Találatok a következő kifejezésre: Miért van a dvd (124 db)

Az miért van hogyha dvd- lemezt (4.7 GB AVI filmeket írok rá DIVX) a dvd írómmal csak is mindig úgy írja meg hogyha bele teszem a DVD lejátszóba a megírt lemezt alig akarja beolvasni?

ha 4x-esen vagy 8x-osan írom akkor is ugyan ezt csinálják a lejátszók (nagyon er?lködnek) csomó lemezt már megpróbáltam ( sony ,TDK ,Fujifilm, Maxell,.....stb pluszos mínuszos...... és nem az író programmal van gond mer már vagy 10-et megpróbáltam de ugyan ez a végeredmény. ilyenkor mit lehet csinálni, vagy hol lehet beállítani? ilyen DVD írom van:

Miert irja a DVD irom ki hogy lezer hiba van?

DVDt akartam irni es azt irta ki h lezer hiba van, cd/dvd iro olvaso van benne de ujra instalalas utan nem tudom a dvd le olvasni csak megirni de ma nem tudtam mert ezt irta ki/ Mitol lehet

Legjobb válasz: Végetért az olvasó élete! Sajnos ez van javaslom a plextor dvd irót!

Végetért az olvasó élete! Sajnos ez van javaslom a plextor dvd irót!
mert lézer hiba van, nem egyértelmû?
A kérdező hozzászólása: es azt hol kapom meg
nem lehet az, hogy csak koszos?
legelõször profin tisztítsd meg, majd ha ezután se megy gyõzõdj meg arról h mi lehet a gondon, a mozgatómehanika, vagy a fókuszálás (szedd szét)
Mit kezd el telepíteni?
A kérdező hozzászólása: játék, patch, bármi, filmet se tudok felrakni dvd-rõl cd-rõl se
Pittyegést ad ki, mert ha igen, akkor az rendszerhiba lesz. De a legvalószínûbb, hogy a meghajtóval, vagy a driver-jével lesz valami komolyabb gond, például kiégett az olvasó-lézer, vagy csak elavult. Próbáld meg, hogy beleteszel egy másik cd-meghajtót, ha az mûködik, sajna új meghajtót kell szerezni, de ha az se megy, akkor esetleg vírus áll a háttérben.
A kérdező hozzászólása: Pityegés nincs, köszönöm a választ.lehet h tényleg elavult =(
A kérdező hozzászólása: ja, majd elfelejtettem. windowst azt telepit.
Bizonyára windows hiba. Én vírus-fertôzésre gondolok. Talán az explorer sérült. Total Commanderrel, semmivel nem tudsz cd-t olvasni. Lehet hogy komolyabb baj van, mint amire gondolunk. Ha nincs más lehetôség, újratelepítés, esetleg javítókonzol elérése. Utóbbit az újratelepítés menüjében érheted el.
A kérdező hozzászólása: egyszer felraktam egy windows bladet valamiért...aztán ez már a sokadik újra telepítés.lehet a vínyó meg õrizte a vírust? TC-vel még nem próbáltam de meg próbálom.köszi =)
Ha két meghajtód van, és újratelepítéskor mindig a c:/-t formázod, a d:/-ben meg nincs program, vagy amit a vírusok csócsálhatnak, akkor nem maradhatott vírusod. A gépem még egy éves sincs, de már vagy 30 újratelepítésen esett át, jó mi? Amúgy javaslok egy teljeskörû rendrakást: meghajtók formázása, gépház portalanítása, újratelepítés egy újfajta op.rendszerrel. Op.rendszernek a Windows 7 Ultimate-ot ajánlanám, mert gyorsabb, modernebb, többet tud az egyszerû windows-oknál, és bizonyára nem lenne vele ilyen gondjaid!


Miért nincs a DvD filmek hangja? Ugyanugy irom mint máskor, de néha nincs hangja, az is megtörténik hogy a gépen van hangja a dvdben nincs, mi lehet az oka?

Legjobb válasz: Lehet másabb a formátuma, vagy ez meg az az érték nagyobb/kisebb, mint amit a lejátszó bírna. Néha nekem is van ilyen, elég idegesítõ, de hát ez van.

