Találatok a következő kifejezésre: Miért van, mióta (145 db)

A kérdező hozzászólása: ou...koszike
Korlátozni tudod hogy ki és mennyit lát a faladból. Ha minden úgy van beállítva, hogy csak ismerõs láthatja, akkor az ismerõsi kapcsolat létrejöttéig neked nem elérhetõ. Többszintû beállít van: csak te látod, csak ismerõs látja, csak ismerõs ismerõse látja, vagy mindenki.

Miért van az, hogy mióta rootoltam az xperia x8-as telefonom, kevesebb dolgot enged letölteni a Marketről?

2.1-es android fut rajta.

Legjobb válasz: A rootnak semmi köze a Market letöltéshez. Ha már rootoltad, miért van még mindig 2.1 ? Miért nem raksz fel legalább 2.2-t?

A rootnak semmi köze a Market letöltéshez. Ha már rootoltad, miért van még mindig 2.1 ? Miért nem raksz fel legalább 2.2-t?
A kérdező hozzászólása: köszi a választ! egyébként azért, mert rámegyek a szoftverfrissítésre és azt írja ki, hogy a legfrissebb android fut rajta :|| az nem lehet, mert egyáltalán nem az a legfrissebb xD

Kinek van itt szeretője, miért, és mióta?

csak ?szintén:)

Legjobb válasz: Én annak tartom magam mármint szeretõnek, ezt most itt nagyon sokan biztos el fogják ítélni... De a lány akinek a szeretõje vagyok, neki nem mûködik , azaz egyenesen [email protected] a szexuális élete a pasijával azaz szinte egyáltalán nincs. És nem csak a szexuális élete a rossz haneem az egész szinte kompletten. Azaz csak élnek egymás mellett szinte. Ez több mint 1 éve tart de már egy ideje ez jóval több kettõnk közt mint egy szeretõi viszony azt hogy miért ilyen hülye ez a lány h nem hagyja el a pasiját és miért nem leszünk mi egy pár ezt õ sem Pedig 100% hogy õ is szeret és nem csak én õt. És ezért vagyok még mindig a szeretõje mert megpróbálok harcolni érte.

Én annak tartom magam mármint szeretõnek, ezt most itt nagyon sokan biztos el fogják ítélni... De a lány akinek a szeretõje vagyok, neki nem mûködik , azaz egyenesen [email protected] a szexuális élete a pasijával azaz szinte egyáltalán nincs. És nem csak a szexuális élete a rossz haneem az egész szinte kompletten. Azaz csak élnek egymás mellett szinte. Ez több mint 1 éve tart de már egy ideje ez jóval több kettõnk közt mint egy szeretõi viszony azt hogy miért ilyen hülye ez a lány h nem hagyja el a pasiját és miért nem leszünk mi egy pár ezt õ sem Pedig 100% hogy õ is szeret és nem csak én õt. És ezért vagyok még mindig a szeretõje mert megpróbálok harcolni érte.
hali , nekem miutan megromlot a házaságom rá fél évre össze melegetem valakivel ... ugy indult hogy csak egymas szeretöi leszünk , de én attol a perctöl hogy lefeküdtem vele , mar nem birtam a férjemmel ugy viselkedni mintha semmi sem törtent volna !! ezert elváltam es 7 honapja vagyok boldog az uj párommal:o) nem érdemes hazudni , abbol sok jo nem sülhet ki !!!
Moszuke: én semmilyen esetben nem tartanék szeretõt. akinek szeretõje van az nem õszinte. még is honnan tudod, hogy most épp õszinte választ adnak majd?:)
Nekem van , csak össze van hajtigatva és bele van rakva az ágynemûtartómba. Stella a neve.
Van barátnõm, de van szeretõm is. A lány tudja, hogy kapcsolatban élek.
kb 6 honapja van havonta 1x vagy 2x talalkozunk en 3 eve vagyok valakivel neki pedig menyasszonya van en azert avgyok vele mert szexualis eletunk a parommal monoton volt es engedtem hogy ez a pali felcsipjen egyejszakasnak indult de hat .... egyebb lett o pedig nem szereti a menyasszonyat de reg egyutt vannak es nem mer tullepni rajta es kicsit ducibb is lett az utobbi idoben
Van persze méghozzá amerikai szeretõm! Kézi a neve:) :) :)


Miért van az, h mióta volt egy hosszú kapcsolatom (és ez volt az első) nem találok olyan fiút akivel együtt tudnék lenni sokáig, nem csak hetekig? Ez tudom hogy miattam van, de miért? Pedig már nem szeretem a másikat, sőt utálom!

