Találatok a következő kifejezésre: Miért van sok (2050 db)

Miért van sok családban olyan rokon, aki szeret más életébe beleavatkozni és ítélkezni? Miért pont a saját családom akar rosszat?

Évente kb. egyszer találkozunk velük. Amikor idejönnek akkor is süt róluk a lenézés, és folyton kioktatnak minket, hogy mit csinálunk rosszul. Miért van ez? Miért nem lehet egy-egy ilyen látogatás során nyugodtan meginni egy kávét, esetleg megebédelni. Miért fúrják a másikat, amikor semmi rosszat nem tettünk ellenük?

Legjobb válasz: Sok ember általában szeret mások életébe belekotyogni, ismerõs, barát, szomszéd. Nyilván a saját családjukban, famíliájukban is ezt teszik, mert róluk esetleg többet tudnak, s mivel rokonok, feljogosítva is érzik magukat, hogy õ "sokkal jobban tudják", hogy a másik rokonynak mit kellene tennie, neki mi lenne a jobb. Nálunk is van ilyen. Rá se rántok, mindig másra terelem a szót, amikor a magánéletünkben akar kurkászni.

Sok ember általában szeret mások életébe belekotyogni, ismerõs, barát, szomszéd. Nyilván a saját családjukban, famíliájukban is ezt teszik, mert róluk esetleg többet tudnak, s mivel rokonok, feljogosítva is érzik magukat, hogy õ "sokkal jobban tudják", hogy a másik rokonynak mit kellene tennie, neki mi lenne a jobb. Nálunk is van ilyen. Rá se rántok, mindig másra terelem a szót, amikor a magánéletünkben akar kurkászni.
az én rokonságomban is ez van.Ráadásul mindig arra kíváncsiak milyen rossz dolog történt a családban amin aztán csámcsoghatnak....
Az ilyen rokonokat egész egyszerûen hanyagolni kell.Vagy szólni nekik, hogy azért ez így nagyon nem oké.
Mert magyarok. Nem csak a rokonaid ilyenek, ez az erõszakos mindentudás, beképzeltség, egoizmus, "majd én megmondom, hogy hol a szálka benned, de bennem még a gerenda sem számít" stílus az egész népre jellemzõ.
A kérdező hozzászólása: Nálunk is ez van utolsó. Mindig a rosszról kérdeznek... Én soha többet nem hívom õket, ha jönni akarnak, akkor pedig nem leszünk otthon. Ma végleg betelt a pohár.
Te legalább megteheted ezt. :/ De már nekem is csak egy év... :D 17/L
Nem azért de miért kell elmondani? és ha késõbb a régen elmondott dolgokkal akarnak ártani, akkor meg Te is vegyél valami hasonló történetet az Õ familiájukból visszavágás képen. Ha ez sem segít akkor mond meg nekik, hogy nem akarsz velük találkozni. Ennyi.

Miért van sok autó alapjáratában hiba? Hibás a motor? Nem egyenletes a motorzaja!

Sokszor hallgatok egy autót hangját perceken át, mert várok valakire, vagy bármi, és alapjáraton mikor megy a motor, nem folyamatos a hangjuk.

Legjobb válasz:
Amit nem tudsz: Az automata klíma elindul, leáll. A hûtõventilátor elindul, leáll... Mindegyik számottevõ teljesítményt vesz fel az elektromos rendszerbõl. Ez a teljesítmény összemérhetõ a motor alapjárati teljesítményével. Bekapcsolásukkor leesne a fordulatszám (kis torpanás azért van), a motorvezérlõ elektronika azonnal korrigál, nyitja az alapjárati vezérlõ motorral a fojtüszelepet megkerülõ csatornában található alapjárati szelepet, ameddig a fordulat be nem áll az elõírt értékre. Nagy fogyasztó lekapcsolásakor ugyanez játszódik le visszafelé. Visszakérdezek: miért nem tudja egy hozzá nem értõ laikus elképzelni, hogy az autógyárakban mérnökök vannak, és nem hülyék? Hogy nincsenek olyan problémák, amik egy dugóban ácsorogva 3 perc alatt kipattannak a laikus fejébõl... Hidd el, nincs olyan dolog, amire a gyártók ne gondoltak volna. Bizonyára sok motort hajtottak szét (szó szerint) fékpadon, mire egy-egy modellbe bekerült a végleges változat.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Amit nem tudsz: Az automata klíma elindul, leáll. A hûtõventilátor elindul, leáll... Mindegyik számottevõ teljesítményt vesz fel az elektromos rendszerbõl. Ez a teljesítmény összemérhetõ a motor alapjárati teljesítményével. Bekapcsolásukkor leesne a fordulatszám (kis torpanás azért van), a motorvezérlõ elektronika azonnal korrigál, nyitja az alapjárati vezérlõ motorral a fojtüszelepet megkerülõ csatornában található alapjárati szelepet, ameddig a fordulat be nem áll az elõírt értékre. Nagy fogyasztó lekapcsolásakor ugyanez játszódik le visszafelé. Visszakérdezek: miért nem tudja egy hozzá nem értõ laikus elképzelni, hogy az autógyárakban mérnökök vannak, és nem hülyék? Hogy nincsenek olyan problémák, amik egy dugóban ácsorogva 3 perc alatt kipattannak a laikus fejébõl... Hidd el, nincs olyan dolog, amire a gyártók ne gondoltak volna. Bizonyára sok motort hajtottak szét (szó szerint) fékpadon, mire egy-egy modellbe bekerült a végleges változat.

