Találatok a következő kifejezésre: Miért van 24 (62 db)

Miért van az, hogy a fiatal lányok többsége (18-24 korosztály általában) a 30 feletti pasikért csorgatja a nyálát?

Megbizhatóság, tapasztaltság általában ezeket hallom érvként, de hülyeségnek tartom, s?t ugyan úgy átverik és kihasználják ?ket, mint a korukbeli idiótább pasik. Mi van meg egy 30 éves pasiban, ami nincs meg egy huszon akárhány évesben? Esetlegesen a pénzen kivül.

Legjobb válasz: Ezt a kérdést úgy is fel lehet tenni, hogy miért van az ma, hogy egy lány a vele egykoruakat keresi. Ez van többségben. Jó pár évszazados hagyomány, hogy a 16 éves lányokat minimum 10 évvel idösebb férfihoz adták férjül. Igy lettek leosztva a lapok. Alapból ennek van hagyománya. Amugy kész vagy a házasságra? A nöknél a biologiai óra ketyeg ám. Neked lehet, hogy van meg 15 év fincsi szorakozásnyi idöd de egy 24 éves nönek nincs ám ennyi. Legalabb olyan 23-26 éves 3 fiut (és nem férfit)tudok a barati körben aki egy szülök bemutattkozása után sikitva szakitott a vele egykoru lánnyal, mert beijedt az elkötelezettségtöl. Örülj neki, hogy huszonéves vagy! Majd ha 30-as leszel akkor simán ezeket a nöket fogod te is hajtani. Most pedig szaglász körbe a 16 évesek között. Nagyon rövid ám az az idö amikor ilyen lámyokat hajthatsz! Utána csak csorgatni fogod a a nyáladat utánuk. Most van jodog hozzájuk és ez a jogosítvány gyorsan lejár.

