Találatok a következő kifejezésre: Miért várja a (372 db)

Miert varok ra, miert varom a csodat, hiszen foglalt de en remenykedek meg mindig?

szex viszonyban vagyok egy ferfivel, lassan egy eve, es abban remenykedem h egyszer majd osszejovunk de ennek semmi jele.

Legjobb válasz: Mert elvakult vagy, mint a többi ilyenkor. Hiába vársz választ, akárki akármit mondhat neked, csak Dunába hordják a vizet. Egyedül vagy a falad mögött ezzel.

Mert elvakult vagy, mint a többi ilyenkor. Hiába vársz választ, akárki akármit mondhat neked, csak Dunába hordják a vizet. Egyedül vagy a falad mögött ezzel.
Ne várd a csodát.
A csodát várhatod, nem is létezik megsúgom:) Ne hagyd már, hogy ennyire kihasználjanak!
A kérdező hozzászólása: de annyira szeretem :-(
Na, itt a fal. Bármit mondunk, jön a "de ..."
Csoda létezik, csak nem ebben az esetben.
Saját magad ellensége vagy.
Mert elvakultan vagy szerelmes. Nem minden szerelem vak, de te most pont ezt éled meg.

Miért várnak a férfiak mindig megerősítést, hogy megfelelő e a farkuk mérete? Kissé túlreagálják, nem?

Legjobb válasz: MIért várnak a nõk mindig megerõsítést, hogy megfelelõ a mellük mérete? Kissé túlreagálják, nem?