Miért van a cinegének olyan sok fiókája, és miért van sokkal kevesebb a bagolynak? A lányom 2. -os köri könyvében van a kérdés.

Legjobb válasz: Nem a kérdéshez: Papagájokat tenyésztek. És néha eszembe jutott, hogy milyen fura is ez a természet. Míg egy kis hullámos papagáj pár volt, hogy 14 tojást is lerakott, és fel is nevelte a fiókákat. Addig pl. egy ara rak 3 at és akkor már örülhetsz. A legkisebb rakja a legtöbbet, alig fér el rajtuk, a legnagyobbak meg a legkevesebbet.

Nem a kérdéshez: Papagájokat tenyésztek. És néha eszembe jutott, hogy milyen fura is ez a természet. Míg egy kis hullámos papagáj pár volt, hogy 14 tojást is lerakott, és fel is nevelte a fiókákat. Addig pl. egy ara rak 3 at és akkor már örülhetsz. A legkisebb rakja a legtöbbet, alig fér el rajtuk, a legnagyobbak meg a legkevesebbet.
más szaporodási stratégiát követnek. 2 van: a K (konstans) és R (reproduktív) jellemzõen minél kisebb egy faj annál több utódot hoz a világra lásd egerek... elefántok Okai a predátorok (ragadozók) száma: a baglyoknak kevesebb természetes ellenségük van, mint a cinkéknek a táplálék rendelkezésre állása és sok esetben az utódok gondozásbeli különbségek (bár ez már lehet hogy inkább okozat)


Miért nem vigyáztok jobban kedvencetekre? Miért van sok házi cica, valamint kutya sok esetben az országúton?

15 éve vezetek, talán még egy békának se ártottam ez alatt az idő alatt az utakon. Ma reggel mégis baj történt, elütöttem egy gyönyörű perzsa cicát. Kérlek Titeket, jobban vigyázzatok rájuk. Annyira sajnálom.

Legjobb válasz: Kutyákat én se értem miért nem lehet otthon tartani az udvaron belül.Macskák más tészta azt nem tudod bezárni azok mennek állandóan.

Kutyákat én se értem miért nem lehet otthon tartani az udvaron belül.Macskák más tészta azt nem tudod bezárni azok mennek állandóan.
Hát egy macskával nem lehet mit csinálni. :( Szerencsére a mienk nem nagyon jár már el (nem csoda, hiszen idén már 14 éves), de régen õ is nagyon járkálós volt. Még jó, hogy olyan környéken élünk, ahol azért nagyobb nyugalom van, mint egy országút mellett, de két másik macskánk nekünk is tûnt már el. (Mondjuk nem biztos, hogy autó ütötte el õket, más miatt is eltûnhettek. :()
Igen, sajnos a cicák mennek, ha dolguk van, sajnálom a cicát meg téged is, velem is elõfordult már, hogy sötétben átmentem egy cicán, de már el volt ütve, ott feküdt az úton, aki elütötte, arra nem vette a fáradtságot, hogy levigye az útról..nagyon kellemetlen volt, remélem többet nem fordul elõ, sem ez, sem az, hogy elütök valamilyen állatot..
Amikor életemben elõször elütöttem egy állatot (egy vadnyulat), végigbõgtem az utat hazáig, úgy sajnáltam. Azóta már 2x ütöttem el kutyát, mind a gazdi figyelmetlensége miatt... Nekem is vannak kutyáim, soha nem mennének ki az utcára póráz nélkül, számomra is érthetetlenek a felelõtlen állattartók... :( Próbáld meg túltenni magad rajta, sokkal nagyobb baj is történhetett volna, akár a te sérülésedet is okozva....
A kutyákat könnyebb bent tartani.A macskát úgy lehet hogy 3 méter magas betonkerítéssel körbe venni a házat és minden kaput , rést úgy oldani meg hogy a macsek ne férjen ki.De ez lehetetlen , a másik megoldás hogy házban tartod a macskát.
Sajnos a cicát nem lehet bent tartani, még 3 méteres kerítéssel sem! Sajnos én is vesztettem el így cicát pedig olyan helyen lakom ahol óránként elmegy egy autó. De az is gond, hogy az emberek többsége úgy gondolja hogyha a macska kinn van akkor az kóbor, meg nem is tekintenek rá olyan háziállatként mint egy kutyára. Fel se fogják, hogy az a "kóbor büdös dög" egy idõs ember egyetlen társa, egy kisgyerek legjobban szeretett játszó pajtása vagy egy család kiemelt tagja!

