Találatok a következő kifejezésre: Miért van űrben hideg (1 db)

Miért van az űrben hideg?

Hisz a nap sugarai ott is jelen vannak, nem? Ennyi er?vel a holdon is meleg lehetne, hiszen azt is érik a nap sugarai, nem?

Legjobb válasz: Nem egészen, mert a holdnak nincs légköre, ezáltal nincs ami csapdába zárja a napsugarakat, és azok akadálytalanul nyelõdnek el, vagy verõdnek vissza a felszínrõl. A földön is azért van meleg, mert a tengerekrõl, illetve szárazföldrõl visszaverõdõ napsugarakat csapdába ejti a légkör( vízgõz, ózon stb...), és visszasugározza a felszínre. Ez az üvegházhatás, ami napjainkban egyre erõsebb, és ez érezhetõ is.

Nem egészen, mert a holdnak nincs légköre, ezáltal nincs ami csapdába zárja a napsugarakat, és azok akadálytalanul nyelõdnek el, vagy verõdnek vissza a felszínrõl. A földön is azért van meleg, mert a tengerekrõl, illetve szárazföldrõl visszaverõdõ napsugarakat csapdába ejti a légkör( vízgõz, ózon stb...), és visszasugározza a felszínre. Ez az üvegházhatás, ami napjainkban egyre erõsebb, és ez érezhetõ is.
A kérdező hozzászólása: tehát akkor ha valamilyen módon levegõ jutna a holdra és kialakulna a légkör (pl. algák vagy más egysejtûek megjelennének ott és termelnének oxigént) akkor a hold is felmelegedne?
Épp ezt tervezik a marson. -vagyis ez a koncepció, hogy így lehetne élhetõ körülményeket teremteni.
Ha a Földön nem lenne légkör itt is hideg lenne árnyékban vagy éjjel. Napon tükörtojást süthetnél, árnyékban meg hidegebb lenne, mint az Antarktiszon. A levegõ ami körülvesz az biztosítja az egyenletesebb hõeloszlást.
azért mert az univerzum összes meleg lényét a földre számûzték, ezért itt melegvan máshol meg hideg.
Szólni kellene J, és K ügynököknek, hogy jövõ héten itt lesz az összes ûrlakó az Andrássy úton! :)
A hõmérséklet, tulajdonképpen az adott anyagot alkotó molekulák átlagos mozgási energiája. (Minél gyorsabban nyüzsögnek az atomok, annál melegebbnek érezzük.) Mivel az ûrben nagyon kevés atom található (Azért nem teljesen üres), nincs minek nyüzsögni, így alapvetõen hideg, illetve a jó kifejezés inkább az lenne, hogy magára az ûr egy darabkájára ez a fogalom nem értelmezhetõ.
Az ûrben nem igazán értelmes az a fogalom, hogy 'hideg'! Az ûrhajósoknak ott azért kell egy hõcserélõben ûrsétára mennni, mert ahol süt a Nap, ott nagy forróság van - ahol pedig nem, ott iszonyú hideg. Ez igaz a Holdon is, ahol nincs levegõ - de, ha lenne, úgy tudom, hogy akkor kb. 100000 évig ott is maradna. Magyarán, ha sikerülne légkört kelteni ott, akkor ennyi idõnként kéne újra pótolni az egészet. Ha a Marson sikerülne légkört létrehozni, akkor egyrészt az egyenlítõn egészen emberi körülmények lennének (mondjuk 30 fok délben, -60 éjfélkor) - másrészt ez a légkör évmilliókig ott is maradna. Jó nagy viharok lennének. Az összes égitestet tudja melegíteni az üvegházhatás is: a Földön 10-20 fokot melegít - a Vénuszon 100 fölött.
mert amstrong nem volt homoszexuális gagarinnal, és eért halt meg zámbó jimmy is, és akkor kezdték el énekelni hogy sajtból van a hold, meg amstrongék ott fuvolázták a katyúsát.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Ha az angolok átállnának a jobboldali közlekedésre, rövidebb vagy hosszabb lenne egy nap? Miért?

Fizika tanárom adta fel a kérdést. Ha megoldjuk precízen nem kell zh-t írni,azonnal 5ös. Nos ha valaki tudna legalább vmi féle kiindulópontot adni,segíteni annak hálás lennék,köszönöm

1

Virágos növények iparos szaporodásában segítene valaki?

-speciális virágtípusok
-érdekes megporzások
-magok elterjedése(különlegességek)
-ivaros szaporodás evolúciós szerepe
Keresgettem az interneten, de nem találtam semmit.Mindről kéne írnom+képek..:(

0

A 3dl térfogatú, 25 °C hőmérsékletű üdítő italt jégkockákkal akarjuk lehűteni. Legalább hány db 5g tömegű jégkockát kell beledobnunk, hogy az ital hőmérséklete 15 °C legyen? (Az ital fajhője: c=4, 2 kJ/kg*°C, a jég olvadáshője L=334 kJ/kg)

4

Ez viccesen fog . Hangzani! Félek a pókoktól. De közbe szeretem őket! és csodálom . érdekelnek meg venni akarok most egy madár pókot! Miért van ez hogy félek közben szeretem?

3

Miért nem tudunk a Himalája tetején húslevest főzni? (fizika) a téma kör a hőjelenségek

2

Tudtátok, hogy a Föld lapos?

Megvilágosodtam! :D
Lapos a Föld!

6

5 mol NH3 (alsó index) előálításához mekkora tömegű N-re és mekkora térfogatú 83, 3 mg/dm3 (felső index) sűrűségű h-ra van szükség?

megvan az eredmény, csak ellenőrzök

0

Hogy számoljam ki? SOS!

A feladat a következő: Egy gyerek kerékpárjára felugorva, 1m/s-os kezdősebességgel indul, majd 2m/s2 nagyságú gyorsulással eléri a 7m/s nagyságú sebességet. Ezután hirtelen fékeznie kell, és 2 másodperc alatt sikerül megállnia. (A feladat többi részében ábrázolni kell a gyorsulást, a sebességet és a megtett útját az idő függvényében grafikonokon.) Igazából én arra lennék kíváncsi, hogy hogyan tudnám a t1-et kiszámolni, hogy az 1-ről 7m/s-ra gyorsulást mennyi idő alatt teszi meg. Az s1-et kiszámoltam, az 3m lett, az s2 pedig 14m lett. Ezek jók? És azt szeretném kérni, hogy a t1-et a négyzetes úttörvényt átalakítva adjátok meg! (Ha ez lehetséges!) :) Köszönöm a segítséget! :)

1

Hány fok van Magyarországon 3, 5 km mélyen? (a föld alatt)

Földrajzházi, nem találok semmit a neten.

5

Mit lehet mondani a hőmérsékleti sugárzás energia sprektumáról?

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!