Találatok a következő kifejezésre: Miért van űrben hideg (1 db)

Miért van az űrben hideg?

Hisz a nap sugarai ott is jelen vannak, nem? Ennyi er?vel a holdon is meleg lehetne, hiszen azt is érik a nap sugarai, nem?

Legjobb válasz: Nem egészen, mert a holdnak nincs légköre, ezáltal nincs ami csapdába zárja a napsugarakat, és azok akadálytalanul nyelõdnek el, vagy verõdnek vissza a felszínrõl. A földön is azért van meleg, mert a tengerekrõl, illetve szárazföldrõl visszaverõdõ napsugarakat csapdába ejti a légkör( vízgõz, ózon stb...), és visszasugározza a felszínre. Ez az üvegházhatás, ami napjainkban egyre erõsebb, és ez érezhetõ is.

Nem egészen, mert a holdnak nincs légköre, ezáltal nincs ami csapdába zárja a napsugarakat, és azok akadálytalanul nyelõdnek el, vagy verõdnek vissza a felszínrõl. A földön is azért van meleg, mert a tengerekrõl, illetve szárazföldrõl visszaverõdõ napsugarakat csapdába ejti a légkör( vízgõz, ózon stb...), és visszasugározza a felszínre. Ez az üvegházhatás, ami napjainkban egyre erõsebb, és ez érezhetõ is.
A kérdező hozzászólása: tehát akkor ha valamilyen módon levegõ jutna a holdra és kialakulna a légkör (pl. algák vagy más egysejtûek megjelennének ott és termelnének oxigént) akkor a hold is felmelegedne?
Épp ezt tervezik a marson. -vagyis ez a koncepció, hogy így lehetne élhetõ körülményeket teremteni.
Ha a Földön nem lenne légkör itt is hideg lenne árnyékban vagy éjjel. Napon tükörtojást süthetnél, árnyékban meg hidegebb lenne, mint az Antarktiszon. A levegõ ami körülvesz az biztosítja az egyenletesebb hõeloszlást.
azért mert az univerzum összes meleg lényét a földre számûzték, ezért itt melegvan máshol meg hideg.
Szólni kellene J, és K ügynököknek, hogy jövõ héten itt lesz az összes ûrlakó az Andrássy úton! :)
A hõmérséklet, tulajdonképpen az adott anyagot alkotó molekulák átlagos mozgási energiája. (Minél gyorsabban nyüzsögnek az atomok, annál melegebbnek érezzük.) Mivel az ûrben nagyon kevés atom található (Azért nem teljesen üres), nincs minek nyüzsögni, így alapvetõen hideg, illetve a jó kifejezés inkább az lenne, hogy magára az ûr egy darabkájára ez a fogalom nem értelmezhetõ.
Az ûrben nem igazán értelmes az a fogalom, hogy 'hideg'! Az ûrhajósoknak ott azért kell egy hõcserélõben ûrsétára mennni, mert ahol süt a Nap, ott nagy forróság van - ahol pedig nem, ott iszonyú hideg. Ez igaz a Holdon is, ahol nincs levegõ - de, ha lenne, úgy tudom, hogy akkor kb. 100000 évig ott is maradna. Magyarán, ha sikerülne légkört kelteni ott, akkor ennyi idõnként kéne újra pótolni az egészet. Ha a Marson sikerülne légkört létrehozni, akkor egyrészt az egyenlítõn egészen emberi körülmények lennének (mondjuk 30 fok délben, -60 éjfélkor) - másrészt ez a légkör évmilliókig ott is maradna. Jó nagy viharok lennének. Az összes égitestet tudja melegíteni az üvegházhatás is: a Földön 10-20 fokot melegít - a Vénuszon 100 fölött.
mert amstrong nem volt homoszexuális gagarinnal, és eért halt meg zámbó jimmy is, és akkor kezdték el énekelni hogy sajtból van a hold, meg amstrongék ott fuvolázták a katyúsát.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Miért nincs pontosan két szimmetriatengelyű háromszög?

2

Miért 's' az út jele?

Ez a kérdés a fizika házimban hogy miért pont s lett de sehol nem találtam rá választ. Előre is köszi ha valaki tudja!:)

8

Hogyan mérnéd meg a Föld kerületét?

6

Lehetséges-e, hogy volt a Marson növényi/állati élet 100-500 millió évvel ezelőtt, csak még nem fedeztük fel?

Lehetett víz, légkör is, míg el nem illant. Hideg, de az eszkimók is bírnák. Kéreggel v. páncéllal a sugárzást is bírhatták. Esetleg.

4

Van olyan anyag, ami irritálja a bőrt, de mégsem hagy maradandó nyomot vagy fájdalmat?

Szilárd vagy folyékony,könnyen beszerezhető anyagra gondolok.

5

Mi történik az ember testében olyankor amikor fájdalmat érez? (fizikailag)

7

Miért nem említik ezt így a fizikusok?

Tévé műsorben - oké az a legkevésbé tudomyáos - de könyvben se nagyon olvastam a következőről.
Ugye a Schrödinger macskája paradoxon-t, a hullámfüggvény összeomlását a sok világ értelmezéssel is magyarazható. Ezt is meg is melítik. Igen lehetnek párhuzamos dimenziók. Ezzel feloldva a valószínűségek kérdését és minden aminek eséle van az meg is történik de egy másik párhuzamos univerzumban.
A kétrés kísérlet kapcsán meg nem mondom melyik könyvben olvastam egyedül azt a magyarázatot - lehetséges magyarázatot ami nem tetszett az írónak sem - hogy egyszerűen csak arról van szó a sok világ értelmezés helyes. Olvastam egy cikket, hogy a végre "felfedezett" 1etlen egy Higgs bozon tömege is érdekes. És csak 1et találtak (azt hiszem) ez alátámaszthatja a sok világ értelmezést. Ha ez így van akkor mondhatju kazt, hogy a determinizmus sem egy filozófiai irányzat hanem tényleges magyarázata a világnak? Hogy igen is minden egyes esemény azért történik velünk mert ebben az univerzumban ennek így kell történnie?

11

Nem lehet az Univerzumból kimenni? Egyik barátnőm Tímea azt mondta mivel ő gimis hogy ezt tanulták, igaz az állítás?

6

Mi az a "dolog" ami, ha megnyomunk egy egy kissé felrázott SZÉNSAVAS ásványvizet, és kijön?

Hehe, kétértelmű...Kac.. :D Gondolom nem szén-dioxid, mert amikor lélegzünk, szén dioxidot állítunk elő, és még sem folyik ki sehonnan ez a "dolog".. :D

3

Mekkora az oxigén diffúzió sebessége levegőben?

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!