Találatok a következő kifejezésre: Miért van, egy (7678 db)

Én összefogok.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Az a pár ingyenélõ nem oszt, nem szoroz, ha elindulna a békés vagy akár "véres" forradalom Magyarországon. Magyarország történelmét meg a 20on évesek nagy része pont telibeszrja, a kultúránnkal együtt. Nem lehet a múltunkra fogni azt, ami most megy. Nyílvánvalóan erõs hátránnyal indulunk, mert az összes megszálló kifosztott minket idáig, de még mindig kilehetne ebbõl lábalni, ha lenne rá igény. A probléma inkább az, hogy nincs. Mint már mondtam, a magyarok nagy része megelékszik azzal, hogy a TV elõtt szotyizik. Teljesen mindegy nekik, mi történik, mert a sört meg a kábel TV-t nem kell kiaprózniuk. Õk azok, akik miatt a Fidesz eltudja érni a 2/3-ot a rezsicsökkentés miatt. Aki meg odafigyelj a magyar valóságra, az azt látja, hogy lentrõl a bokáját húzzák, fentrõl meg az ujjaira lépnek. Amíg a magyar ember megteheti, hogy homokba dugja fejét, vagy kivándorol külföldre, nem lesz összefogás. Az õszinte szeretet meg egy vicc. Ilyen nem volt, és nem is lesz.
Hagyjuk már ezt az összefogást. Ez a valóságban úgy néz ki, hogy a többség nem tanul, emiatt minimálbéres munkája van, de azért hitelt is vesz fel, 3-4 gyereket még bevállal, ha már ilyen vacak az élete, akkor dohányzik, netán iszogat, aztán a létminimum szélén egyensúlyozva tartja a markát azoknak, akik vitték valamire. Sosem lehet elõre haladni, mert mindig ezeket az ágrólszakadtakat kell kisegíteni a nyakig érõ sárból. Miután egy ilyet kivakarsz a bajból, rendszerint nem tanul az esetbõl, nem képzi magát, nem változtat semmin, esetleg legyárt még egy gyereket, felvesz egy újabb hitelt és megint ott jajveszékel, hogy segíts... mindenki a maga sorsának a kovácsa, aki gyenge, az hulljon ki a rostán. A betegeket és az öregeket, meg a gyerekeket segítsük, az állatvédelem is fontos, de a felnõtt, életképtelen emberek oldják meg maguk az életüket, ne mindig mástól várják el, hogy a megkeresett pénzét csak úgy nekik adja.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Érdekes a téma, szerintem a népeknek is megvan a maguk pszichológiája, és ebben sajnos nagyon hátrányban vagyunk. Ha belegondolsz, a történelmünk mennyi vereségrõl szól, számos fájó tragédiát máig nem tudtunk feldolgozni, nemzeti ünnepeink közül kettõ véresen levert forradalmakról szól. Még az egyébként szép Himnuszunk is szomorú (a legtöbb nemzeté vidám vagy harcias). Így eleve a kultúra szerves részévé válik valahol a bánat, a fatalizmus, a hazaszeretet is keserédes (na meg sírva vigad a magyar, stb) Kib*szott velünk a történelem és az inkompetens és/vagy korrupt vezetõség, ezek együtt írmagjában szétzúzták az összefogás lehetõségét és megosztották a társadalmat (ez persze mai napig folyik). A depresszió és az alkoholizmus népbetegség nálunk, itt vagyunk Európában, látjuk a nyugati jólétet, míg itt az életszínvonal a béka hátsója alatt, így aztán menekülésvágy vagy apátia a végeredmény. A kommunizmus lerohasztotta a közmorált, a kapitalizmusba való átlépés is borzalmasan elcseszetten történt meg (általában a keleti blokkban mindenhol), annak szellemisége eleve az "ember embernek farkasa" (versengj, fogyassz!) és ez sajnos nagyon átragadt. Aztán meg ugye a múltunk és kulturális örökségünk értékeinek nagyja odalett a fenenagy globalizációban, miközben a káros berögzülések bizony makacsul megmaradtak. Én ezekben keresném az okokat.
A magyarok többsége egy negatív lúzer.A szerencsétlen sorsok minden emberséget kiöl belõlük.
Mert még pont eléldegélnek az emberek. Nincs még akkora szegénység, hogy az emberek lázongjanak. Sok embernek elég, ha van fûtés, egy kevés kaja, meg egy TV. Aki többet akar, az tesz érte, sokszor úgy hogy a másik nyakára lép. Akkor lesz nemzeti összefogás, amikor a helyzet megköveteli.
A kérdező hozzászólása: Amúgy mindenkinek megy a zöld.
A kérdező hozzászólása: Pont nem megmondani szeretném, hanem elõször megérteni az okokat, utána cselekedni.A kérdésem nem provokatív, okokat keresek.Fiatal vagyok és tapasztalatlan. És hogy tettem-e már érte? Igen. Nem nagyban, de tettem érte.
Te tettél már valamit ezért? Kétféle típus van: aki leszarja, és aki azzal foglalkozik, mások mit, vagy éppen mit nem csinálnak. Te a második típusba tartozol. Ha annyira zavar a helyzet, ne itt játszd a megmondóembert, hanem cselekedj!
Szerintem 3 tipus van: 1. Aki nem akar jobb, szebb stb. jövõt és éppen elég neki amije van. 2. Aki akarna szebb jövõt, mert nincs semmilye, és emiatt túl kicsinek érzi magát. 3. Aki jól él, és a (neki) szebb jövõt úgy képpzeli el, hogy õ a fõnök. 15/f

Ha egy ronda pasi feltesz ide egy tipikus ronda pasis kérdést, hogy miért van egyedül, akkor a válaszoló lányok szinte mindegyike miért úgy szokott válaszolni, hogy a végére odateszi, hogy neki van párja vagy férje (nem hiszem, hogy mindnek)?

Ha meg helyes pasi teszi ki, akkor sokszor látom, hogy írnak is, hogy írjon az nekik privit. Szerintem ez kissé álszentes. De azt bírom, hogy ha pasik válaszolnak ilyen lányok által feltett, vagyis önmagukat ronda lányoknak nevezett illetõk által feltett kérdésre, akkor nagyon ritkán írják a végére, hogy az õ asszonykája, vagy menyasszonya milyen és hogy van-e neki. Nem fura?

Legjobb válasz: Mert a lányok kelendõek.És ha csak véletlenül ejti ki a száján,hogy õ egyedül van már is rácuppannak a pasik mint piócák az áldozatra.

Mert a lányok kelendõek.És ha csak véletlenül ejti ki a száján, hogy õ egyedül van már is rácuppannak a pasik mint piócák az áldozatra.
kedves 9es, tévedsz:D levelezni kezdtem pár "rondavagyoknincsencsajom" típusú fickóval.. nem a farkukat küldözgették.. az, amelyik a farkáról küld képet, az általában inkább 15 éves és azért nincs csaja, mert még semmit sem próbálkozott az ügy érdekében, elég neki a pornó nem vagyok perverz, vagy legalábbis nem vészesen:D hetero vagyok és majdnem 3 éve kiegyensúlyozott párkapcsolatban élek
# 7 "idonkent lanynak adtam ki magam az oldalon, de pont ezert, hogy felmerjem, hogyan viselkednek egy atlagoslannyal az ilyen tokfilkok" Hát persze. Szerintem csak a privátban érkezõ péniszek miatt csináltad, te perverz állat.
sziasztok! csak most jöttem mert eddig valakinek az asszonyát farkaltam. szerintem teljesen normális hogy egy férfi nem reklámozza hogy van nõje. A további nõket könnyen elijesztené ezzel.
Van 20 valaszolo lany, ebbol 10nek van parja, 10nek nincs... amelyiknek nincs, abbol 5 ronda, 5 szep az 5 szep szingli lany telibe fossa a ronda fiukat az 5 ronda lany probalna segiteni, de a ronda pasi elutasitja oket, mert rondak a 10 kapcsolatban levo akarhogy kinezo lany meg tenylegesen probal tanacsot adni, de ez a kerdezot nem hatja meg, mert nem tanacsot keres, hanem part...mes ha egy lany ir neki, akkor nem erdekli, hogy a lany mit ir neki, csak megprobal urvarolni neki.... ezert seg.g.fejek amugy az itt kerdezo ilyen pasik, mert igazabol nem rondak annyira, mint mondjak, es lenne eselyuk a lanyoknal, ha nem csortetnenek mint egy idiota, es nem adnak az elso 10 masodpercben egyertelmu jelet annak, hogy nekik mindegy ki a masik, csak megdughassak, es onzo modon kihasznaljak... oke, lehet, hogy en vagyok a farok, mert idonkent lanynak adtam ki magam az oldalon, de pont ezert, hogy felmerjem, hogyan viselkednek egy atlagoslannyal az ilyen tokfilkok.... hat nem ugy, ahogy azt egy no elvarna egy ferfitol... vagy ahogy egy ferfi elvarna, hogy egy ferfi viselkedjen egy novel.... az ilyen arcok utaljak a lanyokat, es onmagukat... elobb meg kellene bekelniuk azzal, hogy nem indenki arra szuletett, hogy az o segguket nyalja, es utana mar nem lennenek ilyen balfekek
Nekem eddig ez még nem tûnt fel, ezentúl majd jobban odafigyelek, odaírják-e a végére. Maradnék még szívesen, de most megyek is, megfarkalom az asszonyt.
nekem 3 hónapja nincs emberem nem azért válaszolok az ilyen srácoknak, mert én már elkeltem, hanem mert már láttam ezt-azt
A kérdező hozzászólása: Lányok kelendõbbek? Csak nem, ugyanolyan emberek õk is.
gondolom azért van, mert általában a férfiak kezdeményeznek. szóval a helyzet nem teljesen szimmetrikus.
Nem, nem fura...a férfiak nem szeretik reklámozni, hogy fogalaltak.... Én azóta teszem hozzá, amióta kaptam érdekes ajánlatokat a valaszaim után itt... De egy személyes beszélgetés esetén is megemlítem, beleszövöm valahogy hogy tisztázzam a felállást...
Én évek óta vagyok ezen az oldalon, és rengeteg ronda pasis kérdésre válaszoltam, így a magam nevében válaszolnék. Azért, mert VAN és kész. Ameddig nem volt, addig nem írtam oda, sõt, úgy írtam némelyik válaszom, hogy világosan lejött, hogy én is keresem még a párom. Egyébként soha nem írtam egy helyes pasinak sem, nem szálltam rá egyre sem, hogy írjon privit. Egyáltalán nem érdekel, hogy egy anonim oldalon ki milyennek mondja magát. Nem egyszer láttam a valóságban is, hogy számomra vonzó pasi rondának tartja saját magát, vagy épp az ellenkezõjét: hogy valami kis ronda görény veri magát a semmire.

Miért van egy 30 év körüli embernek tizenéves barátnője?

Nem tudom megérteni! Undorodom attól amerre tart ez a világ!

Legjobb válasz: 7-es vagyok: 16 éves korom óta dolgozok, jelenleg munka mellett egyetemre járok, és elég problémás családból származok szóval elég hamar fel kellett nõnöm, hiszem, hogy sok 30-on felüli nõnek nincs annyi élettapasztalata mint nekem. Szóval szerintem semmivel nem vagyok rosszabb, mintha egy 28 éves barátnõje lenne mondjuk a páromnak. És én nem is szeretem a fiatalabb pasikat (19-26 korosztályt) mert a legtöbbjük olyan link személyiség, hogy egyszerûen semmi komolyat nem lehet velük kezdeni, mindig csak a buli, ivás, stb (Tisztelet a kivételnek) Én meg nem vágyok erre, nekem egy olyan férfi kell, akinek én vagyok a legfontosabb, nem a haverok meg a szórakozás, akire számíthatok minden esetben stb. És benne mindezt megtaláltam. Szóval erre nincs szabály, minden eset más, hogy ki kivel miért van.

