Találatok a következő kifejezésre: Miért választják emberek (5 db)

Miért jó vendégházban, apartmanban megszállni? Miért jobb, mint a szálloda vagy kemping? Miért választják ezt az emberek, van valami előnye más szállástípussal szemben?

Legjobb válasz: Éjszakába/fõbe Olcsóbb, csak ott ugye neked kell gondoskodni az ételrõl italról. Több mindent lehet csinálni, van udvar, terasz, ki lehet ülni, esetleg csak ti vagytok. Míg szállodában sok idegen van, van szoba takarítás... Tehát szerintem azért, mert nyugodtabban lehet lenni, nincs idegen, magadnak kell kaját csinálnod, de nincs megszabva, hogy 9re lenn kell lenned reggelizni mert fél10ig van reggeli.

Éjszakába/fõbe Olcsóbb, csak ott ugye neked kell gondoskodni az ételrõl italról. Több mindent lehet csinálni, van udvar, terasz, ki lehet ülni, esetleg csak ti vagytok. Míg szállodában sok idegen van, van szoba takarítás... Tehát szerintem azért, mert nyugodtabban lehet lenni, nincs idegen, magadnak kell kaját csinálnod, de nincs megszabva, hogy 9re lenn kell lenned reggelizni mert fél10ig van reggeli.
Az apartman/önálló ház azért jó mert olcsóbb mint a szálloda, a saját magad ura lehetsz. Ha a házhoz tartozik még udvar is akkor még jót is tesz a lelkednek ( fõleg ha panelból szabadulsz ki) hogy szinte a "saját" udvarodon vagy és nem osztozkodsz senkivel. A szálloda meg azért jó mert ott kiszolgálnak. Kényelmesen lazíthatsz. Mi voltunk már szállodában is, meg önálló házban is ( amit csak mi használtunk). Hát... megmondom õszintén azért jól éreztem magam a házban is. DE! Az nekem nem volt pihenés, mert ugyanúgy a családom körül kellett ugrálnom mint itthon. Reggelit, ebédet csinálnom, mosogatnom, pakolnom utánuk stb. OKé hogy vacsorázni már étterembe mentünk, no de akkor is.. A szállodában meg semmit nem kell csinálnom és én is ugyanúgy pihenhetek mint bárki más. Szóval... én szálloda párti vagyok.
Na igen, én egyszer voltam ilyen szállodás nyaraláson, utáltam is. Mindig reggelire idõbe kellett lemenni, sok idegenhez alkalmazkodni, akkor ugye nem mehettünk csak úgy ki a teraszra ha nyugira vágyunk meg ilyenek, és néha olyan kajákat csináltak ami vagy nem ízlett, vagy egyszerûen túl kevés volt. Én jobban szeretem az ilyen apartmanokat, ott én magamról gondoskodok. Mi a párommal úgy csináljuk hogy aznap amikor lemegyünk akkor nagy bevásárlás, és több napra megfõzünk meg minden. Tudunk a kertbe grillezni mert van rá lehetõség, ha a szüleim jönnek akkor õ velük is eltudunk lenni mert a házba több kijárat van az udvar felé, és így nem zavarjuk egymást. Ha jön a húgom vagy a barátnõm testvére velük is el lehet lenni, van kint hely ahol tudunk röplabdázni vagy teniszezni, nyugodtan kiülhetünk a teraszra, és egyedül lehetünk, mert mi jobban szeretjük a csendet és nyugalmat. Arról nem is beszélve hogy dohányozni nyugodtan dohányozhatunk a teraszon is mert nem tiltja a szabályzat sem, és ha akarunk akkor akár bent is lehet a konyhába, mert a tulaj nagyon rugalmas nem szól érte, csak legyen rend utánunk és szellõztessünk ki.
Sajnos ahogy most szállásokat nézegetek, eleinte azon voltam, hogy a vendégházzal/ aprtmannal is megelégszünk mi, nem kell több tízezerért hotel. De pofátlanul sok pénzt elkérnek /fõ/éj egy ilyenben is! És akkor ahogy már írták elõttem is ugyanúgy takarítanod kell, mosogatni, fõzni stb stb. És kiszámolva mindent nem jön ki olcsóbban mint egy alacsonyabb kategóriás félpanziós ellátású vagy reggelis hotel. :/ Így most latolgatom, hogy inkább fizetek akkor pár ezer forinttal többet, de akkor egy minõségibb helyre megyek, ahol nem kell igazából csak pihenni és mindent megcsinálnak helyetted, minthogy kicsivel (de nagyon minimálisan) olcsóbb hely és annyira retro, hogy tényleg csak aludni esel haza nyaralás alkalmával, mert nincs kedved ott lenni napközben, olyan lehangoló... :/
Sajnos a szállodák egyre rosszabbak. Nemrég voltam wellness szállodában egy éjszaka 100 euró felett volt (Magyarországon), a reggeli bosszantó (a pincérek állandóan elvitték a számukra üresnek talált dolgokat, így amikor elmentem cukorrért a teámat már nem találtam meg..), számomra kérdéses volt a zöldségek, felvágottak frissesége is. A szobák meg nem voltak szépek már, fakó szõnyeg, koszos ablak, törött tükör stb. Voltam apartmanban is ott nagyon szép volt minden és fele annyiba nem került. A szállodák manapság már egyre kevésbbé figyelnek a részletekre. Mondjuk én így is jól éreztem magam a szállodában, de elgondolkodtató az árkülönbség. A kemping meg számomra kicsit furcsa 18-20 évesen jártam kempingbe haverokkal, én már öregnek érzem magam hozzá :)
Így-így! 5-ös vagyok! Tegnap legalább 80 apartamant/vendégházat nézegettem végig egy oldalon...és teljesen felhúztam magam a végére -.-" Írtam néhány jobban kinézõnek, egyik visszaírt hogy van szabad hely, 20 ezer/éj... Hát x-eltem is egybõl a levelét. Elmegy az ember 3 éjszakára..60 ezer. Még be is kell vásárolnia, hogy tudjon saját magának készíteni reggelit/ebédet/vacsorát. Nem vagyok kényes típus, nem esik nehezemre a házimunka, de ezek után el kell mosogatni, el kell takarítani. Plusz még az utazás is nagyon sokba kerül, mert nem a Balaton szomszédai vagyunk. Akkor már tartunk olyan saccolok 75 ezernél. De még nem vettünk egy fagyit se vagy egy kis emléktárgyat, nem ettünk különb kaját mint amit itthon fõzök, nem vettünk belépõt se sehova. Nem mentünk el este inni esetleg vmi kis italt, vagy szórakozni. NAGYON DRÁGA!!! Ha z ember elhagy minden "luxust" (ami közel sem számít annak) akkor sem oldja meg 80 alatt, utazással együtt. És csak egy ezer éves lyukban száll meg. Tényleg érdemesebb rászánni még pár ezret és kinézni egy hotelnek vmilyen akciós ajánlatát vagy kupont keresgélni és oda elmenni, ahol minden nap kitakarítják a szép tiszta szobát, kiszolgálnak változatos étellel. Hogy mégse olyan érzésed legyen, hogy konyhás néni vagy a nyaralóban. Nagyon elveszik az ember kedvét a magánszemélyek ajánlatai. :(

Miért választják az emberek inkább a "fagyos" légkört, mint azt, hogy megmondják, ha bajuk van?

Többször tapasztaltam már, hogy egyeseknek kényelmesebb egy korábbi közvetlen stílusról "furcsán viselked?" fagyos stílusra váltaniuk, mintsem letisztázzák, ha valami nem stimmel. A legtöbbször félreértések okozzák a fenti helyzetet. Nem egyszer?bb lenne venni a fáradtságot és megbeszélni? Szerintem a primitív flegma önz? prosztók válasszák a fagyos légkört, de sajnos vannak ilyenek...

Legjobb válasz: Talán több okra is visszavezethetõ az ilyesfajta magatartás,pl. nem akar szembesûlni magával a problémával,vagy nem képes konfliktus helyzetet kezelni,esetleg nem tud vesziteni,sõt bocsánatot kérni sem,vagy egyszerûen(bár betegesen ugyan),de szereti sértve érezni magát.

Talán több okra is visszavezethetõ az ilyesfajta magatartás, pl. nem akar szembesûlni magával a problémával, vagy nem képes konfliktus helyzetet kezelni, esetleg nem tud vesziteni, sõt bocsánatot kérni sem, vagy egyszerûen(bár betegesen ugyan), de szereti sértve érezni magát.
Vannak olyan emberek, akiknek egyszerûen nem lehet értelmesen megmondani, ha valami bajunk van velük, mert arra olyan választ kapunk, hogy megemlegethetjük. Sajnos, saját tapasztalat, amikor a volt barátomnak elõször kultúráltan és értelmesen megmondtam, hogy mi a problémám vele, olyan mocskolódást zúdított rám, hogy szó szerint lefagytam a döbbenettõl. Ez késõbb is megismétlõdött, úgyhogy egy idõ után már meg sem mertem próbálni, hogy érvényesítsem az igazamat, és inkább mély hallgatásba burkolóztam, ha valami bántott. Persze, ebbõl nem is lett normális kapcsolat, de ez már más kérdés.

Szerintetek ma miért éri meg párkapcsolatban élni egyedüllét helyett? Mik azok a tényezők, ami miatt a mai világban az emberek inkább a párkapcsolatot választják az egyedül élés helyett? Nagyon kíváncsi vagyok a válaszaitokra, gondolataitokra!

Legjobb válasz: Erre én is kíváncsi vagyok. Körülöttem rengeteg kiégett, unalmas, elromlott párkapcsolatot látok, ahol a párok vagy veszekednek, vagy egymáshoz sem szólnak, csak élnek egymással párhuzamosan, mint a zombik. Az nyilvánvaló, ha találkozol olyannal, akibe beleszeretsz, és szerelmes vagy, akkor a párkapcsolatba egyértelmûen belemész. Bár körülöttem ez a legritkább, hogy szeretet-szerelem miatt vannak együtt az emberek. Szerintem a fiatalok a szex miatt meg az újdonság miatt vannak párkapcsolatban, izgi a másik ember stb. Meg hogy ne legyenek egyedül, mert a haveroknak is van csaja/pasija. A felnõtt férfiak a "biztosított" szex miatt keresnek párkapcsolatot - sokszor nem szeretik a párjukat, ahogy a nõk se. A nõk inkább a biztonság illúziója miatt keresnek párkapcsolatot, a visszaigazolás miatt. Egyébként általában véve elmondható a legtöbb emberrõl, hogy nem tud egyedül lenni. Tehát nem tud magával egyedül, elégedetten, boldogan élni, ezért az emberek többsége hajszolja a párkapcsolatot, mert inkább vannak benne valami szar alakkal, mint hogy egyedül kelljen szenvedniük. Szerintem ez az oka annak, hogy a legtöbb ember szar párkapcsolatban él, mert az egyedüllét elõl menekülnek bele minden szar emberrel a kapcsolatokba. Ezt mutatja a 80% válási statisztika is.

