Találatok a következő kifejezésre: Miért várja a pasik többsége, (1 db)

Miért várja el a pasik többsége, hogy egy nő házias legyen?

Úgy értem h elvárják hogy csak a n? mos-f?z-takarit-vasal stb.Ez olyan ódivatú sztem! T?lünk nyugatabbra állitólag már nem igy gondolkodnak a pasik,ott egyenl? arányban osztják fel a házimunkát a felek egymás közt...meg persze a gyereknevelést is...hiszen ez mindkett?jük dolga,nem? Mért nem változik a szemlélet itthon? így semmi kedvem nem lesz férjhez menni...irjatok minél többen,komolyan érdekelne hogy mit gondoltok err?l,remélem nem csak én vagyok a túl felvilágosult...:D

Legjobb válasz: Én több mint 5 éve élek párkapcsolatban, és az én pasim eleinte nem segített semmit a házimunkában, és ez baromira idegesített. De addig magyaráztam neki, hogy azért ha nem is segít, de legalább könnyítse meg a munkámat. Pld: "zoknigombóc" szindróma, benthagyta a tányért a szobában, összevissza ruhák, zsepik, stb. Sikerült annyira megnevelnem, hogy mostmár néha fõz is, kitereget ha megkérem, leviszi a szemetet, meg ilyesmik. Jó, nem egy nagy dolog, de azért egy pasitól mégis valami. Sajnos csodát nem lehet várni. Régen az volt, hogy a nõ otthon rendezte a gyerekeket meg a háztartást, a férfi meg melózott. Ma ugyanez a felállás, csak már a nõ is melózik + a háztartás + gyerekek. És ezt nem érti meg a legtöbb pasi, hogy azért mi sem vagyunk állatok. Este hazajövünk fáradtan a munkából, a férfi leül a tv vagy a sz.gép elé, mi meg akkor mosunk, meg fõzünk, meg megpróbáljuk rendbe vágni a kérót és akkor még ott az esti szex... ezért megy tönkre sok házasség, mert nincs kompromisszum és megértés. Nem fogják fel, hogy mi nõk többet dolgozunk.