7-es vagyok: 16 éves korom óta dolgozok, jelenleg munka mellett egyetemre járok, és elég problémás családból származok szóval elég hamar fel kellett nõnöm, hiszem, hogy sok 30-on felüli nõnek nincs annyi élettapasztalata mint nekem. Szóval szerintem semmivel nem vagyok rosszabb, mintha egy 28 éves barátnõje lenne mondjuk a páromnak. És én nem is szeretem a fiatalabb pasikat (19-26 korosztályt) mert a legtöbbjük olyan link személyiség, hogy egyszerûen semmi komolyat nem lehet velük kezdeni, mindig csak a buli, ivás, stb (Tisztelet a kivételnek) Én meg nem vágyok erre, nekem egy olyan férfi kell, akinek én vagyok a legfontosabb, nem a haverok meg a szórakozás, akire számíthatok minden esetben stb. És benne mindezt megtaláltam. Szóval erre nincs szabály, minden eset más, hogy ki kivel miért van.
Mert egy 30 körüli fószernek általában már van munkája, kocsija, lakása, tud venni egyéb "apróságokat". Más szempontból: tudja, hogy hogyan kell felszedni egy kis tinip*csát, mit akar hallani. A hapsi szempontjából pedig általában az van, hogy olyan kaliberû nõt a saját korosztályában (25+) nem tud szerezni, mert nekik már komolyabb elvárásaik vannak...
Könnyebb elszédíteni, mint egy korabeli nõt. Ezek szerint én is "gáz" vagyok? 24F Párom 34N...
gondolom mert a tizenéves barátnõje rohadtul unja az õ korabeli butákat vagy õ butább a többi korabelijénél vagy beleszerettek egymásba
Nem tudom mi mennyire számítunk. A párom 30 éves én pedig 19, 5. Ez számít? Mindennél jobban szeretjük egymást, együtt tervezzük az életünket, soha eszünkbe nem jut a korkülönbség, mert nem ettõl függ a kapcsolatunk. A páromnak én vagyok az elsõ ilyen fiatal barátnõje, a többi mind kb vele egyidõs volt, mégsem találta meg bennük azt, amit bennem.
Én is , ezt én sem tartom normálisnak, ott a pasival agyilag vannak apróbb problémák.
Mert egy ember a kór elõre haladtával már csak unalmas, és értéktelen lehet, vagy mi? Egyrészt senkinek semmi köze hozzá, hogy kik között hány év van, másfelõl meg mindig kettõn áll a vásár, harmadrészt meg akármelyik normális tízen éves lány inkább egy normális 30 éves sráccal járna mint egy 20 vagy tizenéves kúrógéppel, nem? Jó, az igaz hogy egy 20 vagy 40 éves ember is lehet akármilyen szempontból akármilyen, de érted a lényeget hogy, millió fontosabb dolog van annál egy kapcsolatban mint hogy ki hány éves...... másfelõl meg minden embernek másabbak a nézõpontjai, mást látnak megfelelõnek, kevésbé fontosnak, vagy lehet hogy egy lány azt mondaná, hogy õ nem szeretne jóval idõsebb barátot, aztán meg lehet hogy megismerne valakit aki jóval idõsebb lenne nála, de annyira szeretné a társaságát, hogy el sem tudná képzelni hogy mással legyen, szóval, és a párkapcsolat azért párkapcsolat mert hogy két emberre tartózik! és nem másokra, hogy ki kirõl mit gondol, mindegy, habár én már láttam 40 éves embert, aki inkább 30 körülinek nézett ki, de akkor is lényegtelen..... akkor már hozd a piámat, ha vagy olyan ló hogy ilyen kérdést teszel föl! 23/f Hozd a piát...... föl öklellek!
Van penz akkor nem szamit a kor, fiatal csitrik tapadnak.
Egyébként meg mindig voltak és lesznek is ilyen kapcsolatok, csak egy idõben nem verték nagy dobra ezért gondoltál azt, hogy nem is létezett. "De ha egy harmincvalahány éves, késõn érõ bunkóval van, akkor az már probléma." Ismered is a férfit vagy csak ráaggatod ezeket a jelzõket? Egyébként hidd el én is voltam ilyen helyzetben mint Te..sokszor is.Nem tudsz ellene tenni, csak annyit, hogy ne hangoztasd a véleményedet a lány elõtt.Mert akkor biztosan elvágod magad nála! Szerintem a beteg világ fogalma relatív. Én úgy gondolod sokkal betegebb a világ a gyilkosoktól, a pedofiloktól, az erõszakos emberektõl, az emberkereskedõktõl és még sorolhatnám. Amíg nem ártanak az ilyen kapcsolatok addig szerintem nem lehet betegnek nevezni. Tudom mindenkinek meg van a véleménye de dühbõl ne hangoztasd így a véleményed.
Kedves 58-as! Nézz egy kicsit utána!Ady esetében pl. nem hiszem, hogy megkövezték amiért Csinszkával volt együtt pedig ott is jelentõs volt a korkülönbség!:) Sõt! csak még egy példa : Hitler és Eva Braun között is 23 év volt, VII Kleopátra és Caesar között 30 év volt! Csak, hogy említsek párat.
Nem tudom, tisztelt 56-os, hol hallottad, de nem volt bevett szokás az idõsebbekkel való házasság. A paraszti kultúrában egyidõsek voltak a párok, valamint Vörösmartyra sem néztek olyan szépen, mikor nála 26 évvel fiatalabb nõt vett el. Érdekes, hogy azok, akik azt hangoztatják, hogy azért jöttek össze idõsebb férfival, mert milyen érettek (õk és a pasi egyaránt), annyira beszûkült látókörûek, hogy nem veszik észre, hogy a saját korosztályukban is lennének "nekik valók" amellett nem gondolom, hogy a kérdezõ beleszólna mások életébe, hiszen akkor nem itt lenne, hanem éppen a párocskát zaklatná szabadidejében.... BETEG DOLOG EZ!
A kérdező hozzászólása: Na jó, elõször is, én is undorodom az általad leírt stílustól, én rám egyik jellemzõje sem igaz. Azonban azzal érvelni, hogy régen mit csináltak, szerintem nem jó döntés. Fõleg azért, mert nem a lány, hanem a saját érdekükbõl tették, hogy gyarapodjon a családi vagyon, meg hogy a vén perverzek kiéljék magukat a fiatal lányokkal. Én értem, hogy te miért véded ezt, mert te is ilyen helyzetben vagy. Egyébként nem tõletek undorodom, hanem ettõl a helyzettõl. Ugyanakkor azt mégsem gondolhatod komolyan, hogy egy ilyen kapcsolat normálisabb egy egyidõsek köztinél. Emberek! Értsétek meg! EZ NEM NORMÁLIS! Ha négerrel lenne, de a srác egyidõs lenne velem, akkor oké, legyen vele, nem vagyok rasszista, a srác egyidõs velünk, miért ne lehetne jobb fiúja nálam? De ha egy harmincvalahány éves, késõn érõ bunkóval van, akkor az már probléma. Ez természetellenes. Eleve nemhogy hátrányba kéne részesítenie, az "apám lehetne" kategóriát (ebben az esetben talán még nem az, de a tiétekben már eléggé), hanem meg kéne vetnie. Ennek ellenére vele jön össze. Tudom tanár-diák szerelem stb. De tudjátok mit? Egy nagy büdös francot! Hogy lehet ilyen beteg világunk??!!!
Hmm.. Nos. Tõlem is undorodnál és a páromtól?:) 20 éves vagyok a párom 22 évvel idõsebb tõlem! Nincs apakomplexusom és nem is a pénzére hajtok, 1 éve vagyunk együtt és nem pénzel nem tart el. Egyszóval nem vagyok egy kitartott nõ!Nem gondolom magam éretlen tininek aki csak nagyzolásból meg a pénze miatt van együtt egy idõsebb férfival.Csak ha egyszer körbe néz valaki rá jön, hogy a mostani 20 as férfiak/fiúk egy elég érdekes vonalat képviselnek. A legtöbbjük metroszexuális. Nekem a férfi azt jelenti, hogy borostás néha és nincs ide oda fityegõ fufruja, nem hord rózsaszínt, nem vasal hajat és nem alapozózza magát. Nem nyávog mint egy kislány és nem hord szûk nadrágot ami lelóg a térdéig. Ne haragudj én meg ettõl undorodom! Meg attól, hogy képes lennél beleszólni a másik életébe mert nem veled kezdett a lány!Nem a Te dolgod, nem Te vagy a döntõbíró!Ha szereted egyébként meg azt szeretnéd, hogy boldog legyen. Azért tartod undorítónak mert idegesít, hogy 30 év körüli férfival kezd helyetted! Ha pl.: néger lenne akkor a négereket utálnád. Ez ilyen egyszerû. Ebbõl is látszik, hogy nincs meg a megfelelõ felfogásod hiszen ha meg lenne akkor nem ide (egy internetes véleménynyilvánító oldalra) írnál azért, hogy megerõsítést várj és ápolják a lelked, hogy szegény fiú neki van igaza nyugodtan szóljon bele két ember életébe!Ne foglalkozz mások életével ennyi!Ez a baj az emberekkel, mindenki azon sír, hogy mennyi problémája van meg mekkora világfájdalma , de azért képes még a másik életével foglalkozni és beleszólni. Nem a Te életed ne avatkozz bele, véleményed legyen de nincs jogod beleszólni, még akkor sem ha Te vagy a harmadik fél.Mindig van egy harmadik fél nem gondolod?Azt hiszed Te vagy az elsõ ilyen? Mással neme sett még ez meg?Csak mások valószínûleg nem akartak beleszólni. Egyébként ha ettõl undorodsz akkor az elég furcsa ugyanis régen az volt az elfogadott, hogy a lányt hozzáadták az apa gazdag barátjához, hogy jó élete legyen.Akkor Te ugye sose vettél volna el egy nõt. Mindenki addig gondolja ezt gáznak, meg undorítónak amíg ugyanebben a szituban nem találja magát. Ez így szokott lenni :)
A kérdező hozzászólása: Ez igaz, de ez most szabadon választott dolog, szemben azzal, ahogy régen volt.
"Nem tudom megérteni! Undorodom attól amerre tart ez a világ!" Messze nem tart ott, mint fél-egy évszázada, amikor is az éppen serdülõ KISkamasz(!) lányokat elõszeretettel házasították 30-50 közötti férfiakkal.
A másik meg az, hogy természetesen a fiúk mindig az undorítóak, õk a gyerekesek, õk a perverzek. Az egész világ rossz irányba tart. Ezek a 13-15 éves libák 5-6-7 évvel idõsebb PEDOFILOKKAL rakatják magukat, leszólva álszemérmesen a koruk béli fiúkat, ha netán egy mondatukban a p*cs vagy a punci szó benne van. Lenézik õket, mert esetleg pornót néznek, mondván az milyen undi. Ugye mennyivel jobb csinálni évekkel idõsebb pasival? Az nem undi? Nem a rákot nem. Nagy probléma, hogy fejlõdõ (visszafejlõdõ) társadalmunkban a liberális szenny háttérbe tolta a klasszikus erkölcsöt, a szexualitást tette minden közepévé. Nem csoda, ha így a fiatalok azt hiszik, hogy milyen menõ 13 évesen már Volánbusz parkolónak lenni péniszek számára. És ilyenkor nem csak azokat nézik le, akik ezt azért nem teszik, mert "nem elég érettek", hanem azokat is, akiknek ettõl még megmaradt erkölcsi mércéjük kiakad.
Tisztelt 49-es. Itt szó sincs arról, hogy a kérdezõ megmondaná a lányoknak, hogy mi tetsszen nekik. De ez az ál felnõttes tini p*csaság, hogy "Nézzétek, de menõ vagyok, 3x megrakott a 25 éves vérprofi pasim" eléggé undorító. És akkor ezek után az olyan szerencsétlen srácok vannak ezek a libák által éretlennek titulálva, akik esetleg 15 évesen még nem csókolóztak, mert ilyenekkel vannak körülvéve, pedig lehet, sõt biztos, gondolkodásmódjuk érettebb.
A kérdező hozzászólása: *Elírtam kicsit az egyik mondatot, ugyanaz az eleje és a vége. Mielõtt valaki kritizálná.
A kérdező hozzászólása: #49 A te elméleted alapján csak a lányok élik úgy az életüket, ahogy és akivel szeretnék. Nem? De! Ha én nem lehetek azzal, akivel szeretnék, mert egy velem egykorú lány nem tart elég férfiasnak, akkor én nem azzal élem az életemet, akivel szeretném. Másrészrõl a lányoknak csak az kell, akik nagyon bejönnek nekik. A fiúk nem ilyen válogatósak(persze, itt is, ott is vannak kivételek).
Szerintem meg kedves kérdezõ, ne te mondd meg a lányoknak, hogy nekik mi legyen a férfias. Mi az hogy a 16-17éves lánoknak márpedig legyen elég férfias egy 16-17éves fiú? Miért? hadd válogasson már mindenki a saját szempontjai alapján párt! Neked is problémás a felfogásod, valszeg ezért nem érdeklõdnek irántad a lányok és itt osztod az észt ahelyett, hogy elgondolkodnál. Hogy jössz te ahhoz, de komolyan, hogy megmondd hogy kinek milyen ember tetszen?! Te foglalkozz csak szépen magaddal, majd mindenki éli úgy és azzal az életét ahogy és akivel akarja ha tetszik neked, ha nem.
Z Nos egyet értek veled, nem tudom, de tényleg érettebbek O a fiú ismerõseim, mint a lányok É.
A kérdező hozzászólása: *hormonjaival küszködõ valamint még ez is lemaradt: Egy fiú egy nála pár évvel idõsebb lánnyal van egy szinten, egy pár évvel idõsebb lánnyal gondolkodik egyformán.
A kérdező hozzászólása: #42 De (azért is De-vel kezdek mondatot), reagálok. Abban igazad van, hogy a belsõt is megemlítetted. Azt valóban félrenéztem. Viszont azzal továbbra sem értek egyet, hogy a 16-17 éves fiúk nem néznének ki elég férfiasnak egy 16-17 éves lány számára. #43 Hát én éppenséggel 11. osztályba járok. Bár már elmúltam 18, szóval valamennyire év vesztes vagyok. Teljesen egyetértenék veled, ha az ivararányt felcserélve írtad volna. A lányok azok, akik közt vannak kivételek, de többségében éretlenebbek. Vagy kis hormonjaikkal k*rvák, vagy egyszerûen ott tartanak, ahol egy fiú jó pár évvel azelõtt. Tapasztalatból mondom, hogy ugyanazon a poénon egy fiú egy pár évvel idõsebb lánnyal nevet. Egy pár évvel idõsebb lánnyal van nagyjából egyforma világképük.
Hidd el, sokan érzik így, de aztán jön majd valaki a képbe, aki viszonozza majd az érzelmeid, és sokkal jobban fogod értékelni és szeretni. Persze, ilyen helyzetben ez felfoghatatlan, pedig így van.
