Találatok a következő kifejezésre: Miért várja a pasik többsége, (1 db)

Miért várja el a pasik többsége, hogy egy nő házias legyen?

Úgy értem h elvárják hogy csak a n? mos-f?z-takarit-vasal stb.Ez olyan ódivatú sztem! T?lünk nyugatabbra állitólag már nem igy gondolkodnak a pasik,ott egyenl? arányban osztják fel a házimunkát a felek egymás közt...meg persze a gyereknevelést is...hiszen ez mindkett?jük dolga,nem? Mért nem változik a szemlélet itthon? így semmi kedvem nem lesz férjhez menni...irjatok minél többen,komolyan érdekelne hogy mit gondoltok err?l,remélem nem csak én vagyok a túl felvilágosult...:D

Legjobb válasz: Én több mint 5 éve élek párkapcsolatban, és az én pasim eleinte nem segített semmit a házimunkában, és ez baromira idegesített. De addig magyaráztam neki, hogy azért ha nem is segít, de legalább könnyítse meg a munkámat. Pld: "zoknigombóc" szindróma, benthagyta a tányért a szobában, összevissza ruhák, zsepik, stb. Sikerült annyira megnevelnem, hogy mostmár néha fõz is, kitereget ha megkérem, leviszi a szemetet, meg ilyesmik. Jó, nem egy nagy dolog, de azért egy pasitól mégis valami. Sajnos csodát nem lehet várni. Régen az volt, hogy a nõ otthon rendezte a gyerekeket meg a háztartást, a férfi meg melózott. Ma ugyanez a felállás, csak már a nõ is melózik + a háztartás + gyerekek. És ezt nem érti meg a legtöbb pasi, hogy azért mi sem vagyunk állatok. Este hazajövünk fáradtan a munkából, a férfi leül a tv vagy a sz.gép elé, mi meg akkor mosunk, meg fõzünk, meg megpróbáljuk rendbe vágni a kérót és akkor még ott az esti szex... ezért megy tönkre sok házasség, mert nincs kompromisszum és megértés. Nem fogják fel, hogy mi nõk többet dolgozunk.