Ok. Ha ez a nõk dolga, akkor ti pasik meg csak adjátok a lóvét haza, akkor mi nem megyünk melózni, otthon leszünk egész nap, neveljük a kölköket meg összerottyantunk minden nap valamit a konyhában, ragyogni fog a kéró és mindenki boldog lesz! Na.
12.30 és 12.48-as is én vagyok. Látod, ugyanezt monom én is, de ezek az idióták nem értik meg, egyszerûen nem fogják fel, ahogy mondod, az arányokat. Odáig azt aláírom, hogy a takarítás meg a gyereknevelés a nõk dolga. Ez így ok. De akkor nem kéne dolgoznunk, nem? Akkor tartsanak el a pasik minket meg a kölköket, mint régen! És akkor senki nem fog ugatni! Csak az már nekik büdös. Jajjjj, de mérges tudok lenni ilyenkor. Ja, és még menstruálunk is, és akkor is van házimunka, meg gyerekek, és akkor jon az orál hét mi? Fasza...
Én több mint 5 éve élek párkapcsolatban, és az én pasim eleinte nem segített semmit a házimunkában, és ez baromira idegesített. De addig magyaráztam neki, hogy azért ha nem is segít, de legalább könnyítse meg a munkámat. Pld: "zoknigombóc" szindróma, benthagyta a tányért a szobában, összevissza ruhák, zsepik, stb. Sikerült annyira megnevelnem, hogy mostmár néha fõz is, kitereget ha megkérem, leviszi a szemetet, meg ilyesmik. Jó, nem egy nagy dolog, de azért egy pasitól mégis valami. Sajnos csodát nem lehet várni. Régen az volt, hogy a nõ otthon rendezte a gyerekeket meg a háztartást, a férfi meg melózott. Ma ugyanez a felállás, csak már a nõ is melózik + a háztartás + gyerekek. És ezt nem érti meg a legtöbb pasi, hogy azért mi sem vagyunk állatok. Este hazajövünk fáradtan a munkából, a férfi leül a tv vagy a sz.gép elé, mi meg akkor mosunk, meg fõzünk, meg megpróbáljuk rendbe vágni a kérót és akkor még ott az esti szex... ezért megy tönkre sok házasség, mert nincs kompromisszum és megértés. Nem fogják fel, hogy mi nõk többet dolgozunk.
Szia hát sajnos igen, ez részben a nõk kötelessége, õk teremtik meg az otthont. Erre a megoldás az, hogy olyan párt keressél magadnak, akinek nincs olyan nagy elvárása, ezt úgy értem, hogy én is mindent megcsinálok, néha kedvve néha kevesebbe, de nem horkan fel a párom, ha egy nap nincs kaja, hát mást eszünk, vagy ha másnapra marad a mosogatás, és ha kell segít(sen) õ is! Másképp nem tudnám elképzelni, nekem sem megy az a nagy háziasszonykodás mindig. De van aki úgy nevelõdött és azt látta otthon, és képes az egész napját a konyhában tölteni, befõtteket felhalmozni... Én nem is kedvelem azokat a pasikat, akik elvárják, hogy õk a kanapén tévézve, gépezve eltûrik, hogy a nõ egész nap csak dolgozik... nem ebbõl én sem kérek!
Szerintem itt a nemek szerepén van a hangsúly, mi nõk eleve ugy szocializálódunk, h a háztartási munkák a mi feladataink... Ez persze nem jelenti azt, h a férfiak nem segithetnek mondjuk a fõzésben vagy a takarításban, sztem minden csak megbeszélés kérdése. vannak olyan olyan férfiak, akik szivesen fõznek viszont vannak olyanok, akik óckodnak a konyhától. Nem vagyunk egyformák, de sztem léteznek igenis házias férfiak, akik szivesen segitenek otthol.
Nézzük csak..... az elmult pár ezer évben asszem így volt és ezt már nagyon megszoktuk. Egyébként meg azért mert munka után olyan otthonba hazamenni ahol mondjuk finom étel vár nagyon jól esik. bocsi hogy kiábrándítalak de szinte mindenhol ez a helyzet, nem pedig csak 'itthon'. Najó... vannak olyan helyek ahol csak még rosszabb.
Nem várják el ez a nõk kötelessége.És a pasik meg nem szeretnének olyan helyen lakni ahol a ház csupa retek.
Mondjuk talán azért mert ez volt a nõnek a feladata a világmindenség óta? Mi az, hogy ódivatú??? Az ilyen kérdések és elmejárások miatt olyan buták a nõk mint ezek. Mindegyik férfiasabb akar lenni és férfi munkát csinálni holott nem ez a dolga. Ha még ahhoz is lusta vagy, hogy gondoskodj a leendõ családodról akkor óvok tõled minden tartós kapcsolatra vágyó férfit. Ha meg férfiasabb akarsz lenni akkor mennyél ki valami építkezésre segédmunkásnak és told a sittes talicskát. Beszarok rajtad vazz..
Én csak azt nem értem, hogy nem minden férfi él párkapcsolatban, akkor õk nem fõznek, mosnak, takarítanak magukra, mindegyiküknek olyan jól megy, hogy bejárónõt alkalmaz?