Azert, mert a 30-as korosztaly mar ferfi. A 20-as meg nem. Nem baj, ha nem erted meg, csak fogadd el, hogy igy van.
Ezt a kérdést úgy is fel lehet tenni, hogy miért van az ma, hogy egy lány a vele egykoruakat keresi. Ez van többségben. Jó pár évszazados hagyomány, hogy a 16 éves lányokat minimum 10 évvel idösebb férfihoz adták férjül. Igy lettek leosztva a lapok. Alapból ennek van hagyománya. Amugy kész vagy a házasságra? A nöknél a biologiai óra ketyeg ám. Neked lehet, hogy van meg 15 év fincsi szorakozásnyi idöd de egy 24 éves nönek nincs ám ennyi. Legalabb olyan 23-26 éves 3 fiut (és nem férfit)tudok a barati körben aki egy szülök bemutattkozása után sikitva szakitott a vele egykoru lánnyal, mert beijedt az elkötelezettségtöl. Örülj neki, hogy huszonéves vagy! Majd ha 30-as leszel akkor simán ezeket a nöket fogod te is hajtani. Most pedig szaglász körbe a 16 évesek között. Nagyon rövid ám az az idö amikor ilyen lámyokat hajthatsz! Utána csak csorgatni fogod a a nyáladat utánuk. Most van jodog hozzájuk és ez a jogosítvány gyorsan lejár.
Ez, amit itt mindenki (köztük én is) leírt, a nagy többségre vonatkozik. A diszkóban meg nem huszonéves lányok vannak, hanem tizenévesek. Tudom, hogy úgy néznek, mint a huszonévesek, de nem azok. Mellesleg aki egy koktélért orálisan kielégít bárkit, azt nõnemûnek sem nevezném, ha nem baj, ilyenekkel még a nememen sem szeretnék közösködni. Az jó, ha te tudod mi a felelõsség, stb. De Te kérdezted itt a népet, és megkaptad a nagy általános választ. Mellesleg egy normális érett lánynak majd be tudod bizonyítani, hogy normális érett fiú vagy. Nekünk nem kell.
Mert sokan nem kapnak otthon megfelelõ apaképet, az apjuk nem tekint rájuk úgy, mint a legszebb teremtésre, akit hordott a hátukon a föld. Ezt a hiányt próbálják kitölteni azzal, hogy egy náluk jóval idõsebb férfival kezdenek kapcsolatot. Pozitív apakomplexusnak is hívják ezt.
08:05 Ember! A jóval idösebb férfi megjelölés 20-25 év kórkülönbségnél kezdödik. 24 éves Mé 33 éves férfival egy simán természetes állapot. Az abnormális az amikor egy 23 éves nö egy 22 éves fiuval kavar. A 22 éves fiunak van még minimum 13 éve addig, hogy elhatározza mit is akar egy nötöl a du.gáson kívül. A 23 éves nö pedig garantáltan bepánikol 4 éven belül.
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó nem tudom, az elhangzottakból mit vettél magadra, mert általánosságban, nem konkrétan rólad volt szó, de ha magadra vetted, akkor egy kicsit csak magadra ismertél az elhangzottakból. Kivételek persze mindig vannak. De kétlem, hogy együtt lennél egy szakadt csoró segédmunkással, akiben mindne belsõ jó tulajdonség megvan és neadjisten külsõ is, ha együtt lehetsz egy anyagilag jobban szituált pasival. Ha azt llitod igen, akkor álszent vagy, nem gondoltad végig rendesen. Nem skatujáztam be senkit, úgy érzem, csak körülirtam, irtuk a nõi társadalom egy jó nagy részét.
Tegnap 18:28-as vagyok. Kedves utolsó :) Alapvetõen mindenkinek szólt, mert úgy éreztem, hogy kicsit Te is és a kérdezõ is skatulyáztok. De én is, tehát nincs ezzel baj, csak nem tudtam, mennyire érzékelitek, hogy Ti is ugyanazt csináljátok. A "Te azért vagy dühös..." rész a kérdezõnek szólt. Amit elmondtam, az nálam ugyanúgy a többségi vélemény, ettõl függetlenül kivételek persze vannak. :)
Kedves Kérdezõ! Utolsó vagyok. Voltam együtt csóró segédmunkással, több, mint 3 évet jártunk, ebbõl kettõt együtt is éltünk egy közösen bérelt albérletben. A hónap végén néha csak kenyér volt, de szerettem õt, és nem érdekelt a luxusmercis haver, aki rám volt állva. Jelzem most sem érdekel. Nem a pénz miatt lett vége, kiderült, hogy ha iszik, akkor agresszív. Engem pont az zavar, hogy általánosítasz, ezzel engem is belesorolsz az elitp*csákba, pedig nagyon nem vagyok az. De most már rég nem a korkülönbségrõl beszélgetünk, ha jól érzem. Elnézést, ha nem jött át a hangnem, nem akartalak támadni.
ma 17:47 vagyok! Kedves utolso, ha ez Nekem szolt, akkor kijavitanam, hogy nem igazan haborgok a dolgon, csak eszreveteleztem a dolgot. Akkor Te vagy az egyik ivetel ezek közül, viszont Nekem akkor is a többsegi tapasztalatom az, hogy egy 20-on evesnek, nem elsösorban az erzelmek dominalnak, ha valaki tehetösebb. Van eleg sok 25 ev fölötti Nö ismerösöm, akik nyiltan vallaljak, hogy ilyenek voltak, mostanra viszont fantasztikus emberek lettek es tudjak ertekelni egy emberben a szemelyiseget is. Nekem is egy 28 eves Növel van kapcsolatom, ami nem hivatalos, de csak egy szo valasztja el töle. Iszonyuan ertelems Nö, jo ele beszelgetni, egyszerüen lenyügöz nap mint nap, mert nem egy buta kis csitri. Viszont öröm tudni, hogy 20 evesek köreben is vannak ezek szerint normalis Nök es, ha igy virtualisan is, de szerencsenk van hozza.
Hellohello, akkor visszakérdeznék én is, csak azért mert lány vagyok, tutibiztos, hogy csak a pénzre megyek, és az autó számít felnõttségnek? Te ugyanúgy beskatulyázod az összes lányt allecakumpakk, mint én a huszonéves fiúkat. És így egyikünk sem jobb a Deákné vásznánál. Nekem nem az autó számít felnõttségnek és nem is a pénz. Tény, hogy egy harmincas valszeg jobban áll anyagilag mint egy huszonéves, de tudod mit? Ezt a részét lesz*rom. Te azért vagy dühös, mert úgy gondolod a jó csajok cs*sznek rád a gonosz harmincas pasik miatt. Feltettél itt egy kérdést, válaszoltunk, erre nagy általánosan ler*bancoztál mindenkit. Mit vársz ilyen hozzáállással?
Sokan azt mondjak, hogy ugye egy Ferfi nem lehet a korahoz kepest erett, gomdolok arra, hogy az En 22 evemre egy 20 eves ravagja, hogy fiatal vagyok neki. Biztos az alapjan, hogy nem talaljuk a közös hangot, de ugy gondolom nem bennem van a hiba, nem En vagyok eretlen amiert nem az foglalkoztat, hogy mikor megy vasarolni, mikor megy fodraszhoz, kivel, hol mit csinal, mit vesz a kutyikajanak, mikor es hova megy buliba ahol jol berug......ja es ugye az a tema, hogy mit szeretne a jövöbe ismeretlen.... Itt egyszerüen a buta elvarasoknak szol a dolog, 30+ os Ferfinak van mar legalabb egy fix allasa es egy autoja, jobb esetben lakasa, ami egy Nönel sok esetben döntö ok. Tudom, ezen az oldanon senkinek sem imponal a penz, de ez egy forum, nem az utca, nem a valosag.
A kérdező hozzászólása: Senkinek nem akarom bebizonyitani, hogy érett vagyok. Csupán példaként hoztam fel mindezt. Kétlem, hogy diszkóba csak tizenévesek járnak, 20-24 évesek nem. Rájuk is vonatkozik mindez. Ha a kocsi, pénz jelenti a felnõtséget, a tapasztaltságot és a biztonságot egyseknek, azt hiszen kijelenthetem, az ilyen nõ, nem különbüzik egyik utcasarki lotyótol sem. Végül is minde a kettõ pénzért van valakivel. Csak a lotyó legalább bevalja, hogy lotyó.
8:50 Érdekes. Kifogtál egy 20-on éves idiótát és ettõl már egyetlen egy 20-on éves pasi sincs olyan szinten mint egy vele egyidõs lány. Nem élt még együtt lánnyal? Mégis hogyan? Fizesse ki a több tízezres albérletet? Mert gondolom ez is a férfi dolga. Mert a mai csajoknak az a legkönnyebb, ha odaköltöznek valakihez, ha meg már nem felel meg, akkor tovább állnak, mint a sáskák. Ha ennyire éretlen szerinted, akkor miért jöttél össze vele? 30 ezer sportcipõje volt, vagy esetleg kocsija? Kellet valaki, akivel villoghatsz a barátnõk elõtt?
Hogy miért? Azért mert érettebbnek hiszik magukat a koruknál, pedig nem azok. Egy huszas évei elején járó srácnak nincs se kocsija, se lakása, se jó anyagi háttere, egyszóval semmije. Egy 30 felettinek már nagyobb eséllyel állnak ezek rendelkezésére. Mégis csak kényelmesebb egy ilyennel összejönni nem? Csak a készbe akar beülni mindegyik, de hogy esetleg õ is tegyen érte valamit, az már fel sem merül bennük.
A kérdező hozzászólása: Kb. ezekre a válaszokra számitottam, fõleg arra, hogy a huszon éves lány már felnõtt és érett. Nos sajnos nem ezt tapasztalom. Volt olyan barátnõm, aki annó belemászott és miatta lett vége egy házasságnak. Ha valaki érett nem erõszakolják meg, mert kétes társágba keveredik, akik bedrogozzák. Mi abban a felnõtség és érettség, hogy [email protected] öltözve vonaglanak idiótábbnál idiótább pasiknak a diszkóban és egy koktélért bárkit kielégitenek orálisan, vagy több fõsulit is elkezd, de egyet sem fejez be, mert inkább bulizik és elszórja a fiatalságát. Lehet nagyon gagyi pédák de érett felnõtt gondolkodású ember csinál ilyet? Kétlem. Csak legenda, hogy hamarabb érnek a nõk. Tudom mi a felelõsség, helytállás, kötelesség, a becsület és a tisztesség, vállalom a teteimért a felelõsséget, de ennek ellenére az itt elhangzott skatuják miatt mégis kisfiú lennék? Elég érdekes a viszonyitási alapotok. Ha egy lány teherbeesik, logikus az abortusz, kis idõ múlva, mintha mi sem történt volna végigkefélteti magát a fél diszkóval. Ez felnõtség? Csak az elsõvel tudok egyet érteni, nem azért kell az idõsebb pasi, mert még õk is gyerekek és reménykednek, hogy megkapják az apaideált, aki mellett felnõhetnek. A kor nem minden, egy huszon éves is lehet értelmes, felelõsségteljes gondolkodású...
Õk már férfiak, van stílusuk, és a külsejüknek sem árt egy kis érettség.
Kedves Kérdezõ! Nagyon ritka az olyan huszonéves Pasi, aki szellemileg ott tart, mint a huszonéves Lány. Tapasztalatból mondom. 36 éves volt az exem, akivel teljes életet tudtam élni, tök egy hullámhosszon voltunk. Nyílván teljesen mások neki az értékek az életben, mint a fiatalabb pasiknak. Jelenlegi párom huszonéves, fõiskolát végzett pasi, neki napi versenye az, hogy engem mennyien néztek meg az utcán, és Õt mennyien nézték meg. Ok, tudom nem mindenki ilyen, de én pont kifogtam egy olyat, aki még nem is élt együtt Lánnyal. Szóval nálam az, hogy átvezetem a pasit az élet nagy kapuján, nekem idegölõ feladat, és tényleg egyszer sem biztos, hogy ha majd megjön az esze, nem bolondul meg valaki másért. Szóval felesleges köröket nem akarok magam ellen futni, értesz?
aart: Nem tudom, de szerintem már a fõiskolás korosztály is elég gyerekesen viselkedik manapság, nem tudom miért nem lehet elhinni, hogy valaki már 24 -25 éves korában is tud komolyan gondolkodni, felelõsen dönteni. Nem is olyan régen az emberek 22-25 évesen már megházasodtak, minek ezzel várni 30 éves kor felettig. Ha valakinek addigra jön meg az esze, akkor hajrá, de nem tudom ez a késõn érés, miért lenne vonzó egy lány számára, azon túl, hogy valamilyen szinten pótolja az apát is.
Tökéletesen egyet értek az elõttem szólóval. Egyébként, a 30 feletti pasik (többsége, persze mindenhol vannak kivételek) már rájöttek, hogy a fejükben is lötyög valami, amit lehet használni.
A kérdező hozzászólása: Akkor minden elismerésem! Kivétel vagy. Tudod van az a mondás, hogy: akinek nem inge ne vegye magára. Nem tudok egy nõrõl irni, mikor ez nem egy nõ teszi meg, hanem sajnos elég sok. Ha te nem ilyen vagy nem értem a felháborodásod. Örülj, hogy nem tartozol közéjük! Attól még igaz marad, hogy vannak ilyen nõk. Kortól függetlenül is. De ez most a korkülönbséges dologból jött ki. Sajnálom, ha lenézed a fiatalabb korosztályt(annak ellenére, hogy nem tudom hány éves vagy), de én egy kicsit nevetségesnek tartom ezt a dolgot. Sajnos ez nem csak a párkapcsolatokban van igy, hanem általában a világban, a tiszteletet, megbecsülést a korral kapja az ember...