Legjobb válasz: Szerintem az lehet az oka, hogy félsz a szerelemtõl, az újabb csalódástól. Lehet hogy úgy érzed, hogy nem így van, de valahol legbelül mégis. Legalábbis nekem így volt. Nekem is volt egy 1,5 éves kapcsolatom. Miután szakított velem a srác, nagyon padlóra kerültem, de egy pár hónap után kihevertem. Valahogy mégsem találtam magamnak pasit. 4 hónap híján 2 év után (3 hónapja) találkoztam egy fiúval és azóta is együtt vagyunk.

Szerintem az lehet az oka, hogy félsz a szerelemtõl, az újabb csalódástól. Lehet hogy úgy érzed, hogy nem így van, de valahol legbelül mégis. Legalábbis nekem így volt. Nekem is volt egy 1, 5 éves kapcsolatom. Miután szakított velem a srác, nagyon padlóra kerültem, de egy pár hónap után kihevertem. Valahogy mégsem találtam magamnak pasit. 4 hónap híján 2 év után (3 hónapja) találkoztam egy fiúval és azóta is együtt vagyunk.
Hát ha komoly kapcsolat volt akor idõ még kihevered!ha nem tudsz elfogadni magad mellett senkit az lehet azért mert nagyon szeretted azt aki elment és mindenkiben õt keresed!az idõ majd segit!
csatlakozom az elöttem szólóhoz hogy idõ kell...addig élvezd az életet...:)
A kérdező hozzászólása: vannak sokan akik járni szeretnének velem, és nem tudom hová tenni õket:)
Ez egy elég érdekes érzés. Nekem olyan formában jött elõ, hogy az elsõ hosszú kapcsolatomban a párom a legjobb barátom is volt, akiben teljesen megbíztam, teljesen megértett, és mint ilyen, az egyedüli volt. És amikor szakítottunk, elveszett az egyetlen bizalmasom, és nem volt kedvem újrakezdeni az egészet. Újra végigjárni azt a sok lépcsõt, míg annyira megbízom valakiben, mint akkor benne. Meg a kapcsolatnak a fokozatait sem. Újra akartam ugyanazt az érzést, ami vele már jópár hónap után volt. De ez "új" emberrel igen nehéz. Azóta már van egy két éves kapcsolatom, és gondolni sem merek arra, hogy, milyne lenne, ha vége szakadna. Mert õ a legjobb, és egyetlen igazi barátom, és úgy érzem, nem találnék több ilyet. És sokáig nem is lenne kedvem újra építkezni. Semmilyen téren...
Én is csak a saját példámat tudom neked leírni. Az eslõ hosszú kapcsolatom 3.5 évig tartott, most ért véget január elején (20vagyok). Én léptem ki a kapcsolatból mert már nagyon rossz volt, de a 3.5év alatt kb 4-5-ször szakitottam vele, és nem szerettem már, mindig ugy mentem vissza hozzá. Valamit éreztem iránta, de szerelmet már nem, és ez a barátság érzése volt. Nagyon ismertük egymást, és én csak elõtte mertem megnyílni, van egy oldalam, amit takargatok az emberek elõl, neki meg pont ez imponált nagyon is bennem (elég infantilis vagyok, õ meg apukáskodott felettem, bár csak 3 évvel volt nálam idõsebb). Aztán tavaly novemberben úgy esett, hogy találkoztam egy sráccal, akivel bensõséges kapcsolat alakult ki az év végére, és összejöttünk, miutõn szakitottam az exxel. Féltem tõle eléggé, de mára már egyétalán nem bántam meg, mivel elõtte is felfedhetem a valódi énemet:) Ezt már akkor is éreztem, amikor megismerkedtünk.

Miért látható Facebook-on pár fényképem duplán az albumjaimban? Azóta van, mióta most valami újítást csináltak megint az idővonalon.

Nem új képek, két éve töltöttem fel. Ha az egyiket kitörlöm, a másik is törlődik, tehát elvileg csak egyszer van fent, és ha utána feltöltöm újra, csak egyszer is tölti fel. Ráadásul sorba sem lehet rendezni a fotókat. Mindig akkor vannak ilyenek, amikor újítanak valamit. Meddig fog ez tartani? Nem akarom törölni ezeket és újratölteni, mert vannak mellette aranyos kommentek, de hiába is tölteném fel újra, mert nem lehetne sorba rendezni.

Legjobb válasz: Nem tudom, de engem is érdekelne, miért nem mûködik a sorba rendezés.

