Találatok a következő kifejezésre: Miért van, mindig hideg a (20 db)

A repülőn miért van mindig hideg? Miért nem fűtenek fel jól a takaróosztás helyett?

Legjobb válasz: Mert a fûtés drágább, mint a takaró?

Mert a fûtés drágább, mint a takaró?
Én nem tapasztaltam, hogy hideg lenne és takarót sem osztottak.
Ezen én is gondolkoztam már, de eddig azt hittem, hogy mivel most nyár volt ezért klíma van. :D Ezek szerint, akkor mégsem. :) Én nem rég utaztam, nyáron a melegben. Nyári ruhában voltam, mivel kint nagyon meleg volt. Majdnem befagyott a fenekem a repülõn olyan hideg volt.
Régen fordult elõ egyes (orosz típusú) malév gépeken, vagy charter járatokon, hogy tényleg hideg volt, de az utóbbi idõben nem tapasztaltam ilyen problémát. Sokat repülök (fapadossal is), hosszabb távokat megyek és mindig jó a hõmérséklet.
Szerintem sincs hideg, a takarót meg alváshoz szokták adni a hosszabb járatokon (párnával együtt). Jól fûteni felesleges a legtöbb országban még a lakásokban is max. 20 fokra fûtenek, nem mindenki bírja a 25-26 fokos helyen való bezártságot. Repülõn sem érdemes melegebbre fûteni, ráadásul ha vészhelyzet van, dirrekt jó, hogy az embereken van legalább egy pulóver.

Miért van az hogy a végtagjaim mindíg jéd hideg? Még akkor is ha kint meleg van.

Legjobb válasz: Rossz a keringésed. Van egy mondás: hideg fej, forró láb. Vagyis próbáld a lábadon keresztül melegíteni magad. Pld. meleg zoknik, papucsok, éjzakára pamutzokni, kézre a hidegben kesztyû. Nyáron nem nagyon tudsz mit csinálni, ha hidegek a végtagjaid.

Rossz a keringésed. Van egy mondás: hideg fej, forró láb. Vagyis próbáld a lábadon keresztül melegíteni magad. Pld. meleg zoknik, papucsok, éjzakára pamutzokni, kézre a hidegben kesztyû. Nyáron nem nagyon tudsz mit csinálni, ha hidegek a végtagjaid.

Miért van az hogy a forró víz gyorsabban befagy, mint a hideg víz?

Legjobb válasz: Mivel a hõmérséklet nem tud ugrásszerûen változni, a forró víznek elõbb (bizonyos idõ alatt) hideggé kell válnia, ahonnan ugyanolyan gyorsan hûl le, mint a hideg víz. Tehát zárt rendszerben ez logikailag kizárt. Nyílt rendszerben elõforulhat, pl. kilöttyentett víz esetén, ahol a forró vízbõl több elpárolog, és a kisebb ködszerû vízcseppeknek több idejük van megfagyni, illetve könnyebben is átfagynak.

Mivel a hõmérséklet nem tud ugrásszerûen változni, a forró víznek elõbb (bizonyos idõ alatt) hideggé kell válnia, ahonnan ugyanolyan gyorsan hûl le, mint a hideg víz. Tehát zárt rendszerben ez logikailag kizárt. Nyílt rendszerben elõforulhat, pl. kilöttyentett víz esetén, ahol a forró vízbõl több elpárolog, és a kisebb ködszerû vízcseppeknek több idejük van megfagyni, illetve könnyebben is átfagynak.
Általában nem fagy be gyorsabban, csak bizonyos körülmények között. http://hu.wikipedia.org/wiki/Mpemba-paradoxon
#2: Inkább olvass.

Miért van, hogy mindig hideg a lábam és nagyon nehezen melegszik fel?

