Találatok a következő kifejezésre: Miért várja a pasik többsége, hogy (1 db)

Miért várja el a pasik többsége, hogy egy nő házias legyen?

Úgy értem h elvárják hogy csak a n? mos-f?z-takarit-vasal stb.Ez olyan ódivatú sztem! T?lünk nyugatabbra állitólag már nem igy gondolkodnak a pasik,ott egyenl? arányban osztják fel a házimunkát a felek egymás közt...meg persze a gyereknevelést is...hiszen ez mindkett?jük dolga,nem? Mért nem változik a szemlélet itthon? így semmi kedvem nem lesz férjhez menni...irjatok minél többen,komolyan érdekelne hogy mit gondoltok err?l,remélem nem csak én vagyok a túl felvilágosult...:D

Legjobb válasz: Én több mint 5 éve élek párkapcsolatban, és az én pasim eleinte nem segített semmit a házimunkában, és ez baromira idegesített. De addig magyaráztam neki, hogy azért ha nem is segít, de legalább könnyítse meg a munkámat. Pld: "zoknigombóc" szindróma, benthagyta a tányért a szobában, összevissza ruhák, zsepik, stb. Sikerült annyira megnevelnem, hogy mostmár néha fõz is, kitereget ha megkérem, leviszi a szemetet, meg ilyesmik. Jó, nem egy nagy dolog, de azért egy pasitól mégis valami. Sajnos csodát nem lehet várni. Régen az volt, hogy a nõ otthon rendezte a gyerekeket meg a háztartást, a férfi meg melózott. Ma ugyanez a felállás, csak már a nõ is melózik + a háztartás + gyerekek. És ezt nem érti meg a legtöbb pasi, hogy azért mi sem vagyunk állatok. Este hazajövünk fáradtan a munkából, a férfi leül a tv vagy a sz.gép elé, mi meg akkor mosunk, meg fõzünk, meg megpróbáljuk rendbe vágni a kérót és akkor még ott az esti szex... ezért megy tönkre sok házasség, mert nincs kompromisszum és megértés. Nem fogják fel, hogy mi nõk többet dolgozunk.