Miért van, hogy 24-hetesen "elveszik" a magzatot vagy később, sok helyen olvastam, hogy 24-hetesen derült ki baj van és meg kellett szülni vagy császár?

Nem arra gondolok,hogy beindul a szülés hanem mikor addig minden rendben van és a 24.hét körül kiderül valami "gond" egy betegség de miért akkor és mik?????Meg mi az,hogy úgymond abortusz féle vagy nem is tudom mi az olyankor és ilyen későn csinálják,akkora babát megölnek és ez így van,nem kitaláltam csak nem értem :( és nagyon sajnálom akik átestek rajta,nekem is van 1-lányom és erről soha nem is hallottam ezidáig,csak egyre többet van itt mint kérdés!

Legjobb válasz: mikor szültem tavaly a kórházban volt egy 14 és egy 16 éves állami gondozott lány akik terhesek lettek, persze "nem tudták" hogy terhesek, 18 és 20 hetesek voltak, állami intézet engedélyével "elvették" a babákat ami annyit jelentett hogy beindították a szülést és meg kellett szülniük az életképtelen babákat. Az egyik lány 24 órát vajúdott. De persze a dolog után mindketten jót vihogtak hogy na ilyen is megtörtént velük és semmi de semmi rossz érzést nem éreztek a halott gyerekeik iránt. sajnáltam szegény kisbabákat, de nekik lehet hogy tényleg így volt a legjobb. Buta felelõtlen kiskamaszok!

mikor szültem tavaly a kórházban volt egy 14 és egy 16 éves állami gondozott lány akik terhesek lettek, persze "nem tudták" hogy terhesek, 18 és 20 hetesek voltak, állami intézet engedélyével "elvették" a babákat ami annyit jelentett hogy beindították a szülést és meg kellett szülniük az életképtelen babákat. Az egyik lány 24 órát vajúdott. De persze a dolog után mindketten jót vihogtak hogy na ilyen is megtörtént velük és semmi de semmi rossz érzést nem éreztek a halott gyerekeik iránt. sajnáltam szegény kisbabákat, de nekik lehet hogy tényleg így volt a legjobb. Buta felelõtlen kiskamaszok!
:(
Szia! Sok betegség derülhet ki ekkor. Például nyitott hátgerinc, Down szindróma. Ilyenkor pedig megindítják a szülést. Persze az anya kérése vétó értékû, ha õ nem akarja nem kényszerítik rá, de õszintén szólva én sem szülném meg a beteg gyereket. Az állami gondozott gyerekekben pedig azért nincs ilyen jellegû érzés, mert szülõi érzést sem tapasztaltak soha. Nem hinném, hogy õk a felelõsek a dologért.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat

Miért van az, hogy 24 éves kor alatt sokkal jobbak, tartalmasabbak a kapcsolatok mint 24 felett?