Székesfehérváron miért van sok cigány? Miért van Székesfehérváron sokkal több cigány a többi városhoz képest?

Minden városban ahol eddig jártam jóformán egy árva cigányt sem látni, de Székesfehérváron hemzsegnek. Miért van ez? Székesfehérváron, hogy-hogy nagyobb arányban vannak cigányok, mint más városokban?

Legjobb válasz: Mondd, Miskolcon, Salgótarjánban, Ózdon jártál már? :D

Mondd, Miskolcon, Salgótarjánban, Ózdon jártál már? :D
A kérdező hozzászólása: #9 A térképet elnézve pont azokon a területeken, régiókban nem jártam, ahol sok cigány van. Vagyis az alábbi régiókban NEM voltam még: Dél-Dunántúl, Észak-Magyarország és Észak-Alföld. A térkép szerint itt még több cigány van. Bele se merek gondolni, hogy milyen rossz lehet ott. Itt Székesfehérváron is már túl sok a cigány...
Tényleg ajánlom, hogy nézz körül, mert a cigányok döntõ többsége falvakban lakik, igaz, valóban nem elsõsorban Fejér megyében. Létezik egy sokkal-sokkal jobb térkép, mint ez: http://www.vati.hu/static/otk/img/roma.gif Viszont a trendeket ez is nagyjából mutatja (pl. Zalában a mutatottnál azért többen élnek) Egyébként - csakhogy egy itt felvetett tipikus sztereotípiára is reagáljak - Dél-Baranyában, ahol több olyan falu is van, ahol a cigányok aránya meghaladja a 80%-ot, a cigány-magyar együttélés sokkal-sokkal jobb, mint egyes nagyvárosokban, de ez elmondható pl. Nyíregyháza környékérõl is. Egy szó mint száz: Miskolcon, Ózdon, Nyíregyházán, Pécsen, Nagykanizsán, Tatabányán, Barcson, Esztergomban, Salgótarjánban stb. sokkal több cigány él, de ez idõszakonként és területileg is változik (pl. attól függ, melyik városrészben laksz/jársz), mindenesetre szubjektív.
A kérdező hozzászólása: Majd lenétek Ózdra és Miskolcra ha lesz egyáltalán pénz. :D
A kérdező hozzászólása: #3 Falvakban eddig még soha az életben nem láttam cigány. Csak és kizárólag nagyvárosokban. Még nyáron se látni errefele cigányokat falun.
Ja gyere el Miskolcra :)
Tetszik nekik Fehérvár!! Ám valóban menj el Ózdra, Miskolcra, , ,
Ja, hogy válaszoljak is a kérdésre: jön a tél, a falusi cigányok ilyenkor a városi rokonsághoz költöznek, ugyanis nincs gáz a putrijukban, a városban meg távhõ van. Lophatnának fát, de nem kényelmesebb a seg.güket mereszteni?
Akkor gyere el egyszer és nézz körül :D. Székesfehérvárt mindjárt nem fogod olyan rosszul megítélni.
A kérdező hozzászólása: Miért kellett volna ott járnom? Az Észak-Tiszántúlon még soha az életben nem jártam, sõt még a közelében sem.
Nézd, erre csak azt tudom írni, hogy mindannyian sok mindent megtapasztalunk a környezetébõl érkezõ emberi megnyilvánulásokból, jókat és rosszakat egyaránt. Azonban ha egyszer véletlenül elkeverednél egy olyan faluba, ahol csakis és kizárólag cigányok laknak (több ilyen falu is létezik Magyarországon, pl. Alsószentmárton), meg lennél lepõdve, hogy mennyire "rendben van" minden.

Tanárnők között miért van sok gyermektelen?

Talán nem szeretik a férfiakat?