A kérdező hozzászólása: Csakhogy említsek párat. :D Utána számoltál ezek között az emberek között hány év telt el? :D Tudom, csak híres példákat akartál írni, na de akkor is. Nem dühbõl írom, amikor a kérdést kiírtam, akkor dühös voltam, de nem lehetek hetekig dühös, ez egyszerûen a véleményem. A világ pedig azért beteg, mert akiknek nem kéne annak lenniük, akik nem pedofilok, gyilkosok stb., azok ilyen kapcsolatokban vannak. A pedofiloktól nem várom el, hogy normálisan viselkedjenek, mert az hivatalosan is betegség és büntetendõ. De ez elvileg nem beteges. Törvény szerint. Remélem érted mit akarok mondani, akikben bízna az ember, azok nem viselkednek normálisan. Ezért nevezem betegesnek a világot miattatok, mert nektek amúgy nem kéne annak lennetek.
Hát igen tudom, hogy nem egy idõben voltak ezek a kapcsolatok, csak gondoltam írok pár példát. :) Hát az alkoholizmust is betegségnek mondják még is vannak emberek akiknek sikerült letenniük. :) ) Hát amíg nem zavarlak ezzel, hogy ilyen kapcsolatban élek addig az én magánügyem (ugyanis nem belém vagy szerelmes) :) Egyébként ezzel, hogy egy ilyen férfival jött össze nem ábrándultál ki belõle? Ha már ennyire gyûlölködve írtál róluk?
A kérdező hozzászólása: De, egy kissé igen. De egy ilyen érzés nem tud csak úgy elmúlni. Bár azt mondják az idõ az ilyen sebek gyógyítója.
Nekem meg baszott mindegy, hány éves, csak legyen minimum 16, leszarom, h kislányos, vagy nagylányos. A SZEMÉLY ÉRDEKEL. HÚ, DE BONYOLULT , BASZOD...! Minõ "felháborító dolog", hogy az illetõ személye érdekel engem... :S
Én is 30 felett vagyok, de engem a tini csajokba a kislányosság vonz, ami egy érettebb nõnél már nincs meg..
A kérdező hozzászólása: Kérlek ne vond egybe a válaszaidat nekünk, mert ugyan sok mindenben egyetértünk, de nem ugyanarról beszélünk és mást is írtunk! Szívesebben elolvasnám arról mit gondolsz, amit még valamelyik elõzõ oldalon írtam, de most csak egy mondatot vettél ki belõle. Ez a mondat pedig önmagában mást jelent, de az elõtte lévõ szöveg lezárásaként nem teljesen az az értelme. Inkább átemelem ide, kérlek erre írj valamit, nem provokálásból írom, csak tényleg kíváncsi vagyok errõl a véleményedre: "Ki beszélt itt többségi elvrõl? Lassan ez a nagy korkülönbség lesz a többségi elv, ha észrevennéd, ezért is írtam, hogy undorodom attól, amerre tart ez a világ. Ha a te elméleted alapján megyünk, akkor nekem, 18 éves fiú létemre egy 30-40 éves nõvel kéne kapcsolatot kezdenem? Itt jön az a másik, hogy szexuálisan is beteges egy ilyen kapcsolat. Az pedig, hogy a bunkóság a korral elmúlik, a lehetõ legnagyobb hülyeség, már ne haragudj. Ez egy tipikusan olyan dolog, amin az idõ nem változtat. Gondolj csak bele: bunkóság -> primitívség -> mentális szint, ami nem változik korral, csak annyit, amennyivel az ember többet tud meg a világról és tapasztaltabb lesz felnõtté válása során. Ez pedig korfüggetlen, amiben egyetértünk, csak épp az emberek nem arra mondják, hogy érett, aki tényleg az, sõt, épp ellenkezõleg. Ez abból adódik, hogy a legtöbb ember unintelligens, õk pedig magukból kiindulva a magukhoz hasonlót és külsõleg érettet nyilvánítják szellemileg is érettnek. Ezt is utálom, annyira elegem van ebbõl a tévhitbõl, hogy a fizikai és a mentális érettség összefügg."
"Nem mellesleg az, hogy valaki szellemileg érettebb társainál, miért függ össze azzal, hogy 30 éves férfival fekszik le?" "Ezt is utálom, annyira elegem van ebbõl a tévhitbõl, hogy a fizikai és a mentális érettség összefügg." Látjátok, pont errõl írtam, mégia zt hiszitek, mintha nem értenétek velem egyet. Írtam, hogy a kisebbség, aki érettebb lekileg, szellemileg, õk fiatal korukban nemigen találnak a kortársaik között hasonló lelki-szellemi szintû PÁRkapcsolatot. A PÁRkapcsolat meg szexszel is jár normális (15 éves kor feletti) esetben -és nagyon is fontos a közös érzelmi-értelmi érdeklõdés, összehangoltság is. Egyébként sztem 15 éves korig nem igazán szerencsés dolog szexelni, felelõsség okán, és mert szinte senki se elég érett lelkileg-szekllemileg, 15 éves korig; ebben egyet értünk. Az egyik válaszadó, akit idéztem, írja, csupán 18 éves. Lehet, h ezért nincs ráátása egészen arra, amit írok. Na dea pláne: LOGIKAI BAKI, amit írtok!! Lássuk csak, miért: Tehát ti, akik ezt írtátok, egyben azt állítjátok, az értelmes kisebbség járjon rosszul olyan vonatkozásban, hogy ne szexeljen, mivel a kortársaik között nem talál magának megfelelõ párt, a kortársaik többségének alacsonyabb lelki-szellemi szintje miatt, ha meg megfelelõ lelki-szellemi PÁRT talál magának, ami az esetek 95%-ában CSAK idõsebbek között sikerül végre nekik nagy nehezen, velük meg ne keféljen?? (Csak maradjon meg a csókolózásnál, mint ahogyan 12-15 éves korban még elegendõ??) A kortárasikkal általában nem akar kefélni egy 16-20 éves, aki a kortársainál értelmesebb ember, ami jogos, mivel senki se kötelezhetõ pusztán szexkapcsolatra (hiszen szellemi-lelki közösséget nem talál velük, így maximum a szex maradhatna a kortársaikkal lehetõség gyanánt a párkapcsolati életben), viszont ti elítélitek, ha lelki-szellemi PÁRKAPCSLATOT talál, ami szinte csak jóval idõsebbek között sikerül nekik, velük viszont ne szexeljen, azaz a párkapcsolatuk ne járjon szexszel, csak szellemi-lelki kapcsolattal... Marha jó... :S A meglátásotok szerint a fiatal értelmes kisebbség vagy csak szexelhet, vagy csak lelki-szellemi közös pontnak élhet eyg párkapcsolatban. Logikus és humánus a gondolkodásmódotok???
Én is.
A kérdező hozzászólása: Hát sajnos társadalmilag elfogadott, ahogy mondod, de erkölcsileg én mélyen elítélem.
Az csak simán faszs*g. De társadalmilag akceptálható.
A kérdező hozzászólása: A 18 éves lányokról is beszélek és az 50 éves pasijaikról. Én nagyobb általánosságban írnék a témában.
Tisztázásképpen: Én egy 18 éves fiú vagyok Most 14-16 éves lányokról beszélünk, akik azért, mert érettebbnek hiszik magukat, 18-30 évesekkel szexelnek. Erre mondtam én: Mélyen elítélem ezt, noha nekem is jutna egy pár szûk tinipunci, de akkor is.
de szerintem más ez az eset ha egy legalább 18 éves lányról beszélünk nem 14-rõl :)
Kiegészítésképpen pedig elmondhatom, hogy ugyan nagy divat a koromban (18) a 14 éves lányokkal való járás, szex, én, legyenek akármennyire is érettek, nem jönnék össze velük, mert fenntartom, hogy számukra korai, érezzenek bárhogy, valamint, hogy részemrõl etikátlan.
Érdekes, hogy itt az összes komment csak azt mondja, hogy a 14 éves lány érettebbnek gondolja magát szellemileg, ezért jön össze 20-30 éves férfiakkal. Arról már nem szól a fáma, hogy a 14 éves fiú mit gondol... Saját tapasztalat, hogy noha érettebb voltam szellemileg társaimnál, mégis számkivetett voltam. Pont ezért. Pont a lányok részérõl. Nem mellesleg az, hogy valaki szellemileg érettebb társainál, miért függ össze azzal, hogy 30 éves férfival fekszik le? Ez itt SZELLEMI érettség, nem testi. Én sem kufircoltam a tanárnõmmel, ellenben nagyon jó viszonyt ápoltam velük. És azok, akik leéretleneztek, sokkal éretlenebbek voltak nálam. És lehet akármennyire szellemileg érett egy 14-16 éves, nem egészséges, ha egy 30 évessel él szexuális életet, mert egy életre szóló lelki sérülést is okozhat, nem mellesleg akkor még nem is van TELJESEN kiforrott szexuális identitása. Ha pedig valaki 14 évesen annyira rohadtul érett szellemileg, akkor maga is belátja, hogy nem apjakorú emberekkel kell nemi életet élni.
A kérdező hozzászólása: Ki beszélt itt többségi elvrõl? Lassan ez a nagy korkülönbség lesz a többségi elv, ha észrevennéd, ezért is írtam, hogy undorodom attól, amerre tart ez a világ. Ha a te elméleted alapján megyünk, akkor nekem, 18 éves fiú létemre egy 30-40 éves nõvel kéne kapcsolatot kezdenem? Itt jön az a másik, hogy szexuálisan is beteges egy ilyen kapcsolat. Az pedig, hogy a bunkóság a korral elmúlik, a lehetõ legnagyobb hülyeség, már ne haragudj. Ez egy tipikusan olyan dolog, amin az idõ nem változtat. Gondolj csak bele: bunkóság -> primitívség -> mentális szint, ami nem változik korral, csak annyit, amennyivel az ember többet tud meg a világról és tapasztaltabb lesz felnõtté válása során. Ez pedig korfüggetlen, amiben egyetértünk, csak épp az emberek nem arra mondják, hogy érett, aki tényleg az, sõt, épp ellenkezõleg. Ez abból adódik, hogy a legtöbb ember unintelligens, õk pedig magukból kiindulva a magukhoz hasonlót és külsõleg érettet nyilvánítják szellemileg is érettnek. Ezt is utálom, annyira elegem van ebbõl a tévhitbõl, hogy a fizikai és a mentális érettség összefügg.
Pont ezt szerettem volna elmagyarázni itt pár kommentben csak nekem nem sikerült így elmagyarázni!Az elõttem íróval teljes mértékben egyetértek!
"De ha egy harmincvalahány éves, késõn érõ bunkóval van, akkor az már probléma." Nem bunkót kell választani. Sajnos épp a tinik, sõt, kb 24-25 alattiak között sok a lelkileg, szellemileg éretlen bunkó! (Vagy szerinted idõvel visszafejlõdik a többség, és nem elõre? Bár, az ilyen se ritka...) Hasonló meg hasonlót vonz, így a többség a saját életkorúak közül választ... Bár van olyan is, hogy két tini, vagy két 20-25 éves, akik fejlettebbek értelmileg, érzelmileg a kortársaiknál, egymásra találnak, mint pl ahogyan rám volt jellemzõ. Pontosan hogy AZ ÉRTELMESEBB TINIK PANASZKODNAK, MÉGPEDIG OKKAL, hogy a kortársaik nem elég érettek lelkileg, szellemileg! ÉPP EZÉRT NORMÁLIS DOLOG AKÁR A JÓVAL IDÕSEBB, ÉRETTEBB, TAPASZTALTABB emberek közül párt választani. Hasonló korúból is lehet normális dolog a párválasztás - ha érzelmi és intellektuális érettségeben egy szinten van vele az illetõ (ez sajnos többnyire egyforma bunkót jelent, kb 25 alatt). És mivel ez a gyakoribb, ezért ez a SZOKÁS, h hasonló korú közül választanak pár az emberek, míg aki érettebb a saját koránál lelkileg, szellemileg, az meg "hülye apakomplexusos", a párja meg "pedofil beteg"?? Értve ez esetre, amennyiben (nem véletlenül) nehezen akad párral a korosztályából az (idõs párjához hasonlóan) értelmes, és/vagy érzelmileg (szintén) fejlett fiatalabb. Gondolkozzatok már felnõtt módjára logikusan, következetesen, kérlek... Ne pusztán birka módjára, a többségi szokások szerint. A többségi szokás változó, évtizedenként, évszázadonként, adott dologban. Tehát esetleges, gyakran fentrõl manipulált, ezért CSAK RITKÁN megfelelõ és helyes a többségi szokás. Egyszer az idõsebbekkel házasodás/nemi élet a szokás, másszor meg épp ez az "elítélendõ". Épp ezért esetleges a többségi szokások helyt állósága, erkölcsi értéke. Körül lehet nézni, milyen világban élünk!! A látszatra adnak a legtöbben, és (fõként rejtett, képmutató) agresszióval és álnok szerepjátszással, hazug módon viszonyul egymáshoz a többség! A többség! Ez is egy buta többségi szokás, mint sok minden, pl. mint az, hogy szorosan életkorfüggõnek vélik a többség a szerelmet és párkapcsolatot! Nyilván nem azt mondom, h 14 éves kor alatt nemi életet kéne élni másokkal, maximum együtt járni az egykorúakkal, hiszen 14 éves kor alatt még kiszolgáltatott lehet nagyon a gyermek. Azonban egy minimum 14-16 éves meg hadd döntse már el, kivel él nemi életet, akár egy 30, vagy 50 évessel, fõleg ha úgy érzi, kortársainál érettebb érzelmileg/értelmileg, és csak a 40-es párjában találja meg végre a lelki-szellemi partnert! Mi alapján merészeli megítélni, és milyen logika alapján véli bárki is, ISMERETLENÜL egy 16 éves és egy pl. 45 éves ember pérkapcsolatát, szexualitását? Nyilván léteznek olyan harmincasok, negyvenesek is, akik csak a "fiatal pipi testére" vágynak és ezért csábítják el a 15-16 éves lányt, vagy a 22 éves csajt. De közel se mind ilyen indíttatású. Hogy a fenébe képesek sokan túláltalánosítani?? Mégis, mi alapján?? Felnõtt, ÖNÁLLÓ(??????), FÜGGETLEN(?????) gondolkodásra vall szerintetek, amit mûveltek, a "többségi elv" nevében??
A 9-est miért kellett így lepontozni?! Nem értem... Rohadtul megmondta a frankót, és megadta a választ a kérdésre.
A kérdező hozzászólása: #40 Nekem sincs bajom ezzel a történettel, és ha már itt tartunk, az én szüleim között is nagyon nagy korkülönbség van. De ettõl még nem tartom helyesnek! Keressek másik lányt? Tudom, ezt jó szándékból írtad, de gondold magad a helyzetembe! Tudnál keresni egy másik lányt, amikor úgy érzed, hogy akármilyen kapcsolatod van, lesz, valahol neked mindig Õ fog kelleni.
De, de ezt a szót nem tudod leírni helyesen. Nagy különbség.