Egy bizonyos kor felett mindenkit?l csak a panaszt hallom miért hogy mennyire elégedetlen, áldozatok, kompromisszumok tömkelege pozitív optimista vidám dolgot meg egyáltalán nem? (Most tekintsünk el a gyerekt?l mint sikerélményt?l)

Legjobb válasz: Talán 25 évtõl már vannak elvárások is, s ennek kevesen felelnek meg. 25 évestõl kezd felnõtté válni az ember. Már nem a szülei tartják el, vége a boldog a gyerekkornak.

Talán 25 évtõl már vannak elvárások is, s ennek kevesen felelnek meg. 25 évestõl kezd felnõtté válni az ember. Már nem a szülei tartják el, vége a boldog a gyerekkornak.
24 felett azért már jobban tisztában van az ember azzal, hogy mit akar, meg van tapasztalata is, így több az elvárás, fõleg belsõleg, kevesebb hangsúlyt kapnak a külsõségek.
A kérdező hozzászólása: De ettõl épp hogy boldogabbnak kéne lenni nem? Az ellenkezõjét látom sajna.. Perpill nincs komoly kapcsolatom (najó, 4 éve nincs) de az ismerettségi körömben egyre jellemzõbb ez a párkapcsolati letargia. A gyerek se sokat javított rajta, az is csak egy újabb panaszforrás.
Ha valakik nem szeretik egymást ne legyenek együtt, ennyi, mit kell ezen ragozni meg vergõdni rossz kapcsolatban?Pláne gyereket szülni...
A kérdező hozzászólása: Nem tudom, de általánosan jellemzõ ez a párokra. most 25 éves vagyok (férfi) pár éve még mindenki boldog volt (függetlenül attól hogy szülõk vagy saját maguk tartották el õket) 1, 2 éve pedig elejét vette ez az elhatalmasodó pesszimizmus és letargia. Vajon ezek az öregedés jelei, a zsémbesség elõfutára? Emiatt egyre inkább elbizonytalanodom párkapcsolatot illetõen, nem tudom kell e ez nekem.
Ha kicsit jobban körülnézel, 30 felett meg fele válás fele jó kapcsolat gyerekkel. Mert kb 50-50 százalék, hogy egy pár fel tud nõni a felnõttkor jelentette kihívásokhoz, vagy inkább a könnyebb ellenállás felé mozdul és keres mást, ahelyett hogy dolgozna a kapcsolaton, és ezzel halogatja a "felnõtt lét" elkezdését. Ez amolyan kapunyitási pánik 25 éves korban. (Félreértés ne essék, nem ítélem el azt, aki 25 év felett kilép egy kapcsolatból, tényleg van egy nagy százalék, amikor ez a megoldás, de nagyobb rész inkább az ijedtség, változás miatt teszi, nem azért, mert nincs más megoldás.) 24/N
Nem tudom, de a 34 éves cimborám szokott panaszkodni, hogy a saját korosztályában nem talál nõt, mert mindenki elvált 1-2-3 gyerekel.
34 évesen nem talál a korosztályában szûz lányt. Éppen a válások miatt könnyû ebben a korban nõt találni. Ja, hogy a gyerek akkora probléma. Ez ezzel jár.
Ez baromság. Hogy lenne két tizenéves kapcsolata tartalmasabb két, sokat megélt felnõtt kapcsolatánál? Persze félreértés ne essék, nem azt mondom, hogy tizenévesek nem élhetnek komoly kapcsolatban, de amit a kérdezõ állít, akkor is hülyeség. A jó kapcsolatok pont hogy idõvel teljesednek ki. Minket a hétköznapi gondok (pénzkeresés, számlák, munka) csak egyre jobban összekovácsolnak, napról napra jobban szeretjük egymást párommal. 24/N és 29/F

A kérdésem annyi lenne, hogy az szja papíromon a 651. sor és a 655. sor pénzösszege megeggyezik, a 655. pont előtt -jel van, miért? A 24. sor 12. Azt az összeget kapom vissza gondolom ami a 651. pontnál szerepel ugye?

Legjobb válasz: 11M30-as jelû nyomtatványról beszélsz ugye? Nem biztos, hogy úgy lesz a végleges adóbevallásodban, mint ahogy a munkáltatód azt leigazolta, de lehetséges. A 11M30-as nyomtatványon nem kell figyelembe venni a IV. ADÓNYILATKOZATTAL KAPCSOLATOS TÁJÉKOZTATÁS táblában lévõ dolgokat. Azok csak tájékoztató jellegûek, pont az általam fent említettek miatt. A 24. sornál is a jogosultsági hónapok számítanak igazán, hiszen az adójóváírás összegét "újra" kell számolni az adóbevallásban, akárcsak az adóalap-kiegészítés összegét is. Mivel nem biztos, hogy megegyezik azzal, amit év közben állapítottak meg. Viszont az igaz, hogy a 651. sor Levont adóelõlegek oszlopában feltüntetett összegnél többet nem tudsz visszaigényelni, akármennyi és akármilyen kedvezményeid vannak.