MIért várnak a nõk mindig megerõsítést, hogy megfelelõ a mellük mérete? Kissé túlreagálják, nem?
Persze hogy túlreagálják, de titkon mindenki fél hogy nem elég ami van.Amúgy a nõk a mellükkel vannak így valahogy.
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek igaza van! De ha csak ezt a rovatot nézem, akkor is több pasi elégedetlenkedik, mint lány!Ha lesz rá idõm, egyszer majd megszámoplom hányan kérdezték meg megfelelõ-e a farkuk mérete. És teljesen normális méretûek is kérdik! Ez a röhej!
És ehhez nincs köze anyukádhoz sem és a betegségéhez sem... Ne haragudj, de általánosítunk! A méretekrõl és azok elfogadásáról beszélünk. Sajnálom, ha ezt Te beleértelmezted anyukád és a saját problémád helyzetébe... A pénisz és a mell méretének férfi illetve nõi megítélése nem összeegyeztethetõ a Te illetve az édesanyád gondjához, és ne is keverd össze a kettõt!!! Sajnálom, hogy megbántottalak Téged és az érzéseidet...
A melltartós dolgot azért írtam, mert a nõk szilikont rakatnak be, hogy nagyobb legyen a mellük!!! Nem kell mindent szó szerint érteni vagy értelmezni!!! Nem akartam azt leírni, de most már leírom, hogy a lányok többsége a melleinek méretével van elfoglalva, meg azzal, hogy mekkora súlyfelesleg van rajta még akkor is, ha 40 kiló vasággyal együtt.
14:07 - Nem kell általánosítani, hm? :-) Anyukám se tehet róla, hogy neki akkora, amekkora. Ezt kapta a természettõl, meg hogy egy idõben elhízott betegség miatt, de sikerült lefogynia, és örül, hogy nem lóg a hasa közepéig a melle. Egy nagynénémnek rák miatt meg mûteni kellett. Engem nem érdekel, mekkora, míg nem vagyok beteg.
Akit érdekel a téma: http://www.mekkora.hu/ Mellesleg, sok nõ nagyra vágyik titkon, csak nem vallja be. Persze ehhez hozzátartozik, hogy a nõkne elég rossz a szemmértéke és számadat alapján a normális, átlag méretet is kicsinek tartják, de csak addig amíg beléjük nem kerül! 22/F
12:45 válaszoló! Mi ez a letõrés, mindig bizni kell, meg tõrekedni, hogy jobb legyen.
13:21 te most mirõl beszélsz? nem szószerint kell érteni az általad idézett illetõ kommentjét. ;) Amúgy igen is a nõk is ugyan úgy rinyálnak hogy mekkora a mellük. Szerintem a nagy mell az undorító, és a nagy illetve vastag farok pedig rohadtul fáj a nõnek amikor beteszik (és még egy jó darabig amíg ki nem tágul a puna). A nagy farkot kedvelõk kicsit mazohisták, mert õk szerintem pont élvezik ezt a fájdalmat.
amig ki tud elégiteni, addig nekem oly mind1, h 10 vagy 20 centis...
12:45 - "Ti is azt hiszitek, hogy számít mekkora melltartót hordtok a pulcsi alatt!" - Ne haragudj, ez azért számít, mert nagy mellhez nem lehet fölvenni kis melltartót és kis mellhez se jó a nagy melltartó, anyu 90B-t hord, de nem minden fazon jó neki, és van, ami nem tartja a mellét, konkrétan kicsúszik. Te se hordasz S méretû gatyát, ha szorít, nem igaz? :-)
"Nem mondjuk nõknek, hogy szép vagy/ Õk a farkunkra azt, hogy de szép nagy..." :D
Természetünkbõl adódó, hogy soha nem vagyunk megelégedve magunkal. A nagy farokra vágyó leányzók, biztos nem voltak megke.félve isten igazából egy nagy kékeressel. Hát vágyjanak rá, az õ dolguk. Én tudom, hogy ha azon emészteném magam, hogy miért csak 14.5 a cerkám, már beleõrültem volna. Nem érdekel! A barátnõmmel elvagyok, Neki bejön, ki is elégítem, akkor meg minek sírjak, hogy csak ekkora. Volt rá példa, hogy mosolyogtak a méretemen, de hát senki nem tökéletes. Milyen sz.ar lenne a világ, ha mindenki az lenne. :D
Azért, mert azt hisszük, hogy igenis számít a méret! Ti is azt hiszitek, hogy számít mekkora melltartót hordtok a pulcsi alatt! Egyébként a nõk mindig azt mondják, hogy nem számít, de Én már beszéltem 1-2 lánnyal akik elmondták frankón, hogy a nagyfarkú pasikat szeretik. Ezzel nincs semmi baj. Csak tõletek szeretnénk bizonyságot nyerni, hogy megfelel-e nektek a ceruza, na nem mintha tudnánk rajta hosszabbítani! Engem speciel a picit nagyobb cickók hoznak lázba, de ha lenne egy laposabb mellû barátnõm akit nagyon szeretek, mert kedves és aranyos, akkor még az sem érdekelne, ha nem világszépség!!! Csak legyen humoros bájos és szeretni való. De ez egy örök álom marad, mert az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy a nõk sárkányok és vámpírdenevérek keresztezõdésébõl jöttek létre!
Nem mindenki :-) Se nõ, se férfi. Ha betegség miatt valaki elveszíti, az már más...
A lányok nem kérdezik meg ezen az oldalon... Õk otthon a párjukat zaklatják folyton a hülye kérdéseikkel: Szerinted is kicsi a mellem?! Nem túl szûk ez a nadrág? Azt hiszem híztam pár kilót! Nézd meg hogy lóg a seggem!!! Ugye?!
igy van a nökkel is..
Áhh, én már lányban is láttam ilyet. Nem attól függ, fiú vagy lány.
hát igen ha a fiú nem egy feka állat akkor azon gondolkozik hogy hogy ne bántsa meg a lányt.de ha már nem bírja a lány akkor menjen oda és kérdezze meg egyszer hogy most mi van
Hagynak idõt a plasztikai sebésznek!
Szia! Az biztos hogy nem érzi ugyanazt irántad. De ez változhat. Valójában az a helyzet, hogy nem túl szerencsés ha a lány szerelmet vall. A fiú ezzel nem tud mit kezdeni, kivéve, ha õ már korábban szerelmes beléd, és már sokszor éreztette is veled ezt. Helyesebb, ha te jelzed neki, de csak burkoltan, és engeded, hogy elkezdjen érezni irántad valamit, és hogy aztán õ kezdjen el tenni érted, neked dolgokat, õ kezdjen el lépéseket tenni feléd. Most miután szerelmet vallottál, azt javaslom, hogy egy darabig teljesen lépj vissza, légy teljesen közömbös, hogy alapállapotba állíthasd a kapcsolatodat. Ideális esetben (tehát ha egyébként tetszhetnél is neki, az esete vagy stb., csak éppen elõnytelenül alakult eddig a dolog) ez ahhoz vezet majd, hogy elõször hiányolni fogja a korábbi közeledésedet. Miután hiányolja, egyre többet gondol rád, ami akár ahhoz is vezethet, hogy szépen belédszeret. Ekkor már õ kezd el lépéseket tenni, kedveskedni, szavak nélkül és szavakkal jelzéseket tenni stb. Ekkor már kialakul az a helyzet, amelyben már "van mirõl beszélni". Jól teszed, ha egy kicsit csigázod még ezután, hadd érezze, hogy talán lemaradt valamirõl. Még azt is elérheted, hogy fülig belédszeret és megõrül érted. ;) Azért ajánlott ezt tenned, mert vannak bizonyos szerepkörök, amelyek csak a lányra és csak a fiúra jellemzõek. A férfiasság határozottság, céltudatosság. A nõiesség kellem, szépség, befogadás. Azzal hogy szerelmet vallottál, átvetted az õ szerepét és nem hagytál helyet neki. Mondom ezt mint 33 éves tapasztalt férfi. Sok sikert! ;)
Mert akármilyen korban is élünk, a fiúk (férfiak) még ma is szeretnek harcolni egy nõért, és nem szeretik, ha fordítva történnek a dolgok és rámásznak. Egy lánynak (nõnek)legyen tartása, és ne úgy viselkedjen, mint egy agyatlan ösztönlény, akkor számíthat arra, hogy nyüzsögnek körülötte a fiúk (férfiak), s akkor válogathat a "kendermagban". Egyébként ha Te nem szeretsz még valakit, ki tudod mondani, hogy szereted? Ugye nem. Ennek belülrõl kell jönnie, és elsõsorban meg kell "érnie" az érzelemnek.
A kérdező hozzászólása: En 17vagyok, a fiu meg 18
Mert az nem elég menõ. Mert az ciki, ha rögtön ráugrik a lehetõségre, hogy szerezzen egy csajt. Mert a haverjai elõtt egy kicsit még játszani akarja az eszét, hogy valaki "fut" utána. Mert a haveroknál ki kell puhatolni, hogy mennyire lenne ciki vagy menõ az adott csajjal járni. De ezek a válaszok fõleg a tinédzser korra érvényesek. Ha annál idõsebbek vagytok, akkor csak nem érez úgy, mint te, de kéznél tart, arra az esetre, ha éhes lesz, és az aktuális nõje nem akarja jóllakatni (mármint az ágyban.) Azért remélem, nem errõl van szó. Sok szerencsét.
Szerintem, csak szégyyenlõsek... xD
A kérdező hozzászólása: Mivel nem akarja megbantani?
stresszhelyzet...nomeg ha a lány elmondta mit érez, nem akarja megbántani^^így kell gondolkodni hogy hogyan lenne a legjobb...
tegyük fel hogy egy lány szerelmet vall a fiúnak és a fiú erre nem válaszol! Az senkinek nem fordult meg a fejében hogy azért nem válaszolt mert õ nem érez így a lány iránt és azért nem akarja megmondani az igazat mert akkor a lány szakítana vele! és ne mond hogy nem szakítanál vele hogyha megmondja hogy nem szeret viszont! és itt jön az a kérdés hogy ha nem érez semmit a lány iránt vagy ha mégis érez az akkor se olyan erõs mint a a lány érzései akkor mér nem szakít a fiú a lánnyal! valószínûleg azért mert szeret a lánnyal lenni és neki több idõre van szüksége hogy ezek az érzelmek kialakuljanak benne!! persze ez a szituáció fordítva is elképzelhetõ sõt meg is történik! Én a helyedben adnék még neki egy kis idõt és ha azután se történik semmi akkor meg megdumálnám vele hogy akkor érdemes e ezt így folytatni!!
Azért, mert mostanában a legtöbben sem mer õszintén válaszolni. Ha srácról van szó akkor meg tütyimutyi!
Nem biztos hogy gyávaság. Ha egy csaj szerelmet vall, de én még nem vagyok biztos az érzéseimben (csak abban, hogy határozottan érdekel a lány), nem fogok valótlant a szemébe mondani, inkább várok még egy kicsit, aztán meglátom. Ha nem érdekel a csaj, akkor persze mondok bármit.
Azért mert baromira nem biztosak/nem akarják, csak gyávák a szemedbe mondani... Szóval, egyikbõl sem jössz ki jól. Mert még ha nem biztos, hogy össze akar veled jönni, akkor nem tetszel neki eléggé, és egyáltalán nem szerelmes beléd, szóval a kapcsolat nem fog túl sokáig tartani. MINDEZ AKKOR IGAZ, HOGYHA FIÚ AZ ILLETÕ!!!!!! Ha lány, akkor jelentheti ezt a 2-t, illetve azt, hogy van neki tartása, és nem az elsõ szóra már ugrik, hanem azt mutatja, hogy hééé mutass többet ha engem akarsz.
A kérdező hozzászólása: De ilyenkor mire gondol egy fiu? Min tud annyit "filozofalni"?
gyûlöl.