Ok. Ha ez a nõk dolga, akkor ti pasik meg csak adjátok a lóvét haza, akkor mi nem megyünk melózni, otthon leszünk egész nap, neveljük a kölköket meg összerottyantunk minden nap valamit a konyhában, ragyogni fog a kéró és mindenki boldog lesz! Na.
12.30 és 12.48-as is én vagyok. Látod, ugyanezt monom én is, de ezek az idióták nem értik meg, egyszerûen nem fogják fel, ahogy mondod, az arányokat. Odáig azt aláírom, hogy a takarítás meg a gyereknevelés a nõk dolga. Ez így ok. De akkor nem kéne dolgoznunk, nem? Akkor tartsanak el a pasik minket meg a kölköket, mint régen! És akkor senki nem fog ugatni! Csak az már nekik büdös. Jajjjj, de mérges tudok lenni ilyenkor. Ja, és még menstruálunk is, és akkor is van házimunka, meg gyerekek, és akkor jon az orál hét mi? Fasza...
Én több mint 5 éve élek párkapcsolatban, és az én pasim eleinte nem segített semmit a házimunkában, és ez baromira idegesített. De addig magyaráztam neki, hogy azért ha nem is segít, de legalább könnyítse meg a munkámat. Pld: "zoknigombóc" szindróma, benthagyta a tányért a szobában, összevissza ruhák, zsepik, stb. Sikerült annyira megnevelnem, hogy mostmár néha fõz is, kitereget ha megkérem, leviszi a szemetet, meg ilyesmik. Jó, nem egy nagy dolog, de azért egy pasitól mégis valami. Sajnos csodát nem lehet várni. Régen az volt, hogy a nõ otthon rendezte a gyerekeket meg a háztartást, a férfi meg melózott. Ma ugyanez a felállás, csak már a nõ is melózik + a háztartás + gyerekek. És ezt nem érti meg a legtöbb pasi, hogy azért mi sem vagyunk állatok. Este hazajövünk fáradtan a munkából, a férfi leül a tv vagy a sz.gép elé, mi meg akkor mosunk, meg fõzünk, meg megpróbáljuk rendbe vágni a kérót és akkor még ott az esti szex... ezért megy tönkre sok házasség, mert nincs kompromisszum és megértés. Nem fogják fel, hogy mi nõk többet dolgozunk.
Szia hát sajnos igen, ez részben a nõk kötelessége, õk teremtik meg az otthont. Erre a megoldás az, hogy olyan párt keressél magadnak, akinek nincs olyan nagy elvárása, ezt úgy értem, hogy én is mindent megcsinálok, néha kedvve néha kevesebbe, de nem horkan fel a párom, ha egy nap nincs kaja, hát mást eszünk, vagy ha másnapra marad a mosogatás, és ha kell segít(sen) õ is! Másképp nem tudnám elképzelni, nekem sem megy az a nagy háziasszonykodás mindig. De van aki úgy nevelõdött és azt látta otthon, és képes az egész napját a konyhában tölteni, befõtteket felhalmozni... Én nem is kedvelem azokat a pasikat, akik elvárják, hogy õk a kanapén tévézve, gépezve eltûrik, hogy a nõ egész nap csak dolgozik... nem ebbõl én sem kérek!
Szerintem itt a nemek szerepén van a hangsúly, mi nõk eleve ugy szocializálódunk, h a háztartási munkák a mi feladataink... Ez persze nem jelenti azt, h a férfiak nem segithetnek mondjuk a fõzésben vagy a takarításban, sztem minden csak megbeszélés kérdése. vannak olyan olyan férfiak, akik szivesen fõznek viszont vannak olyanok, akik óckodnak a konyhától. Nem vagyunk egyformák, de sztem léteznek igenis házias férfiak, akik szivesen segitenek otthol.
Nézzük csak..... az elmult pár ezer évben asszem így volt és ezt már nagyon megszoktuk. Egyébként meg azért mert munka után olyan otthonba hazamenni ahol mondjuk finom étel vár nagyon jól esik. bocsi hogy kiábrándítalak de szinte mindenhol ez a helyzet, nem pedig csak 'itthon'. Najó... vannak olyan helyek ahol csak még rosszabb.
Nem várják el ez a nõk kötelessége.És a pasik meg nem szeretnének olyan helyen lakni ahol a ház csupa retek.
Mondjuk talán azért mert ez volt a nõnek a feladata a világmindenség óta? Mi az, hogy ódivatú??? Az ilyen kérdések és elmejárások miatt olyan buták a nõk mint ezek. Mindegyik férfiasabb akar lenni és férfi munkát csinálni holott nem ez a dolga. Ha még ahhoz is lusta vagy, hogy gondoskodj a leendõ családodról akkor óvok tõled minden tartós kapcsolatra vágyó férfit. Ha meg férfiasabb akarsz lenni akkor mennyél ki valami építkezésre segédmunkásnak és told a sittes talicskát. Beszarok rajtad vazz..
Én csak azt nem értem, hogy nem minden férfi él párkapcsolatban, akkor õk nem fõznek, mosnak, takarítanak magukra, mindegyiküknek olyan jól megy, hogy bejárónõt alkalmaz?