Legjobb válasz: Én tanárként végeztem, és nem véletlenül nem a szakmában dolgozom. Gyûlölöm a sok buta embert, aki ítélkezik a tanárok felett. Fogalmatok sincs, mekkora felelõsség és mekkora stressz van a tanárok vállán! Ismeritek pl a mai tiniket? Akiknek 14 évesen már ciki szûznek lenni? És akit lehetetlen motiválni, vagy arra rábírni hogy legalább az órán felejtse el az okostelefonját? És akik beleböfögnek az arcodba, és szarnak rá, hogy a beledet kidolgozod azért, hogy érdekes feladatokkal próbáld izgalmasabbá tenni az órát? Arról nem beszélve, hogy az a munkád, hogy minden nap emberek elé kell kiállni és beszélni, amit sokan nem is képesek megcsinálni? Kívánom a sok tudatlanul ítélkezõnek, hogy egyszer tartson meg egy órát egy mai gimnáziumban, aztán jöjjön a túlóra-szöveggel. Ja meg azzal, hogy õ valószínûleg legalább duplaannyit keres, mint akármelyik tanár.

Hármas válaszoló vagyok, a magyartanár: A tanároknak megvan a KÖTELEZÕ ÓRASZÁMA, ami bõven túllóg azon, hogy 8-tól 1-ig tanít, és szevasz. Hétfõn, szerdán és pénteken 9-tõl 14:35-ig vannak óráim, ezután dolgozatok javítása, órákra készülés.Igen, mert tudjátok én egy olyan tanár vagyok, aki nem ledarálja a könyvbõl az anyagot, hanem játékokkal készül, érdekes szövegeket visz stb. Egy témazáró dolgozat kijavítása 10 perc minimum, ha fogalmazás van benne még több, ha egy osztályt 30 fõnek veszünk, az háromszáz perc, ami 5 óra, de ha nagyon leakarom csökkenteni, már pedig még kevés idõt is szántam rá, akkor is minimum 3 óra.Kedden van 0. órám, és fakultáció a 8. órában.Azaz héttõl 4-ig bent vagyok.És másnap nem mondhatom azt a diákoknak, hogy bocs nem volt idõm dolgozatot elõállítani, vagy most nem tudok megnyikkanni.Számomra fontos az, hogy tekintélyes tanár legyek, ezért igyekszem a teszteket nem 3 hét után kiosztani.Örülök, hogy szeretik, amit és ahogy csinálom, ezért igenis lényeges, hogy készüljek.Én nem vállalok magántanítást, de aki igen, mert a tanári fizetésbõl nem tud megélni, az még ennél is többet dolgozik.
Én tanárként végeztem, és nem véletlenül nem a szakmában dolgozom. Gyûlölöm a sok buta embert, aki ítélkezik a tanárok felett. Fogalmatok sincs, mekkora felelõsség és mekkora stressz van a tanárok vállán! Ismeritek pl a mai tiniket? Akiknek 14 évesen már ciki szûznek lenni? És akit lehetetlen motiválni, vagy arra rábírni hogy legalább az órán felejtse el az okostelefonját? És akik beleböfögnek az arcodba, és szarnak rá, hogy a beledet kidolgozod azért, hogy érdekes feladatokkal próbáld izgalmasabbá tenni az órát? Arról nem beszélve, hogy az a munkád, hogy minden nap emberek elé kell kiállni és beszélni, amit sokan nem is képesek megcsinálni? Kívánom a sok tudatlanul ítélkezõnek, hogy egyszer tartson meg egy órát egy mai gimnáziumban, aztán jöjjön a túlóra-szöveggel. Ja meg azzal, hogy õ valószínûleg legalább duplaannyit keres, mint akármelyik tanár.
Nincs a tanárnõk között sok gyermektelen. És valóban a tanári munka nem olyan, amit délután 4-kor fejeznek be, hanem olyan, amit délután 1-kor. Ki ne találja már bárki, hogy bármilyen lelkiismeretes is egy tanár, idõben többet dolgozik, mint más aki teljes munkakörben dolgozik.
A tanári munka nem olyan, amit délután négykor befejezel -ha valóban a hivatásos, nem csak a munkád. Másrészt pedig alapesetben sok módja ismerkedni nincs, mert apukaval nem kellene, ha eljár szórakozni milyen példát mutat.....
Rossz lehet fél 8-tól 2-3-ig dolgozni. Én 7 fél 8 között megyek és fél ötkor kezdem a túlórát. Amúgy a fél rokonságom tanító, vagy tanár és pontosan látom, hogy Õk mennyit dolgoznak idõben és a rokonságom másik fele mennyit dolgozik. Gyerekvállalás szempontjából az egyik legjobb szakma.
Én is csupa gyerekes tanárt ismerek, de biztos van aki megcsömörlik és azért gyerektelen :)
Én tanárok közt dolgozom, kb a 90%nak van gyereke, férje, páran most terhesek...mégis mire gondolsz? Régebben talán tényleg vénlányok voltak, mert amikor 15 évesen mások férjhez mentek, õk a tanulást választották és utána már esélyük sem volt férjhez menni. De az egy más világ volt.
Utolsó! En dolgoztam iskolában, igaz nem mint tanár. A tanár es a tanító bent volt mar fel nyolckor, várta a gyerekeket, vagy a szülõket. Leadta a napi 5-6 óráját, ami mint tudjuk 45 perc csupán, utána belekezdett a dolgozat javításba vagy a korrepetalasba, aztán pedig az "önkéntes" tanorat kívüli munkába, mint pl az iskola dekoralasa, program tervezés, disco szervezése, stb. A napközis tanító mar 11 kor bent van, o a tanorat kívüli programmal kezd, aztán lehúzza a napközis mûszakot es meg tart egy szakkort, ami szinten "önkéntes". A napközis ugyan ötkor mehet, de a delelottosok 2-3nal nem indulnak korábban haza, sot olyan is volt, aki rendszeresen 4 utan végzett a sok "önkéntes" munkával.....
Nos, én középiskolai magyartanár vagyok, ezáltal rengeteg tanár ismerõsöm van.Szinte mindnek van férje, és gyereke.Én 30 éves vagyok, és most várjuk az elsõ babánkat, 34 hetes vagyok.
Szia! Egyetértek az elsõvel, és hozzátenném, hogy manapság nem csak a tanárnõknek, hanem másnak is nagyon nehéz megfelelõ apajelöltet találni. A mostani huszonévesek nagy része szingli emiatt.
Nekem a férjem magyartanár és én is iskolában dolgozom. Én is azt hittem addig, hogy hawai a tanárok élete, de sajnos nem. Nagyon le vannak terhelve, pofátlan agresszív gyerekek közt, akikben semmi tisztelet, drogoznak isznak, cigiznek, a legutolsó dolog ami érdekli õket a tanulás. Látom a férjemen, mennyire fáradt nap mint nap, és nem egyig dolgozik, hanem van, hogy negyed négyig folyamatosan órája van, hazajön, dolgozatjavítás stb. Le a kalapom a pedagógusok elõtt, én semmi pénzért nem csinálnám.