Erre én is kíváncsi vagyok. Körülöttem rengeteg kiégett, unalmas, elromlott párkapcsolatot látok, ahol a párok vagy veszekednek, vagy egymáshoz sem szólnak, csak élnek egymással párhuzamosan, mint a zombik. Az nyilvánvaló, ha találkozol olyannal, akibe beleszeretsz, és szerelmes vagy, akkor a párkapcsolatba egyértelmûen belemész. Bár körülöttem ez a legritkább, hogy szeretet-szerelem miatt vannak együtt az emberek. Szerintem a fiatalok a szex miatt meg az újdonság miatt vannak párkapcsolatban, izgi a másik ember stb. Meg hogy ne legyenek egyedül, mert a haveroknak is van csaja/pasija. A felnõtt férfiak a "biztosított" szex miatt keresnek párkapcsolatot - sokszor nem szeretik a párjukat, ahogy a nõk se. A nõk inkább a biztonság illúziója miatt keresnek párkapcsolatot, a visszaigazolás miatt. Egyébként általában véve elmondható a legtöbb emberrõl, hogy nem tud egyedül lenni. Tehát nem tud magával egyedül, elégedetten, boldogan élni, ezért az emberek többsége hajszolja a párkapcsolatot, mert inkább vannak benne valami szar alakkal, mint hogy egyedül kelljen szenvedniük. Szerintem ez az oka annak, hogy a legtöbb ember szar párkapcsolatban él, mert az egyedüllét elõl menekülnek bele minden szar emberrel a kapcsolatokba. Ezt mutatja a 80% válási statisztika is.
Én is hasonlóan nagyon jól érzem magam egyedül , mindig feltalálom magam . Talán ezért is van az hogy sose hajkurásztam a nõket , bár ami adódott azt mindig megragadtam :) . Most szerencsére találtam egy olyan társat akivel mindig jobban érzem magam , mintha egyedül lennék . Ja , és hagyja , hogy 1-1 órát számitógépezzek akkor is ha épp velem van :) . Ez sok csajnál rossz pont , hogy ilyenkor egy 10 perc után elkezdtek unatkozni és ha unatkoztak akkor meg engem "baszogattak" , pedig kell a magány is néha . Egyébként ez a fõ (sztem) , hogy ne csak a szerelmet keresd , hanem egy nagyon jó barátot és társat .
ennek semmi köze ahoz hogy 9:31-es nõ... én is nõ vagyok, mégis hasznos igaz hsz-nek minõsítetted a hozzászólásom. Az igazh ogy a nõk hajlamosabbak rá hogy higyjenek az igazi mindent elsöprõ szerelemben, de nem kizárólagos, és nem minden nõ. Ez személyiségfüggõ, nem pedig enmfüggõ.
ma 09:31: Nem akarlak megbántani, elõre is elnézést kérek. Eddig mind komoly hangcételû és igaz HSZ-ek íródtak. De a tiéden meglátszi, ohgy lány/nõ írta (elnézést). A párkapcsoaltok döntõ többségében nem is volt soha szerelem. Maximum belemagyarázták. Ez megy már 5-10 éve. Van a fellángolás (ezt sokan szerelemnek minõsítik, holott nem igaz), aztán kész. Egy felnõtt embernél meg nincs rózsaszín köd és sokan emiatt megijednek, hogy nem tudnak szerelmesek lenni. Holott de képesek, csak úgy, mint egy felnõtt ember és nem úgy, mint egy tini.
Azért éri meg, mert ha nincs kapcsolatod, akkor úgy érzed, hogy valami hiányzik az életedbõl. Ráadásul szerintem az ember akkor lehet igazán boldog, ha szerelmes. Persze lehet örülni a munkában elért sikereknek is, de igazi hosszan tartó boldogság csak így érhetõ el. És mint tudjuk minden embernek az a célja, hogy boldog legyen. 21/L
Elõzõ vagyok. Az utolsón a 08:36-ost értettem.
Úgy van, ahogy az utolsó mondja. Illetve azzal kiegészíteném, hogy mivel a legtöbben tényleg nem a másik ember szerelme és szeretete miatt mennek bele a kapcsolatban, hanem pusztán a saját egyedüllétükbõl való menekülés és a társadalmi nyomás miatt, az nem feltétlenül tart rövid ideig, hanem sokszor eltart hosszú ideig, és rendkívül rossz és kiüresedett lesz. És éppen ezt támasztja alá a borzasztó magas válási statisztika is, a rengeteg családon belüli bántalmazás stb. Tapasztalataim szerint azok sikeresek a párkapcsolatokban, akik egyedülállóan is boldogok, és a saját elégedettségi szintjükön lévõkkel mennek bele párkapcsolatba, fõleg a szerelem és szeretet miatt. Nem nehéz látni, hogy miért ezek a sikeres házasságok / kapcsolatok.
Az ember álatlánosságban társas lény.De pl. magamból kiindulva utálok egyedül lenni, nekem szükségem van arra h. tudjak kihez odabújni, megcsókolni, h. tudjam h. nem egyedül öregszem meg.Na meg éjszaka pl. utálok egyedül alaudni(születésem óta mindig aludt velem valaki), kivéve 13 éves koromtól van saját szobám, de akkor si sokszor átmentem tesomhoz.Szóval ez is lehet benne, mert én félek egyedül+a sötétben.Na persze nem mondom azt h. néha nem jó egyedül lenni, de általánosságban jobban szeretem ha van mellettem valaki és az inkább akkor egy másik nembõl legyen akit át lehet ölelni, ha pl. rosszat álmodok.Na meg jó érzés az ha tudod, h. fontos vagy valakinek aki nem a vérrokonod, h. van akire tudsz számítani.Egy rossz kapcsolatban pedig simán az egyedüllétõl való félelem az ami meggátolja az embert abban, h. továbblépjen.
Szerintem ez nagyon múlik azon is, hogy melyik korban vagyunk...elsõsorban azt mondanám hogy a magyán elkerülése végett választanak sokan kapcsolatot. ezek nem túl tartósak. A másik ami ide vezethet a valakihez tartozás, az állandóságg biztonsága. ez erõsebb kötelék, de még mindig nem az optimális. Az optmiláis természetesen az, ha valaki nem a kapcsolatot magát keresi és szereti, hanem ez adott emberhez, a párjához kötõdik, és azért akar kapcsolatot mert vele akar lenni. Ezen felül tényleg korhoz kötött... Serdülõ és ifjúkorban szerepet játszik az identitáskeresésben, a hovatartozásban, a beilleszkedésben. Itt jellemzõbb az általános nagy elvakító szerelem. Rá lehet kenni a társadalmi elvárásokra is. Kicsit késõbb, ifjú felnõttkorban már komolyabbra fordulnak ezek a dolgok, és bár még nem családalapítás kora ez, de már annak az elõkészítése. (persze itt is végig érvényesek amiket általában leírtam...) Aztán felnõttkor, családalapítás, optimális esetben azzal a partnerrel akit szeretsz. Okai lehetnek maga a szeretet, a cslaádi háttér nyújtása önmagunknak és a gyerekeknek, anyagi biztonság, saját otthon kiépítése, megszokás. Egyébként szerintem körülbelül társadalmi elvárás már a kapcsolat...Ha megnézed aki egyedül van, az társat keres. Az emberek nemtudnak már külön élni, vagy nem akarnak. Egyszerûen azt gondolják hogy az egyedüllét csak egy tmeneti idõszak két pasi/csaj között, és kézzellábbal próbálják megtalálni a következõt.
Az elsõ válaszoló vagyok:) A saját élményem ezzel kapcsolatban az, hogy fiatal koromtól kezdve sokat voltam egyedül, és ezért lehet az, hogy én nem menekülök bele párkapcsolatokba. Én nagyon jól érzem magamat egyedül is, és nyilván csak akkor fogok párkapcsolatba lépni, ha úgy érzem a másik emberrel legalább olyan jó, vagy még jobb mint egyedül. De mivel egyedül annyira jól érzem magam, ez egy nehéz kihívás, mert úgy érzem a legtöbb ember engem "lehúz". Szóval elég szabad életet élek, és ehhez képest a legtöbb ember bekorlátozna stb., és nekem pedig ahhoz nincs kedvem, hogy egy mondvacsinált "párkapcsolat" miatt meg legyek kötve, felelõsségem legyen stb. Tehát én nekem többnyire ezért nem éri meg párkapcsolatba bele menni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, mindegyik elgondolkodtatott és tanított valamit. Nem olyan régen olvastam egy indián bölcseletet. Engedjétek meg, hogy megosszam veletek. Engem nagyon megérintett. "Nem érdekel, mibõl élsz. Azt akarom tudni, mire vágysz, és, hogy szembe mersz-e nézni vágyaiddal. Nem érdekel, hány éves vagy. Azt akarom tudni, megkockáztatod-e. hogy õrültnek tûnj szerelmeidért, álmaidért, és azért a kalandért, hogy életben vagy. Nem érdekel, milyen bolygók köröznek holdad körül. Azt akarom tudni, elérted-e már fájdalmaid középpontját, hogy megnyitottak-e már az élet csalódásai, hogy összezsugorodtál, és bezárkóztál-e már a félelemtõl, hogy érhet-e még fájdalom. Azt akarom tudni, hogy elfogadod-e fájdalmadat, és fájdalmadat anélkül, hogy elrejtenéd, vagy mindenképp megváltoztatni akarnád. Azt akarom tudni, hogy tudsz-e örülni nekem és önmagadnak, hogy tudsz-e vadul táncolni, az eksztázistól megrészegülve, anélkül, hogy figyelmeztetnél bennünket, legyünk óvatosak, reálisak, és emlékezzünk emberi mivoltunk korlátaira. Nem érdekel, hogy igazat beszélsz-e. Azt akarom tudni, hogy mersz-e másnak csalódást okozni, hogy hû maradhass önmagadhoz. Hogy elviseled-e a csalás vádját anélkül, hogy megcsalnád saját lelkedet. Azt akarom tudni, hogy hûséges vagy-e, s ezáltal megbízható. Azt akarom tudni, hogy látod-e a szépséget akkor is, ha nem minden nap pompázik, és, hogy tudod-e Isten jelenlétébõl meríteni életed. Azt akarom tudni, hogy tudsz-e kudarcaimmal és kudarcaiddal együtt élni, és a tóparton állva mégis az ezüst Hold felé kiáltani: Igen! Nem érdekel, hol élsz, és mennyi pénzed van. Azt akarom tudni, fel tudsz-e állni a kétségbeesés és a fájdalom éjszakája után, megviselten, sajgó sebekkel, hogy gyermekeidnek mindazt megadd, amire szükségük van. Nem érdekel, ki vagy, és hogy kerültél ide. Azt akarom tudni, hogy állsz-e velem a tûz közepébe, és nem hátrálsz-e meg. Nem érdekel, hogy hol, mit és kitõl tanultál. Azt akarom tudni, hogy mi ad neked erõt belülrõl, amikor kint már minden másnak vége van. Azt akarom tudni, tudsz-e egyedül lenni önmagaddal, és hogy igazán szereted-e azt a társaságot, melyet üres óráidra magad mellé választottál."

Miért vannak olyan emberek, akik inkább a rosszat választják, minthogy értékeljék a jót? Ismertek ilyen embert?

már tettem itt fel kérdést, a lényege az volt, hogy faterom alkesz, sikerült kizárni és mit tegyünk. Na a vége az lett, hogy kijöttek a rendörök, akik azt javasolták, hogy kényszerkijelentsük. Anyukám már megint túl rendes volt, szokás szerint, mert fater könyörgött neki, hogy a szoc. segélye miatt ne tegye, anyu ebbe belement, cserébe, hogy kivesz egy szobát, mégse az utcán legyen és 1 héten belül menjen el. Addig nincs piálás, utána azt csinál amit akar. Talált végül egy szobát, amit még 2 korabeli bérel, állítólag jól kijöttek. Anyu adott neki pénzt is csak menjen már el. Itt játszotta el a bizalmat: megint 2 napig részeg volt, elitta a szoba árának felét, lejár valami csöveshez, a mi kajánkból visz neki stb. megintcsak ki lett zárva. Hihetetlen, hogy inkább az utcára megy, minthogy legyen egy normális fedél a feje fölött. Miért? Szerintünk azért, mert ott dolgozni is kell, és az ö gyomra nem veszi be a munkát.

Legjobb válasz: Egyszerû: tudja, hogy anyukád úgyis megszánja és ellátja.

Egyszerû: tudja, hogy anyukád úgyis megszánja és ellátja.
Az alkoholistáknál / függõknél önzõbb ember nincs. Általában belsõ sikertelenség motiválja õket, ami a lelkiismeretet rendkívüli mértékben degradálja. Az ilyen embertõl ne várj racionális gondolkodásmódot, a célja a napi adagja / piája megszerzése.
Miért baj az, ha a szegénysége ellenére még segít is a hajléktalanokon? Inkább nézz magadba, hogy milyen önzõ vagy.
A kérdező hozzászólása: 14:05-nek: igen biztos én vagyok az önzö mikor adagra ki van számolva kinek mennyi étel jut, olyan rossz anyagi helyzetben vagyunk, így is, hogy odaadtuk neki a pénzt, húgomnak nem lesznek könyvei az iskolában, mert azt adtuk neki, hogy hagyjon minket békén. Nem vagyunk Máltai Szeretetszolgálat... 14:06-nak: Ez nagyon durva amit írtál, hogy elitták a lakást is!! :( szegény gyerekeik..:( viszont jó lenne tudni, hogy a férjed apját mi motiválta, hogy leszokjon?
A kérdező hozzászólása: 14:17: igen, ebben igazad van. Jól ki is használja!
Én úgy gondolom, hogy az alkoholisták lelkileg nagyon gyenge emberek, mert az élet nehéz, sok a gond, sok nekik a családfenttartó apa szerep, stresszes a munkájuk, nagy rajtuk a nyomás, mint a legtöbb emberen, csak õk nem tudnak ezzel megbírkózni, lehet, hogy elöszõr csak a feszültséget akarja oldani a kocsmában egy sör mellett, de ez rendszeressé válik, lassan eluralkodik rajtuk, függõvé válnak, gyakran észre sem veszik, és lassan a család, a munka, az otthon, a szeretet és békesség elé kerül az alkohol, utána meg már a saját nyomora elõl menekül, az ital tompítja az agyát, így kevesebbet kell felfognia a világból. Nem tudnak küzdeni, a "könnyebb" utat választják. Lehet, hogy nem így van, és tévedek.
A ferjem apja sajnos felakasztotta magat. Igy szokott le... Tudta, o hogy nem lehet azt csinalni amit csinalt, tudta, hogy a gyerekeit bantja...de az alkohol erosebb volt nalla. Veget vetett mindennek.
A kérdező hozzászólása: 14:33: nagyon jól tetted, hogy nem "alkalmaztad" tovább és jól látod a dolgokat! Úgy irigyellek, hogy neked csak ilyen "távoli helyzetböl" kellett megtapasztalnod milyen egy alkoholista ember. Igen, ez is egy drog. Nem fognak leszokni már ilyen korban, éveken át tartó jelen esetben több mint 30 évi alkoholizálás után. Ja és nagyon tetszik, hogy ilyen határozott vagy és nem hagytad, hogy tovább áltasson, hogy ö nálad dolgozni fog. Anyunak is ezt kéne, dehát mindig valahogy kiharcol magának mindent..:(
A kérdező hozzászólása: 14:52: az elején biztos van benne egy ilyenfajta megfelelési kényszer. De mikor eltartják már unalmában iszik, mint nálunk is ez a helyzet. Anyukám tartja el (remélem már csak múlt idö). 14:53: ez durva:( tudod, annyit becsülök benne, hogy legalább felismerte a problémát és nem akarta ezt csinálni továbbra is. Nem hiszem, hogy ez lett volna a legjobb megoldás, de megkímélte a családját, tehát tekintettel volt rájuk.

Miért nem a Spirituális sátánizmust választják az emberek a kereszténység helyett?

Sátánnak több neve is létezik, Eredetileg Enki volt a neve, de kés?bb a sok keresztény hazugság, és a többi vallás ráagatta a Sátán nevet (ellenség) hogy ezzel is kiírtsák az emberekb?l a teremt?nk Sátán nevét, és gondolatát, és szépen lassan elistelenítsenek minket, és az agyunkat teletömjék a keresztény hazugságokkal, így átvegyék az irányítást az emberek fölött, ami sikerült is f?leg a középkorban ! Lásd: Boszorkányégetés (Ugye milyen kedves a kereszténység, pártold csak ) A tudományok hangoztatásáért halálbüntetés, mivel eretnek voltál akkor....

Legjobb válasz: Légy szabad, tedd amit szeretnél, fejleszd magad spirituálisan, testileg és lelkileg, érezd magad jól, legyen egyéniséged!! Ezek mind megvannak nekem, de nem tudtam, hogy ez sátánizmus, azt hittem, azért van mert vízöntõ vagyok.