Lehet másabb a formátuma, vagy ez meg az az érték nagyobb/kisebb, mint amit a lejátszó bírna. Néha nekem is van ilyen, elég idegesítõ, de hát ez van.
A kérdező hozzászólása: De mindent ugyanugy irok mint máskor.

Miért nem játsza le a dvd lejátszóm az avi filmet, ha egyszer avi formátumban van kiírva? Számítógépem viszont lejátsza. Mi a teendő ilyenkor?

Legjobb válasz: Szia. Talán azért mert nem divx-es az asztali DVD lejátszód, vagy ha divx-es akkor az AVI filmed olyan kodekkel van "kódolva" amit nem ismert az asztali DVD lejátszód. UJrakódolod az AVI filmet ugy hogy DIVX-es kodeket használsz. (Pl. Virtualdub-bal) DVD VIDEO-t készitesz az AVI filmból. Ezt tuti le fogja játszani az asztali DVD lejátszó (pl. ConvertXtoDVD-vel) Sok sikert. Üdv.

Szia. Talán azért mert nem divx-es az asztali DVD lejátszód, vagy ha divx-es akkor az AVI filmed olyan kodekkel van "kódolva" amit nem ismert az asztali DVD lejátszód. UJrakódolod az AVI filmet ugy hogy DIVX-es kodeket használsz. (Pl. Virtualdub-bal) DVD VIDEO-t készitesz az AVI filmból. Ezt tuti le fogja játszani az asztali DVD lejátszó (pl. ConvertXtoDVD-vel) Sok sikert. Üdv.

Miért van ez? Az a gondom, hogy az asztali DVD lejátszón, amikor filmet nézek csíkok mennek át a képernyőn, valami olyasmi lehet, hogy nem tudja elnyomni az éppen alatta futó csatornát a DVD és kissé látszik a film alatt.

Az a gondom, hogy az asztali DVD lejátszón, amikor filmet nézek csíkok mennek át a képerny?n, valami olyasmi lehet, hogy nem tudja elnyomni az éppen alatta futó csatornát a DVD és kissé látszik a film alatt.

Legjobb válasz: Valószínû, hogy scart csatlakozón van összekötve a DVD és a TV és a DVD nem tudja átkapcsolni tökéletesen a TV videó erõsítõjében a jelet, és látszik alatta a TV csatorna jele. Próbáld meg üres csatornára állítani a TV-t és úgy bekapcsolni a DVD-t. Elvileg akkor nem lesznek csíkok a képben. Ha ez bejön akkor a DVD-ben kell egy minimális átalakítást csinálni. Vidd el szerelõhöz a DVD-t. Vagy ha van SVIDEO csatlakozási lehetõség a Tv-n és a DVD-n akko rhasználd azt, és még a képminõség is jobb lesz. Ilyenkor a hangot külön kell bekötni mert az SVIDEO csak videójelt visz át hangot nem.

Valószínû, hogy scart csatlakozón van összekötve a DVD és a TV és a DVD nem tudja átkapcsolni tökéletesen a TV videó erõsítõjében a jelet, és látszik alatta a TV csatorna jele. Próbáld meg üres csatornára állítani a TV-t és úgy bekapcsolni a DVD-t. Elvileg akkor nem lesznek csíkok a képben. Ha ez bejön akkor a DVD-ben kell egy minimális átalakítást csinálni. Vidd el szerelõhöz a DVD-t. Vagy ha van SVIDEO csatlakozási lehetõség a Tv-n és a DVD-n akko rhasználd azt, és még a képminõség is jobb lesz. Ilyenkor a hangot külön kell bekötni mert az SVIDEO csak videójelt visz át hangot nem.
A kérdező hozzászólása: Köszi, de ha üres csatornára állítom, akkor meg kissé hangyás lesz a kép. :S
Milyen kábelt használsz s-video vagy scart? Nekem ugyan ez volt a gondom, de nálam pont az s-video okozta ezt a jelenséget. Kicseréltem scrat-ra és megoldódott a gond. Mielõtt elvinnéd a DVD-t szerelõhöz, mindenképp cserélj kábelt.
Nekem a szerelõ mondta, ugyanilyen problémval, hogy az a gond, hogy a kábeladásokat összevissza programozzák a szolgáltatók, és nagyon közel a dvd sáv frekvenciához. kihúzod a kábeltv kábeljét, és csak a dvd lejátszót kötöd össze a tv-vel, ha megszûnik a zavarás akkor ez a probléma.

