Találatok a következő kifejezésre: Miért van a dvd (129 db)

Az miért van hogyha dvd- lemezt (4.7 GB AVI filmeket írok rá DIVX) a dvd írómmal csak is mindig úgy írja meg hogyha bele teszem a DVD lejátszóba a megírt lemezt alig akarja beolvasni?

ha 4x-esen vagy 8x-osan írom akkor is ugyan ezt csinálják a lejátszók (nagyon er?lködnek) csomó lemezt már megpróbáltam ( sony ,TDK ,Fujifilm, Maxell,.....stb pluszos mínuszos...... és nem az író programmal van gond mer már vagy 10-et megpróbáltam de ugyan ez a végeredmény. ilyenkor mit lehet csinálni, vagy hol lehet beállítani? ilyen DVD írom van:

Miert irja a DVD irom ki hogy lezer hiba van?

DVDt akartam irni es azt irta ki h lezer hiba van, cd/dvd iro olvaso van benne de ujra instalalas utan nem tudom a dvd le olvasni csak megirni de ma nem tudtam mert ezt irta ki/ Mitol lehet

Legjobb válasz: Végetért az olvasó élete! Sajnos ez van javaslom a plextor dvd irót!

Végetért az olvasó élete! Sajnos ez van javaslom a plextor dvd irót!
mert lézer hiba van, nem egyértelmû?
A kérdező hozzászólása: es azt hol kapom meg
nem lehet az, hogy csak koszos?
legelõször profin tisztítsd meg, majd ha ezután se megy gyõzõdj meg arról h mi lehet a gondon, a mozgatómehanika, vagy a fókuszálás (szedd szét)

Az lg házimozim nem akarja a dvd-éket olvasni pedig minden mástbeolvas ez miér van? A sorozatszám lh-t250

Legjobb válasz: Milyen DVD-ket? Másoltakat nem olvas? Mi minden mást olvas be?

Milyen DVD-ket? Másoltakat nem olvas? Mi minden mást olvas be?
A kérdező hozzászólása: az összes cd fajtát beolvad de semmilyen dvd-t nem
Eredeti filmeket sem? Sosem mûködött vagy ez most új dolog? Ha sokat használtad, tönkremehetett benne a lézer. A CD-hez és a DVD-hez külön-külön van. Nekem PC-s DVD meghajtóval volt már ilyen...


Mit kezd el telepíteni?
A kérdező hozzászólása: játék, patch, bármi, filmet se tudok felrakni dvd-rõl cd-rõl se
Pittyegést ad ki, mert ha igen, akkor az rendszerhiba lesz. De a legvalószínûbb, hogy a meghajtóval, vagy a driver-jével lesz valami komolyabb gond, például kiégett az olvasó-lézer, vagy csak elavult. Próbáld meg, hogy beleteszel egy másik cd-meghajtót, ha az mûködik, sajna új meghajtót kell szerezni, de ha az se megy, akkor esetleg vírus áll a háttérben.
A kérdező hozzászólása: Pityegés nincs, köszönöm a választ.lehet h tényleg elavult =(
A kérdező hozzászólása: ja, majd elfelejtettem. windowst azt telepit.
Bizonyára windows hiba. Én vírus-fertôzésre gondolok. Talán az explorer sérült. Total Commanderrel, semmivel nem tudsz cd-t olvasni. Lehet hogy komolyabb baj van, mint amire gondolunk. Ha nincs más lehetôség, újratelepítés, esetleg javítókonzol elérése. Utóbbit az újratelepítés menüjében érheted el.
A kérdező hozzászólása: egyszer felraktam egy windows bladet valamiért...aztán ez már a sokadik újra telepítés.lehet a vínyó meg õrizte a vírust? TC-vel még nem próbáltam de meg próbálom.köszi =)
Ha két meghajtód van, és újratelepítéskor mindig a c:/-t formázod, a d:/-ben meg nincs program, vagy amit a vírusok csócsálhatnak, akkor nem maradhatott vírusod. A gépem még egy éves sincs, de már vagy 30 újratelepítésen esett át, jó mi? Amúgy javaslok egy teljeskörû rendrakást: meghajtók formázása, gépház portalanítása, újratelepítés egy újfajta op.rendszerrel. Op.rendszernek a Windows 7 Ultimate-ot ajánlanám, mert gyorsabb, modernebb, többet tud az egyszerû windows-oknál, és bizonyára nem lenne vele ilyen gondjaid!