Raimhol, most már hörögve :D kérem a BIZONYÍTÉKOKAT és CÁFOLATOKAT az ALAPOKRÓL. TÖRTÉNELMI és RÉGÉSZETI BIZONYÍTÉKOKAT azokra, amiket leírtam, hiányoltam, felvetettem... Egy okkult szótárszerûség, amit forrásként megjelöltél egy bemásolt szövegnél, NEM bizonyíték semmire. Hangsúlyozom, hogy EGY. Mert az Ibid és az Ib pusztán annyit jelent, hogy az elõzõleg már hivatkozott írásra hivatkozik újból... BIZONYÍTÉKOKAT AKAROK... RÉGÉSZETI LELETEKET... TÁRGYAKAT... HITELES ÍRÁSOKAT... BIZONYÍTÉKOT... hhhhhhrrrrrrhhhhhhrrrrrr...
Szomorúan olvasom, hogy egy magát kereszténynek valló ember egy sátánistának aki a teremtõ isten ellensége, szeretettel elmeséli a privátban, hogyan bánt el Jehova isten szolgáival. Nem tudom ezek után hogyan lesz merszed Jézus elé állni. Büszke lehetsz magadra. Az enki tagnak pedig, annyit, hogy nem írtam olyan szavakat ami annyira sértõ lenne mint amilyen szavakat az az ember használ a testvéreimmel szemben amiket nem mert közzé tenni, hanem privátban irta meg isten ellensége egyik szolgájának. Fel hívom a figyelmét a büszke ember társamnak, hogy Hitler kormánya sem tudta kiirtani Jehova tanúit. Pedig egy egész emberi kormányzat üldözte õket, a zsidók mellett, s csak 2000. tanút sikerült kivégezniük a náci koncentrációs táborokban. Egy náci katona tiszt ezt nyilatkozta: "Ha úthengerrel mennénk ellenetek akkor sem tudnánk elpusztítani" Tette ezt a megállapítást akkor, amikor a tanuk a második világ háború alatt földalatti tevékenységbe kezdtek, hogy isten királyságának jó hírét továbbra is megosszák az embertársaikkal. Miközben "szeretett" katolikus bíboros úr hatalomra juttatta Sátán egyik szolgáját: Hitlert aki sok millió ember életéért felelõs. Nos ezek után kedves felebarátom remélem most is büszke vagy magadra. Neki nem sikerült, mert minden egyes földi tevékenység felszámolásakor, Isten segítségével, kettõ jött létre helyette. Nos a Náci párt meg bukott, a tanúk meg itt vannak. Miközben lehet hogy az Ön vallásához tartozó pap mélyen hallgatott, és nem szólt senki isten nevében, hogy Hitlert megakadályozza ebben a gyilkolászásban. Egy náci koncentrációs táborok emlékmúzeumának igazgatója elmondta: Egyedül Jehova Tanui küldtek a Hitler kormánynak üzenetet, hogy hagyjanak fel a zsidók üldözésével. létszámukat tekintve kevesen voltak a zsidókhoz képest, de mint írtam 2000-ren vesztették életüket. a többiek mélyen hallgattak!!!!!!
"Tévedsz kedve, mert Mózes leírta, hogy a bábeli nyelvek össze zavarásáig mindenki egy nyelven beszélt, és egy istenrõl tudtak, jó lehet nem ismerték el, és azt Jehovának hívják." Akkor Mózes hazudott. A nyelvek maguktól alakultak ki a földrajzi határok miatt.
A kérdező hozzászólása: Érdekes, hogy teljesen kitértél az elöttem lévõ válasz elõl, és nyomod egybõl a holocaoustos szöveget, látszik, hgoy nem tudsz védekezni, és már nem tudsz mit reagálni, ezért kitértél a válasz elõl, és felhoztad a holocaustot !
A kérdező hozzászólása: Látszik az egoizmusod mértéke, az Én-t nagy betûvel írod, és felsõbbrendõnek tekinted magadat, és lenézed másodikat, mintha te magasabb inteligenciával rendelkeznél, szóval gratulálok hozzá ! Látszik, hogy a keresztény tanok hová juttatják az embert! :)
Te ugyan abba a hibába estél amibe a barátod. Keverd Jehova tanítását a keresztények tanításával. Jó lehet ezt az imádatot is kereszténynek mondjuk, mert Krisztust követõnek tartjuk magunkat, de semmi közünk sincs a világ vallásihoz. E világ a Fõnököd kezében van az összes vallással együtt amihez a politika és a kereskedelem csatolható. Persze nem elég neki ennyi vallás, aminek szépen keresztényi színezetet adott. Mi nem vallás vagyunk és nem vagyunk a világ része. És nem élek félelemben mert nálunk nincs pokol tüze, mert ilyet sosem mondott a teremtõ, és Jézus sem tanította, hogy az ellenségnek odaadja a "lelkeket" sütögetés céljából. Ez egyenlõ lenne a fõnököddel való lepaktálással, akit amúgy is halálra ítélt már a lázadásáért. De addig segít neki gyötörtetni az embereket. NA NE!! Szabadok vagyunk, mert a teremtõ az igazságával megszabadított attól a rabságból ami miatt a többi magát kereszténynek tartó fél, mert azt hiszik hogy égni fognak. Jézus azt mondta : "Megismeritek az igazságot és az igazság megszabadít benneteket." Miránk m az örök élet vár Armageddon után, ahol soha többé nem kell meghalni, sem szenvedni, és maradunk a földön csodálatos körülmények között.Nem megyünk az égbe, mert Ádám sem ment volna ha nem eszik a fáról, és még ma is boldogan élhetne ha a lázadó felesége, nem hallgatott volna a lázadó fõnöködre. Jól becsapta a fõnököd Éváékat. hm.. Nekik is örök halhatatlanságot ígért, meg azt, hogy isten lesz belõlük. kis hiszékenyek mint ti is, csak várjátok hogyan lesz belõletek fejedelem......SEHOGY
A kérdező hozzászólása: Sátánnak nincsenek szolgái, csak követõi, ez a külömbség közöttünk, a másik külömbség, hogy én nem fordítom oda a másik orcámat is, hanem kegyetlenül visszaütök, így sosem akar majd többet megütni engem, sõtt majd mást is ! A sátánistáknak pedig nagyobb a lelkük, így van annyi önkontrolljuk, hogy ok nélkül nem bántanak senkit, hiszen mi az élet tisztelõi vagyunk, veletek ellentétben, kik a pusztulásért tevékenykedtek..
Csak egy megjegyzést szeretnék az egész vitához fûzni. Sajnos látható hogy ez egy meddõ vita, egyetlen keresztény sem fogja elismerni hogy egész Biblia csak a kereszténységet próbája magyarázni minden áron nem érdeklik lehetetlent, az ellent mondás. mint a görög mitológiába Isteni közbe avatkozásra hivatkoznak ha egy ha egy paradoxonba botlanak.
A kérdező hozzászólása: Zobolehnek igaza van teljes mértékben ! Érdekes, hogy a keresztények még ezek után sem látják az igazságot, csak kántálják tovább a jól betanult maszlagot, nem hogy átgondolnák az egészet... Mondjuk a biblia már képes olyan agymosást végezni, hogy már visszafordíthatatlan legyen a dolog... :S
A kérdező hozzászólása: Teljes mértékben egyet értek ! :)
Így olvasva a kommenteket... eléggé felkeltette az érdeklõdésem ez a sátánizmus. Bár már olvastam a Spiritsoferidu-t, de most így újra elgondolkoztam a dolgon... Lenne "pár" kérdésem errõl a vallásról, valaki bevállalná?:D
A kérdező hozzászólása: Attól még mert az ellenségeink, attól még tisztelettel kell bánni velük ! Egy igazi harcos tiszteli az ellenségét is, és fejet hajt elõtte !
Bassza meg xD Bocsi, a kedves téltõl kezdõdik az üzi. Bent maradt néhány cucc, mert jegyzettömbbõl másoltam.
Nos úgy látszik kedves emberek a kérdezõnk feladta a " harcot", gyõzött a Biblia és annak írója. De csak ezen az oldalon, mert kedves kérdezõnk másikat nyitott, majdnem ugyan ezzel a kérdéssel. Én minden esetre figyelemmel kísérem, mert szeretném megtudni, hogy mikor ébred tudatára a helytelenségnek, és mikor adja fel, és fogadja el, hogy az Õ teremtõje A bizonyos Enki vesztett a hiteles Biblia, és annak szerzõje a teremtõvel szemben.
Tisztelt név nélküli ! Enged meg hogy egy párszóval kiigazítsalak! 1. legalább egy jeligéd lenne 2.nem hiszem hogy vállalod a nyíltságot névtelenségbe húzódol. 3. az nem irigység hogy túl akarsz tenni a többin, mertazt irigyled ami nekik van. Egyenlõre ennyi.
A luczifer nevet meg ne lopja el, mert ez soha nem az Õ neve volt. Az eredeti neve homályba maradt, és eddig sem terítette ki kártyáit. Mi van baj van? Hát tényleg ennyire a markában tart? Azt mondtad szabadon elmehetsz. Nem nem mehetsz teljesen a fogja vagy. Õszinte szívbõl sajnállak. Ja soha nem lesz Démon belõled, ez is hazugság. Ugyan is az ember halála után nem válik angyallá. Ádámnak és Évának is ezt ígérte. Ja most jut eszembe, ha már ezt mondod, akkor ezek szerint "õk jól vannak?" nem haltak meg?"Démonokká váltak?" Ügyesen titkolták.
A kérdező hozzászólása: Tudod tegyük fel neked van igazad, és Jehova az igaz isten( ami egyébként nem igaz, mert sokan személyesen is ismerik Sátánt, legalábbis kommunikálnak vele) már akkor sem szeretnék Jehova parancsait követve élni, és fejethajtani, egy olyan lénynek, aki csak kínozza az ebereket, és elnyomja õket...
A kérdező hozzászólása: Pont az a lényeg, hogy ez az eredeti vallás, de a diszlexia nem szégyen... :)
A kérdező hozzászólása: Azért az sem egy kultúrált megoldás...
lökjed :)
Bocsi de én ugyan az vagyok akivel a privátban is beszéltél. Sajnállak.
A kérdező hozzászólása: Valaki írta, hogy Sátán a fényhozó, és majd számon kéri azt, amit kérek tõle! :D Ezen jót nevettem, hisz Enki nem olyan mint a ti Jehovátok, nem kell imádkozni neki, ha szeretnék valamit, hanem önerõbõl kell megszereznem mindent, segítséget csak végszükség esetén illik kérni, akkor is általában Démont hívunk segítségért, akik tanácsokkal látnak el, ha illendõen és tisztelettudóan kérdezel tõlük ! Az angyalok pedig folyamatosan ott ülnek melettetek, és nyomják belétek az energiát, amivel irányítják az agyatokat, mert a lelketeket akarják, és elfordítanak az Igaz teremtõ Enkitõl !
A kérdező hozzászólása: HA olyan mint az apukád, akkor ha kérdezel tõle válszolna is, mégsem teszi meg ezt a te istened ! Velem mégis képes kommunikálni, sõõt akár személyesen is meglátogat, ha kiérdemled !
ja több embernek is sértõ válasz adtatok. Hogy lehet ilyeneket írni? utána meg azt írtátok, hogy ti szépen beszéltek, és békében vagytok. Anyák harcolnak a gyerekeikért a sátánizmus ellen!!!!!!
Erre én is kíváncsi lennék. Meg arra is hogy a szüleik tudnak errõl a gyalázatról. Mert ha nekem lenne valamelyik a gyermekem hát kapott volna. Azért megnézném, hogy mire család alapításra kerül a sor, melyik fogja ezt még gyakorolni, mert ha van egy kis érzés bennük, a gyermekeiket nem fogják így nevelni, mert a gyámhatóság még el is veheti a gyerekeiket!!
A kérdező hozzászólása: Ha egy gyerek agyát keresztény hazugságokkal tömik, én is elvenném a gyereket !
Kedves tél: Ezt nekem címezted? Magamból kifordulva? Dühösen? Megvetem a hazugságokat, és szánalmasnak tartom az ignoranciát. Az általad említett 2 módhatározó abszolút nem igaz a válaszomra. Gyûlölet van bennem, de ez a vallásokra irányul, nem a követõire, soha senkit nem ölnék meg a világnézete miatt, vagy egy bizonyos tudás birtoklása miatt, szóval nem értem, hogy mitõl válnék inkvizítorrá. Kifejtenéd ezt nekem? Elõre is köszönöm!
Van egy pár könyv boszorkányokról meg olyan emberekrõl, akik démonokkal kerültek kapcsolatba, de nagy nehezen meg tudtak szabadulni elõzõ istenüktõl és Istent választották... Amúgy meg amit még az elején írtál, hogy gondolattal gyógyítani, hát azt "mi" is tudjuk... Persze nem mi, hanem Isten. Ugyanúgy nem te, hanem a különbözõ démonok, Sátán. Csak ott a bökkenõ hogy Isten kicsit hatalmasabb... A Sátán mikor jött el megtestesülve a Földre hogy meghaljon azért hogy mi élhessünk? Mit tett õ értünk? Tett õ értünk egyáltalán valami jót? Semmit, csak rosszat. Az õ ostoba ötlete miatt jut kárhozatra az emberiség többsége. Csak mert õ kitalálta hogy át akarja venni Isten helyét.
Amúgy ti, akik megmondjátok nekünk hogy hogyan is volt az elsõ vallás, meg hogy olyan hogy Jehova nincs is, ezeket honnan veszitek? Valami forrás esetleg? Amúgy ott voltatok, hogy ilyen biztosra állítjátok amit állítotok? Én azért vagyok biztos a hitemben, mert tapasztalom hogy Isten van, és igenis, csak Õ tud boldog életet nyújtani. Oké hogy más vallásban, életstílusban is vannak örömök, de azok csak pillanatnyi örömök, az életed nem lesz tõle boldog.
Utóirat: A teremtõ nem szorul támogatásra, vagy pártfogásra. Ezzel mindössze a Jézus által kiadott munkát végzem, hogy a teremtõ neve meg legyen szentelve, mert sátán nagyon bemocskolta, és a mai napig is amíg megvan engedve neki, fogja is tenni, mert Õ e világ jelenlegi "istene" De már nem sokáig, és a teremtõ szolgái felett nincs hatalma sátánnak.Minden kereszténynek kötelessége az isten nevét megszentelni, és nem hagyni mocskolni. Mély tisztelettel Kata Ebbõl is látszik sátán nem a mindenható isten.
"úgy hogy ha a ti verziótok az igaz, akkor nem mindegy melyik istent imádjuk? mind gonosz nem?" nem
