Találatok a következő kifejezésre: Miért van a (25190 db)

Miert teszek tonkre magam korul mindent? Miert lokom el magamtol az embereket akaratlanul? Miert van a jo utan mindig rossz? Miert van az hogy amikor azt hiszem rendben vagyok, kilabaltam a depressziobol, maganybol ujra visszaesek?

Masik iskolaba mentem. Azt gondoltam 'uj iskola, uj en'. Igy is lett, boldog voltam, minden egyes nap mosolyogva mentem a baratnoimmel az iskolaba. Tenyleg el sem mertem kepzelni hogy ez a valosag. Mire felfogtam most nehany honap alatt minden ami eddig tokeletes volt korulottem, osszeomlott. Felve megyek /elore felek/ hetfon az iskolaba. Ket hete beteg vagyok. De csak egy, egyetlen egy ember volt aki megkerdezte hogy vagyok. Es ez faj. Az egyik baratnommel csunyan osszevesztem. Anyaek megint veszekednek. Ma van a hazassagi evfordulojuk, anya sirt is meg minden. Apa meg csak tok nyugodtan elment inni. Most is segg reszeg. Es nincs senki akinek kibeszelhetnem magam. Persze internetes 'baratok' vannak. De veluk valamiert mindig megszakitom a kapcsolatot nem irok vissza neki, ugy teszek mintha nem leteznenek. Mert nekem arra lenne szuksegem hogy legyen valaki akire akarmikor akarmilyen helyzetben szamithatok. Aki ha kell az ejszaka kozepen atcaplat hozzam. Aki mellettem van joban rosszban. Aki lehet az egyetlen aki sirni lat. Mert soha egyetlen baratom elott nem sirtam. Soha. A szuleim elott se szoktam. Senki elott. Es soha senkinek nem mondom el ha valami bant. Ezert kellett most ezt a nyamvadt szoveget kiirnom magambol. Mert nem birtam tovabb. Komolyan olyan erzesen van mintha 'meghaltam' volna. Legszivesebben elbujnek mindenki elol. Orokre. El akarok tunni innen. Sirni akarok valakinek, oszinten elmondani neki minden bajom. De szinte megszakadok a fajdalomtol hogy ez nem lehetseges. Tenyleg ugy erzem hogy ujra az a maganyos, depresszios, magabafordulo lany leszek/vagyok/ aki nem reg voltam. Es ettol felek. Rettegek. /itt a teljes kerdes, tul hosszu lett ezert ide irom le/ Miert teszek tonkre magam korul mindent? Miert nincs SOHA senki akira szamithatnek? Miert lokom el magamtol az embereket akaratlanul? Miert van a jo utan mindig rossz? Miert van az hogy amikor azt hiszem rendben vagyok, kilabaltam a depressziobol, maganybol ujra visszaesek? Miert van az hogy a szamomra legfontosabb emberek bantanak es hogy en bantom oket?

Legjobb válasz: hu hat tul sok a miert miert van igy miert ugy ne gondolkodj annyit mert minden valasz utan fellehet tenni megint hogy miert nem te rontol el magad korul mindent hanem sajnos ilyen a vilag nem tudom hany eves vagy de lehet te meg csak most jossz ra a valosagra minden ember eletebe van egy iklyen idosszak baratokat meg keres jobb kornyezetbe

hu hat tul sok a miert miert van igy miert ugy ne gondolkodj annyit mert minden valasz utan fellehet tenni megint hogy miert nem te rontol el magad korul mindent hanem sajnos ilyen a vilag nem tudom hany eves vagy de lehet te meg csak most jossz ra a valosagra minden ember eletebe van egy iklyen idosszak baratokat meg keres jobb kornyezetbe
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszt:) 14L ahogy mar leirtam. ^^
a boccsi a tul sok miert el is vette a figyelmem ne aggodj majdnem minden tini atesik ilyenenen en is voltam igy sot a szuleim ugyanezt csinaltak is mar nagyon elegem volt jo baratot is ritka talalni azert mondom jo tarsasagot keres
félrenézés? ez mit akar pontosan?
A kérdező hozzászólása: Egy másik emberrel elkezdett beszélgetni, sms-ni!De miért hagyta abba a beszélgetéseket?

Ez miért van a CoD2-nél?

Amikor 800x600-as felbontáson megy akkor megvan a 1100 fps is, de ha feljebb veszem akármennyivel akkor maximum 60. Egy dekányit se megy feljebb ez a maximum. Pedig a gépem megvan hozzá lazán.

Legjobb válasz: Mer egyszerûen nagy felbontás mellett már nem lehet akkora fps, 1100 irreálisan magas. Aligha hiszem, hogy 60-on akadna, az már tök folyamatos futás, úgyhogy akkor miért probléma? Minden más játéknál is így van.