Ok. Ha ez a nõk dolga, akkor ti pasik meg csak adjátok a lóvét haza, akkor mi nem megyünk melózni, otthon leszünk egész nap, neveljük a kölköket meg összerottyantunk minden nap valamit a konyhában, ragyogni fog a kéró és mindenki boldog lesz! Na.
12.30 és 12.48-as is én vagyok. Látod, ugyanezt monom én is, de ezek az idióták nem értik meg, egyszerûen nem fogják fel, ahogy mondod, az arányokat. Odáig azt aláírom, hogy a takarítás meg a gyereknevelés a nõk dolga. Ez így ok. De akkor nem kéne dolgoznunk, nem? Akkor tartsanak el a pasik minket meg a kölköket, mint régen! És akkor senki nem fog ugatni! Csak az már nekik büdös. Jajjjj, de mérges tudok lenni ilyenkor. Ja, és még menstruálunk is, és akkor is van házimunka, meg gyerekek, és akkor jon az orál hét mi? Fasza...
Én több mint 5 éve élek párkapcsolatban, és az én pasim eleinte nem segített semmit a házimunkában, és ez baromira idegesített. De addig magyaráztam neki, hogy azért ha nem is segít, de legalább könnyítse meg a munkámat. Pld: "zoknigombóc" szindróma, benthagyta a tányért a szobában, összevissza ruhák, zsepik, stb. Sikerült annyira megnevelnem, hogy mostmár néha fõz is, kitereget ha megkérem, leviszi a szemetet, meg ilyesmik. Jó, nem egy nagy dolog, de azért egy pasitól mégis valami. Sajnos csodát nem lehet várni. Régen az volt, hogy a nõ otthon rendezte a gyerekeket meg a háztartást, a férfi meg melózott. Ma ugyanez a felállás, csak már a nõ is melózik + a háztartás + gyerekek. És ezt nem érti meg a legtöbb pasi, hogy azért mi sem vagyunk állatok. Este hazajövünk fáradtan a munkából, a férfi leül a tv vagy a sz.gép elé, mi meg akkor mosunk, meg fõzünk, meg megpróbáljuk rendbe vágni a kérót és akkor még ott az esti szex... ezért megy tönkre sok házasség, mert nincs kompromisszum és megértés. Nem fogják fel, hogy mi nõk többet dolgozunk.
Szia hát sajnos igen, ez részben a nõk kötelessége, õk teremtik meg az otthont. Erre a megoldás az, hogy olyan párt keressél magadnak, akinek nincs olyan nagy elvárása, ezt úgy értem, hogy én is mindent megcsinálok, néha kedvve néha kevesebbe, de nem horkan fel a párom, ha egy nap nincs kaja, hát mást eszünk, vagy ha másnapra marad a mosogatás, és ha kell segít(sen) õ is! Másképp nem tudnám elképzelni, nekem sem megy az a nagy háziasszonykodás mindig. De van aki úgy nevelõdött és azt látta otthon, és képes az egész napját a konyhában tölteni, befõtteket felhalmozni... Én nem is kedvelem azokat a pasikat, akik elvárják, hogy õk a kanapén tévézve, gépezve eltûrik, hogy a nõ egész nap csak dolgozik... nem ebbõl én sem kérek!
Szerintem itt a nemek szerepén van a hangsúly, mi nõk eleve ugy szocializálódunk, h a háztartási munkák a mi feladataink... Ez persze nem jelenti azt, h a férfiak nem segithetnek mondjuk a fõzésben vagy a takarításban, sztem minden csak megbeszélés kérdése. vannak olyan olyan férfiak, akik szivesen fõznek viszont vannak olyanok, akik óckodnak a konyhától. Nem vagyunk egyformák, de sztem léteznek igenis házias férfiak, akik szivesen segitenek otthol.
Nézzük csak..... az elmult pár ezer évben asszem így volt és ezt már nagyon megszoktuk. Egyébként meg azért mert munka után olyan otthonba hazamenni ahol mondjuk finom étel vár nagyon jól esik. bocsi hogy kiábrándítalak de szinte mindenhol ez a helyzet, nem pedig csak 'itthon'. Najó... vannak olyan helyek ahol csak még rosszabb.
Nem várják el ez a nõk kötelessége.És a pasik meg nem szeretnének olyan helyen lakni ahol a ház csupa retek.
Mondjuk talán azért mert ez volt a nõnek a feladata a világmindenség óta? Mi az, hogy ódivatú??? Az ilyen kérdések és elmejárások miatt olyan buták a nõk mint ezek. Mindegyik férfiasabb akar lenni és férfi munkát csinálni holott nem ez a dolga. Ha még ahhoz is lusta vagy, hogy gondoskodj a leendõ családodról akkor óvok tõled minden tartós kapcsolatra vágyó férfit. Ha meg férfiasabb akarsz lenni akkor mennyél ki valami építkezésre segédmunkásnak és told a sittes talicskát. Beszarok rajtad vazz..
Én csak azt nem értem, hogy nem minden férfi él párkapcsolatban, akkor õk nem fõznek, mosnak, takarítanak magukra, mindegyiküknek olyan jól megy, hogy bejárónõt alkalmaz?