11M30-as jelû nyomtatványról beszélsz ugye? Nem biztos, hogy úgy lesz a végleges adóbevallásodban, mint ahogy a munkáltatód azt leigazolta, de lehetséges. A 11M30-as nyomtatványon nem kell figyelembe venni a IV. ADÓNYILATKOZATTAL KAPCSOLATOS TÁJÉKOZTATÁS táblában lévõ dolgokat. Azok csak tájékoztató jellegûek, pont az általam fent említettek miatt. A 24. sornál is a jogosultsági hónapok számítanak igazán, hiszen az adójóváírás összegét "újra" kell számolni az adóbevallásban, akárcsak az adóalap-kiegészítés összegét is. Mivel nem biztos, hogy megegyezik azzal, amit év közben állapítottak meg. Viszont az igaz, hogy a 651. sor Levont adóelõlegek oszlopában feltüntetett összegnél többet nem tudsz visszaigényelni, akármennyi és akármilyen kedvezményeid vannak.

Miért van 23-ám díszítés? 24. a Karácsony előtti Szenteste.

Nem kötekedés, hanem érdeklődés :) Nálunk indig 24-én délután/este jön a Jézuska, most olvasom, hogy sokaknál 23 a fadíszítés és ajándékozás. De ha 23 és 24-én még dolgoznak a szülők, akkor nem is lehet összehozni, szal nem értem.

Legjobb válasz: Nálunk is elõfordult, hogy elõbb díszítettünk. Ennek nem izgága mivoltunk az oka, hanem az, hogy a nagyszülõkkel karácsonyozunk, nem vagyunk otthon 24-26-án, így elõbb díszítünk. De volt, hogy dolgoztam az ünnepek alatt, akkor is máskor ünnepeltünk. A lepontozottnak: nem az ellentétes véleménnyel van baj, hanem az elõítélettel. Senki sem szereti, ha valaki anélkül ítélkezik, hogy bármilyen értelmes okot is képes lenne elképzelni (max. csak annyit, hogy nem bírnak magukkal egyesek...). Ha az életetek másképp alakul, mint az átlagé, akkor úgy próbálod szervezni a karácsonyt, hogy az jó legyen a családnak. Gondolom, ha ilyen szituba kerülnél, te is másképp látnál, és képes lennél túl látni azon is, hogy "csak szent este igazi a karácsony". Nekem nem a dátum szerint igazi a karácsony, hanem érzelmek és a család által. lehet ez nyálas duma, de jobb mint egy naptári napra alapozni.

Nálunk is elõfordult, hogy elõbb díszítettünk. Ennek nem izgága mivoltunk az oka, hanem az, hogy a nagyszülõkkel karácsonyozunk, nem vagyunk otthon 24-26-án, így elõbb díszítünk. De volt, hogy dolgoztam az ünnepek alatt, akkor is máskor ünnepeltünk. A lepontozottnak: nem az ellentétes véleménnyel van baj, hanem az elõítélettel. Senki sem szereti, ha valaki anélkül ítélkezik, hogy bármilyen értelmes okot is képes lenne elképzelni (max. csak annyit, hogy nem bírnak magukkal egyesek...). Ha az életetek másképp alakul, mint az átlagé, akkor úgy próbálod szervezni a karácsonyt, hogy az jó legyen a családnak. Gondolom, ha ilyen szituba kerülnél, te is másképp látnál, és képes lennél túl látni azon is, hogy "csak szent este igazi a karácsony". Nekem nem a dátum szerint igazi a karácsony, hanem érzelmek és a család által. lehet ez nyálas duma, de jobb mint egy naptári napra alapozni.
Eü dolgozók, rendõrök, tûzoltók és még sokan, akik szenteste szolgálatban vannak, valamikor kell, hogy ünnepeljenek, logikus, ha mondjuk egy nappal elõbb. Nem hiszem, hogy van joga bárkinek beleszólni, mikor és hogyan ünnepelnek mások. Tavaly mi is két nappal elõbb ünnepeltünk, mert másnapra volt repülõjegye tesómnak, mert a barátja külföldön dolgozott, ment hozzá karácsonyozni. Viszont szerettünk volna vele ünnepelni, így inkább elõbbre hoztuk.
Lehet egyesek már nem képesek azt az 1 napot kivárni! egyesek talán 24.-én dolgoznak
Apukám nemrég halt meg, és most anyukámnál mi díszítjük a fát (a férjemmel és lányunkkal). Úgyhogy mi holnap hozzá utazunk, segítek neki fõzni, pakolni stb., így most nálunk 23-án volt fadíszítés. 25-én már az anyósomékhoz megyünk, 26-án párom dolgozik. Igazából mi sem így szoktuk, de most ez volt a logikus. Általában mindennek oka van, akár hagyomány miatt, akár elfoglaltság miatt. Csak úgy szerintem senki nem díszít elõbb fát, mert nem bír magával. Sokan dolgoznak az ünnepek alatt is, vagy más-más családi dolog van.
A 17:44-es vagyok, azért írtam, hogy nem képesek kivárni, mert elõtte feldíszíteni az nem olyan karácsonyi számomra, ezért írtam, és nem bántásként! Mi is dolgozunk 24.-én, de emiatt is nem díszítünk elõbb!
Nálunk csakis 24.-én lehet díszíteni, ez hagyomány, vagy hogy is nevezzem, és az ajándékozás is ezen a napon van! Lehet egyesek már nem képesek azt az 1 napot kivárni!
És még annyit, hogy mindenkinek szuverén joga eldönteni, mikor ünnepli meg, persze akkor ha lehetõsége adódik rá! Én csak a saját véleményem írtam le, a kérdés szerintem a saját véleményekre, tapasztalatokra, gondolatokra kíváncsi! Ennyi!
Meglepõdtem én is, amikor láttam, hogy milyen sokan már ma feldíszítik a fát. Mindenki másképp csinálja. Nekem egy idõ biztos: 24-e a faállításé. Ma fõztem, holnap délben fõzök, sütni napokkal ezelõtt. Délelõtt lesz faállítás, délutáni alvás után ajándékbontás. Ki így, ki úgy. Boldog Karácsonyt Mindenkinek!
Én mindig 23-án díszítem a fát, éjszaka. Azért lett ez a szokás, mert se Szenteste, se a két többi napon nem vagyunk itthon (legalább is este), és azért mégis legyen itthon is fa, és akkor 24-én reggel ez a "meglepi", hogy már ott áll teljes díszben. De az ajándékozás 24-én este van elõször.
Mi is ma díszítettünk fát. Túl sok minden lenne 24-25-26, így jobb, mert minden napra jut egy pici. Holnap délelõtt fõzünk, délutáni alvás után pedig eszünk és ajándékozunk. 25-26 vendégeskedés ezer irányba. Ma már kész a fa, nincs rohanás, tök jó :) Nem azért, mert nem bírtam volna várni még egy napot, hanem hogy ne az idegeskedés legyen holnapra.
Hát nem gondoltam volna, hogy még ezen is lehet veszekedni:( Én igyekszem ragaszkodni a 24.-hez. Mivel nálunk 2 pici is van, így én sem tudok mindent egy nap alatt megcsinálni. De inkább a sütés-fõzést rakom 23.-ra. Nálunk az a hagyomány, hogy csak 25.-én indulunk útnak, így megoldható a dolog. De amíg a szüleimmel laktam, nálunk is elõfordult, hogy nem Szenteste volt a fadíszítés. Apukám fordulószolgálatban dolgozott, nyilván nem akartunk nélküle Karácsonyozni. Így hozzá idomultunk a fadíszítéssel. Ugyanolyan hangulata volt annak az estének, bármilyen dátumra esett, mert tényleg nem a naptárról szólt, hanem a családról.
A tapló üzeni neked, hogy Kellemes Ünnepeket, mert nem süllyed a szintedre! Nem csak nekem van kisgyermeked!
Utolsó vagyok, 17:44-esnek ment.
Egyeseknek kicsi babájuk van, és nem tudnak mindent egy nap alatt megcsinálni. Ma díszítünk, (23-án), holnap pedig fõzök, sütök, és a maradék ajándékokat készítem el. Te meg egy nagy tapló vagy!
én tegnap díszítettem fel, de eddig mindig 24. volt a fadíszítés és az ajándékozás
Mindig 24-én szoktuk, de most van egy 10 hónapos lányunk. És azt szeretném, ha már feldíszítve látná, nem a folyamatot. Mivel ebéd után alszik, közben meg jönnek a rokonok, így az volt a legkézenfekvõbb, hogy ma este díszítünk, amikor már alszik.
Egyesek meg elutaznak otthonról, és egyáltalán nincsenek otthon 24-én. Akkor ne is legyen otthon karácsonyfa? Vagy talán legyen 26-án fadíszítés, amikor hazaérünk? Szerinted hogy kellett volna csinálni? Te mit csináltál volna ebben az esetben? Mi már nem vagyunk otthon, nagyszülõknél vagyunk, ma reggel jöttünk. Már 22-én feldíszítettük otthon a fát a gyerekkel együtt, hogy otthon is karácsonyozzunk egy kicsit, ne csak a nagymamáéknál. 2 éves, még nem tudja, hogy 22-én van karácsony, vagy 24-én.
Nálunk a fát reggelre meghozza díszitve a jézuska, és délután az angyalkák az ajándékokat. én ezért éjjel díszitek, már kész vagyok :)