Te meg igénytelenül teszed fel a kérdéseket öreg, ennyi!
Ha egy szót a sok ezerbõl véletlenül hosszú ó-val írok, akkor már nem tudok helyesen írni?
Én nem tudom, azért fiatal lányok közt is vannak normálisak, másfelõl meg idõsebb nõk között is van nem is kevés ribi, másfelõl meg egy 30 éves ember csak tudja hogy mi kell neki, a kérdés akkor is csak a korra utalt, és akkor mindenki találja ki, hogy a kérdezõ vajon teljesen másra gondolhatott, mint önmagában a korra......
Nem, gyakran melléütök, de te következetesen mindig elrontottad, ami arra enged következtetni, hogy nem tudod helyesen leírni.
A kérdező hozzászólása: Talán nem úgy ír, hanem igényesen nyilvánul meg, legyen az egy esszé vagy válasz gyakori kérdéseken.
Te biztos mindig tökéletesen gépelsz, amikor úgy írsz hogy oda sem figyelsz a billentyûre....
A kérdező hozzászólása: #13 én azt jobban elfogadom, ha egy 19 éves fiúval van, mert akkor még be tudom magyarázni magamnak, hogy lehet, hogy tényleg õ a lelki társa. De egy 30 éves férfi már felháborító!
A kérdező hozzászólása: #15 Valóban inkább ilyen fajta kapcsolatra gondoltam, bár a kérdés általánosságban mindenkire vonatkozik. Mert én meg vagyok gyõzõdve róla, hogy 1-2 kivétellel az összes ilyen kapcsolat olyan szintû, amit a 15-ös kifejtett.
Senki nem beteg, milyen kórra. Legyél szíves, tanuld meg ékes magyar nyelvünket.
Értelek én, de olvasd el, csak a kérdést! A kérdezõ csak a kórra utalt, nem indokolt meg semmit, én meg nem fogok láthatatlan odaképzelt szövegekre válaszolni!
Szerintem a kérdezõnek nem a normális párokkal van a baja. Én is ismerek 22 és 34 éves párt, akik teljesen jófejek. Nincs velük semmi baj. De mikor egy tini k*rva azt mondja, hogy õ az érettebb pasikat szereti, és 14 évesen van egy 25 éves pasija, az UNDORÍRÓ. És tisztelt 9-es, itt nem arról van szó, hogy azért választja, mert "nem kúrógép". Éppen az. Az ilyen kis ribi csak felcsináltatni akarja magát. Azzal menõzik, hogy neki 2x éves a pasija, és mennyire szeretik egymást. Holott lehet tudni, hogy ez csak érdekkapcsolat, a pasinak (inkább fiú, az ilyen nem férfi/pasi) csak a szûk punci kell, míg a lánynak a presztízs. Persze itt jön a "nem a kor számít" védõduma. Nos, ha nem az számítana, akkor a p*csáján kívül a szemét is kinyitná a lány, és láthatná, hogy tele van a világ értelmes 14-15-16 éves fiúkkal, akiknek már kiforrottabb képe van a világról, mint egy 25 éves szûzb*szó, 14 éveseket elhódító, magát férfiasnak kiadó antiférfinak.
Ennél nagyobb hülyeséget nem is írhattál volna. És ha a példában szereplõ lány egy 19 éves fiúval van, akkor az nem esik rosszul a 3.nak?
A kérdező hozzászólása: #8 Na jó, képzeld el azt a szituációt, hogy évek óta szerelmes vagy egy lányba. Voltál már máskor is szerelmes, de ez más, iránta sokkal mélyebb érzéseket táplálsz. De az illetõ lánynak 30 feletti pasija van. Te és a lány vagytok kb. 18 évesek. Te normálisnak látnád így ezt a kapcsolatot? Éljenek boldogan? Aki meg reménytelenül szerelmes az dögöljön meg? Ez a baj ezzel a világgal. Az emberek látnak egy párt és azt mondják: "de szépek, nagyon aranyosak!" Arra senki sem gondol, hogy talán van egy harmadik ember, akinek meg meghasad a szíve. Ezek után mit gondolsz, kedves válaszoló? Mi a normálisabb, egy 18-18 éves kapcsolat, vagy egy 18-30 éves kapcsolat?
A kérdező hozzászólása: #7 Hát, határeset. Mindenesetre én sosem fogom megérteni az effajta kapcsolatokat. Nem hiszem el, hogy valakinek egy 10 évvel fiatalabb/idõsebb ember lenne a lelki társa. Persze lehet, hogy tévedek, de nekem ez akkor is groteszk. Pedig én alapvetõen nem vagyok egy konzervatív ember.
A kérdező hozzászólása: #25 Mi ebben az igénytelen? Fejtsd ki légy szíves!
Szerintem a legfõbb probléma a világgal tudod mi inkább??? Nem az, amit leírtál. Inkább az, hogy senki nem képes szinte a saját dolgával foglalkozni, hanem azt kell lesni, a másik mit mikor hogy miért csinálni és bele okoskodni más magánéletébe meg más dolgaiba. Ha neked nem tetszik, akkor álljál le a saját korosztályoddal, más meg hagy csináljon azt, amit akar, ne akarjál már másnak szabályokat szabni. Másrészt probléma az, hogy mindenki szörnyen elõítéletes. Mert ugyebár a mai világban egy 30 körüli pasi nem is lehet más, csak multimilliárdos, aki pénzzel törli a seggét, ugye? Mert nincs is 30 éves munkanélküli vagy átlagkeresetû ember, csakis gazdagok, akikért elalélnak a tinilányok. Egy kapcsolat nem abból áll, hanem sokkal többõl. Szeretet, szerelem, megbecsülés, türelem, odaadás stb. És ezek a tulajdonságok nem korfüggõek. Az meg egyenesen vicces, hogy kulcsszónak meg van adva, hogy pedofília. Tisztában vagy vele mi az? Pedofil az a felnõtt férfi, aki kifejlõdés elõtt álló lányok iránt érez nemi vágyat. Akikrõl te beszélsz, azoknak közük nincs ehhez. Szerintem Kérdezõ menj, és éld a saját életed, ne sajnáld mástól a boldogságot!
A kérdező hozzászólása: Konkrétan a saját életemrõl van szó. Ha olvastad, amit korábban írtam, én vagyok az a bizonyos harmadik fél. Csak ezért "okoskodok" bele mások dolgába.
Ha komolyan gondolod, hogy nem igaz ez a +/- 3 év, akkor látogass meg mondjuk egy középiskolai 11. osztályt. Nézd meg pl a 17 éves fiúk viselkedését meg a lányokét. A legtöbb fiúnak a buli, az ivás a legfõbb idõtöltés, meg a haverok véleménye a szent, ezenkívül viccesnek tartanak minden neten fellelhetõ szennyi videót, vagy azt, ha valaki fingik egyet. Ezzel szemben a 17 éves lányok azért már jóval önállóbbak és érettebbek. Mielõtt ebbe is belekötnél: Van kivétel, igen, de általánosságban ez a helyzet.
Látom, az én válaszomat már le sem reagálod, ezek szerint rájöttél, hogy tévedtél és figyelmesebben kéne olvasnod. Köszi a csevejt, további jó okoskodást.
Ez egy szép eset, ezzel nincs is probléma. Az én szüleim között is nagy volt a korkülönbség. De itt fõleg a tini k*rvákról van szó, akik annyira éretlenek, hogy azt hiszik, attól lesznek érettek, hogy megb*szatják magukat idõsebb pasikkal, akik persze élvezik a szûk puncit
Na, akkor jövök én, és elmesélek neked valamit! 18 éves voltam, amikor összejöttem egy akkor 29 éves férfivel. 11 év korkülönség... Elsõ pillanattól egymásba szerettünk, és elválaszhatatlanok vagyunk azóta is. Most én 39 éves vagyok, a férjem pedig 50. Van 2 fiunk és boldogabbak vagyunk egymás mellett, mint bárki más. Igen, 21 éve van ez így. Szó se volt pénzrõl vagy bármi egyébrõl akkor sem. Egymásnak lettünk teremtve, és ezen a te okoskodásod se változtat. Úgyhogy lásd be, van ilyen. Keress más lányt, sok olyan van, aki a saját korosztályát preferálja!
A kérdező hozzászólása: "Férfiak korából amúgy is érettségi szinten kb 3 évet vonj le, lányokhoz meg adj hozzá szintén kb 3 évet." Hú, ezt már mennyire unom! ÉRTSÉTEK MEG! A LÁNYOK NEM ÉRETTEBBEK! Sajnálom, de ez már tényleg dühítõ!
Tehát azt én is durvának tartom hogyha egy 15-18 évessel jön össze!!! Akit én ismerek srác, õ azért mert értelmi szinten még kb ott tart :) , és mert annyira komoly kapcsolatot nem akar ( mert egy korabeli az már hosszabb távon gondolkozik) , meg gondolom könnyebb levenni õket a lábukról! A "kislányoknak", meg vhol tényleg presztízs, hogy úúhhh 30 éves pasival járok és az milyen menõ! .... így nekünk 30 éveseknek mi marad??? :D :D :D
Kedves kérdezõ! Ki mondta, hogy a kinézet számít? Te úgy kritizálod emberek válaszait, hogy csak részleteket ragadsz ki belõle, miért is? Az miért kerülte el a figyelmed, hogy , , nem kell nagyképû, egoista és buta ember"? Meg hogy a gondolkodásukkal van probléma? Szerintem ez mind belsõ tulajdonság, tehát nem is állok le veled errõl vitát nyitni. Nekem egy idegen anonim ember nem fogja megmondani, hogy milyen ember vagyok. De te jó ember lehetsz, hogy úgy elítélsz embereket, meg kapcsolatokat, hogy nem tudod azok körülményeit stb. Mert ha tudnád, nem itt tetted volna fel kérdésként.
30as vagyok: De voltam már reménytelenül szerelmes éveken át, nem is egyszer...Úgyhogy tudom mirõl van szó. És 24 éves nõ vagyok, nyugi :D De attól úgy látom, hogy mindenkinek szuverén joga eldönteni kivel jön össze és miért. Ha valaki pénzért akar valakivel összeházasodni, tegye. Ha neki az a jó, tegye azt. Nem értem miért kell másokat leszólni, azért, mert nem úgy gondolkodik mint te. Mellesleg, ne általánosíts már. Nagyon sok tinilány érettebb a koránál, itt is volt egy válaszoló, aki írta, hogy 16 éves kora óta dolgozik stb és el is hiszem, hogy lehet hogy 19 vagy hány évesen érettebb mint néhány középkorú ember, mert ez is nem korfüggõ, hanem körülményfüggõ. Gondolj bele, van egy 18 éves lány, akinek muszáj dolgozni, rossz családban nõ fel, 18 évesen elköltözik és onnantól önfenntartó. Meg van egy 27 éves, akinek világ életében a p*csája alá toltak mindent, és azt se tudja mi az, hogy élettapasztalat. Na akkor melyik az érettebb. Férfiak korából amúgy is érettségi szinten kb 3 évet vonj le, lányokhoz meg adj hozzá szintén kb 3 évet.
A kérdező hozzászólása: #30 Ki mondta, hogy elvárom, hogy szánalomból összejöjjön velem? Látszik, hogy nem voltál még ilyen helyzetben, te inkább tûnsz a "30 éves férfi" típusának, azért véded ilyen hevesen.
A kérdező hozzászólása: #32 Ó, bocsánat, szóval téged nem a pénz érdekel, hanem a kinézet? Elnézést, így sokkal jobb ember lettél! Amúgy meg egy 16-17 éves lány sem olyan, mint egy felnõtt nõ, egyszerûen a médiának és sok más borzalomnak köszönhetõen a férfiak egyre pedofilabbak, a tini lányok pedig egyre érettebbnek képzelik magukat, ami nekem az ellenkezõjérõõl árulkodik.
Lehet azért van a lány azzal a 30 körüli pasival, mert õ nem ilyen hisztis, utálkozó, gyerekes, hogy rajta van a világ fájdalma :O ;)
Ne haragutjatok, hogy a vitátokba belefolyok.. D Én is kis pic*ának számítok a szemetekben, hiszen csak 19 vagyok. Nekem a krombeliek nem jönnek be, a nagy többségük páva. Azaz jobban érdekli õket az, hogy a legdivatosabb cuccokban járjanak, többet töltenek a tükör elõtt, mint egy lány/nõ. Ettõl érzik magukat "menõnek" , belül általában pedig nagy ürességek vannak. Nekem nem kell buta ember, sem nagyképû meg egoista. Természetesen mindig vannak kivételek. Nem elvárásom, hogy nálam sokkal idõsebb legyen egy férfi, de eddig csak huszonévesek tetszettek, és nem a pénzük miatt. Aki legutóbb tetszett 25 éves volt, okos, de mégis vicces és szórakoztató ember volt. Nem a pénze tetszett, ugyan jó helyen dolgozott, de se saját lakása, sem autója nem volt. Engem nem vonzott a vagyona, csak õ. Na és az sem utolsó, hogy én férfit keresek, nem kisfiút, ahhoz meg többnek kell lenni, mint 16-17 év, mert mint említettem, se nem férfiasak, kinézetre sem és a gondolkodásukkal is problémák vannak. Ez az én véleményem. 19/L
Másfelõl meg az egész kérdést másképpen tetted volna föl, ha te lettél volna a 30 év körüli harmadik fél, de hát már ezért sincs értelme!
Ja, hogy savanyú a szõlõ. Így már érthetõ.... Elárulok egy nagy titkot: Ha te kellenél neki, akkor veled lenne minden bizonnyal! Lehet jövõhéten szakít a pasival, de akkor sem fogsz neki lehet kelleni. És megint hülyeséget írsz, mert az nem a te életed. Az a lányé meg a párjáé, nem a tiéd. Nem tûnt fel? Csak azért nem lesz szingli mert neked õ kellene, vagy szánalomból nem fog veled összejönni. Fogadd el, hozhat még nehezebb dolgokat is az élet. Amúgy meg a kérdésedben szó sem volt olyanról, hogy most te itt egy "szenvedõ fél" vagy, senki nem gondolatolvasó, feltettél általánosságban egy kérdést, mindenki arra válaszolt.
Mondatot nem kezdünk soha, de-vel! Nagyobb hiba mint egy szót, rosszul írni! Te úgy tetted föl a kérdést mintha a kor különbséggel lenne problémád! Nem azt hogy mit esz egy 30 éves egy adott 15 éves lotyón? Érted, azért nem mindegy! Honnan tudod hogy kinek milyenek a nézõpontjai, vagy hogy kivel érzik jól magukat, másfelõl nem mindenki az aki elsõre látszik, valaki tûnhet egy tini ribinek az öltözése alapján, közben meg egy tök normális lány, vagy éppen fordítva, egy 30 éves nõ, akirõl azt gondolná az ember hogy egy "rendes" nõ, közben meg ribi..... tehát mindegy....
A kérdező hozzászólása: #2 Nem vagy "gáz", köztetek azért kisebb a korkülönbség(és idõsebb korban kevésbé szembetûnõ), és azon kevés pár vagytok, ahol a nõ idõsebb. Ezt nem ítélem el. De egy tizenéves lánynak egy harminc-egynéhány éves férfi legyen a barátja...