A válasz írója 71%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: ma 22:10 Nézd meg a Mona Lisa Smile címû filmet. Pont neked való. Egyáltalán nem az a dolgunk nõként, hogy abban a konyhában rohadjunk egész nap... Ma már nem az van, ami régen, hogy férfi dolgozik, nõ otthon ül. De ezt hívhatjuk munkamegosztásnak is. Meg is lehet fordítani, egy nõ ugyanúgy el tud vezetni egy egész cégbirodalmat, mint egy pasi... szóval a nõ dolgozik, keresi a milliókat, akkor a férfi simán ülhetne otthon és takaríthatná a házat, barkácsolhat a kertben, stb. Mert miért ne? Munkamegosztás. Miért más dolog megszerelni a villanykörtét, meg a szekrényeket, felmeszelni a falat, mint kitakarítani a vécét? Egyikhez sem kell akkora fizikai erõ, hogy csak kizárólag férfiak tudnának szekrényt szerelni. Most meg, mi nõk is dolgozunk, sokszor így is ugyanazért a munkáért kevesebbet kapunk. Emellé még elvárják, hogy mi csináljuk meg a lakást, mosogatást, meg mindent? Szolgát akartok akkor pasik, ennyi az egész, nem egy társat. Vagy menjetek el egy jobban fizetõ állásba, és fizessetek bejárónõt, akinek _tényleg az a dolga_ hogy házimunkázzon. Semmi másról nincs itt szó, mint begyöpösödött, idejétmúlt szokásokról. Vannak népek, ahol meg a nehéz fizikai munkát a nõk végzik, azok kapálnak, mûvelik a földet. Úgyhogy még azt se lehet mondani, hogy azért, mert ti erõsebbek vagytok. Köszöntem. u.i. ha sok férfi elfogadná, hogy a nõ nem rabszolga, akkor nem menne tönkre annyi házasság.
A kérdező hozzászólása: nem várom el hogy mindent õ csináljon, inkább arányosan fele-fele legyen. Sztem ez így igazságos.
Most bocsi, szerinted ez ókorú! de tán a psinak kéne menni dolgozni aztán meg az otthoni nöi munkát csináklni? kicsit fura vagy! a nö azért van, hogy elvégezze kötelezettségeit! nem azé találták ki, mert nincs más dolguk, na mindegy
szerintem te is egy elkenyeztetett [email protected] vagy, aki attol fel, hogy letorik a mukorme a mosogatastol....osidok ota a hazimunka a nok dolga, s ez igy is van rendjen....nem kell ugy elkenyelmesedni edes...elvarnad, hogy a parod alljon neki mosogatni, mikozben te doglessz a TV elott es nezed a Monika show-ot?...felelotlen [email protected] ...egy no voltam, aki tudja, kinek mi a dolga a hazban...
nõ vagyok, én inkább nem nyaggatom a pasimat, hogy csináljon ezt meg azt, mert a végén úgyis belekötnék, de fáradtan jövünk mindketten haza, nincs kedvem szekálni.. pihenek egy kicsit, aztán mindent tisztességesen igyekszem megcsinálni úgy ahogy nekem tetszik, így legalább nem találok kivetnivalót. mellette még tanulok is, hát igen néha kiveri a biztosítékot ez a sok tennivaló, ilyenkor megkérem a szüleimet hogy segítsenek be kerti munkákban, vagy fõzésben, ilyesmi. igazából én mindig azt láttam otthon, hogy anyu sürög forog, ezért valamilyen szinten bennem maradt ez a "rend mánia"
A kérdező hozzászólása: szerintem ha egy pasi egyedül él, rákényszerül h magának csináljon mindent.És jéé meg tudják csinálni. Csak hát ha lesz barátnõjük, akkor meg elkényelmesednek...
Kíváncsi lennék arra a munkára, ami 3 milliót fizet! Ezt én nõként is elviselném:) és mellette a férjecském otthon fõzne, mosna, mosogatna, kapálna, gyereket nevelne és uzsonnát készítene...én meg keresném a sok zsét...király 26.L tudom h régi a kérdés, de nem bírtam megállni:D
elõzõ vagyok: a rabszolgás dolgot kifejtem jobban: régen, mivel a nõk nem dolgoztak, nem tudták volna eltartani magukat, így kénytelenek voltak mindent lenyelni, amit a pasi csinált! Kénytelenek voltak az õ kényére-kedvére tenni, hiszen nélküle mit csináltak volna? Na, most már képes egy nõ egyedül is létezni, tehét miért fogadná el ezt a butaságot, hogy õ csináljon meg mindent? :) Én az egészséges, egyenlõ arányú munkamegosztás híve vagyok. Ha én fõzök vacsorát, akkor õ mosogasson, vagy ha én fõzök+mosogatok, akkor néhanapján õ is fõzzön és mosogasson. A kádat, mosdókagylót, tükröt letakarítani õ is tudja, ahogy porszívózni is... Ó, nem is mondtam, hogy a férfi ingek kivasalása is milyen fantasztikus meló :D Nem arról van szó, hogy nem gondoskodik a párjáról az ember, hanem arról, hogy mindent csak az egyik csináljon meg, mert az "nõi munka"...
A kérdező hozzászólása: utolsó válaszoló, szívembõl szóltál :)
én reménykedem benne, hogy a mostani Párom, akivel 2 éve vagyok együtt, majd a háztartásban is arányosan részt vesz. 180-at kap kézhez. Azt mondta, mindene az enyém lesz, a pénze, az ideje mindene, viszont nekem is kell dolgoznom a jó élet érdekébe. Nem csak azért megyek el dolgozni mert ne keljen otthon mosni, fõzni, egyszerûen muszáj nekünk is keresni pénzt. Ráadásul lehet, hogy ez a pénz csak saját magam eltartására lesz elég, vagyis a Párom pénze megy rezsire.. egyszerûen a megélhetés irtó gázos... nálunk pénz miatt váltak el szüleim, és Párom szülei is... Úgy beszéltük meg Párommal, hogy aki elõbb haza ér az fõz és az kezdi el a házimunkát. Persze, azért ne felejtsük el... vannak hárpia nõk, akik kihasználják férjük jó indulatát és tojnak a közös munkára... az ilyeneket nem szabad eltartani! Minden nõ álljon a talpára, persze ez a pasikra is vonatkozik! Remélem a férfi uralom nem fog sokáig tartani :P :) 18/L