Ezt nem gondolod komolyan, ? kedves Tél. Különben itt nem az istenisták vetekednek az ördöggel. Hanem Jehova egyik szolgáját felhasználva, megfelel sátán vádjaira. Kezdetektõl fogva támadja a teremtõt, és mindenkit akit csak tud elakar téríteni az élettõl, mert neki már úgy is annyi. S ezeket a szerencsétleneket is magával fogja rántani a halálba.mint ahogy a privátban írtam. Teljes démoni befolyás alatt vannak. Persze nem akarom ezeket bántani, mert elég baj nekik, hogy az ellenséghez álltak át. Csak azt remélem, valamelyiknek ha csak egynek is ha tudok segíteni, hogy eljöjjön a halálból, már megérte a "csatározás". Kata
Enki, Isten, Jehova, Nefilim. Óhe! Azért átérzitek ugye, hogy az általatok kitaláltnak, és megváltoztatottnak tartott történeteket, egy kitalált és (valaki által tuti) megváltoztatott történetekkel és személyekkel teli mondavilággal próbáltok megcáfolni, sõt bagatellizálni (egy már alapból bagatell dologgal). Minek bonyolítják ilyenekkel az egészet. Alapból azt kérdezed, hogy miért nem inkább a Spirituális Sátánizmusban hisznek, miért a kereszténységben? Mi a referenciád, amivel azt állítod, hogy jobb másoktól hallott történetek, leírások, rajzok, elemzések stb. Dolgok, amiket valakik régen csináltak, vagy talán csak elolvastál pár honlapot. Honnan tudod, hogy ez az egész nem ugyanolyan emberi kreálmány mint a kereszténység, vagy akármelyik másik vallás? Engem érdekelne. Idegesítõ. Kb annyi az értelme, hogy: A Locc-ness-i szörny nem is gonosz, hanem a jeti rossz, csak a köcsög ufók a Jetit állítják be jónak pénz szerzési célból. Erre a Stonehenge és a Piramisok a bizonyíték. Kell egy kis logikus "szerû" körítés, és hopp. Vallás-->egyház-->követõk--> netfórum vita.
Kérdezõ A te elmédben az ördög uralkodik és nem látod az Igazságot.Nagy bajban vagy tudod -e.Szövetséget kötöttél azzal aki meggyötör majd téged ha eljön a halál órája .Most jött el az idõ míg nem késõ az ÚR Jézus figyelmeztet téged térj meg sátánista hitedbõl és fogadd be õt teljes szíveddel és erõdbõl , mert duplán annyit fizetsz itteni életedért a pokolban az ördögnek !
Ramhol vagyhogyishivnak az az atveres ebben a satanizmusban hogy rossz emberek elhitetik veled a sajat tevelygeseiket rosszat bealitva jonak es feketet fehernek amiert elveszik melto "jutalmukat"te belöled meg akkor lesz kisisten mikor belölem p?p? amugy sajat magad szavat is ütöd amire arra következtetek hogy nem is vagy tisztaba az elettel sem csak 1könyvböl masolod a sok rizsat!ui:frigyet kötöttel a halalal ne karomold az elö ISTENT!
Dehogy nem megöli a gyerekeket. S most elárultad magad. Nem mindegy , vagy is van más isten is!!!! De akkor ott vagyunk ahol a többi ember melyik az igazi? És most kezdhetnénk elöröl És szerintem mindenki a keresztény , ill, a zsidó istent választanák, mert sátán sosem tett és tesz jót senkivel.
A kérdező hozzászólása: A te Jehovádból származik minden, köztük a rossz is... mivel õ teremtett mindent... tehát magadnak mondassz ellent !
"Mert a rossz dolgoknak ki örül senki." Azt senki sem mondta, hogy örülünk a rossz dolgoknak de ahhoz, hogy az ételt igazán értékelni tudjuk, éheznünk kell, ahhoz, hogy átérezzük a meleg áldását fáznunk kell.
Hogy miért nem a sátánizmust válasszák, mert hát ez a kérdés? Egyszerû a válasz. Senki nem fog egy gyilkoshoz át állni. Így is halálra vannak ítélve nem fogják, még tetézni a bajt. Inkább megkeresik a helye utat.
Sátánisták-Istenisták 0:0
Kétszeresen halott vagy. Ugyan is Jehova hozta ki niszán hó 14.-én a zsidókat egyiptomi rabszolgaságból.
Felrobbantani? Ugyan te csak egy porszem vagy a teremtõhöz, mivel robbantanád? Nincs túl világ, abban az értelem, és a teremtõ hozott létre mindent, az agyadat is, nem tudsz olyat alkotni, amivel a teremtõt eltudnád pusztítani, balga ember!!!!
Mibõl gondolod, hogy csak ez a két lehetõség van (sátánizmus vs. kereszténység)?
Már a rajzfilmeken keresztül is betegíteni akarják az embereket: http://indavideo.hu/video/Legyel_Jehova_baratja_-_2_jelenet
Az elsõ válaszom elõtt végigolvastam az egészet, minden választ és kommentet is. Te pedig vagy nem olvastad el, amit írtam elõször, vagy figyelmen kívül hagytad. Akkor miért foglalkoznék minden egyes állításoddal, amikor még az elõzõeket sem bizonyítottad? Akármit megcáfol valaki, te mindig csak újabb nyuszit húzol elõ a kalapból. Ez nem beszélgetés, nem vita, hanem kb. olyan, mint a trolletetés... Nincs értelme.
Semmire, csak szórom az infót. :-) Számomra úgy tûnik, hogy az õsi mágia a JOS dolgaiban él egyedül (most kezdem megérteni). Egyértelmû, hogy Magyarországon a Spirits of Eridu blogszövegei a legkomolyabbak (ennyit meg tudok ítélni)... persze nem gyerekeknek való játékokról van szó. JOS: én azt hittem, hogy az õsi idõknek ez a mágikus tudása már rég eltûnt. Nem kizárható - véleményem szerint- , hogy ezek a dolgok valóban kivitelezhetõk. Infó: szökséges látni és érteni a régi idõk mitológiáit: -kik voltak az õsi idõk kultúrateremtõi? -hogyan néztek ki a leírások szerint? A Biblia valamilyen szinten egy komplex álmitológiai rendszernek tekinthetõ, bár még így is vannak benne értékek. Ugye, te írod a Spirits of Eridu blogot?
2Legyél Jehova barátja" ... de az arcát (a saját érdekedben) jobb, ha nem látod!
A kérdező hozzászólása: A sátánista blogon amit küldtem minden alá van támasztva bizonyítékokkal ! Sátán nevet az ellenségei találták ki, eredetileg Enki volt a neve, a Nap istene ! A nap ugye fényt teremt és a spirituális sátánisták a nap fényét felhasználva tudnak mágikus dolgokat tenni ! Ez egy energia, amely felhasználható jó illetve rossz dolgokra is ! Azért teremtettek, hogy szabadságot kapjunk, nem azért, hogy megszabják mit tegyünk ! Persze azt megértem, hogy úgy gondoljátok, hogy a Káosz pusztulást hoz, mivel nincs ami kordában tartaná, de ez nincs így ! Ha hiszed ha nem a legtöbb sátánista a legbékésebb emberek közé tartozik, akik tanult, több iskolát végzett felnõtt emberek ! Tehát itt nem arról van szó, hogy 16 éves fiatalok összefognak, és utálják a világot, és állatokat kínoznak, és éljen a Sátán... Itt pont a fejlõdésen van a hangsúly ! Egyébként mi az ami nektek nem tetszik ezen a valláson ? Fejlõdni szerintem mindenkinek kötelessége szellemielg, és testileg, a kereszténység pedig korlátoz abban, hogy tág látókör alakuljon ki, mivel a biblia tiltja, hogy kinyisd a szemed, mivel az bûn... Egyébként bizonyítéknak mondhatnám az egyiptomi írásjeleket, és a kõbe vésett feliratokat, de a legtöbbet megsemmisítették azok akik a bibliából pénzt húztak ! Ki is akarták írtani az elsõ és igaz vallást a Sátánizust, aminek még ekkor nem ez volt a neve, csak azért, hogy elistentelenítsenek minket, és a hatalmak átvegyék fölöttünk az irányítást ! Biztos ismeritek a szót: a gondolatnak teremtõ ereje van ! Ha hiszitek ha nem, ez igaz, a gondolat erejével akár ölhetsz, vagy gyógyíthatsz is, ha rákos vagy, de elhiszed, hogy meggyógyultál, akkor meg fogsz gyógyulni, fõleg ha kéeps vagy irányítani az energiáidat, amivel felruházott Enki ! Csodálatos dolgok vihetõek végbe ezekkel az energiákkal, titeket pedig sikerült becsapniuk, és szépen lassan visszafejlõdtök spirituálisan... (ez is volt a célja az egésznek, egy agymosás...) Sajnálom, ha valakit most megsértettem, de ez az igazság... Persze lehet hogy tévedek, de forrásaim, és éveken át való gondolkodásom után erre jutottam !
Ha nem csapsz vissza, kizsákmányolnak... Kik is??? Azok, akik Sátán elvei szerint élnek. Ebben a világban. Ha senki nem ütne, nem lenne miért visszaütni. Jehova kormányzata alatt ilyen emberek élhetnek majd. Addig meg marad a megbocsátás. Sátán világában én nem akarok törtetni, enm éri meg, úgyis elpusztul a törvényeivel együtt...
Teljesen egyetértek a 72%-os válaszolóval. Ennél jobban, szebben, értelmesebben le sem lehetett volna írni. " Nyomd el az érzéseidet, mert az bûn, ne fejlõdj lelkileg, csak legyél egy lelketlen robot, aki végrehajtja a biblia kéréseit... " Ebbõl meg látszik, hogy sajnos nem túl sokat tudsz a kereszténységrõl. És azt is látom, hogy imádod a mágiát és a boszorkányokat. Miért is? Mire jó pontosan varázslogatni? Sikerült már elérned így valamit? És ha igen mit?
a Joy of Satan német okkultisták mûve és izzik a gyûlölettõl aki így rezonál: mind elvész az õ sorsuk már (rég) elvégeztetett - ne süllyedjetek el velük jéghideg helyek, örömtelenségben - ne keressétek! a Spirits of Eridu-t: azt se! (mert az ugyanaz a szellem) (a personák változnak, a szellem ugyanaz)
A kérdező hozzászólása: A mágiával rengeteg mindent ellehet érni, ha az ember fejleszti a spirituális energiáit olyan szintekre juthat el, hogy idõvel istenné válik ! A gondolat erejével képes lehetsz rákot gyógyítani, képes lehetsz segíteni beteg embereken, kigyúgyítani valakit a halálos kórból, beszélgethetsz Démonokkal, akik segítenek neked, hogy mégmagasabb szintre juss ! Akkor egy kérdés: Ha Jehova annyira tökéletes, hogy volt képes létrehozni egy lényt, ami kéeps volt ellene fordulni ! Máodik kérdés: Ha Jehova ereje végtelen, hogy mer bármi is ellene fordulni? Látszik, hogy rengeteg oylan kérdés van, ami már alapvetõen megcáfolja a keresztény vallást ! Én fontosnak tartom, hogy lelkileg, testileg, gondolkodásban, és békességben fejlõdhessek, és nem fogom elnyomni a lelki energiáimat, és visszafejlõdni !
A kérdező hozzászólása: Egyébként is a spirituális sátánizmus a legelsõ vallás, amely minden más vallást megelõz, utánna jött csak létre a többi vallás, és egyértelmû+ logikusabb is, ha abban hiszek ami elõbb volt !
A kérdező hozzászólása: A legelsõ vallás a Sátánizmus volt, Mivel Sátán teremtette a világunkat, de bizonyos személyek érdekbõl elfersítették Sátán a teremtõnk igazi arcát, és gonosznak állították be ! Tehát te inkább szenvedsz ÖNÉRDEKBÕL és félelembõl, hogy Jehova megkíméljen ? SZerinted normális dolog, ha félsz a saját istenedtõl ? A sátán teljes mértékben szabadságot ad, és tanít, személyen beszélgethetsz vele ! Jehovával beszélgettél már vala úgy, hogy válaszolt is személyesen ? Gondolom te is érzed a szeretetét, halottál már a placebó hatásról ? A szeretet érzése is csak egy placebó hatás, érzed a szeretetét, mert bebeszéled magadnak, hogy létezik ! Jehova miért teremtett meg bennünket, ha azt akarja, hogy mindenki ugyan olyan legyen ? Egy sátánistának van egyénisége, és nem korlátozza le semmi, hogy a maga ura legyen, kevés dolog az ami tiltott ! DE a sátán tiszteli az életet, egyetlen egy élõlényt sem szabad bántani, és fejleszteni kell magunkat ! Nem félsz a saját istenedtõl, nem fenyeget meg, hogyha nem hiszel benne, akkor megfog ölni ! Nem csak leír dolgokat, hanem ha magas spirituális szintre jutsz, akár szólíthatod is, sés megfog jelenni elõtted ! (persze csak ha igazi hívõ vagy) Kérdezed mire jó az ha istenné válunk ??? Szerintem ez nem kérdés... Ha isteni hatalmas van, vagy magas szinten jársz spirituálisan, akkor akár tolószékes embert is talpraállíthatsz, vagy akár teremthetsz is, elõbb utóbb képes vagy bármire ! Mennyország stb.... Kíváncsi lennék hová kerülnek a hangyák lelkei, vagy a kutyák lelkei... vagy a halva született magzatok... Köszönhetõ a kereszténységnek, hogy visszamaradtunk a tudományokban körülbelül 350 évet, mivel tiltott volt, Köszönetjük több millió embernek a halálát, akit mágián égettek el !! Köszönhetjük, a háborúkat, amik a keresztény irányítás miatt törtek ki ! Köszönöm szépen, de nem kérek a keresztény hatalomból !
ahh kerdezo a 99-es valaszod az az energetikas az nagyon tuti!!! minden tiszteletem.
Ha Isten pusztít! és nem a meggyõzést választja! akkor menyivel jobb az ellenzékétõl!(Sátán) Csak az erõszak a megoldás! Akkor az ember, Isten. Nekem ilyen Istenre nincs szükségem, sem az ellenzékére! ha van túlvilág én leszek aki felrobbantja!