A válasz írója 71%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: ma 22:10 Nézd meg a Mona Lisa Smile címû filmet. Pont neked való. Egyáltalán nem az a dolgunk nõként, hogy abban a konyhában rohadjunk egész nap... Ma már nem az van, ami régen, hogy férfi dolgozik, nõ otthon ül. De ezt hívhatjuk munkamegosztásnak is. Meg is lehet fordítani, egy nõ ugyanúgy el tud vezetni egy egész cégbirodalmat, mint egy pasi... szóval a nõ dolgozik, keresi a milliókat, akkor a férfi simán ülhetne otthon és takaríthatná a házat, barkácsolhat a kertben, stb. Mert miért ne? Munkamegosztás. Miért más dolog megszerelni a villanykörtét, meg a szekrényeket, felmeszelni a falat, mint kitakarítani a vécét? Egyikhez sem kell akkora fizikai erõ, hogy csak kizárólag férfiak tudnának szekrényt szerelni. Most meg, mi nõk is dolgozunk, sokszor így is ugyanazért a munkáért kevesebbet kapunk. Emellé még elvárják, hogy mi csináljuk meg a lakást, mosogatást, meg mindent? Szolgát akartok akkor pasik, ennyi az egész, nem egy társat. Vagy menjetek el egy jobban fizetõ állásba, és fizessetek bejárónõt, akinek _tényleg az a dolga_ hogy házimunkázzon. Semmi másról nincs itt szó, mint begyöpösödött, idejétmúlt szokásokról. Vannak népek, ahol meg a nehéz fizikai munkát a nõk végzik, azok kapálnak, mûvelik a földet. Úgyhogy még azt se lehet mondani, hogy azért, mert ti erõsebbek vagytok. Köszöntem. u.i. ha sok férfi elfogadná, hogy a nõ nem rabszolga, akkor nem menne tönkre annyi házasság.
A kérdező hozzászólása: nem várom el hogy mindent õ csináljon, inkább arányosan fele-fele legyen. Sztem ez így igazságos.
Most bocsi, szerinted ez ókorú! de tán a psinak kéne menni dolgozni aztán meg az otthoni nöi munkát csináklni? kicsit fura vagy! a nö azért van, hogy elvégezze kötelezettségeit! nem azé találták ki, mert nincs más dolguk, na mindegy
szerintem te is egy elkenyeztetett [email protected] vagy, aki attol fel, hogy letorik a mukorme a mosogatastol....osidok ota a hazimunka a nok dolga, s ez igy is van rendjen....nem kell ugy elkenyelmesedni edes...elvarnad, hogy a parod alljon neki mosogatni, mikozben te doglessz a TV elott es nezed a Monika show-ot?...felelotlen [email protected] ...egy no voltam, aki tudja, kinek mi a dolga a hazban...
nõ vagyok, én inkább nem nyaggatom a pasimat, hogy csináljon ezt meg azt, mert a végén úgyis belekötnék, de fáradtan jövünk mindketten haza, nincs kedvem szekálni.. pihenek egy kicsit, aztán mindent tisztességesen igyekszem megcsinálni úgy ahogy nekem tetszik, így legalább nem találok kivetnivalót. mellette még tanulok is, hát igen néha kiveri a biztosítékot ez a sok tennivaló, ilyenkor megkérem a szüleimet hogy segítsenek be kerti munkákban, vagy fõzésben, ilyesmi. igazából én mindig azt láttam otthon, hogy anyu sürög forog, ezért valamilyen szinten bennem maradt ez a "rend mánia"
A kérdező hozzászólása: szerintem ha egy pasi egyedül él, rákényszerül h magának csináljon mindent.És jéé meg tudják csinálni. Csak hát ha lesz barátnõjük, akkor meg elkényelmesednek...
Kíváncsi lennék arra a munkára, ami 3 milliót fizet! Ezt én nõként is elviselném:) és mellette a férjecském otthon fõzne, mosna, mosogatna, kapálna, gyereket nevelne és uzsonnát készítene...én meg keresném a sok zsét...király 26.L tudom h régi a kérdés, de nem bírtam megállni:D
elõzõ vagyok: a rabszolgás dolgot kifejtem jobban: régen, mivel a nõk nem dolgoztak, nem tudták volna eltartani magukat, így kénytelenek voltak mindent lenyelni, amit a pasi csinált! Kénytelenek voltak az õ kényére-kedvére tenni, hiszen nélküle mit csináltak volna? Na, most már képes egy nõ egyedül is létezni, tehét miért fogadná el ezt a butaságot, hogy õ csináljon meg mindent? :) Én az egészséges, egyenlõ arányú munkamegosztás híve vagyok. Ha én fõzök vacsorát, akkor õ mosogasson, vagy ha én fõzök+mosogatok, akkor néhanapján õ is fõzzön és mosogasson. A kádat, mosdókagylót, tükröt letakarítani õ is tudja, ahogy porszívózni is... Ó, nem is mondtam, hogy a férfi ingek kivasalása is milyen fantasztikus meló :D Nem arról van szó, hogy nem gondoskodik a párjáról az ember, hanem arról, hogy mindent csak az egyik csináljon meg, mert az "nõi munka"...
A kérdező hozzászólása: utolsó válaszoló, szívembõl szóltál :)
én reménykedem benne, hogy a mostani Párom, akivel 2 éve vagyok együtt, majd a háztartásban is arányosan részt vesz. 180-at kap kézhez. Azt mondta, mindene az enyém lesz, a pénze, az ideje mindene, viszont nekem is kell dolgoznom a jó élet érdekébe. Nem csak azért megyek el dolgozni mert ne keljen otthon mosni, fõzni, egyszerûen muszáj nekünk is keresni pénzt. Ráadásul lehet, hogy ez a pénz csak saját magam eltartására lesz elég, vagyis a Párom pénze megy rezsire.. egyszerûen a megélhetés irtó gázos... nálunk pénz miatt váltak el szüleim, és Párom szülei is... Úgy beszéltük meg Párommal, hogy aki elõbb haza ér az fõz és az kezdi el a házimunkát. Persze, azért ne felejtsük el... vannak hárpia nõk, akik kihasználják férjük jó indulatát és tojnak a közös munkára... az ilyeneket nem szabad eltartani! Minden nõ álljon a talpára, persze ez a pasikra is vonatkozik! Remélem a férfi uralom nem fog sokáig tartani :P :) 18/L
