Találatok a következő kifejezésre: Miért van űrben hideg (1 db)

Miért van az űrben hideg?

Hisz a nap sugarai ott is jelen vannak, nem? Ennyi er?vel a holdon is meleg lehetne, hiszen azt is érik a nap sugarai, nem?

Legjobb válasz: Nem egészen, mert a holdnak nincs légköre, ezáltal nincs ami csapdába zárja a napsugarakat, és azok akadálytalanul nyelõdnek el, vagy verõdnek vissza a felszínrõl. A földön is azért van meleg, mert a tengerekrõl, illetve szárazföldrõl visszaverõdõ napsugarakat csapdába ejti a légkör( vízgõz, ózon stb...), és visszasugározza a felszínre. Ez az üvegházhatás, ami napjainkban egyre erõsebb, és ez érezhetõ is.

Nem egészen, mert a holdnak nincs légköre, ezáltal nincs ami csapdába zárja a napsugarakat, és azok akadálytalanul nyelõdnek el, vagy verõdnek vissza a felszínrõl. A földön is azért van meleg, mert a tengerekrõl, illetve szárazföldrõl visszaverõdõ napsugarakat csapdába ejti a légkör( vízgõz, ózon stb...), és visszasugározza a felszínre. Ez az üvegházhatás, ami napjainkban egyre erõsebb, és ez érezhetõ is.
A kérdező hozzászólása: tehát akkor ha valamilyen módon levegõ jutna a holdra és kialakulna a légkör (pl. algák vagy más egysejtûek megjelennének ott és termelnének oxigént) akkor a hold is felmelegedne?
Épp ezt tervezik a marson. -vagyis ez a koncepció, hogy így lehetne élhetõ körülményeket teremteni.
Ha a Földön nem lenne légkör itt is hideg lenne árnyékban vagy éjjel. Napon tükörtojást süthetnél, árnyékban meg hidegebb lenne, mint az Antarktiszon. A levegõ ami körülvesz az biztosítja az egyenletesebb hõeloszlást.
azért mert az univerzum összes meleg lényét a földre számûzték, ezért itt melegvan máshol meg hideg.
Szólni kellene J, és K ügynököknek, hogy jövõ héten itt lesz az összes ûrlakó az Andrássy úton! :)
A hõmérséklet, tulajdonképpen az adott anyagot alkotó molekulák átlagos mozgási energiája. (Minél gyorsabban nyüzsögnek az atomok, annál melegebbnek érezzük.) Mivel az ûrben nagyon kevés atom található (Azért nem teljesen üres), nincs minek nyüzsögni, így alapvetõen hideg, illetve a jó kifejezés inkább az lenne, hogy magára az ûr egy darabkájára ez a fogalom nem értelmezhetõ.
Az ûrben nem igazán értelmes az a fogalom, hogy 'hideg'! Az ûrhajósoknak ott azért kell egy hõcserélõben ûrsétára mennni, mert ahol süt a Nap, ott nagy forróság van - ahol pedig nem, ott iszonyú hideg. Ez igaz a Holdon is, ahol nincs levegõ - de, ha lenne, úgy tudom, hogy akkor kb. 100000 évig ott is maradna. Magyarán, ha sikerülne légkört kelteni ott, akkor ennyi idõnként kéne újra pótolni az egészet. Ha a Marson sikerülne légkört létrehozni, akkor egyrészt az egyenlítõn egészen emberi körülmények lennének (mondjuk 30 fok délben, -60 éjfélkor) - másrészt ez a légkör évmilliókig ott is maradna. Jó nagy viharok lennének. Az összes égitestet tudja melegíteni az üvegházhatás is: a Földön 10-20 fokot melegít - a Vénuszon 100 fölött.
mert amstrong nem volt homoszexuális gagarinnal, és eért halt meg zámbó jimmy is, és akkor kezdték el énekelni hogy sajtból van a hold, meg amstrongék ott fuvolázták a katyúsát.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Valaki elmagyarazna ezt az atalakitast?

ugalmassagi atalakitas

k=70N/cm= N/m

Hogyan kell elvegezni?

1

Genetika! Segitetek a biologia hazimban?