A válasz írója 71%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: ma 22:10 Nézd meg a Mona Lisa Smile címû filmet. Pont neked való. Egyáltalán nem az a dolgunk nõként, hogy abban a konyhában rohadjunk egész nap... Ma már nem az van, ami régen, hogy férfi dolgozik, nõ otthon ül. De ezt hívhatjuk munkamegosztásnak is. Meg is lehet fordítani, egy nõ ugyanúgy el tud vezetni egy egész cégbirodalmat, mint egy pasi... szóval a nõ dolgozik, keresi a milliókat, akkor a férfi simán ülhetne otthon és takaríthatná a házat, barkácsolhat a kertben, stb. Mert miért ne? Munkamegosztás. Miért más dolog megszerelni a villanykörtét, meg a szekrényeket, felmeszelni a falat, mint kitakarítani a vécét? Egyikhez sem kell akkora fizikai erõ, hogy csak kizárólag férfiak tudnának szekrényt szerelni. Most meg, mi nõk is dolgozunk, sokszor így is ugyanazért a munkáért kevesebbet kapunk. Emellé még elvárják, hogy mi csináljuk meg a lakást, mosogatást, meg mindent? Szolgát akartok akkor pasik, ennyi az egész, nem egy társat. Vagy menjetek el egy jobban fizetõ állásba, és fizessetek bejárónõt, akinek _tényleg az a dolga_ hogy házimunkázzon. Semmi másról nincs itt szó, mint begyöpösödött, idejétmúlt szokásokról. Vannak népek, ahol meg a nehéz fizikai munkát a nõk végzik, azok kapálnak, mûvelik a földet. Úgyhogy még azt se lehet mondani, hogy azért, mert ti erõsebbek vagytok. Köszöntem. u.i. ha sok férfi elfogadná, hogy a nõ nem rabszolga, akkor nem menne tönkre annyi házasság.
A kérdező hozzászólása: nem várom el hogy mindent õ csináljon, inkább arányosan fele-fele legyen. Sztem ez így igazságos.
Most bocsi, szerinted ez ókorú! de tán a psinak kéne menni dolgozni aztán meg az otthoni nöi munkát csináklni? kicsit fura vagy! a nö azért van, hogy elvégezze kötelezettségeit! nem azé találták ki, mert nincs más dolguk, na mindegy
szerintem te is egy elkenyeztetett [email protected] vagy, aki attol fel, hogy letorik a mukorme a mosogatastol....osidok ota a hazimunka a nok dolga, s ez igy is van rendjen....nem kell ugy elkenyelmesedni edes...elvarnad, hogy a parod alljon neki mosogatni, mikozben te doglessz a TV elott es nezed a Monika show-ot?...felelotlen [email protected] ...egy no voltam, aki tudja, kinek mi a dolga a hazban...
nõ vagyok, én inkább nem nyaggatom a pasimat, hogy csináljon ezt meg azt, mert a végén úgyis belekötnék, de fáradtan jövünk mindketten haza, nincs kedvem szekálni.. pihenek egy kicsit, aztán mindent tisztességesen igyekszem megcsinálni úgy ahogy nekem tetszik, így legalább nem találok kivetnivalót. mellette még tanulok is, hát igen néha kiveri a biztosítékot ez a sok tennivaló, ilyenkor megkérem a szüleimet hogy segítsenek be kerti munkákban, vagy fõzésben, ilyesmi. igazából én mindig azt láttam otthon, hogy anyu sürög forog, ezért valamilyen szinten bennem maradt ez a "rend mánia"
A kérdező hozzászólása: szerintem ha egy pasi egyedül él, rákényszerül h magának csináljon mindent.És jéé meg tudják csinálni. Csak hát ha lesz barátnõjük, akkor meg elkényelmesednek...
Kíváncsi lennék arra a munkára, ami 3 milliót fizet! Ezt én nõként is elviselném:) és mellette a férjecském otthon fõzne, mosna, mosogatna, kapálna, gyereket nevelne és uzsonnát készítene...én meg keresném a sok zsét...király 26.L tudom h régi a kérdés, de nem bírtam megállni:D
elõzõ vagyok: a rabszolgás dolgot kifejtem jobban: régen, mivel a nõk nem dolgoztak, nem tudták volna eltartani magukat, így kénytelenek voltak mindent lenyelni, amit a pasi csinált! Kénytelenek voltak az õ kényére-kedvére tenni, hiszen nélküle mit csináltak volna? Na, most már képes egy nõ egyedül is létezni, tehét miért fogadná el ezt a butaságot, hogy õ csináljon meg mindent? :) Én az egészséges, egyenlõ arányú munkamegosztás híve vagyok. Ha én fõzök vacsorát, akkor õ mosogasson, vagy ha én fõzök+mosogatok, akkor néhanapján õ is fõzzön és mosogasson. A kádat, mosdókagylót, tükröt letakarítani õ is tudja, ahogy porszívózni is... Ó, nem is mondtam, hogy a férfi ingek kivasalása is milyen fantasztikus meló :D Nem arról van szó, hogy nem gondoskodik a párjáról az ember, hanem arról, hogy mindent csak az egyik csináljon meg, mert az "nõi munka"...
A kérdező hozzászólása: utolsó válaszoló, szívembõl szóltál :)
én reménykedem benne, hogy a mostani Párom, akivel 2 éve vagyok együtt, majd a háztartásban is arányosan részt vesz. 180-at kap kézhez. Azt mondta, mindene az enyém lesz, a pénze, az ideje mindene, viszont nekem is kell dolgoznom a jó élet érdekébe. Nem csak azért megyek el dolgozni mert ne keljen otthon mosni, fõzni, egyszerûen muszáj nekünk is keresni pénzt. Ráadásul lehet, hogy ez a pénz csak saját magam eltartására lesz elég, vagyis a Párom pénze megy rezsire.. egyszerûen a megélhetés irtó gázos... nálunk pénz miatt váltak el szüleim, és Párom szülei is... Úgy beszéltük meg Párommal, hogy aki elõbb haza ér az fõz és az kezdi el a házimunkát. Persze, azért ne felejtsük el... vannak hárpia nõk, akik kihasználják férjük jó indulatát és tojnak a közös munkára... az ilyeneket nem szabad eltartani! Minden nõ álljon a talpára, persze ez a pasikra is vonatkozik! Remélem a férfi uralom nem fog sokáig tartani :P :) 18/L