a valasz iroja 86%ban helyes valaszokat ad...18.20.. en pont az egyenletes munkamegosztasrol beszelek....de ugy latszik nem ertetted meg....ugy kell elosztani a teendoket, hogy mindket felnek jo legyen...ez az en velemenyem...s ne robotoljon senki, mar nem abban a vilagban elunk...
A válasz írója 68%-ban hasznos válaszokat ad. 15:35 Biztos van ilyen is, amit mondtál. De ez pont az ellentettje a másik végletnek, amikor a nõ robotol, és a férfi nem csinál semmit, csak munkába jár. Se ez, se az nem jó. Vagy szerinted rendben van, hogy a férfi elkényelmesedhet, a nõ meg nem? Mindketten emberek vagyunk. És természetesen sokra tartom magam, van bennem annyi büszkeség, hogy elvárjam a másiktól, hogy egyenrangú partnernek tekintsen, ne valami cselédnek, akinek a dolga a ház rendben tartása. Ketten élünk ugyanabban a lakásban, nehogy már csak én (vagy csak õ) tegyek érte. Azt se szeretem, amikor egyes lányok összekeverik az affinitásukat azzal, hogy "ez az én dolgom, mert nõi munka!" Lehet valaki háziasabb a másiknál! Én ismerek párokat, ahol mindig a férfi fõz, mert neki van érzéke hozzá.
a valasz iroja 86%ban helyes valaszokat ad...22.54... az a baj, hogy a nok kezdenek elkenyelmesedni, es a ferfiak is...mindenki csinalja asajat dolgat...a munkamegosztast meg lehet oldani ugy, hogy mindket felnek jo legyen...2000 evig nem volt panasz a noktol, hogy ok kell mindent elvegezzenek, ami a haz korul van...de most, mintha tul nagyra ertekelnek egyesek sajat magukat...mint peldaul te....eredmenyesen is meg lehet osztani a munkat...nagyon sok olyan csaladot ismerek, ahol a ferfi reggel 6tol, este 6ig kemenyen dolgozik, a no pedig reggel 7tol delutan 2ig; a no hazamegy ltelepszik a TV ele s aztan ot ne zavarjak, mert pihen!...a ferfi hazaer a munkabol este 6utan, s csinalnia kell valami etelt, ha enni akar, mert a kedves mukormes felesege nem ert ra, mert ment a TVben a kedvenc musora....szegyen!...szanalmas!
Szerintem a lányok dolga h az otthonukba minden rendbe legyen!!!!Pedig én is lány vagyok és én nem várnám el a barátomtól h fel mosogasson vagy valami ez az én dolgom!!!
Persze, a nõk fõzzenek, mossanak, takarítsanak, gyereket neveljenek, legyenek jó szeretõk és még dolgozzanak is azért! Na jah, nem tudom hány férfi tudná ezt utánuk csinálni!!
Elozo vagyok, elfelejtettem mondani, hogy mi is mindketten dolgozunk.
En egy nyugati orszagban elek, es az en pasim tenyleg nagyon rendes ilyen szempontbol.Sokat segit otthon.Takaritani, vasalni mindig en szoktam, de en ezeket szeretem is csinalni(igaz, meg csak 24 vagyok, es nincsenek gyerekeim, kesobb biztos valtozni fog:-))De peldaul fozni szinte mindig o foz, bar az is igaz, hogy az itteni fogasokat nem olyan bonyolult elkesziteni, 20 perc, felora alatt megvan.Utana en szoktam mindig elpakolni.De ha megkerem valamire, altalaban megcsinalja.Ha mondjuk hazautazom, akkor ki szokott takaritani, ki is mos, szoval megcsinalja, amit kell.Persze, neki is vannak rossz szokasai, budoszokni-gombocok cipoben hagyasa, wc nem lehajtasa, stb.Ja es a hamutalat sem uritene ki soha, semmi aron:-)De szerintem ezek olyan aprosagok, amik eltorpulnek a jo tulajdonsagai mellett:-)Szoval nem piszkalom ertuk.
A legtobb ferfit a hasan keresztul tudod elcsabitani:DAmelyik no kepes mar egesz fiatalon finomakat fozni, akkor a valasztottja valoszinuleg nem attol fog felni hogy a fel fizeteset a vendeglobe koltse el...:) es meg sok egyebb mas...
felõlem azt várnak el, amit akarnak, én pont annyit vagyok hajlandó megcsinálni, mint egy pasi. nem fogo senkinek sem fõzni, ha fõtt kaját akar, csináljon magának! én biztos nem töltöm ezzel az idõmet. egyszer élünk, ezt az idõt biztos nem házimunkával fogom eltölteni.ezenkívül pedig teljesen egyenrangúnak tartom magam a féfiakkal.
A kérdező hozzászólása: Na, még valaki?? írjatok még, érdekelnek a vélemények!
