Találatok a következő kifejezésre: Miért van űrben hideg (1 db)

Miért van az űrben hideg?

Hisz a nap sugarai ott is jelen vannak, nem? Ennyi er?vel a holdon is meleg lehetne, hiszen azt is érik a nap sugarai, nem?

Legjobb válasz: Nem egészen, mert a holdnak nincs légköre, ezáltal nincs ami csapdába zárja a napsugarakat, és azok akadálytalanul nyelõdnek el, vagy verõdnek vissza a felszínrõl. A földön is azért van meleg, mert a tengerekrõl, illetve szárazföldrõl visszaverõdõ napsugarakat csapdába ejti a légkör( vízgõz, ózon stb...), és visszasugározza a felszínre. Ez az üvegházhatás, ami napjainkban egyre erõsebb, és ez érezhetõ is.

Nem egészen, mert a holdnak nincs légköre, ezáltal nincs ami csapdába zárja a napsugarakat, és azok akadálytalanul nyelõdnek el, vagy verõdnek vissza a felszínrõl. A földön is azért van meleg, mert a tengerekrõl, illetve szárazföldrõl visszaverõdõ napsugarakat csapdába ejti a légkör( vízgõz, ózon stb...), és visszasugározza a felszínre. Ez az üvegházhatás, ami napjainkban egyre erõsebb, és ez érezhetõ is.
A kérdező hozzászólása: tehát akkor ha valamilyen módon levegõ jutna a holdra és kialakulna a légkör (pl. algák vagy más egysejtûek megjelennének ott és termelnének oxigént) akkor a hold is felmelegedne?
Épp ezt tervezik a marson. -vagyis ez a koncepció, hogy így lehetne élhetõ körülményeket teremteni.
Ha a Földön nem lenne légkör itt is hideg lenne árnyékban vagy éjjel. Napon tükörtojást süthetnél, árnyékban meg hidegebb lenne, mint az Antarktiszon. A levegõ ami körülvesz az biztosítja az egyenletesebb hõeloszlást.
azért mert az univerzum összes meleg lényét a földre számûzték, ezért itt melegvan máshol meg hideg.
Szólni kellene J, és K ügynököknek, hogy jövõ héten itt lesz az összes ûrlakó az Andrássy úton! :)
A hõmérséklet, tulajdonképpen az adott anyagot alkotó molekulák átlagos mozgási energiája. (Minél gyorsabban nyüzsögnek az atomok, annál melegebbnek érezzük.) Mivel az ûrben nagyon kevés atom található (Azért nem teljesen üres), nincs minek nyüzsögni, így alapvetõen hideg, illetve a jó kifejezés inkább az lenne, hogy magára az ûr egy darabkájára ez a fogalom nem értelmezhetõ.
Az ûrben nem igazán értelmes az a fogalom, hogy 'hideg'! Az ûrhajósoknak ott azért kell egy hõcserélõben ûrsétára mennni, mert ahol süt a Nap, ott nagy forróság van - ahol pedig nem, ott iszonyú hideg. Ez igaz a Holdon is, ahol nincs levegõ - de, ha lenne, úgy tudom, hogy akkor kb. 100000 évig ott is maradna. Magyarán, ha sikerülne légkört kelteni ott, akkor ennyi idõnként kéne újra pótolni az egészet. Ha a Marson sikerülne légkört létrehozni, akkor egyrészt az egyenlítõn egészen emberi körülmények lennének (mondjuk 30 fok délben, -60 éjfélkor) - másrészt ez a légkör évmilliókig ott is maradna. Jó nagy viharok lennének. Az összes égitestet tudja melegíteni az üvegházhatás is: a Földön 10-20 fokot melegít - a Vénuszon 100 fölött.
mert amstrong nem volt homoszexuális gagarinnal, és eért halt meg zámbó jimmy is, és akkor kezdték el énekelni hogy sajtból van a hold, meg amstrongék ott fuvolázták a katyúsát.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

A 3 távcső közül melyiket válasszam? SW 70/500, SW 90/900, Meade MTX70

A fókusztáv/okulárvastagság hányadosát + a 2x-es barlow lencse ügyességét,meg a lencsátmérő max.2x-esének dolgait már értem! Nekem univerzális célra kellene! Hold,bolygók,természet! Ezért is maradok a refraktoroknál. Viszont a teraszom kicsit szűk..csak ez tántorít el a 90/900-tól. A 3 közül sztetek melyik?? Az ár nem döntő..használtban nézem,és ezekből 30-40 között találtam is!Előre is kössz!

5

Melyik az a négyzetszám, amelynek számjegyeire igaz, hogy a-b+c-d+e-f=0 és faktoriálisa binárisan felírva 543162 db nullára végződik?

Tippeld meg, és ellenőrizd! (Csak egy jó tipp van!)
Előre is köszönöm!

14

Az ostoros moszatok, ostora miszerint mozog?

Mi befolyásolja a mozgását és milyen idöközönként valamint hogyan mozog,milyen energia viszonyok közt? Van valami rendszer a mozgás irányában ? (fény felé stb...) vagy csak random?

3

Miért van ilyen rengeteg szilícium a Naprendszerben?

Tudom, hogy az elemek a csillagokban keletkeznek, meg hogy 99% H és He, meg van egy kis C, N, O meg Fe is mint legstabilabb, de kőzetekben a qsok Si honnan van, ill. miért van belőle sokkal több mint Li, Be, B, Al, stb.
Köszi.

15

SOS! Egy 27 köbméteres szobában kilyukasztunk egy 5g CO2-ot tartalmazó szóda patront. Hány ppm CO2 lesz a levegőben?

3

Milyen hosszú a Föld Nap körüli pályája?

Tudom, Google a barátom, de nem találtam, csak annyit, hogy kb. 107000 km/h-val száguldunk ...

4

Villanyszerelő iskolába járok és 2 hét múlva lesz az elektrotechnikai modulzáró vizsgám.2 dolog nem világos, épphogy érintette a tanár. Váltakozó jelek: fogalma, jellemzői, kondenzátor a váltakozó jelen, Xc reaktancia? A másik tekercs reaktanciája?

3

Ezt az alap függvényt hogyan integráljam?

f(x)=x
kérlek írjátok le a szabályt(képletet)!
és hogy,hogyan ábrázoljam a descartes féle koordináta rendszerben.
köszönöm

3

Két korong (r1=2, 5 cm és m1 =0, 8 kg, r2=5 cm és m2=1, 6 kg) közös középpontjukon átmenő, súrlódásmentes tengelyre van szerelve. A kisebb korongra csavart fonál végén m= 1, 5 kg-os test függ. A földtől h=2 m-re elengedve, mekkora sebességet ér el?

2

A pupillám gyorsan mozog egyszer szűk lesz azután meg tág. Mitől lehet?

9

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!