Találatok a következő kifejezésre: Miért van, mindig hideg (20 db)

A repülőn miért van mindig hideg? Miért nem fűtenek fel jól a takaróosztás helyett?

Legjobb válasz: Mert a fûtés drágább, mint a takaró?

Mert a fûtés drágább, mint a takaró?
Én nem tapasztaltam, hogy hideg lenne és takarót sem osztottak.
Ezen én is gondolkoztam már, de eddig azt hittem, hogy mivel most nyár volt ezért klíma van. :D Ezek szerint, akkor mégsem. :) Én nem rég utaztam, nyáron a melegben. Nyári ruhában voltam, mivel kint nagyon meleg volt. Majdnem befagyott a fenekem a repülõn olyan hideg volt.
Régen fordult elõ egyes (orosz típusú) malév gépeken, vagy charter járatokon, hogy tényleg hideg volt, de az utóbbi idõben nem tapasztaltam ilyen problémát. Sokat repülök (fapadossal is), hosszabb távokat megyek és mindig jó a hõmérséklet.
Szerintem sincs hideg, a takarót meg alváshoz szokták adni a hosszabb járatokon (párnával együtt). Jól fûteni felesleges a legtöbb országban még a lakásokban is max. 20 fokra fûtenek, nem mindenki bírja a 25-26 fokos helyen való bezártságot. Repülõn sem érdemes melegebbre fûteni, ráadásul ha vészhelyzet van, dirrekt jó, hogy az embereken van legalább egy pulóver.
Azért, mert azzal kapcsolod be a párátlánítást.

Miért hideg a szél? (Elvégre ugyanazon a hőmérsékleten van, mint a minket körülvevő levegő, de ha fúj minket a szél, az valahogy mégis hidegebb. )

Legjobb válasz: A hõérzetben nem csak a levegõ hõmérséklete számít. A tested körül egy részrõl mindig van egy melegebb zóna, más részrõl mindig van egy kevés páratartalom. Ugyanaz a hideg levegõ, ha mozog, két dolgot tesz: 1 elmozdítja a meleg zónát, tehát lehet újra felfûteni, 2 elviszi a párát, tehát lehet újra párologtatni (hõelvonás) A szél emiatt érzõdik hidegebbnek, de nem csak hidegebbnek érzõdik, hanem élettanilag is (a megfagyás sebességét tekintve) egyenértékû egy ténylegesen hidegebb, de álló levegõvel.

A hõérzetben nem csak a levegõ hõmérséklete számít. A tested körül egy részrõl mindig van egy melegebb zóna, más részrõl mindig van egy kevés páratartalom. Ugyanaz a hideg levegõ, ha mozog, két dolgot tesz: 1 elmozdítja a meleg zónát, tehát lehet újra felfûteni, 2 elviszi a párát, tehát lehet újra párologtatni (hõelvonás) A szél emiatt érzõdik hidegebbnek, de nem csak hidegebbnek érzõdik, hanem élettanilag is (a megfagyás sebességét tekintve) egyenértékû egy ténylegesen hidegebb, de álló levegõvel.
Gyorsabbak a levegõ részecskéi (ha hukolod a kezed télen v fújod a levest)
Az ember a hõmérsékletet úgy érzékeli, hogy a teste mennyire képes párologni. Ugyanis minden ember egy hõkazán, párolognia kell. A párolgás mértéke viszont a hõmérséklet és egyéb tényezõkön kívül függ a párolgó felszin felett levõ gõz telitettségétõl. Abban az esetben, ha fúj a szél, áramló gázokban megcsökken a nyomás (Bernoulli tétele) Így csökken a telítettség, ezért nagyobb mértékben párolog az ember. Vagyis idõegység alatt több hõt ad le, mint szélcsend esetén. Ugyanez történik, ha a kanál levest megfújjuk, ez esetben a hõkazán szerepét a leves tölti be. A leves nagyobb mértékben párolog, több hõt ad le idõegység alatt, mint natur állapotban, tehát hamarabb meghûl.