ferfi vagyok. ha talalnek olyan munkat, ami mellett a kedvesem nem kellene, hogy dolgozni jarjon (ugyertem egy fizetesbol is "jol" elnenk) akkor en lennek a legboldogabb. utalom nezni szegenykemet, ahogyan faradtan hazajon es nincs kedve semmihez. de sajna ebben az orszagban ez nem igy mukodik :(, bar ez a felallas nekem es neki is nagyon tetszene. ez van! ha kell kocsi, ha kell nyaralas, ha nem tetszik az egy fizubol kihozhato tisztes szegenyseg, akkor dolgoznia kell. en meg segitek itthon amit tudok, de hogy nokent alljam meg a helyem a haztartasban, oszinten szolva nevetseges elvaras.
Utolsó elõtti hozzászólónak azt üzenem, hogy a feleséged elég buta, ha még azt is elvárja, hogy te mosogass el! Nekem ilyen pasim lenne, minden este szexelnénk az tuti. Az én pasimat úgy kell rávenni, hogy segítsen valamit itthon. De mellette én dolgozom. Jajjj, ilyen pasi kéne nekem, mindent megadnék neki, az tuti... És nem a pénzért, hanem mert emberként kezeli a másikat. Csak az a kis buta nem látja...
Na ettõl a legutolsó hozzászólótól megkérdezném mert baromira fúrja az oldalamat, hogy mi a frásszal foglalkozik, mert holnaptól én is azt fogom csinálni, 3 misiért havonta megtenném azt is hogy 1 hétvégére megyek haza! Mert spec én is dolgoztam napi 13-14 órát nem egy melóhelyen és érdekes csak 100 ronggyal bökték ki a szemem hóvégén! Azt meg nehogy beetesse nekem bárki hogy te mondjuk többdiplomás professzor vagy mert hanyattdobom magam, azok nem ereszkednének le ilyen szituációba inkább beérik a kevesebbel, de nem strapálják magukat! Azzal meg hogy a lotyó nejed ezekután is képes balhézni hogy õ otthon egész nap kitakarít mittudom én hány nm-ert meg összedob valamit konzervbõl csak õszinte részvétem, ezt tuti nem tûrném el inkább egy készséges bejárócsajt szereznék, aki mellette nyitott a kapcsolatra is.
Pasi vagyok! Nálunk az a felállás hogy reggel hatkor kelek, éjfél elõtt nem fekszem le napi 14-16 órát intenzíven dolgozom, többnyire úton vagyok, és dolgozom. A feleségem amióta a feleségem soha sem dolgozott én vagyok a keresõ a családban. Õ teljesen ki van rám akadva, hogy neki kell csinálni otthon mindent, de õ NEM akar menni dolgozni! És tõlem várja el azt, hogy amikor én éjfélre hazaérek még mosogassak el stb. De azt nem fogja fel ép ésszel hogy keresek 3milliót egy hónapban, eltartom, és állandóan dolgozom...
A kérdező hozzászólása: Igazából én még nem éltem együtt pasival, ( 27 vagyok)tehát ezen a téren nem tapasztalatból beszélek, hanem csak szoktam olvasni meg hallani itt-ott ezeket a dolgokat...és elkezdek rajtuk agyalni.És csak érdekelt hogy tényleg ez a helyzet vagy csak az újságok írnak mindenfélét? (apám lelépett kiskromban, nem volt apám, szóval én nem ezt láttam otthon.Nagymamám csinálta az otthoni dolgokat, anyám meg dolgozott...:P ) Most van egy pasim már 6 éve, de nem akarok vele összeköltözni részben azért mert az õ anyja is amolyan háztartásbeli és tartok attól, hogy tõlem is ezt várná el.
megértelek... dolgozzunk, takarítsunk, fõzzünk, stb stb, mint egy cseléd... ja és emellett még képezzük magunkat, hogy a legjobbak legyünka szakmában és törjünk elõre... meg szépítkezzünk, órákig szõrtelenítsünk minden nap, frissen mosott haj, magassarkú, tiptop minden... sajna ennyi nem megy... segíteni kell a pasinak is, akik ezt nem értik meg, azok nagyon betokosodott agyúak... nem avgyok robot, aludni is kell meg szórakozni, pihenni... az is fontos...
Ez egy érdekes kérdés. Én is úgy gondolom hogy a nõ dolga a fõzés, a mosás, a takarítás. A gyereknevelés már közös feladat szerintem. De nem értem neked mi nem tetszik ebben? Nem szeretsz rendet tartani, meg fõzni, vagy gyereket nevelni és a férjedre akarod hárítani a munka egy részét? Nem kötözködni akarok, csak nem világos a probléma számomra. Szerintem.
A kérdező hozzászólása: utolsó válaszolónak üzenem h nem akarok férfias lenni egyáltalán, teljes mértékben NÕ vagyok!! Én azt értem h régen ez volt a felállás, mert akkor a férfi dolgozott egész nap, a nõ meg otthon csinálta a tennivalókat, nevelte a gyerekeket. Igy még rendben is van. De ma az van, hogy a nõk is dolgoznak melóhelyen, nem is keveset, ugyanannyit mint a pasik...ezért ha hazamennek, akkor nehogy már csak a nõknek legyen még otthon is kötelességük? Én ezen akadok ki.El van tolódva az arány...
Egyébként meg miért rinyálnak a nõk amiatt hogy dolgozniuk kell? Az hogy a nõk dolgoznak a nõi emancipáció eredménye, amit szerintem nem a férfiak vívtak ki a nõknek, azt a kedves háziasszonyok akarták. Szóval pofa lapos megkaptátok amit akartatok, dolgozhattok, tehát ne rinyáljatok, ti akartátok.