Miért van egy katonailag semleges országban kötelező sorkatonaság (Ausztria) és közben nálunk miért lett ez megszüntetve?

nincs több hozzáf?znivalóm

Legjobb válasz: Egy katonailag semleges országnak is lehet szüksége haderõre. Csak Ausztriának - Magyarországgal ellentétben - van pénze a sorkötelezettség fenntartására. A sorköteleseknek ugyanis lakniuk kell valahol, enni kell adni nekik, fizetni kell a kiképzésüket, felszerelésüket meg hasonlók. Nálunk erre már nem lenne pénz és nem is biztos, hogy bármit is érne a sorkatonai szolgálat. A kicsit ügyesebbek ellógnák valamilyen mondvacsinált okkal (elhúznak külföldre, lefizetik az orvost vagy ilyesmi), aztán jóformán csak azok vonulnának be, akiknek jól jön, hogy pár hónapra "eltûnhetnek" a környék szeme elõl (addig csak elfelejtik a balhéikat), esetleg télre van biztos helyük, nem otthon kell fûteni. Az ilyenekbõl pedig még sorköteles haderõt sem könnyû építeni.

Egy katonailag semleges országnak is lehet szüksége haderõre. Csak Ausztriának - Magyarországgal ellentétben - van pénze a sorkötelezettség fenntartására. A sorköteleseknek ugyanis lakniuk kell valahol, enni kell adni nekik, fizetni kell a kiképzésüket, felszerelésüket meg hasonlók. Nálunk erre már nem lenne pénz és nem is biztos, hogy bármit is érne a sorkatonai szolgálat. A kicsit ügyesebbek ellógnák valamilyen mondvacsinált okkal (elhúznak külföldre, lefizetik az orvost vagy ilyesmi), aztán jóformán csak azok vonulnának be, akiknek jól jön, hogy pár hónapra "eltûnhetnek" a környék szeme elõl (addig csak elfelejtik a balhéikat), esetleg télre van biztos helyük, nem otthon kell fûteni. Az ilyenekbõl pedig még sorköteles haderõt sem könnyû építeni.
Pont azért, mert katonailag semleges. Svájcban ugyan úgy sorkatonaság van, pedig az is semleges állam. Mivel semlegesek, ezért ha egyszer balhéba keverednek, akkor csak magukra számíthatnak, ezért van.
"Mindenféle alkoholista politikus unokatestvérei tisztek parancsolgattak." Az MN-ben (Magyar Néphadsereg) valóban sok alkesz tiszt volt nem tagadom, de ma már MH (Magyar Honvédség) van. Az MH-ban pedig egy hivatásos tiszt nem nagyon lehet alkesz, mivel ha kiderül, akkor búcsút inthet a Honvédségtõl.
A kérdező hozzászólása: #5 Fél évig egyébként szerzõdéses katonaként szolgáltam, a kötelezõ sorkatonaság éppen akkor lett beszüntetve amikor nekem be kellett volna vonulnom. Megnyugtatok mindenkit, alkoholista ezredesek még mindig vannak. :)
Az egyik országban megszavazták, hogy legyen, a másikban nem. Az egyikben van rá pénz, a másikban nincs.
Mert a magyar sorkatonai kiképzés az olyan is volt.Mindenféle alkoholista politikus unokatestvérei tisztek parancsolgattak. Nincs is szükség KÖTELEZÕ sorkatonaságra.Minek? Nem lehet rákényszeríteni az embert csak úgy.
Nem sok európai országban tartották meg. Ez az a dolog, amit a legjobban rühellek Ausztriában.
én már kimaradtam a sorozásból is de nem biztos hogy rossz volt a sorkatonaság meg lehet nézni a mai fiatalokat

Miért van egyre több katasztrófa a világon?