Miért van a CD/DVD meghajtón hangerõszabályzó?

És hogyan lehet használni?

Legjobb válasz: Márka és típus megjelölést kérünk!

Márka és típus megjelölést kérünk!
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Elõzõ vagyok, régen sokkal drágább volt a CD lejátszó. Régen volt külön csak CD lejátszó, meg író ami írni is tudott. CD íróról csak álmodtam hogy lesz. Amikor haver összedugott egy erõsítõt egy hangfalat meg egy CD meghajtót és szólt a zene számítógép nélkül és szólt a zene, az erõsítõt a hangfalat õ tervezte és rakta össze, csak a CD olvasót nem, ez akkora királynak számított. ------ Még az is korszerûnek számított hogy a gépbe lévõ CD olvasó játsza le a zenét, úgy hogy közbe fut a gépen a win95. ------ Most meg azt látjátok hogy tök felesleges hülyeségbõl rakták oda. Annak is megvolt a maga hangulata és értelme abban az idõben amikor kitalálták. Nem tartozik ide közvetlenül, de régen a videókat külön VHS kazettán rögzítettük és a kameránk is analóg volt és ilyen szalagra rögzített és ez volt a korszerû. Azóta sokat fejlõdött a technika.
Ezt még a DOS-os és a korai windows-os idõkben használták. Dos alatt nem volt annyira egyszerû cd-rõl zenét hallgatni és közbe más programot futtatni. Operációs rendszer nélkül is lehet róla audio CD-t hallgatni, régen még gombok is voltak rajta amivel lehetett a számok között váltani.(Nem mp3 formátumban hanem a az audio CD szabvány szerinti CD-t játssza le.) A késõbbi idõkben egy darabig még rágyártották hangerõszabályzót. A CD eredeti ötlet szerint a hanglemezek utódja, de sikerét adatlemezként érte el.
Sima AUDIO CD -t hallgathatsz azon keresztül. Bár szerintem az ég világon semmi értelme nincsen.
A kérdező hozzászólása: Hát ezt kérdezem én is, hogy mi volt az eredeti elgondolás, mikor rárakták ezeket a meghajtóra :D
Lehet, de minek?
A kérdező hozzászólása: Akkor ezeket lehet direktben használni számítógépes program használata nélkül is?
A kérdező hozzászólása: Valamilyen LG. Igazából szerintem ez most mindegy, hiszen rengeteg típus elején láttam egy kis tekerõt, de sosem tudtam használni. Az újakban pedig már nem is nagyon látok ilyet. Erre gondoltam: [link] Bal alsó sarokban.
Valószínûleg mellette van egy jack csatlakozó is. Azon keresztül tudsz zenét hallgatni, hangerõt szabályozni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek! Én a 90-es éves elején, közepén találkoztam elõször számítógéppel. Olyasmire emlékszem, hogy a Windowst is a DOS-ból kellett indítani, ha minden igaz. Nem igazán értettem hozzá, csak megmutatták, de már akkor sem értettem, mire való az a kis hangerõszabályzó.

Miért nincs a DvD filmek hangja? Ugyanugy irom mint máskor, de néha nincs hangja, az is megtörténik hogy a gépen van hangja a dvdben nincs, mi lehet az oka?

Legjobb válasz: Lehet másabb a formátuma, vagy ez meg az az érték nagyobb/kisebb, mint amit a lejátszó bírna. Néha nekem is van ilyen, elég idegesítõ, de hát ez van.

Lehet másabb a formátuma, vagy ez meg az az érték nagyobb/kisebb, mint amit a lejátszó bírna. Néha nekem is van ilyen, elég idegesítõ, de hát ez van.
A kérdező hozzászólása: De mindent ugyanugy irok mint máskor.

Miért nem játsza le a dvd lejátszóm az avi filmet, ha egyszer avi formátumban van kiírva? Számítógépem viszont lejátsza. Mi a teendő ilyenkor?

Legjobb válasz: Szia. Talán azért mert nem divx-es az asztali DVD lejátszód, vagy ha divx-es akkor az AVI filmed olyan kodekkel van "kódolva" amit nem ismert az asztali DVD lejátszód. UJrakódolod az AVI filmet ugy hogy DIVX-es kodeket használsz. (Pl. Virtualdub-bal) DVD VIDEO-t készitesz az AVI filmból. Ezt tuti le fogja játszani az asztali DVD lejátszó (pl. ConvertXtoDVD-vel) Sok sikert. Üdv.