Miért van az hogy a forró víz gyorsabban befagy, mint a hideg víz?

Legjobb válasz: Mivel a hõmérséklet nem tud ugrásszerûen változni, a forró víznek elõbb (bizonyos idõ alatt) hideggé kell válnia, ahonnan ugyanolyan gyorsan hûl le, mint a hideg víz. Tehát zárt rendszerben ez logikailag kizárt. Nyílt rendszerben elõforulhat, pl. kilöttyentett víz esetén, ahol a forró vízbõl több elpárolog, és a kisebb ködszerû vízcseppeknek több idejük van megfagyni, illetve könnyebben is átfagynak.

Mivel a hõmérséklet nem tud ugrásszerûen változni, a forró víznek elõbb (bizonyos idõ alatt) hideggé kell válnia, ahonnan ugyanolyan gyorsan hûl le, mint a hideg víz. Tehát zárt rendszerben ez logikailag kizárt. Nyílt rendszerben elõforulhat, pl. kilöttyentett víz esetén, ahol a forró vízbõl több elpárolog, és a kisebb ködszerû vízcseppeknek több idejük van megfagyni, illetve könnyebben is átfagynak.
Általában nem fagy be gyorsabban, csak bizonyos körülmények között. http://hu.wikipedia.org/wiki/Mpemba-paradoxon
#2: Inkább olvass.

Miért van az, hogy néha olyan hideg a gyerek keze, mint a jégcsap?

Legjobb válasz: Azert, mert nekik meg nem olyan jo a hohaztartasuk mint a nagyoke es a periferiakra gyakran nem jut eleg eroforras. A mi vedononk azt mondta, hogy ha az orra hideg, akkor fazik. A keze a legtobb picibabanak jegcsap.

Azert, mert nekik meg nem olyan jo a hohaztartasuk mint a nagyoke es a periferiakra gyakran nem jut eleg eroforras. A mi vedononk azt mondta, hogy ha az orra hideg, akkor fazik. A keze a legtobb picibabanak jegcsap.

Miért van az hogy ha van hó akkor nincs annyira hideg, mint amikor nincs?

még miel?tt esett volna a hó, este kimentem kabátban, sálban, sapkában és majd meg fagytam, most amikor hó van, csak a kabátom volt rajtam, az is kicipzározva és egész kellemes h?vös volt, nem is fáztam, ez mit?l van?

Legjobb válasz: Attól, hogy hó akkor esik, ha nincs olyan nagyon hideg. Összekevered az okot az okozattal.

Attól, hogy hó akkor esik, ha nincs olyan nagyon hideg. Összekevered az okot az okozattal.
Mediterrán meleg fronttal érkezett a hó, ezért enyhült a levegõ. Hó bármikor eshet

Miért van a templomokban mindig hideg?

Legjobb válasz: Mert vastagok a falai, és általában nem fûtik õket. Bár van ahol van padlófûtés.

Mert vastagok a falai, és általában nem fûtik õket. Bár van ahol van padlófûtés.
Azért, mert a régi építésû templomok hagyományosan kõbõl készültek. Ez pedig igen jó hõszigetelõ, ezért nyáron hiába van kinn 40 fok, a belsõ tér nem melegszik fel. Ráadásul ha jobban megnézed, arányaiban nincs is rajtuk olyan nagyon sok ablak, ahol besüthetne a Nap (és ami elrontaná a hõszigetelést). Télen pedig ezek a vastag kõfalak lehûlnek és mivel a templomokat általában nem szokták fûteni, csak misék alkalmával, ezért hidegek is maradnak. Óriási a hõkapacitásuk, több napnyi fûtés kellene ahhoz, hogy felmelegedjenek, de a templomot nem szokták több napig egyhuzamban fûteni. Ezért hiába csinálnának meleget, a falakból - ahogy mondani szokták - sugárzik a hideg. Végeredményben pedig sosem lesz bent jó idõ.

Szerintetek miért van az, hogy hideg vagyok, mint a jégcsap?

Semmi nem tud feldobni az àgyban,kedvem sincs a sexhez!Ez normalis?

