Találatok a következő kifejezésre: Miért válik annyi pár (2 db)

Miért válik el annyi pár?

Nemrég házasodtam össze a férjemmel,és ah olvasom a kiírt kérdéseket,kicsit megijedek,hogy miért válnak el annyian.Mi változik meg,vagy akkor miért házasodnak az emberek?Régebben miért gondolták komolyan az emberek a holtomiglan-holtodiglant?

Legjobb válasz: Elég szomorú képet festettél le az egészrõl,de legalább adtál valami rálátást. Ismerek a faluban nem egy öreg párt,akik együtt élték le az életüket,a néni várta a bácsit a hadifogságból,a bácsi meséli,hogy az utca összes házának õ ácsolta a tetõszerkezetét,és ott élnek boldogan legalább 60 éve.Pedig õk is "kapkodtak" és hamar összeházasodtak. De jajj,hogy megijedtem mikor olyan válaszokat olvastam,hogy jobb ha fel sem veszem a férjem nevét,mert akkor majd ha elválunk megint utána kell járni.Mintha ma már mindent borítékba lehetne rakni,hogy aki házasodik el is válik... S ki tudja,talán az én lelekem túl gyerek...

A kérdező hozzászólása: Elég szomorú képet festettél le az egészrõl, de legalább adtál valami rálátást. Ismerek a faluban nem egy öreg párt, akik együtt élték le az életüket, a néni várta a bácsit a hadifogságból, a bácsi meséli, hogy az utca összes házának õ ácsolta a tetõszerkezetét, és ott élnek boldogan legalább 60 éve.Pedig õk is "kapkodtak" és hamar összeházasodtak. De jajj, hogy megijedtem mikor olyan válaszokat olvastam, hogy jobb ha fel sem veszem a férjem nevét, mert akkor majd ha elválunk megint utána kell járni.Mintha ma már mindent borítékba lehetne rakni, hogy aki házasodik el is válik... S ki tudja, talán az én lelekem túl gyerek...
Nagyjából egyetértek az elõttem szólóval. Még azt hozzátenném, hogy régebben azért sem volt annyi válás, mert az nagy szégyen volt, akkor inkább tûrtek, még ha nagyon rossz is volt a helyzet, de nem tették ki magukat az emberek a szóbeszédnek. Pl. régen, ha egy magas pozícióban lévõ férfi megcsalta a feleségét, akár az állásába is kerülhetett, vagy ha egy nõvel durván bánt a férje, csalta, ivott, akkor is inkább tûrte, merthogy egy asszonynak tûrni kell ezt, és mekkora szégyen lenne, ha nem tudná kielégíteni a férj igényeit.
Szerintem elveszett a jelentõsége. Mint ahogy a szûzességnek is... élõ példája , h pl ezen a lapon is hányan akarják felszakítani a szûzhártyájukat... Elég szomorú, de attól még ez van. Szerintem a többség ahhoz képest fiatalon megy férjhez, és nem is tartja ugyebár olyan nagy tragédiának, ha mégse jön össze, és el kell válni... Habár régebben se volt sokkal jobb a helyzet, akkor meg inkább maradtak az elromlott házasságba, és szenvedtek, akár. Mert azért mindannyian tudjuk, hogy vannak kisebb-nagyobb problémák, és hát vannak olyanok, amiket sajnos nem lehet megoldani, c sak azzal, ha az ember inkább elengedi a párját. (egy 16 éves válaszoló)
Én is hozzá fûznék ehhez valamit! Válás elõtt vagyok, egy 4.5 éves kislánnyal a karomon! Csupán annyiért, mert feleségül vettem egy olyan lányt akinek elhittem az érzéseit! 6 éve vagyunk együtt, abból 3 éve házasságban! Most a feleségem 3 hónapja megcsal, egy beosztottjával, aki nem mellesleg LÁNY!!! Tehát, hogy miért mennek bele az enberek a házasságba, majd miért válnak el? Egyszerû: aSZERELEM VAK! Soha nem gondoltam volna, hogy a feleségem, a gyermekem anyja leszbikus lesz! Az élet mindig változik, és soha nem tudod hol üt be a gebasz!
Ebben a nehéz kérdésben én az emancipált oldal vagyok.Szintén egyedülállóvá váltam pár hónapja, de azért kikérem magamnak/magunknak, hogy a nõ a mindig rossz.A tolerancia csökkenését és a nõi feladatok jócsán való megnövekedását tapasztaljuk! az emancipációt mondhatni ránkkényszeríti az élet és vissza mit is kapunk???Szívesebben venném ha lenne egy munkahelyem és más dolgom nem lenne, mint gyermekemmel és családommal foglalkozni, de mit kapok/kapunk cserébe?Próbáljuk már reálisabban megközelíteni ezta kérdést!!

Miért van az, hogy előjáték során minden OK, de mikor a behatolásra kerül sor, akkor lecsökken a párom merevedése, annyira, hogy lehetetlenné válik az együttlét? Okozhatja ezt fáradtság? Mert stresszes mostanában.

Nem túl s?r?n fordul el?, de ilyenkor úgy érzem, mintha arcul csapnának. Tudom, nem szabadna semmit mondanom, de nem bírom ki, hogy ne jegyezzem meg kés?bb, hogy "nem kíván már?" vagy ilyesmi. 38/N

Legjobb válasz: Fáradtságtól, stressztõl, igen, lehet. Sajnos velem is van úgy, idõnként annyira széthajtom megem, hogy ott van a feleségem, érzem, hogy szeretném ha menne, de nem megy. Pedig nem vagyok annyira idõs, csak idõnként minden rám borul. Ha azt érzed, nem kíván, és ilyenekkel gyötröd magad, akkor te magad ásod magatok közé a szakadékot.

Fáradtságtól, stressztõl, igen, lehet. Sajnos velem is van úgy, idõnként annyira széthajtom megem, hogy ott van a feleségem, érzem, hogy szeretném ha menne, de nem megy. Pedig nem vagyok annyira idõs, csak idõnként minden rám borul. Ha azt érzed, nem kíván, és ilyenekkel gyötröd magad, akkor te magad ásod magatok közé a szakadékot.
A kérdező hozzászólása: Sajnos igen, néha gyötröm ilyeneken magam. És tudom, hogy nem szabadna szólnom /mert az csak olaj a tûzre/, de nem bírom titkolni a csalódottságomat, mert olyan visszautasítottság érzésem van az egésztõl.
Néha "beüt a mennykõ" nálam is, és akkor csak értetlenül ÁLLOK a dolgok elõtt!Ne láss bele többet mint ami!Az én párom ilyenkor megértõ, és ezzel nagyon nagyot segít, mert nem aggódom azon(ami igazán káros), hogy mi lesz ha netán legközelebb is elõfordul ez a "lustaság"!Sok hatás éri az embert, sajnos elõfordul hogy valami blokkolja a "szerelmet"! Minden jót nektek!F36


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!