Találatok a következő kifejezésre: Miért változik nap (8 db)

A nap miért változik meg? (bővebben lent)

A nap amikor "felkel és elalszik" miért lesz narancssárga és kevésbé fényes?

Legjobb válasz: Levegõ fénytörése, a nap nem változik ilyen gyorsan :) csak te itt sötét vörösnek látod, New Yorkban meg ugyanebben az idõben élénk sárga

Levegõ fénytörése, a nap nem változik ilyen gyorsan :) csak te itt sötét vörösnek látod, New Yorkban meg ugyanebben az idõben élénk sárga
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a választ :) )
A kérdező hozzászólása: köszi:) )

Miért változik a karom mérete nap közbe?

Az egyik percben 38,5 es a másik percben 39 es utána megint 38,5 es . Miért van ez?

Legjobb válasz: Hogy Te mennyire ráérsz......

Hogy Te mennyire ráérsz......
Ezek a sértõdõs kérdezõk! :-) Még le kell rendesen vezetni, mi is történt. :-)
Te tényleg gyakran méregetheted a karod, ha ilyen pontosan tudod a változást. De amúgy szerintem ez nem probléma. Lehet, hogy hülyeséget mondok, de szerintem a bicepszed változása a tárgyak hideg - melegben való összehúzódásához hasonlítható, csak itt a kiváltó tényezõ nem (elsõsorban) a hideg - meleg, hanem az, hogy éppen mennyire van elernyedve az izmod.
Nem tudom mi nem tetszik neked, Andi poénkodott egyet, én reagáltam rá, de utána választ is kaptál...
A kérdező hozzászólása: Jo bocsáss meg andi ne haragudj:)
Mivan, nincs humorod? :-) Elhiszem, hogy oda vagy Montezért, de kaptál szerintem normális választ, van itt versenyzõ is, aki frankót írt neked. Micsoda picsogó gyerekek vannak itt mostanában! Ja, meg a b.u.zik. :-)
A kérdező hozzászólása: Hogy Te mennyire ráérsz...... Ez nem tetszett nekem ! Az ilyenek minek irnak?
A kérdező hozzászólása: Akinek nem inge ne vegye magára!
A kérdező hozzászólása: Mért mit mérnék a tökömet? Ezen az oldalon már egy normális választ nem lehet kapni. Kivéve ha montez itt van!
Mondd csak, mi a probléma Nem kaptál normális választ? Olvasd már el mit írtunk!
3 normális választ is kaptál. Micsoda egy hisztis p.csa vagy hím létedre...
A kérdező hozzászólása: Mért mit mérné a tökömet? Ezen az oldalon már egy normális választ nem lehet kapni. Kivéve ha montez itt van!
glikogén, víz és az épp aktuális fizikai mozgástól függ, h egy adott pillanatban mekkora lesz a karod.
Persze, csak viccelek. :-)Nagyon lényeges az a kartérfogat, tudom én azt!
Valószínû a karja, más testrésznél kemény lenne a 39 centi :D Egyébként a glikogén mennyisége az izomban okozza, plusz ha bedurran is nagyobb.
Biztos, hogy a karodat méregeted? :-)
Azért nem hinném, hogy percrõl percre változik :) Akkor te nagyon lüktethetsz!
Mert nem egy kõsziklából kifaragott szobor vagy, hanem egy biokémiai egyensúlyok által meghatározott élõlény, és mint ilyenben különbözõ fizikai, kémiai reakciók zajlanak folyamatosan. Fizikai erõkifejtésre több vér áramlik az izmokba ezáltal nagyobbnak látszanak. Ha dehidratálódsz, elhasználod a glikogént, vége a "bedurranásnak" akkor kisebbnek látszol.
A kérdező hozzászólása: Bocsánatot kérek és minthogy aszt irná semmi baj ehelyet még mindig cses..tet:)

Miért változnak minden nap a repülőjegy árak?

Legjobb válasz: Olyan, mint az árfolyam.