Miért van sok embernek a bal szemöldökének a végén az orra fele egy kis hiány?

Mostanában egyre többször veszem ezt észre,mit?l van?

Legjobb válasz: Ó semmi bajom a szemöldökömmel,de nem egy embernél vettem már észre,hogy sok embernek a bal szemöldökének a jobb végén van egy kis hiány,vagyis van ott is szemöldöke de hiányos!Nem mintha zavarna csak kíváncsi vagyok rá,hogy mitõl van.

A kérdező hozzászólása: Ó semmi bajom a szemöldökömmel, de nem egy embernél vettem már észre, hogy sok embernek a bal szemöldökének a jobb végén van egy kis hiány, vagyis van ott is szemöldöke de hiányos!Nem mintha zavarna csak kíváncsi vagyok rá, hogy mitõl van.
Szerintem azért, mert nem tetszik a szemöldököd és túl sokat nézed a másét. És ez komoly.

Miért van sokk vicc oldalon one direction utáló poszt?

Rock utálósat nem látok. Konkrétan a trollfeszrõl beszélek, de láttam mér máshol is.

Legjobb válasz: Mert a rock sok évtizede jelen van, az 1D meg egy új õrület. A rockot már nincs értelme gúnyolni, mert beépült az életünkbe.

Mert a rock sok évtizede jelen van, az 1D meg egy új õrület. A rockot már nincs értelme gúnyolni, mert beépült az életünkbe.
nem az hogy annyira oda vagyok értük, én se bírom a zenéiket, de nem értem, hogyha egyszer utálja valaki õket akkor mi a fenének foglalkoznak velük, folyton készítik a posztokat meg minden a szart róluk, de nem veszik észre hogy ezzel középpontban tartják õket, csak simán le kellene szarniuk, ahogy én is
A kérdező hozzászólása: Az 1D-n kivul van meg ezer enekes es zenekar megsem szol minden masodik poszt roluk. A masodik valoszolo felfogasaval ertek egyet. En sem szeretek sok enekest/bandat megsem csinalok beloluk posztokat.
Mert egy csapat B|_|2I. Mert sok lájkot kapnak rá, mert lehet, sokan szeretik meg új õrület stb., de sokan rühellik is az ilyeneket. FCK JB, 1D. \m/
A kérdező hozzászólása: És miért bu2ik? :D
Hát.. igen. a rockot mindenki hagyja békén >.> egyébként meg ezt csinálhatják olyanok is akik szeretik csak hogy felkeltsék a figyelmet, és hogy híresek maradjanak vagy f...om tudja de hülyeség az egész.. ez van, ez az új õrület, nem lehet vele mit tenni.. az emberek nem fogják fel, hogy ha utálják csak még jobban a témára szálnak, ergó nem lesz ennek soha vége :'(
A kérdező hozzászólása: Hat mivel a directiomereknek teli van a tokuk a natorokkal...nem hiszem hogy ok csinalnak akar csak figyelemfelkeltes miatt is. Es en is nagyon szeretem a rockot illetve a one directiont is meg persze meg kismillio eloadot es nem ertem hogy miert csak az 1D-t bantjak mikor mas eloadokat is lehetne bar az is ugyanolyan parasztsag lenne.

