Találatok a következő kifejezésre: Miért vagdossa annyi (2 db)

Miért vagdossa annyira a fejét a 3 hetes kislányom?

Szopizás után amikor büfiztetni akarom mindig a mellkasomhoz vagdossa a fejét. Alig tudom megtartani akkora er? van benne, megszorítani meg nem akarom nagyon. Nem fáj ez neki??? Vagy nem lesz valami baja t?le???

Legjobb válasz: Az én kisfiam 11 hetes, de még mindig csinálja. Eleinte furcsálltam, mert akkorát vágódott a feje az államhoz, hogy nekem is fájt, nemhogy neki. De csak akkor csinálja, ha nagyon szorítja bent a levegõ, és nehezen büfizik. Ilyenkor mindig a térdemre fektetem és úgy könnyen büfizik, hamar megnyugszik.

Az én kisfiam 11 hetes, de még mindig csinálja. Eleinte furcsálltam, mert akkorát vágódott a feje az államhoz, hogy nekem is fájt, nemhogy neki. De csak akkor csinálja, ha nagyon szorítja bent a levegõ, és nehezen büfizik. Ilyenkor mindig a térdemre fektetem és úgy könnyen büfizik, hamar megnyugszik.
Szia! Nekem akkor csinálta ezt a lányom, amikor nagyon fáradt volt. Próbáld meg finoman lefogni, mert fájhat neki, ha rosszul talál el!
A kérdező hozzászólása: Valószínû, hogy nekem is azért csinálja, mert nehezen tud büfizni. Kipróbálom a térdre fektetést. :) )

Miért vagdossa magát annyi ember?

Többször láttam már leírva (akár egy kérdés kapcsán is), hogy emberek vagdossák magukat. Ilyenkor öngyilkosok akarnak lenni? Ha igen, akkor miért nem végeznek magukkal, hiszen annyi lehet?ség van? Ha nem, akkor meg minek? Ennyi mazochista van a világon, vagy mi? Mire jó ez a figyelemfelkeltés?

Legjobb válasz: Ez az öngyilkossági szándék jele. És pont azért csinálják, mert figyelemfelkeltõ. Azt akarják ezzel tudatni, hogy problémájuk van és ha valaki nem segít nekik elõbb-utóbb öngyilkosságot fognak megkísérelni... hát erre jó, és mert önmaguk ellen fordítják a dühüket, mert nem tudnak megbírkozni egyedül a problémájukkal. És azért nem öngyilkosságot kísérelnek meg egybõl, mert egy választási út elõtt állnak (megtegyem vagy ne). Az öngyilkossághoz vezetõ út nagyon hosszú, nem egyik napról a másik napra zajlik. A farcolás (vagdosás) csak az egyik jel.