a valasz iroja 86%ban helyes valaszokat ad...18.20.. en pont az egyenletes munkamegosztasrol beszelek....de ugy latszik nem ertetted meg....ugy kell elosztani a teendoket, hogy mindket felnek jo legyen...ez az en velemenyem...s ne robotoljon senki, mar nem abban a vilagban elunk...
A válasz írója 68%-ban hasznos válaszokat ad. 15:35 Biztos van ilyen is, amit mondtál. De ez pont az ellentettje a másik végletnek, amikor a nõ robotol, és a férfi nem csinál semmit, csak munkába jár. Se ez, se az nem jó. Vagy szerinted rendben van, hogy a férfi elkényelmesedhet, a nõ meg nem? Mindketten emberek vagyunk. És természetesen sokra tartom magam, van bennem annyi büszkeség, hogy elvárjam a másiktól, hogy egyenrangú partnernek tekintsen, ne valami cselédnek, akinek a dolga a ház rendben tartása. Ketten élünk ugyanabban a lakásban, nehogy már csak én (vagy csak õ) tegyek érte. Azt se szeretem, amikor egyes lányok összekeverik az affinitásukat azzal, hogy "ez az én dolgom, mert nõi munka!" Lehet valaki háziasabb a másiknál! Én ismerek párokat, ahol mindig a férfi fõz, mert neki van érzéke hozzá.
a valasz iroja 86%ban helyes valaszokat ad...22.54... az a baj, hogy a nok kezdenek elkenyelmesedni, es a ferfiak is...mindenki csinalja asajat dolgat...a munkamegosztast meg lehet oldani ugy, hogy mindket felnek jo legyen...2000 evig nem volt panasz a noktol, hogy ok kell mindent elvegezzenek, ami a haz korul van...de most, mintha tul nagyra ertekelnek egyesek sajat magukat...mint peldaul te....eredmenyesen is meg lehet osztani a munkat...nagyon sok olyan csaladot ismerek, ahol a ferfi reggel 6tol, este 6ig kemenyen dolgozik, a no pedig reggel 7tol delutan 2ig; a no hazamegy ltelepszik a TV ele s aztan ot ne zavarjak, mert pihen!...a ferfi hazaer a munkabol este 6utan, s csinalnia kell valami etelt, ha enni akar, mert a kedves mukormes felesege nem ert ra, mert ment a TVben a kedvenc musora....szegyen!...szanalmas!
Szerintem a lányok dolga h az otthonukba minden rendbe legyen!!!!Pedig én is lány vagyok és én nem várnám el a barátomtól h fel mosogasson vagy valami ez az én dolgom!!!
Persze, a nõk fõzzenek, mossanak, takarítsanak, gyereket neveljenek, legyenek jó szeretõk és még dolgozzanak is azért! Na jah, nem tudom hány férfi tudná ezt utánuk csinálni!!
Elozo vagyok, elfelejtettem mondani, hogy mi is mindketten dolgozunk.
En egy nyugati orszagban elek, es az en pasim tenyleg nagyon rendes ilyen szempontbol.Sokat segit otthon.Takaritani, vasalni mindig en szoktam, de en ezeket szeretem is csinalni(igaz, meg csak 24 vagyok, es nincsenek gyerekeim, kesobb biztos valtozni fog:-))De peldaul fozni szinte mindig o foz, bar az is igaz, hogy az itteni fogasokat nem olyan bonyolult elkesziteni, 20 perc, felora alatt megvan.Utana en szoktam mindig elpakolni.De ha megkerem valamire, altalaban megcsinalja.Ha mondjuk hazautazom, akkor ki szokott takaritani, ki is mos, szoval megcsinalja, amit kell.Persze, neki is vannak rossz szokasai, budoszokni-gombocok cipoben hagyasa, wc nem lehajtasa, stb.Ja es a hamutalat sem uritene ki soha, semmi aron:-)De szerintem ezek olyan aprosagok, amik eltorpulnek a jo tulajdonsagai mellett:-)Szoval nem piszkalom ertuk.
A legtobb ferfit a hasan keresztul tudod elcsabitani:DAmelyik no kepes mar egesz fiatalon finomakat fozni, akkor a valasztottja valoszinuleg nem attol fog felni hogy a fel fizeteset a vendeglobe koltse el...:) es meg sok egyebb mas...
felõlem azt várnak el, amit akarnak, én pont annyit vagyok hajlandó megcsinálni, mint egy pasi. nem fogo senkinek sem fõzni, ha fõtt kaját akar, csináljon magának! én biztos nem töltöm ezzel az idõmet. egyszer élünk, ezt az idõt biztos nem házimunkával fogom eltölteni.ezenkívül pedig teljesen egyenrangúnak tartom magam a féfiakkal.
A kérdező hozzászólása: Na, még valaki?? írjatok még, érdekelnek a vélemények!
