Találatok a következő kifejezésre: Miért van a faji (536 db)

A sci-fi filmekben miért van minden fajnak "világkormánya"?

Erre van valami tudományos magyarázat? Vagy ez törvényszerű és a jövőben a Földön is globális kormányzat lesz?

Legjobb válasz: A másik, hogy az ember önzõ. De nem kicsit, nagyon. Mindig úgy próbálja beállítani, hogy õ a szenvedõ fél, a jó, te meg hiszel nekik, mert te is ember vagy. Nem kérem szépen! Az ember a támadó faj! Az elszenvedõ fajokat meg úgy hívják, hogy párduc, gazella, oroszlán, meg minden ilyen kihalt vagy kihalás szélén álló faj.

A másik, hogy az ember önzõ. De nem kicsit, nagyon. Mindig úgy próbálja beállítani, hogy õ a szenvedõ fél, a jó, te meg hiszel nekik, mert te is ember vagy. Nem kérem szépen! Az ember a támadó faj! Az elszenvedõ fajokat meg úgy hívják, hogy párduc, gazella, oroszlán, meg minden ilyen kihalt vagy kihalás szélén álló faj.
Leegyszerûsítik. Egy bolygó, ált. egy értelmes faj, egység, kisebb perpatvarokat leszámítva.
Filmes egyszerûsítés, túl összetett lenne a történet, ha még a helyi viszályokat is belevinnék. Egyébként vannak filmek, ahol többé-kevésbé ki vannak dolgozva az ilyen részletek, pl. néhány kultusz sci-fi sorozatban.
Magának az egyeduralkodásnak viszont van alapja, legalábbis a földi körülények között. Itt nem az emberre kell csak gondolni, hanem bármely élettér esetén 2 faj ugyanazt a szerepkört nem foglalhatja el. Nagyon egyszerû okból, ha pont ugyanarra az erõforrásra hajtanak, versenyezniük kell egymással. Akkor pedig két lehetõség van: az egyik nyer, a másik elpusztul, a versenyben annyira kimerülnek, hogy mindkettõ elpusztul. De hosszútávon mindketten nem fognak békében éldegélni, az biztos. És ugye a fajon belüli versengés miatt az is reális, hoyg egy nép messze kiemelkedik, aki idõvel átveszi a vezetést és beolvasztja a többi népet.
És ha valamikor a jövõben létrejönne, vagy csatlakozánk valami "Galaktikus Kongresszus"-hoz, nyilván az lenne a célszerûbb, ha a bolygókat egy csoport képviselné, éppen elég macera lenne õket közös döntésre bírni, nem hogy még a saját berkeiken belül.

Szex közben a puncim fáj nagyon szúró érzést érzek miért van? A síkosító ezt meg gátolná? Vagy gombás lennék de nem veszek észre semmit segítség

Legjobb válasz: Tudod mit mondanak arra ha a nõ sziszeg? Nemi beteg Amugy nemtudom lehet hogy gomba, de nem feltétlenül, kívül vagy belül fáj?

Tudod mit mondanak arra ha a nõ sziszeg? Nemi beteg Amugy nemtudom lehet hogy gomba, de nem feltétlenül, kívül vagy belül fáj?
hát a gombának azért vannak tünetei, ég, csíp, fáj, és fõleg viszket. darabos folyás, ilyesmik. szúró érzést érezhetsz azértis, mert nemvagy elég nedves. ha ezért van akkor a síkosító segít.
Nekünk segített a sikosító ! azóta nem dörzsiz annyira..igy jó :)

Mi okozza ezt a fájdalmat? Miért van a köldökömnél egy erősen fájó csomó? Összefügghet a ciklusommal?

A menstruációs ciklusom 14. napjában vagyok és a hasam egész bal feje fáj, ha mozgok. Már máskor is voltak hasonló fájdalmaim, de elmúltak pár óra alatt és nem is voltak erősek. Ez az első eset, hogy ennyire fáj és már egy napja. A köldökömben, köldököm szélénél kitapintható (és látható) egy kis csomó, ami a fájdalom középpontja. Ha megérintem, fáj. Mi lehet ez? A peteéréstől lehet?

Legjobb válasz: Mindenképp mutasd meg egy orvosnak szerintem. Fájó és látható csomó a köldöknél esélyes, hogy köldöksérv.