Nem tudom, de engem is érdekelne, miért nem mûködik a sorba rendezés.

Miért van az hogy neki mindig minden összejött mióta átvert, nekem azóta meg semmi?

19 éves lány vagyok. A történet a következ?: összejöttem egy fiúval, akibe nagyon régóta szerelmes voltam, együtt voltunk fél évig de közben kiderült hogy nem is szerelmes belém csak fellángolás volt + tapasztalatot akart. Még mindig szeretem bár ez lehet hogy most mellékes. Próbáltam ?t boldoggá tenni, többet foglalkoztam azzal ? mit akar és mi neki a jó, mint azzal hogy nekem mi...(pl. épp mihez volt kedve, mennyit volt kedve találkozni stb) Én természetesen nagyon szerettem, szóval teljesen a a padlóra küldött. Neki mikor összejöttünk nem is volt baráti köre, otthon ül?s volt akit senki se ismert. Miután dobott megn?tt az önbizalma, összebarátkozott pár emberrel (nem tudom hogy), bekerült egy elég jó társaságba, azóta népszer?, mindenki szereti, és olyan barátn?je van akinek a nyomába se érek. Az én életem semmilyen pozitív irányba nem haladt, pedig próbáltam ismerkedni, és ezt értem fiúkra és lányokra is. Teljesen nullának érzem maga azóta, úgy érzem nem csoda hogy dobott hiszen semmiben sem vagyok olyan jó mint ?. Nem tudom hogy hogyan szedjem össze az önbizalmam, úgy érzem hiába tudom hogy ki kell lendülni ebb?l nekem, de mintha a világon semmi okom nem lenne az önbizalomra... u.i.: nem tudom miért, de ki nem állhat, a baráti köre csak hallott rólam de úgy tudják hogy egy undorító r*banc vagyok. Igazából csak tanácsokat szeretnék, ti mit tennétek a helyemben, nagy segítség lenne.

Legjobb válasz: Az élet nem igazságos. Nem is értem ezeket a "miért" kérdéseket... Csinálj olyan dolgokat, amiket szeretsz én nem bántanak meg közben benne.