A kérdező hozzászólása: Igazság szerint rengeteget gondolkodtam, hogy melyik a jó oldal ! és 1-2 év gondolkodás alatt jöttem rá, hogy a Spirituális Sátánizmus, fõleg ahogy derülnek ki sorba a kereszténységrõl a hazugságok, és ez az egész delíriumos világnézet... Egyébként is rengeteg olyan dolog van, amely kivitelezhetetlen, mégis a biblia írja... az évmilliók során annyi ember halt meg, hogy nem férnének el feltámadva a földön... A másik kérdés, hogy mi számít életnek ? egy bogár élete is számít? Egy bogárról hogy mondod meg, hogy jó-e a lelke, vagy rossz ? Maga a lélek micsoda, az elme állapota, amit gondol? a Jó és rossz eleve relatív fogalmak, az is relatív, hogy mi számít a hit betartásának, és mi az ami nem !
ENKI ~ NIKE
idézet: "Az egész (keresztény program) az adósságról és tartozásról szól. “Ádám és Éva” “bûnt” követtek el, ezért az emberiségnek fizetnie kell. Mindenkinek bûnbánónak kell lennie, és fizetnie kell."
A kérdező hozzászólása: Egyetlen leírásomban sem említettem meg, hogy Sátán bármit is ok nélkül pusztítana ! Miért tenne ilyet? Számára a legfontosabb a fejlõdés, a ti eszközeitek az inkvizíció, a boszorkányégetés, és a kínzások !
Légy szabad, tedd amit szeretnél, fejleszd magad spirituálisan, testileg és lelkileg, érezd magad jól, legyen egyéniséged!! Ezek mind megvannak nekem, de nem tudtam, hogy ez sátánizmus, azt hittem, azért van mert vízöntõ vagyok.
ÍÍÍstenem, nem tök mindegy hogy valakinek ki van-e írva a neve...?
A kérdező hozzászólása: Most már tisztázom akkor a Démonokat is, némi tudományos alátámasztással is : Sátán, vagy másnéven Lucifer nevének jelentése Fényhozó. Sátán Atyánk nem a sötétséget, rontást, vagy egyéb negatív dolgokat hozott el nekünk, hanem elhozta a tudást, az értelmet az embereknek, elhozta a szabad gondolkodást. Elhozta az értelmet az életbe. Sátán Atyánk se nem a jó, se nem a rossz Isten, hanem az Igazságos. Ha valamit akarunk tennünk kell érte. A Démonok pedig nem negatív entitások, akik csak roszat tudnak csinálni. A Démon kifejezés a latin Demos szóból ered, ami Istent jelent. Õk szintén az egyik leghatalmasabb lények az univerzumban, akik bár elfoglaltak, de megfelelõ ellenszolgáltatás fejében segítenek Nekünk.
Nos mekkora különbség van Sátán nevének jelentése, és Jehova nevének Jelentése között. Sátán: ellenfél, vagy ahogy írtad(nagy balhét csapni) Jehova : "Én idézem elõ, hogy legyen"Ebbõl jól látható kinek milyen az egyénisége. Nos hogy sátán nem létezõnek tartja Jehovát. Már azon is csodálkozom, hogy meg engedte neked, hogy a teremtõ nevét ki merted mondani, ugyan is az "Istened" sosem mondta ki, s ha utalt is Jehovára, csak az Isten szót használta, ami nagyon jó ahhoz, hogy az ismeretlenségbe tartsa ezt a nevet. De Jézus jött és lerontotta az ördög munkáját, ahogy a biblia írja. És hidd el, egy nem létezõ személyt, nem lehet évezredeken keresztül élõként emlegetni, mert az mese marad. Jézus munkásságára, ékírások és hiteles bizonyítékok vannak azoktól is akik nem a kereszténységhez tartoztak. Úgy hogy nem lehet azt állítanod, hogy a kereszténység találta ki a názáreti Jézus megjelenését. Ó kori Római írások számolnak be arról hogy volt egy ilyen nevû ember akit megfeszítettek, és írták olyanok, akik nem a kereszténység istenében hittek, hanem pontosan a te istened démon fejedelmeit imádták. Ezt nevezte Jézus meghasonlásnak, és ezért fog az összes általa létre hozott vallás is megbukni. Csak olvasd el a Jelenések könyvének 18. fejezetét, hogy a vallásokra, akik fényûzésben élnek, milyen csúnya dolgok várnak a Te isteneddel és vallásaival együtt. Azt írja, hogy még menyasszony és võlegény hangját sem fogják ezekben a "vallásokban" hallani. A jelek szerint nagyon afelé megyünk ami a bibliában van, és nem a felé amit a te felettesed, mond. Mint ahogy az igazság mindig is gyõzedelmeskedett, most sem lesz másként. A másik, hogy elég szomorú az is, hogy inkább választod a halált, csak azért, hogy láthasd A valódi Isten ellenségeit, és démonfejedelmeit, akik valóban kaptak hatalmat az "istenüktõl".És ideig óráig ezt te is élvezheted. Még nem késõ, mint írtam. Te még kiszállhatsz, Õ már nem. Nos egy észhez térítõ kérdés:(talán el gondolkodol) Ha akkora hatalmas teremtõ a te "istened?" Akkor miért nem pusztít mindenkit el, aki elleneszegûl, és hogyan tudták a hatalmat elvenni tõle? Miért nem akadályozta meg a te "Istened" aki állítólag te szerinted a nap istene, hogy Jehova sötétséget borítson Egyiptomra. A napnak fényesen kellett volna tündökölnie. Vagy még sincs akkora ereje. Milyen istent lehet így legyõzni?
Vers a "Bárányról" Te vagy a küzdõ te vagy a "bárány": Aldebaran! Mely a pusztaságban kószálva járkál: Aldebaran! Te vagy a titok, te vagy a forrás: Aldebaran. Te vagy a "bárány" te jöttél fentrõl: Aldebaran! Te vagy az égi, te vagy a tünde, mely életet hozott a sötétségbe: Aldebaran! Aldebaran! Regulus! Antares! Formalhaut! Visszajössz-e még hogy újra elhozd a sötétségbe a fényt? Aldebaran!
A kérdező hozzászólása: Miért nem sikerült az istenemnek gyõzni ? Õ már minden istent maga mellé állítót, aki pedig ellene szegült már mind halottak, kivéve egy két isten, körülbelül 60 istent, akik gonosz istenek, és még életben vannak ! Az istenem eredeti neve magyarul fény hozó ! eleve nem lehet akkor negatív stinisztikai szó (negatív tartalommal bíró) mivel fényt hoz a sötétségre, tehát tudást ! A ti istenetek miatt (aki nem is létezik) Jóval több ember halt meg, csak számoljátok ki! Minden uralkodóról a pápai állam dönt, hogy ki kap koronát, és mennyi aranyat elkért érte a pápa, egyszerûen szánalmas, és szomorú, vagy az inkvizíciók ! Az én istenem az életet tiszteli, és az a célja, hogy istenekké váljunk, amiért tenni is kell ! Egyébként igen, ebben igazad van, hogy igazából nem szabadna kimondanom az istenetek nevét, ha úgyvesszük ezt szigorúan tiltja, mivel ez az a név, amely a hazugságba taszította õt, és a propagandátok elnyomta az igazi vallásunkat, és az eredeti isten hatalmát !
Még egy: szerintem az Enki-s, anunnaki-s cucctól az Aldebaran-os sokkal valósabb és komolyabb. Infó: Julius Evolának voltak még a témához kapcsolódó komolyabb gondolatai.
Miért nem a Föld körül forog a Nap? Ne légy már gyerekes. Azért mert elolvastál pár "szakirodalmat", még nem tudsz mindent.
A kérdező hozzászólása: Nem a Sátán, hanem Sátán, egyébként pedig a spirituális sátánisták között is van különbség, vannak a 14 évesek, akik csak szórakoznak, és vannak a 30+ éves emberek, akiknek ez életcél... mint ahogy a keresztények között is vannak pedofilok ! :)
"Nem mindegy , vagy is van más isten is!!!!" Igen, van az embert teremtú Isten. És van az az isten(jehova) amit az emberek "teremtettek".
Mi az, hogy sátán nem óvó bácsi. És ti azt mondjátok, hogy ez nem erõszak? Elveszi a gyermekeket a szüleiktõl a küldetés miatt. Na ezért nem fog senki bennetek meg az istenetekbe hinni, mert az igaz isten nem akar senkit megfosztani a gyermekétõl. a halál a te fõnököd miatt jött be a világba, így nem kellesz sem te sem az enkisem senkisem: :) :D:D
"Már megbocsáss de hogyan lehet hogy a történelmet nem vonjátok kétségbe? Dehogynem.A zsidóknak Jehova az istenük akikkel jót cselekedett csodákat tett, és megvédte õket." A történelmet nem vonjuk kétségbe, csak jehova létezését. Nem vonjuk kétségbe, hogy hisznek egy jehova nevû istenben, aki nem létezik. :D A csodákra meg nincs semmilyen bizonyíték.
Szoval satanistak leszerepeltetek semmivel sem tudjatok bizonyitani hazugsagaitokat!szoval az utols? napon bukta lesz nektek es addig is kiszipolyoz es romba dont titeket satan hisz ez a celja mindenkivel akit az igajaba hajt mer gonosz!!!es ti is azza valtok idovel vagy valamelyik szanatoriumba kerültök! Ez utnak követöi közül sokan pedig megbolondultak w.rejtejes modon meghaltak igy hat terjetek le a halalnak eme utjarol amig nem kesö!
ez egy elembetegség!!!!!! Miért kell megismerni a rosszat, hogy tudjuk mi a jó? A teremtõ nem akarta megismertetni a roszat az emberekkel, mert nincs szükség rá. Mert a rossz dolgoknak ki örül senki. Csak a jó legyen és nem kell a rossz. Ez nagyon beteges!!!!!! Nem mondod hogy élvezed a rosszat? Akkor csak szenvedj!!!!!! ÚR ISTEN! :O:(
Miért engedi meg a gonoszságot? Mert szabad akaratunk van. Miért kell meghalni? Mert minden egyes élet külön küldetés. (reinkarnáció) Mert hát ha õ teremtett mindent akkor végül is õ teremtette a gonoszságot is. igen Fordítsuk visszájára azt amivel a teremtõt szokták vádolni. Miért engedi, hogy a gyermekek meghaljanak? Mert Enki nem egy óvobácsi, hogy fogja mindig a kezünket. Miért engedi az embereknek, hogy tönkre tegyék a földet? Mert Enki nem egy óvobácsi, hogy fogja mindig a kezünket.
Nem hiszem el. És azt sem hiszem el, ha azt mondja valaki, hogy igaz. Olvastam már néhány ilyet, ami teljesen megbotránkoztatott. Hiszem 90% -ban ha tapasztalom. Ez alól csak Isten a kivétel. (bár nekem az õ léte teljesen logikus)
Hát ezt a zsidók istenkáromlásnak veszik, mert Mózes sosem hazudott, vedd úgy hogy agyonra vagy kövezve. Már evvel is eltörlöd a zsidó nemzet igaz voltát!!!!! Máris halott vagy!!!!!!
A kérdező hozzászólása: Gonosz nélkül nincs jó, és jó nélkül nicns gonosz, a jó és a rossz fogalma pedig eleve relatív ! Egyébként pedig nem mindegy, hogy melyikben hiszel, mivel ha Enkiben hiszel, akkor növekedni fogsz testileg szellemileg, és mindenhogy, ha pedig a hazug keresztény vallást folytatod, akkor csökkenni fogsz minden téren...
"vedd úgy hogy agyonra vagy kövezve" Látod? Ezért nem szeretjük a kereszténységet és a zsidó vallást. Elítéljük azt az agressziót és erõszakot amit képviseltek.
Hát ez nem válasz. Milyen jogon vonjátok kétségbe a zsidók történelmét, amiket maguk tisztán adtak tovább gyermekiknek? Nem szeretitek az erõszakot? Akkor arra a kérdésre is válaszoljatok, hogy miért engedi meg enki az erõszakot és nem teremt békét a földön? Feltettek egy csomó kérdést válasz meg nincs!! Lekváros BUKTA:)
A kérdező hozzászólása: Írok egy privát üzenetet... !
Bizony bizony, A zsidók mindig elmondták a gyermekeiknek a velük történt dolgokat amik történtek. Ezért máris bajban vagy, mert akkor egy egész nemzetet nevezhetnél hazugnak.
A kérdező hozzászólása: De igazából mire szeretnél kilyukadni ?
A kérdező hozzászólása: Az a baj, hogy ha még úgyis gondolja, hogy igazunk van, õ már akkor sem fog eltérni a vallásától, mert már csapdába eset...
"Milyen jogon vonjátok kétségbe a zsidók történelmét, amiket maguk tisztán adtak tovább gyermekiknek?" A dél-amerikai indiánok is tovább adnak õsi történeteket a gyermekeiknek. Az eszkimók is tovább adnak történteket.... Sok nép tovább ad történetet. Milyen jogon vonod kétségbe az eszkimók történelmét? Vagy milyen jogon vonod kétségbe a hinduk történelmét?
Bocsi nem kaptam választ a kérdésekre!!!!!!
A kérdező hozzászólása: Az utolsó versed tudom hogy egy átok akart lenni, de nem estem bele a csapdádba ! :) De okos támadás volt, azt hitted majd magamra olvasom az átkot mi? :) Minden esetre okos és erõs lehetsz, ha iylesmire képes vagy ! Üdv, egzilat ! :)
A gonoszság az lételem. Gonoszság nélkül nincs jóság. Ha nem lenne gonoszság akkor nem tudnánk mihez viszonyítani a jót.
Nos ha két vallás lenne és választani kellene a sátánizmus, és a zsidó isten között, akkor Jahvet választom.
* teremtõ
Házalnak vele, ahogy a bóvlikkal szokás. :)
Miért te most mit csinálsz? Te nem terjeszted a hitedet? Minek terjeszted ha a fõnököd olyan hatalmas minek hívogatod a neten az embereket. Nem mersz szemtõl szembe az emberek lé állni, hogy lássák ki vagy és mit hirdetsz, elbújsz a net mögé. Jézus nyíltan kiált emberek elé, nem takargatta magát, mert nincs mitõl szégyenkeznie, és az igazak nem bújnak el. Miért prédikálnak, mert Jézus ezt a parancsot adta azoknak aki azt állítják, hogy Õt követik. Aki nem vallja meg az emberek elõtt, azt Jézus sem fogja megvallani az Atyja elõtt. Én nem szégyenlem, hogy Jézus követõje vagyok. Miért kell prédikálni, hogy sikerüljön a te fõnököd elõl elhalászni azokat az embereket akik még megmenthetõk a karmaitok közül a halál elõl, ami rá vár.