Mer egyszerûen nagy felbontás mellett már nem lehet akkora fps, 1100 irreálisan magas. Aligha hiszem, hogy 60-on akadna, az már tök folyamatos futás, úgyhogy akkor miért probléma? Minden más játéknál is így van.


Miért vannak a fiataloknak pattanásai egyáltalán? 16/F

És miért van az, hogy egyes ismer?seimnek, akik csak 1-2 évvel id?sebbek nálam, már ragyogó az arcuk!

Legjobb válasz: Én azt nem értem hogy egayáltalán az embereknek miért van. Mert én még nem láttam pl. pattanásos kutyát :D

Én azt nem értem hogy egayáltalán az embereknek miért van. Mert én még nem láttam pl. pattanásos kutyát :D
Mert a kamaszkorral együtt jár, hogy változik a hormonháztartás. Akik nálad idõsebbek, lehet, hogy olyan szerencsések, hogy nem hajlamosak a pattanásosodásra, vagy csak szimplán már túl vannak ezen az idõszakon.

FIAM (9 ÉVES) KÉRDÉSE : Miért van a Földön TUDOMÁNY?

Szóval egy 9 éves gyermek kérdezi - normális magyarázatot kér.

Legjobb válasz: Azért, mert az emberek szerették volna érteni a világot. Hogy mi miért történik: miért kel fel a nap reggel és megy le este, miért van nyáron meleg és télen hideg, miért születnek és halnak meg az emberek... valamint keresték még a hogyanokra is a választ: hogy mûködnek a világ dolgai. Tudománynak nevezzük azt, ami ezekre a miértekre és hogyanokra a választ.

Azért, mert az emberek szerették volna érteni a világot. Hogy mi miért történik: miért kel fel a nap reggel és megy le este, miért van nyáron meleg és télen hideg, miért születnek és halnak meg az emberek... valamint keresték még a hogyanokra is a választ: hogy mûködnek a világ dolgai. Tudománynak nevezzük azt, ami ezekre a miértekre és hogyanokra a választ.
Mert az ember kutatja a dolgok miértjét, és erre módszertanok alakultak ki, ez a tudomány.
mert az ember gondolkodásra képes, ami kiemeli õt az állatvilágból. EGyébként ha nem gondolkodnánk, nem lenne ami elvonná a figyelmet az alacsonyrendû dolgokról (táplálkozás, öldöklés, közösülés, alvás)
A kérdező hozzászólása: köszönjük a gyors válaszokat
A tudomány eredete nagyjábõl az õskorig vezethetõ vissza, amikor a tudósokat még nem tudósnak hívták, hanem bölcsnek. Õk voltak a sokat látott emberek, akik az eszüket használva újabb és újabb trükköket agyaltak ki, hogy a törzs sikerre vigyen olyan dolgokat, amik nyers erõvel nem mentek. Talán egy ilyen ember találta ki a kereket is. Késõbb, már az ókorban ugyanúgy a bölcsek voltak azok, akikre szükség volt. Elsõsorban persze a hadászat és a földmûvelés és az orvoslás alkalmazta a feltalálókat, a legtöbb nagy feltaláló egyben udvari hadigép tervezõ és/vagy udvari csillagász (a meteorológus mai megfelelõje) és/vagy orvos is volt. A közösség azért pénzelte ezeket a "hóbortokat", mert egy részrõl hamar kiderült, hogy az idiótának tûnõ felfedezés sokszor gyakorlati célra alkalmazható, és mert még akkor is jól jártak, ha 10 haszontalan felfedezésre jutott egy hasznos. A világ megértése nem csak hírnévvel, de gazdagsággal is kecsegtette a tudósoknak helyet adó közösségeket. Gondoljunk például a görögtûzre, amivel óriási seregeket lehetett visszaverni, vagy a különbözõ öntözõ csatorna rendszerekre. A világ megértésére vonatkozó igény és ennek mielõbbi hasznosítása azóta is az emberiség egyik mozgatója. A tapasztalat azt mutatja, hogy a tudományt pénzelni megéri, mert abból találmányok lesznek, ami gazdagságot és jólétet illetve háborúban sikereket és gyõzelmet szül. Azt, hogy milyen kutatásból lesz valami, soha nem lehet elõre megmondani, ezért a legjobb, ha a politika nem szól bele, hogy a kutatók mit kutassanak. Például a mai DNS alapú bûnüldözés és gyógyászati alkalmazások és modern genetika létrejöttéhez elengedhetetlen volt egy hõforrásban élõ baci tanulmányozása, mert onnan jött egy jó ötlet. Ha valaki azt mondja, hogy gõzölgõ pocsolyákban lakó bacikat nézegetni értelmetlen, akkor ma nincs mindez a tudás.
Gyakorlatilag az a kérdésre a válasz, hogy õ feltette a kérdést:D Hisz a tudomány épp azért alakult ki, amiért õ is érdeklõdik: az emberek tudni akarják a dolgok miértjét, csakúgy, mint most õ. Én azt mondanám neki: "Azért, mert az emberek ugyanúgy tudni akarnak dolgokat, mint te azt, hogy miért van tudomány."

