Találatok a következő kifejezésre: Miért van űrben hideg (1 db)

Miért van az űrben hideg?

Hisz a nap sugarai ott is jelen vannak, nem? Ennyi er?vel a holdon is meleg lehetne, hiszen azt is érik a nap sugarai, nem?

Legjobb válasz: Nem egészen, mert a holdnak nincs légköre, ezáltal nincs ami csapdába zárja a napsugarakat, és azok akadálytalanul nyelõdnek el, vagy verõdnek vissza a felszínrõl. A földön is azért van meleg, mert a tengerekrõl, illetve szárazföldrõl visszaverõdõ napsugarakat csapdába ejti a légkör( vízgõz, ózon stb...), és visszasugározza a felszínre. Ez az üvegházhatás, ami napjainkban egyre erõsebb, és ez érezhetõ is.

Nem egészen, mert a holdnak nincs légköre, ezáltal nincs ami csapdába zárja a napsugarakat, és azok akadálytalanul nyelõdnek el, vagy verõdnek vissza a felszínrõl. A földön is azért van meleg, mert a tengerekrõl, illetve szárazföldrõl visszaverõdõ napsugarakat csapdába ejti a légkör( vízgõz, ózon stb...), és visszasugározza a felszínre. Ez az üvegházhatás, ami napjainkban egyre erõsebb, és ez érezhetõ is.
A kérdező hozzászólása: tehát akkor ha valamilyen módon levegõ jutna a holdra és kialakulna a légkör (pl. algák vagy más egysejtûek megjelennének ott és termelnének oxigént) akkor a hold is felmelegedne?
Épp ezt tervezik a marson. -vagyis ez a koncepció, hogy így lehetne élhetõ körülményeket teremteni.
Ha a Földön nem lenne légkör itt is hideg lenne árnyékban vagy éjjel. Napon tükörtojást süthetnél, árnyékban meg hidegebb lenne, mint az Antarktiszon. A levegõ ami körülvesz az biztosítja az egyenletesebb hõeloszlást.
azért mert az univerzum összes meleg lényét a földre számûzték, ezért itt melegvan máshol meg hideg.
Szólni kellene J, és K ügynököknek, hogy jövõ héten itt lesz az összes ûrlakó az Andrássy úton! :)
A hõmérséklet, tulajdonképpen az adott anyagot alkotó molekulák átlagos mozgási energiája. (Minél gyorsabban nyüzsögnek az atomok, annál melegebbnek érezzük.) Mivel az ûrben nagyon kevés atom található (Azért nem teljesen üres), nincs minek nyüzsögni, így alapvetõen hideg, illetve a jó kifejezés inkább az lenne, hogy magára az ûr egy darabkájára ez a fogalom nem értelmezhetõ.
Az ûrben nem igazán értelmes az a fogalom, hogy 'hideg'! Az ûrhajósoknak ott azért kell egy hõcserélõben ûrsétára mennni, mert ahol süt a Nap, ott nagy forróság van - ahol pedig nem, ott iszonyú hideg. Ez igaz a Holdon is, ahol nincs levegõ - de, ha lenne, úgy tudom, hogy akkor kb. 100000 évig ott is maradna. Magyarán, ha sikerülne légkört kelteni ott, akkor ennyi idõnként kéne újra pótolni az egészet. Ha a Marson sikerülne légkört létrehozni, akkor egyrészt az egyenlítõn egészen emberi körülmények lennének (mondjuk 30 fok délben, -60 éjfélkor) - másrészt ez a légkör évmilliókig ott is maradna. Jó nagy viharok lennének. Az összes égitestet tudja melegíteni az üvegházhatás is: a Földön 10-20 fokot melegít - a Vénuszon 100 fölött.
mert amstrong nem volt homoszexuális gagarinnal, és eért halt meg zámbó jimmy is, és akkor kezdték el énekelni hogy sajtból van a hold, meg amstrongék ott fuvolázták a katyúsát.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Az idegsejtek tüzelésében van jelentősége a jelalaknak? Vannak egyáltalán különbségek?

Azt tudom, ha elekródákkal mérünk, akkor vannak különbségek, de az mérési pontatlanság. Az a kérdésem, hogy tudjuk-e hogy valójában vannak-e lényeges különbségek, és hogy számít-e valamit a jel alakja? A neurális kódhoz lehet-e köze?

0

A Gravitáció és Elektromágnesesség különbsége?

Arra lenék kíváncsi mi a különbség a kettő között!

24

Induktív ellenállás lehet komplex szám?

Egy tekercs induktív ellenállását mértem és eredményül légmaggal egy komplex számot kaptam, vasmaggal már valós szám jött ki. Ez reális dolog vagy elmértem valamit?

4

A vektor miért irányított szakaszok egy serege?

Az a tippem, hogy felbontható egy vektor végtelen sok kis vektor összegére, igazam van vagy zöldeket beszélek?

3

Az arab számok miért így néznek ki?

4

Belső-Föld, igaz vagy Fikció?

Nagyon kíváncsi lennék rá,kinek mi a véleménye erről!
Sokat olvastam a témáról és vannak elég hihetetlen és elég hihető írások és beszámolók a témáról!
Hátha van olyan ember aki többet is tud!

9

Mi a neve és milyen messze van a legtávolabbi galaxis?

Ha jól emlékszem a hubble teleszkóp 3 hónapig fókuszált a nagy semmire amikor meglátta az évmilliárdokkal ezelőtti galaxisokat melyeknek nem spirál formájuk van.

2

Milyen módszerrel, algoritmussal generálhatok álprímeket? Olyan számokat, amelyek átmennek a Miller-Rabin prímteszten (pl.2-es alappal), és mégsem prímek.

Lehetőleg könnyen, gyorsan, egyszerűen szgéppel. Köszi!

0

Hogy lehet harmadfokú egyenlet gyökeiből visszafejteni az egyenletet?

Meg van adva:
x1=1/2
x2=2/3
x3=4

Tudom, hogy lehet végtelen sok megoldása. De nekem bőven elég egyetlen egyenlet felírása.

6

Szilárdtest fizikával foglalkozó könyvek?

Pár ilyen könyv érdekelne, ami érthetően, bizonyításokkal írja le a szilárdtest fizikát vagy inkább kondenzált anyagok fizikáját.

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!