Találatok a következő kifejezésre: Miért van, a 6 hós (6 db)

Mert apu csak egyszer hallja meg a horkolásától ;) M.
Állítólag, ha a baba anyuka mellett alszik, akkor az illatától többször felébred szopizni. Valahol ezt olvastam.

Miért van, hogy a 6 hós babám már második napja nem akar aludni este csak kb 11 körül?

Eddig mindig 9-fél 10 között szépen elaludt a szopi közben, most nem. Hiába teszem be a kiságyba, akkora felfordulást csinál... Nem akar még aludni, pedig a pocak tele. Hagytam ma is a kiságyba, de csak forgolóódott, gagyarászott és összedíbolt mindent, még a rácsvéd?t is lekötözgette. :D

Legjobb válasz: Szia! Jó lenne tudni a napirendjét, lehet, hogy egy délutáni alvást kéne kiiktatni, vagy lerövidíteni. Bizony egyre kisebb az alvásigényük. Feltéve, ha ez az oka. Reméljük, mert ez könnyen orvosolható. Az jó jel, hogy nem sírós, nyûgös. Sok sikert! :o)

Szia! Jó lenne tudni a napirendjét, lehet, hogy egy délutáni alvást kéne kiiktatni, vagy lerövidíteni. Bizony egyre kisebb az alvásigényük. Feltéve, ha ez az oka. Reméljük, mert ez könnyen orvosolható. Az jó jel, hogy nem sírós, nyûgös. Sok sikert! :o)
Szia! Nálunk is fél évesen kezdõdött a ramazuri. Addig minen éjszakát szépen átaludt, semmi gondunk nem volt, aztán jött egy pont és mi rosszul reagáltunk. Nekünk 5 hónap volt helyre hozni.... :D Ha idejében felisemered a helyzetet, akkor nem tart ilyen sokáig. Nálunk ekkortájt keztek jönni a fogacskák. Ez egybeesett az önállósulással, a szeparizációs félelmekkel, és persze alssan lassan azzal, hogy már fel tudott állni az ágyában (na, ha már fel tud állni, akkor nehezebb altatni...) A lényeg, hogy ha valóban minden rendben van: nem éhes, nincsenek fájdalmai, nem fázik, nincs melege, nem beteg stb. akkor altatást minden eset ugyanúgy kell csinálni, és meg kell tanítani neki ( ez kb. 1-3 nap) hogyan kell egyedül elaludni. A cirkuszt ugyanis élvezik a picik! és nagyon hamar megtanulják, hogy kis "hisztivel" milyen jól el lehet nyújtani az ébrenlétet! Az a tény, hogy most kezdi felfogni, hogy Mama és Õ külön lények, de azzal még nincsen tisztában, hogy amit nem lát az még attól létezik csak nehezíti a dolgot. De komolyan mondom pár nap alatt, ha következetesek vagytok, meg tudjátok tanítani egyedül elaludni, és nem lesz gond, hogy ébren teszitek le.
Csak egyet tudok érteni elõttem szólóval :) hasonló volt az eset nálunk is. délutáni alvásra szükségük van még ilyen korban. Én semmi esetre sem rövidíteném le egyik nappali alvását se azért, hogy éjjel jobban aludjon. Lehet, hogy furcsán hangzik, de egy kipihent gyerek este sokkal jobban laszik! ha sokat alszik napközben csak jobban fog aludni éjjel. Nálunk legalább is ez a helyzet. Ha minden eset ugyanúgy zajlik, megszokják a picik, hogy ilyen az este és megtanulják, hogy ez az alvás ideje. sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Nagyon aranyosak vagytok, hogy ilyen gyorsan írtatok is.. :) Most aludt el, eddig nem bírtam vele. Nem nyûgös, nem sírós, csak játszani akar és iszonyat aranyos, egyfolytában kacag. Csak azért így fárasztóbb a nap, mert még most jön a rendet csinálok dolog. :( Eddig ha betettem a kiságyba és még nem aludt, nem volt gond, pár perc alatt elszenderedett. De most nem. Egyszerûen nem álmos és bármit teszek nem alszik. Ma kb fél órát vártam, oda se mentem, csak hallgatóztam. Elszórakoztatta magát. :D A napirendje megvan, nem borítottam fel. Változó volt mindig a nappali alvásigénye, van hogy elég 1 óra, van hogy 4-5 óra nappal. Viszont éjszaka, már kicsi kora óta max fél 10 és alszik reggel 6-ig. NA majd kitalálok valamit. Még várok tanácsokat. Puszi nektek!!
Szia!Nálunk volt hogy hajnal fél 4 - kor még szépen beszélgetett.Én amíg nem ordított, nem piszkáltam.Aztán úgy látszik rájött hogy magával tol ki, mert nagyon fáradt lesz, és kb.két hét alatt leszokott róla.

Nem akar enni a kisbabám.6 hós múlt és nem akar enni, tegnap este hányt, azóta nem. Miért van ez? A foga miatt?