En no vagyok. Nagy mazlista. Igyekszem is megbecsulni a paromat. HA dolgozom dolgozom, ha eppen szunet van akkor sincs gond. De felkelek reggel koran apjukkal csinalom neki a reggelit, kavet este meg vacsit es ha eppen a nem dolgozom koraszkomat elem, csomagolok ebedet is. Ha szeretnek valamit nagyon ritkan mondja, hogy nem. A nok sajnos elkovettek azt a hibat amit emancipacionak hivnak. Kovetelik az egyenloseget...amivel nincs is gond ha magat az ideat nezzuk. De tobb evezredes berogzodest nem lehet a ferfiak agyabol kiverni. Az en parom maximalisan tisztel annyira, hogyha eppen dolgozom es akkor minimum 10 orat nyomok egy nap, segit. De nallunk o az, aki eltartja a familiat. Segitjuk egymast. Szerintem sok ferfinak el kellene ezen gondolkodni kulonosen, ha az eletuk parja is dolgozik. A nok sem allatok. Az elvarasok meg oriasiak. Szerintem oda-vissza kellene mukodnie a dolognak, hiszen azert elunk hazassagban vagy kapcsolatban, hogy osszetartsunk es ne nezzuk hulyenek a masikat barmelyik oldalrol is kozelitjuk meg a dolgot.
A kérdező hozzászólása: Lám, milyen heves kis "vitafórum" alakult itt ki! :) a normálisan válaszolóknak köszi a választ, aki meg bunkó volt, annak is köszi de lehetett volna finomabban is. Úgy látszik, ebben a kérdésben sosem fogunk dûlõre jutni...mármint pasik és csajok...
Utolsó hozzászóló! Ez így igaz! Végre valaki megértette! :) Nem a munkával van bajunk, hanem az "arányokkal". Jó pasi vagy! :)
Az én meglátásomban ez egyszerû: ha az asszony is dolgozik akkor egyértelmûen segíteni kell neki, hiszen õ is lehúzza a 8-10 óráját naponta. Ha viszont csak én dolgozom, akkor szerintem jogosan várnám el tõle, hogy az otthoni dolgokat õ intézze.
Szar ország, ez van, itt ritka az olyan pár ahol a férfi fizetésébõl megél a család, a kérdés meg véleményem szerint szarul lett feltéve.
Az úrnak, akinek a felesége nem akar dolgozni menni: szerintem Te biztos nagyon értékelendõ vagy, hogy eltartod a családod, DE szerintem Te õt ezzel totálisan elkényeztetted. Ez a ló másik oldala, ha õ otthon van, akkor van ideje elmosogatni, s ha kellene, igen is el kellene mennie dolgozni, nem biztos, hogy örökké jól keresel majd. Szóval igen megszoktattad velet ezt a helyzetet, elkényelmesedett!!! Ezt már az elején le kellet volna szögeznetek, ok te dolgozol, de akkor neked nem kell mosogatni, mert õ azért van otthon, hogy ezek meglegyenek...
Az emanciõációról: nem jogos szerintem ezt ma felhozni, ugyanis állatira nincs közünk azokhoz, akik anno azt el akarták érni - gondolom mert úgy érezték õk is többre képesek, mint a port odébb seperni, szóval érhetõ azért, de az igazságtalanul találták ki, hogy ugyanannyi melót várnak el a munkahelyen tõlük (mondjuk minden np dolgozhat csk 4-6 hatórában). Lényeg a lényeg, mi nem azok vagyunk akik így alakították, mi ebbe beleszölettünk, s ma már olyan helyzet, hogy egy fizuból nem megy, de akkor igen is segütsenek egymásnak a párok, osszák meg, beszéljék meg, ne csak háborogjon mind a kettõ: az egyik hogy ez sok neki, a másik meg a fejéhez vágja az emancipációt.. amihez holtra nincs közünk ma...
Miért várja el? mert mondjuk õ nem irodában dolgozik hanem igen kimerítõ fizikai munkákat végez, nem papírmunkákat. 20-30kilós dobozokat pakolgatni, stb. Aki meg irodában dolgozik és nagyfejes az általában csak késõ este jön haza akkor meg ne várják már el tõle hogy háztartási dolgokat is csináljon. Azok akik meg "csak" dolgoznak irodában, azoktól azért valamilyen szinten el lehetne várni ezt a segítséget. Egyébként nem a férfiak harcolták ki ezt az "egyenlõséget" a nõknek. saját magatoknak harcoltátok ki. Egyébként nektek buzik kellenek azok szeretik a nõies dolgokat, azok majd takarítanak nektek meg fõznek!...
hát igen, jó a pasiknak, õk csak dolgoznak, hazamennek isznak 2üveg sört és ennyi. Mi nõk meg? Keljünk reggel kaját csomagolni, kávét fõzni, utána menjünk dolgozni, és speciel este 9re érek haza, akkor még fõzzek másnapra. Ha szabadnapos vagyok azzal megy el az egész napom, h fõzök mosok és csitti-fittire vágom a lakást. Ez így kurvára nem igazságos. Perzse, ha vki eltartana, nem lenne egy szavam sem, mert akkor nem lenne más dolgom, de nehogy már a pasi sörözzön meg focimeccset nézzen, míg én kidolgozom a lelkem, csak azért mert nõ vagyok. És még szüljek is...
A kérdező hozzászólása: Na pont errõl beszéltem...õk is ugyanúgy ki tudnak takaritani, ha zavarja õket a kosz, nem??