Legjobb válasz: Keringési zavar,vagy érszûkület szokta okozni. Nálam is ez van,de elhanyagolom magam,nem megyek orvoshoz. Remélem Te bátrabb vagy!:)

Keringési zavar, vagy érszûkület szokta okozni. Nálam is ez van, de elhanyagolom magam, nem megyek orvoshoz. Remélem Te bátrabb vagy!:)
Szia! Jó tanacs a te édeked menyj el orvoshoz lehet kivizsgál es ir fel gyogyszert.Ebbol nagy baj lehet korház, szívinfartus ha nem figyelsz oda magadra!!!!Késobb már nem lehet vissza csinálni.Nekem is ez van és apukam erszukuletes volt ez orokolheto és meghalt.Ha cigizel próbalj leszokni, stimulaló szereket keruld.Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Nem dohányzom, inni sem nagyon szoktam csak mértékkel.
szerintem keringési zavar. de ha biztosat akarsz tudni akkor meny el egy dokihoz az egy kivizsgálás után biztosan többet tud mondani
Szia! Nem mindig érszûkületre kell gondolni.Ha hidegnek érzed és fázik, lehet Raynaund Syndróma is.Fordulj orvoshoz!
Nos nekem is mindíg hideg vagyis csak volt a lábam, még aludni is zokniban kelett.Érszûkület az ok .Ajánlhatom a sonoterápiát ez egy aránylag új módszer.A vizsgálat ára 6000 ft felmérik hol és milyen mértékü az érszûkület, aztán személyre szóló terápia következik ami abból áll, hogy egy számítógép a talpadon keresztül a hallható és a nem hallható hangtartományban rezgéseket bocsájt ki , ezzel egy olyan enzimet szabadít fel ami leoldja a lerakódásokat az érfalról. 1 kezelés 1700 ft.Én a 12. kezelésnél tartok és már nem fázik a lábam.Egyébként nem csak a dohányzás a ludas lehet örökölni, a stresszes életmód és a zsírdús táplálkozáa mozgáshiány is okozhatja.Mindenképpen menj el mert ezzel nem szabad játszani az érrendszeri megbetegedések a vezetõ halál ok mo.-on agyvérzés szivinfarktus vagy levágják a lábat, nem is értem az elsõ hozzázólót mért hanyagolja el magát attól nem lesz jobb hogy a homokba dugja a fejét .A sport is sokat segít abban hogy elkerüljük a bajt.
ja a sonoterápiáról a neten találsz oldalt.
Ugrálj egy kicsit. Csak átmeneti keringési zavar. Nekem is ez van, érdekes hogy csak akkor fáznak a lábaim ha ülök a gép elõtt és nem járok a két lábamon.

Miért van az, h a lábfejem mindig nagyon hideg, és közben mégis borzasztóan izzad?

Anniyra rossz érzés, egyébként egyáltalán nem izzad semmi más testrészem, csak a lábam. Közben meg szinte jeges. Most is, ahogy itt csak ülök. :S

Legjobb válasz: Valami keringési zavarod lehet, esetleg érszûkület.

Valami keringési zavarod lehet, esetleg érszûkület.
Azért, mert azzal kapcsolod be a párátlánítást.

Miert van az, hogy a kezem, es a labam allandoan nagyon hideg, es izzad? Mar gyerekkorom ota ez megy foleg huvosebb idoben, nyaron altalaban minden rendben. Koszi a valaszokat 21/L

Legjobb válasz: Nem lehet hogy valamilyen dolog nem jól müködik nálad? (nem sértésnek szántam). Vizsgáltasd ki magad a házi orvosoddal.

Nem lehet hogy valamilyen dolog nem jól müködik nálad? (nem sértésnek szántam). Vizsgáltasd ki magad a házi orvosoddal.
Nekem is ilyen. Ezt nevezik szederjes bõrnek (akrocianózis). Ilyenkor a kéz, láb, (esetleg orr, fül, áll bõre) hideg, nyirkos tapintású, télen súlyosbodik. Ha nyáron minden oké, akkor csak hajlamos vagy rá. Ebben az esetben elég, ha meleg vízbe áztatod a kezedet-lábadat, jó neki ha masszírozod egy kicsit, hogy beinduljon a vérkeringés. Hasznos az is, ha hideg, majd meleg vízzel tornáztatod az érfalakat.
A kérdező hozzászólása: koszike, igen nagyon rossz erzes, egyszeruen elegem van , mar nem merek a baratomhoz hozzaerni sem , mert olyanhideg vagyok, mint egy jegcsap, es akkor meg izzad is a talpam tenyerem, pedig olyan hideg, mint a bekasegge:-( annyira elkeserit mar
nekem is ez van és én sem bírom már sokáig:( 20/L
A kérdező hozzászólása: Szija! en sem birom mar mert a pasim is mindig piszkal, hogy ne erjek hozza a pingvin tappancsaimmal:-(annyira idegesito, mar 10eve ez van kiskorom ota es kiakaszt!!!!Van olyan is, hogy lila piros , es feher foltokbol allanak a kezem es olyan csunya , mint az atom!!!Ha kicsit huvosebb van kint olyan csunya:-S elmentem dokihoz igaz mar 2eve dokihoz jarok mert mentalisan is beteg vagyok(szorongas es depresszio):-S De csak most mondtam el a dokinak! Es rogton vettek 3uveg vert es azt mondta lehet , hogy Raynaud szindroma! de nem lehet tudni, meg par nap mulva lesz eredmeny legyszi irj magadrol kicsit!szioka Tina
A kérdező hozzászólása: angliaban lakok, es igazabol tobb dokim van, mert mindig masikhoz adtak idopontot!kb 3hoz jarok el ebbol 1no.De most egy ujhoz kerultem a tobbieknek is mondtam mar , hogy ez aggaszt, de rafogtak a szorongasra az egeszet!