Nincs orgazmusom nem élvezem azt ha a nyelvével vagy az újával a csiklómhoz ér és ez neki nagyon nem tetszik nem tudom miért várja a csodát h elmenjek de nekem nem megy. Ez miért van?

Legjobb válasz: Hány évesek vagytok? Ez csak erre az adott partnerre vonatkoztatva igaz vagy általában? Magadat sem tudod kielégíteni, vagy csak más nem? Nem lehet hogy nagyon rágörcsölsz a dologra, hogy nem akarod igazán, hogy elõtte nem izgat fel eléggé, vagy egyszerûen csak durván csinálja? Egyébként sok nõ van aki nem tud elélvezni, ennek lehetnek lelki vagy fizikai okai. Gáznak nem gáz, és lehet rajta változtatni.

Hány évesek vagytok? Ez csak erre az adott partnerre vonatkoztatva igaz vagy általában? Magadat sem tudod kielégíteni, vagy csak más nem? Nem lehet hogy nagyon rágörcsölsz a dologra, hogy nem akarod igazán, hogy elõtte nem izgat fel eléggé, vagy egyszerûen csak durván csinálja? Egyébként sok nõ van aki nem tud elélvezni, ennek lehetnek lelki vagy fizikai okai. Gáznak nem gáz, és lehet rajta változtatni.
Szerintem rágörcsölsz az egészre, hogy márpedig neked orgazmusod lesz. A nõk orgazmust tekintve bonyolultabbak, mint a férfiak. Ehhez idõ kell, hogy összeszokjatok, összehangolódjatok. Ezt egy férfinak meg kell értenie, hogy azért ez egy nõnél máshogy mûködik. Engedd el magad és ne agyalj semmin! :)
Nem így kell hozzáállni a dolgokhoz, hogy nem megy és kész. De megy! Csak meg kell találni, hogy hogy a legjobb meked. Neked is máshogy kell hozzáállni a dolgokhoz! Ha saját magad el tudod vinni a csúcsra, akkor nincs nagy gond, mert ha teljesen ellazulsz, amikor a párod csinálja, akkor jó lesz, de nem szabad arra gondolni, hogy "már megint minek, ha úgysincs orgazmusom". Ha meg még te sem értél el orgazmust magadnak, akkor kicsit nehezebb a helyzet, de a barátoddal együtt tudtok tenni az orgazmus érdekében.
erre való az önkielégítés...ha nem próbálod ki h neked mi a jó, akkor ne várd h majd most lesz orgazmus, mikor azt se tudod milyen az...most az tetszik neki h te nem élvezed??
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat:) Hát lehet tényleg csak rágörcsölök erre az egész dologra. Én 16 vagyok a párom pedig 23.

Ma vagyok 40+5 napos terhes, és nem jön a baba. Cx:1000, nagyon lent van a baba feje, de zárt vagyok. A lepény már 3-as fokba érett. Miért nem jön, miért várja a baba hogy beindítsák?

Legjobb válasz: nem tudom. nekem mindkét babám indítással született,nekem a dokim azt mondta ez genetika nálam kislányomat a 40+6 napon indították (3 éves) kisfiamat 41+1 napon (6 hónapos) kitartás,bent marad :)

nem tudom. nekem mindkét babám indítással született, nekem a dokim azt mondta ez genetika nálam kislányomat a 40+6 napon indították (3 éves) kisfiamat 41+1 napon (6 hónapos) kitartás, bent marad :)
Nekem sem akart megszületni egyik babám sem, indítani kellett!
utolsó vagyok, annyit még hozzáfûznék hogy pedig a kisfiam már belekakilt a magzatvízbe, de akkor sem akart megszületni!
*bent NEM marad. elsõ.

A magyar állam miért nem allokál olyan területekre ami a profilukn, lehetőségeink, adottságaink, méretünk számára megfelelő lehet? Miért várjuk a sült galambot?

Pld geothermikus energia, hibrid , elektro haszongépjárm?vek, stb

Legjobb válasz: Az állam és a befektetések nem úgy mûködnek, mint egy számítógépes játék, ahol megmondod, hogy ezen a területen ilyen típusú fejlesztésnek kell létrejönnie. Hiába mondja azt az állam, hogy Ökörítófülpös, 8654 hrsz helyen kék autókat gyártunk, és úgy is lesz.