Szia. Talán azért mert nem divx-es az asztali DVD lejátszód, vagy ha divx-es akkor az AVI filmed olyan kodekkel van "kódolva" amit nem ismert az asztali DVD lejátszód. UJrakódolod az AVI filmet ugy hogy DIVX-es kodeket használsz. (Pl. Virtualdub-bal) DVD VIDEO-t készitesz az AVI filmból. Ezt tuti le fogja játszani az asztali DVD lejátszó (pl. ConvertXtoDVD-vel) Sok sikert. Üdv.

Miért van ez? Az a gondom, hogy az asztali DVD lejátszón, amikor filmet nézek csíkok mennek át a képernyőn, valami olyasmi lehet, hogy nem tudja elnyomni az éppen alatta futó csatornát a DVD és kissé látszik a film alatt.

Az a gondom, hogy az asztali DVD lejátszón, amikor filmet nézek csíkok mennek át a képerny?n, valami olyasmi lehet, hogy nem tudja elnyomni az éppen alatta futó csatornát a DVD és kissé látszik a film alatt.

Legjobb válasz: Valószínû, hogy scart csatlakozón van összekötve a DVD és a TV és a DVD nem tudja átkapcsolni tökéletesen a TV videó erõsítõjében a jelet, és látszik alatta a TV csatorna jele. Próbáld meg üres csatornára állítani a TV-t és úgy bekapcsolni a DVD-t. Elvileg akkor nem lesznek csíkok a képben. Ha ez bejön akkor a DVD-ben kell egy minimális átalakítást csinálni. Vidd el szerelõhöz a DVD-t. Vagy ha van SVIDEO csatlakozási lehetõség a Tv-n és a DVD-n akko rhasználd azt, és még a képminõség is jobb lesz. Ilyenkor a hangot külön kell bekötni mert az SVIDEO csak videójelt visz át hangot nem.

Valószínû, hogy scart csatlakozón van összekötve a DVD és a TV és a DVD nem tudja átkapcsolni tökéletesen a TV videó erõsítõjében a jelet, és látszik alatta a TV csatorna jele. Próbáld meg üres csatornára állítani a TV-t és úgy bekapcsolni a DVD-t. Elvileg akkor nem lesznek csíkok a képben. Ha ez bejön akkor a DVD-ben kell egy minimális átalakítást csinálni. Vidd el szerelõhöz a DVD-t. Vagy ha van SVIDEO csatlakozási lehetõség a Tv-n és a DVD-n akko rhasználd azt, és még a képminõség is jobb lesz. Ilyenkor a hangot külön kell bekötni mert az SVIDEO csak videójelt visz át hangot nem.
A kérdező hozzászólása: Köszi, de ha üres csatornára állítom, akkor meg kissé hangyás lesz a kép. :S
Milyen kábelt használsz s-video vagy scart? Nekem ugyan ez volt a gondom, de nálam pont az s-video okozta ezt a jelenséget. Kicseréltem scrat-ra és megoldódott a gond. Mielõtt elvinnéd a DVD-t szerelõhöz, mindenképp cserélj kábelt.
Nekem a szerelõ mondta, ugyanilyen problémval, hogy az a gond, hogy a kábeladásokat összevissza programozzák a szolgáltatók, és nagyon közel a dvd sáv frekvenciához. kihúzod a kábeltv kábeljét, és csak a dvd lejátszót kötöd össze a tv-vel, ha megszûnik a zavarás akkor ez a probléma.

Van egy nagy problémám. A dvdírómon az áll, hogy dvd+r, de a dvd, amire írnék az dvd-r. Eddog próbálkoztam, de nem sikerült. Miért nem? Hogy tehetnék ellene? (Azt írja a dvd író program, hogy nem kompatibilis a dvd cd)

Legjobb válasz: Csodák nincsenek, ha nem kompatibilis vele, akkor nem fog menni. De ha az a meghajtó a sima DVD-R lemezt nem viszi, akkor már legalább 1426 évesnek kell lennie, vagyis amúgy sem ártana cserélni. Ha a DVD író programod a Nero, akkor abban történetesen van egy Nero Info Tool nevû eszközöcske, ami pontosan megmondja, hogy mit tud a meghajtód.