Van egy nagy problémám. A dvdírómon az áll, hogy dvd+r, de a dvd, amire írnék az dvd-r. Eddog próbálkoztam, de nem sikerült. Miért nem? Hogy tehetnék ellene? (Azt írja a dvd író program, hogy nem kompatibilis a dvd cd)

Legjobb válasz: Csodák nincsenek, ha nem kompatibilis vele, akkor nem fog menni. De ha az a meghajtó a sima DVD-R lemezt nem viszi, akkor már legalább 1426 évesnek kell lennie, vagyis amúgy sem ártana cserélni. Ha a DVD író programod a Nero, akkor abban történetesen van egy Nero Info Tool nevû eszközöcske, ami pontosan megmondja, hogy mit tud a meghajtód.

Csodák nincsenek, ha nem kompatibilis vele, akkor nem fog menni. De ha az a meghajtó a sima DVD-R lemezt nem viszi, akkor már legalább 1426 évesnek kell lennie, vagyis amúgy sem ártana cserélni. Ha a DVD író programod a Nero, akkor abban történetesen van egy Nero Info Tool nevû eszközöcske, ami pontosan megmondja, hogy mit tud a meghajtód.
A kérdező hozzászólása: a dvd író progi meg ezt írja ki: http://img819.imageshack.us/img819/9114/hhutt.jpg
A kérdező hozzászólása: talán ez a gond: http://img202.imageshack.us/img202/5018/huuuh.jpg a dvd író programom ez írja ki a cdrõl--- talán ez a gond? it jelent a bootolás?
A kérdező hozzászólása: nem, nem.... a cd sima dvd-r... jaj... má' nagyon elegem van... a bátyám vette a maxellt kb. 1000 forintért, de több mint 500 db-ot, de most meg apám vette a tdk-t 4200-ért, és kb. 25 db-ot... nah ennyi az árról :) de azért tényleg köszi... legalább megpróbáltad/tuk :)
Az általad linkelt kép alapján DVD-R-t ír. Ha a lemez DVD-R DL, az már más tészta, de eddig ilyesmirõl nem volt szó.
A kérdező hozzászólása: oh.. a fenébe, most nézem az infókat, hogy elvileg dvd-r -t nem ír, de olvas... de akkor hogy írtam ki kb. 30 filmet dvd-r-ra(maxell dvdk voltak) ?????
Tényleg fura. Ezek alapján mûködnie kellene. Noname lemeznél láttam már ilyesmit, de pont TDK-val... Próbáld meg eladni vagy elcserélni valakivel a megmaradt lemezeket és szerezz olyat, amilyet szoktál. Jobb ötletem nincs.
A kérdező hozzászólása: tessék, itt van egy kép a meghajtó információjáról: http://img232.imageshack.us/img232/6329/jjaajjj.jpg
A kérdező hozzászólása: nah és most jön a nagy kérdõjel: - eddig a maxell dvd-r-re simán kitudtam írni filmeket, de most meg nem írja ki a tdk dvd-r-ra.... ezt hogyan magyarázod meg?
A bootolható tulajdonság kész lemezeknél létezik, azt jelenti, hogy rendszerindító, azaz el lehet vele indítani a gépet. A windows telepítõtõl a különbözõ linux live CD-kig rengeteg féle van. A lényeg, hogy üres lemez sohasem az, a megírt lemez is csak speciális esetekben. Az utolsó képed megerõsíti a korábbiakat, úgy tûnik, hogy az íród nem szereti ezt a fajta lemezt. Én is jártam már így egy régebbi Pioneer íróval és egy noname fajta lemezzel. Mivel azon kívül van még pár íróm, ezért az én esetemben nem vesztek kárba a lemezek, megírtam õket egy másikkal. Talán te is megtehetnéd, hogy kölcsönkérsz egy másik írót, vagy kiíratod a cuccot valaki mással.