Az élet nem igazságos. Nem is értem ezeket a "miért" kérdéseket... Csinálj olyan dolgokat, amiket szeretsz én nem bántanak meg közben benne.
Figyelj csak tanácsokat szeretnél. Itt viszont az van : Nehezen beszélgetsz. - Kezdj el beszélgetni másokkal -Fail Menj el egyedül - Nem mész egyedül - Fail Menj el a barátaiddal - A barátaid nem mennek - Fail Menj oda a fiúkhoz -Fail-Fail -Egyetértünk. Nem tudom, hogy suliba jársz vagy dolgozol, vagy mindkettõ, de így, hogy otthon-suli-suli-otthon útvonalon, max a BKV ellenõr szólít le. Nem fog menni. Azaz vagy kénytelen vagy valami olyat tenni amit nem szeretnél, például egyedül bulizni. Vagy kénytelen vagy új dolgokat tenni az életedben. Eljárni például sportolni, edzõterembe, Salsa tanfolyamra, egyéb tánc tanfolyamra. Bárhová ami érdekel. De ehhez valamit bele kell gyömöszölj az életedbe, valamit változtatnod kell és a változások fájnak eleinte.
A kérdező hozzászólása: Tudom, hogy suliban meg itthon nem fogok barátokat találni. De fogalmam sincs hol vagy hogy ismerkedhetnék egyedül, lányként. A fiúk odamehetnek egy nekik tetszõ lányhoz szinte bárhol, mindenki elájul az ilyen fiúktól akik ezt meg merik tenni, de egy lány ha megteszi ugyanazt az szerintem gáz. Ilyet csak már egy nagyon kiéhezett könnyû préda tesz szerintem. Persze biztos lehet ezt máshogy is csak tippem sincs hogy hogyan. "Oda sem mert volna menni a barátnõjéhez ha te nem vagy. Lehet most ide írogatna, hogy miért ilyen csúnya, lesz-e valaha barátnõje, nem tetszik senkinek, stb.. " Igen, ebben teljesen biztos vagyok.. ezért is verem a fejem a falba, én nem egy egoistát akartam belõle csinálni, csak szimplán boldoggá tenni. "Keressél magadnak új barátokat, járjál el egyedül ismerkedjél, pasizzál, nem hiszem, hogy ez gondot okozna! Vagy maradj otthon sírjál, sajnáltasd magad, lelkizzél a régi pasidon. Melyiket választod?" Nem szeretnék keseregni, de nem tudom hogy hogyan kezdhetnék bele ebbe, egyedül nem megyek diszkóba, nem fogok idegen fiúkat leszólítani....ezért szeretnék más tippeket, hol, hogyan, mit..
Keressél magadnak új barátokat, járjál el egyedül ismerkedjél, pasizzál, nem hiszem, hogy ez gondot okozna! Vagy maradj otthon sírjál, sajnáltasd magad, lelkizzél a régi pasidon. Melyiket választod?
Azért mert õ nem veled van elfoglalva hanem hamar túllépett és nem kesereg hanem éli az életét. Neked sem kéne rajta annyit gondolkodnod.
Hûha. Na szóval. Az a baj, hogy õ hagyott el téged és ráadásul õ most jól érzi magát és egy olyan barátnõje van, akit te magadnál jobbnak tartasz. -Egyébként valószínûleg a lány társaságába került be. A te hátadon felkapaszkodva szerezte az önbizalmát és most a másik lány hátán felkapaszkodva szerzett egy baráti társaságot és majd még jobb lány felszedéséhez szükséges arcot, amivel majd a Ferihegy kettõn nem tud megfordulni olyan nagy lesz. Õrülj, hogy megszabadultál tõle. Így ugyanis lesz lehetõséged egy olyan srácot megismerni aki valóban szeret téged. Ha viszont hozzád képest klasszisokkal rosszabb lányt szedett volna fel, akkor meg az lenne a baj, hogy még az is többet ér nálad. Jobb és több vagy mint õ mert van gerinced és azt írtad, hogy szereted, de azt például nem, hogy mekkora egy st**i. Ha itt körül nézel, hol olyan kérdés van amikor egy srác érzi magát nullának egy lány miatt, hol egy lány egy srác miatt. Mindenki csúnyának érzi magát, senki nem mer jeleket küldeni a másik felé és mindenki az elõzõn kesereg. Aki meg ha finom akarok lenni, nem érdemli meg. Te kellettél a barátodnak, hogy õ legyen valaki és nem fordítva. Oda sem mert volna menni a barátnõjéhez ha te nem vagy. Lehet most ide írogatna, hogy miért ilyen csúnya, lesz-e valaha barátnõje, nem tetszik senkinek, stb.. Az van, hogy a srácoknak önbizalom kell az ismerkedéshez a lányoknak kisugárzás, ha nullának érzed magad a kisugárzásod nulla. Otthon a suliban és a tömegközelekédsi eszközökön nem fogsz barátokat és barátot szerezni.
A kérdező hozzászólása: Na igen próbálok magammal foglalkozni :) De hát nehéz, elég unalmas az életem, eljárnék én bulizni ha lenne kivel, nekem is lenne olyan társaságom. De akik vannak barátaim azok nem szeretnek eljárni..
Ezt már én is tapasztaltam! Tanulság: szemeteknek áll a világ! 20/f
A kérdező hozzászólása: Önbizalom oké, de hogy vagy mire? Mire legyek büszke, hogy valaki megdugott és otthagyott engem? Külsõleg se vagyok szép, és nehezen beszélgetek el másokkal... semmim sincs amivel növelni tudnám az önbizalmam :( Nem tudom hogy így egyáltalán kell-e, vagy hogy az egészséges önbizalom az mindenkinél más... szóval nem tudom :(
Felejtsd el örökre, ne foglalkozz vele, hogy mit csinál, kivel van stb... Nincs többé, szakítottatok és pont! Innentõl nézzd levegõnek, idegennek! Te is járjál el a barátnõiddel, haverjaiddal bulizni, éld az életed, és ne foglalkozz senkivel, csak arra öszpontosíts, ami Neked jó.Azt csináld ami Neked örömet okoz.Neked is lehet még sokkal jobb, és lesz is...
szerintem azért van, mert téged jobban megviselt a szakítás, mint õt. mint írtad, õ önbizalmat nyert általad, ezért jött neki össze minden. te pedig gondolom összezuhantál, hogy miért történt ez veled, mit rontottál el és már kerested is a hibát magadban. írtad, hogy nullának érzed magad. elõször szedd össze magad és gondolkozz pozitívan
A kérdező hozzászólása: Értem, szóval valamelyiket muszáj lesz bevállalnom... majd végig gondolom mik jöhetnek szóba :) Pl az edzõterem hangzik eddig a legjobban. Köszönöm szépen a segítséget! :)

Miért van az, hogy sokkal jobban érzem magam mióta nem eszem cukrot?