Olyan, mint az árfolyam.
Azért, hogy ne lehessen kiszámítani mikor, mennyi lesz.
Mert ez egy folyamatosan , dinamikusan változó piac. A légitársaságoknak természetesen az az érdekük, hogy a gép tele legyen, így igyekeznek leszorítani az árakat, de persze az is érdekük, hogy minél többet keressenek, így arra mennek rá, hogy a gépe tele legyen, de lehetõleg a legtöbbet keressék az üzleten. Így ehhez folyamatosan játszaniuk kell az árakkal, ráadásul figyelni kell a konkurenciát is.

Miért változik egy nap alatt a babócám (11 hetes) székletének a színe? Reggel sárga volt este pedig zöldes. Szopizik és tápszert is kap, semmin nem változtattunk.

Legjobb válasz: Szia! Nálunk is elõfordult ilyen..... Lehet, hogy többet eszik és amikor nehezebben emészti meg, akkor inkább zöldes.... Iagzából a védõnõnk se foglalkozott ezzel.... Mi már 7 hónaposak vagyunk, most már nagyjából beállt a színe:) Dia

Szia! Nálunk is elõfordult ilyen..... Lehet, hogy többet eszik és amikor nehezebben emészti meg, akkor inkább zöldes.... Iagzából a védõnõnk se foglalkozott ezzel.... Mi már 7 hónaposak vagyunk, most már nagyjából beállt a színe:) Dia
ez nem baj. a zöldes kaki vagy azt jelenti h éhezik a baba (ami nem valoszinû nálatok) vagy h emésztetlen a "kaja" mert többet eszik mint amennyit "szépen" meg tud emészteni-ilyen akkor is elõfordul ha tuleszi magát
szia milyen tápszert kaptatok? beba start aktivra rávan irva hogy a tápszerek állt.megváltoztatják a szinét és állagát.ezért zöld ne aggodj semmi baja a kicsikédnek.emlitsd meg a védõnéninek vagy a dr-nõnek õk is ezt fogják mondani.de azért emlitsd meg.
Az én 2 hós lányom Beba HA Start Aktívot kap és mindig zöld a kakija. Doktornõ azt mondta, normális.

Minden nap mikor felkelek, akkor eldontom magamban, hogy jol jez ki es ma vegre fogok tetszeni egy vagy tobb lanynak. Teszek is erte, de miert nem valtozik semmi, akkor is ugyanugy elutasit minden lany, mint elozo nap?

Pedig jol feloltozok, jo illatu parfum, megfelelo teszltalkat stb, de azvarcomat nem tudom eltakarni, igy megint ugyanaz lesz mint tegnap vagy mint egy hete, hogy aznap is minden lany elutasit.

Legjobb válasz: Jav. Eldontom magamban, hogy jol nezek ki.

A kérdező hozzászólása: Jav. Eldontom magamban, hogy jol nezek ki.
A kérdező hozzászólása: Jav. Megfelelo testalkatom van.
Ha beszélni is így tudsz mint írni, akkor a jó illatú parfüm se lesz elég... Milyen parfüm az a "jó illatú"? :D
feromon ilatú, nekem bevált.
Régen én is próbálkoztam ezzel a "droggal", hogy eldöntöttem, hogy jól nézek ki, csak hát a valóságban kiderült, hogy mégsem, jöttek az elutasítások, esetenként a gúnyos mosolyok. Azért neveezem drognak, mert olyan ez, mint amikor valaki belövi magát, és azt képzeli, hogy megállítja a vonatot, de a valósábg az, hogy kiskanállal kaparják össze a sínekrõl. Úgyhogy én már csak reálisan gondolkozok, nem élek álom világban. Miért mondanám magamnak, hogy jól nézek ki, ha ez nem igaz?
Menj oda egy lányhoz, aki olvasa a "Titok" címû könyvet, majd ha elutasít, akkor kérdezd meg tõle, hogy hogyan lehetséges az, hogy a gondolatodnak nincs teremtõ ereje. Ezen úgy össze fogtok vitatkozni, hogy biztos nagy szerelem lesz belõle!