Milyen érdekes vita... De egy Jehova tanújával sajnos felesleges idõpocsékolás.
tél válasza... Na mert az hogy tél az nagyon sokatmondó:DDDD Majd ha ki lesz írva Vezetékneved, Keresztneved akkor járjon a szád :D Barom...
És te hány éves vagy, raimhol? :D Csak azért érdekelne, mert eddig még mindig bármiféle alátámasztás nélkül adtad elõ a mondókádat... Ez pedig pontosan a 14 körüli korosztályra jellemzõ; bár az értelmesebbjére már akkor sem.
ha az embernek halalkozeli elmenye van es elszamol magarol a sorsarol es ezutan azt irja neked h a vallas hulyeseg azt elhiszed? ketlem.
A kérdező hozzászólása: És tömeggyilkosok is, de inkább nem sorolom még fel, hogy mik..
Lehetne privátban? Végén még idekeverednek, a jehova tanúi, engem is megkövezni, és megtéríteni...
A Sátán büszke lehet az ilyen követõkre!!!"----"
A kérdező hozzászólása: ÉN sem tudom, hogy elkezdjem-e újra! :D
Jujj-jujj, valaki mérges...:)
Értem!Hülyéknek titkos hülye Válasz adó való!
Váúúú már 208 válasz:D
érdekes
A kérdező hozzászólása: Eleve nem értem miért kell prédikálni egy vallásról, és terjeszteni mint egy betegséget... Ha az istened olyan hatalmas nicns szükség arra, hogy terjeszd a hitet !
Engem halálra akarna kövezni a kedves jehova tanúja.
Már megbocsáss de ki beszélt itt az eszkimókról. Itt a zsidó nemzetrõl van szó. És Mózes lehazudtolásával megkérdõjeleztétek a nemzet kiválasztottságát, és történelmét. Nem beszélve, hogy még Jézus ellenségei sem vonták kétségbe azokat a csodákat amit tett, sõt bibliában le van írva, hogy elismerték a farizeusok ezeket mondván, hogy a csodák miatt a nép utána megy. bár pont ezért tették el láb alól, mert féltették a pozíciójukat. Kac kac
A zsidók történelme miért lenne hitelesebb mint a hinduk, eszkimók, aztékok, inkák stb történelme?
Igen? Az érdekes, ha egy nem létezõ isten választotta ketté a vörös tengert? Mert hogy nem Mózes volt az biztos!! A zsidók mai napig sem felejtették el ezt a szabadulást. Sõt etiópok látták ezt az eseményt és ezt el is mondták a Jerikóban élõknek ami miatt a Jerikóiak iszonyúan féltek a zsidóktól Jehova miatt. Mert tudták, hogy amit Jehova elhatározott azt végre hajtja, és a te fõnököd sem tudta ezt megakadályozni. Ja a Jerikó falai is csak legenda!! Akkor te is egy legenda vagy nem létezel ezért nem is tudom minek levelezek egy ne létezõ személlyel Pá
ahhhh mindenki ir itt valami igazat de egyik sem fedi a valosagot.( egyebkent mAR evek ota)de ket hete pont a vallason filozofaltam ismet akaratom ellenere.A valasz siralmas volt...Az egyhaz maga a megtevesztes , a vallasok a legnagyobb megtevesztok.Atyaeg!!!es en nem vagyok semilyen vallasu. Ateista sem! De komolyan a valaszt nem tudom leirni szavakkal, mindenkinek sajat maganak kell rajonnie.Egyebkent az agynak eleg megterhelo.Meg bele is halhatsz, ha nem vagy eleg felkeszult.Ha leirnam mindenki kirohogne , pedig az igazsag olyan egyszeru es nyilvanvalo ott van a szemunk elott...az egyhaz vallas, arra lett kitalalva hogy buntudata legyen az emberisegnek.A buntudat minden baj okozoja!!!Ennyit segitek...
A vörös tenger "ketté választására" már vannak különbözõ természettudományos magyarázatok. :)
* kettéválasztására
A hinduk, eszkimók, aztékok, inkák is láttak különbözõ csodákat.
Mégis mire alapozod az állításaidat kedves utolsó? Tény, hogy a spirituális sátánisták az összes emberi érzelmet elfogadják, és kifejezik, ebbe beletartozik a harag, és a gyûlölet is. A gyûlölet a szeretet ellentéte, egyik sem létezne a másik nélkül, mind a kettõ esszenciális. Nem gyûlölünk senkit ok nélkül, és nem is szeretünk ok nélkül. A természettel harmóniában élünk, kiteljesedünk fizikai, és spirituális síkon is. Ez eredményezne kárhozatot? Mindegyik vallásban vannak mágikus elemek, ceremónia, szerzõdés szintén, tehát akkor véleményed szerint az ateizmus a célra vezetõ. Mellékesen a JOS nem német okkultisták mûve, legközelebb jobban nézz utána mielõtt megszólalsz, A következõ bölcsesség különösen a hozzád hasonlóakra igaz: "Hallgatni arany."
Persze és Mózes a több mint 3. milliós nemzettel tudta mikor és hogyan fognak a vörös tengeren át menni, és pont akkor zárult be amikor a fáraó csapatai oda értek, véletlenül. És az izraeliták száraz lábbal keltek át a tenger fenéken És az egyiptomiaknak csak véletlenül volt sötét az õ oldaluk míg az izraelitáknál világított az oszlop. na persze
Már el lett mondva, hogy a blog nem a társulat hon lapja. Az honlapunk a http://www.jw.org ezeket azok csinálták akik gonoszkodnak a tanúk ellen, de csak nyugodtan nézegessétek a ti istenetekhez csatlakoztak.
Jézus hogyan ûzte ki a Sátánt az emberekbõl? És ha olyan aranyos ez a fõnököd, Jézus minek ûzi ki az emberekbõl? Egyszer az egyikük akit légiónak hívtak, kiment az emberbõl, és belement a disznókba, azok meg belementek a tengerbe és elpusztultak. Jó szórakozás lehetett ennek a démon fejedelemnek.
Sokan itt bibliára meg arra hivatkoztak, hogy jézus ezt mondta, jehova ezt mondta stb.. MIÉRT VESZITEK EZT BIZTOSRA? Honnan tudjátok, hogy a bilia isteni kinyilatkoztatás? mivel bizonyítjátok? Én tudom bizonyítani, hogy az ábrahámi vallások hazugságok, mégpedig azzal, hogy a jelképektõl kezdve a történeteken át a szereplõkig MIDNEN lopott! A Teremtés: Struktúrailag a Teremtés könyvének 1-11. fejezetei ámulatba ejtõ bepillantást adnak abba a folyamatba, amelynek során a Biblia politeista mítoszok és legendák gyûjteményébõl az izraelita történelem legösszefüggõbb monoteista elbeszélésévé változott. Összefoglalva: a biblia minden karakterét pogány, dzsentil vallásokból lopták, és egy zsidó karakterrel helyettesítették: A zsidó monoteizmust az egyiptomi Akhenatontól lopták A zsidó teremtéstörténetet az egyiptomi Teremtésbõl lopták1 A zsidó Jahve a szó erejével teremt: ezt az egyiptomiaktól lopták (Jahve Ptah-t helyettesíti)2 A “Legyen világosság!”-ot a thébai Teremtéseposzból lopták3 A “mennyezet a vizek között”-öt az egyiptomi Teremtésbõl lopták4 Ádám és Éva az egyiptomi Geb és Nut5 Éva Ádám bordájából jött létre: ezt Enki és Ninhurszag eposzából lopták: “Bátyám, mi bánt téged?” “A bordám fáj.” ANET, 41. Ninti, akinek a neve azt jelenti: “A borda Úrnõje”, meggyógyította Enki bordáját6 Ádám és Éva büntetése, vagyis a halhatatlanság elvesztése Adapa mezopotámiai történetébõl lett ellopva (a zsidó Jahve a sumér Enkit helyettesíti)7 A zsidó Káin, Ábel és Séth Ozírisz, Széth és Hórusz megfelelõi8 Káin és Ábel viszályát Széth és Ozírisz viszályából lopták, de a történet késõbbi részeiben a sumér Dumuzi és Enkimdu történetén alapul9 A zsidó Sámsont Héraklészból lopták Megvakítása Oidipuszon alapszik Az oszlopok ledöntését az egyiptomi Ré-Hérakhté történetébõl lopták10 Jákob lajtorjáját az egyiptomi Temetési Rituálékból lopták, amiket az elhunyt király számára tartottak “Üdv néked, óh, Isten Létrája, üdv néked, óh, Széth Lajtorjája. Állj fel, óh, Isten Létrája, állj fel, óh, Széth Létrája, állj fel, óh, Hórusz Létrája, melyen Ozírisz felment a mennyekbe.” Az egyiptomi Létra, ami két egyiptomi Isten testébõl áll, s amin Ozírisz felmászott a mennybe, ki lett cserélve egy olyan létrára, amin sokféle természetfeletti lény, vagyis angyal mászik fel s le a föld és a mennyország között.”11 Összefoglalva: a biblia minden karakterét pogány, dzsentil vallásokból lopták, és egy zsidó karakterrel helyettesítették: A zsidó monoteizmust az egyiptomi Akhenatontól lopták A zsidó teremtéstörténetet az egyiptomi Teremtésbõl lopták1 A zsidó Jahve a szó erejével teremt: ezt az egyiptomiaktól lopták (Jahve Ptah-t helyettesíti)2 A “Legyen világosság!”-ot a thébai Teremtéseposzból lopták3 A “mennyezet a vizek között”-öt az egyiptomi Teremtésbõl lopták4 Ádám és Éva az egyiptomi Geb és Nut5 Éva Ádám bordájából jött létre: ezt Enki és Ninhurszag eposzából lopták: “Bátyám, mi bánt téged?” “A bordám fáj.” ANET, 41. Ninti, akinek a neve azt jelenti: “A borda Úrnõje”, meggyógyította Enki bordáját6 Ádám és Éva büntetése, vagyis a halhatatlanság elvesztése Adapa mezopotámiai történetébõl lett ellopva (a zsidó Jahve a sumér Enkit helyettesíti)7 A zsidó Káin, Ábel és Séth Ozírisz, Széth és Hórusz megfelelõi8 Káin és Ábel viszályát Széth és Ozírisz viszályából lopták, de a történet késõbbi részeiben a sumér Dumuzi és Enkimdu történetén alapul9 A zsidó Sámsont Héraklészból lopták Megvakítása Oidipuszon alapszik Az oszlopok ledöntését az egyiptomi Ré-Hérakhté történetébõl lopták10 Jákob lajtorjáját az egyiptomi Temetési Rituálékból lopták, amiket az elhunyt király számára tartottak “Üdv néked, óh, Isten Létrája, üdv néked, óh, Széth Lajtorjája. Állj fel, óh, Isten Létrája, állj fel, óh, Széth Létrája, állj fel, óh, Hórusz Létrája, melyen Ozírisz felment a mennyekbe.” Az egyiptomi Létra, ami két egyiptomi Isten testébõl áll, s amin Ozírisz felmászott a mennybe, ki lett cserélve egy olyan létrára, amin sokféle természetfeletti lény, vagyis angyal mászik fel s le a föld és a mennyország között.” Remélem ennyi elég egy válaszba. Jönnek a szimbólumok: A dávid csillag (150 éve használják a zsidók) Vishnu csillagaként már ~10 ezer éve létezik. A latin keresztet csak a 7. században kezdték el használni, 9. században lett elfogadott. Ezzel szemben a kelta kereszt, a zodiákus (kereszt amely körül kör van sok templomon fellelhetõ) kettõs kereszt, egyenlõ szárú kereszt mind-mind õsi szimbólumok. A keresztények által használt mindent látó szem a barokk korban terjedt el, ezzel szemben Ecuadorban több mint 10 ezer éves mindent látó szem készítményt találtak : http://projectavalon.net/lang/en/klaus_dona_2_interview_tran.. Horusz szeme, ami ugyanazt szimbolizálja, szintén sokkal õsibb, ez tény. Egy keresztény magyarázza meg nekem kérem, hogy hogyan vált a kígyó a gonosz megtestesítõjévé, mikor az ókorban a legszentebb szimbólum volt, kerükeión és más formákban is megjelent? Elõre is köszönöm a válaszokat, érveket, melyek alátámasztják a biblia, és a kereszténység hitelességét!
ne válasszatok semmilyen sátánizmus és, ez a legfontosabb: SEMMILYEN MÁGIKUS (=CEREMÓNIÁLIS, RITUÁLIS, IDÉZÕ, SZERZÕDÕ) TEVÉKENYSÉGET NE VÉGEZZETEK HA VÉGEZTEK, KAPTOK EGY ERÕS PECSÉTET NE AKARJÁTOK ÉS NE KERESSÉTEK! a lehetõ legkomolyabban írom ezt nektek és nem azért, mert megtértem a népszerû, intézményes tömegvallások egyikére
A kérdező hozzászólása: Egyértelmû, hogy a keresztények véleményét már semmi sem fogja megváltoztatni, mert õk a tipikus "naív réteg" akik ha pl Pakisztánban születnek, akkor allah-ért már gyilkolnának...
kedves elõzõ válaszoló. Azért írok névtelenül mert ez az oldal alapból hülyékel van tele és szeretem megörizni az anonim formámat.
A kérdező hozzászólása: A spirituális fejlõdés, az kicsit ezotériás téma, tehát egy sátánista látja a szellemeket, démonokat, entitásokat, mint a médiumok ! Igazság szerint pedig nincs jó és rossz, csak egyéniség létezik ! Nem lehet senkire mondani, hogy rossz, vagy jó.. Sátán is egy egyéniség, jó és rossz is megtalálható benne !
A kérdező hozzászólása: Most leírtam mindent, remélem van bennetek annyi jóság, hogy ezek után megértitek, miért nem hiszek a kereszténységben, de kérlek olvassátok el ! Legalább beleláttok a fejembe akkor !
A kérdező hozzászólása: Sosem érhetem el Sátán hatalmát, ez tény, akármennyit fejlõdhetek, de inkább vagyok egy lény, aki látja a démonokat, szellemeket, kéeps gyógyítani, és akár ölni is a gondolatával és az energiáival, és aki idõvel Démonná/istenné válik és mindent tud mindenrõl, mint hogy csak egy ember maradjak, aki elvegetál, és fél az istenétõl, és semmit nem fejlõdik, csak gyengül, és hagyja magát, hogy a földbe tiporják ! a Sátánizmus szerint a Jehova nem is létezik !
A kérdező hozzászólása: Összekeverte a nyelveket... ez sima tudomány, különbözõ helyen élõ élõlényeg nem ismerték egymás kommunikációját, és saját nyelvet alakítottak ki... ehhez nem kell isten, csupán biológia ! A biblia pedig késõbbi mint a Sátánizmus, tehát a bibliát csak átmásolták, és átalakították ! Érdekes hogy a BIBLIA jelentése könyveket jelent, amelyet sok könyvbõl szedték/lopkodták össze, átírva a szereplõket, hogy ezzel is beszenyezzék Enki nevét...