Az állam és a befektetések nem úgy mûködnek, mint egy számítógépes játék, ahol megmondod, hogy ezen a területen ilyen típusú fejlesztésnek kell létrejönnie. Hiába mondja azt az állam, hogy Ökörítófülpös, 8654 hrsz helyen kék autókat gyártunk, és úgy is lesz.
A kérdező hozzászólása: Íz állami allokáció csak nálunk lenne újdonság, nyugatabbra teljesen bevált módszer ha valami felé akar nyitni gazdaságilag. Ezt nem kell kitalálni, csak alkalmazni. Nyilván hogy 100% ban nem jöhet be, de 505 ba igen, és az már nem semmi.
A kérdező hozzászólása: Már nagy is 3700g a becsült súly. Egyébként rendben van vele minden.
Szia! Ne aggódj. Én is így jártam, ahogy Te. Elöregedett a méhlepényem, és be kellett indítani a szülést. Én sem tágultam egyáltalán, nálam is burkot repesztettek és oxitocin infúziót is kaptam. Mindezek ellenére gyönyörû, egészséges kisfiam van. Aggodalomra nincs okod.
teljesen zart vagy???? meg egy ujnyira se vagy nyitva???? mert mikor en bementem szulni egy ujnyira voltam nyitva, de, mikor megtagitott azt hittem elajulok ugy fajt, es kozbe repesztette meg a burkot, de en azt nem ereztem annyira fajt a tagitas, es utanna felultettek es akkor bugyant belolem ki a magzatviz, en nekem fogalmam se volt rola hogy burokrepesztes is volt, es azt hittem bepisiltem, fajdalmamba:) aztan probaltam volna visztartani, de felallitottak es akkor mondta a orvos magzatviz onnantol kezdve 4-5 perces fajasaim voltak! ez volt delutan haromnegyed 5 kor es reggel fel 6 kor lett meg a kincsem
A kérdező hozzászólása: Kislányom lesz!!
Én sem voltam nyitva mikor burkot repesztettek, Felfekszel a vizsgálóra, szétteszed a lábad, aztán felhelyezi a kacsát(amivel vizsgálni szoktak)és akkor egy kellemetlen érzész fogysz érezni, pár másodperc.Általában aztán vkinél el is folyik a magzatvíz, vkinél csak szivárog, de nálam még az sem volt.Utána kis idõ múlva jelentkeztek az elsõ mensi szerû görcsök......
Szia. Ne idegeskedj, mert az még rosszabb. Tudja a õ azt mikor kell kibújnia. A fiúk szoktak lusták lenni. Ha eljön az idõ úgy is jelez. Ne félj a beinditástól, azzal csak a babának és neked akarnak jót! Könnyû szülést, és jó babázást kívánok.
A kérdező hozzászólása: Csak hétfõn akarnának indítani, de biztonság kedvéért kell már holnap befeküdni.
A kérdező hozzászólása: De hogy repesztenek burkot, ha teljesen zárt vagyok?
nalam is beinditottak a szulest es pont nekem is egy penteki napra esett, ugy mentem be a korhazba hogy naa hetvegen mar meglesz a babam es, innen mar csak osztodva jovunk ki :) ) muszaj volt valamivel vigasztalnom magam, mert en is nagyon feltem, (foleg hogy azt se tudtam mi var ram) elso baba volt! ne aggodjal es ne idegeskedjel mert azzal nem csinalsz jot! sok sikert!
Ne félj a megindítástól sem.Burkot repesztenek, aztán jönni fognak a fájások maguktól.Ha nem kapsz egy kis infúziót.A többi meg megy magától.Minden jót és ne aggódj!
hat a babad egyszeruen jol erzi magat bent:) ha holnap be kell fekudnod es nem jon addig sem a babad, akkor nagy a valoszinusege hogy meginditsak a szulest! ne aggodj a baba igyis ugyis kijon! fel a fejjel es konnyu szulest kivanok!!
nyugi, a babák tudják, mikor kell jönniük, a természet jól megszervezett mindent.jönni fog, csak ne idegeskedj!
A kérdező hozzászólása: Nem kellett befeküdnöm aznap megszületett a kislányom, megkímélve a beindítástól és a terhes patológiától. Csodálatos élmény volt a szülés, égész éjjel vajúdtam, másnap 10.16 ra lett meg 3440g-mal 54 cm-el. Gyönyörû szép volt a szülés!A vajúdás utolsó órájára kaptam EDA-t(csodaszer), ami alatt pihenhettem így a kitolás teljes erõbedobással volt!

A szegények Többsége miért várja a sültgalambot?

Én itt élek Közöttük, a többségének annyira telik hogy szidják a rendszert, mert nem ad munkát. Aki közmunkás az szidja a rendszert mert nemkap rendes munkát. Lehet itt toleránsnak lenni, de a közmunkások nagy részének eredmény egy összeadás, meg eredmény ha olvasni tud. Ezek mégis mire kapnának komoly fizetést? A szegények nagy része meg semmi olyat nem tesz ami kisegitene a helyzetébõl.

Legjobb válasz: Szerintem te nem MO-n élsz. Vagy csak teljesen h_lye vagy.