a valasz iroja 86%ban helyes valaszokat ad...18.20.. en pont az egyenletes munkamegosztasrol beszelek....de ugy latszik nem ertetted meg....ugy kell elosztani a teendoket, hogy mindket felnek jo legyen...ez az en velemenyem...s ne robotoljon senki, mar nem abban a vilagban elunk...
A válasz írója 68%-ban hasznos válaszokat ad. 15:35 Biztos van ilyen is, amit mondtál. De ez pont az ellentettje a másik végletnek, amikor a nõ robotol, és a férfi nem csinál semmit, csak munkába jár. Se ez, se az nem jó. Vagy szerinted rendben van, hogy a férfi elkényelmesedhet, a nõ meg nem? Mindketten emberek vagyunk. És természetesen sokra tartom magam, van bennem annyi büszkeség, hogy elvárjam a másiktól, hogy egyenrangú partnernek tekintsen, ne valami cselédnek, akinek a dolga a ház rendben tartása. Ketten élünk ugyanabban a lakásban, nehogy már csak én (vagy csak õ) tegyek érte. Azt se szeretem, amikor egyes lányok összekeverik az affinitásukat azzal, hogy "ez az én dolgom, mert nõi munka!" Lehet valaki háziasabb a másiknál! Én ismerek párokat, ahol mindig a férfi fõz, mert neki van érzéke hozzá.
a valasz iroja 86%ban helyes valaszokat ad...22.54... az a baj, hogy a nok kezdenek elkenyelmesedni, es a ferfiak is...mindenki csinalja asajat dolgat...a munkamegosztast meg lehet oldani ugy, hogy mindket felnek jo legyen...2000 evig nem volt panasz a noktol, hogy ok kell mindent elvegezzenek, ami a haz korul van...de most, mintha tul nagyra ertekelnek egyesek sajat magukat...mint peldaul te....eredmenyesen is meg lehet osztani a munkat...nagyon sok olyan csaladot ismerek, ahol a ferfi reggel 6tol, este 6ig kemenyen dolgozik, a no pedig reggel 7tol delutan 2ig; a no hazamegy ltelepszik a TV ele s aztan ot ne zavarjak, mert pihen!...a ferfi hazaer a munkabol este 6utan, s csinalnia kell valami etelt, ha enni akar, mert a kedves mukormes felesege nem ert ra, mert ment a TVben a kedvenc musora....szegyen!...szanalmas!
Szerintem a lányok dolga h az otthonukba minden rendbe legyen!!!!Pedig én is lány vagyok és én nem várnám el a barátomtól h fel mosogasson vagy valami ez az én dolgom!!!
Persze, a nõk fõzzenek, mossanak, takarítsanak, gyereket neveljenek, legyenek jó szeretõk és még dolgozzanak is azért! Na jah, nem tudom hány férfi tudná ezt utánuk csinálni!!
Elozo vagyok, elfelejtettem mondani, hogy mi is mindketten dolgozunk.
En egy nyugati orszagban elek, es az en pasim tenyleg nagyon rendes ilyen szempontbol.Sokat segit otthon.Takaritani, vasalni mindig en szoktam, de en ezeket szeretem is csinalni(igaz, meg csak 24 vagyok, es nincsenek gyerekeim, kesobb biztos valtozni fog:-))De peldaul fozni szinte mindig o foz, bar az is igaz, hogy az itteni fogasokat nem olyan bonyolult elkesziteni, 20 perc, felora alatt megvan.Utana en szoktam mindig elpakolni.De ha megkerem valamire, altalaban megcsinalja.Ha mondjuk hazautazom, akkor ki szokott takaritani, ki is mos, szoval megcsinalja, amit kell.Persze, neki is vannak rossz szokasai, budoszokni-gombocok cipoben hagyasa, wc nem lehajtasa, stb.Ja es a hamutalat sem uritene ki soha, semmi aron:-)De szerintem ezek olyan aprosagok, amik eltorpulnek a jo tulajdonsagai mellett:-)Szoval nem piszkalom ertuk.
A legtobb ferfit a hasan keresztul tudod elcsabitani:DAmelyik no kepes mar egesz fiatalon finomakat fozni, akkor a valasztottja valoszinuleg nem attol fog felni hogy a fel fizeteset a vendeglobe koltse el...:) es meg sok egyebb mas...
felõlem azt várnak el, amit akarnak, én pont annyit vagyok hajlandó megcsinálni, mint egy pasi. nem fogo senkinek sem fõzni, ha fõtt kaját akar, csináljon magának! én biztos nem töltöm ezzel az idõmet. egyszer élünk, ezt az idõt biztos nem házimunkával fogom eltölteni.ezenkívül pedig teljesen egyenrangúnak tartom magam a féfiakkal.
A kérdező hozzászólása: Na, még valaki?? írjatok még, érdekelnek a vélemények!
