emberek elsõre? Én azt szoktam mondani, hogy az elõítéletek nem véletlenül alakultak ki és nehogy már az szégyellje magát, akinek vannak elõítéletei, hanem annak kellene, aki miatt kialakultak. Egyébként nem vagyok egy ítélkezõ típus, viszont fenntartom a jogot arra, hogy elõítéletes legyek bárkivel szemben, viszont ezt nem kötöm az illetõ orrára, annyi jólneveltség azért van bennem. Szóval különbséget kellene már végre tenni az elõítélet és az ítélkezés között, mert nem ugyan az a kettõ.
FEHÉR EMBEREK TÖBBSÉGE LEGALÁBB RENDSZERESEN TISZTÁLKODIK ÉS A TÖBBSÉGÜK NEM BÜDÖS MÍG AZOK A SEZGÉNY SZERENCSÉTLEN ÁRTATLAN JÓFEJ ROMÁK BÜDÖSEK MERT OSEM FÜRDENEK!
[link] Nézelõdjetek itt egy kicsit és majd utána védjétek a szegény, ártatlan cigányokat... nem tehetnek róla, hogy tudatlan, mocskosszájú tolvajok? Tényleg nem?
Az általad leírt példa alapvetõen rossz. Nagyon sok emberrel találkozom nap mint nap, különbözõ társadalmi rétegekbõl, különbözõ életkorral. Közülük egy embertõl sem (!) hallottam azt, hogy a külsejük alapján ítélik el a cigányokat (pedig az utóbbi hónapokban direkt szándékosan rákérdeztem ezekre), hanem a tapasztalatok alapján. Az idõsek azért, mert kis nyikhaj gyerkõcök beszólogatnak nekik, ellopják a megtermelt zöldségüket, gyümölcsüket. A szülõk azért, mert ütik, verik, kirabolják a gyerekeiket. A tanárok azért, mert nem tudnak órát tartani tõlük. A gyerekek szintén azért, mert megverik õket, a sofõrök azért, mert a kisgyerekek azzal szórakoznak, hogy dobálják az autóikat, vagy úgy csinálnak, mintha ki akarnának ugrani eléjük. És így tovább. Az itt felsoroltak mind a saját fülemmel hallott tapasztalatok. És egyikük sem mondta azt, hogy mert nem fürdenek, mert barna a bõrük, mert szegények... A külsõ alapján való ítélkezés ennek ellenére létezik sajnos. Jómagam is beleestem ebbe a hibába és engem is ítéltek el már a külsõm miatt. Ez sajnos egy valós probléma, nem kéne így lennie. MINDENKI így ítél, akár bevallja, akár nem! Te is kedves Kérdezõ! Biztos merült már fel benned is ítélet az emberekkel kapcsolatban, csak nem figyeltél oda rá. Bárkivel beszélsz, bárkit végigmérsz, kialakul egy kép róla a fejedben.
Ezt én sem értem teljesen, de hát részben sajnos azt kell mondjam igazad van, mert az emberben benne van az, hogy valaki így, meg úgy néz ki, baljóslatúan, vagy csak szimplán másképp, akkor õt bántani kell. De mondok én egy példát, megtörtént eset: például van egy ikerpár. Az egyikük nem igazán volt kedves velem és egy barátnõmmel, így a külsejük alapján azt hittem, a másikuk sem túl kedves. Ez a másikuk viszont nagyon rendes volt a többiekkel, amikor találkoztunk rendesen odaköszönt nekünk is. Ez most eléggé csonkított példa, de a lényege ugyanaz, mintha a legapróbb részletet is leírtam volna, nem? Na szóval ebbõl is látszik, hogy külsõ alapján nem ítélkezzünk. Ha pedig maradunk a te példádnál ismerek nagyon kedves cigányokat is, de láttam már másmilyent.
Nyilván amelyik lepontozott annak fáj az õszinteségem, remélem a való életben egyszer valaki jól arcon vágja azért mert ítélkezik 21F
Amit írsz az nem a külsõ jegyekrõl szól. Az ember a tapasztalatai alapján alkot véleményt nem a külsõ jegyek alapján.
Azért mert kényelmes. Vannak jól betanult sémák, aztán azon sémák jeleit keresik a másikon, és kész is az ítélet. Ez egyszerû, kényelmes, nem igényel sok észt. Ennyi. Minden gond forrása az, hogy túl kényelmes az ember, megtenni amit szíves szerint megtenne.
Azok szoktak elítélni bizonyos embereket, akik sznobok és azt az elvet követik amit a szüleik neveltek beléjük. Engem is kinéznek mert van a nyakamban egy vastag ezüst vagy aranylánc, szeretem a divatot, mégis cigánynak meg feltûnõsködõ majomnak gondolnak, hol ott ha megteheti valaki, miért ne éljen vele. A kommunizmus még mindig jelen van egyesek felfogásában, miszerint hurcoljuk meg, vessük ki magunk közül aki nem olyan mint Mi Azért nem foglalkozom ilyen idiótákkal, mert úgysem néznek magukba, hisz annyira elvakultak már 21F
Ha már a példátnál maradjak, én ugyanúgy utálom azt a fehér embert, aki lop meg ilyenek. DE tényleg nem véletlen az utálat. Pl. volt olyan, hogy cigányok leültek mellém a villamoson, felajánlottak, hogy kinyalnak, amikor meg mondtam, hogy nyugodtan befoghatják, elnémultak. A szájok nagy, de fehér ember ilyet sose mondott nekem a villamosan.
Szerintem az elsõ benyomás többet számít mint a külsõ. Azért vélekednek sokan rosszul a cigányokról mert, sajnos több a rossz mint a jó. Az én véleményem szerint megpróbálhatnák legalább a szülõk máshogy nevelni gyereküket. De viszont az iskola és hasonló helyek alapból elitasízják, ezért õk is hibásak ebben.