Miért van 1 mol ammónium-szulfátban 1, 2x10^24 db ammóniumion?

Egyáltalán ez jó?

Legjobb válasz: Legelõször is meg kell tudnunk, mi az ammónium-szulfát képlete (összetétele). Az ammóniumion egyszeresen pozitív (NH4 +), és a szulfátion kétszeresen negatív (SO4 2-). Mint tudjuk, a molekula MINDEN ESETBEN semleges töltésû, így ezeknek ki kell egyenlíteniük egymást. Ez csak úgy lehetséges, ha két ammóniumion kapcsolódik egyetlen szulfátionhoz [(NH4)2SO4]. Mint tudjuk, 1 mol anyag 6*10^23 darab atomot képvisel. Egyetlen mól ammónium-szulfátban ugye 2 mólnyi ammóniumion található, mivel két darab található belõle egyetlen molekula ammónium-szulfátban. Így 2*6*10^23=12*10^23=1,2*10^24 darab ammónium található 1 mol (NH4)2SO4-ben.

Legelõször is meg kell tudnunk, mi az ammónium-szulfát képlete (összetétele). Az ammóniumion egyszeresen pozitív (NH4 +), és a szulfátion kétszeresen negatív (SO4 2-). Mint tudjuk, a molekula MINDEN ESETBEN semleges töltésû, így ezeknek ki kell egyenlíteniük egymást. Ez csak úgy lehetséges, ha két ammóniumion kapcsolódik egyetlen szulfátionhoz [(NH4)2SO4]. Mint tudjuk, 1 mol anyag 6*10^23 darab atomot képvisel. Egyetlen mól ammónium-szulfátban ugye 2 mólnyi ammóniumion található, mivel két darab található belõle egyetlen molekula ammónium-szulfátban. Így 2*6*10^23=12*10^23=1, 2*10^24 darab ammónium található 1 mol (NH4)2SO4-ben.
1 db ammónium szulfát vegyületben 2 db ammónium van {(NH4)2SO4)} Ezért egy mol ammónium szulfátban 2 mol-nyi ammónium van, azaz 1, 2x10^24 db.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!

Miért van az hogy 24 évesen nem tudok elhelyezkedni takaritóként több mint 1 éves tapasztalattal?

Kirugtak az állásomból azzal a kifogással, hogy nem megfelel? a munkám, mindezt 1 év után, meg egy f?nökváltás után. Havonta vonták az állítólagos tartozásaimat, és emiatt kaptam havonta 50000 forint fizetést, pedig többet dolgoztam mint a többi kollégám, kollégan?m.