ferfi vagyok. ha talalnek olyan munkat, ami mellett a kedvesem nem kellene, hogy dolgozni jarjon (ugyertem egy fizetesbol is "jol" elnenk) akkor en lennek a legboldogabb. utalom nezni szegenykemet, ahogyan faradtan hazajon es nincs kedve semmihez. de sajna ebben az orszagban ez nem igy mukodik :(, bar ez a felallas nekem es neki is nagyon tetszene. ez van! ha kell kocsi, ha kell nyaralas, ha nem tetszik az egy fizubol kihozhato tisztes szegenyseg, akkor dolgoznia kell. en meg segitek itthon amit tudok, de hogy nokent alljam meg a helyem a haztartasban, oszinten szolva nevetseges elvaras.
Utolsó elõtti hozzászólónak azt üzenem, hogy a feleséged elég buta, ha még azt is elvárja, hogy te mosogass el! Nekem ilyen pasim lenne, minden este szexelnénk az tuti. Az én pasimat úgy kell rávenni, hogy segítsen valamit itthon. De mellette én dolgozom. Jajjj, ilyen pasi kéne nekem, mindent megadnék neki, az tuti... És nem a pénzért, hanem mert emberként kezeli a másikat. Csak az a kis buta nem látja...
Na ettõl a legutolsó hozzászólótól megkérdezném mert baromira fúrja az oldalamat, hogy mi a frásszal foglalkozik, mert holnaptól én is azt fogom csinálni, 3 misiért havonta megtenném azt is hogy 1 hétvégére megyek haza! Mert spec én is dolgoztam napi 13-14 órát nem egy melóhelyen és érdekes csak 100 ronggyal bökték ki a szemem hóvégén! Azt meg nehogy beetesse nekem bárki hogy te mondjuk többdiplomás professzor vagy mert hanyattdobom magam, azok nem ereszkednének le ilyen szituációba inkább beérik a kevesebbel, de nem strapálják magukat! Azzal meg hogy a lotyó nejed ezekután is képes balhézni hogy õ otthon egész nap kitakarít mittudom én hány nm-ert meg összedob valamit konzervbõl csak õszinte részvétem, ezt tuti nem tûrném el inkább egy készséges bejárócsajt szereznék, aki mellette nyitott a kapcsolatra is.
Pasi vagyok! Nálunk az a felállás hogy reggel hatkor kelek, éjfél elõtt nem fekszem le napi 14-16 órát intenzíven dolgozom, többnyire úton vagyok, és dolgozom. A feleségem amióta a feleségem soha sem dolgozott én vagyok a keresõ a családban. Õ teljesen ki van rám akadva, hogy neki kell csinálni otthon mindent, de õ NEM akar menni dolgozni! És tõlem várja el azt, hogy amikor én éjfélre hazaérek még mosogassak el stb. De azt nem fogja fel ép ésszel hogy keresek 3milliót egy hónapban, eltartom, és állandóan dolgozom...
A kérdező hozzászólása: Igazából én még nem éltem együtt pasival, ( 27 vagyok)tehát ezen a téren nem tapasztalatból beszélek, hanem csak szoktam olvasni meg hallani itt-ott ezeket a dolgokat...és elkezdek rajtuk agyalni.És csak érdekelt hogy tényleg ez a helyzet vagy csak az újságok írnak mindenfélét? (apám lelépett kiskromban, nem volt apám, szóval én nem ezt láttam otthon.Nagymamám csinálta az otthoni dolgokat, anyám meg dolgozott...:P ) Most van egy pasim már 6 éve, de nem akarok vele összeköltözni részben azért mert az õ anyja is amolyan háztartásbeli és tartok attól, hogy tõlem is ezt várná el.
megértelek... dolgozzunk, takarítsunk, fõzzünk, stb stb, mint egy cseléd... ja és emellett még képezzük magunkat, hogy a legjobbak legyünka szakmában és törjünk elõre... meg szépítkezzünk, órákig szõrtelenítsünk minden nap, frissen mosott haj, magassarkú, tiptop minden... sajna ennyi nem megy... segíteni kell a pasinak is, akik ezt nem értik meg, azok nagyon betokosodott agyúak... nem avgyok robot, aludni is kell meg szórakozni, pihenni... az is fontos...
Ez egy érdekes kérdés. Én is úgy gondolom hogy a nõ dolga a fõzés, a mosás, a takarítás. A gyereknevelés már közös feladat szerintem. De nem értem neked mi nem tetszik ebben? Nem szeretsz rendet tartani, meg fõzni, vagy gyereket nevelni és a férjedre akarod hárítani a munka egy részét? Nem kötözködni akarok, csak nem világos a probléma számomra. Szerintem.
A kérdező hozzászólása: utolsó válaszolónak üzenem h nem akarok férfias lenni egyáltalán, teljes mértékben NÕ vagyok!! Én azt értem h régen ez volt a felállás, mert akkor a férfi dolgozott egész nap, a nõ meg otthon csinálta a tennivalókat, nevelte a gyerekeket. Igy még rendben is van. De ma az van, hogy a nõk is dolgoznak melóhelyen, nem is keveset, ugyanannyit mint a pasik...ezért ha hazamennek, akkor nehogy már csak a nõknek legyen még otthon is kötelességük? Én ezen akadok ki.El van tolódva az arány...
Egyébként meg miért rinyálnak a nõk amiatt hogy dolgozniuk kell? Az hogy a nõk dolgoznak a nõi emancipáció eredménye, amit szerintem nem a férfiak vívtak ki a nõknek, azt a kedves háziasszonyok akarták. Szóval pofa lapos megkaptátok amit akartatok, dolgozhattok, tehát ne rinyáljatok, ti akartátok.