MA még csak kétszer szopizott, a f?zeléket nem kérte, próbáltam most megint szopit, de nagyon az se kell. Valamennyit szopizott, de keveset. És nagyon nincs pisike sem a pelusban. Egy éjszaka után semmi pisi?! Viszont már harmadjára kakált ma. A kedve jó, aludt is reggel kb 1-2 órát, azóta fent van és jókedv?. A tea se kell neki, a víz se, semmi se... Mit tegyek? Viszont látom hogy kezd kibújni egy fogacska alul, megkoccant rajta a kanál. Ez is okozhatja? Máskor ilyenkorra már túl van 3-4 szopin és egy f?zin. Aggódom. Dokinál is voltunk ma, nem beteg. Adott sumetrolimot, mert lehet kezdetleges bélgyulladás is, és ici-picit piros a torka, ennyi. Láza sincs. De miért nem akar enni?

Legjobb válasz: Szerintem hülyeség elkezdeni a Sumetrolimot, már csak azért is, mert a bélgyulladások 90 %-a vírus eredetû, és az antibiotikumok bakteriális fertõzésben kellenek! Bocs de ha ilyen hülye ez az orvos, én tuti váltanék! A pici szervezetét, és immunrendszerét tönkreteszik a feleslegesen szedetett antibiotikumok. Semmi baja nem lesz ha ma egy kicsit kevesebbet eszik, lehet hogy az idõ miatt, de tényleg valószínû hogy a fogacskája miatt. Ilyenkor amúgy elõfordulhat hasfájás, és hasmenés is, ha ilyen van az tuti hogy a foga miatt van. Ne aggódj, majd eszik ha megéhezik. Csinálj neki kamilla vagy csipkebogyó teát. A gyógyszert pedig felejtsd el, többet ártasz vele! Esetleg próbálj homeopátiás gyógyszertárban valami bogyót kérni, fogzásra is, és étvágy csinálásra is vannak nagyon jó homeos szerek. Sok sikert: egy két gyerekes ápolónõ

Szerintem hülyeség elkezdeni a Sumetrolimot, már csak azért is, mert a bélgyulladások 90 %-a vírus eredetû, és az antibiotikumok bakteriális fertõzésben kellenek! Bocs de ha ilyen hülye ez az orvos, én tuti váltanék! A pici szervezetét, és immunrendszerét tönkreteszik a feleslegesen szedetett antibiotikumok. Semmi baja nem lesz ha ma egy kicsit kevesebbet eszik, lehet hogy az idõ miatt, de tényleg valószínû hogy a fogacskája miatt. Ilyenkor amúgy elõfordulhat hasfájás, és hasmenés is, ha ilyen van az tuti hogy a foga miatt van. Ne aggódj, majd eszik ha megéhezik. Csinálj neki kamilla vagy csipkebogyó teát. A gyógyszert pedig felejtsd el, többet ártasz vele! Esetleg próbálj homeopátiás gyógyszertárban valami bogyót kérni, fogzásra is, és étvágy csinálásra is vannak nagyon jó homeos szerek. Sok sikert: egy két gyerekes ápolónõ
Valószinü a foga miatt lehet. Ha viszont bélgyulladás nagyon jó a sumetrolim nekünk is ezt kellett használni és pár nap alatt rendezõdött minden (nekünk napi 5-7 kaki miatt kellett adni)


Miert van ez a hirtelen valtozas? 5 napig 13 hos kislanyom egyszer ebredt fel egesz ejszaka teaert, de ket napja meg megint 4, 5, 6 szor is felsir de nem mindig kell neki tea. Nem latok fogacskat ami ki akar bujni. Mi lehet az oka?

Legjobb válasz: Szia! Nekem is ennyi idõs a kislányom. Szerintem a foga jön. A négy hátsó kint van neki? Az egyik lehet a bûnös. Nekünk ott van a nyakában a borostyánlánc, észre sem vesszük a fogzást. Azért gondolok a fogra, mert írtad, pár napig nem, aztán most megint ébred.

Szia! Nekem is ennyi idõs a kislányom. Szerintem a foga jön. A négy hátsó kint van neki? Az egyik lehet a bûnös. Nekünk ott van a nyakában a borostyánlánc, észre sem vesszük a fogzást. Azért gondolok a fogra, mert írtad, pár napig nem, aztán most megint ébred.
A kérdező hozzászólása: Szia.koszike a valaszt.nincs kint a negy hatso fogacskaja csak a negy elso ketto lent es ketto fent.es honnan tudhatom meg hogy tenleg a hatso fogacska bulyik? meg tudom nezni ugyertem latszik ha tenleg ott van?
A kérdező hozzászólása: Sajnos biztos vagyok benne hogy nem a foga mert meg mindig nem latszik semmi sehol. de akkor mi ? nem beteg egszseges kislany.
Nekünk se látszott, aztán egyszercsak ott volt.Pedig nem is volt duzzadt az inye.