Legjobb válasz: Nem lehet, hogy csupán jobban szeretnéd érezni magad, és ezért gondolod így?:) Egészségesen akarsz élni, ezért érzed a pozitív hatást. Miért döntöttél így? Konkrétan semmilyen formában nem fogyasztasz cukrot?

Nem lehet, hogy csupán jobban szeretnéd érezni magad, és ezért gondolod így?:) Egészségesen akarsz élni, ezért érzed a pozitív hatást. Miért döntöttél így? Konkrétan semmilyen formában nem fogyasztasz cukrot?
SZÉP PRÓBÁLKOZÁS VOLT ANYA ENGEM TE NEM TÉRÍTESZ MEG
Azert mert egeszsegtelen, nem veletlenul nevezik feher meregnek
Az is egészségtelen, ha abszolút nem eszel. Meg kell találni az arany középutat.
Fehér méregnek. Elég szánalmas faj lehetünk, ha finomnak érezzük a mérgeket, ez fordítva szokott lenni, különben kihaltunk volna. Ja, hogy le is kéne mozogni. Meg hogy a jóból is megárt a sok. Ja, érdekes. Azért érzed jobban magad, mert eddig cukortúladagolásban szenvedtél. Vagy placebo.
Ki akar megtéríteni, és kit??:)
A kérdező hozzászólása: senkit nem akarok megtéríteni :) a finomított cukorra gondolok édes gyümölcsöket szoktam enni meg néha nyírfacukrot
A finomított kristálycukor nagymértékû fogyasztása rendkívül megterheli a hasnyálmirigy mûködését. A vércukorszintet hirtelen megemeli, erre válaszul a hasnyálmirigynek sok inzulint kell kibocsátania, hogy ezt ellensúlyozza. Majd ugyanilyen hirtelen le is zuhan a vércukorszint, farkaséhség, kontroll nélküli zabálásroham következik. Ez az örökös vércukorszint- ingadozás károsítja az érfalakat, idõvel a hasnyálmirigy mûködését is rontja, kialakulhat a II. típusú cukorbetegség. Ha nem fogyasztasz finomított cukrokat, csak olyat, ami lassan szívódik fel, ezek az ingadozások elmaradnak, és valóban jobb lehet a közérzeted.(Tapasztalatból írom ezeket.) Persze nehéz megállni, mert az összes finom csoki, édesség, süti, torta stb. kristálycukorral készül. De lehet, hogy hosszabb távon megéri.

Miért van az hogy rémálmaim vannak mióta új életet kezdtem?

Megpróbálok sokkal pozitívabban gondolkodni és így is élni meg használom a Titkot (a vonzás törvényét). Minden reggel meditálok is. De akkor miért vannak rémálmaim?

Legjobb válasz: Mindennek van oka. A tudatalattiban sok dolog van elraktarozva, föleg kisgyerekkorban megalapozott dolgok, amik meg feldolgozatlanok. Kisgyerekkent nem volt mas lehetöseged esetleg, muszaj volt "felretenni", ami aztan elfelejtödött, pontosabban csak melyebbre, a tudatalattiba került. Ezek kideriteseben segithet pl. kineziologus is, de spontan is elötörhetnek a tudatalattiba elnyomott dolgok: "foglalkozz vegre velem", "megoldasra varok". Eppen azert van most több ilyen almod, mert törekszel tudatosabban elni, tudatosan jobban csinalni. A tudatalattid mintegy azt mondja: "oke, segitek, akkor kezdjük az alapok megtisztitasanal". :) Erthetö igy? Szerintem erdemes kideriteni az almok jelenteset, hogy tudd, mit erdemes rendbe tenni az eletedben, hogy elöbbre juss. Ha akarod, ehhez tudok egy nagyon jo alomelemzöt is ajanlani!