Legjobb válasz: Gondolom csaj vagy , és ez lehet mellékhatása gyógyszereknek vagy helytelen étkezésnek (drasztikus fogyókúra ) Biztos van több indok is , de csak ezzel tok szolgálni :D.

Gondolom csaj vagy , és ez lehet mellékhatása gyógyszereknek vagy helytelen étkezésnek (drasztikus fogyókúra ) Biztos van több indok is , de csak ezzel tok szolgálni :D.
Nem, nem normális. Sürgõsen hozd meg magadnak a kedvet, ha nem akarod, hogy frigidnek nevezzenek. És az nem a legszebb szó egy nõre nézve. :S
Impotencia lehet..:S már ha pasiból vagy.. Ha meg csajból, és nem kívánod a szexet..akk nemtom mi van:P
Akkor szerintem te aszexuális vagy. Vagyis olyan ember, aki nem vonzódik egyik nemhez sem. Hát ezt besz*ptad. Guglizd ki, és ha tényleg rád illik, akkor az vagy.
A kérdező hozzászólása: es ez ellen lehet valamit tenni????
Mondjuk apácazárda megfelelõ hely lenne. Aztán István Atya meglátogathatna néha, amikor füttyentesz.
Google a barátod, keress rá "aszexuális" cimszó alatt, és máris okosabb lettél. De igazán csak te saját magadnak tudnád meghozni a kedvet. Szerintem tényleg aszexuális vagy. Más normális ember megõrül a másik nem testéért, vagy legalább a saját nemének a testéért, ha búzákról beszélünk.
Menj el dokihoz, hátha tud rá valamiféle hormont adni. Anélkül kétlem, hogy változna.
Egyszer láttam egy mûvészfilmet, ahol a csaj egésznap pornót nézett, és mindenkivel megkeféltette magát, de kielégülni nem tudott, csak csodák-csodájára egy sráccal, akivel végül összejött.. és happy end lett :) 21/F
"jégbõl vagyok talán fel sem olvadok...." bocsi a poénért
A kérdező hozzászólása: 00:01 Te egy pedofil allat vagy ugye tudod!
talán csak az hogy 12-13 évesen ne csodálkozz hogy hideg vagy, és még nincs kedved a szexhez, bár a mai világban már sosem lehet tudni, hogy a lányok mikor kezdik...
A kérdező hozzászólása: Mi a csocs koze van a kornak ehhez?
Az attól függ, hány éves vagy...
hát akkor ezt te szépen bebuktad
mondjuk nem baj ha nemkívánod, csak az aktuális párod tudja kivárni. de erre van a potencia növelõ csodakapszula. sajnos ehez kell lassan folyamodni. de az a bajod h túl sokat gondolkozol. és nincs elég tesztoszteron.
Talán nem találtad meg még azt a megfelelõ partnert aki fel tudta volna kelteni benned a szexuális vágyakat, testi vonzalmat.Mert ez egyébként nem igazán egészséges
A kérdező hozzászólása: Lany vagyok, és ez mindig is igy volt nàlam!! Soha sem voltam valami nagy lepedoakrobata, ha kell honapokig is elvagyok sex nelkul!Amugy en sem tartom normalisnak, hogy meg csak nem is kivànom...... Volt jo par baratom, mindenkinel ez volt a helyzet!
Lehet, nem a megfelelõ emberrel próbálod!
Frigid!
"Mondjuk apácazárda megfelelõ hely lenne. Aztán István Atya meglátogathatna néha, amikor füttyentesz." - Hát én meghaltam :-DDDDDD

Miért van kevergetés közben más hangja a forró kakaós bögrének, mint a hideg kakaósnak?

észrevettétek már? a forró kakaónak mélyebb a hangja.. de miért? üvegpohárnál lehet hogy nem így van.. mindig kerámiánál veszem észre...

Legjobb válasz: Igy van, a hõre illetve a hõmérsékletre vezethetõ vissza a dolog, mivel a hõmérséklet növekedésével megváltozik a folyadék viszkozitása azaz a belsõ súrlódása. Ezáltal változik a hang is ami kevergetés közben keletkezik.

