Találatok a következő kifejezésre: Miért van, mindig hideg (23 db)

A repülőn miért van mindig hideg? Miért nem fűtenek fel jól a takaróosztás helyett?

Legjobb válasz: Mert a fûtés drágább, mint a takaró?

Mert a fûtés drágább, mint a takaró?
Én nem tapasztaltam, hogy hideg lenne és takarót sem osztottak.
Ezen én is gondolkoztam már, de eddig azt hittem, hogy mivel most nyár volt ezért klíma van. :D Ezek szerint, akkor mégsem. :) Én nem rég utaztam, nyáron a melegben. Nyári ruhában voltam, mivel kint nagyon meleg volt. Majdnem befagyott a fenekem a repülõn olyan hideg volt.
Régen fordult elõ egyes (orosz típusú) malév gépeken, vagy charter járatokon, hogy tényleg hideg volt, de az utóbbi idõben nem tapasztaltam ilyen problémát. Sokat repülök (fapadossal is), hosszabb távokat megyek és mindig jó a hõmérséklet.
Szerintem sincs hideg, a takarót meg alváshoz szokták adni a hosszabb járatokon (párnával együtt). Jól fûteni felesleges a legtöbb országban még a lakásokban is max. 20 fokra fûtenek, nem mindenki bírja a 25-26 fokos helyen való bezártságot. Repülõn sem érdemes melegebbre fûteni, ráadásul ha vészhelyzet van, dirrekt jó, hogy az embereken van legalább egy pulóver.
Azért, mert azzal kapcsolod be a párátlánítást.

Miért van az hogy a végtagjaim mindíg jéd hideg? Még akkor is ha kint meleg van.

Legjobb válasz: Rossz a keringésed. Van egy mondás: hideg fej, forró láb. Vagyis próbáld a lábadon keresztül melegíteni magad. Pld. meleg zoknik, papucsok, éjzakára pamutzokni, kézre a hidegben kesztyû. Nyáron nem nagyon tudsz mit csinálni, ha hidegek a végtagjaid.

Rossz a keringésed. Van egy mondás: hideg fej, forró láb. Vagyis próbáld a lábadon keresztül melegíteni magad. Pld. meleg zoknik, papucsok, éjzakára pamutzokni, kézre a hidegben kesztyû. Nyáron nem nagyon tudsz mit csinálni, ha hidegek a végtagjaid.

Miért hideg a szél? (Elvégre ugyanazon a hőmérsékleten van, mint a minket körülvevő levegő, de ha fúj minket a szél, az valahogy mégis hidegebb. )

Legjobb válasz: A hõérzetben nem csak a levegõ hõmérséklete számít. A tested körül egy részrõl mindig van egy melegebb zóna, más részrõl mindig van egy kevés páratartalom. Ugyanaz a hideg levegõ, ha mozog, két dolgot tesz: 1 elmozdítja a meleg zónát, tehát lehet újra felfûteni, 2 elviszi a párát, tehát lehet újra párologtatni (hõelvonás) A szél emiatt érzõdik hidegebbnek, de nem csak hidegebbnek érzõdik, hanem élettanilag is (a megfagyás sebességét tekintve) egyenértékû egy ténylegesen hidegebb, de álló levegõvel.

A hõérzetben nem csak a levegõ hõmérséklete számít. A tested körül egy részrõl mindig van egy melegebb zóna, más részrõl mindig van egy kevés páratartalom. Ugyanaz a hideg levegõ, ha mozog, két dolgot tesz: 1 elmozdítja a meleg zónát, tehát lehet újra felfûteni, 2 elviszi a párát, tehát lehet újra párologtatni (hõelvonás) A szél emiatt érzõdik hidegebbnek, de nem csak hidegebbnek érzõdik, hanem élettanilag is (a megfagyás sebességét tekintve) egyenértékû egy ténylegesen hidegebb, de álló levegõvel.
Gyorsabbak a levegõ részecskéi (ha hukolod a kezed télen v fújod a levest)
Az ember a hõmérsékletet úgy érzékeli, hogy a teste mennyire képes párologni. Ugyanis minden ember egy hõkazán, párolognia kell. A párolgás mértéke viszont a hõmérséklet és egyéb tényezõkön kívül függ a párolgó felszin felett levõ gõz telitettségétõl. Abban az esetben, ha fúj a szél, áramló gázokban megcsökken a nyomás (Bernoulli tétele) Így csökken a telítettség, ezért nagyobb mértékben párolog az ember. Vagyis idõegység alatt több hõt ad le, mint szélcsend esetén. Ugyanez történik, ha a kanál levest megfújjuk, ez esetben a hõkazán szerepét a leves tölti be. A leves nagyobb mértékben párolog, több hõt ad le idõegység alatt, mint natur állapotban, tehát hamarabb meghûl.