ferfi vagyok. ha talalnek olyan munkat, ami mellett a kedvesem nem kellene, hogy dolgozni jarjon (ugyertem egy fizetesbol is "jol" elnenk) akkor en lennek a legboldogabb. utalom nezni szegenykemet, ahogyan faradtan hazajon es nincs kedve semmihez. de sajna ebben az orszagban ez nem igy mukodik :(, bar ez a felallas nekem es neki is nagyon tetszene. ez van! ha kell kocsi, ha kell nyaralas, ha nem tetszik az egy fizubol kihozhato tisztes szegenyseg, akkor dolgoznia kell. en meg segitek itthon amit tudok, de hogy nokent alljam meg a helyem a haztartasban, oszinten szolva nevetseges elvaras.
Utolsó elõtti hozzászólónak azt üzenem, hogy a feleséged elég buta, ha még azt is elvárja, hogy te mosogass el! Nekem ilyen pasim lenne, minden este szexelnénk az tuti. Az én pasimat úgy kell rávenni, hogy segítsen valamit itthon. De mellette én dolgozom. Jajjj, ilyen pasi kéne nekem, mindent megadnék neki, az tuti... És nem a pénzért, hanem mert emberként kezeli a másikat. Csak az a kis buta nem látja...
Na ettõl a legutolsó hozzászólótól megkérdezném mert baromira fúrja az oldalamat, hogy mi a frásszal foglalkozik, mert holnaptól én is azt fogom csinálni, 3 misiért havonta megtenném azt is hogy 1 hétvégére megyek haza! Mert spec én is dolgoztam napi 13-14 órát nem egy melóhelyen és érdekes csak 100 ronggyal bökték ki a szemem hóvégén! Azt meg nehogy beetesse nekem bárki hogy te mondjuk többdiplomás professzor vagy mert hanyattdobom magam, azok nem ereszkednének le ilyen szituációba inkább beérik a kevesebbel, de nem strapálják magukat! Azzal meg hogy a lotyó nejed ezekután is képes balhézni hogy õ otthon egész nap kitakarít mittudom én hány nm-ert meg összedob valamit konzervbõl csak õszinte részvétem, ezt tuti nem tûrném el inkább egy készséges bejárócsajt szereznék, aki mellette nyitott a kapcsolatra is.
Pasi vagyok! Nálunk az a felállás hogy reggel hatkor kelek, éjfél elõtt nem fekszem le napi 14-16 órát intenzíven dolgozom, többnyire úton vagyok, és dolgozom. A feleségem amióta a feleségem soha sem dolgozott én vagyok a keresõ a családban. Õ teljesen ki van rám akadva, hogy neki kell csinálni otthon mindent, de õ NEM akar menni dolgozni! És tõlem várja el azt, hogy amikor én éjfélre hazaérek még mosogassak el stb. De azt nem fogja fel ép ésszel hogy keresek 3milliót egy hónapban, eltartom, és állandóan dolgozom...
A kérdező hozzászólása: Igazából én még nem éltem együtt pasival, ( 27 vagyok)tehát ezen a téren nem tapasztalatból beszélek, hanem csak szoktam olvasni meg hallani itt-ott ezeket a dolgokat...és elkezdek rajtuk agyalni.És csak érdekelt hogy tényleg ez a helyzet vagy csak az újságok írnak mindenfélét? (apám lelépett kiskromban, nem volt apám, szóval én nem ezt láttam otthon.Nagymamám csinálta az otthoni dolgokat, anyám meg dolgozott...:P ) Most van egy pasim már 6 éve, de nem akarok vele összeköltözni részben azért mert az õ anyja is amolyan háztartásbeli és tartok attól, hogy tõlem is ezt várná el.
megértelek... dolgozzunk, takarítsunk, fõzzünk, stb stb, mint egy cseléd... ja és emellett még képezzük magunkat, hogy a legjobbak legyünka szakmában és törjünk elõre... meg szépítkezzünk, órákig szõrtelenítsünk minden nap, frissen mosott haj, magassarkú, tiptop minden... sajna ennyi nem megy... segíteni kell a pasinak is, akik ezt nem értik meg, azok nagyon betokosodott agyúak... nem avgyok robot, aludni is kell meg szórakozni, pihenni... az is fontos...
Ez egy érdekes kérdés. Én is úgy gondolom hogy a nõ dolga a fõzés, a mosás, a takarítás. A gyereknevelés már közös feladat szerintem. De nem értem neked mi nem tetszik ebben? Nem szeretsz rendet tartani, meg fõzni, vagy gyereket nevelni és a férjedre akarod hárítani a munka egy részét? Nem kötözködni akarok, csak nem világos a probléma számomra. Szerintem.
A kérdező hozzászólása: utolsó válaszolónak üzenem h nem akarok férfias lenni egyáltalán, teljes mértékben NÕ vagyok!! Én azt értem h régen ez volt a felállás, mert akkor a férfi dolgozott egész nap, a nõ meg otthon csinálta a tennivalókat, nevelte a gyerekeket. Igy még rendben is van. De ma az van, hogy a nõk is dolgoznak melóhelyen, nem is keveset, ugyanannyit mint a pasik...ezért ha hazamennek, akkor nehogy már csak a nõknek legyen még otthon is kötelességük? Én ezen akadok ki.El van tolódva az arány...
Egyébként meg miért rinyálnak a nõk amiatt hogy dolgozniuk kell? Az hogy a nõk dolgoznak a nõi emancipáció eredménye, amit szerintem nem a férfiak vívtak ki a nõknek, azt a kedves háziasszonyok akarták. Szóval pofa lapos megkaptátok amit akartatok, dolgozhattok, tehát ne rinyáljatok, ti akartátok.