Mindennek van oka. A tudatalattiban sok dolog van elraktarozva, föleg kisgyerekkorban megalapozott dolgok, amik meg feldolgozatlanok. Kisgyerekkent nem volt mas lehetöseged esetleg, muszaj volt "felretenni", ami aztan elfelejtödött, pontosabban csak melyebbre, a tudatalattiba került. Ezek kideriteseben segithet pl. kineziologus is, de spontan is elötörhetnek a tudatalattiba elnyomott dolgok: "foglalkozz vegre velem", "megoldasra varok". Eppen azert van most több ilyen almod, mert törekszel tudatosabban elni, tudatosan jobban csinalni. A tudatalattid mintegy azt mondja: "oke, segitek, akkor kezdjük az alapok megtisztitasanal". :) Erthetö igy? Szerintem erdemes kideriteni az almok jelenteset, hogy tudd, mit erdemes rendbe tenni az eletedben, hogy elöbbre juss. Ha akarod, ehhez tudok egy nagyon jo alomelemzöt is ajanlani!
Gondold csak at, mennyi ideig raktarozodtak a dolgok a tudatalattidban, mig eljutottal a Titokhoz, egeszen az utobbi ideig... Ahhoz kepest a Titokbol tanultak es a meditaciok meg alig valami nyomot hagytak, valoszinüleg... 1.
õszintén? titok csak egyetlen jó gondolatot tartalmaz, minden más benne amerikai buta körítés. De most nem ez a bajod, hanem hogy túl kritikus és merev vagy, nem mered elengedni a negatív életed, és nem hiszel abban, hogy képes leszel optimistává válni, valamint félsz attól, mi lesz ha mindent derûsen figyelsz, mert bajtól tartasz.

Miért van az hogy eddig sem voltam az a nagy "vendégszeretö"tipus, de miota megvan a fiam (2, 5honapos) még az anyosomékat vagy apámat sem nagyon szivesen látom? Nyügnek érzem hogy még ahoz is alkalmaszkodjak hogy jönnek, ittvanak.

Anyosomékkal nem volt soha jo a viszonyom inkább olyan muszájbol mentem havonta kb.,de ök meg 1 évbe 1-2ster ha eljöttek mindigazt mondták mi menjünk pedig van kocsijuk(40-kmre laknak),mert ök dolgoznak mi is a párom minden nap este 5-7körül ér haza csak vasárnap van ithon.Miota megvan az unoka 1szer voltak itt és 1szer a korházban,amikor jöttek volna mondig olyankor mikor más volt itt vagy máshova mentünk(mert nekik csak a vasárnap jo mert "dolgoznak"),meg azt mondják mindig hogy mi menjünk de én nem hiszem hogy nekem könnyebb menem a picivel.Féltem még és már volt beteg is nem akarom hogy elkapjon valamit,meg ugy gondolom 3 honapos koráignem viszem ilyen messzire mert még a sétais nehéz vele mert 3/4ora után sir és haza kell jönni.Igy nem hiszem hogy az uj környezet tetszene neki és ha nem tudna aludni akkor egész nap nyüglödne az estéröl nem beszélve,karácsonyra mondtam hogy elmegyünk anyosomékhoz de már elöre aggodok mi lessz hogy fog idegen helyen aludni és hogy fogja érezni magát?!Ti mit tapasztaltatok,hogy viselik a babák az idegen környezetet??Köszi!!!

