Találatok a következő kifejezésre: Miért van Mire szolgál (5 db)

Az a négyszög miért van ott, és mit szolgál? Nemtudok rájönni.

http://www.skateparkoftampa.com/spot/productimages/colors/4_..

Legjobb válasz: Ez miért a sport kategóriában van?

Ez miért a sport kategóriában van?
A kérdező hozzászólása: Válaszokat várok.
Én nem látok négyszöget. Miért ide írtad? Ez nem sport kategória
Odamegy a deszka tengelye
Hogy szívjunk!
Az ember létezése nem cél, hanem okozat.
A kérdező hozzászólása: Hmm... ez a katlikus nézõpont, vagy a tudományos?
Szia én nem vagyok katolikus, de a Bibliát olvasva világosan látom, hogy Isten szándékkal teremtette a földet, méghozzá azzal, hogy az emberek örökké éljenek rajta, boldogan, csodás körülmények között. Isten beszéde pedig nem vall kudarcot.
Katolikusként nekem az az élet értelme, hogy önmagam, az istenképmás legyek a lehetõ legteljesebb mértékben, mindez az Õ megváltó mûve által, amivel lehetõséget adott a több ezer éve történt szakítás utáni "rehabilitációra". És hogy szeressek, és szeretve legyek.
Ez a világ formál minket, és itt tudjuk Isten igéjét hirdetni az embereknek.

Sony Xperia Z mobiltelefonon hogy lehet kimásolni valamit? Van ahol sikerül van ahol nem engedi miért? És a bal oldalán az a két kis barna "csík" mire szolgál?

a kérdés fent?!

Legjobb válasz: Alapvetõen a hosszú vagy dupla érintés után elõjövõ menükben mindent meg tudsz oldani, telefononként és alkalmazásonként eltérõ lehet. Pl. a dupla érintés a böngészõ címsorában a megfelelõ menüt hozza elõ, egy megnyitott lapon pedig nagyítás/kicsinyítés funkciót lát el. A két kis micsodát próbáltad már széthúzni? Szerintem szöveget tudsz kijelölni vele, majd a fent megjelenõ menübõl másolni/kivágni.

Alapvetõen a hosszú vagy dupla érintés után elõjövõ menükben mindent meg tudsz oldani, telefononként és alkalmazásonként eltérõ lehet. Pl. a dupla érintés a böngészõ címsorában a megfelelõ menüt hozza elõ, egy megnyitott lapon pedig nagyítás/kicsinyítés funkciót lát el. A két kis micsodát próbáltad már széthúzni? Szerintem szöveget tudsz kijelölni vele, majd a fent megjelenõ menübõl másolni/kivágni.


A Megasztároknak az élő döntőkbe miért van mindig fülhallgató a fülükbe, mi célt szolgál?

Legjobb válasz: én azt hallottam, hogy az énekeseknek azért van dugasz a fülébe, mert, valahogy a színpadra nem hallatszik fel a zene, ezért a fülhallgatón keresztül hallják :)

én azt hallottam, hogy az énekeseknek azért van dugasz a fülébe, mert, valahogy a színpadra nem hallatszik fel a zene, ezért a fülhallgatón keresztül hallják :)
Ahogy már írták, a kontrollhangszórók helyett van ez, a fülesnek a szerepe, hogy hallja az énekes a zenekart. Bármennyire "hihetetlen", a színpadon a hangterjedés egész "más" értelmet nyer. Én rendszeresen lépek fel színpadokon, és vannak olyan helyek, ahol a tõlem három méterre álló zenésztársam sem hallom, hogy épp mit csinál. Ilyenkor szükséges a füles.
Mert arra már abszolút nem terjed semmiféle, még torz hang sem?
ahogy az elsõ mondja: koncerteken ma már minden énekes fülhallgatón hallja a kontrolt, hogy szinkronba legyen a zenekarral !
Ahogy elõttem is írták, kivéve a kis kötözködõt. A zene megy a fülesbe, mert a közönségtõl nem hallaná. Amit mi otthon a tévében látunk-hallunk, az nem ugyanaz, mint a helyszínem. Erre vannak a hangtechnikusok.

Miért van lábujjunk? Mire szolgál? Van értelme?

Van valami értelme, hogy van? Mert szerintem nincs. Lehetett volna, hogy egybenöveszti a természet. Miért nemtette? Van értelme annak, hogy 5-5 csökevényes kisujjak lógnak a lábunkról? Tudom, hogy a tenyerünkön is van, de azzal fogunk, és használjuk. de a lábujjak?...???

Legjobb válasz: A lábujjak a biztonságos járást szolgálják. Régen, amikor az ember elõdje még fákon élt, a lábujjak sokkal hosszabbak voltak, hogy lehessen velük is kapaszkodni. Amikor az emberelõd lejött a fáról, már nem volt szükség ezekre a kapaszkodó-ujjakra, ezért elkezdtek csökevényesedni, hogy ne zavarják a járást. Igen ám, de itt jön a csavar: az ember a földön járás közben is kapaszkodik! :) Enélkül nagyon nehézkes lenne a járás. Próbáld ki a következõ módszert: sétálj úgy pár lépést, hogy a lábujjaidat felfelé feszíted úgy, hogy ne érintkezzenek a talajjal! Ugye, mennyivel bizonytalanabb a járásod? :)

A lábujjak a biztonságos járást szolgálják. Régen, amikor az ember elõdje még fákon élt, a lábujjak sokkal hosszabbak voltak, hogy lehessen velük is kapaszkodni. Amikor az emberelõd lejött a fáról, már nem volt szükség ezekre a kapaszkodó-ujjakra, ezért elkezdtek csökevényesedni, hogy ne zavarják a járást. Igen ám, de itt jön a csavar: az ember a földön járás közben is kapaszkodik! :) Enélkül nagyon nehézkes lenne a járás. Próbáld ki a következõ módszert: sétálj úgy pár lépést, hogy a lábujjaidat felfelé feszíted úgy, hogy ne érintkezzenek a talajjal! Ugye, mennyivel bizonytalanabb a járásod? :)
véleményem szerint az egyensúlyt szolgálják. próbálj meg lábujjak nélkül járni két lábon, nehezebb lesz :) plusz ha igaz h az ember a majomtól származik, akkor azért is elõfordulhat, mert ugye a majmok a lábujjukkal is kapaszkodnak a fákon és ez így megmaradt nálunk is. Persze lehet hogy hülyeséget mondtam, nem vagyok biológus, ez csak személyes vélemény
a fentebb szólóknak igazuk van: az egyensúlyt szolgálják. Legdominánsabb ebben a nagylábúj, aminek mozgató izami is hihetetlenül erõsek. Enélkül nagyon nehézkes lenne a járásunk...
Annyival egészíteném ki az információ áradatot, hogy a kisujjakra nincs szükségünk.
az elõttem szólók leírtak mindent, annyit tennék hozzá, hogy akinek nincs keze, az nagyon is használja a lábujjait. ismerek ilyet
A kérdező hozzászólása: Köszi, okosabb letem valamivel:$
Túl a mechanikai szükségleteken, az ember energiarendszerének fontos részét alkotó másodlagos / harmadlagos energiafelvevõ központok is a lábujjakon találhatók.
Próbáltál már sziklát mászni? Szerintem kellene... nem kérdeznél hülyeséget.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!