En no vagyok. Nagy mazlista. Igyekszem is megbecsulni a paromat. HA dolgozom dolgozom, ha eppen szunet van akkor sincs gond. De felkelek reggel koran apjukkal csinalom neki a reggelit, kavet este meg vacsit es ha eppen a nem dolgozom koraszkomat elem, csomagolok ebedet is. Ha szeretnek valamit nagyon ritkan mondja, hogy nem. A nok sajnos elkovettek azt a hibat amit emancipacionak hivnak. Kovetelik az egyenloseget...amivel nincs is gond ha magat az ideat nezzuk. De tobb evezredes berogzodest nem lehet a ferfiak agyabol kiverni. Az en parom maximalisan tisztel annyira, hogyha eppen dolgozom es akkor minimum 10 orat nyomok egy nap, segit. De nallunk o az, aki eltartja a familiat. Segitjuk egymast. Szerintem sok ferfinak el kellene ezen gondolkodni kulonosen, ha az eletuk parja is dolgozik. A nok sem allatok. Az elvarasok meg oriasiak. Szerintem oda-vissza kellene mukodnie a dolognak, hiszen azert elunk hazassagban vagy kapcsolatban, hogy osszetartsunk es ne nezzuk hulyenek a masikat barmelyik oldalrol is kozelitjuk meg a dolgot.
A kérdező hozzászólása: Lám, milyen heves kis "vitafórum" alakult itt ki! :) a normálisan válaszolóknak köszi a választ, aki meg bunkó volt, annak is köszi de lehetett volna finomabban is. Úgy látszik, ebben a kérdésben sosem fogunk dûlõre jutni...mármint pasik és csajok...
Utolsó hozzászóló! Ez így igaz! Végre valaki megértette! :) Nem a munkával van bajunk, hanem az "arányokkal". Jó pasi vagy! :)
Az én meglátásomban ez egyszerû: ha az asszony is dolgozik akkor egyértelmûen segíteni kell neki, hiszen õ is lehúzza a 8-10 óráját naponta. Ha viszont csak én dolgozom, akkor szerintem jogosan várnám el tõle, hogy az otthoni dolgokat õ intézze.
Szar ország, ez van, itt ritka az olyan pár ahol a férfi fizetésébõl megél a család, a kérdés meg véleményem szerint szarul lett feltéve.
Az úrnak, akinek a felesége nem akar dolgozni menni: szerintem Te biztos nagyon értékelendõ vagy, hogy eltartod a családod, DE szerintem Te õt ezzel totálisan elkényeztetted. Ez a ló másik oldala, ha õ otthon van, akkor van ideje elmosogatni, s ha kellene, igen is el kellene mennie dolgozni, nem biztos, hogy örökké jól keresel majd. Szóval igen megszoktattad velet ezt a helyzetet, elkényelmesedett!!! Ezt már az elején le kellet volna szögeznetek, ok te dolgozol, de akkor neked nem kell mosogatni, mert õ azért van otthon, hogy ezek meglegyenek...
Az emanciõációról: nem jogos szerintem ezt ma felhozni, ugyanis állatira nincs közünk azokhoz, akik anno azt el akarták érni - gondolom mert úgy érezték õk is többre képesek, mint a port odébb seperni, szóval érhetõ azért, de az igazságtalanul találták ki, hogy ugyanannyi melót várnak el a munkahelyen tõlük (mondjuk minden np dolgozhat csk 4-6 hatórában). Lényeg a lényeg, mi nem azok vagyunk akik így alakították, mi ebbe beleszölettünk, s ma már olyan helyzet, hogy egy fizuból nem megy, de akkor igen is segütsenek egymásnak a párok, osszák meg, beszéljék meg, ne csak háborogjon mind a kettõ: az egyik hogy ez sok neki, a másik meg a fejéhez vágja az emancipációt.. amihez holtra nincs közünk ma...
Miért várja el? mert mondjuk õ nem irodában dolgozik hanem igen kimerítõ fizikai munkákat végez, nem papírmunkákat. 20-30kilós dobozokat pakolgatni, stb. Aki meg irodában dolgozik és nagyfejes az általában csak késõ este jön haza akkor meg ne várják már el tõle hogy háztartási dolgokat is csináljon. Azok akik meg "csak" dolgoznak irodában, azoktól azért valamilyen szinten el lehetne várni ezt a segítséget. Egyébként nem a férfiak harcolták ki ezt az "egyenlõséget" a nõknek. saját magatoknak harcoltátok ki. Egyébként nektek buzik kellenek azok szeretik a nõies dolgokat, azok majd takarítanak nektek meg fõznek!...
hát igen, jó a pasiknak, õk csak dolgoznak, hazamennek isznak 2üveg sört és ennyi. Mi nõk meg? Keljünk reggel kaját csomagolni, kávét fõzni, utána menjünk dolgozni, és speciel este 9re érek haza, akkor még fõzzek másnapra. Ha szabadnapos vagyok azzal megy el az egész napom, h fõzök mosok és csitti-fittire vágom a lakást. Ez így kurvára nem igazságos. Perzse, ha vki eltartana, nem lenne egy szavam sem, mert akkor nem lenne más dolgom, de nehogy már a pasi sörözzön meg focimeccset nézzen, míg én kidolgozom a lelkem, csak azért mert nõ vagyok. És még szüljek is...
A kérdező hozzászólása: Na pont errõl beszéltem...õk is ugyanúgy ki tudnak takaritani, ha zavarja õket a kosz, nem??