En no vagyok. Nagy mazlista. Igyekszem is megbecsulni a paromat. HA dolgozom dolgozom, ha eppen szunet van akkor sincs gond. De felkelek reggel koran apjukkal csinalom neki a reggelit, kavet este meg vacsit es ha eppen a nem dolgozom koraszkomat elem, csomagolok ebedet is. Ha szeretnek valamit nagyon ritkan mondja, hogy nem. A nok sajnos elkovettek azt a hibat amit emancipacionak hivnak. Kovetelik az egyenloseget...amivel nincs is gond ha magat az ideat nezzuk. De tobb evezredes berogzodest nem lehet a ferfiak agyabol kiverni. Az en parom maximalisan tisztel annyira, hogyha eppen dolgozom es akkor minimum 10 orat nyomok egy nap, segit. De nallunk o az, aki eltartja a familiat. Segitjuk egymast. Szerintem sok ferfinak el kellene ezen gondolkodni kulonosen, ha az eletuk parja is dolgozik. A nok sem allatok. Az elvarasok meg oriasiak. Szerintem oda-vissza kellene mukodnie a dolognak, hiszen azert elunk hazassagban vagy kapcsolatban, hogy osszetartsunk es ne nezzuk hulyenek a masikat barmelyik oldalrol is kozelitjuk meg a dolgot.
A kérdező hozzászólása: Lám, milyen heves kis "vitafórum" alakult itt ki! :) a normálisan válaszolóknak köszi a választ, aki meg bunkó volt, annak is köszi de lehetett volna finomabban is. Úgy látszik, ebben a kérdésben sosem fogunk dûlõre jutni...mármint pasik és csajok...
Utolsó hozzászóló! Ez így igaz! Végre valaki megértette! :) Nem a munkával van bajunk, hanem az "arányokkal". Jó pasi vagy! :)
Az én meglátásomban ez egyszerû: ha az asszony is dolgozik akkor egyértelmûen segíteni kell neki, hiszen õ is lehúzza a 8-10 óráját naponta. Ha viszont csak én dolgozom, akkor szerintem jogosan várnám el tõle, hogy az otthoni dolgokat õ intézze.
Szar ország, ez van, itt ritka az olyan pár ahol a férfi fizetésébõl megél a család, a kérdés meg véleményem szerint szarul lett feltéve.
Az úrnak, akinek a felesége nem akar dolgozni menni: szerintem Te biztos nagyon értékelendõ vagy, hogy eltartod a családod, DE szerintem Te õt ezzel totálisan elkényeztetted. Ez a ló másik oldala, ha õ otthon van, akkor van ideje elmosogatni, s ha kellene, igen is el kellene mennie dolgozni, nem biztos, hogy örökké jól keresel majd. Szóval igen megszoktattad velet ezt a helyzetet, elkényelmesedett!!! Ezt már az elején le kellet volna szögeznetek, ok te dolgozol, de akkor neked nem kell mosogatni, mert õ azért van otthon, hogy ezek meglegyenek...
Az emanciõációról: nem jogos szerintem ezt ma felhozni, ugyanis állatira nincs közünk azokhoz, akik anno azt el akarták érni - gondolom mert úgy érezték õk is többre képesek, mint a port odébb seperni, szóval érhetõ azért, de az igazságtalanul találták ki, hogy ugyanannyi melót várnak el a munkahelyen tõlük (mondjuk minden np dolgozhat csk 4-6 hatórában). Lényeg a lényeg, mi nem azok vagyunk akik így alakították, mi ebbe beleszölettünk, s ma már olyan helyzet, hogy egy fizuból nem megy, de akkor igen is segütsenek egymásnak a párok, osszák meg, beszéljék meg, ne csak háborogjon mind a kettõ: az egyik hogy ez sok neki, a másik meg a fejéhez vágja az emancipációt.. amihez holtra nincs közünk ma...
Miért várja el? mert mondjuk õ nem irodában dolgozik hanem igen kimerítõ fizikai munkákat végez, nem papírmunkákat. 20-30kilós dobozokat pakolgatni, stb. Aki meg irodában dolgozik és nagyfejes az általában csak késõ este jön haza akkor meg ne várják már el tõle hogy háztartási dolgokat is csináljon. Azok akik meg "csak" dolgoznak irodában, azoktól azért valamilyen szinten el lehetne várni ezt a segítséget. Egyébként nem a férfiak harcolták ki ezt az "egyenlõséget" a nõknek. saját magatoknak harcoltátok ki. Egyébként nektek buzik kellenek azok szeretik a nõies dolgokat, azok majd takarítanak nektek meg fõznek!...
hát igen, jó a pasiknak, õk csak dolgoznak, hazamennek isznak 2üveg sört és ennyi. Mi nõk meg? Keljünk reggel kaját csomagolni, kávét fõzni, utána menjünk dolgozni, és speciel este 9re érek haza, akkor még fõzzek másnapra. Ha szabadnapos vagyok azzal megy el az egész napom, h fõzök mosok és csitti-fittire vágom a lakást. Ez így kurvára nem igazságos. Perzse, ha vki eltartana, nem lenne egy szavam sem, mert akkor nem lenne más dolgom, de nehogy már a pasi sörözzön meg focimeccset nézzen, míg én kidolgozom a lelkem, csak azért mert nõ vagyok. És még szüljek is...
A kérdező hozzászólása: Na pont errõl beszéltem...õk is ugyanúgy ki tudnak takaritani, ha zavarja õket a kosz, nem??

