Találatok a következő kifejezésre: Miért van a hasam (402 db)

Mitől van felpuffadva a kutyám? Miért megy a hasa meg miért hány?

Kb 1 hete szinte semmit nem eszik a hasa meg egyre nagyon és kő kemény. Néha egy kicsit megy a hasa meg hányni is szokott. Kiskutyák nem jöhetnek szóba mert ivartalanított kutya. Segítsetek hogy mit csináljak vele. Hashajtót adjak neki?, segíthet az rajta??

Legjobb válasz: Nekem van egy tippem: BETEG. Hálistennek modern társadalmunkban megoldás is van a betegségre: ORVOS. Bélcsavarodás, vagy elzáródás is lehet, vagy durván súlyos férgesség, meg mondjuk még úgy ezer másfajta probléma. Ha menne a hasad, hánynál, és kemény és nagy lenne a hasad és kemény, hashajtót vennél be?

Nekem van egy tippem: BETEG. Hálistennek modern társadalmunkban megoldás is van a betegségre: ORVOS. Bélcsavarodás, vagy elzáródás is lehet, vagy durván súlyos férgesség, meg mondjuk még úgy ezer másfajta probléma. Ha menne a hasad, hánynál, és kemény és nagy lenne a hasad és kemény, hashajtót vennél be?
Az a kézenfekvõ dolog még nem jutott eszedbe egy hét alatt sem, hogy elvidd az állatorvoshoz?! Szerinted neten keresztül hogyan diagnosztizáljon bárki is?
ÁLLATORVOS! MOST! Mert lehet, hogy már tegnap is késõ lett volna neki! Még akár valami belsõ vérzése is lehet a tünetek alapján.
Akkor szólj a gazdájának. Igy sajnos igen nehéz diagnosztizálni. Megértem a pénz kérdést, de így meg szerencsétlen szenved.
Féreghajtva mikor volt??
A kérdező hozzászólása: Azért vállaltam el az etetésüket mert akkor éhen haltak volna mind a 4-en. Amúgy megkérdeztem be vannak oltva.
Ne haragudj, de nem lehet elmenni ekkora ostobaság mellett. Ha nem tudsz a kutyáknak még féreghajtót sem venni, ami pár száz forintos tétel, akkor ne írd már, hogy te gondoskodsz róluk. Adjátok olyan helyre, ahol tényleg el tudják látni õket. Nem kötelezõ kutyát tartani!
A kérdező hozzászólása: Akkor gyere és gyõzõdj meg róla magad hogy milyen állapotba vannak a kutyák és milyen környezetbe meg hogy milyen okosak és majd meglátod.
Hogy van a kutya???
A kérdező hozzászólása: Hát nem valami jó sajnos :S Adtam neki fájdalomcsillapítót meg tejet hogy valami legyen benne.
Megáll az eszem! Milyen fájdalomcsillapítót adtál neki?
Vidd el orvoshoz! gondolom h ha nem te vagy a gazdija, nem a te pénztárcádat terheli a kajája meg a doki, gyógyszerek. Mi van ha komoly és meg fog halni? Most tényleg..benne van a pakliba. A másik hogy mi lenne ha veled történne ilyen, és nem vinnének el orvoshoz, hanem szenvednél otthon az milyen lenne?? CSak tudsz kérni valakitõl 10.20 ezret kölcsön amíg nem küldik amerikából a pénzt
Ha ennyire nincs pénzed se, felelõssé érzeted se, akkor miért vállaltad el a kutya gondozását? És mivel te gondozod, te vagy a felelõsségre vonható. Neked kellett volna intézned az oltásokat (kitalálom, azokat sem adattad be szerencsétlennek), a féregtelenítést, az etetést és te felelsz az egészségéért is! Ha a gazdák nem utalnak pénzt, hagyod hogy éhen haljon, ahogy most hagyod, hogy lassan elpusztuljon?
Mindenképpen orvos, mert sajnos ismertem olyan mentett kutyát, aki telis-tele volt férgekkel (ezt nem tudták), és kapott rá egy erõs féreghajtót (ugye menhelyre kerülésnél alap), a sok halott féreg elzárta a belét, és abba halt bele. Mikor felnyitották megnézni mi történt, akkor jöttek rá, hogy õk ölték meg véletlenül Szóval súlyos esetben féreghajtást is nagyon körültekintõen kell csinálni, mert abból is lehet baj.
Szerintem aki amerikában lakik illetve dolgozik, az a napi kaja árából kifizeti az itthoni állatorvost, csak szólni kell neki, hogy küldjön egy kis pénzt. Tablettát vagy az állatorvosnál kapsz, vagy állatpatikában. Nálunk van olyan emberpatika is, ahol árulnak állatgyógyszert. Általában 1 tabletta 10kg-ra van, tehát a kutya súlyától függ, hogy hány darabot kell neki adni. Olcsóbb fajta az Aniprantel (~200 Ft/10 ttkg), drágább de jobb (több féle féregre jó) a Drontal Plus (~500 Ft/ 10ttkg). Kéthetente kell ismételni mindaddig, amíg a kezelés után féreg ürül. Azért nem kezeljük az állatot diagnosztizálás nélkül, mert ugyanazokkal a tünetekkel lehet többféle betegség is, és ha rosszul kezeled, akkor azzal meg is ölheted.
Ha van állatpatika, ott is kaphatsz. De valóban jobb lenne állatorvosnak megmutatni.
Ne adj be neki féregtelenítõt anélkül, hogy állatorvos látta volna! Ha nem férgesség a baja, csak még többet ártasz!
A kérdező hozzászólása: Biztos hogy nem mostanába volt féregtelenítve. Amióta én gondoskodok róla az kicsit több mint 1 éve azóta nem volt. Az igazi gazdik az a baj hogy kint laknak Amerikába és még 2 hónapig biztos hogy nem jönnek haza. Féregtelenítõ tablettát honnan lehet szerezni?? Csak állatorvostól?
Nekem is a férgesség ugrott be. A durva férgesség tünetei a felpufad has, hányás, hasmenés, étvágytalanság. Nézd meg a székletét találsz-e benne, férgeket.
A kérdező hozzászólása: Igen eszembe jutott az orvos. De az is eszembe jutott hogy pénztárcám üres!!! Ha lenne 5, 10, 20 Ft-om pluszba elsõ nap elvittem volna de mivel nincs gondoltam itt hátha van valaki akinek volt ilyen baja a kutyájának és tudna segíteni hátha helyre lehetne hozni hétköznapi gyógyszerrel. Amúgysem az én kutyám csak én gondozom én etetem.
Vidd el állatorvoshoz, kérlek, mert így meg fog halni! Ezt akarod? Akkor hogy fogod magad érezni? És a gazdájának mit mondasz? Hol laktok? Csak van egy állatorvos arrafelé, aki megérti, hogy nem tudsz azonnal fizetni, de a kutya segítségre szorul!!!