Miért van az, hogy vannak, akik teljesen merev testtel vágódnak el, ha elájulnak, mások pedig összecsuklanak, mint a rongybaba? Miért van a különbség? Én az utóbbiak közé tartozom

Legjobb válasz: Én nem tudom hogy ájulok el, mert sosem emlékszem rá, de szerintem az épp ájulás pillanatában lévõ test helyzettõl függ..

Én nem tudom hogy ájulok el, mert sosem emlékszem rá, de szerintem az épp ájulás pillanatában lévõ test helyzettõl függ..
A kérdező hozzászólása: én sem emlékszem, csak utólag mondták mindig
Epilepsziások vágódnak el merev testtel.

Miért van a fejünkön haj? Miért nem vagyunk kopaszok?

Legjobb válasz: Valaki mondjuk kopasz.:)

Valaki mondjuk kopasz.:)
Hogy ne legyünk kopaszok. Mert haj van a fejünkön.
Feromon árasztás, ütésvédelem, szexuális egészségjelzõ, napsütés elleni védelem.
hehe, a "naps"-ot lehagytam az "ütés elleni védelem" elõl! Így azért más. :-D
""ütésvédelem" ??? Ugye csak viccelsz?! :-D " Nyilván nem a rövid fazonra vágott haj hanem az õsember módjára szabadon hagyott akár méteres bozont. :P
Az õserdõ éles gallyaitól még a viszonylag rövid haj is megvéd (nem sérti fel a bõrt).

Miért van a lábunknak jellegzetes szaga? És miért gerjednek rá a férfiak?

Legjobb válasz: Ez jó kérdés...magam sem tudom miért gerjedek rá:$

Ez jó kérdés...magam sem tudom miért gerjedek rá:$
lehet h én vagyok maradi de nem jönnek be a büdös lábú lányok. bocsika :$ XDDDD
Minden ember bõrén élnek baktériumok. Ez a természetes, bármilyen furcsa. Egy egy embernek sajátos, csak rá jellemzõ kis "állatkertje" van, egy mikroflóra a bõr felszínén. E miatt még tiszta állapotban is mindenkinek más-más "szaga" van... Ez függ az immunrendszer sajátosságaitól is. Egészséges utódot a különbözõ immunrendszerû párok tudnak "nemzeni", mert az õ utódjuk mindkét szülõtõl más védettségeket adó géneket fog örökölni. Sokoldalúbb, erõsebb lesz az immunrendszere az utódnak. Az emberek ösztönösen is "kiszagolják" a más immunrendszerû személyeket, és a párválasztásnak egy tudatalatti, de mégis fontos eleme. Mégsem hiszem, hogy a büdöslábú emberek vonzóak lennének... Bár manapság annyi minden megesik...
Sajnos itt mindenki a fürdés hiányából fakadó, penetráns hullaszagra asszociál azonnal. A válasz a feromonokban keresendõ, amire fentebb már utalt egy válaszoló...
Nem gerjed rá minden férfi... :D
ki mondta, hogy gerjednek? :D
a lábszagra vagy valami hormon szagra gondolsz? :D
Az én lábam nem büdös hacsak nem ázik be a cipõm és a barátom sem gerjed rá:D

Miért van a Mo-i Református Egyház világi főgondnokának szolgálati autója, sofőrrel?