Miért hideg a szél? (Elvégre ugyanazon a hőmérsékleten van, mint a minket körülvevő levegő, de ha fúj minket a szél, az valahogy mégis hidegebb. )

Legjobb válasz: A hõérzetben nem csak a levegõ hõmérséklete számít. A tested körül egy részrõl mindig van egy melegebb zóna, más részrõl mindig van egy kevés páratartalom. Ugyanaz a hideg levegõ, ha mozog, két dolgot tesz: 1 elmozdítja a meleg zónát, tehát lehet újra felfûteni, 2 elviszi a párát, tehát lehet újra párologtatni (hõelvonás) A szél emiatt érzõdik hidegebbnek, de nem csak hidegebbnek érzõdik, hanem élettanilag is (a megfagyás sebességét tekintve) egyenértékû egy ténylegesen hidegebb, de álló levegõvel.

A hõérzetben nem csak a levegõ hõmérséklete számít. A tested körül egy részrõl mindig van egy melegebb zóna, más részrõl mindig van egy kevés páratartalom. Ugyanaz a hideg levegõ, ha mozog, két dolgot tesz: 1 elmozdítja a meleg zónát, tehát lehet újra felfûteni, 2 elviszi a párát, tehát lehet újra párologtatni (hõelvonás) A szél emiatt érzõdik hidegebbnek, de nem csak hidegebbnek érzõdik, hanem élettanilag is (a megfagyás sebességét tekintve) egyenértékû egy ténylegesen hidegebb, de álló levegõvel.
Gyorsabbak a levegõ részecskéi (ha hukolod a kezed télen v fújod a levest)
Az ember a hõmérsékletet úgy érzékeli, hogy a teste mennyire képes párologni. Ugyanis minden ember egy hõkazán, párolognia kell. A párolgás mértéke viszont a hõmérséklet és egyéb tényezõkön kívül függ a párolgó felszin felett levõ gõz telitettségétõl. Abban az esetben, ha fúj a szél, áramló gázokban megcsökken a nyomás (Bernoulli tétele) Így csökken a telítettség, ezért nagyobb mértékben párolog az ember. Vagyis idõegység alatt több hõt ad le, mint szélcsend esetén. Ugyanez történik, ha a kanál levest megfújjuk, ez esetben a hõkazán szerepét a leves tölti be. A leves nagyobb mértékben párolog, több hõt ad le idõegység alatt, mint natur állapotban, tehát hamarabb meghûl.

Miért van az, hogy néha olyan hideg a gyerek keze, mint a jégcsap?

Legjobb válasz: Azert, mert nekik meg nem olyan jo a hohaztartasuk mint a nagyoke es a periferiakra gyakran nem jut eleg eroforras. A mi vedononk azt mondta, hogy ha az orra hideg, akkor fazik. A keze a legtobb picibabanak jegcsap.

Azert, mert nekik meg nem olyan jo a hohaztartasuk mint a nagyoke es a periferiakra gyakran nem jut eleg eroforras. A mi vedononk azt mondta, hogy ha az orra hideg, akkor fazik. A keze a legtobb picibabanak jegcsap.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!