Nem csak Magyarországon de mindenhol...Miért?

Legjobb válasz: A 22:46-os válaszolóval értek egyet. Katasztrófák eddig is voltak, csak nem jöttek a hírek "uptosecond" - azaz másodperces frissítéssel. Eltanulta a világ Amerikától a hatásvadász televíziózást, és jórészt csak az a hír, hogy "meghalt/összedõlt/kigyulladt"....vagy ami már eleve megríkatja még a kõszívûeket is. :) A sok jó, de nem kirívóan érdekes hír pedig egyszerûen nem fér bele a híradóba, és nem is annyira érdekes a tömegek számára. Persze vannak jóérzésû emberek is, mint például Te, aki/akik foglalkoznak azzal, hogy miért ez a sok szörnyûség. Nyugodj meg, vannak pozitív történések is, csak ezek nem mindig jutnak el hozzánk.

A 22:46-os válaszolóval értek egyet. Katasztrófák eddig is voltak, csak nem jöttek a hírek "uptosecond" - azaz másodperces frissítéssel. Eltanulta a világ Amerikától a hatásvadász televíziózást, és jórészt csak az a hír, hogy "meghalt/összedõlt/kigyulladt"....vagy ami már eleve megríkatja még a kõszívûeket is. :) A sok jó, de nem kirívóan érdekes hír pedig egyszerûen nem fér bele a híradóba, és nem is annyira érdekes a tömegek számára. Persze vannak jóérzésû emberek is, mint például Te, aki/akik foglalkoznak azzal, hogy miért ez a sok szörnyûség. Nyugodj meg, vannak pozitív történések is, csak ezek nem mindig jutnak el hozzánk.
egyre közelebb van 2012...:((
1. egyre több minden építmény van. kevésbõl keveset lehet rombolni, sokból sokat. 2. már mindenkinél van bármilyen cucc ami videóz fényképez, mindent megörökítenek, mindnerõl tudunk, TV rádió net, azonnal itt az infó

Miért van egy fél pohártól hányingerem?

RÉGEBBEN ezért már kórházba kerültem mert nem ittam eleget.De egyszer?en nem megy egy pohártól kitudnék d?lni.Nagyon hányingerem lesz t?le.Mit kéne tenni ez ellen?

Legjobb válasz: Szerintem ne poharat igyál. Van már annyiféle üdítõ, nem értem miért poharat iszol. BOCS, csak hülyeség volt :) Szépen lassan kis kortyokban. Egy korty, kis pihi, egy korty, így tovább... Gondolj arra, ha nem iszol a kórházban kötsz ki, mert ilyen melegben könnyen kiszáradsz!

Szerintem ne poharat igyál. Van már annyiféle üdítõ, nem értem miért poharat iszol. BOCS, csak hülyeség volt :) Szépen lassan kis kortyokban. Egy korty, kis pihi, egy korty, így tovább... Gondolj arra, ha nem iszol a kórházban kötsz ki, mert ilyen melegben könnyen kiszáradsz!
A kérdező hozzászólása: Neem nem mondta...:S Csak azt mondták hogy igyak mert akkor nem mehetek haza..:D
A kérdező hozzászólása: Idióta válaszokat nem kérek!!!
Vizröl beszelünk? Az orvos nem mondta hogy mitöl van amikor korhäzban voltäl? Szerintem probälkozz kis kortyokkal, inkäbb többször keveset mint hogy egyszerre sokat.
ha meglátsz egy fél poharat, hányingered lesz? cool.
Régebben, mikor pici voltál biztosan szívesen ittál teát, vagy gyümölcsét.Ha nem emlékszel, kérdezd meg a szüleidet, és olyasmiket igyál. Szerintem menni fog, sok sikert hozzá. :)

Ez a honlap anonim? Akkor miért van egyre több válasz aláírva?

"Mivel honlapunk anoním, olyan kérdést ne írj ki, aminek a név nélküliség miatt értelme nincs!"

Legjobb válasz: Teljesen igazad van, egy szavadba sem lehet belekötni!!! Csak azt nem értem, miért zavar Téged, hogy valaki aláírja a válaszát azzal, hogy: Jóskapista, vagy Palimihály, ebbõl Neked semmi információd nem származik a válaszoló kilétét illetõen, innentõl az oldal anonimitása sem sérül! Elõzõ válaszomat -tomcsi-ként szignóztam, holott Bélának hívnak, vagy Szigfrídnek, már nem is tudom! Szerintem ez nem egy nagy probléma! Szép napot kívánok -Lajos-