Legjobb válasz: szia! 1. milyen "állítólagos" tartozásaidat vontak? Konkrétan meg se mondták mi az, csak vonták? 2. 24 évesen takarító ? Már ne vedd zokon, de......

szia! 1. milyen "állítólagos" tartozásaidat vontak? Konkrétan meg se mondták mi az, csak vonták? 2. 24 évesen takarító ? Már ne vedd zokon, de......
12.25-ösnek! Nem tudtad, hogy már a takarítónõknek is kell valamiféle "diploma"? Nem úgy van ám az, mint régen, hogy fogta a vödröt, meg a partvist és elkezdett csúszkálni a kövön! Szakmásították úgy tudom, vagy csak tervezik? Egyszóval: még takarítónõnek sem könnyû ma már elhelyezkedni.
Ezt az állítólagos tartózást én sem értem.Ha bejelentett munkahelyed volt, akkor ilyet nem csinálhatnak, hogy nem tartozol de levonnak a fizetésedbõl.ha megtették akkor valami tartozásod biztos volt..
A kérdező hozzászólása: Fél év után kiderült hogy állitólag pannon. De még a pannonnál se tudtak semmi olyat mondani hogy mennyi és hogy honnan van. Azt mondták hogy én vettem fel egy elöfizetéses telefont. Csak azt nem értem hogyha évek óta nem mentem be a pannonhoz hogy vettem meg az elõfizetéses telefont

Miért van az, hogy akárhogy, akármeddig rakom fel, dugom fel a tampont, érzem, hogy ott van, kényelmetlen? Illetve miért van az, hogy visszább csúszik, mint ahová feltoltam? 24/L

Most kezdtem próbálkozni a tampon használatával, eddig betétet használtam, de nagyon elegem lett az azzal járó körülményekb?l.

Legjobb válasz: Mélyebbre kell tolni, vagy pedig próbálj kissebb méretet.

Mélyebbre kell tolni, vagy pedig próbálj kissebb méretet.
Csatlakoznék az elõttem szólóhoz! Minden bizonnyal nem jól helyezed fel a tampont. Lazítsd el magad, egyik láb fel pl. a kádra, aztán óvatosan fel. A mini tamponnal próbálkozz, az elég "kicsi", könnyebb felhelyezni.
Igen, akkor valószínûleg az lesz a baj. :) Vegyél minit, azt "kezdõknek" ajánlják. :) Sok sikert! 2. válaszoló
hát nem tudom, de nekem is ez a bajom, pedig én Ob.minit használok, jah és csak ugy megy fel ha az egyik lábamat a kádra teszem máshogy nem :(
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, lehet, hogy az is baj, hogy normált és nagyon vettem. Lehet, tényleg a minivel kéne kezdeni. :)
szerintem ezután is használj betétet

Vajon miért van az, h akivel a legjobb a sex, és imádom a testét, szeretjük egymást kb 1év után mégis megunom. Eddig minden lánnyal így voltam. Miért? A lányok is így vannak a fiúkkal? 24/F

Legjobb válasz: Igen, néha sajnos így vagyunk a fiúkkal mi is. Még akkor is, ha kötõdés alakul ki. De a jó hír: hogy lehet ezen segíteni. Mi például színesebbé tettük a szexuális életünket, ne perverzkedésre gondolj, de új dolgokat próbáltunk ki. Inkább szituációk terén. Nem kell elmenni anál-durva orál, mindenkinek minden lyukát bedugjuk irányba, egyik részrõl sem. De szerepjátékok, például domina, hasonló. Vagy új helyszínek, eljátszani, hogy most találkoztunk, elcsábítjuk egymást. Talán hülyeségnek tûnhet, de mûködik.