Itt a "családi" kapcsolatok közt miért van annyi "megcsal a férjem" kérdés? Arra jön 40 válasz, de a "miért gonosz az apukám" arra meg 4. Nem kéne külön "csal a férjem! " kategória?

Én azért olvasom ezt a kategóriát, mert remélem, mindig tanulok valamit ami tényleg a rokonokkal függ össze, bántás, sértegetés, gonoszkodás, kihasználás, undok testvér... stb De arra kapnak 4-5 választ, miért ilyen az ember családja. De a "megcsal szerintem a férjem! Mit tegyek?" Arra válaszolnak 40 en 20 azt mondja, hagyd el! megcsal 20 azt mondja, nem tudhatod!" És unom! Miért nem hoznak létre egy külön kategóriát, hogy "férj, megcsalás, gyanakvás" és akkor nem kellene olvasnom a sok hülyeséget itt a CSALÁD témakörben!

Legjobb válasz: Sajnos,és szomorú,hogy ilyen gyakran tesznek fel ilyen kérdéseket. Örülj,hogy Te még nem írtál ki ilyet hasonló témában. Mert én igen,és hidd el,nem jókedvembõl ettem:( Miért kellene külön kategória,kissé cinikus vagy,szerintem.Több empátiát....! Én is átugrom az engem nem érdeklõ kérdéseket, tedd Te is azt! Nyugodtan lepontozhatsz!

Sajnos, és szomorú, hogy ilyen gyakran tesznek fel ilyen kérdéseket. Örülj, hogy Te még nem írtál ki ilyet hasonló témában. Mert én igen, és hidd el, nem jókedvembõl ettem:( Miért kellene külön kategória, kissé cinikus vagy, szerintem.Több empátiát....! Én is átugrom az engem nem érdeklõ kérdéseket, tedd Te is azt! Nyugodtan lepontozhatsz!
Akkor ne nyisd meg ezeket a kérdéseket. Nem kötelezõ mindent elolvasni. A férj pedig az egyik legközelebbi családtag, akkor is, ha épp megcsal, úgyhogy abszolút jogos a kategória.
Azért megy rájuk sok válasz, mert a legtöbb embert élete folyamán legalább egyszer csalták már meg kapcsolatában sajnos, így van tapasztalata a dologról és tud releváns választ adni. A miért gonosz apámnál nehezebb megfejteni az okokat, sokan talán magát a kérdést sem értik, vagy nincs kedvük egy hisztis 15 éves iphone után síró tininek magyarázni, hogy nem az apja gonosz, hanem õ a hülye.
"Miért nem hoznak létre egy külön kategóriát, hogy "férj, megcsalás, gyanakvás" és akkor nem kellene olvasnom a sok hülyeséget itt a CSALÁD témakörben" u.i: a férj családtag, de ne zavarjon.
A férj-feleség is egy család, és igenis helye van ezeknek a kérdéseknek itt. Te meg ki a fene vagy, az atyaúristen, hogy megmondd, melyik a jó kérdés? éretlen tacskó kis tini vagy, csak azt tartod értelmesnek, ami neked fontos. Másnak meg más a fontos. Nõj fel.
Azért mert neked nincsen férjed, aki megcsaljon, attól még nem kell ellehetetleníteni másokat. Viszont valószínûleg, azért erre megy a sok válasz, mert ez a korosztály, és nõk nézegetik ezt az oldalt. Kivéve aki nem nõ. Amúgy van ilyen oldal, a nõi weboldalakon lévõ fórumok. De ha nem érdekel, akkor ne olvasd el õket.
Mert a legtöbb ide írogató nõ nem bízik a párjában, nincs önbizalma. Akit pedig valóban megcsaltak, az azért írja, hogy a másiknak se legyen jobb.
A kérdező hozzászólása: Utálom, hogy keresgetni kell a jó családi kérdéseket a sok hûtlen férj kérdések között!
"Miért nem hoznak létre egy külön kategóriát, hogy "férj, megcsalás, gyanakvás" és akkor nem kellene olvasnom a sok hülyeséget itt a CSALÁD témakörben!" Ne várj másra, hozz létre te egy ilyen kategóriát :)
Frigid lett a feleségem kategória is kellene.