Teljesen igazad van, egy szavadba sem lehet belekötni!!! Csak azt nem értem, miért zavar Téged, hogy valaki aláírja a válaszát azzal, hogy: Jóskapista, vagy Palimihály, ebbõl Neked semmi információd nem származik a válaszoló kilétét illetõen, innentõl az oldal anonimitása sem sérül! Elõzõ válaszomat -tomcsi-ként szignóztam, holott Bélának hívnak, vagy Szigfrídnek, már nem is tudom! Szerintem ez nem egy nagy probléma! Szép napot kívánok -Lajos-
Engem nem zavar roppant mód, miért is zavarna? Ha a kérdésemre kapok egy hasznos választ annak örülök, és nem érdekel, hogy aláírják, vagy sem A moderátoroknak pedig vannak ennél nagyobb problémái, hidd el. Szép napot kívánok: -tomcsi- :-))))
Én egyetértek veled, hogy zavar ez új betegség, hogy mostanában szinte mki elkezdett aláírogatni. sztem ez is a feltûnösködés egyik formája, hogy sokan akár álnickkel is, de nevet kívánnak adni az általuk baromi okosnak hitt válaszaikhoz. ez kellemetlen és irritáló. de mint a birkák: petranova elkezdte, a többi meg követte..
Mármint, hogyfel fog tûnni ha valaki pici cutteként ír és 20%ban ad hasznos válaszokat.Amúgy meg a másik ok ami miatt leírom, hogy pici cutte, az az, hogy írok egy kérdésre választ.És valaki nem ért vele egyet, vagy egyet ért, akkor ne úgy írja, hogy 2.3.4.100. válaszoló..., hanem, hogy pici cutte.Akkor nem kell visszakeresnem, hogy na most kinek is szól?Hanem egybõl tudom, hogy nekem.Mert engem meg az olyan idegesít, hogy 2.3.100000.válaszolónak üzenem, hogy..:) /pici cutte/
lol Hát én is alá szoktam irni NWO néven, pedig nem is a nickem, egyszerüen én ezt képviselem és általába mindenhova odairom... Amugy ha téged ilyesmi zavar, az bajos... :P képzelem milenne ha olyan barátod lenne aki csoszogna, vagy kicsit élénkebb a hangja, leütnéd õket?? Nem nagyon tudlak megérteni... NWO < xD
Jólvan.Téged ez zavar, engem az.Ettõl függetlenül elõfordulhat(majd), hogy éppen én adtam neked egy hasznos választ az egyik kérdésedre, te pedig nekem.És akkor nem zavart (volna), az a pici cutte, ugye?Gondolom mások is így vannak vele.És nem Petranovától vettem.Én kezdettõl fogva aláírtam, így szoktam meg, és nem azért mert baromi okosnak tartom magam... /pici cutte/
Pici cutte vagyok..:D Hát én azért írom, h pici cutte, mert én szeretném azt, hogy tudják, hogy mi az amit én írtam..És még nem láttam olyan választ, aki pici cutte-t írt volna, és nem én lette volna.Én most 75%-ban adok hasznos válaszokat.Akik esetleg pici cutteként írnának, azoknak nem 75%-os a válaszuk, illetve úgysem egyenlõen fog változni.És mivel, te azt, hogy pici cutte megjegyezted, elég sokan tudják(gondolom), mert ugye elolvassák akaratuk ellenére is, hogy pici cutte, és megnézik, hogy hány százalékban adok helyed választ, így felfog nekik tûnni, hogy ha valaki 20%-ban ad hasznos válaszokat pici cuttekéne(vagynemxD) Szóval ha zavar akkor sajnállak, de ennyi erõvel engem az zavar, hogy Te nem írod ki a neved.:) És az elsõ mondat amit bemásoltál arra vonatkozik(sztem), hogy hiába írod ki, hogy szép vagyok?Ha nem tudják ki vagy.Vagy, hogy szép a nevem?stb:D /pici cutte/
Hozzátenném - csak menjenek rá a takoros lefelé mutató ujjra, mindjárt nem látják a 'beteg doktor urat' Így önöknek is sokkal egyszerûbb a dolguk, meglátják a nevem és automatice ignorálnak.
Látom nagyon kedvelnek a kedves fórumozók 3 nap ittlét után. -Sallay
Én sem szeretem az aláírt válaszokat. Szerintem is inkább feltûnõsködés, az oldal jövõje miatt annyira nem esem kétségbe. Igazából idegesít, hogy Petranova is egyfolytában ezzel jön, hogy mi a párommal így, mi úgy, mi így szeretjük egymást, nálunk minden annyira jó. Irigylem, ennyi. Az én életem nem tökéletes, és mindig ezt juttatja eszembe ez a majomkodás. :( Én többnyire nem ecsetelem, hogy mennyire fantasztikus a párkapcsolatom (mert amúgy az), mert nem tartom fontosnak, hogy az emberek ezt tudják, és ez alapján ítéljék meg, hogy hiteles-e a válaszom. Egyébként Petranova ellen semmi kifogásom, mert értelmesek a válaszai, ezek mind csak az érzéseim.
Most láttam, hogy elég sok hozzászólásban feltûnt a nevem. Nos, én vagyok Petranova a jelnlegi százalékom 84%. A nevemet azért írom ki, mert szeretném ha felismernének a válaszaim alapján. Mit gondoltok a márka milyen funkciót tölt be az üzleti életben?.....a célja a megkülönböztetés, és hogy tudjuk milyen minõséget várhatunk...Nos nekem is pontosan ez a célom. Naponta kapok privát leveleket, amiben az emberek a tanácsaimat kérik. Természetesen szívesen segítek nekik, és örülök, hogy számítanak rám. A nevem kiírásával ezek az emberek tudják, hogy milyen tanácsokat adtam. Lehet a "Petranova" név valakit zavar, felháborít, de bevallom annyira nem veszem ezt a szívemre. Engem az érdekel, hogy a kérdezõ embereknek optimális válaszokat adjak és segítsek nekik! Petranova
Azért hozom fel a páromat, mert csak magamból, a saját életembõl tudok kiindulni. Csak hozzá kötõdik minden, mert nekem õ az elsõ férfi az életemben. Petranova
Én hálás vagyok Petranovának, mert naon sokáig nem volt orgazmusom a pasimmal, és csomot leveleztünk, tök jó tanácsokat adott, és végre mostmár van. Bárki bármit mond, nekem több mindenben segített, és szivesen ovlasom a válaszait.
Engem is idegesít ha odaírják. Petranova a legjobban
Egy másik kérdés is foglalkozik ezzel, hogy most aláírjuk vagy ne...Ott valaki nagyon megragadta a lényeget. "Látom Petranova megosztja az embereket. Sztem a férfiak többség kedveli, mert igazi nõ lehet, aki nagyon nyitott, értelmes szexuális téren (és mi azt nagyon is szeretjük:) ), a nõk egyik fele is kedveli, mert örülnek, hogy valaki hasznos tanácsokat ad nekik, a másik fele sztem meg piszkos féltékeny, hogy egy (úgy rémlik) 21 éves fiatal lánynak ennyire jó párkapcsolata, és szexuális élete van." Ezt én is tökre így gondolom. Jó hallani, hogy sok embernek már tudod segíteni. És bevallom én már 40 körül járok, a férjemmel 17 éve együtt vagyunk, és jó kis tanácsokat kaptam Petranovától. Aki utálja, az inkább féltékeny.
Én abszolut nem vagyok féltékeny Petranovára! Ugyan mi okom lenne rá? De idegesít, mert nem azért járok erre az oldalra hogy az õ életérõl mindent tudjak, mert egyáltalán nem vagyok rá kiváncsi. De már lassan azt is tudom mit csinál kedden reggel :S
Ha valaki "látszólag" aláírja a nevét, az nem biztos, hogy õt takarja.Másrészrõl: annak ellenére, hogy anonim az oldal értékelem azokat akik merik vállalni a nevüket.Szijné Boros Melinda
Kedves 46. hozzászóló! Mielõtt elkezdenél az elejétõl számolgatni, gyorsan elmondom, hogy én például azért szoktam aláírni a válaszaimat, hogy ha valaki reagálni óhajt rá, akkor megtehesse anélkül, hogy komolyabb számolási feladatokat kellene neki is és nekem is végrehajtanunk. Jó lenne, ha legalább sorszámozva lennének az egyes válaszok, könnyebb lenne hivatkozni rájuk. Ennek hiányában marad az aláírás. Az sem igazán érdekel, ha valaki nagy hirtelen az én aláírásomat felhasználva kezdené osztani az ész, én nem a pontverseny miatt vagyok itt. Legfeljebb holnaptól valamilyen más aláírást használnék. Az aláírásnak egy ilyen lapon szerintem sem az a szerepe, hogy a válaszadót azonosítsa - a kérdezõ is jól látja, hogy ennek a lapnak nem ez a szerepe. De fõleg az ilyen kérdések esetén is, melyekre sok válasz érkezik, kissé nehézkesek az olyan hivatkozások, amivel ezt a választ kezdtem. Szerintem az aláírás, vagy nick, vagy azonosító, vagy monogram teljesen megfelel erre a célra. Pedro
sziasztok, én meg mostanából azon akadok ki hogy relytélyes módon idõközönként más-más doktor nevezetûek jelennek meg.most komolyan azt hiszi ez a valaki hogy elhisszük hogy õ orvos?annyira gyerekes.
Egyébként tévedés, hogy Petranova kezdte. A régi felhasználók talán emlékeznek még hegyikecskére.
A kérdező hozzászólása: "Szóval ha zavar akkor sajnállak, de ennyi erõvel engem az zavar, hogy Te nem írod ki a neved.:) " Persze, itt nem azt mondtam, hogy mi zavar engem és mi zavar másokat. Azt mondtam, hogy ebben a formában igencsak visszaélésre adhat okot ez a módszer. Valamint hozzáteszem ismét, az általam idézett mondat elsõ szavain van a lényeg: az oldal anonim. Lehet, hogy téged ez zavar, azonban ha az oldal profilja, szabálya az, hogy itt anonim a kérdezõ és anonim a válaszoló, akkor "illik" tiszteletben tartani ezt. Nekem sem tetszik, hogy a Dolce cipõ vagy ruha százezres nagyságrend, mégsem emelhetek hangot ennek jogosan az üzletben...
figyelj. szerintem ez hülyeség, mert hiába írom ide a monogramom, akkor se fogod a büdös életbe se megtudni ki vagyok. nem megbántani akarlak, de szerintem mindenkinek szíve joga, hogyha fel akarja fedni a kilétét és nem szégyeli mit ír, vagy csak nem szereti a no name-et, akkor odaírja. ha te nem teszed az a te dolgod, én se szoktam, de engem soha nem zavart, hogyha valaki aláírja!
Teljes mértékben igazad van. Bocsánatot kérek a sok handabandázásért :) /pici cutte/
Igazad van /pici cutte/, tegyünk valamit a hülye kivagyiság ellen! Petranova
Hat kedves kerdezo, valakit kifelejtettel az alairok sorabol: Sallay Doktor ur is egyre gyakrabban valaszol, ez tenyleg annyira orvendetes egy doktor urtol. Ooooooo, a draga!!! Csak szegeny gyerek nagyon ovodas modszert valasztott, de amint egyik nap lattam, valaki megkerdezte, hogy igazi ez a sallay doktor ur? Hogy igazi lenne? Igen, egy igazi beteg ovodas. Na, nem tudom hany eves lehet, de igen ostoba!
Egyesek a "pontgyûjtõ akció" miatt írják ki, nehogy lepontozzák a válaszukat az "ismerõsök", mert hát annyira jófej...Nem számít, hogy hasznavehetetlen egy-egy válasza.
Jah, mégvalami:pont az ilyen aláírogatósok szívnak olyankor, mikor valaki "visszaél" a nevükkel, és úgy ír választ.Én meg õket nem tudom sajnálni, bár jómagam nem szoktam idáig lealacsonyodni.
Hm én ezt nem értem, nem feltûnõsködés de ha kapsz egy viszontválaszt mért ne lehetne az személyes. nem értelek mért zavar ha valaki ír egy nicket alá..ha meg visszaélnek vele az az õ gondja nem a tied és majd õ kezeli. egyébként szerintem szinte minden Fórum, chat anonim mert hogy gondolom senki nem úgy van anyakönyvezve... tehát egy nicket vesz fel és nem tudod róla hogy x.Y Lakik itt ott... Ilyeneken fennakadni:S
Teljesen egyetértek, én is "érzem" a dolog sarkosságát. Hát, ilyenek az emberek, kell nekik az elismerés, hogy õk bizony bátrak és vállalják a nevüket (lószart mama), és mennyire okosak... eddig egy darab aláírót láttam (Petranova), aki értelmes válaszokat tud adni, szóval látszik, hogy kik hajlamosak erre :D
Nem Petranova vagy véletlenül aláírás nélkül? :)
Én is "jó kis csaj" vagyok, aki nyitott szexuális téren, nagyon jó, hosszú ideje tartó párkapcsolattal, mégis idegesít Petranova majomkodása. Úgy érzem, nem feltétlen a segítõ szándék vezérli, inkább a feltûnõsködés, hogy mindenki lássa, hogy õ milyen boldog, milyen tökéletes, ezért mennyi mindenben tud segíteni, és hogy õ ennél fogva mennyire fontos az emberek számára. És úgy érzem, ha az õ párkapcsolata nem lenne rendben, akkor is ezt sugározná az emberek felé, hogy megmaradjon ebben a címében. Semmi bajom a válaszaival, de engem ez a feltûnõsködés idegesít. De nem akarom bántani ezzel, mert általában okos dolgokat ír, csak ha már szóbakerült, hát ez a véleményem.
Sajnos csak angolul találtam leírást, de errõl van szó. [link]
A kérdésed egyik része a yield managementre vonatkozik. Errõl tisztességes magyar nyelvû leírásokat fogsz találni. A másik része értelmezhetetlen megállapításokkal van tele. NEm tudjuk hova találtál ötvenezres jegyeket, és innentõl nehéz megmondani, vajon miért is van ez. Egyáltalán jó helyen, és jól keresel-e. Azt pedig hagyjuk, hogy "félévre elõre kellene foglalni a jegyeket, mert így sokkal olcsóbb". Ez így nem igaz.
Meg ha talalsz is yield management-rol leirasokat a legegyszerubb ha veletlennek tartod az arakat. Vedd meg es ne nezz vissza. Nemigen van jobb.
Az úgy mûködik, hogy alapból egy gépen van teszem fel 250 ülõhely. Ebbõl értékesítenek tízet 5000 Ft-ért, további tízet 8000-ért, és így tovább, egyre drágábban, míg az utolsók már egészen drágák. (a számok nem hitelesek, hasból írtam, de a lényeg ez) Hogy te milyen áron kapsz jegyet, az azon múlik, hogy hányadik vásárló vagy arra a napra az adott járatra. Ezért van az, hogy a járat megnyitásakor, azaz kb. félévvel az indulás elõtt legolcsóbbak a jegyek. Ha nagyon nem fogynak a jegyek, akkor késõbb nekiállnak akciózni, így az utazáshoz közeledve megint lehetnek olcsóbbak a jegyek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Egyébként Londonba néztem augusztus szeptemberre jegyeket, Wizzairnél, mert velük már repültem többször is és átlagban baráti árakkal dolgoznak.Viszont horribilis összegek voltak, EasyJet már jobb volt, de ott is csomag nélkül 40 rugóra hág az út, amit sokallok, mert múltkor 30 körül mentem csomaggal úgy, hogy elõtte 2 hónappal foglaltam le. Biztos a nyári idõszak is befolyásolja..
A kérdező hozzászólása: Utolsó válaszadó: igen, ez valószínû, hogy így van.. nem lenne rossz, ha létezne olyan program, ami méri, hogy adott oldalon online hányan vettek már:)
A foglalások, vásárlások száma több okból nem lehet nyilvános! Repülésbiztonság, üzleti titok, stb... Viszont olyan foglalási rendszer van, amelyik a foglalás és utazás közötti idõszak alatti legalacsonyabb árra automatikusan korrigálja a fizetendõ árat! Miután magam is használom, a válasz nem elméleti...
Utolsó ezt kifejted bõvebben? Melyik ez a rendszer? Tehát ha jól értem, akkor veszek egy jegyet 20 ezerért de utána ugyanaz 3000 Ft lesz akkor a különbséget vissza kapom? Ez elég hihetetlen de ha tudsz ilyet akkor írd a honlap címét. Köszi.

Szerintetek miért van egyre több internetes blog, könyv, videó és rádiós interjú, amely Jehova tanúi vallásszervezetével foglalkozik?

Legjobb válasz: Pontosan. És bele lehet õrülni. Az önbecsapás tud kikészíteni egy embert a legjobban. Ha valaki mást csap be, de lelkileg kezeli a dolgot, azaz meg tudja beszélni saját magával hogy miért tesz ilyet, az még esetleg elmegy. De aki magát csapja be, annak ezt nincsen kivel megbeszélnie, mert akivel megtudná, - saját maga - épp azt csapja be. Az õszinteség magamnál kezdõdik. Itt tudom a legõszintébben kitárni a gondolataimat. Egy imában. Egy mélyebb gondolatmenetben. Aki magának hazudik, az hogyan imádkozik? Feszülten? Kettõsségben? Még szerencse, hogy Isten jobban ismer minket, mint mi magunkat. :)