Szerintem te nem MO-n élsz. Vagy csak teljesen h_lye vagy.
Kérdezõ válaszolj erre kérlek: Emelt szintû OKJ-s szakmám van. Olyan helyen élek, ahol 50km-en belül nincs munkahely számomra, közelebb meg alja munka van, ahova "túlképzett" vagyok, vagy "tapasztalatlan". Albérletbe nem tudok menni, mert ebben az országban nem adnak annyi fizetést egy átlagos melósnak, hogy kitudjon fizetni 40ezres bérleti díjat meg még mellé rezsi kaja, és egyéb költségek. Tanuljak? Mennék én egyetemre, de nincs mibõl fizetni a koleszt (ha felvesznek egyáltalán oda), mert akkor mehetek megint albérletes szituba, na meg az egyetem nem költségmentes. Mérnökire mennék, tehát vagy tanulok, vagy dolgozok (4 ismerõsöm megpróbálta mindkettõt, 3 órákat aludtak, pár hónapig bírták, aztán annyi). Mond kedves, milyen más lehetõségem van még?
Én diplomával és 2 nyelv vizsgával voltam 7 hónapig munkanélküli miután az a "cég" ahova már az egyetem alatt is jártam úgy döntött, hogy támogatott emberkét vesz fel helyettem... Külföldre nem akartam menni a menyasszonyomnak nyugdíjas állása van, hiba lenne itt hagyni. 7 hónap után az egyik volt egyetemi haverom szervezett be a mostani céghez, ahol versenyképes fizit is adnak. Nem könnyû állást szerezni manapság senkinek. Majd ha az itt okoskodókat is kirúgják, leépítik akkor megtudja, hogy amit most gondol az mennyire nem állja meg a helyét a munkaerõ piacon.
Azt azért be kell látni, hogy ha kell akkor az embernek akár 100 km-t is költözni kell. Én belátom, hogy a végzettségemmel a saját városomba nem fogok, sõt a közelébe se munkát találni. EZért elköltözöm majd oda ahol igen. Ezzel könnyen el lehet helyezkedni, de persze nagy városban és ott se mindenhol. De ez az egyik legjobban keresõ és legkeresettebb munka. Van ismerõsöm is aki még ezen belül is jól keres. (persze nemkezdõ) Most akkora bónuszt kapott fizetése mellé ami sokaknak egy éves fizetése.
A kérdező hozzászólása: Kedves 9-es válaszoló! A kérdésedre a személyes példámat hozom fel egyik lehetséges megoldásként - feltételezve hogy piacképes a szakmád. Én fél évet voltam közmunkás, mert nem találtam munkahelyet. Ez idõ alatt gyakorlatilag az alapvetõ dolgokon, mint étel, tisztálkodás és retsi rám esõ része, semmire nem költöttem. Még a reggeli felvágottamat is kiszámoltattam szeletre a boltban. Így félretettem annyi pénzt hogy el tudjak járni magántanárhoz nyelvet tanulni. Megszereztem a vizsgát és ezt meg az egyik szakmámat használva találtam munkát.Ha kevés lett volna, tanulok még egy nyelvet. Olyan nincs, hogy túlképzett vagy közmunkára. Ha bemész személyesen és úgy kérdezed meg a polgármestert, hogy legyen szíves ásót adni a kezedbe örülni fog, hogy értelmes ember is lesz Köztük. A másik módszer pedig az, hogy piacképes diplomát szerzel és diákhitelbõl állod a kollégiumot. Egy mérnök röhögve fizeti vissza a diákhitelét még 10% kamatnál is. Vagy levelezõn - van államilag támogatott levelezõ - elkezded az egyetemet, mellette meg közmunka meg azért néha minden piacképes szakmában becsúszik egy kis baráti projektmunka. Durva kontraszt, de nekünk szegényeknek vagy ez van, vagy az hogy elisszuk a penzt meg elszívjuk..
Persze, diákhitel...mérnök röhögve visszafizeti... albérlet mellett biztos... te tuti nem itt élsz. Nem egy mérnök ismerõsöm van....kap 200 nettót...100 ugrik albérlet meg kaja, maradék meg mehetne törlesztõre. Félrerakni õ se tud akkor, vagy élni... Kérdezõ én nem értelek téged. Ez nem nyugat. Nyugaton nem véletlen nem sírnak a szegények...ott találnak munkát és a gazdasági környezet is olyan, hogy normálisan megtud élni egy szakmunkás is. Aki viszont ebben az országban nem diplomás, az éhen hal, meg "várja a sült galambot". Itt az igazi probléma. Hogy oda jutott egy ország, hogy már csak diplomás TUD MEGÉLNI...nem élni...MEGÉLNI. Nem mindegy.
"Itt az igazi probléma. Hogy oda jutott egy ország, hogy már csak diplomás TUD MEGÉLNI...nem élni...MEGÉLNI. Nem mindegy." De azt is figyelembe kell venni, hogy egyre több állásnál elvárás a diploma. 2020-ra az Európai állások több mint 30%-ához kell diploma. Pár éve volt egy cikk, hogy az Egyesül Államokban a munkák 57%-hoz diplomát kértek. És az oka, hogy a munkák átalakultak gyáriból szolgáltató és szellemi rétegûvé. A gyárit felváltják gépekkel, helyette több a szellemi munkát igénylõ. Ebben az szívja meg aki nem szeret tanulni.
A mai kor egyik legnagyobb hazugsága a "szerezz diplomát-szerezz jó állást" dogma. Számos anyagilag sikeres ember még az érettségit sem szerezte meg, vagy félbehagyta az egyetemi tanulmányait és most diplomásokat dolgoztat. Sokan meg nem értik, hogy van egy papírjuk, amirõl éveken át azt hazudták nekik, hogy ér valamit, most meg semmire nem mennek vele az életben. A világot csak az érdekli, hogy konkrétan mit tudsz és neki ebbõl milyen haszna származhat, nem pedig az, hogy azt a tudást honnan szerezted meg és éppen milyen papírt lobogtatsz magad elõtt nagy büszkén.
"Számos anyagilag sikeres ember még az érettségit sem szerezte meg, vagy félbehagyta az egyetemi tanulmányait és most diplomásokat dolgoztat." Mindig feljön ilyenkor Jobs vagy Gates. Hogy en fejezték be az egyetemet... Igen, de nem ez a nagy átlag és átlagot kell nézni. Nem egy tanulmány és statisztika van, hogy jobban élnek a diplomások. Mindig van kivétel, de az átlagot kell nézni. Ugyanakkor az elõbbi két ember is elismeri, hogy fontos volt az egyetem számukra és sokat tanultak ott, annak ellenére hogy elõször nem fejezték be. Tehát nem szükségtelen.