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Lehet-e bármilyen viszony köztem és az unokatestvérem lánya (másodunokahúgom) között?

11

2 honapja nem lattam a paromat es most fogunk talalkozni. Mit csinaljunk egyutt?

7

Nekem miért nem tud összejönni egy párkapcsolat? Miért nem találok senkit?

Azt látom, hogy mindenki (majdnem mindenki) olyan könnyen találnak maguknak valakit, hogy nem nagyon van olyan időszak az életükben, hogy egyedül lennének. Mindig találkoznak olyannal, aki megteszik nekik, akivel van is lehetőség ismerkedni és meg tudják szeretni egymást. Nem értem, nálam ez miért nem működik így. Bárhova megyek (programra,buliba,új társaságba,találkozom barátaim barátaival,munkahely,suli) még véletlenül sincs olyan akivel bármi lehetne. (vagy nekem nem tetszik, vagy neki nem tetszem, vagy van párkapcsolata,vagy nem akar kapcsolatot, vagy külföldi, vagy nem értjük meg egymást stb). Most már félek, hogy senkim nem lesz...nagyon reménytelennek tűnik.
Van/volt valaki hasonló helyzetben? Igazából olyan sztorinak örülnék, mikor egyszer csak megtört a jég, hogy tudjak hinni abban, hogy még nekem is sikerülhet. Illetve nem tudom hol ismerkedhetnék (netet leszámítva).
20+/L

15

Lányok! Szerintetek egy pasi inkább legyen hallgatag, vagy bőbeszédű? Tegyük fel hogy nincs aranyközépút!

kort is írjatok!

13

Ti megismerkednétek egy Bélával? Vagy ez már eleve kizáró ok?

13

Ez fogható simán a feledékenységre, vagy egyszerűen nem fontosak neki ezek a dolgok?