Miért van az hogy a forró víz gyorsabban befagy, mint a hideg víz?

Legjobb válasz: Mivel a hõmérséklet nem tud ugrásszerûen változni, a forró víznek elõbb (bizonyos idõ alatt) hideggé kell válnia, ahonnan ugyanolyan gyorsan hûl le, mint a hideg víz. Tehát zárt rendszerben ez logikailag kizárt. Nyílt rendszerben elõforulhat, pl. kilöttyentett víz esetén, ahol a forró vízbõl több elpárolog, és a kisebb ködszerû vízcseppeknek több idejük van megfagyni, illetve könnyebben is átfagynak.

Mivel a hõmérséklet nem tud ugrásszerûen változni, a forró víznek elõbb (bizonyos idõ alatt) hideggé kell válnia, ahonnan ugyanolyan gyorsan hûl le, mint a hideg víz. Tehát zárt rendszerben ez logikailag kizárt. Nyílt rendszerben elõforulhat, pl. kilöttyentett víz esetén, ahol a forró vízbõl több elpárolog, és a kisebb ködszerû vízcseppeknek több idejük van megfagyni, illetve könnyebben is átfagynak.
Általában nem fagy be gyorsabban, csak bizonyos körülmények között. http://hu.wikipedia.org/wiki/Mpemba-paradoxon
#2: Inkább olvass.

Miért van az, hogy néha olyan hideg a gyerek keze, mint a jégcsap?

Legjobb válasz: Azert, mert nekik meg nem olyan jo a hohaztartasuk mint a nagyoke es a periferiakra gyakran nem jut eleg eroforras. A mi vedononk azt mondta, hogy ha az orra hideg, akkor fazik. A keze a legtobb picibabanak jegcsap.

Azert, mert nekik meg nem olyan jo a hohaztartasuk mint a nagyoke es a periferiakra gyakran nem jut eleg eroforras. A mi vedononk azt mondta, hogy ha az orra hideg, akkor fazik. A keze a legtobb picibabanak jegcsap.

Miért van az hogy ha van hó akkor nincs annyira hideg, mint amikor nincs?

még miel?tt esett volna a hó, este kimentem kabátban, sálban, sapkában és majd meg fagytam, most amikor hó van, csak a kabátom volt rajtam, az is kicipzározva és egész kellemes h?vös volt, nem is fáztam, ez mit?l van?

Legjobb válasz: Attól, hogy hó akkor esik, ha nincs olyan nagyon hideg. Összekevered az okot az okozattal.

Attól, hogy hó akkor esik, ha nincs olyan nagyon hideg. Összekevered az okot az okozattal.
Mediterrán meleg fronttal érkezett a hó, ezért enyhült a levegõ. Hó bármikor eshet

Miert viszket mindig az inyem amikor futok? A torkom is faj olyankor a hideg levego miatt. Van ra valami otletetek h ne fajjon? Probaltam mar sallal takarni a szam de nem hasznal.

Legjobb válasz: Lehet azért,mert orron vesszük a levegõt futásnál és szájon fújjuk ki.az ínyem nekem is szokott néha "viszketni" de csak futásnál nekem is nem tudom miért.

Lehet azért, mert orron vesszük a levegõt futásnál és szájon fújjuk ki.az ínyem nekem is szokott néha "viszketni" de csak futásnál nekem is nem tudom miért.

Miért van a templomokban mindig hideg?

Legjobb válasz: Mert vastagok a falai, és általában nem fûtik õket. Bár van ahol van padlófûtés.