Sokan kérdezték már hogy mennyivel szülés előtt száll le a has? Az enyém miért nem emelkedett feljebb? Ha valaki meglátná rögtön megkérdezné mikor szülsz már mert jól lent van a hasad?

Legjobb válasz: Hány hetes vagy? Én 35 hetes, de úgy érzem, mintha nem is nõne a hasam és totál lent van. Gondolom most fog még csak nõni, bár az elsõ babámnál ilyenkor már kétszer ekkora voltam...nekem is sokan mondják, hogy lent van. Szóval nem tudom, mikor kéne leszállnia, nekem már 3-4 hete ilyen.

Hány hetes vagy? Én 35 hetes, de úgy érzem, mintha nem is nõne a hasam és totál lent van. Gondolom most fog még csak nõni, bár az elsõ babámnál ilyenkor már kétszer ekkora voltam...nekem is sokan mondják, hogy lent van. Szóval nem tudom, mikor kéne leszállnia, nekem már 3-4 hete ilyen.
nekem mindenki azt mondta egész pocakosságom alatt hogy lenn van nagyon a hasam, de újabban 2-3 hete elkezdett jobban lemenni, de még semmi jele h szülnék pedig már 40+4 hetes vagyok.a védõnõm azt mondta h nem is törvényszerû h leszáll a pocak. boldog pocakosodást
Nekem ránézésre elég magasan van a pocim. Néha mutatom is a páromnak milyen fönt van. Pedig tegnap az orvos azt mondta, hogy a baba már nagyon-nagyon lent van annyira, hogy bármikor megrepedhet a magzatburok. Hát kívülrõl semmi jele... 36+5 hetes pocis.
12:00-ás válaszolónak üzenem, hogy nekem is azt mondta a doki 36 hetes uh-n h 1-2 hét és meglesz a kisfiam mert annyira lenn van, és be is van illeszkedve, meg ki is vagyok nyílva teljesen.ennek ellenére már a 40. hétben járok, és semmi jele h ki akarna bújni a kiskirályfim. azért kitartás csajok, mert már mögöttünk van a több és nem elöttünk, és nemsokára mindegyikünk a kezében tarthatja a kisbabáját. könnyû és gyors szülést, és boldog babázgatást mindenkinek. a 40+4 hetes
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, egyébként 30 hetes vagyok.