Nem feltétlenül csak rájuk gondoltam, vannak kevésbé ismert vállalkozók is, akik a tudásukat önképzésen keresztül és az életben szerezték, nem a padban ülve, elavult tankönyveket magolva. Ismerõsi körben is ezt látom, egy infós haverom mondta nemrég, hogy az egyetemen tanultak kb. 5%-át használja az angliai munkahelyén, a többi akkor ragadt rá, amikor a szakmájával foglalkozott a szabadidejében. Én szerencsésnek érzem magam, hogy a végzettségemmel (társadalomtudományi MA képzés) egyáltalán kaptam munkát, de kb. érettségivel el tudnám látni az ottani feladatokat.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); "Ismerõsi körben is ezt látom, egy infós haverom mondta nemrég, hogy az egyetemen tanultak kb. 5%-át használja az angliai munkahelyén, a többi akkor ragadt rá, amikor a szakmájával foglalkozott a szabadidejében. Én szerencsésnek érzem magam, hogy a végzettségemmel (társadalomtudományi MA képzés) egyáltalán kaptam munkát, de kb. érettségivel el tudnám látni az ottani feladatokat." Azért a diploma se mindegy milyen. Már bocs de a társadalomtud. nem egy olyan hú de keresett szakma. Ha megnézed az adatokat, mely akár a felvin akár máshol van ez egybõl lejön. Most az ember választhat olyan szakmát ami érdekli de lehet éhez hal. És igen az infó az más. Itthon az egyik legkeresettebb és a kezdõ bér is nettó 200. Én is ezt tanulom és látom, hogy sok dolognak nincs értelme, de elvárás. Hogy miért? Mert akkor egy hirdetésre boldog-boldogtalan jelentkezne aki már meg tud csinálni egy egyszerû számológépet c#-ban. Most kb elmondtam a lényegét annak amit egy ismerõsöm mondott mikor felvételiztetett. Õ maga is nettél fél millió körül keres, de ehhez kellet egy 8 év tapasztalat. Tehát nem kell hozzá, de elvárás. Mindenhol van olyan aminek nincs értelme.
Pont ez az, hogy mindenki automatikusan abban gondolkodik, hogy másoknak fog dolgozni. Miközben a legsikeresebb emberek szinte mind önfoglalkoztatók, sokuknak nem volt a kezdetekkor segítsége sem, mégis befutottak. Tudom, hogy a végzettségem nem túl piacképes, de 18 évesen ezt valahogy senki sem közölte velem. Mindenki azt hajtogatta, hogy szerezz diplomát és majd tök jó lesz neked, mert diplomásként tiéd lesz a világ.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); "Pont ez az, hogy mindenki automatikusan abban gondolkodik, hogy másoknak fog dolgozni. Miközben a legsikeresebb emberek szinte mind önfoglalkoztatók, sokuknak nem volt a kezdetekkor segítsége sem, mégis befutottak." Ha mindenki vállalkozó lesz akkor ki fog dolgozni? Most lehet mondani, hogy csinálj vállalkozást, de akkor ki fog neked dolgozni ha mindenki vállalkozó? "Tudom, hogy a végzettségem nem túl piacképes, de 18 évesen ezt valahogy senki sem közölte velem. Mindenki azt hajtogatta, hogy szerezz diplomát és majd tök jó lesz neked, mert diplomásként tiéd lesz a világ." Igen nekem is mondták, de én olyat választottam ami piacképes. Hogy hogyan? Utánanéztem. Nem azért de pl minek megy valaki szabad bölcsésznek is? Ok jól hangzik, de mi értelme? Ha azt mondják menjek szerezzek szakmát, akkor elmegyek kutyakozmetikusnak és boldogság lesz? Nem, mert a kutyának se kell.
Sajnos humános beállítottsággal általában két halmazba sorolhatók a képzések, "engem érdeklõ szak" és "piacképes szak" (ez a kisebbik) és a kettõ nem nagyon metszi egymást. Annak idején utánanéztem a dolgoknak, bár közel sem volt annyi elérhetõ infó a diploma utáni lehetõségekrõl, mint most. Érdekes amúgy azt látni, hogy pl. a tengerentúlon az internet segítségével tizenévesek dollármilliomosok lesznek egy-egy jó ötlettel, itthon meg egy diplomás sokévnyi tanulás után örül, ha egyáltalán munkát kap.
A humánon is van jó szakma. Pl fordítók akik egy 3 nyelvet tudnak. Pl barátnõm szakján kb ha 20-an vannak az jó. Tehát BTK-n se a tömeg szak.
Vállalkozást inkább hagyjuk, mert a mostani politika teljesen szembe megy vele. Nem részletezem, de semmi köze sincs a szabad piachoz meg a kapitalizmushoz.
Teljes mértékben egyetértek a kérdezõvel. Pontosan ez a szegények hozzáállása (tisztelet a kivételnek). Mindenrõl más tehet, õk semmirõl.
Leérettségizni csak a bolond ember szokott.
Mert finom.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); így lettek kapatva. Van olyan amikor mert már , nem kap segíjt a "szegényember" közmunkára kell jelentkeznie.Ott eléraknak egy kérdõívet, hogy töltse ki. NEM KÉPES RÁ! Aztán hazamegy és ajvékol, hogy ez a rosszinddulatú önkormáynzat, polgármeser kormány de személyesen leginkább Orbán viktor, nem biztosít neki munkát és megélhetést. Az ilyenek szidják a rendszert. Aztán elmegy vagy elküldi a gyereket tyúkot lopni, tisztességben megvénült öregket vascsõvel agyonverni két befõttért és 5000 forintért. Az ilyneket miért lógatják fel? Aki nem képes kitölteni egy kérdõívet miért nem költözik olyan helyre a világban ahol nem macerálják írástudással és együttélési szabályokkal? Milyen alapon várja el mástól, kormánytól, önkormányzattól bárkitõl , hogy eltartsa? Sokat számít, hogy hova születik az ember, milyen élelfelfogást és mintákat lát maga elõtt míg felcseperedik.Az se mindegy , hogy a szülei mivel töltötték el életüket és mit bírtak biztosítani neki vagy mit hagytak rá.De ezek a szempontok csak 10%-ban magyarázatok az alulteljesítésre.Mert akiben van egy csöpp hajlam a jóra a normalitásra, ha nem génhibás agyhúgyköves degenerált képes arra, hogy közepes szinten megtanuljon egy szakmát és képes arra, hogy számítani lehessen rá a tudásra és a szorgalmára és így szerényen de tisztességesen megéljen belõle. De nem , ezeknek az kevés , ezek mind dúsgazadag irigyelt rongyrázók akarnak lenni.Alig várják, hogy utálják és leköpjék õket anyagi javaikért.
lehet ezzel nem értelek egyet, de sok szegény TEHET arról, ahol van. nem tanult, most sem akar tanulni, nem akar tenni azért, hogy kiemelkedjen, csak hõbörögnek. nem mindenkire igaz ez, de sokakra. nyelvet még mindig elég nagy része a népességnek nem beszél, pedig még magántanár se kell hozzá feltétlenül.
Én most lettem lepontozva, mert megírtam, hogy gyes mellett miért nem megy vissza dolgozni vagy miért nem tanul valamit amivel jobban élhet utána, miközben száraz kenyére nem telik nekik.
Meg is érdemled.
Azért várja a sültgalambot mert nincs elõtte más példa. Nem tudja hogyan kell. Egy olyan családban, ahol senki sem tanult (valami értelmesen) vagy vállalkozott (valami jövedelmezõt), ott a gyerek sem látja, hogy hogy kell. Egyszerûen még azt sem tudják, hogy tanulhatnak (hogy joguk és lehetõségük van rá, és hogy azzal elérhetnek valamit). Ilyen háttér mellett, ha nem kap valami külsõ támogatást (biztatást egy tanártól, aki esetleg megmutatja az utat (pl "ha jól tanulsz matekból és felvesznek egyetemre és mérnök leszel akkor jól kereshetsz és lehet saját lakásod") akkor nagyon nehéz dolga van. Legalább egy belsõ indíttatásra szüksége lenne (ami szintén indulhatna egy külsõ hatásból, pl nincs pénze csajozni ezért rájön, hogy tanulni kéne hogy jobb legyen) a kiemelkedéshez, de ez is ritkán jön külsõ minta nélkül.