Miért van az, hogy ha közbe jön egy rossz dolog a többi sok szépet feledjük? Miért arra az egy rossz dologra koncentrálunk? A sok szép miért veszti hirtelen értelmét?

Legjobb válasz: Ami rossz, azt az ember igyekszik elkerülni, megakadályozni. Ami rossz, az probléma, az ember koncentrál arra, hogy ezt a problémát megoldja, gondolkodik róla, rágódik rajta, hogy a problémát képes legyen megoldani. Ilyenkor a figyelem erre összpontosul. A jó dolgokkal nincs mit kezdeni, azt nem kell „megoldani”, maximum az ember lehet annyira elõrelátó, hogy megpróbálja fenntartani az állapotot. De nem törekszünk erre annyira, hiszen így a jó állapot is problémává válna, az ember meg természetesen nem kedveli a problémákat.

Ami rossz, azt az ember igyekszik elkerülni, megakadályozni. Ami rossz, az probléma, az ember koncentrál arra, hogy ezt a problémát megoldja, gondolkodik róla, rágódik rajta, hogy a problémát képes legyen megoldani. Ilyenkor a figyelem erre összpontosul. A jó dolgokkal nincs mit kezdeni, azt nem kell „megoldani”, maximum az ember lehet annyira elõrelátó, hogy megpróbálja fenntartani az állapotot. De nem törekszünk erre annyira, hiszen így a jó állapot is problémává válna, az ember meg természetesen nem kedveli a problémákat.
"A jó dolgokkal nincs mit kezdeni, azt nem kell „megoldani”" Ezzel nem értek teljesen egyet. Semmi se mûködik magától. Egy kapcsolatért is dolgozni kell, hogy hosszútávon fenmaradjon. A rendért is alaposan meg kell dolgozni. Hogy kapcsolataink rendbe legyenek, (meg kell érte dolgozni) Ha adódik egy probléma akkor pozitív hozzáállással is meg lehet õket oldani, hogy közbe ne felejtsük el, mi a pozitív benne, egyálltalán miért érdemes a dolgokat a helyére rakni, ha egyáltalán érdemes.

Miért van jóval nagyobb adás-vételbeli ár különbség a befektetési ezüst ill. arany között? (áfá-n kívül) Illetve miért van jóval nagyobb árrés a befektetési és világpiaci ár között ezüstnél mint aranynál?

vennék befektetési nemesfémeket, aranyat és ezüstöt, de ahogy számolgattam míg aranynál néhány % a különbség adás-vétel és ugyanúgy csak néhány % a különbség a világpiaci és befektetési ár között, addig ezüstnél adás-vétel között 20% van (nettóban), világpiaci és befektetési között meg majd 50%... (és csak a német 7%-os áfával számoltam) ezt azért csináljak hogy ellehetetlenítsék az ezüstbe való befektetést? nem értelm...

Legjobb válasz: Bocs elirtam a %-okat, szóval: arany: befektetési vétel-világpiaci 1.8% befektetési adás-vétel 2.9% ezüst: befektetési vétel-világpiaci % befektetési adás-vétel 2.9%

A kérdező hozzászólása: Bocs elirtam a %-okat, szóval: arany: befektetési vétel-világpiaci 1.8% befektetési adás-vétel 2.9% ezüst: befektetési vétel-világpiaci % befektetési adás-vétel 2.9%
A kérdező hozzászólása: ezust: befektetési vétel-világpiaci 10.1% befektetési adás-vétel 19.5% na ez miért van? (áru telón elég trè írni...)