Terhesség? Vagy más? Ma kellett volna megjönnie. De semmi. A hőm is magas, 37.4. De miért nem jön meg? És ha baba van miért fáj a hasam?

A hasam néha fáj olyan menzisen, mintha meg akarna jönni és néha úgy érzem hogy kifolyik valami de semmi. A cicim tegnap kezdett el eléggé fájni, a mellbimbóm érzékeny és a mellem két oldalt és valahogy az egész fura. Tervezzük a babát de már csalódtam párszor. Szerintetek?

Legjobb válasz: szerintem varj meg egy picit nekem is keset 3 napot gondoltam ra h terhes vagyok mert fajt a hasam is es a mellbimboim is fajtak de 3 napra ra megjott!de ha baba van a dologban akkor elore is gratulalok es szep baba varast!!!!!

szerintem varj meg egy picit nekem is keset 3 napot gondoltam ra h terhes vagyok mert fajt a hasam is es a mellbimboim is fajtak de 3 napra ra megjott!de ha baba van a dologban akkor elore is gratulalok es szep baba varast!!!!!
A kérdező hozzászólása: Köszi. Most este csináltam egy tesztet és nagyon-nagyon-nagyon halványan de két csíkos lett. De még így sem hiszem el hogy sikerülhetett. Remélem nem jön meg! Már lassan 2 hete érzem így a hasam...
Szerintem nagyon jó az esély a babára, várj még egy pár napot és ha nem jön meg tesztelj.Drukkolok:-)
Gratula!!!!

Miért fáj a hasam? Baj van?

33 hetes kismami vagyok,2 napja érzem,hogy néha bele nyilal a hasam aljába.A hasam is keményedik s?r?bben.

Legjobb válasz: Szia! Én még csak 26 hetes vagyok, de nekem is 2-3 napja keményedik a hasam és néha fájdogál is, ma voltam épp dokinál aki mindent rendben talált, szerinte a fronttól van, ja és sok pihit is javasolt mellé. További szép napot!

Szia! Én még csak 26 hetes vagyok, de nekem is 2-3 napja keményedik a hasam és néha fájdogál is, ma voltam épp dokinál aki mindent rendben talált, szerinte a fronttól van, ja és sok pihit is javasolt mellé. További szép napot!
Szia!Nem hinném, hogy baj lenne.Kezd felkészülni a tested a szülésre.Nekem is olyan idõsen kezdte el.Most 37+2 hetesek vagyunk és tegnap óta már igen erõs jóslóim vannak.Reggel már azt hittem szülök, és most megint kezdi elölrõl!Ne aggódj.Aggódnod akkor kell ha 1:elfolyna a magzatvíz, 2:véreznél, 3:rendszeres fájásaid lennének!Minden jót Nektek!

Miért csak a hasamon van felesleg?

Legjobb válasz: genetikus hogy ki hová hízik,vannak akik meg a seggükre vagy a combjukra te a hasra

genetikus hogy ki hová hízik, vannak akik meg a seggükre vagy a combjukra te a hasra
A kérdező hozzászólása: kb 2-3 kiló
Így van, genetika. Férfiak általában hasra híznak leginkább.
Mert sokan hasra híznak. Mennyi felesleg van rajtad? Nem csak Te látod annak? Kép alapján könnyebb lenne véleményt mondani.

17-Hetes kismama vagyok. Se a hasam se a mellem nem akar nölni:- ( ( kis fölösleg van a hasamon. Tapasztalatokat szeretnék! Miért van ez? irjatiok!