1 hete hétfőn kezdtem el szedni a lindynette 20 fog. Gátlót amikor megjött. És már 10. napja, hogy menstruálok, de változó a mennyiség... Valamikor több, valamikor sokkal kevesebb? Ez miért van? Mikor fog beállni rendesen? Csak az első hónap ilyen?

Legjobb válasz: nálam is ez volt, 18napig kb megvolt:S:S, most vagyok az elsõ szünetben, ma jött meg rendesen, de elõtte is barnáztam 3 napot.elvileg ez az elsõ néhány hónapban normális, ha 3. után is van, akkor tabiváltás.addig sajnos nincs mit tenni!ez azért van, mert a hormonok "hatnak".

nálam is ez volt, 18napig kb megvolt:S:S, most vagyok az elsõ szünetben, ma jött meg rendesen, de elõtte is barnáztam 3 napot.elvileg ez az elsõ néhány hónapban normális, ha 3. után is van, akkor tabiváltás.addig sajnos nincs mit tenni!ez azért van, mert a hormonok "hatnak".

Miért lehet az, hogy a Diákhitel Központ a régi, alacsonyabb összegű törlesztőrészletet vonja továbbra is, 2 nappal a törlesztés után pedig sms -ben elmaradásról tájékoztat (változó összegről), amikor van a számlán elég pénz az újra is?

Így minden hónapban, többet, késedelemmel tudok csak törleszteni. OTP Direkt -en keresztül utalnak, megkérdeztem ezt a bankban, de csak azt mondták, hogy a Diákhitel Központnál érdeklődjek, de a telefonos elérhetőségükön annyira bonyolult az automatikus ügyfélirányító, hogy nem jutottam el az ügyintézőig, mert mindig valami hibát mondott az automata ("rossz szerződésszám vagy nemlétező szerződés) a telefonomról meg közben lefogyott a pénz. Csak emiatt kellene velük beszélnem, de nem tudom őket elérni. Az is segítene, ha az OTP -nél hajlandóak lennének utánanézni, hogy ugyan miért a régi törlesztőt továbbítja a bank a Diákhitel Központnak (gyanítom, hogy a bank a ludas ebben) de mindig csak azt mondják, hogy a Diákhitel Központ honlapján érdeklődjek (ahol erre vonatkozólag semmi sincs). Lehetséges, hogy az OTP Direkt szolgáltatás abban nem teljes körű, hogy ha ez a szolgáltató (a Diákhitel Központ) megemeli a havi törlesztő összegét, akkor ez az OTP -hez nem jut el és külön kellene nekik szólni? Nem értem.

Napok óta nem változik a válaszaim százalékos értéke. Miért?

Az elmúlt napokban többször adtam 100%-os választ, mégsem ugrik feljebb az érték 90%-ról... Nem ez életem legnagyobb problémája, de azért érdekelne, hogyan m?ködik a rendszer... (Már csak azért is, mert amikor a teljesen jó válaszaimat ok nélkül lepontozták, érdekes módon nagyon hamar megtörtént a "leszázalékolás" :D ... Vagy csak nekem t?nt gyorsnak? :P)

Legjobb válasz: Ha már sok választ írtál, sok értékelés jött a válaszaidra, akkor már nem fog olyan látványosan megmozdulni ez az érték. Egyébként a rendszer minden éjjel összeszámolja az összes eddigi értékelés alapján, hogy ki mennyire hasznos válaszokat ír (az is számít, amit régi válaszodra osztályoztak).

Ha már sok választ írtál, sok értékelés jött a válaszaidra, akkor már nem fog olyan látványosan megmozdulni ez az érték. Egyébként a rendszer minden éjjel összeszámolja az összes eddigi értékelés alapján, hogy ki mennyire hasznos válaszokat ír (az is számít, amit régi válaszodra osztályoztak).
Mivel 90% az átlagod, ami elég magas alapból, ezért egy 0%-os válasz sokkal jobban lehúzza, mint amennyire egy 100%-os felhúzza. Ez az átlagszámítás. Meg gondolom jópár válaszod van már és egyre több lesz, ezért egyre több 100%-os, vagy az átlagodnál magasabb %-os válasz kell, hogy felfele akár 1%-ot is mozduljon.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!