Legjobb válasz: Hát azért nem minden baba viseli olyan könnyen. Fontos hogy vigyél neki több otthoni dolgot, pléd, játék vagy ami körülötte van nap mint nap. Fontos hogy jobban öleld, mert akkor jobban biztonságban érzi magát. De szerintem ha ennyire ideges vagy, meg fogja rajtad érezni és lehet ez nem lesz jó hatással a kedvére. De ki tudja! Mindenesetre csak akkor tudod meg ha kipróbálod! Az sem mellékes hogy kocsival mentek e. Mert úgy nem olyan nagy ügy a 40 km. Szerintem végigaludja. Vagy ha nem, megálltok megeteted, kicsit pihentek és mentek tovább. Meg azért is lenne jó a kocsival, mert ha nem marad akkor hazajöttök és kész. Azért busszal, vonattal ez gázabb, pláne karácsonykor ilyen hidegben, bent meg ezer fok a jármûvekben. Persze ez sem kivitelezhetetlen, csak macerásabb. De azért én úgy gondolom, hogy karácsonykor ami két nap piros betûs ünnep és nem egy nap, vasárnap, nyugodtan eljöhetnek õk is, pláne ha nem kocsival tudtok menni. Ne legyenek már ennyire lusták. Bár ahogy írod hogy egyszer voltak eddig, hát szégyeljék magukat. Egyébként amióta nekem is megszületett a kislányom én se vagyok túl vendégszeretõ. Talán mert felborul a napi kis rutinom, mert ugye ha itt vannak, vendégek és akkor hozzájuk is kell alkalmazkodni. De hidd el, ha egy éves lesz, másfél ez sokkal sokkal könnyebb lesz. Jobban be fog illeszkedni a felnõttek világába, viselkedésbe, étkezésbe, beszélgetésbe, mindenbe. Könnyebb lesz! Tapasztalat! De az még nálam is megmaradt, hogy azért szeretem ha vki szól hogy ekkor és ekkor szeretnék menni. Egy tudok rá számolni kajába ha úgy van, vagy ha rövid ideig jön egy kis rágcsi, üdítõ, hogy azért mégis meg tudjam kínálni vmivel, mert én nem tartok itthon folyamatosan, mert elfogyna. A másik meg hogy egy anya a kicsi mellett van munka amit kicsit eltol másnapra és nem szeretné hogy vki váratlanul kupiba jöjjön. Persze ez igazából nem kupi, csak az anya érzi úgy, hiszen amit csak tud megcsinál az ember, de jön vki és õ kezdi el megcsinálni helyette (pl kis mosogatás) akkor úgy érzi az anyuka hogy beleavatkozik, vagy nem érzi képesnek õt erre, vagy ilyenek. Legalább is én így érzem, éreztem néha, pedig lehet hogy segíteni akart, de ilyenkor a hormonok megbolondítják az embert. Én úgy tapasztaltam hogy némely dolgokban kicsit önzõbb lesz egy újdonsült anyuka persze ez vhogy jó értelembe értendõ, de ezt csak az érti meg aki benne van, vagy benne volt. Meg hát persze egyénenként is változhat ki milyen érzékeny stb. De talán ez az önzõség a családi nyugalom meg ne zavarásában áll, és amint ezt megzavarja bármi apróság, pl vendégek, pláne a váratlanok, vagy a különleges tejbetökök látogatása az kicsit ilyen "nem szívesen látok senkit" érzést kelt az anyukában. Én ezt így gondolom, tapasztaltam, biztos van aki másképp látja, látta. Ennyi jutott eszembe a kérdés kapcsán. Ja és még annyi, hogy ezért én azt mondom neked kedves kérzdezõ hogy ne érezd magad rosszul ezekért az érzésekért, hiszen nem vagy egyedül. Az anyósodékért meg pláne ne! Majd írj ide hogy végül is akkor hogy telt a karácsony.