Legjobb válasz: Szia, Ha nincsenek kellemetlen tüneteid a melleidet illetõen, beleférsz a régi ruháidba, akkor ne aggódj, nem sokáig, lehet olyan az alkatod, hogy egy összegben 6-8hó körül rád pakolódik minden és annyi. Ha a pici jól van, akkor ez nem jelent semmit, ugyan úgy lesz tejed, esetleg nem, de az telt keblû társainkkal is elõfordul. Nyugalom, élvezd, hogy babázol. Tapasztalat: én 16hetesen fél méterrel elõbb beérek az ajtón... Kolleginám 12hetesen adta elõ ezt, egy másik pedig úgy szipogott az esküvõjén, hogy nem látszik a pocija 20hetesen... Boldog babázást 16hetes kismama

Szia, Ha nincsenek kellemetlen tüneteid a melleidet illetõen, beleférsz a régi ruháidba, akkor ne aggódj, nem sokáig, lehet olyan az alkatod, hogy egy összegben 6-8hó körül rád pakolódik minden és annyi. Ha a pici jól van, akkor ez nem jelent semmit, ugyan úgy lesz tejed, esetleg nem, de az telt keblû társainkkal is elõfordul. Nyugalom, élvezd, hogy babázol. Tapasztalat: én 16hetesen fél méterrel elõbb beérek az ajtón... Kolleginám 12hetesen adta elõ ezt, egy másik pedig úgy szipogott az esküvõjén, hogy nem látszik a pocija 20hetesen... Boldog babázást 16hetes kismama
Ne szomorkodj, majd hipp-hopp megnõ, minden várandós nõ más. A picivel legyen rendben minden az a lényeg. Nekem (14 hetes vagyok) másfél, két hete kezdett látványosan nõni a pocim.
Ugyanígy jártam én is ... a mellem csak a tejbellöveléskor nõtt meg látványosan és az egész terhesség alatt a gyerek súlyát és a többit is beleszámítva hat kilót híztam (51 rõl 57-re) de mire hazajöttünk az is lement. Nem gond nekem a védõnõm semmit se mondott rá de én tudom hogy az volt az oka hogy egyáltalán nem ettem édességet a terhesség alatt csak rengeteg gyümölcsöt . Nem azért hogy fogyózzak mert kenyeret meg tésztát rengeteget ettem egyszerüen semmit se kívántam ami édes még a túrógombócot se nem csak a fagyit és a csokit nem.
Szia! Én is csak a 18. hét után kezdtem el nõni, ami a pocit illeti. Addig mindenki engem piszkált, hogy nem is látszik, meg nõhetne már a hasam, stb. 2 hét alatt tényleg látványosan megnõtt. De a melleim nekem sem akarnak menni semmire. Pedig alig várom, mert alapból sem túl nagyok :) ))
ui:21.hétben vagyok
Anyu nõvéremmel csak a 6. hónap után kezdett kerekedni, velem már a 3. hónapban gömbölyödött. 17 heteske

Miért fáj a hasam alja? Meg fog jönni? Fehérfolyásom van 3 hete.

Legjobb válasz: Bármitõl fájhat a hasad, és a fehérfolyás is bármikor lehet. Nekem is menstruáció elõtt minimum fél évvel már volt fehér folyásom. De ha nagyon félsz, rakj be tisztasági betétet, hogy nehogy piros legyen a bugyid. Tisztasági betét még fehérfolyásnál is jó. Azt általában minden nap minden nõ használ. Ha nagyon izgulsz, kérdezd meg anyud.

Bármitõl fájhat a hasad, és a fehérfolyás is bármikor lehet. Nekem is menstruáció elõtt minimum fél évvel már volt fehér folyásom. De ha nagyon félsz, rakj be tisztasági betétet, hogy nehogy piros legyen a bugyid. Tisztasági betét még fehérfolyásnál is jó. Azt általában minden nap minden nõ használ. Ha nagyon izgulsz, kérdezd meg anyud.