Igy van, a hõre illetve a hõmérsékletre vezethetõ vissza a dolog, mivel a hõmérséklet növekedésével megváltozik a folyadék viszkozitása azaz a belsõ súrlódása. Ezáltal változik a hang is ami kevergetés közben keletkezik.
Mi megkérdeztök még általánosba a a fizika szakos tanártól, azt mondta hogy a hõ miatt van. Miszerint hiába van a bögre és a kanál szilárd test a részecskéik máskép viselkednek hõváltozásra mint rendes alapesetbe.
Na ez egy nagyon jó kérdés, már én is fel akartam tenni. Olyan hangja van, mintha mindjárt kettédurranna a kezemben. :) Nem? Tudom, haszontalan válasz, bocsi érte, de én is várom a magyarázatot. :)
Mivel az egyetlen különbség a hõ, ezért nyílván a hõ miatt van. Biztos okos volt a fizikatanárod... "Miért van kevergetés más hangja a forró kakaós bögrének mint a hideg kakaósnak?" Ennek a kérdésnek amúgy mi értelme van? Komolyan, aki leírta nem érezte úgy, hogy úristen, mi a frászt írtam én ide?

Miért van, hogy mindig hideg a lábam és nagyon nehezen melegszik fel?

Legjobb válasz: Keringési zavar,vagy érszûkület szokta okozni. Nálam is ez van,de elhanyagolom magam,nem megyek orvoshoz. Remélem Te bátrabb vagy!:)

Keringési zavar, vagy érszûkület szokta okozni. Nálam is ez van, de elhanyagolom magam, nem megyek orvoshoz. Remélem Te bátrabb vagy!:)
Szia! Jó tanacs a te édeked menyj el orvoshoz lehet kivizsgál es ir fel gyogyszert.Ebbol nagy baj lehet korház, szívinfartus ha nem figyelsz oda magadra!!!!Késobb már nem lehet vissza csinálni.Nekem is ez van és apukam erszukuletes volt ez orokolheto és meghalt.Ha cigizel próbalj leszokni, stimulaló szereket keruld.Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Nem dohányzom, inni sem nagyon szoktam csak mértékkel.
szerintem keringési zavar. de ha biztosat akarsz tudni akkor meny el egy dokihoz az egy kivizsgálás után biztosan többet tud mondani
Szia! Nem mindig érszûkületre kell gondolni.Ha hidegnek érzed és fázik, lehet Raynaund Syndróma is.Fordulj orvoshoz!
Nos nekem is mindíg hideg vagyis csak volt a lábam, még aludni is zokniban kelett.Érszûkület az ok .Ajánlhatom a sonoterápiát ez egy aránylag új módszer.A vizsgálat ára 6000 ft felmérik hol és milyen mértékü az érszûkület, aztán személyre szóló terápia következik ami abból áll, hogy egy számítógép a talpadon keresztül a hallható és a nem hallható hangtartományban rezgéseket bocsájt ki , ezzel egy olyan enzimet szabadít fel ami leoldja a lerakódásokat az érfalról. 1 kezelés 1700 ft.Én a 12. kezelésnél tartok és már nem fázik a lábam.Egyébként nem csak a dohányzás a ludas lehet örökölni, a stresszes életmód és a zsírdús táplálkozáa mozgáshiány is okozhatja.Mindenképpen menj el mert ezzel nem szabad játszani az érrendszeri megbetegedések a vezetõ halál ok mo.-on agyvérzés szivinfarktus vagy levágják a lábat, nem is értem az elsõ hozzázólót mért hanyagolja el magát attól nem lesz jobb hogy a homokba dugja a fejét .A sport is sokat segít abban hogy elkerüljük a bajt.
ja a sonoterápiáról a neten találsz oldalt.
Ugrálj egy kicsit. Csak átmeneti keringési zavar. Nekem is ez van, érdekes hogy csak akkor fáznak a lábaim ha ülök a gép elõtt és nem járok a két lábamon.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!