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Kapcsolattartás az exekkel. Ti hogy álltok ehhez a kérdéshez? Mi az ami belefér és mi az ami már nem tolerálható?

konkrét helyzet a következő: a barátnőm napi rendszereségel vált levelet az egyik közösségi oldalon az ex pasijával. részemről ez nem fér bele, de ő hajthatatlan, mert ők elvileg barátként váltak el, plusz nagyon nagy szerelem volt az övék és ezért mindig is az élete részese lesz a srác.... persze ez miatt úgy érzem nem vagyok olyan fontos neki. kinek van igaza? én csinálok belőle túl nagy ügyet? vagy jogosan kérem hogy fejezze be?

34

Miért reménykedem szinte esély nélkül, hogy visszajön? 20/F

Több mint 3 hónapja szakított velem az első komoly szerelmem így a 20 -as éveim környékén. Állítólag nem élte ki magát ami mondjuk igaz is. Rajtam kívül nem nagyon volt senkivel, viszont azt biztosra tudom, hogy nagyon nagyon szeretett szinte mindenek felett, bár ezek szerint mégse annyira....
Mindegy a lényeg az, hogy van arra lehetőség ha tényleg szeretett, hogy egyszer benő a feje lágya és esetlegesen újra akarná kezdeni? Persze nem alapozok erre mert hülyeség lenne hitegetni magam hiú ábrándokban csak szimplán érdekel. Ilyen előfordulhat?

Köszönöm

10

Fiúk, férfiak! Mit tesztek, ha olyanba szerettek bele akibe nem lenne szabad?

Tegyük fel,akármilyen indok miatt nem szabadna hogy beleszeressetek, de mégis megtörténik.Olyankor hogy viselkedtek a lánnyal/nővel szemben?

11

Mit csináljak? Várjak rá tovább és tűrjek, vagy lépjek tovább?

A barátom külföldön él és dolgozik, már 3 hónapja.
Nagyon hiányzik, az elején még jó volt minden, sokat beszélgettünk, mindig mondta, hogy szeret, kíván stb. Éreztette, hogy mit érez, mit szeretne velem csinálni. Kb 1 hónapja már nem mond ilyeneket, és sűrűn veszekedtünk emiatt, mert én igényeltem volna, ő pedig azt mondja neki rossz olyan távolból kinyilvánítani az érzéseit, mert nem teheti meg amit akar velem csinálni, ezért inkább nem mondja. Már úgy beszélgetünk mintha csak barátok lennénk. Eleinte mindent megbeszéltünk, elmondtuk egymásnak a legapróbb dolgainkat is. Már ez sincs meg. Rettentően hiányzik ez az egész intimitás a kapcsolatunkból. És az őszinteség is, mivel már el sem merem mondani ezeket, mert én lennék a hisztis, meg aki őt nem érti meg. Majdnem szakított velem pár hete emiatt, mert sehogy nem jó ez az egész. De szeretem. Fogalmam sincs arról sem, hogy mikor találkozunk újra, lehet hogy csak márciusban, aztán ugye megint megy vissza.
Borzasztóan hiányzik a szex, az érintések, mivel erre nincs lehetőségünk, így a szavak is...
Nem tudom mit csináljak... 1 hónapja életkedvem sincs. Magam alatt vagyok teljesen... és még vele sem tudom már megbeszélni :(
22/l

9

Lenne egy történetem. Legyetek szívesek hozzászolni valamit vagy valami tanácsot adni. Mit tegyek?