Miért van az, hogy nagyon lent mocorog a babám, állandóan lent van a hasam aljánál, mégis a köldökömnél kerekedik a hasam? 19 hetes vagyok

Legjobb válasz: Akkor kapaszkodjatok meg lányok, nekem a combtövemnél matat lent!! :) :) :) Jó, mondjuk én most vagyok a 35. héten, és befordult a szülõcsatorna irányába már. Szóval tényleg mindenhova elérnek a kis kezeikkel és lábaikkal. Nekem a popója van így most a köldököm magasságában kb. Kis tündér. :)

Akkor kapaszkodjatok meg lányok, nekem a combtövemnél matat lent!! :) :) :) Jó, mondjuk én most vagyok a 35. héten, és befordult a szülõcsatorna irányába már. Szóval tényleg mindenhova elérnek a kis kezeikkel és lábaikkal. Nekem a popója van így most a köldököm magasságában kb. Kis tündér. :)
Nekem is rendszeresen lent mozgott sokáig.A 20. hétig tuti, közvetlen a nuni fölött legtöbbször.Majd feljebb jött nemrég és mindenhol lökdös.A bordáimat még nem éri el, de szerintem hamarosan számíthatok rá.Viszont azóta ritkábban tapossa a hugyhójagomat, amit nem bánok!:) 26 hetes vagyok
Valószínûleg a végtagjai vannak lent, és ahogy mocorog, azt érzed. A méhed már feljebb van, azért a köldöködnél kerekedik, de a baba ilyenkor mindenhol ott tud lenni, késõbb meg kitölti az egészet, és azért érezheted lent is. Ez teljesen normális. Boldog babavárást! :o)
25 hetes vagyok és csak köldök alatt mocorog a baba.
Egyet értek az elõttem szólóval. A 20. hét körül a méhed eléri a köldök magasságát ezért kerekedik ott a hasad. A babák nagyon furcsa módon tudnak helyezkedni. Ne ijedj meg minden rendben van.
Szia! Egy valami biztos: tényleg mindenhol ott tud lenni. 28 hetes vagyok, a bébim mocorog a köldököm alatt és felett is, de leggyakrabban a köldököm magasságában. Viszont, amikor nagyon lent mozog úgy kell neki "könyörögnöm", hogy menjen arébb, mert szétrúgja a hólyagomat (legalábbis ez az érzésem...). Egyébbként egyetértek az elõttem szólókkal! Minden jót!

Tegnap műtöttek:konizáció+eü. Küret. Miért fáj a hasam? A konizáció vagy a küret miatt? És kinek milyen tapasztalatai vannak, meddig tart a fájdalom?

Legjobb válasz: Kicsit figyelmetlenül olvastam, csak a konizációra figyeltem fel, A küret miatt is simán fájhat a hasad, sajna ebben is volt részem, vérezhetsz is utána még egy egy jó ideig, ez is normális. Gondolom 6 hét múlva vissza kell menned kontrollra, addigra teljesen rendben leszel majd.

Kicsit figyelmetlenül olvastam, csak a konizációra figyeltem fel, A küret miatt is simán fájhat a hasad, sajna ebben is volt részem, vérezhetsz is utána még egy egy jó ideig, ez is normális. Gondolom 6 hét múlva vissza kell menned kontrollra, addigra teljesen rendben leszel majd.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Két hét múlva kell mennem kontrollra
Szia! Nekem kb. 8 évvel ezelõtt volt hasonló mûtétem. Nem emlékszem már rá olyan részletesen, de jópár napig fájt a mûtét után, utána a fájdalmat felváltotta egy érdekels "szurkáló" érzés, ami inkább volt kellemetlen, mint fájdalmas. Végülis egy seb keletkezik a beavatkozás során, aminek be kell gyógyulnia, ez idõ, de ne aggódj, rendbejön. Jobbulást kívánok.
Könnyen lehet, hogy menstruálni fogsz! Minden elképzelhetõ jót kívánok Neked!!!
Elsõ vagyok. Azért Anyukádnak szólj mindenképpen!!! Minden elképzelhetõ jót kívánok!!!
A kérdező hozzászólása: Kosszi!
Meg lehet egy kisebb gyomorrontás is :) A barátomnak nemrég ugyanez volt, csak õ rájött, hogy a kínai kajától lehetett, mert hát ugyebár õ nem szokott menstruálni, de azért adtam neki egy görcsoldót, nehogy meghaljon nekem itt :)
Igen, végül is lehet a gyomroddal is baj, ezért az a legjobb ha szólsz Anyukádnak!!! Elsõ voltam. Minden elképzelhetõ jót kívánok Neked!!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!