Magyarországon miért van sok olyan ember aki utálja a saját országát?

Nem, nem arra gondolok , hogy tollat kell tűzni a kalapra és turul madár szobrot állítani a házba. Ez egész más. Vannak olyan emberek akiknek teljesen mindegy ,hogy milyen kormány van jobb vagy bal , ők akkor is utálják az országot és az itt élő embereket és gyakran gyűlölködnek. A népet semmirekellőnek , semmitérőnek tekintik. Õk mindenben a negatív dolgokat látják ,rendkívül pesszimisták. Évtizedek óta érezni a pusztulást és a hanyatlást ,de ez a frusztráció egyre csak erősödik.

Legjobb válasz: Évtizedek óta érezni a pusztulást és a hanyatlást. Teljesen mindegy ,hogy milyen kormány van jobb vagy bal , õk a népet semmirekellõnek , semmitérõnek tekintik. A frusztráció egyre csak erõsödik, az itt élõ emberek gyakran gyûlölködnek és rendkívül pesszimisták. Nem kell tollat tûzni a kalapra és turul madár szobrot állítani a házba, hogy olyan sok ember ne utálja a saját országát.

Évtizedek óta érezni a pusztulást és a hanyatlást. Teljesen mindegy , hogy milyen kormány van jobb vagy bal , õk a népet semmirekellõnek , semmitérõnek tekintik. A frusztráció egyre csak erõsödik, az itt élõ emberek gyakran gyûlölködnek és rendkívül pesszimisták. Nem kell tollat tûzni a kalapra és turul madár szobrot állítani a házba, hogy olyan sok ember ne utálja a saját országát.
Az, hogy valaki kritikát fogalmaz meg bizonyos dolgokkal szemben (mondjuk ki joggal) az még nem jelent teljes körû gyûlöletet.
Én az emberek nem törõmdömségét és szerencsétlenségét, nem nézem jó szemmel, beletörõdnek abba ahogy lehúzzák róluk a bõrt Többre nézem Törökországot, Németországot, Svédországot és még lehetne sorolni, ott napokig hetekig véres harcok is folynak a kormány és nép között, ha nem tetszik egy rendelet Komolyan szégyellem az egész magyarságomat, mert engem is minõsít a többi ember mentalitása Nem lehet megélni, hiába tanulunk úgysem honorálják az elhelyezkedés után :( Félre értés ne essék, nem utálom a hazát, csak a kormányt 20/F
Jó kérdés valószínûleg a kommunizmus miatt. Nacionalista társadalmat kell kiépíteni szembemenni az értékromboló liberalizmussal ez az egyetlen járható út. Meg kell szabadulni a kommunistáktól véglegesen. A baloldalt kizavarni már Kun Béláék óta az ország kárára cselekednek ezzel tisztában kellene lennie minden magyarnak de hihetetlen hogy még mindig szavaznak rájuk magukat magyarnak nevezõk. A lényeg az hogy visszavezessük az országot a helyes útra. Csak egy cél loboghat a magyarság szeme elõtt Trianon revíziója és a 20.század gyalázatos bûneinek megbosszulása.
Magát a "magyargyûlölet" szót is pár éve a vérjobberek találták ki, nyilván ott hiszik azt, hogy ez elterjedt. Nem. Attól, hogy kiröhögjük a Jobbikot még szeretjük az országot, baloldaliként is. Csak sokkal egyszerûbb a falusi kõmûveseknek azt mondani, hogy van még egy gyûlölhetõ embercsoport, aki tönkteteszi az országot és nem miattatok meg mindenki más lopkodó-hazudozó-csaló szokásai (mint pl. az adócsalás világbajnokság örökös tiszteletbeli bajnokaként) miatt van az ország szarban. Pedig de.
Senki nem gyûlöli az országot csak a jobbikosok közül jó pár degenerált ezt hiszi ás persze terjesztik is. Semmivel nem igazabb ez mint a sok légbõl kapott statisztikai adat amivel alászeretnének támasztani a gyûlölködésüket. Attól, mert valaki reálisan látja a dolgokat és nem veszi be a Fidesz által terjesztett esti mesét, hogy Magyarország ilyen jó, meg olyan jó attól még nem hazaáruló. Egyszerûen csak látják azt amit fent te is leírtál és esetleg, ezért el is hagyják az országot, de ettõl nem utálják az országot. Pl. egy ideig itt a gyk-n is divat volt egy két jobbikosnak folyton hazaárulónak nevezni a kivándorlókat.
sok a bevándorló, általában õk utálják az országot