Ha van egy cégnek honlapja, ahol árul is dolgokat (nem webshop), az miért van, hogy nem írja ki az árait? Nagyon sok ilyen honlappal találkozom, és máig sem értem, hogy mi lehet az oka, vagy mi lehet ebben a jó nekik?

Ahol nincsenek kiírva árak, ott mindenhol az van, hogy érdekl?djön az üzletben, és/vagy telefonon.

Legjobb válasz: gyorsan változnak az árak, kis mennyiségben tartanak csak maguknál, nincsen szükségük webshopra, idejük sincsen online aktualizálni mindig a dolgokat. az, hogy kiteszik a lapra, tájékoztató jelleggel mutatja, hogy azt is lehet náluk kapni, ha éppen van. pl ezekért.

gyorsan változnak az árak, kis mennyiségben tartanak csak maguknál, nincsen szükségük webshopra, idejük sincsen online aktualizálni mindig a dolgokat. az, hogy kiteszik a lapra, tájékoztató jelleggel mutatja, hogy azt is lehet náluk kapni, ha éppen van. pl ezekért.
A kérdező hozzászólása: Most akkor például ezen mik változnak? http://www.babycenter-sopron.hu/katalogus.php?akid=5 nem hiszem hogy például egy babakocsi ára állandóan változik.

Miért van az hogy a tenyésztők a kennel honlapjára nem írnak ki árat?

Kuvasz kiskutyát szeretnék venni, mindenképpen törzskönyveset. Kerestem különféle hirdetéseket, hogy kb. milyen árban vannak a kiskutyák, de ahol kiírják valószín?leg nincs a szül?knek betegség elleni sz?résük, kiállítási eredményeik... Tudom meg lehet kérdezni a tenyészt?ket, csak jelen pillanatban még az informálódás-pénzgy?jtögetés szintjén állok, nem úgy hogy már holnap jöhet a kiskutya.

Legjobb válasz: Na, amit az 1. leírt azok NEM a tenyésztõk. Árakat azért nem nagyon találsz tenyésztõknél, mert viszonylag ritkán vannak eladó kölykök (valódi tenyésztõknél általában már több alomra elõre le vannak foglalva a kicsik). Ezen kívül is jó ha felhívod õket, hiszen mint írtam náluk nincsenek futószalagon gyártva a kölykök, tehát abszolút nem probléma, ha még csak gyûjtögetsz. Mi is az elsõ törzskönyves kutyánk megvétele elõtt már egy évvel elkezdtünk kérdezõsködni. Nyugodtan telefonálj rájuk, de mondjuk ne csodálkozz ha valamelyik leteszi a telefont ha az elsõ kérdésed a "mennyiér' van kiskutya?". Normális tenyésztõ megválogatja, hogy kinek ad kölyköt, és általában nem a legjobb gazdik akiknek az elsõ, és egyetlen szempont az ár. Ha azt látják rajtad, hogy valóban szeretni fogod azt a kiskutyát, akkor valószínûleg még részletre is elhozhatnád, persze szabályos szerzõdéssel.