A kérdező hozzászólása: a Sátán száma pedig nem a 666, azt csak kitalálták róla a rosszakarói, és a buta sátánisták, akik nem is ismerik az igazi Sátánt ! valójában a száma 2, 11 és a 4es szám is !
T-Vitatkozók! Mindannyian imádkozzatok az "Istenetekhez" kérjetek egymás fejére átkot az gyõz amelyik "Isten" hamarább pusztítja el a másikat!Hajrá "Lucifer" ne hagyd magad"Jehova!
Szió Berta, Igen vettem észre. Úgy látszik ezt a módszert nagyon használni akarja Az Enki evangéliumának terjesztésére. Csak az a baj, hogy a tanúk meg elõzték ebben a munkában. Éppen kopirozni akar.
A kérdező hozzászólása: Elnézést mindenkitõl, de nem érek rá sajnos mindig, így még nem tudtam válaszolni, de hamarosan kifejtem a véleményemet !
A kérdező hozzászólása: A 61-es kérdezõnek válaszolnék elsõnek, tehát forrásokat sok helyrõl meg lehet tudakolni, tudok például egy oldalt, ahol utánna lehet nézni komolyan a dolgoknak, ha még butaságnak is tartod az egészet, érdekességképpen mindenképpen olvasd el http://spiritsoferidu.wordpress.com/satan/ (Én a legkülönösebb vallást is elolvasom, ha érdekesnek találom ) Tehát írtad, hogy ha Démonok a sátánisták, miért nem ölik meg az embereket! A Sátánisták nem démonok, de az a céljuk, hogy azzá váljanak, amely hatalmas út, akár több életen keresztül kell hozzá tenni ! Ezt a kérdést nem is értem, miért akarnánk megölni az embereket? Pont az a céljuk a Démonoknak (Sátán Démonainak, persze vannak olyan Démonok is, amelyek Sátán ellenségei, és az emberek pusztulásért tevékenykednek) hogy segítsék az embereket, ha hozzájuk fordulnak, és ha kiérdemelték, és olyan információt, vagy tudást adjanak át, amire már képtelen egy Sátánista, mert már olyan szinteken jár, hogy egyedül nem képes fejlõdni tovább spirituálisan ! Sok jó ember van aki keresztény, és van szívük, és szeretnek, de félre vannak vezetve, és olyan agymosáson mennek keresztül, hogyha hithû keresztény lesz valaki, és eldönti ezt, soha az életben nem lehet eltéríteni ! Az én Atyám sosem kér könyörgést, és nem csak akkor szól hozzá az ember, ha kell neki valami, hanem csak akár elmondhatod neki a problémáidat, vagy megköszönheted neki azt amid van !
Nos Jehova Létezésére, egy egész létezõ nemzet a bizonyíték, ekkora bátorságot a teremtõ nem létezésére kijelenteni.... Nos ezzel pedig, hogy elismered, hogy Jehova embereket pusztított el az engedetlensége miatt máris te magad is elismerted, mert nyilván nem maguktól pusztultak el. Ezen kívül, minden népnek vannak vízözön mondái amik szintén bizonyítják annak megtörténtét. Még az is, hogy a bárkát megtalálták az Ararát hegyén, ahol megfeneklett, Török ország mai területén. Jehova létezése, pedig soha nem volt kétséges, amit a nevének betûi is bizonyítanak sok sok írásban mindenhol nem csak a bibliában.(JHVH) A zsidók, és azok akik tisztelik a teremtõt, ha ezt hallanák, nem tudom mit szólnak hozzá hogy a teremtõ akik kihozta õket Egyiptomból a rabszolgaságból, és sok hatalmas dolgot cselekedett velük semmisnek nyilvánítod. Ez majdnem egyenlõ lenne a holokauszt tagadásával, amiért sokan börtönt kapnak. Persze itt megemlíteném, hogy a te istened a legpusztítóbb, és aljas módszerekkel teszi ezt nyilván valóvá. Maga Jézus akit te elismersz elmondta a te istenedrõl, hogy hazug és gyilkos, mert miatta halnak meg az emberek az ártatlan emberek. Hogy Jehova elpusztított nemzeteket nem azért mert éppen az ártatlanságukról volt híresek. De a te istened ártatlan embereket pusztít mint említettem a háború oltárán amit a mi istenünk neve mögé bújva követett el, mert Õ hozta létre az egész ma létezõ vallásokat, és úgy látszik, még egyet akar mert érzi a vesztét, és még több áldozatokat akar. Sátán hatalomra juttatta földi szolgáját Hitlert egy vallása mögé bújva mert egy bíboros hozzá járulásával történt. 6. millió zsidót, 2000 Jehova tanúját, és még sok roma származású és egyéb embert ölt meg a háborúkban mióta levetette Jézus az égbõl ártatlanul.EMBER GONDOLKOZZ!! És a te istened nem gyilkol? Az emberiség ellen szállsz ki? Most kezd vallást alapítani úgy hogy nyilvánvaló hazugságával akar még több embert a pusztulásba taszítani. Nincsenek hiteles források. ezek kreált bizonyítékok. Ha igaziak lennének, miért nem jelent meg vele elõbb? Miért nem látod be a te istenednek nincs jövõje hiába kapálózik. És mint írtam neked még van esélyed ki szállni, neki nincs.
A kérdező hozzászólása: Az ember reinkarnálódik halála után, és amit összeszed lelki energiát, azt viszi tovább a következõ életében, Ádám és Éva miért lennének Démonok haláluk után? Ahhoz tenni is kell, valószínûleg mire én is Démonná válok, az olyan 400-500 év, ha teszek érte mindegyik életemben ! Jézus csak egy prédikátor volt, aki isten fiának hitte magát, vagy egy okos hazudozó volt, akit az annya azért szült meg, mert megcsalt Józsefet ! Jehova egyébként zsidó vagy néger? Az eredeti emberek mind afrikából származnak, Jézus mégis zsidó, nem fura? Hozzáteszem az elsõ emberpár idején még szõrös majomhoz hasonló "lények" lehettünk, tehát a Jehova majomhoz hasonló kinézetû? Ezek csak tudományos cáfolások, de már ilyen apróbb kérdésnél is látszik, hogy kezd szétesni a kép... Sátáni vallás korábbi, mint bármelyik vallás, az õsi pogány vallás, érdekes, hogy ezt is kiírtották, és ránkerõszakolták a kereszténységet... (koppány idején) Ennyi kín és szenvedés mellett nem hiszem hogy a kereszténységet már csak emberileg is eltudnám viselni... Jehova ha létezik már csak azért sem állnék mellé, mert kéeps volt árvizet zúdítani az emberekre, képes volt ártatlan embereket megölni a 10 parancsolattal, képes volt nemzeteket a porba törni ! A kereszténység megegyezik a 100% os gonoszsággal !
Hát neked el ment az eszed!Bocsi de nem olvasom ezt a tökéletlen undormányt tovább.
A kérdező hozzászólása: Látszik, hogy ki a kultúráltabb kettõnk között, keresztény, vagy a csúnya Sátánista, aki a gonoszt képviseli, mert nem nyomja el az érzéseit, mégis kéeps vagyok ember módjára kommunikálni, amíg te negatív stinisztikai szavakkal illetsz, és minõsítesz !
A kérdező hozzászólása: Pontosan, de õk annyira félre vannak vezetve, hogy ezt már nem látják, de õk azt gondolják, hogy mi látjuk rosszul, és mi vagyunk félrevezetve, kicsit patt helyzet! :)
Nem, de a Jehova tanúival csak így lehet megértetni, hogy ne jöjjenek többet. Ha udvariasan, úriember módjára küldöd el õket az ember(ahogy tettem azt az elmúlt 4 hónapban) akkor az olyan mintha nem is hallanák, továbbra is jönnek.
"Érdekes" Törölték a kereszténységrõl írt kritikámat, pedig semmi olyat nem írtam benne ami ne lenne igaz.
Azt mondjak a Satanistak embert aldoznak.. Mózes ötödik könyve 12:27 És az Úrnak, a te Istenednek oltárán áldozd meg a te egészen égõáldozataidat, azoknak húsát és vérét; egyéb áldozataidnak vérét azonban öntsd az Úrnak, a te Istenednek oltárára, a húsát pedig megeheted. Ja varjnuk ez a bibliabol van :o Allatokat is alodznak a Satanistak elvileg.. http://www.youtube.com/watch?v=V6jV_7Q9RhQ ja hoppa ezek nem ok.. Satan heberul azt jelenti, hogy ellenseg! Ja varjunk van a hebernel egy "picit" idosebb nyelv a szankszrit, velteltnul ebben a nyelvben a Satan azt jelenti, hogy igazsag.. Tehat a zsidoknak\keresztenyeknek a az igazsag az ellensege. Ez meg is magyarazza, hogy miert oltek embereket azert, mert mereszeltek ilyen hulyeseget mondani, hogy a Fold kering a Nap korul.. Meg az is erdekes, hogy mar a runak ismereteert is halal jart, amit persze jelentektelennek tartanak.. Es ne felejtsetek emberek, a kigyo a gonosz, hisz le van irva a szentirasban! kit erdekel, hogy tobb szaz\ezer evvel a keresztenyseg elott a kigyo egy szent szimbolum volt? Hinni kell jezusban, mert kulonben a pokolba kerulsz, amit a zsidok Sheolnak hivnak, (ami amugy egy szimpla tulvilag) Vagy mas neve a Hell-be ami A Skandinav eredetu, es szinten csak azt jelenti hogy al\tulvilag! Ja es adakozzatok is legyszi az egyhaznak, a mai valsagos idoszakban egyre nehezebben teheti meg szegeny Papa, hogy 1 millio eurobol nyaraljon :( De persze fontos a kirsztusi szegenyseg, ezt tokeletesen tukrozi a sok giccses katolikus templom :>
A kérdező hozzászólása: Sajnos a törvény tiltja, hogy azt mondjam, hogy a holocaust hazugság! :) Érdekes, hogy több zsidó képes volt a MÁV-ot beperelni több milliárd dolárra, a holocaust miatt, szerintem szánalmas !
Erre a te "istened" nagyon jól tudja a választ, mert Õ hozta létre ezeket az embereken és a démonain keresztül akikkel a föld felett osztozkodik, de csak Armageddonig. keresztül, és összes vallás mögött Õ áll, Jézus nem véletlen nevezi e világ istenének, mert az összes vallás az Õ kezében van különben kérdezd meg tõle, úgy is letagadja.Sõt az összes politikai és kereskedelmi világ az õ uralma alatt áll, ezért tart itt a világ. Sátán nagyon jól tudja hogy Jehova elfogja pusztítani, ezért tombol és magával fog rántani téged is. Ha gonosz lenne a teremtõ akkor nem áldozta volna fel a fiát mindenkiért, hogy nekünk jobb legyen és ne halljunk meg, s ha Jézus eljöveteléig még is meg kell halni, akkor is vissza kapjuk az életünket, és ezt bebizonyította, hogy képes rá. S persze hogy ennyi vallást össze bulizott mert ha ez az egy lenne mint az édenben volt akkor most Õ nem lenne uralkodó. A vallás nevében össze vissza gyilkolták egymást isten nevében. De melyik isten nevében? Mert nem Jehova, meg nem Jézus jóváhagyásával az biztos. Gondolkodj, bár nem egyszerû, mert sátán nagyon a markában tartja az elmédet. Ezért van az hogy az emberek azt hiszik hogy jó helyen vannak ami nekik egy csapda, s ezt a te istened jól megmanipulálta, Jézus is jól tudja. De te tudod, de a helyedben nagyon gondolkodnék.
A kérdező hozzászólása: Enki teremtette meg a világegyetemet, aki a mi teremtõ istenünk, csak átírták a szereplõket azok akiknek érdekükben állt, hogy pént és hatalmat keressenek vele ! Az igazi elsõ isten Enki, amit késõbb Sátánnak neveztek el, õ a Sumér fõisten ! A biliai Sátán egy hazugság ! Egyébként a kígyó mérge érdekes, hogy életeket tud menteni ! Mint mondtam a spirituális energiával bármit ellehet érni, ismerek egy illetõt, aki az ennergiájával képes létrehozni egy kavicsot, és képes beteg embereket gyógyítani, hozzáteszem, hogy Sátánista, de soha életében nem követett el olyan dolgot, ami szerintem helytelen lenne ! Egy kérdés ! Hogy lehettek ennyire önzõek, hogy minden más vallsát lenéztek, és azt mondjátok, hogy nektek van igazatok ? a Mohamedánok, a kínai istenek, a japán istenek, a régi római istenek, õk ezek szerint mind tévednek, és nektek van igazatok ?
Azért, mert nem mondják ki, az emberek attól ma is Sátánt imádják. Az állítólagos keresztények semmibe veszik Isten útmutatását. Elég nekik, hogy be vannak jegyezve valahova, néha elmennek gyónni (ez mindenre megoldás náluk), de valódi igyekezetet nem mutatnak, hogy Istennek tetszõen éljenek. Egy igaz kereszténytõl ez elvárható lenne, nem? Önkényesen élik az életüket, ami Sátán nagy találmánya. Nagyon ügyesen csõbe húzza az embereket...
Ja, egyébként nem hiszek a sátánban, úgyhogy elég bajosan lennék én sátánista :)
A kérdező hozzászólása: Tehát te azért mondod azt, hogy kövessük a bibliát, mert Jehova tökéletessé formál majd ! (tehát érdekbõl szintén) A sátán sem azt mondja, hogy gyilkold le a szomszédodat, ha az neked jól esik ! Sõõt Sátán kimondja, hogy ne bántsd az állatokat, és ne bánts csak úgy valakit ok nélkül, azonban ha téged bánt valaki, akkor kegyetlenül álj bosszút !! A harag csak haragot szül azt mondják, de gondolj csak bele ! Ha nem csapsz vissza (tartsd a másik orcádat is) akkor csak kizsákmányolnak, kihasználnak, és csak egy bábu leszel !!!! (Pont ez is a céljuk azoknak akik kitalálták a bibliát)