Mi a valoszinusege annak, hogy ket heterozigota barna szemu szulo hazassagabol kekszemu lany szulessen? Mi a valoszinusege annak, hogy a masodik kekszemu, lany lesz?

IX osztaly, matematika-informatika angol intenziv szak, kerem segitsetek!

2

Tudnátok segíteni reakcióegyenletekben, illetve ionegyenletekben?

1:kérdés: Ennél a reakciónál HNO3 vagy H2o képződik??

2 AgNO3 + 2 NaOH = Ag2O + 2 NaNO3 + H2O
2 AgNO3 + NaOH = Ag2O + NaNO3 + HNO3

(Vagy ez csak attól függ, hogy egy/vagy két mól NaOH-val reagáltatom?)

2.kérdés:

Ag+(aq) + NO3-(aq) + H+(aq) + Cl-(aq) = AgCl(aq) + H+(aq) + NO3-(aq)

2Ag+(aq) + 2NO3-(aq) + 2Na+(aq) + 2OH-(aq) = Ag2O + 2Na+(aq) + 2NO3-(aq) + H2O(l)

Zn(sz) + 2H+(aq) + 2Cl-(aq) = Zn2+(aq) + 2Cl-(aq) + H2(g)

Ezek az ionegyenletek egyirányű, vagy megfordítható??

2

Hogyha nektek világos a geometria akkor nagyon szépen kérném a segítségeteket? Nem tudom pontosan ezekre a kérdésekre a választ

1. Milyen alakzatokat lehet síkra és gombre is rajzolni? Mi ennek az oka? 2. Hasonlítsuk ossze a síkot és a gombot az alábbi tulajdonságok szerint: a, Egy pont hány és milyen részre bont egy olyan egyenest, amin rajta van? b, Milyen lehet két egyenes kolcsonos helyzete síkon és gombon? c, Két pont hány és milyen részre bont egy olyan egyenest, amin rajta vannak? 3. Mi veszi át az egyenes szerepét a gombon? A síkbeli egyenes milyen tulajdonságát vittuk át a gombre? ( itt példa is jo lesz) 4. Ha két pont van a gombon, hány egyenest rajzolhatunk amik osszekotik oket? (a választ megmagyaráznátok? ) 5. Irjuk le hogyan tudjuk megmérni egy gombon a pontok kozotti távolságot. 6. Hasonlítsuk ossze a síkkal, hogy milyen kapcsolat áll fenn egy gombon rajzolt háromszogek belso szogei kozott?
nem nagyon értem a geometriát és lehet, hogy a válaszaitok ezekre a kérdésekre segítenének a tanulásban
a geometriai fogalmakat bárki bemagolhatja, de én megszeretném érteni oket :)

1

Valaki elmagyarázza a lenti kifejezéseket?

Mit jelentenek: dimerizálódás, monomer? Előre is köszönöm!

2

Hogy számolom ki egy ferdén támadó erő vízszintes és függőleges komponensét?

Úgy hallottam, hogy a szinusz, és a koszinusz tétellel, de melyik melyik?

3

Miért kell a robbanás során fojtást alkalmazni?

2

Hanghullámra hatással van a gravitáció?

3

Valóban a Mariana-árok a Föld legmélyebb pontja?

A neten olvastam, hogy egy hatalmas vízalatti obeliszk szerű dolog található a Csendes-óceánban. Helyszínének koordinátáit is megadták : 32°30'07.74"S 149°52'46.51"W
Megnéztem a Google Earth nevű programmal és tényleg látható. kb 5000 méteres mélységben 3 toronyszerű képződmény, amelyikből a legnagyobb 3 km magas közvetlenül mellettük pedig egy szakadék található, ahol 11 737 méteres mélységet is mutatott a program. Ez igaz vagy esetleg valami hiba lenne?

3

Fél év alatt fel lehet készülni fizika érettségire?

3 évig tanultam fizikát gimiben de csak alapórán mozaikos könyvből tanultunk. Egyedül fel tudnék belőle készülni vagy kellene egy tanár hozzá? Fogorvosira akarok menni és nem tudom eldönteni h kémia vagy fizikát válasszam mert csak a számolás részétől félek nagyon.

8

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!