Na, amit az 1. leírt azok NEM a tenyésztõk. Árakat azért nem nagyon találsz tenyésztõknél, mert viszonylag ritkán vannak eladó kölykök (valódi tenyésztõknél általában már több alomra elõre le vannak foglalva a kicsik). Ezen kívül is jó ha felhívod õket, hiszen mint írtam náluk nincsenek futószalagon gyártva a kölykök, tehát abszolút nem probléma, ha még csak gyûjtögetsz. Mi is az elsõ törzskönyves kutyánk megvétele elõtt már egy évvel elkezdtünk kérdezõsködni. Nyugodtan telefonálj rájuk, de mondjuk ne csodálkozz ha valamelyik leteszi a telefont ha az elsõ kérdésed a "mennyiér' van kiskutya?". Normális tenyésztõ megválogatja, hogy kinek ad kölyköt, és általában nem a legjobb gazdik akiknek az elsõ, és egyetlen szempont az ár. Ha azt látják rajtad, hogy valóban szeretni fogod azt a kiskutyát, akkor valószínûleg még részletre is elhozhatnád, persze szabályos szerzõdéssel.
Én is hallottam ilyet, hogy leteszik a telefont, ha az árat kérded...
Sokszor nincs is fix áruk. Függ a kutyák minõségétõl, a szülõktõl is. Más áron adják külföldre és itthon is sokszor engednek az árból, ha olyan helyre kerül a kutya amivel meg vannak elégedve. Más lehet az ár, ha csupán hobbikutyának szeretnék és más lehet ha az új gazdi bevállalja a kiállítást, továbbtenyésztést esetleg a tenyésztõ irányítása mellett.
Ha még az informálódás, pénzgyûjtögetés fázisában vagy, akkor pont megfelelõ az idõpont arra, hogy felhívd a tenyésztõket. Ne azt kérdezd meg, hogy mennyibe kerül, mert ez századrangú dolog, ugyanis ha nagyon kell az a kutya, akkor legfeljebb fél-egy évvel tovább gyûjtesz rá és kész. Nem a következõ alomból veszel, hanem a rá következõbõl. Inkább azt kérdezd meg, hogy mikor mehetnél el hozzájuk kicsit beszélgetni, informálódni, megnézni a kutyákat... Fontos, hogy neked is jó benyomásod legyen a tenyésztõrõl és õ is szimpatikusnak találjon téged, különben nem ad kutyát akkor sem, ha a a dupláját ígéred érte. A személyes találkozáskor már szóba kerülhet az is, hogy mégis mennyi pénzt gyûjtsél, és kb. mikorra terveznek olyan almot, amibõl már neked is jutna kutya.
Szia! Nyugodtan megkérdezheted egy kellemes telefonbeszélgetés alatt, hogy mennyibe kerül egy pici, ha te hobby/családi kutyának szeretnéd, és mennyibe kerül a pici és mik a feltételek, ha kiállításra, tenyésztésre szeretnéd a picit. De tényleg ne ez legyen az elsõ kérdés. :) Beszélgessetek a fajtáról, a terveidrõl, a tervezett párosításokról, vagy az általad kinézett egyedekrõl stb . . Tényleg mások az árak külföldre és Magyarországra, hobby kutyus, vagy kiállítási-tenyésztési céllal vett kutya esetében. És sok tenyésztõnél megoldható a részletfizetés is megfelelõ szerzõdés mellett. Szerintem ha még csak gyûjtögetsz is, már el kezdhetsz érdeklõdni, hisz a tenyésztõknél általában már meg vannak tervezve 1-2 évre az almok. És a tenyésztõk egyébként sem adnak úgy kutyát, hogy holnap már vinnéd is haza. Egy telefonbeszélgetés, 1-1 látogatás nem kötelez semmire. Onnan vegyél kutyust, akit a legszimpatikusabbnak, legmegfelelõbbnek találsz a számodra.
A kérdező hozzászólása: Köszi, sokat segítettetek. Ha már itt tartunk meg tudnátok mondani, hogy a kiállításos-tenyésztõs vagy a hobbi kutya a drágább? (Nem ez befojásolja a döntésemet, puszta kíváncsiság. :) )
Ha valaki ez alapján különbséget tesz az árban akkor nyílván a kiállításra szánt kutya a drágább, mert egy hobbikutya nem feltétlenül a "legszebb". Persze ugyanúgy szerethetõ, meg az is lehet, hogy te nem is nagyon látnál különbséget köztük, csak a szakavatott szemek veszik észre az apró különbségeket.
Mert egy tenyésztö is annyiért adja el amennyiért tudja. lehet egy díjnyertes szülöktöl egy kiskutya 50000 Ft de a tenyésztö nem tuda eladni és a kutya már féléves és már szabadulna töle mert sokat eszik és akár 25000 Ft-t is oda adja.
Valamelyik tenyésztõ nem tesz különbséget hobby illetve kiállításra szánt kutya között, az árat meg kell fizetni. Viszont vki pedig a hobby kutyának szánt kölyköt mondjuk fél áron odaadja, a kiállításra szánt kutyát pedig teljes áron. Hogyha meg meggondolod magad, kifizeted az árkülönbséget

Miért van az, hogy a Rossmann-ban a Catrice állványnál ki volt írva, hogy a rúzsok 700 Ft-ra le vannak árazva, a blokkon mégis azt vettem észre, hogy teljes árat fizettem értük?

Legjobb válasz: ilyenkor simán lehet panaszt tenni,velem is volt ilyen a Tescoban nadrágot vettem és nem az akciós ár volt a blokkon,szóltam hogy nem stimmel,elnézést kértek,az akciós árat kellett kifizetnem és kaptam ajándékba levásárolható kupont

ilyenkor simán lehet panaszt tenni, velem is volt ilyen a Tescoban nadrágot vettem és nem az akciós ár volt a blokkon, szóltam hogy nem stimmel, elnézést kértek, az akciós árat kellett kifizetnem és kaptam ajándékba levásárolható kupont
Mert nem minden rúzs van 699 Ft-ra leakciózva, csak a kofutó termékek / árnyalatok, amiket az állványon megjelölnek!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!