Igen, néha sajnos így vagyunk a fiúkkal mi is. Még akkor is, ha kötõdés alakul ki. De a jó hír: hogy lehet ezen segíteni. Mi például színesebbé tettük a szexuális életünket, ne perverzkedésre gondolj, de új dolgokat próbáltunk ki. Inkább szituációk terén. Nem kell elmenni anál-durva orál, mindenkinek minden lyukát bedugjuk irányba, egyik részrõl sem. De szerepjátékok, például domina, hasonló. Vagy új helyszínek, eljátszani, hogy most találkoztunk, elcsábítjuk egymást. Talán hülyeségnek tûnhet, de mûködik.
Elsõ kettõ, ne ködösítsetek. A testi vonzalom kb. két évig "újdonság" egyetlen illetõvel. Addigra kifut. Mi is kötõdünk, de létezik a ráunás jelensége nõi részrõl is, amirõl a kérdezõ ír. Lehet kezelni, de elhazudni felesleges.
Mind unható, nekem eleve ezért nem is kell barátnõ sohasem. Protizással nincsenek ilyen gondok. Ott egy háremed is lehet, akár tizes váltásban. Ritka szar unalomas lehet mindig ugyanarra a nõre rájárni. Mindenkinek van egy kihordási ideje, csak a jobbfélék nehezebben unódnak, a szarabbak unalmasabbak meg nagyon gyorsan fulladnak közönybe. Ennyi. Nézd meg a házas embereket, mindnél annak idején ott tombolt a rózsaszín felhõ, ami általában a nõk megkölykedzése, és a fokozatos szex elmaradások miatt is, meg a megszokás miatt is szertefoszlott, közönybe fulladt, a nõk pedig a kölökben, a férfiak pedig a kéjnõkben élik ki magukat ezek után, és csak szükség tartja össze a párokat a késöbbiekben. Ez kb 10 bõl 8 ra simán elmondható. De az elején még mind hisz abban , hogy majd õ lesz a kivétel, aztán szépen "belefásulnak". Nem jó ez az életre szóló szerelem hajkurászás, mert mind unható. Ostobaság. Ugyanaz, mint a pornósztárok, elsõ második alkalmommal még nagyon áll rá a farkad, de már harmadjára eléggé koncentrálni, meg erõlködni kell, hogy elsüllj rá, annyira szokott, unalmas már a látvágya. Ha találsz egy másik pornósztárt, arra megin hamar elmész, mert újszerû élmény. Minél késõbb élvezel el tõle, annál nagyobb már az unottsági faktora az illetõnek. Ugyanolyan, mint egy mobiltelefon esete. Amikor még új, akkor félted, a pórszemtõl is óvod, aztán már szokottá válik, a funkciói mind a te hétkoznapjaid rutinjává válnak használatban, aztán látod, hogy sorra vannak újabb, még jobb, még vonzóbb darabok is, és fokozatosan leértékelõdik a tiéd egy idõ után, látod, érzed, hogy ennél van , láttál már hatszor különbet, jobbat is. Ekkor legszívesebben leváltanád már a fenébe. Idõvel kijönnek a hibák, amik még a randikor elenyészõnek tüntek, aztán látod, hogy nem éri meg /átvitt értelemben szervízeléssel tökölni/ jobb ha kivágod a francba, és keresel egy jobbat. Ez egy átvitt értelmû példa volt, én így vagyok vele. Bizonyára kédezõ te is így állsz hozzá a kérdésed alapján, és mindazok, akik elhidegülnek , beleunnak, félrekurnak, azok szintén így vannak ezzel. Ez pedig nem ritka jelenség, mert a fizetõs cicák valamibõl igenis eléldegélnek!
Mert csak és kizárólag külsõségekre mész, nem választasz normálisan partnert és ennyi idõ alatt ismered ki õket. nem, a lányok normálisabban választanak, és nem fognak hanyatt esni egy machos külsejû pasitól, ha az üres, hanem inkább az számit nekik, hogy talpig férfi legyen lelkileg a fazon.
Ha megunod, akkor nem szereted eléggé... Mi az hogy megunod?? A nõ, nem egy kabát, hogyha megunom, akkor lecserélem!
Azért azt hozzáfûzném, hogy maga a házasság talán annyiból tényleg hülyeség, hogy sok ember illúziókkal indul neki. Aztán a nõk ráunnak a férjükre, de másra fogják a dolgot, nincsenek tisztában vele, hogy egyszerûen a faszi megunásáról van szó. Tényleg kerülni fogják a szexet, így van. De a gyerekek már egy életre összeláncolták a "családot". Férfi prostizik, azt hiszi, frigid a neje. Egy francot. Hány nõt ismerek én, aki a férjének évek óta nem hagyja, közben valami sportos, fiatal fickó járogat hozzá egy-egy röpke szexre... Megoldást nem tudok erre a problémára, esetleg sok erõ, sok szeretet, kitartás, ötletesség, ÖNISMERET, nyitottság. Esetleg. Úgy van vagy 10%-nyi esély a sikerre.
10. Hát igen, nõként viszont ez is könnyebb. Ha ráunok a fiúra, másnap ingyen jön akár tíz másik. Házasodni se kell, tudok magamnak szülni... Fizetni fiúért? Alapból fekszik mind ingyen, a legtöbb nõnek, még a rondáknak is. Egy jó nõnek meg azt vállalnak be, amit nem szégyellsz kérni tõlük, szex terén... :D
8 Persze, hogy van ilyen, én nem írtam, hogy nincs. Néhány volt barátom még mindig odáig van értem, én untam rájuk elõbb. Kiüresedett a kapcsolat. Nem csak testileg, hanem egyszerûen nem illettünk össze, emberileg sem. De õk állítólag nem untak rám, elég látniuk és már "reszketnek". Jó kérdés azonban: akkor is így lenne-e, ha együtt maradok velük? :)
4 Nagyon félre vagy tájékoztatva:DD Tudok olyanról aki 5-7 -10 év után is reszketett az adott nõért-testileg, lelkileg.
S ennek van genetikai értelme is, hogy a nõ 2 év alatt megunta a férfit. Az agytérfogat növekedés állítólag csak ilyen nagyon változatos genetikájú fajnál indulhatott meg, mint az ember, ahol egy nõ minden gyerekét más apától akarta...
Még arról is olvastam, hogy az õskorban nem volt házasság, a párok tagjai kb. 2 évig maradtak együtt. Míg "felnõtt" egy gyerek. Az anyák 2 évig szoptattak, addig nem született másik baba. A férfiak addig maradtak velük. A nõk minden gyereket, kb. 2-3 évenként más apától született. Biztos nem véletlen...
hmm szerintem így vagyunk kódolva.ilyen a férfi.Minden nõt meg lehet unni, a "szerelem" meg csak egy érzés...mint a többi.Rövid ideig tart és csak addig létezik..Bár én magam jelenleg úgy érzem h jó meg minden.de kitudja meddig... Meg szerintem mert intelligensek vagyunk és mindig az újra vágyunk :D a sok felfedezni való dologra.
Létezik harmonikus, hosszú ideig tartó, szexuálisan is tartalmas párkapcsolat még évtizedek után is, de mûvészet. Való igaz, hogy az emberek többsége rózsaszín ködös állapotban egy életre tervez, miközben saját magával sincs tisztában. Ha valakinek nincs egészséges önértékelése, nincs tisztában saját magával, akkor a másikban keresi saját kiegészítését, és tõle várja folyamatosan a megerõsítéseket - amiket a kapcsolat elején meg is kap, aztán késõbb ezek szépen elmaradoznak... A másik probléma, hogy hajlamosak vagyunk "belekényelmesedni" a kapcsolatokba, természetesnek venni, hogy ott van a másik. Egy kapcsolatért folyamatosan és kölcsönösen dolgozni kell. Az érzések pedig akkor nem múlnak el, ha teszünk érte. Ki kell próbálni: ha valamibe idõt, energiát fektetsz, akkor az értékessé válik. Ha szeretetmegnyilvánulásaid vannak, akkor tényleg szeretni fogod a partnered. Persze lehet hátradõlni is, és azt mondani, hogy á, ilyen úgysincs, nem is érdemes próbálkozni. Pedig elvileg mindenki képes rá, és nem is olyan nagy dolog, egy idõ után már természetessé, életstílussá válik, hogy dolgozom a kapcsolatomért.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!