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Az volt párunkkal, akivel már nem is tartjuk de nem is láttuk évek óta, egy véletlen találkozás során fellángolhatnak megint a régi érzelmek? Abból kialakulhat egy újabb rendes kapcsolat?

3

Úgy érzem, hogy jobban szeretem a barátom, mint ő engem?

Õ is szeret engem, látom rajta, meg mondja is, hogy nagyon szeret, puszilgat, ölelget, bókol, mindig a kedvemben jár. Csak mostanában úgy érzem, hogy számomra ő fontosabb, mint amennyire ő nekem. Pl. amikor szünete volt, akkor aznap találkoztunk pár órára, de aztán egyből hazautazott. Jól esett volna, ha marad még egy napot mondjuk és együtt töltjük, mert azon a héten alig találkoztunk. Én fordított esetben maradtam volna a kedvéért.
Most beteg lett és ezért nem akarta, hogy találkozzunk, hogy nehogy megfertőzzön, ami kedves tőle, csak most egy hétig nem fogunk találkozni és én akár egy órára is találkoztam volna vele, hogy csak láthassam (kibírtam volna csók nélkül) de ha ő így döntött....
Ha nem is találkozunk minden nap, én attól még beszélni szeretnék vele minden nap, de ő ezt nem igényli...
A szülinapomat nem töltötte velem, mert úgy gondolta, hogy elég ha másnap megünnepeljük, azért nem utazik külön. Pedig én fordított esetben megtettem volna. De másnap tényleg megünnepeltünk és nagy örömet okozott az ajándékával.
Tényleg szeret engem és sok mindent megtesz értem, csak hiányérzetem van néha és úgy érzem, hogy jobban szeretem , mint ő engem, nem tudom, hogy ezzel mit lehetne kezdeni.
Amúgy fél éve vagyunk együtt.

4

Kibe vagyok szerelmes?

Van egy barátom akivel 1,5éve vagyok együtt, 1 hónapja együtt élünk. Szeretem őt, jó vele lenni.
Van egy másik férfi akit 7 éve ismerek de nem közelről, évente 1-2x találkoztunk. Nem is érdekelt különösebben, de amikor találkoztunk mindig bizsergett a levegő, és majd kiugrott a szívem a mellkasomból. A találkozások után mindig sokat gondoltam rá. Aztán egy idő után enyhült az érzés, de továbbra is minden nap eszembe jutott. Aztán megint találkoztunk vagy beszéltünk és minden kezdődik előről. Elhatároztam hogy nem fogok vele beszélni, hogy ne legyen ebből gond és zavart is kicsit hogy ezt érzem. De 2 hónap után megint felkeresett és ugyanazt érzem mint eddig. ha csak ír egy üzenetet már dobog a szívem és teljesen megbolondulok. Miért érzem ezt, mi ez egyáltalán?? Szeretem a barátom de már nem vagyok belé annyira szerelmes hogy görcsbe ránduljon a gyomrom ha rá gondolok. Ettől a férfitől viszont mindig gyomorgörcsöm van. Mi történik velem? Mit kezdjek ezzel az egésszel?