Miért van az, hogy már a 2. dvd lejátszásnil is ezt írja ki az xbox-om:attempting to red media?

Pedig a DVD lejátszó lejátszotta őket.

Legjobb válasz: nem bántás képpen mondom, de nem erre találták ki az xboxot. erre a dvd való. tudom, hogy az xboxon is lehet dvd-zni, de akkor sem arra való. ne használd többet dvd-ként. ;)

nem bántás képpen mondom, de nem erre találták ki az xboxot. erre a dvd való. tudom, hogy az xboxon is lehet dvd-zni, de akkor sem arra való. ne használd többet dvd-ként. ;)
Az XBOX-ot nem lehet DVD-ként használni teljes képtelenség. Ez a DVD: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/8/8d/Maxell_Branded.. Ez nem DVD: http://www.110220volts.com/Merchant2/graphics/00000001/DVP-S.. Hanem DVD LEJÁTSZÓ!!!! Annyira idegesít, ikor DVD-nak hívják a DVD lejátszót. (Meg CD-nek a DVD-t, meg a Blu-Ray-t is) Ez olyan, mintha könyvnek hívnád azt, aki olvassa a könyvet, vagy LEGO-nak hívnád a gyereket(aki LEGO-zik).
Ezt az 1. válaszolónak írtam.
Én azt se értem, hogy mi az hogy 2. dvd lejátszásnál? Elsõnél megy? Vagy mit jelent egyáltalán nálad az, hogy második?
A kérdező hozzászólása: Akkor amikor elõször játszottunk le rajta filmet, meg másodszor.
A kérdező hozzászólása: Nem lehet ezt javíttatni küldeni?

A DVD lejátszóm (LG DVX9700) nem játsza le a számítógéppel, általam írt dvd-t, pedig jó minőségű SONY DVD-RW dvd-t használtam. Miért van ez? Mit tehetnék ellene?

Legjobb válasz: Vagy a lemezt vagy a DVDíródat nem szereti. Van olyan player ami egyáltalán nem szereti az írt lemezt...

Vagy a lemezt vagy a DVDíródat nem szereti. Van olyan player ami egyáltalán nem szereti az írt lemezt...
Milyen formátumot írtál rá? Avi-t, dvd-video-t?
Ja és az asztali lejátszók egy része még az újraírható DVD-t sem ismeri fel, így elég sok a hibalehetõség...
A kérdező hozzászólása: hát ez 1 újraírható DVD-volt, videót írtam rá , de valószínû a lemezzel vagy az íróval lesz a gond, mert más számítógéppel írt DVD-ket lejátszik...remélem egy új lemez megoldja a problémát...
Milyen formátumú volt a kiírt film?
A kérdező hozzászólása: mp4 videó-ha arra gondoltál-480-as képkockaszélességgel...
Mp4. Konvertáld avi-ba FormatFactory-val, akkor szerintem lejátsza. Nem kell állítgatni semmit, de telepítésénél várj a next nyomogatásával pár másodpercet, mert Ask toolbart akar telepíteni, mint sok ingyenes program mostanában.
Itt megtalálod, hogy formátumokkal érdemes próbálkoznod: Meg még pár okosságot ezen kívül. http://www.mpeg4-players.info/lejatszok/165/LG_DVX9700

Nemtudja nekem valaki elmondani hogy miért nem bootol a dvd-ről a gép mikor kellene neki és beis van álítva biosban?

Legjobb válasz: a dvd bootolható? mert ha nem bootolható dvd íróval írtad ki akkor nem is fog dvd-rõl boot-olni.

a dvd bootolható? mert ha nem bootolható dvd íróval írtad ki akkor nem is fog dvd-rõl boot-olni.
A kérdező hozzászólása: bootolható a dvd megnétem más gépen és tökéletesen futott.... csak az enyémen nem fut.... néztem az olvasót is, azt beletettem a másik gépembe azis perfect volt


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!