Hát azért nem minden baba viseli olyan könnyen. Fontos hogy vigyél neki több otthoni dolgot, pléd, játék vagy ami körülötte van nap mint nap. Fontos hogy jobban öleld, mert akkor jobban biztonságban érzi magát. De szerintem ha ennyire ideges vagy, meg fogja rajtad érezni és lehet ez nem lesz jó hatással a kedvére. De ki tudja! Mindenesetre csak akkor tudod meg ha kipróbálod! Az sem mellékes hogy kocsival mentek e. Mert úgy nem olyan nagy ügy a 40 km. Szerintem végigaludja. Vagy ha nem, megálltok megeteted, kicsit pihentek és mentek tovább. Meg azért is lenne jó a kocsival, mert ha nem marad akkor hazajöttök és kész. Azért busszal, vonattal ez gázabb, pláne karácsonykor ilyen hidegben, bent meg ezer fok a jármûvekben. Persze ez sem kivitelezhetetlen, csak macerásabb. De azért én úgy gondolom, hogy karácsonykor ami két nap piros betûs ünnep és nem egy nap, vasárnap, nyugodtan eljöhetnek õk is, pláne ha nem kocsival tudtok menni. Ne legyenek már ennyire lusták. Bár ahogy írod hogy egyszer voltak eddig, hát szégyeljék magukat. Egyébként amióta nekem is megszületett a kislányom én se vagyok túl vendégszeretõ. Talán mert felborul a napi kis rutinom, mert ugye ha itt vannak, vendégek és akkor hozzájuk is kell alkalmazkodni. De hidd el, ha egy éves lesz, másfél ez sokkal sokkal könnyebb lesz. Jobban be fog illeszkedni a felnõttek világába, viselkedésbe, étkezésbe, beszélgetésbe, mindenbe. Könnyebb lesz! Tapasztalat! De az még nálam is megmaradt, hogy azért szeretem ha vki szól hogy ekkor és ekkor szeretnék menni. Egy tudok rá számolni kajába ha úgy van, vagy ha rövid ideig jön egy kis rágcsi, üdítõ, hogy azért mégis meg tudjam kínálni vmivel, mert én nem tartok itthon folyamatosan, mert elfogyna. A másik meg hogy egy anya a kicsi mellett van munka amit kicsit eltol másnapra és nem szeretné hogy vki váratlanul kupiba jöjjön. Persze ez igazából nem kupi, csak az anya érzi úgy, hiszen amit csak tud megcsinál az ember, de jön vki és õ kezdi el megcsinálni helyette (pl kis mosogatás) akkor úgy érzi az anyuka hogy beleavatkozik, vagy nem érzi képesnek õt erre, vagy ilyenek. Legalább is én így érzem, éreztem néha, pedig lehet hogy segíteni akart, de ilyenkor a hormonok megbolondítják az embert. Én úgy tapasztaltam hogy némely dolgokban kicsit önzõbb lesz egy újdonsült anyuka persze ez vhogy jó értelembe értendõ, de ezt csak az érti meg aki benne van, vagy benne volt. Meg hát persze egyénenként is változhat ki milyen érzékeny stb. De talán ez az önzõség a családi nyugalom meg ne zavarásában áll, és amint ezt megzavarja bármi apróság, pl vendégek, pláne a váratlanok, vagy a különleges tejbetökök látogatása az kicsit ilyen "nem szívesen látok senkit" érzést kelt az anyukában. Én ezt így gondolom, tapasztaltam, biztos van aki másképp látja, látta. Ennyi jutott eszembe a kérdés kapcsán. Ja és még annyi, hogy ezért én azt mondom neked kedves kérzdezõ hogy ne érezd magad rosszul ezekért az érzésekért, hiszen nem vagy egyedül. Az anyósodékért meg pláne ne! Majd írj ide hogy végül is akkor hogy telt a karácsony.
Nem lessz semmi gond..Ö még kicsi, az a le´nyeg, hogy az anyukája ott legyen :) A lányom 2 hónapos múlt, mikor húsve´tra hazautaztunk 1000km-t, e´s semmi gondd nem volt.Ugyan úgy szopizott, aludt, sétáltunk, a nagyszülöktöl pedig nem félt, pedig csak elözször látta a szüeimet :) Az autóban volt nyügös, de hát az 1000km nem 40km.Èn útközben olyankor kivettem a karomba, ha nem akart a hordozóban megnyugodni.Majd vissza bekötöttem.
Na az én anyósom ugyanez.Hogy mindíg mi menjünk.Itt lakik nem messze, de nem veszi a fáradtságot hogy eljöjjön hanem menjünk cígöljük már pár hetes kora óta mert látni akarja.Na mi ezt csináljuk 8 hónapja.Amióta megszületett a gyerkõc csak hozzá alkalmazkodik.Ezt sztem beszéld meg velük, hogy legyenek türelemmel.Nekünk nem sikerült, mert elég értetlen, de neked hátha.Mond meg hogy lesz még nagyobb is és majd akkor jobban tud alkalmazkodni.Most még be semállt szinte a rendszer a kis életébe Te is még most kezded megszokni, és nem olyan jó hogy még emellett alkalmazkodni kell ilyen dolgokhoz is.Kérd tõlük a türemet, és akkor hátha kicsit késõbb jobban tudtokmenni és kiélhetik Õk is magukat a babával.Mi még most is bajban vagyunk, mert 2 órára alálmosodik és elvárja hogy ott aludjon.De nem tud szegénykém, már nem egyx próbáltuk.Hátha nektek jobb lesz a helyzet.Sok sikert.
Mi 9 hetesen vittük el anyóshoz.Akkor még elég jól bírta.Aludt, evett, nem zavarta semmi.5-6 hónapos korában már felriadt álmából, szegényke nem tudta hol van:(Enni csak úgy evett, ha nem volt körülöttünk senki.Ráadásul 7x öltöztettem fel (sapka, kabát), mert ide kell vinni, meg oda kell vinni.Erre a férjem még ilyet szól, hogy azért van a kabát, hogy felvegyük.Na, de ennyiszer?!Fõleg úgy, hogy utál öltözni?Karácsonytól már elõre félek. Amúgy én is így érzek, ahogy te, számomra is nyûg a vendég.Pedig nekem idõsebb a gyerekem, mint a tied.Lehet, h ez már így is fog maradni.
Örüljetek neki, hogy azt akarja hyogy ti mennyetek, így legalább akkor tudsz eljönni, amikor akarsz. Nekem nagyon rossz a kapcsolatom vele, és amikor eljött 3 napra a 3. nap ordítottunk egymással + sírógörcs is rendesen rámjött. Én inkább megyek és ha felbosszant eljövök, de azért tõlünk nem dobhatom ki sajna...
Hát igen ez a másik véglet amit az elõttem író írt. Én nem mennék el a baba még csak 3 hónapos, majd ha nagyobb lesz, ezt már csak megérthetik. Meg amúgy is a karácsony, csak karácsony, a ti új családotok elsõ igazi karácsonya.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!