4

Ma vagyunk egy hónaposak a barátommal, kell e ilyenkor ajándékozni? :D

Eddig még nem ajándékoztunk egymásnak semmit,ez az első párkapcsolatom és nemigazán tudom még hogy megy ez a dolog.:)Ma vagy holnap tuti fogunk találkozni,csak mivel eléggé messze lakik nehézkes megoldani a találkozásokat.:S Szerintetek készítsek valami meglepetést,vagy vegyek valamilyen ajándékot.Mire vágyhat egy 21éves fiu? 17/L

8

Korkülönbség. Mit nem lehet érteni ezen?

Már többször láttam itt, hogy ki irogatják, hogy nem normálisan a huszon éves nők, hogy náluk jóval idősebb férfival vannak együtt és szegény fiatal srácok meg emiatt vannak egyedül. Nem, nem emiatt vannak egyedül, hanem azért mert a nagy része csapodár, a farka vezeti és még sokan nem tudnak hosszú távon gondolkodni, tervezni. Sokaknak fontos az egzisztencia építés, melyet nem tudnak komoly kapcsolat alatt megtenni. Szomorú, de ez van.
Én 24 éves nő vagyok és a párom 39 éves. Hülye lennék, hogy vele vagyok és nem egy 27 éves pasival?! NEM! Ugyanis sokkal érettebb a párom, talpraesettebb, figyelmesebb. Fura, hogy elítélik a magam fajta nőket csak azért mert 15-20 évvel idősebb férfival járnak. Talán ha a fiatalabb generációnak előbb nőne be a feje lágya, akkor nem így működne manapság a világ!

98

A párom figyelembe sem vesz! Mit kellene tennem?

Az a problémám, hogy a párommal 2éve együtt vagyunk és együtt is lakunk.Ha valamit mondok neki meg sem hallja, ha szólok neki emiatt akkor letagadja.Emellett még a szex-el is gondok vannak.. hiába bújok hozzá, puszilgatom simogatom és éreztetem vele hogy szeretnék valamit mindig az a válasz hogy fáradt, vagy nincs kedve. Ezzel csak az a baj hogy a pornófilmekhez van kedve,meg kielégiteni magát.Emiatt nagyon sokszor vitatkozunk. Semmi önbizalmam nincs már, tanácstalan vagyok hogy mit csináljak másképp!
20/L

8

Szerintetek gáz? :D

Szerinteek ha egy 15 lány összejön egy 13 éves fiúval az nagyon gáz?? :))
Kérek véleményeket..köszi :)

8

Miért gondolja azt a párom, hogy ha nincs kedvem lefeküdni vele akkor megcsalom?

Egy nő sosem lehet fáradt a szexhez vagy mi?

30

Kedves Férfiak, Szakítottatok már azért mert belefáradtatok egy kapcsolatba? Mi volt az oka? Volt, hogy meggondoltátok?

Konkrétan velem ez történt. Egy 6 éves kapcsolat. Nagyon jól megvoltunk, eljegyzést szerettünk volna már. Én elrontottam, mert bizalmatlan voltam és neki ez már sok volt mostanra! Szerintetek meggondolja magát idővel?

5

Hihetek még neki? Lenne egyáltalán értelme folytatni, vagy jobb hogy szakítottunk?

3évig voltunk együtt a párommal, abból 2 évig éltünk is együtt.Nekem ő volt az első, minden téren.3hónappal ezelőtt elkezdett eljárni otthonról,gyanakodtam, hogy megcsal,de mindig tagadott.Volt hogy nem is jött haza éjszakára.Azóta folyamatosan csak veszekdetünk.Rengeteget sírtam is miatta.Elköltöztem otthonról, és most kiderült hogy a legjobb barátja nőjével van együtt,akire gyanakodtam.A szemembe is mondták,hogy már együtt vannak 2 hete,de akkor még mi is együtt voltunk.Nagyon szeretem őt!Most azt mondta, hogy ő engem szeret,és bánja hogy megismerte a csajt,és szeretne visszakapni,meg hogy elfelejti a csajt,de azóta is ott alszik nála, és együtt vannak.Amikor összevesztünk,erősen szorított és ellökött.Veszekedéseink alatt többször előfordult hogy tört-zúzott,pl. széttört tabletet,monitort eldobott,számítógépet szétvert stb. Ennek lenne értelme, nagyon szeretem még. Napok óta nem tudok enni, aludni. Mit csináljak?

22/l

11

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!