Szerencsére csak elvétve akadnak ilyen emberek mint az elõzõ.
"õshonos magyar" - Ilyen nincs már nagyon régóta.
Mikor a magyarok Árpád vezetésével bejöttek a Kárpát-medencébe, látták, hogy földje jó, vizei halakban bõvelkednek a hely letelepedésre kiváltképp alkalmas. DE! Nem volt üres telek! Eleve lakták mások, kiket meghódítottunk, asszimiláltunk. Teltek múltak az évek, ráérõ idõnket nyugati bevásárló körutakkal ütöttük el (lásd kalandozások), ezek során nem kevés fogollyal tértünk vissza akiket megint csak asszimiláltunk. Áldásos tevékenységünket a Nyugat nem nézte jó szemmel, összefogtak ellenünk, sikerült is több alkalommal megverni kalandozó honfitársainkat. Félõ volt, hogy végsõ megoldást keresnek a bosszantó keleti szomszéd ellen, muszáj volt lépni. Géza fejedelem meg is tette a nyugattal szembeni kiegyezés elsõ lépéseit, utódja István meg rátett egy lapáttal idegen papokat, lovagokat hívott be (mint 1956 évvel késõbb egy utódja...), akiknek földet, vagyont juttatott szolgálataik fejében. Õket persze asszimiláltuk, az új rend vezetõinek alapját képezték. István király egyébként is szorgalmazta a "vendégek" betelepítését, mert sok volt a hiányszakma, ezeket jól betöltötték, s tanulni is lehetett tõlük. Õket asszimiláltuk. Az Árpád-ház Európában meglehetõs tekintélyre tett szert, királyaink idegen földrõl hozathattak maguknak feleséget Aragóniától Kijevig, õk hozták magukkal a rangjukat megilletõ kíséretüket. Õket asszimiláltuk, földet, vagyont kaptak... Jöttek a mongolok... Rendesen belerondítottak az idillbe, kiirtva az ország lakosságának jelentõs részét. (Itt jegyzem meg, hogy az ellenük folytatott háborúban már komoly szerepet játszottak a Muhi csatában a Templomos lovagok, Esztergom várának védelmében pedig Simon ispán spanyol számszeríjászai.) IV. Béla az elnéptelenedett területeken kénytelen volt más népekkel betelepíteni, akiket végül asszimiláltunk... 1301. Az Árpád-ház "kihal". Több trónkövetelõ jelenik egy a színen, akik közül a nápolyi Anjou Károly (gyk. Károly Róbert) kerül ki gyõztesen, magával hozva... akiket asszimiláltunk. Dicsõséges Mátyás a magyarok talán legnagyobb királya, saját bevallása szerint román származású volt (horribile dictu!), s ezen keresztül a római Corvinus-házig vezette vissza (Bonfini által) családfáját... Meglehet politikai indíttatásból tette, de tette, és ki vagyok én, hogy vitatkozzak vele?. Jött a török. Eleinte sikeresen távol tartottuk õket, de végül - hála a magyar összefogásnak - az ország hosszú idõre elvesztette szuverenitását (legalább is részben), de ami nagyobb baj ismét jelentõs területek néptelenedtek el, amit újból idegen telepesekkel igyekeztek feltölteni. Õket már nehezebb volt asszimilálni, mert nagy területeken volt emberhiány, hogy nem a helyi lakossággal keveredve, hanem önálló tömbökben telepedtek le. Ezek után sejthetõ mennyi az õshonos magyar a nemzetben. Meg lehet vizsgálni az emberek felmenõit, csak aztán nehogy nagy meglepetés érjen minket...
Hihetetlen, hogy az akadémikus történelem gyáva hazaárulóként állítja be Szent Istvánt, de azért beszédes ez a tény arról, hogy kik írják jó 500 éve a történelmünket. Kérem utánanézni a pozsonyi csatának, illetve kérem felsorolni Szent István király azon vesztes csatáit, amik indokolttá tették, hogy félelmében megkeresztelkedjen. Ez a betelepítõs dolog is érdekesen hangzik, fõleg annak függvényében, hogy az utána következõ Orseolo Pétert "ugyanezért" kizavarták az országból, majd a visszatérési kísérlete után elfogták és megvakították.