Észrevettem, hogy a barátom nagyon figyelmetlen, vagy nem is tudom mire véljem ezeket. Nem törődik vagy csak feledékeny?
Ezzel kapcsolatban várnám a válaszaitokat.
Pl volt kint külföldön elég hosszú ideig, és akkor is többször mondta, hogy mennyire finomak ott az édességek. Mondta, hogy vásárolt és csomót fog hozni nekem is, kóstoljam meg ilyenek az ottani édességek. Ebből nem láttam aztán semmit, majd kis időre dicsekedett vele, hogy most épp azt eszi, milyen finom.
Vagy pl nagyon szeretek rajzolni, és neki is rajzoltam, azt ígérte, hogy majd kiteszi a szobájába,mert nagyon tetszik neki.Mondjuk lehet csak úgy mondta,hogy ne sértsen meg és igazából nem tetszenek neki, mert azóta sem tette ki. Ezt meg is értem mondjuk, de az esett a legrosszabbul, mikor készítettem neki egy kis kulcstartót, a neve kezdőbetűje alakú volt.Arra is azt mondta,hogy nagyon örül neki, azonnal felrakja a táskájára. Ezóta sem láttam, már kb másfél hónapja. És még sorolhatnék ilyeneket, hogy megígért ezt-azt aztán sose úgy lett.Eddig mindig azt mondta,hogy annyira de annyira szeret velem lenni, hogy mindig velem akar ezután csinálni mindent.Erre meg nagyon ritkán megyünk el ketten valahova...
Szerintetek? Feledékeny, vagy inkább csak 'etetés'amiket mond? És nem a dolgok súlyán lenne a hangsúly,hogy önző lennék,hanem,hogy miért mondja és ígérgeti ezeket többször? Ti mit gondoltok erről?18L

3

Miért csinálja ezt a volt barátom? Ennyire gyáva?

Szerda este szakított velem, DE! közösségi oldalon keresztül. Még hangsúlyozta is, hogy élőben szeretne, meg beszélgetni is a szakítástól stb. Végül addig nyaggattam, hogy bevallotta, szakítani szeretne, ezért lett ott kimondva. Akkor este átbeszéltük az egész kapcsolatot. Egymás hibáit, mit rontottunk el, hol rontottuk el, de attól szép volt, szerelmesek voltunk. De tényleg nem működött már.

Azóta ő bulizik, minden este. Írtam neki, hogy holnap meg tudunk-e találkozni? mert én már ezt le szeretném zárni. Legyen már kimondva hivatalosan is. Válaszra sem méltatott, még csak el sem olvasta. Hozzáteszem, ő szakított velem, szóval legalább annyi lenne benne, hogy megkeresne és a szemembe is elmondaná a dolgokat..

Most komolyan így akarja lezárni? Miért nem válaszol? Ennyire gyáva? A szemembe már nem tudná ugyanezeket elmondani, amiket akkor szerda este leírt?

Engem idegesít. Nem kevés ideig voltunk együtt, hogy ezt így zárjuk le. És nem egy gerinctelen embernek ismertem meg, de ez azért szarul esik..

Mi a véleményetek?

17

Elmenjek a szülinapjára?

Tegnap szakítottunk a volt barátnőmmel,kedden a jövőhéten lesz a születésnapja,és gondoltam elmegyek hozzá,viszek valamit neki szülinapja alkalmából..Szerintetek jó ötlet?
Az a baj hogy nem tudom,hogy kibékülünk-e vagy sem..nem egy harmadik személy miatt válltunk szét..!

4

Mit gondoltok egy ilyen férfiról?

30 évesen otthon lakik és eljátsza a menő gyereket,kedvence az Odaát című sorozat és amikor a barátnőjével lehetne akkor is inkább azt nézi és minden barátnőjét úgy kezeli mint egy kutyát,állandóan késik a randijairól órákat,mindig kimagyaráz mindent,de viszont olyan szinten van mint egy 10 éves gyerek

4

Anya és a barátja tiltanak a barátomtól, mert kissé zűrös család. Ha megtudnák, hogy elszöktem barátomhoz igazuk lenne abban, hogy rámhívnák a rendőröket?

Egyébként anyáék olyanokat mondanak, hogy barátom facen mindenféle lányoknak irogat,de én tudom a jelszavát és semmi ilyesmit nem láttam. Anya azt is mondta, hogy keressek mást magamnak. (barátommal távkapcsolatban vagyunk, én miskolci, ő váci)

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!