A kérdező hozzászólása: Akkor ezek az emberek lényegében menthetetlenek ha tizenéves korig nem látják a jó példát?
Teljesen igazad van, meg igaza van annak a válaszolónak is, aki a kismamának javasolta a munkát. Ahogy teherbe esik valaki szinte azonnal vagy kiíratja magát táppénzre vagy örül, hisz amúgy sem dolgozott egy napot sem soha és itt kérdezgeti, hogy mi fog neki járni és szidja a rendszert. Ugyanez az úgymond szegényeknél, tényleg várják a sült galambot, nem jó nekik semmi, ha van munka megalázó, mert sokat kell dolgozni, vagy mert dirigálnak neki, vagy mert bunkók a kollégák. Igen, az is benne van a viselkedésükben, hogy nem láttak más példát, a szüleik is így élnek, a segélybõl megveszik a piát meg a cigit, kapnak támogatást az iskolai óvodai étkezésre, meg mindenre, de utálják, akinek több van.
Nem kellene a szegényeket lenézned. Nem kellene sültgalambozni, mert ezzel csak magadat járatod le. Néha bele kellene élned magadat egy-egy olyan család helyzetébe, akik olyan helyre születtek, ahol nincsen munkahely, ahol nincsen emberséges oktatás, és eleve szegény volt mindenki a családban. Például Szabolcsba képzeld el magadat. Persze jó lenne, ha a rozzant béemvéd kulcsát is eldobnád gondolatban. Aztán esetleg tényleg visszavennél ebbõl a beképzelt nagyképû lenézõs dumádból.
9-es vagyok: Szabolcsban élek, látom mi megy itt. Te is visszavehetsz! Az oktatás különben emberséges, miért lenne más a szegény oktatása? Suzukim van!
Mert a szocializmusban így volt és még nem volt annyira régen, hogy saját tapasztalatból vagy szülõk meséi alapján hallani lehetett, hogy kiestél az általános iskolából minden végzettség nélkül és a segged alá toltak egy munkahelyet, ahol elvegetálhattál nyugdíjig. Nem értik meg, hogy a kapitalizmusban dolgozni kell. Sokat. Dolgozni kell érte, hogy piacképes végzettséged legyen (nem feltétlenül diploma), dolgozni kell, hogy jó állásod legyen és a munkahelyeden is dolgozni kell, hogy megfizessenek. Legalábbis, ha nem az állami szektorban helyezkedsz el. Az még mindig a szocialista felfogás alapján mûködik.
Azok osztják itt az észt, akiknek fogalmuk sincs, mi van ebben az országban. Hiába tanult valaki, ha nincs munkahely. Fõleg, ha már elmúlt 40 éves. Az is mese csak, hogy akinek nem jómódúak a szülei, az járhat egyetemre. Csak papíron ingyenes az oktatás. De tanulás mellett csak a gagyi egyetemeken lehet dolgozni, ha van egyáltalán diákmunka. Az erõsebb egyetemen vagy tanul, vagy dolgozik. De a kettõ együtt nem megy.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); jó dolog másokat okolni a saját tehetetlenségeinkért (TISZTELET A KIVÉTELNEK)! Olvasgatva a válaszokat érdekesnek tartom, hogy ha valaki azt tanácsolja, hogy menj el melózni, tanulj nyelveket (nem halat ad hanem megtanít halászni), akkor lepontozzák! Ebbõl nekem az jön le, hogy a legtöbben még mindig úgy gondolják, hogy az ingyenélés az egy elfogadott dolog! Mielõtt rámkiabáljátok, hogy egy milliomos [email protected] vagyok, közlöm, hogy ha már mindenképpen így kell kategorizálni, akkor sokkal inkább vagyok szegény, mint gazdag! De nem azon töröm az agyamat, hogy melyik hivatalba menjek segélyért! Elhiszem, hogy vannak olyan helyek az országban (vagy akár azon kívül) ahol kevesebb a munkalehetõség! Érdekes én ugyan pest megyei vagyok, de az eddigi munkahelyeimen általában többségben voltak a vidékiek, vagy akár külföldiek. Meg tudták tenni, hogy ott hagyták a "kényelmes" életet és felköltöztek pestre albérletbe, mert itt találtak munkát! De lehet ülni a babérjainkon és sírni, hogy ez a szemét kormány (vagy a másik... tökmindegy) nem ad meg semmit!
# 13/14 Tipikus kifogáskeresés. Én szociális, bursha és ösztöndíjból, tanulok, plusz nyáron diákmunka és nem hogy a szüleim gazdagok, hanem még én küldök belõle nekik. Persze akik egyetemet még belûrõl nem látta az mondhat ilyent, csak jobb lenne ha csendben maradna.
A kérdező hozzászólása: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); " Nem kellene a szegényeket lenézned. Nem kellene sültgalambozni, mert ezzel csak magadat járatod le. Néha bele kellene élned magadat egy-egy olyan család helyzetébe, akik olyan helyre születtek, ahol nincsen munkahely, ahol nincsen emberséges oktatás, és eleve szegény volt mindenki a családban..." Olyan helyen élek. A szüleimet 18 évesen kitették otthonról egy táskával, mert akkor az volt a szokás. Õk is keményen dolgoznak, édesapám két diplomát is összehozott a nagy semmibõl ahonnan indult, én is dolgozom mióta leérettségiztem - azóta van két szakmám és készülök egyetemre - munka mellett. Egy világvégi faluban élek, nincs munkahely csak ha utazol, nincs oktatás csak ha utazol. Viszont körülöttem azok, akik szegények...nos, a fele dicsér hogy milyen kitartásom van õk ezt NEM CSINÁLNÁK. A másik fele meg utál, mert megmondom hogy dolgozni/tanulni kellene, akár otthon, maguktól, könyvtárból kivett könyvekbõl és elõbb-utóbb elõre jutnának. És egyszerûen nem értem meg, hogy még az olyanok a szemetek akiknek van pénzük, haladnak elõre az életben és jól érzik magukat ebben az országban is. Közben pedig a legtöbb szegény embernek csak kifogása van arra, hogy megmozduljon és tegyen valamit a jövõjéért. Szóval nem lenézem õket - látom te is pont ugyanúgy gondolkodsz - hanem elmondom hogy mi a helyes út amivel kimászhatnak a sz*rból...és ezt lenézésnek veszik. Tényleg nem értem, hogy az ilyen emberekbe minek több ezermilliárdot ölni a közösbõl.
A kérdező hozzászólása: Elõször a "diákhitel és albérlet után épp csak annyi marad mérnök fizetésbõl, hogy megéljen belõle az ember" pontra reagálnék annyit, hogy még az is jobb, mintha az ember meg sem él. Tény, hogy nem kötelezõ a diploma a jó élethez, de egy piacképes diploma rengeteget számít. Másrészt, az egyetemen olyan dolgot kapsz amit egy szegény környéken, szegény közösségben élõ soha nem fog megkapni és emiatt nem lesz SOHA vállalkozása: Kapcsolatokat. Ez az egyetem lényege. Olyan embereket ismerhetsz meg, akiknek telik arra, amit te tudsz adni.