Mégis mit értesz "az akadémikus történelem" alatt? Mert a hivatalos történetírás épphogy nem tartja hazaárulónak, a katolikus egyház a mai napig körbehordozza a Szent Jobbot augusztus 20-án, ami az államalapítás ünnepe, ami ugyebár az õ nevéhez fûzõdik. Nem értem ezt az 500 évet sem, az 1949-89 közötti idõszakot kivéve, amikor I. Istvánként, egyébként mindig Szent Istvánként hivatkoztak rá. Hogy félelembõl keresztelkedett volna meg? LOL A legmélyebb hitbõl fakadt, a politikai hozama puszta grátisz. Az idegen lovagokat viszont katonai erejének növelésére, politikai céljai megvalósítására (központosítás, az addigi lazább törzsszövetség helyett)hívta be. Bejött. Én ezért nem tartom hazaárulónak. Politikusnak tartom... Orseolo Péter érdekes eset. Mondtam is neki: -Péter, Péter! Te sz.... jársz ide! :-)
és úgy zavarod ki a komcsikat hogy közben kommunista ideológiát nyomod?
9-es: Köszönjük bejelentésed. Moderátoraink amint tudják, ellenõrzik ezt a kérdést.
Azért, mert f*s egy ország a benne élõ egoista, tahó vagy éppen fogyatékos emberek miatt.
Jelzem, hogy jelenleg elfogadott definíció szerint az a magyar, aki magyarnak vallja (hazudja) magát. Akik gyûlölik az (elvileg) saját nemzetüket, azoknak egyenként kíváncsi lennék a felmenõire. Olyan emberektõl, akinek az õsei talán 1-2 századdal korábbi, magyarosított nevû betelepülõk, miért is várhatnánk el, hogy sorsközösséget érezzen az õshonos magyar nemzettel? Az országhoz csupán a megélhetés köti õket, és ha az nincs, akkor hamar felszínre is tör a tudatalattiból az etnikai hovatartozásból (hova-nem-tartozásból) fakadó elidegenedés és gyûlölködés. Tudatalatti sovinizmus, és tudathasadás, torzult személyiség. Csak sajnálni tudom õket.
Mert A MAGYAR megbízhatatlan, -ma ezt mondja holnap azt- Mert A MAGYAR diplomát adott és ad parasztnak, suszternak! Mert A MAGYAR jelkép(zászló) rajongója, és végtelenül önzõ
Én már a kisdobosnyakkendõben (ez egy kék színû háromszögletû rongy, amit az iskolába a nyakunkba kellett kötni) gyûlöltem, nem az országot, hanem a magyart! A rendszerváltás után Öngyilok volt a lépésem. Tettéért, miért visszahoztak, aztán gyûlölöm a diplomát, mert aki diplomája mellé egy kis tudást is szerzett, az mind kiment külföldre (rontani az ottani légkört) nekünk magyaroknak itt maradt a selejtje, velük gyógyíttatjuk magunkat, belõlük választjuk vezetõinket! Mindig mindenki okosabb, ügyesebb akar lenni a másiknál! De soha nem vonta felelõsségre fõnökeit, vezetõit a rossz döntéseiért. Ja... és rablók fosztogatók voltak Õseink. Na hát, ez a magyar!
nem az országát utálja hanem a kormányt meg maximum a sok korlátolt hülyet mert abból annyi van ebben az országban mint a szemét
A kérdező hozzászólása: Így van , más a kritika és más a gyûlölet , sajna az utóbbi a gyakoribb.
életemben még nem olvastam olyat hogy istván hazaáruló lett volna, akadémikus történelemben meg pláne nem. ezt mikor fantáziáltad össze?

Miért van sok lánynak olyan sok ruhája, ha nem is hordja a felét se?

Néha meglep, hogy annyi ruhában látom őket Facebookon, de az osztályban, suliban egyszer nem láttam egyiken sem. Tehát valszeg. sok ruhájuk van, amit nem is nagyon hordanak. Miért?

Legjobb válasz: Valószínûleg nem iskolába hordják azokat. Nekem pl. egy fél gardrób estélyi és koktélruhákkal van tele, nyilván nem azt látják rajtam munkában. Meg van még rengeteg rövidebb nadrág, szoknya, felsõ, lengébb vagy épp vadabb stílusú ruha, ami nem iskolába/munkába való, így csak az utcára, buliba, kimozdulni veszi fel az ember. És?

Valószínûleg nem iskolába hordják azokat. Nekem pl. egy fél gardrób estélyi és koktélruhákkal van tele, nyilván nem azt látják rajtam munkában. Meg van még rengeteg rövidebb nadrág, szoknya, felsõ, lengébb vagy épp vadabb stílusú ruha, ami nem iskolába/munkába való, így csak az utcára, buliba, kimozdulni veszi fel az ember. És?
Mert lehetséges, hogy nem iskolába való.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!