Legjobb válasz: miért ne lehetne? utaznia kell éppen eleget az országban

miért ne lehetne? utaznia kell éppen eleget az országban
Arra alkalmazza, amire akarja. Azért van ott a sofõr, mert negyedannyi a fizetése, mint annak, akit visz. Azért keres annyit a fõnök, mert nagyon nagy felelõsség van rajta, azonnal kell bármikor intézkednie, nagy pénzeket spórolnak meg, ha jók és gyorsak a döntései. Ha bárhol este iszik egy pohár bort, utána meg menni kéne, akkor nincs idõ kivárni, de az is lehet, hogy éjjel kettõkor már fáradt lenne vezetni. Addig a sofõr alhat a kocsiban, de egy fõgondnok nem. Ha furcsállod, hogy egy nagytudású szakember sokat keres és mások dolgoznak azért, hogy õ mindig ott legyen, ahol akar, akkor menj el bányásznak, fejts vasércet, ismerd meg a bessemer-eljárást, építs kohót, vegyél még hozzá rozsdát, készíts acélt, tervezz meg egy autót, vásárolj hengermûvet, hengerelj magadnak lemezeket meg készíts öntvényeket, préseld ki a lemezeket, hegeszd õket össze, szereld össze a kocsit, fényezd is le, amihez a festéket magad csináltad, áss olajkutat és ha feltört az olaj, akkor finomítsd benzinné, persze gumit a gumiültetvényekbõl szerezhetsz, amit vulkanizálhatsz, acélszálak is kellenek a kocsi gumijába, utána kompresszort is kell készíteni, amivel felfújod. Utána, ha van jogsid, sose iszol, sose alszol és jó fõgondnok vagy, és olcsóbban jönne ez az egész ki mint a jelenlegi fõgondnok, akkor pályázhatnál az állásra. Biztos kihagytam 100 szakmát és alkatrészt, szal ha te úgy érzed, hogy sose szorul rá egy ember másik ezer szaktudására és munkaerejére, akkor érdemes belefogni, biztos mesés a fizetség.
A kérdező hozzászólása: ekeke - A sofõr is prédikálhat, a lelkész is rendelkezhet hajtási engedéllyel. Csak úgy, mint egy vállalkozó. Melyik vállalkozó engedi meg magának, hogy privát útjaira alkalmazzon sofõrt? Ám egy háznak a gondnoka, ha magáncélra használ egy szolgálati autót, ki alkalmazza és ki fizeti fõállású sofõrjét?
Van, aki autót vezet jól és biztonsággal, és van, aki egyházközséget. És ha cserélnének?
Tudod, valószínûleg tett az egyházközösségért, amit a hívõk ezzel szeretnének jutalmazni, gondolom. És igenis nagy felajánlás egy egyház ügyeit intézni. ennyi, ez egy olyan dolog amibe külsõ szemlélõknek nincs beleszólása.
A kérdező hozzászólása: 80%-os 07-09 12:45 idézet egy hsz-bõl: "...Isten gondot viselt rá hogy minden ami fontos kitudódjon, és amit a Bibliában nem találsz meg azt a mai próféták amelyek persze ma is léteznek hírül adják az embereknek. Az más kérdés van aki elhiszi van aki nem. Jézus él és õ még ma is jeleket és csodákat mûvel."
A kérdező hozzászólása: 06-29 00:11 Ez a válasz cinikusnak tûnik.
Ebbe nem lehet beleszólni mi célból vezérelte.Ez majd az õ felelõssége lesz , mert nem a mi dolgunk eldönteni nem vagyunk mi bírák ugye?
Miért olyan fontos, hogy mások mire költik a saját pénzüket? Azt csinálnak vele, amit akarnak. Ha a reformátusoknak ez nem tetszene, bizonyára tennének az ügy érdekében.
A kérdező hozzászólása: 21:06 magáncélú látogatások alkalmával is, kiemelt fizetésû állandó sofõrrel??
A kérdező hozzászólása: 07-21 07:20 Jól értesültségeid mögött sokan elbújhatnának. :) Minden esetre nem meglepõ, hogy egy társadalmi munkában elvállalt (gondnoki feladat) négyszer annyi fizetést, mondom: fizetést, méghozzá négyszer annyit érdemeljen, mint a nem vitatottan kiemelt fizetést kapó sofõr? Mind ez állami juttatást sem figyelmen kívül hagyva?...

Miért van a mai napon kb.15 kérdés az utalások érkezéséről, miért nem nézitek vissza a mai napon kiírt kérdéseket mielőtt felteszitek ezredjére?

Na erre válaszoljon valaki aki tud :)

Legjobb válasz: Szia. Én csak azt nem értem,hogy ezt miért kell minden hónapban megkérdezni.... :)

Szia. Én csak azt nem értem, hogy ezt miért kell minden hónapban megkérdezni.... :)
Ez egy nagyon jó kérdés.
Szerintem!:1:inkább fel teszik a kérdést, ahelyett hogy olvasnának, 2:Mert soknak nincs mobil vagy internet bankja, ezért nem tudnak róla, feleslegesen miért sétálna el valaki megnézni a számláját
Az államkincstár oldalán fent van minden utalás napja, ott bárki meg tudná nézni. De egyszerûbb ide kiírni minden nap egy rakat kérdést addig, amíg meg nem jön a pénz. Már a múlt héten kezdték, és gyanítom még holnap is lesz ilyen kérdés. Nekem is herótom van tõle minden hónapban, pedig én is várom a pénzt, de tisztában vagyok vele, hogy utalás minden hónap elsõ munkanapján van, és vagy aznap, vagy másnap a számlán van a pénz.
Én sem értem az állandó kérdéseket! Nekem mindig ugyanakkor jön a csp a kincstártól: a hónap elsõ munkanapja utáni munkanapon. Tehát ma jött meg. A gyedet a munkahelyemrõl kapom, de az is mindig a csp-vel együtt jön. 4. éve kapom az ellátásokat és még soha, egyetlenegyszer sem jött késõbb vagy korábban, mint ahogy írtam.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!