Na szóval az volt egy barátnőm akivel pénteken szakítottam.Aztán szombaton találkoztam a legjobb barátommal és az exem legjobb barátnőjével.Ugye legjobb barátommal vettünk bort és azt ittuk ketten, a csaj nem ivott és egy stégnél ültünk. Legjobb barátom hazament vonattal a csaj még maradt velem egy órát. (én már fél részegre ittam magam) Szóval ülünk a stégen és odabújik hozzám mert fázik. Én mondtam oké és át is öleltem.Aztán egyszer csak ránéztem és le smárolt. Akkor nagyon beindultam. Ilyen istenien még senkivel sem smároltam mint vele. Smároltunk még, aztán meg szerelmet vallot nekem. Én nem tudtam mit mondani.Aztán hétfőn erről beszéltünk hogy mi legyen erre tegnap kedden már más fiúval smárol. Én meg teljesen el vagyok már veszve azt sem tudom mit csináljak...szóljatok hozzá valamit

14/F

12

Nem tudom, hogy szakítsak-e vagy sem. Volt már féltékenység (részemről), veszekedés, minden, látszólag meg mások szerint is apró dolgok miatt. Mit tegyek?

2,5éve tart a dolog, a legutóbbi az volt, amikor fájt, hogy nem akarta megünnepelni a 2,5 évet, mondván, hogy csak az egészeket ünnepeljük. Erre mondtam neki, hogy az első félévet is megünnepeltük, erre az volt a reakció, hogy igen, de az az első volt. Meg sok ilyen volt, hogy haverok túl fontosak lettek, nem ért rá mindig. Tény, hogy a sulival nem nagyon halad, egy cserediákoskodásból kifolyólag, mert akkor nagyon kiesett a tanulásból. Az apja is rengeteget dolgoztatja otthon. Legutóbb feljött, hogy nem tudja, hogy hogy lesz a mi közös életünk, mert az apja lehet, hogy munkanélküli lesz, és akkor neki kell segítenie. A szülei meg nem várják ezt el tőle, sőt, most akarnak medencét építeni-hol van ilyenkor a nehéz anyagi helyzet? Ezt persze nem mondhatom a szemébe csakúgy.... egy ideje meg azt érzem, hogy jobb is, amikor külön programokat csinálunk, vagy ha külön megyünk bulizni. A ritka találkozásokhoz hozzászoktam már, mert én egy másik városban tanulok, és hétvégente járok haza, ezzel nincs gond már, az elején rossz volt.... de közben meg az a "gond", hogy nagyon szeretem, de egyre többször érzem azt, hogy nem vagyok neki elég fontos, mit tegyek? Szerinte ez nem így van, és kombinálok..

23L, 27F

11

Mit csináljak ez most mennyire komoly szakítás? Többi lent

a barátom szakított velem mert olyanokat hallott több embertől hogy megcsaltam de nem hisz nekem én szeretem ő is engem még mindig ezt mondja nem akarom hogy vége legyen légyszíves normális válaszokat

6

Hibáimat hogy változtathatnám meg?

Hisztisség

9

Beteges féltékenység vagy valós? Joggal vagyok az? Fiúk is írjanak!

A barátom a lánybarátjával nem találkozott nem beszélt hónapokig ráírt valamelyik nap a lány beszéltek pár sort a lány sokkal szebb nálam ilyen tucatlány kb.. és kiakadtam, hogy találkozgatni fognak megint mint régen.. ebből az lett, hogy ő ezt nem mondta, ma meg ott tartunk, hogy néha-néha találkozgatna vele attól függetlenül, hogy nem beszéltek mostanában, mert a barátja. Mikor régen találkozgattak hazudott, hogy hova megy miközben vele volt.. utána hónapok múlva derült ki elszólásból, hogy találkoztak.... és senkivel nem csinálta ezt csak vele titkolózott, de hogy ez kegyes hazugság, hogy ne legyen balhé.. más lány barátjánál nem titkolózott sose.. és csodálkozik, hogy zavar.. joggal vagyok?

5

Beteges hazudozó a párom?

Nagyon rossz a kapcsolatunk kb fél éve. Olyan dolgokban hazudott, hogy inkább hagyjuk..
2 hete kiderült egy újabb hazugsága, ami nekem szörnyen rosszul esett.. Megmondtam, hogy ezentúl mindent mondjon el, meg is ígérte..
Erre ma szintén hazudozott.. Tudtam, hogy x dolgot csinál x emberekkel, kb 10 percig kellett KÖNYÖRÖGNÖM, hogy vallja be, hogy igen azt, azokkal...

Mit tegyek? Tudom, hogy dobnom kéne, de mostanában úgy érzem, senkit sem találnék... Barátaim nincsenek, halálra unnám magam..

16

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!