Mindenképp mutasd meg egy orvosnak szerintem. Fájó és látható csomó a köldöknél esélyes, hogy köldöksérv.
A kérdező hozzászólása: már elmentem az orvosomhoz és elküldött ultrahangra... utánanéztem. valószínûleg köldöksérv. azért köszi :)
A kérdező hozzászólása: végülis nem az volt.. vagyis az is, de nem az fájt. de megmûtöttek és mindkét problémát megoldották. köszönöm mégegyszer
Könnyen lehet, hogy menstruálni fogsz! Minden elképzelhetõ jót kívánok Neked!!!
Elsõ vagyok. Azért Anyukádnak szólj mindenképpen!!! Minden elképzelhetõ jót kívánok!!!
A kérdező hozzászólása: Kosszi!
Meg lehet egy kisebb gyomorrontás is :) A barátomnak nemrég ugyanez volt, csak õ rájött, hogy a kínai kajától lehetett, mert hát ugyebár õ nem szokott menstruálni, de azért adtam neki egy görcsoldót, nehogy meghaljon nekem itt :)
Igen, végül is lehet a gyomroddal is baj, ezért az a legjobb ha szólsz Anyukádnak!!! Elsõ voltam. Minden elképzelhetõ jót kívánok Neked!!!

Miért van az, hogy a jobb melle jobban fáj mint a bal?

Peteérésem után rögtön elkezdtek fájni a melleim,de a jobb mellem sokkal érzékenyebb mint a bal mell.11-én kell megjönnie a menstruációmnak.Lehet ez akár terhesség miatt is?Kinek mi a véleménye?Vagy csak a menstruációm miatt?

Legjobb válasz: ez kb. olyan bugyuta kérdés, minthogy miért fáj ma fejem, vagy hogy miért fájt reggel a kisujjam. SEMMIT nem lehet ebbõl leszûrni, nekem világ életemben jobban fájt az egyik mellem, terhesség elõtt és most alatta is. pl. ha 11.-én kell megjönnie, akkor meg kb. 3 napja kellett szexelned az "eredményért", az a kis valami még oda se ért a méhedbe

ez kb. olyan bugyuta kérdés, minthogy miért fáj ma fejem, vagy hogy miért fájt reggel a kisujjam. SEMMIT nem lehet ebbõl leszûrni, nekem világ életemben jobban fájt az egyik mellem, terhesség elõtt és most alatta is. pl. ha 11.-én kell megjönnie, akkor meg kb. 3 napja kellett szexelned az "eredményért", az a kis valami még oda se ért a méhedbe
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ!Amúgy neked bugyuta volt a kérdés de nekem nem mind1.Egyébként a peteérésem már 23-án meg volt.
Nekem mindig is a bal mellem jobban fájt menstruáció elõtt mint a jobb mellem.ez sajnos nem jelent semmit!De abban igaza van az elõzõ válaszolónak hogy még túlságosan korán van bármit is érezni!De azért szurkolok hogy össze jöjjön ebben a hónapban! :)
A kérdező hozzászólása: Értem, hát köszönöm :) Azért is tettem fel ezt a kérdést mert nekem mindig egyszerre és ugyanúgy fájt eddig a mellem, és nem így ahogy most.
a 2. válaszoló vagyok, hát ez a hormonoktól is lehet hogy ilyen most meg hát sok mindentõl lehet! de remélhetõleg tényleg baba lesz a dologban :)
A kérdező hozzászólása: Jaj nagyon örülnék neki, de ha mégse akkor majd hátha következõ hónapba :)

Miért van az hogy egyeseknek fáj a hasuk mikor megvan nekik? Miért fáj az? És másoknak miért nem?

Borzasztóan szokott fájni a hasam amikor megjön annyira hogy már az egész derekam is fáj...miért van ez? nekem miért fáj ennyire? mien gyógyszert javasoltok ami hatna rendesen? algo flex m nem hat, nospa sem...

Legjobb válasz: Ez egyéni dolog. Olyan, hogy sokan pl. frontérzékenyek, de van akinek meg sem kottyan.