Mit higgyek? Mit tennétek a helyzetemben? Miért vár a szakítással?

Van egy lány szeretem, januárban eléggé közel kerültünk egymáshoz és azt hittem hogy lesz is bel?le valami, aztán végül összejött mással, de most visszajött hozzám (nem tudom hogy miért) és azt mondja nekem hogy ez most más mert hülye volt meg hogy vak volt csak adjak neki egy kis id?t, azt mondja hogy azért kell id? hogy szakítson vele, de miért kell ahhoz id??Tudni kell hogy azzal van eggyütt akivel januárban összejött, és nem tudom hogy most mit tegyek?

Legjobb válasz: felejtsd el ezt a csajt, míg nem késõ

felejtsd el ezt a csajt, míg nem késõ
Lehet, hogy tapasztalatlan és maga sem tudja még, hogy milyen pasi illik a legjobban hozzá. Viszont szerintem te pedig ismerkedj másokkal is. Ez rád nézve még akár veszélyt is jelenthet, ha mondjuk a pasija rosszul viseli a szakítást majd és esetleg a dühét rajtad is kitölti.
2-4 igaza van ne mert megint meg fogja veled csin h el hagy es utanna megint te iszod meg a levet tapasztalat ... 23 f
te vagy a szamár a kapcsolatotokban! ha nincs ló jó a szamár is...neki nem jött össze a lóval most visszament a szamárhoz... hagyd ott a [email protected]!
Ha ennyit drámázik, akkor nem való neked.
Talon vagy...

Miért várunk a Fidesztől elszámoltatást?

A Fidesznek is voltak mocskos ügyei, lássuk be! De milyen mocskos ügyei vannak most, te szentséges ég, hogy ránk ne szakadj! Azok a képvisel?k, akik megszavaznak egy olyan törvényt, amit az Alkotmánybíróság egyszer már visszadobott, nyíltan szembemennek az Alkotmánnyal. Beszélhetnénk arról, hogy az Alkotmánybíróság se tévedhetetlen, de ebben az ügyben még egy tízéves se tévedhet nagyot. A visszamen?leges hatályú törvénykezés szentségtörés a jogalkotásban. A nyugati demokráciákban példátlan, a római-joggal összeegyeztethetetlen.

Legjobb válasz: Inkább támogassák abból a pénzbõl a kórházakat.

Inkább támogassák abból a pénzbõl a kórházakat.
Amikor azonnali és teljes elszámoltatást ígértek, (mily népszerû is volt) eleget háborogtam, hogy elõször a tüzet kell eloltani, utána keresni a felelõsöket. Lehet, hogy olvassák a GYK.-t.DD) Ám valamit félreérthettek, mert azóta se elszámoltatás, se tûzoltás.
Nem várunk. A fideszt kell elszámoltatni.
Nem várom, egy percig sem hittem el, hogy lesz elszámoltatás. Mások azért várják, mert elhitték (Õket sem lehet hibáztatni).
én is komolyan kérdezem: az elszámoltatásnak mi köze van az AB-hez? amúgy ha meg egyik pillanatról a másikra csuknák le a mutyistákat, akkor az lenne összeegyeztethetetlen a római joggal nem? :D komolyan nem értem itt az embereket.
Mert az ország egy baromi nagy birka csorda

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!