Pontosan. És bele lehet õrülni. Az önbecsapás tud kikészíteni egy embert a legjobban. Ha valaki mást csap be, de lelkileg kezeli a dolgot, azaz meg tudja beszélni saját magával hogy miért tesz ilyet, az még esetleg elmegy. De aki magát csapja be, annak ezt nincsen kivel megbeszélnie, mert akivel megtudná, - saját maga - épp azt csapja be. Az õszinteség magamnál kezdõdik. Itt tudom a legõszintébben kitárni a gondolataimat. Egy imában. Egy mélyebb gondolatmenetben. Aki magának hazudik, az hogyan imádkozik? Feszülten? Kettõsségben? Még szerencse, hogy Isten jobban ismer minket, mint mi magunkat. :)
Fogy a pénzük, népszerûsíteni kell, toborozni új tagokat.
Katy! Minden "kritikus" irodalom nem más, mint a régi Õrtorony-irodalom összevetése a maiakkal. Hogyan lehet az, hogy a vallásalapító Russell, már rég ki lenne közösítve azon hitelvei miatt, amit bõ 100 éve még egyedüli igazságnak tartott? Akkor igazság volt, ma már hazugság vagy fordítva... ennyire egyszerû a képlet...
Névtelenül! Asszem erre a lelkiállapotra utaltál igazság-hazugság tekintetében, amibe bele lehet õrülni! Minden Tanú beleláthat, hogy milyen érzései vannak vagy lesznek, mikor rádöbben arra, hogy egy hazug szervezet hazugságainak hitt hosszú éveken át. Ráadásul ezt adta tovább még sok más embertársának is... :( Jehova Tanúi - Elegem van!!! Egy aktív Tanú gyötrõdése 3 percben... https://www.youtube.com/watch?v=Jjx9Pei_Xpg
Mert valami olyat tudnak azok az önként kilépett ex-tagok, a Jehova Tanúit vezetõ Õrtorony szervezetrõl, amivel már nem tudnak azonosulni! Itt egy független videó az Õrtorony Szervezetrõl: Jehova Tanúi és a szervezet amely aki félrevezeti õket https://www.youtube.com/watch?v=dWjTdOXJsew Csodálkozom, hogy ennek az 1 órás videónak ilyen kicsi a nézettsége!
Kedves Elsõ válaszoló. azért ez érdekes. akkor sok más egyházba is ahol igazságtalanság történik akkor ott lehetne hagyni az egyházat, és át menni másikba. sok minden derült ki némely vallásról még sem csinálnak akkor hírverést, mint Jehova Tanúinál, ha egy hiba történik. Sõt a kiderült csalások rossz tanítások és bibliai fékre értelmezések ellenére állnak ezek és nem állnak neki mocskolni. Minden rossz indulat nélkül: az egyházak korruptciója, pedofílizmusa, homoszexuláis támogatottsága, a világban való részvétele, politizálása, és még sorolhatnám a bibliában halállal büntetett tevékenységeket, és ezeket, nem hogy nem közösítik ki, de továbbra is mint ha misem történt volna óriási látogatottsága, és politikai támogatottsága van erre az a bibliai vers jutott eszembe: (János 15:19) 19 Ha része volnátok a világnak, a világ kedvelné azt, ami az övé. Mivel pedig nem vagytok része a világnak, hanem kiválasztottalak titeket a világból, azért gyûlöl titeket a világ. a világban élõ emberek szeretik még ha nagyon rossz dolgokat tesznek egyesek, azt ami hozzájuk tartozik, elnézõbbek velõk mint másokkal.... Sátán lejárató kampányt folytat egyébként is Isten és a szolgái ellen végsõ rugdalózásában, már nem sok van hátra. Katy Weaver
Vidiripi Jaj!!! Olvasd el újra lassabban és figyelmesebben. Nem az emberek 25%-ka. Olvasd csak el még egyszer vagy többször is!
Kedves Vidripi, Nem mindegyik szól neked, csak egy helyre válaszoltam. 25%- aki itt van. Az hány ember lehet? 5-10? Katy Weaver
Vidiripi "Én nem félek a vénektõl, nincs miért." Na de nem is rólad van szó. Hanem azokról akiktõl ilyesmit hallottam vagy akik ilyet írtak. "s aki azt mondja, hogy meglett félemlítve az HAZUDIK. s kimerem mondani." Te meg tanulj meg OLVASNI! NEM EZT ÍRTAM!!!!!! "Félti hogy elveszíti a családját?" Errõl meg nem én írtam! "Ha ezek nem történnek meg akkor az lenne az igazán érdekes, mert ugyan is minden ami leíratott, ha fáj ha nem az úgy lesz ahogy Isten akarja." Ámen! Legyen meg az õ akarata! "Itt nincs hatalom. A gyülekezet vezetõi számadással fognak tartozni Istennek, a nyáj minden egyes tagjáért. ezért nem hatalmaskodhatnak, hanem szeretettel kell vezetni ezeket az embereket mert Kérdõre lesznek vonva." Ja hogy nem hatalmaskodhatnak meg kérdõre lesznek vonva. S akkor ez azt jelenti hogy ilyen esetek soha nem is történhetnek az egy "igaz" vallás gyülekezeteiben? Ugyan már ha ezt elhiszed akkor......inkább nem is folytatom. "A Hitleri idõszakban sem volt nagyon sok pénze mindenkinek, még sem tudta ez az eszement ember kiirtani Isten népét, pedig igencsak kegyetlen támadással üldözte õket. A munkanélküli segélyüket megvonta, a munkahelyrõl elbocsátották, ha nem úgy köszönt, hogy Hail Hitler, boltjaikat bojkottálták, s még sorolhatnám." A zsidókat is kiakarta irtani õket is üldözte és õket is ellehetetlenítette a náci rezsim. Ez nem egyedi dolog. Sõt volt hogy német állampolgárok fordultak szembe a hitleri elképzelésekkel õk is hasonló bánás módban részesültek. "A környezetemben sokan nem is tudnak arról, hogy milyen támadások érik itt a Tanúkat. Így védekezni sem tudnak, mert nincs mindenkinek Internete, más részt egy keresztény akit bántanak tûri azt, Jézusért." Ez tévedés sok esetben mert a jelenleg 25%-kon álló tanú azt állítja hogy a házról-házra végzett szolgálat során is ugyan azokkal a felvetésekkel szokott találkozni mint itt az oldalon. Igaz ott szemtõl-szembe. "egyetlen egy emberrel ne találkoztam itt ki megemlítette volna, hogy Õ fent van ezen az oldalon, és ezt meg azt olvasta rólunk. Vajon miért?" Minden egyes embertõl kérdezd meg hogy ismeri ezt az oldalt a Gyakorikérdések.hu-t! Akkor majd kiderül hogy miért. Azért mert nem ismeri. Hidd el rengeteg emberrel fogsz találkozni aki azt fogja mondani hogy nem ismeri.
Kedves utolsó. Én nem félek a vénektõl, nincs miért. Más részt vissza kérdeznék: Te mindent tudsz amit a a Magyar kormány tud? Vagy mindent tudsz amit a Vatikán tud? Miért nem osztották meg vagy osszák meg a "titkokat" mindenkivel? Te mint egyszerû átlag ember, mindenrõl mindent tudsz? s aki azt mondja, hogy meglett félemlítve az HAZUDIK. s kimerem mondani. Félti hogy elveszíti a családját? Ugyan miért? Jézus megmondta, hogy lesz meghasonlás a családokban az Igazság miatt. Még a testvérek is elárulják egymást. Miért kell ezen csodálkozni? Ha ezek nem történnek meg akkor az lenne az igazán érdekes, mert ugyan is minden ami leíratott, ha fáj ha nem az úgy lesz ahogy Isten akarja. elvakultság, hatalom éhség Itt nincs hatalom. A gyülekezet vezetõi számadással fognak tartozni Istennek, a nyáj minden egyes tagjáért. ezért nem hatalmaskodhatnak, hanem szeretettel kell vezetni ezeket az embereket mert Kérdõre lesznek vonva. Igen Jézus nem vallásokat hozott létre, hanem az eredeti Istennek járó imádatot állította helyre. A hit, nagyon kevés ha cselekedetei nincsenek. Fogy a pénzük: Tévedsz kedves válaszoló. A Hitleri idõszakban sem volt nagyon sok pénze mindenkinek, még sem tudta ez az eszement ember kiirtani Isten népét, pedig igencsak kegyetlen támadással üldözte õket. A munkanélküli segélyüket megvonta, a munkahelyrõl elbocsátották, ha nem úgy köszönt, hogy Hail Hitler, boltjaikat bojkottálták, s még sorolhatnám ezek csak üres vádaskodások itt ezen a honlapon. A környezetemben sokan nem is tudnak arról, hogy milyen támadások érik itt a Tanúkat. Így védekezni sem tudnak, mert nincs mindenkinek Internete, más részt egy keresztény akit bántanak tûri azt, Jézusért. ezért nem is akarja tudni, mit csinálnak azok akik gyalázkodnak és nem szemtõl szemben hanem honlapokon. Én naponta találkozom emberekkel a szolgálatba, és olyan nagy támadások, sorozatban és hevességgel nem értek, amiket itt egyesek leírnak.Pedig ott vagyok szemtõl szembe az ajtónál, és még kedves beszélgetéseket is tudok folytatni, vannak ahol vissza várnak. egyetlen egy emberrel ne találkoztam itt ki megemlítette volna, hogy Õ fent van ezen az oldalon, és ezt meg azt olvasta rólunk. Vajon miért? Katy Weaver
Vidiripi Katy Weaver! Nem egyszer hallottam és olvastam is olyat hogy Jehova tanúi félnek egy véntõl vagy vénektõl. Nem a gyülekezettõl fél meg attól hogy kiközösítik mert nem úgy viselkedik ahogyan az kellene hanem egy embertõl vagy emberektõl fél. Ez baj! Mert Isten félelemnek kellene lennie bennük és nem az emberektõl félniük. Miért vannak titkok Jehova tanúi között? Miért vannak olyan dolgok az egyházukkal kapcsolatban amelyek nem tartoznak az átlag tanúra? Nem értem a titkolódzás okát. Továbbra is azt mondom hogy egy hívõt az egészséges Isten félelme és szeretetet tartsa vissza a gonosz cselekedetektõl és ne az hogy fél egy embertõl vagy emberektõl.
Vidiripi "Nem egyszer Tapasztaltam, hogy a számat még ki sem nyitottam hogy egy kérdést tegyek fel, és Jelzõkkel párosítva küldött el az Édesanyám után. aztán azt híresztelte, hogy Én milyen durván erõszakosan oda mentem, miközben még levegõt sem vettem nem, hogy szólhattam volna" Ez számomra egyáltalán nem meglepõ. Vannak olyan tanúk sajnos elég sokan akiknek a házigazda hiába mondja azt el többször is hogy nem érdekli a dolog a tanú csak mondja, mondja és nem veszi figyelembe a másik felet. Kiemelném hogy ez nem általános dolog de sok ilyen van. S mivel nem nehéz beazonosítani pillanatok alatt hogy ki a tanú amikor ott az õrtorony a kezében de néha már az sem kell mert arcról felismeri. S már jön is az általad említett tapasztalat. S az a poén hogy ezt sokan vallás üldözésnek tekintik a tanúk közül pedig ez nem az. Csak a már tapasztalt vagy csak hallott negatív eset miatt cselekszik így. Mert igen is vannak erõszakos tanúk s lényegtelen hogy mit tanítanak nekik a szolgálati iskolán a GYAKORLATBAN nem azt alkalmazza sok esetben. S ennek isszák meg a levét az olyanok mint te. Ennyi. Sõt vannak olyan házak ahol kivan írva hogy Jehova tanúinak tilos.

Vasúti átjárónál miért van egy tábla elhelyezve a következő felirattal: A vasúti átjáró biztosítása megváltozott. Miért lehet ez az autóvezető számára fontos?

Legjobb válasz: Azért, hogy ne vezessen megszokásból. Pl. eddig fénysorompó volt, de leszerelték. Ne menjen ész nélkül, hogy nem látok pirosat megyek. Vagy pl sorompókart telepítettek, és ne menjen ész nélkül, hogy "átcsúszok még ezen a piroson" mert elézáródik az új sorompó. Összességében felhívja a figyelmed egy változásra. Új lámás keresztezõdéseknél is ki szokták tenni.

Azért, hogy ne vezessen megszokásból. Pl. eddig fénysorompó volt, de leszerelték. Ne menjen ész nélkül, hogy nem látok pirosat megyek. Vagy pl sorompókart telepítettek, és ne menjen ész nélkül, hogy "átcsúszok még ezen a piroson" mert elézáródik az új sorompó. Összességében felhívja a figyelmed egy változásra. Új lámás keresztezõdéseknél is ki szokták tenni.
Igazából mindegy lenne, mert minden biztosítási módnál meg kell gyõzõdni arról, hogy tényleg nem jön vonat.
Pl. azért lehet fontos, mert az életed múlhat azon: nem látván a megszokott piros villogó jelzést behajtasz-e az érkezõ vonat elé vagy sem. Vagy elgázolod-e az átjárót fedezõ jelzõõrt, vagy sem.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!