Ez egyéni dolog. Olyan, hogy sokan pl. frontérzékenyek, de van akinek meg sem kottyan.
Függ a fájdalomküszöbtõl, attól, hogy milyen erõs a méhtevékenység menzesz alatt, stb. Sok összetevõs dolog ez. Idõnkét vm szervi baj, pl ciszta, endometriózis is lehet a háttérben, ezért a fájdalmas menzeszt mindig érdemes kivizsgáltatni. Nekem is nagyon erõs görcseim voltak, aztán szülés után megszûntek - mással sajna nem tudlak biztatni... Addig is marad a gyógyszer, nekem anno az algopyrin+no-spa kombináció hatott, de csak ha együtt vettem be.Orvos írhat fel erõsebb görcsoldót, fájdalomcsillapítót (régebben volt pl a Meristin, ez nemtom kapható-e még, vagy fájdalomcsillapítóból cataflamot szoktak írni, mindkettõ vényköteles.)

Ha megujjaz a barátom, akkor miért fájok ott alul utána 1 v. másfél napig? Durván csinálja? Kicsit fáj közbe is, de élvezem! Miért van ez?

Legjobb válasz: Vagy durván csinálja vagy nem nedvesedsz eléggé. Mondd neki, hogy csinálja finomabban, és ha még ezután is fáj, akkor használjatok síkosítót.

Vagy durván csinálja vagy nem nedvesedsz eléggé. Mondd neki, hogy csinálja finomabban, és ha még ezután is fáj, akkor használjatok síkosítót.
Vagy nyalogasd meg az ujját elõtte... ;)
és lazíts, ne feszítsd az izmaidat.
lehet h vmi miatt a tested nem akarja vagy nem tudom több okozója lehet.feszült vagy nem engeded el magad annyira iylenek
Lehet, hogy ahogy összehúzod az izmaidat, és felsérti a körmével esetleg a hüvely falat... próbáltjátok óvatosabban, lassabban vagy síkosítóval.
A kérdező hozzászólása: szokta nyalogatni az ujját:D:D de van amikor még az 1 ujj is fáj:S de mé?:(
A kérdező hozzászólása: köze lehet annak hogy összehuzom az izmaimat?
A kérdező hozzászólása: de miért van az hogyha m, egujjaz akkor akaratom ellenére is megfeszülnek az izmaim?

Gyökérkezelték a fogam egy hétig nyitva volt, utánna visszamentem kitisztította és még egy hétig benne volt ideiglenes tömés, azóta nem fájt csak néha de nagyon kicsit, jelentéktelen fádalom volt, viszont a torkom azóta fáj, miért van?

Lehet hogy külön a torkom gyulladt be, de háziorvoshoz meg még nem jutottam el az iskola miatt.. a másik hogy mostmár ha letömi a gyökeret jónak kell lennie a fognak? vagy kell még tisztítani?

Legjobb válasz: Mielõtt végleges tömést kapsz, tuti hogy kitisztítja még egyszer legalább! Sajnos azt nem tudom hogy miért fáj a torkod, de ha nem múlik mindenképp menj orvoshoz, és mondd meg hogy azóta fáj hogy fogorvosnál voltál!

Mielõtt végleges tömést kapsz, tuti hogy kitisztítja még egyszer legalább! Sajnos azt nem tudom hogy miért fáj a torkod, de ha nem múlik mindenképp menj orvoshoz, és mondd meg hogy azóta fáj hogy fogorvosnál voltál!

Miért van az, hogy menstruáció közben fáj a hüvelyem bemenete?

Pl. pisilésnél,de el?fordul,hogy csak úgy(menstruáció közben)

Legjobb válasz: van, hogy nekem is fáj, azaz nem olyan tipikus, teljesen érezhetõ fájdalom, hanem...nem is tudom, fura érzés, de nem jó, kellemetlen. ez engem is érdekel, miért van? :S

van, hogy nekem is fáj, azaz nem olyan tipikus, teljesen érezhetõ fájdalom, hanem...nem is tudom, fura érzés, de nem jó, kellemetlen. ez engem is érdekel, miért van? :S
Hát elvégre is csak ott ürül ki a vér...és szegényt csak megviseli. gondolom én xD és zstm ezért fáj:S Sokszor én is szinte majd megszülök a fájdalomtól:S de ez ezzel jár
A kérdező hozzászólása: Nem hiszem, mert nekem van folyásom, amire a doki azt mondta, hogy teljesen normális... És akkor elvileg az is megterheli...
az csak nem annyi, mint a másik
Egyszerû. Mert ilyenkor vérbõség van "odalent". Nekem is szokott fájni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!