Babám éjfélig szépen alszik majd elkezd kuszni-mászni keresi a helyét de nem akar felkelni alszik tovább de ez sokszor ismétlödik. MIÉRT? Ha van igy vki akkor segitsen az okát megfejteni esetleg leszoktatni róla.6 hos a babám

Legjobb válasz: Szia. Hát ez engem is nagyon érdekelne,mivel mi is így vagyunk. Kislányom 11 hónapos és már régóta csinálja ezt, hogy álmában "bejárja" az egész kiságyat. Hol hason, hol oldalt, stb... Bár én úgy vagyok ezzel, hogy míg nem ébred fel, szerintem ez nem gond, hiszen a felnõttek is sokat forognak álmukban. Egy nehezebb nap után, valószínû, hogy túl sok élmény, újdonság éri õket még és éjjel még a hatása alatt vannak, nem tudnak szinte mozdulatlanul aludni egész éjjel. Szerintem leszoktatni errõl a babákat nem lehet, lehet, hogy idõvel elmúlik majd náluk. Talán ha átkerülnek kiságyból a gyerekágyba, hiszen ott nincs rács, ami "megfogja" õket. Bocsi, ha segíteni nem tudtam!

Szia. Hát ez engem is nagyon érdekelne, mivel mi is így vagyunk. Kislányom 11 hónapos és már régóta csinálja ezt, hogy álmában "bejárja" az egész kiságyat. Hol hason, hol oldalt, stb... Bár én úgy vagyok ezzel, hogy míg nem ébred fel, szerintem ez nem gond, hiszen a felnõttek is sokat forognak álmukban. Egy nehezebb nap után, valószínû, hogy túl sok élmény, újdonság éri õket még és éjjel még a hatása alatt vannak, nem tudnak szinte mozdulatlanul aludni egész éjjel. Szerintem leszoktatni errõl a babákat nem lehet, lehet, hogy idõvel elmúlik majd náluk. Talán ha átkerülnek kiságyból a gyerekágyba, hiszen ott nincs rács, ami "megfogja" õket. Bocsi, ha segíteni nem tudtam!

Miért csak ennyit utalt aZ OEP? Valaki van még így? 6.5 hós a lányom

Intéztem a papírokat még 5 hósan hogy kapjam tovább a rendesen a pénzt, úgy hogy nem hiszem hogy azzal lenne gond, bár náluk soha nem lehet tudni.

Legjobb válasz: Elsõ vagyok! Én örülnék ha 86-ot kapnék, de eddig is be kellett érnem 60000,-, most meg biztosan kevesebb lesz! :( Nem tudom miért utalnak 2 részletben!

A kevéske még a tgys maradéka, a 77000 lesz a gyeded. Azért ennyi, mert más az alapja, mint a tgys-nek. Ugyanúgy 70 %, de a naptári napi alapba a tgys-nél mindent bevesznek, gyednél meg csak a munkabért.
a GYED ráadásul asszem TB köteles, ezért is lehet kevesebb. Meg nem mindegy, hogy év végén, vagy év elején kezdted a TGYÁSt, mert emiatt lehet a GYED-nek más a számítási alapja. (pl. TGYÁS-nak még 2008, GYED-nek már 2009)
Elsõ vagyok! Én örülnék ha 86-ot kapnék, de eddig is be kellett érnem 60000, -, most meg biztosan kevesebb lesz! :( Nem tudom miért utalnak 2 részletben!
Valószinûleg hó elején vagy hó végén született a gyereked és ez a töredék hónapra jutó pézösszeg. Kapod majd a hónap többi részére a GYED-et, most járt le a TGYÁS.
Szerintem az utolsónak van igaza. Nekem is pont most volt a váltás. Múlt hónapban megkaptam hóelején, ahogy szoktam a gyást, de az már csak "darab" volt. Hó végén megkaptam a gyedet, ami szintén annak a hónapnak a "darabja" volt. Most, meg rendesen 3-án megjött a számlára az egész havi gyed. Ne sírjatok, én csak 45500 gyedet kaptam :) De a gyásom meg csak 38000 volt. Pont évvégén szültem, és ezért több a gyed.
De nem lehet, hogy a 9000, - az még a TGYÁS a 77000, - pedig a GYED?!
Elõzõ: Második vagyok, bocsi!
A kérdező hozzászólása: az az érzésem hogy a 77 ezer lesz ...nem fizetnek túl minket.....
A kérdező hozzászólása: N most még utaltak 77 000-ret ...most végképp nem tudom mi van...û Eddig 92 körül kaptam és akkor most 77 000-re fogok kapni ???? vagy most 2 részben utalták ???? tehát 77+9= 86 lesz a mostani összeg amit 2 éves koráig kapok majd ???Nem értem miért 2 részben kapom....
Nekem a férjem ment el levenni pénzt, de nem tudott! :( Pedig nekem is már a GYED járna, de lehet, hogy még a TGYÁS, amivel még tartoznak, azt küldik ki! De akkor a GYED mikor jön? 6 hónapos baba anyukája!
Szerintem is 77-et fogsz kapni. A GYED-bõl már vonnak 9, 5 % adót. Azért kevesebb, mint a TGYÁS, kb. 10000-el. Én pont most kérdeztem meg vmelyik nap a munkáltatóm pénzügyesét.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!