Mert vastagok a falai, és általában nem fûtik õket. Bár van ahol van padlófûtés.
Azért, mert a régi építésû templomok hagyományosan kõbõl készültek. Ez pedig igen jó hõszigetelõ, ezért nyáron hiába van kinn 40 fok, a belsõ tér nem melegszik fel. Ráadásul ha jobban megnézed, arányaiban nincs is rajtuk olyan nagyon sok ablak, ahol besüthetne a Nap (és ami elrontaná a hõszigetelést). Télen pedig ezek a vastag kõfalak lehûlnek és mivel a templomokat általában nem szokták fûteni, csak misék alkalmával, ezért hidegek is maradnak. Óriási a hõkapacitásuk, több napnyi fûtés kellene ahhoz, hogy felmelegedjenek, de a templomot nem szokták több napig egyhuzamban fûteni. Ezért hiába csinálnának meleget, a falakból - ahogy mondani szokták - sugárzik a hideg. Végeredményben pedig sosem lesz bent jó idõ.

Szerintetek miért van az, hogy hideg vagyok, mint a jégcsap?

Semmi nem tud feldobni az àgyban,kedvem sincs a sexhez!Ez normalis?

Legjobb válasz: Gondolom csaj vagy , és ez lehet mellékhatása gyógyszereknek vagy helytelen étkezésnek (drasztikus fogyókúra ) Biztos van több indok is , de csak ezzel tok szolgálni :D.

Gondolom csaj vagy , és ez lehet mellékhatása gyógyszereknek vagy helytelen étkezésnek (drasztikus fogyókúra ) Biztos van több indok is , de csak ezzel tok szolgálni :D.
Nem, nem normális. Sürgõsen hozd meg magadnak a kedvet, ha nem akarod, hogy frigidnek nevezzenek. És az nem a legszebb szó egy nõre nézve. :S
Impotencia lehet..:S már ha pasiból vagy.. Ha meg csajból, és nem kívánod a szexet..akk nemtom mi van:P
Akkor szerintem te aszexuális vagy. Vagyis olyan ember, aki nem vonzódik egyik nemhez sem. Hát ezt besz*ptad. Guglizd ki, és ha tényleg rád illik, akkor az vagy.
A kérdező hozzászólása: es ez ellen lehet valamit tenni????
Mondjuk apácazárda megfelelõ hely lenne. Aztán István Atya meglátogathatna néha, amikor füttyentesz.
Google a barátod, keress rá "aszexuális" cimszó alatt, és máris okosabb lettél. De igazán csak te saját magadnak tudnád meghozni a kedvet. Szerintem tényleg aszexuális vagy. Más normális ember megõrül a másik nem testéért, vagy legalább a saját nemének a testéért, ha búzákról beszélünk.
Menj el dokihoz, hátha tud rá valamiféle hormont adni. Anélkül kétlem, hogy változna.
Egyszer láttam egy mûvészfilmet, ahol a csaj egésznap pornót nézett, és mindenkivel megkeféltette magát, de kielégülni nem tudott, csak csodák-csodájára egy sráccal, akivel végül összejött.. és happy end lett :) 21/F
"jégbõl vagyok talán fel sem olvadok...." bocsi a poénért
A kérdező hozzászólása: 00:01 Te egy pedofil allat vagy ugye tudod!
talán csak az hogy 12-13 évesen ne csodálkozz hogy hideg vagy, és még nincs kedved a szexhez, bár a mai világban már sosem lehet tudni, hogy a lányok mikor kezdik...
A kérdező hozzászólása: Mi a csocs koze van a kornak ehhez?
Az attól függ, hány éves vagy...
hát akkor ezt te szépen bebuktad
mondjuk nem baj ha nemkívánod, csak az aktuális párod tudja kivárni. de erre van a potencia növelõ csodakapszula. sajnos ehez kell lassan folyamodni. de az a bajod h túl sokat gondolkozol. és nincs elég tesztoszteron.
Talán nem találtad meg még azt a megfelelõ partnert aki fel tudta volna kelteni benned a szexuális vágyakat, testi vonzalmat.Mert ez egyébként nem igazán egészséges
A kérdező hozzászólása: Lany vagyok, és ez mindig is igy volt nàlam!! Soha sem voltam valami nagy lepedoakrobata, ha kell honapokig is elvagyok sex nelkul!Amugy en sem tartom normalisnak, hogy meg csak nem is kivànom...... Volt jo par baratom, mindenkinel ez volt a helyzet!
Lehet, nem a megfelelõ emberrel próbálod!
Frigid!
"Mondjuk apácazárda megfelelõ hely lenne. Aztán István Atya meglátogathatna néha, amikor füttyentesz." - Hát én meghaltam :-DDDDDD

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!