Ez az öngyilkossági szándék jele. És pont azért csinálják, mert figyelemfelkeltõ. Azt akarják ezzel tudatni, hogy problémájuk van és ha valaki nem segít nekik elõbb-utóbb öngyilkosságot fognak megkísérelni... hát erre jó, és mert önmaguk ellen fordítják a dühüket, mert nem tudnak megbírkozni egyedül a problémájukkal. És azért nem öngyilkosságot kísérelnek meg egybõl, mert egy választási út elõtt állnak (megtegyem vagy ne). Az öngyilkossághoz vezetõ út nagyon hosszú, nem egyik napról a másik napra zajlik. A farcolás (vagdosás) csak az egyik jel.
Én speciel azért vágom magam, hogy ellensúlyozzam a lelki fájdalmat a testivel. Hol a csuklóm vágom, hol a bokám, de jól esik. Mert akkor már nem csak a lelkem fáj, eltereli a gondolatokat. Már próbáltam leszokni - sikertelenül. Odaadtam az egyik megbízható barátnõmnek a pengéim és kidobta õket. Bírtam is kb egy hétig, de nem bírtam ki a csábítást a Rossmann-ban, hogy ne vegyek új pengéket. Na igen, csakhogy most már elég mélyre is vágok ezekkel, bõ 1 centit be vágok már. Elõször megilyedtem, hogy mennyi vér csorog az elõzõekhez képest. Sõt, tudom, hogy ez egy rossz dolog, sõt, nem is teljesen normális. De ez is ugyanolyan függõség, mint a cigaretta és az alkohol. Egyáltalán nem könnyû letenni és nem is jó dolog. Utána rossz is, mert takargatni kell, fáj és csúnya. De nekem jó érzés, mert így nem csak a lelkem fáj. Remélem azért egyszer le fogom tudni tenni. Ja, és nem az öngyilkossági szándék miatt csinálom, mert nem akarok meghalni még.
Én azért csinálom, mert néha tiszta idegbeteg vagyok, és ha nem magamat pusztítanám, akkor a lakásunk már romokban heverne. De nem akarom megölni magam. Vagyis vannak ilyen gondolataim, de olyankor azok nem járnak a fejemben. Csak páran tudnak róla. Nem pengével csinálom, hanem ami épp a kezembe akad, így nem látszik, hogy magamnak csináltam ezeket. 18-L
Ez nagyon bonyolult! Én is csinálom , de nem divatból mert nem vagyok pózoló! Ezt azért csinálom mert nagyon nagy fájdalom van a szívemben és nagyon nagyon ideges vagyok és ezt már NEM BÍROM TOVÁBB amikor vágom magam az olyan mint ha nagy boldogság lenne (vagy mint ha nagy kõ esne le a szívemrõl).DE nem akarok öngyilkos lenni.
az emok nem vagdossák magukat..mennyetek már:D maximum a pózerek(divatemok) személy szerint nem vagyok emo, de ismerek jo sokat, és NEM vagdossák magukat.. nem vagyok emo, de vagdosom magam, mert máshogy nem tudom kibirni azt ami mostanában történik velem, és ugyvan, amíg fáj a seb, addig azzal foglalkozom, és nem a bajaimmal
A legtöbben csak vagányságból, mások meg azért, mert jól esik (mint én is).
Nem normális. Tényleg nem az, és nem értek egyet azzal, hogy így nyugszanak meg. Arra ott a sport, az minden feszültséget levezet, vagy a hangos zenehallgatás (nem fülhallgatón, hanem hangszórón), esetleg maga a zenélés. És még tudnám ajánlani a kreatív tevékenységeket. A körülnéztek a mûvészetis ismerõseitek körében, mindnek (vagy legalábbis nagy részüknek) van valami vagy régebben volt valami lelki gondja, esetleg iskolai kiközösítés, ami elõle a mûvészetbe menekült. Ez lehet zenélés, tánc, éneklés, vagy valami képzõmûvészet. Egy ismerõsöm szerint (gyerekekkel fogalkozik, tehát érthet a témához is) az ilyen vagdosók valójában gyengék és gyávák, akik nem merik beismerni, hogy segítségre szorulnak. Ez az ismerõsöm gondolata. Az enyém meg az, sokaknál ez még amolyan feltûnési viszketegség. Vagdossa magát, aztán mutogatja, és elvárja, hogy majd sajnálják. Én nem szoktam az ilyeneket sajnálni.
Nos én is vagdosom magam és nem azért mert divat. Más cigizik, piál esetleg összetör 1-2 tányért..én pedig megvágom magam. Olyan mintha a vérrel együtt pár percig a gondok is is elhagynának. Azután persze visszatérnek és már a seb miatt is aggódsz. Ez egy ördögi kör. Nem akarok másoknak rinyálni hogy mi bajom van nekik nélkülem is elég bajuk. Az utolsó válaszolónak meg annyit, hogy nem vagyok gyáva és fõleg nem gyyenge és ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy még mindig itt vagyok és kûzdök . Festek és rajzolok tehát bizonyos fokon mûvészetkedvelõ vagyok én is. De nem tudom olvastad-e már hogy rengeteg mûvész azaz színészek, írók, költõk (lásd József Attila) sõt még festõk is súlyos depresszióval vagy egyéb pszichés betegségekkel kûzdöttek. Pedig nekik aztán tényleg pártolóik voltak a múzsák. Nem akartam kétségbe vonni a tudásod ne érts félre tiszteletben tartom a véleményed, de sajnos amíg csak külsõ szemlélõ vagy nem tudod teljesen megérteni. Remélem nem haragszotok rám most ezekért!
Én ma csináltam elösszõr!És jobb lett...Lehet, nem helyes de ettõl jobb lett....Nem vérzett de fájt...