Csodák nincsenek, ha nem kompatibilis vele, akkor nem fog menni. De ha az a meghajtó a sima DVD-R lemezt nem viszi, akkor már legalább 1426 évesnek kell lennie, vagyis amúgy sem ártana cserélni. Ha a DVD író programod a Nero, akkor abban történetesen van egy Nero Info Tool nevû eszközöcske, ami pontosan megmondja, hogy mit tud a meghajtód.
A kérdező hozzászólása: a dvd író progi meg ezt írja ki: http://img819.imageshack.us/img819/9114/hhutt.jpg
A kérdező hozzászólása: talán ez a gond: http://img202.imageshack.us/img202/5018/huuuh.jpg a dvd író programom ez írja ki a cdrõl--- talán ez a gond? it jelent a bootolás?
A kérdező hozzászólása: nem, nem.... a cd sima dvd-r... jaj... má' nagyon elegem van... a bátyám vette a maxellt kb. 1000 forintért, de több mint 500 db-ot, de most meg apám vette a tdk-t 4200-ért, és kb. 25 db-ot... nah ennyi az árról :) de azért tényleg köszi... legalább megpróbáltad/tuk :)
Az általad linkelt kép alapján DVD-R-t ír. Ha a lemez DVD-R DL, az már más tészta, de eddig ilyesmirõl nem volt szó.
A kérdező hozzászólása: oh.. a fenébe, most nézem az infókat, hogy elvileg dvd-r -t nem ír, de olvas... de akkor hogy írtam ki kb. 30 filmet dvd-r-ra(maxell dvdk voltak) ?????
Tényleg fura. Ezek alapján mûködnie kellene. Noname lemeznél láttam már ilyesmit, de pont TDK-val... Próbáld meg eladni vagy elcserélni valakivel a megmaradt lemezeket és szerezz olyat, amilyet szoktál. Jobb ötletem nincs.
A kérdező hozzászólása: tessék, itt van egy kép a meghajtó információjáról: http://img232.imageshack.us/img232/6329/jjaajjj.jpg
A kérdező hozzászólása: nah és most jön a nagy kérdõjel: - eddig a maxell dvd-r-re simán kitudtam írni filmeket, de most meg nem írja ki a tdk dvd-r-ra.... ezt hogyan magyarázod meg?
A bootolható tulajdonság kész lemezeknél létezik, azt jelenti, hogy rendszerindító, azaz el lehet vele indítani a gépet. A windows telepítõtõl a különbözõ linux live CD-kig rengeteg féle van. A lényeg, hogy üres lemez sohasem az, a megírt lemez is csak speciális esetekben. Az utolsó képed megerõsíti a korábbiakat, úgy tûnik, hogy az íród nem szereti ezt a fajta lemezt. Én is jártam már így egy régebbi Pioneer íróval és egy noname fajta lemezzel. Mivel azon kívül van még pár íróm, ezért az én esetemben nem vesztek kárba a lemezek, megírtam õket egy másikkal. Talán te is megtehetnéd, hogy kölcsönkérsz egy másik írót, vagy kiíratod a cuccot valaki mással.

A DVD lejátszóm (LG DVX9700) nem játsza le a számítógéppel, általam írt dvd-t, pedig jó minőségű SONY DVD-RW dvd-t használtam. Miért van ez? Mit tehetnék ellene?

Legjobb válasz: Vagy a lemezt vagy a DVDíródat nem szereti. Van olyan player ami egyáltalán nem szereti az írt lemezt...

Vagy a lemezt vagy a DVDíródat nem szereti. Van olyan player ami egyáltalán nem szereti az írt lemezt...
Milyen formátumot írtál rá? Avi-t, dvd-video-t?
Ja és az asztali lejátszók egy része még az újraírható DVD-t sem ismeri fel, így elég sok a hibalehetõség...
A kérdező hozzászólása: hát ez 1 újraírható DVD-volt, videót írtam rá , de valószínû a lemezzel vagy az íróval lesz a gond, mert más számítógéppel írt DVD-ket lejátszik...remélem egy új lemez megoldja a problémát...
Milyen formátumú volt a kiírt film?
A kérdező hozzászólása: mp4 videó-ha arra gondoltál-480-as képkockaszélességgel...
Mp4. Konvertáld avi-ba FormatFactory-val, akkor szerintem lejátsza. Nem kell állítgatni semmit, de telepítésénél várj a next nyomogatásával pár másodpercet, mert Ask toolbart akar telepíteni, mint sok ingyenes program mostanában.
Itt megtalálod, hogy formátumokkal érdemes próbálkoznod: Meg még pár okosságot ezen kívül. http://www.mpeg4-players.info/lejatszok/165/LG_DVX9700


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!