Sziasztok! Én nemrégiben vagdostam a kezemet.Csináltam bele 2db X-et.Engem tulajdon képpen megnyugtatott...kiélhettem a problémáimat.Mára már nem csinálom, megbántam, mert a kezemen ott maradt a forradás és eléggé csúnya, mondhatjuk, hogy tönkre tettem a kezemet...=S Amikor úgy döntöttem, hogy farcolok akkor valamilyen öngyilkossági szándék is bennem élt, de tudtam, hogy úgysem merném megcsinálni vagy ha mégis akkor nem most hanem majd ha jobban elfajultak a problémáim.(szerencsére ez nem történt meg) Azt javasolnám azoknak az embereknek akiknek megfordul a fejükben a..(tulajdonképpen nevezhetjük önkínzásnaki is) farcolás, hogy elõször próbálják megbeszélni egy olyan akár(felnõttel/baráttal/ismerõssel/vagy csak egyszerûen egy olyan emberrel akiben megbízol) a problémát. Nem mindig vezethet jóra az öncsonkítás(lásd.: megmaradt nekem is a nyoma) Azok az emberek pedig, akik azért csinálják a vagdosást, hogy divatot ûzzenek belõle, ettõl érezzék magukat menõnek, vagy mert a többi haver/ismerõs is ezt csinálja és ez kell ahhoz, hogy beilleszkedjen..annak vannak a legnagyobb problémái. Köszönöm, hogy elolvastad. További szép napot! =)
Sajnos nagyon sokan csak azért hogy mutogathassák... akik meg tényleg, azok élvezik ha szenvedést okoznak maguknak. Szeretnek szenvedni. Ez ugyebár világos, hogy betegség.
A kérdező hozzászólása: Még ennyi lelkibajos embert...! Hihetetlen komolyan.
Szia. én avaj csináltam egy jó ideig, elég csúful nézett ki a lában. páran tudták, nem lehetett leplezni. sokszor fájt is, de ennek ellenére szart rám mindenki. annyit mondtak, hogy hagyjam abba. ezzel le is volt tisztázva. nekem jól esett. megnyugodtam tõle. szerencsére sokat napoztam a nyárn, és attól teljesen eltûnek a nyomok. nem mély, vagyis nem rosszul sikerült öngyilkossági kísérlet. nekem még 4-5 barátnõm csinálta. egyikük most is. és egszer meg akart halni, véres karral csöngetett be hozzánk. de nem lett baj. igaz: Figyelemfelketés, de nem csak az. csak azért nem teszi magát tönkre az ember. megnyugvás, hogy nem csak a lélek fájhat.
Én is ezt csinálom, úgyhogy pontos választ tudok adni. 1. Így ki lehet adni a feszültséget. Tudom, hogy nem ez a legjobb megoldás, de ha egyszer belekerül az ember, nem könnyû abbahagyni. 2. A lelki fájdalom ellensúlyozása. Ha valami rossz történik, a fizikai fájdalommal egy kis idõre "meg lehet szüntetni", mert amíg a vágás fáj, nem a lelkiekkel törõdik az ember. 3. Néma segélykiáltás. Ha valaki ezt teszi, annak komoly oka van. Oda kéne figyelni, csak sajnos ez nem történik meg. Rólam többször kiderült, hogy mit teszek magammal, de nem igazán foglalkoztak vele. Jól le lettem cseszve, megpróbáltak pszichológushoz vinni, de többet ártott mint használt. Sokszor határoztam el, hogy öngyilkos leszek, de egy halvány reménysugár még él bennem, hogy HÁTHA... Az pedig már egy másik dolog, hogy vannak az emósok, akik pusztán divatból csinálják ezt. Ennek nem tudom, mi értelme van, azt hiszik menõ. Az ilyeneket ki kéne lõni a Holdra...
Valóban sokan azért vagdossák magukat mert az megnyugvás. Ugyanakkor nem tudom hogy hallottál e már az új õrületrõl az ún. emo-ról, akiknek körében szinte mindennapos ez a vagdosás. Nem szeretnék senki megbántani, távol álljon tõlem, de én továbbra sem értem õket... mert tizenévesen még úgy gondolom nem tudhatják mi az a viléágfájdalom... sõt.... de ha nekik ez jó akkor tegyék...
Bocsika az emo egy angy baromség, mert õk csak azért csinálják, mert a buzi sztár emosok is csinálják, nagy külömbség!!!Én is csinálom a vagdosást, mégsem vagyok emos(PFÚJ ELÖBB HALOK MEG!!).Igenis megnyugtató!Ki lehet adni a feszültséget.De szerintem még mindíg jobb, mitha egybõl belõném magam, amint valami bajom támadna nem?Eze gyfajta függõség, én sem bírom nélküle ha bajom van!!!
Bocsika az emo egy angy baromség, mert õk csak azért csinálják, mert a buzi sztár emosok is csinálják, nagy külömbség!!!Én is csinálom a vagdosást, mégsem vagyok emos(PFÚJ ELÖBB HALOK MEG!!).Igenis megnyugtató!Ki lehet adni a feszültséget.De szerintem még mindíg jobb, mitha egybõl belõném magam, amint valami bajom támadna nem?Ez egyfajta függõség, én sem bírom nélküle ha bajom van!!!
Szia ez egy betegság! Nem akarnak ök meghalni! De nézd meg a Titkárnö cimü filmet!
Azért nem hiszem hogy van olyan hülye aki divatból vagdossa magát, biztos nem normális az se... mert halálfejes kötényke, meg hellokittys alsógatya meg mindenféle fekete vacak, azt csinálják, igen, de hogy valaki csak divatból vagdossa magát, olyan nincs... az szintén beteges, ugyanaz a kategória mint az "igazi" depisek, akik néha itt reklámozzák magukat. Oh igen amúgy elvileg megnyugtató. Eltereli a figyelmet a gondokról. Lehet benne valami, én nem próbáltam még. Mindenesetre ha vagdossa magát az ember (vagy az emó), az azt jelenti, hogy orvosi eset.
"a vágások endorfint szabadítanak fel, ami fájdalmat csillapít" doktor house. :) lelki fájdalom fizikaival való ellensúlyozása.
Nem tudom, én maradok a körömrágásnál :/.. Az azért még csak jobb.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!