Na ugye, a harag haragot szül... te ilyen világban akatsz élni? Ahol a bosszúról szól minden? Mert én szeretek megbocsátani gyûlölöm a harag érzését, mert stresszel, kellemetlen érzés, mintha nem tudnád kordában tartani magad. Sátán állatias, kegyetlen. Mivel tökéletlenek vagyunk (ki miatt is?), úgyis megbántunk másokat. Ilyen alapon senkivel sem tudnék normális kapcsolatokat ápolni. És nem is lennék boldog, ha olyan embereken kéne bosszút állnom, akiket szeretek. Igen, tökéletes akarok lenni. De nem ezért igyekszem Jehovának tetszõen élni. Azért imádom Õt, mert Õ a Teremtõ, joga van az uralkodáshoz, és a vitakérdésben, hogy van-e joga másnak uralkodni, én mellé akarok állni. Sátán tulajdonképpen ezt vétózta meg az Éden-kertben, ott kezdte ezt, hogy Istennek nincs joga megmondani az embereknek, mi helyes, mi helytelen. Szerintem meg van. Sátán is felállított egy mércét, hát nekem ez nem tetszik. Ezenkívül szeretem Jehovát, szeretem azt, ahogy a jóra vezet, mert tudja, mi a jó nekünk. Ráadásul Õ is nagyon szeret minket, Sátánnal ellentétben. Egyszer volt egy vitám az egyik ismerõsömmel, a Bosszúállókról beszélgettünk. Azt mondta, hogy õ megérti Lokit, hogy gonosz, mert annyi szenvedésen ment keresztül. És én már vele se értettem egyet. Minden ember szenvedésen megy kersztül, csak van, aki elnyomja a helytelen vágyait, a haragját, a bosszúszomját, van, aki nem. Én az elõbbit tartom helyesnek. Itt a fõ kérdés teljesen lecsupaszítva az: neked tetszene-e egy olyan kormányzat, egy olyan élet, ahol az egymás iránti szeretet vezérli a kapcsolatainkat? Ha neked ez nem tetszik, hát imádd Sátánt. Nekem tetszik, én így akarok élni. Ezért imádom Jehovát. Pedig nem vagyok érzelgõs típus, nehogy azt hidd, de a szeretet nem is ezt jelenti. Nem érdekbõl szolgálom Jehovát. Nekem is szenvednem kell, csak ezt nem kell rákenni Istenre. Olvasd el a Jób könyvét a Bibliából. Ott Sátán azt vetette fel, hogy az emberek (Jób) csak azért szolgálják Jehovát, mert jó dolguk van. Jehova megengedte Sátánnak, hogy próbára tegye Jóbot, aki kiállta a próbát. Ma nem divat úgy élni, ahogy Istennek tetszik, mégis ezt teszem, fenn írtam, miért.
Bakker, ugyanazokat a témákat hozod vissza. Nem a félelem indít Jehova szolgálatára, hanem a szeretet. Nem én vagyok itt beplacebózva. Feljebb írtam már. És azt is írtam, hogy Jehova miért hajtja végre az ítéletét hamarosan az emberiség egy részén: mert lehetetlenné teszik az életet azoknak, akik a jóra vágynak. Nameg mert bebizonyosodott, hogy Neki van joga uralkodni. Azt is írtam már, hogy nem vagyunk robotok, meg bábok, meg hasonmások, meg klónok. Van egyéniségünk, csak nem a "sötét oldalunk" határozza azt meg. Sátán nem fenyeget senkit a halállal. Hát persze, nem mondja meg a követõinek, hogy ennek az életnek halál a vége. Átveri az imádóit. Te is örök életrõl álmodsz, meg mennyrõl, meg ki tudja, miket ígér neked, de biztos lehetsz benne, hogy hazudik. Számára nem kérdés, hogy az egész pereputty belerobog a szakadékba, Neked meg nem fogja bejelenteni. És nem bûn örök életre vágyni egy normális világban.
Nem értem miért kell itt vitatkozni hogy ki a gonoszabb! Mint a szent inkvizíció csinálta égjenek a máglyák elõ a spanyolcsizmát! Jehova nevében öljük halomra mind azt aki nem ordítja teli torokból hogy "Éljen Jehova" Mert ez a kereszténység ilyen volt míg hatalom volt a papok kezébe! egyik sem jobb a másiknál Isten és Sátán egy és ugyanaz a"lélek" jó vagy rossz csak nézõpont kérdése!
Mind a két oldalról, Isten nem tetszése a válasz. Azok akik szeretik az élet forrását, és szeretnének békében és szeretetben élni, azok sem nem spiritiszták, sem nem Sátánisták!!!!!! Miért? Nos minden ami spiritiszta, okkult, stb, az nem Istentõl jön. Más részt, Sátán A teremtõ isten ellensége, és ha fájdalmas is, el lesz pusztítva, a szolgáival együtt.
Gondolod neki szüksége van rád? Különben sátánt nem lehet meggyõzni, 6000 éve lázad, a teremtõ engedi neki ennyi ideje, hogy bizonyítson, de nem tudja bebizonyítani állításait.Vesztésre áll, és ennek ellenére sem adja fel.Inkább minél több embert igyekszik magával rántani, annyira gonosz nincs benne semmilyen jó érzés.
Az emberek önmagában megijednek a sátán szótól és a nagy többséget kiskoruktól kezdve úgy nevelik hogy a sátán rossz és megvetendõ, emellet amit itt leírtál jól hangzik meg minden de a sátánista szekták általában nem ennyire egyszerûek.Ahogy a sátánista vallás sem ennyibõl áll.ÉS szabad országban élünk kinek mi, és a mit leírtál a kereszténység sem ennyi, kicsit nézz utána és megérted.Személyes véleményem szerint egyik sem kedvezõ igazán.
Nos Én magam több millió testvéremmel együtt egyik "valláshoz" sem tartozunk. Egyike vagyunk azoknak a hittel rendelkezõ önkénteseknek akiket utálnak, vagy is nem szeretnek. Tudom, hogy sátán vallása nem ennyi, de nem kívánom részletezni, nekem elég, hogy a bibliában leírtak szerint vele nem is kell foglalkozni, sõt bántani sem szabad, mert Õ magasabb rendû, mint mi emberek vagyunk, és nagyon csúnya dolgokat tud csinálni azokkal akik csak állítják, hogy rosszat tudnak neki tenni. Egy feladatunk van, mindent kihagyni az életünkbõl ami vele kapcsolatos, csak azokkal foglalkozni amit a teremtõ elvár az imádatban.Valamint ha kísértés ér egy nem keresztényi dologgal kapcsolatban, fel kell vennünk Isten teljes "fegyverzetét" így tudunk ellene állni.
A másik része amit írtál, az ijesztgetéssel kapcsolatban, nem helyeslem, mert nem így kell megtanítani a gyermekeket arra, hogy Létezik és nagyon rettegõ félelmet kell érezni.Mindig az igazat kell elmondani róla is mint mindenrõl, és a korának megfelelõen mindig hozzá tenni az ismerethez. Nem ijesztgetésre használni. Tudjon róla miért nem ésszerû foglalkozni vele, és arról, hogy õ miért nem megfelelõ példa az utánzásra.KW
A kérdező hozzászólása: Tessék adok egy oldalcímet: http://spiritsoferidu.wordpress.com/satan/ Akkor kezdjük az elején, nem hiszem, hogy bárkinek is megadtam a jogot, hogy ledrágámozzon, vagy bárminek is tituláljon, hisz én is megadtam a tiszteleted (szeresd felebarátodat, de látszik még ezt sem tartjátok be, hisz képtelenek vagytok betartani a saját szabályaitokat is ) A második dolog: Szerintetek az normális dolog, ha már a kicsi gyereket belenevelitek egy vallásba ? És jöljön a legfontosabb kérdés ! Ha tényleg ennyire jó az istenetek Jehova, akkor hogy-hogy 2000-3000 éve folyamatosan a kereszténység miatt halnak meg az emberek, kínoznak halálra asszonyokat, hullnak porba nemzetek !? Sátán célja az, hogy hatalmasodjunk, és erõsödjünk, hogy idõvel istenné váljunk ! A ti istenetek célja, csak az, hogy ellegyél a világban, legyél minél butább, minél beszûkült látókörûbb, és csak mint egy bábu kövesd a parancsokat ! Nem értem miért nem tetszik nektek az, ha Fejlõdik az ember lelkileg és testileg is, és nem nyomja el az érzelmeit ! Az emeberek az érzelmeiktõl emberek ! A legtöbb sátánista 30 év fölötti személy, akinek diplomája van ! Persze csak ha a spirituális sátánistákra gondolunk ! Mert vannak az elmebeteg sátánisták is, akik rituálékat csinálnak, és állatoakt kínoznak, és kamnnibalizmust csinálnak, és rongálnak, és hasonlóak, de õket Sátán mélységesen megveti, mert õk a beszûkült látókörû Sátánisták, akik semmit nem tudnak a mi vallásunkról !
A vita meddõ.Mert Az embereket sokkal Könnyebb legyõzni, mint meggyõzni. Figyelmetekbe ajánlom nagy költõnk Ady Endrének versét a Nincsen himnusza"így kezdõdik "A hajnal nem ragyogó az éj fehéren lebben az Isten nem jóságos az Ördög nem kegyetlen" érdemes elgondolkodni ezen!
A kérdező hozzászólása: Miylen jogon írod a mondanivalómat dumának? Majd ha elolvasod, akkor majd én is elolvasom azt amit te írsz ! Hozzáteszem a bibliai dolgokra sem tudsz bizonyítékot adni, mivel minden bibliai tárgyat már megcáfoltak szinte !
Hajrá Berta, adj neki! :D Kérdezõ: ne vedd magadra annyira DRÁGÁM, inkább próbálj meg hozzád hasonló gondolkodású emberekkel barátkozni, mert itt nem lesz túl nagy sikered. :(
Nos egy szónak is száz a vége: Szomorúan olvasom kedves kérdezõ állításait. Sajnos egy valamit nem vettél, és nem veszel tudomásul a válaszadoktól: A teremtõ, halálra itélte sátánt a démonaival, és a földi szolgáival együtt. És egy mondatodban a sátánnak azt a mondatát idézted amit valamikor Évának mondott ez a gonosz: " .....TUDJA ISTEN HOGY HA ESZTEK A FÁRÓL, OLYANOK LESZTEK MINT Õ.." NOS MINT KÉSÕBB KIDERÜLT NEM LETTEK OLYANOK MINT ISTEN ÉS MEGHALTAK. Nem leszel isten soha, aki ezt mondta neked az becsapott, ugyan úgy amint Sátán Évát. Ennek köszönhetõen tartunk itt. Õ neki már nincs esélye a kiszállásra!!!! Neked még van!!!!!!
A kérdező hozzászólása: Én egy jólelkû ember vagyok, és ha Jehova tényleg annyira igazságos mint mondjátok, akkor nem fog azért a pokolba taszítani, mert józan ésszel, és logikával próbáltam életem során gondolkodni, és ataiestaként, vagy Sátánistaként élek, mert ez a vallás amit jónak látok ! Jehova végez azokkal is, akik rómában a 12 istenben hittek régen?
Nos egyáltalán nem tértem ki a válaszadás elõl, nagyobb hatalom áll mögöttem, mint te mögötted. A válaszomnak pedig csak egy igen kicsi része vonatkozik rád, a többi a büszke barátodat illeti. Ami pedig téged illet, akik eddig is válaszoltak azok közül egy sincs aki még itt lenne, mert több eszük van, és nem állnak le veled "cseverészni" Ezt fogom Én is tenni.
T- kérdezõ miét lenne az egoista az aki nagybetûvel írja az "én" személyes névmást? Az angol akkor kifejezetten egoista mert az "I"-Én-t bárhol a mondatban mindig nagybetûvel kell írni!
A kérdező hozzászólása: Én, nagybetûvel írja, tehát õ van a központban, és látszik is, hogy értelmesebbnek tartja saját magát mindenkinél, annak ellenére, hogy a kereszténység szerint minél butább vagy annál jobb neked ! Tudok idézni is "itt a tudatlanság erény" Középkorban hangoztatták a kereszténység terjesztõi... Bár nem is értem, ha tényleg a biblia az igaz, minek kell azt terjeszteni ? Sosem kell terjeszteni csak azt ami nem igaz... NA de most megyek, 4 napig nem leszek !
A kérdező hozzászólása: Sátán eredeti neve Enki, ami nem más mint fényhozó ! És régebbi isten mint bármely más, amirõl írásos feljegyzések vannak, mivel piramisokba van vésve ! Sátán jelentése ellenség, ezt a rossz akarói aggatták rá ! Az ember igen képes fejlõdni, Ha pedig a te Jehovád olyan hatalmas, és sokkal hatalmasabb lenni mint a te Sátánod nem hagyná hogy ezt tegyék a Démonok... Egyébként érdekes, ha Jehova sokkal hatalamsabb hogy mert szembeszállni vele bárki is ? ez oylan mintha szembeszállna velem egy 2 centis emberszerû lény... eleve nem merne szembeszállni mert egy csettintés és megölöm ! Tehát hasonló erejûek, akkor pedig Sátán hogy képes a földön lenni, és nem felégetni mindent a megejelenésével (erejével) Akkor pedig miért nem jön le a te istened? Már csak logikai alapon megcáfollak... Egyébként pedig a te istenedbõl származik minden ugye? Tehát a gonosz is, tehát a te istened egyenlõ a gonosszal is ! Ha a te logikád (biblia) alapján gondolkodunk, de mint mondtam ez a könyv egy hazugság, ami össze van lopva...
Tévedsz, Jehova csak jót alkotott, a te angyalkád tette magát gonosszá, és megakarta szerezni a Jehovának Járó isteni dicsõséget, hogy Õt imádják. A tolvaj sem tolvajnak születik, valamiért azzá válik. S behúzta a hazugságával Ádámot és Évát is, hogy neki engedelmeskedjenek, és isten lesz belõlük, és nem kell a teremtõnek majd engedelmeskedni, mert maguk is eldönthetik mit akarnak. Ugyan azt ígérte nekik mint most neked is, tegyenek amit akarnak, mindent szabad semmi nem tilos. Nos nem lett isten belõlük, meghaltak. így kiderült amikor meghaltak, hogy ki hazudott, Jehova aki azt mondta meghalnak, vagy sátán aki azt mondta, nem halnak meg?
Nos kedves Raimhol, láthatod az elõttem szólót, bár nem vagyunk egy hiten és nézeten, de egyben egyet értünk, hogy sátán ellensége az embernek. Ahogy írta kedves elõttem szóló amivel egyet értek, Hogy nem tudsz semmit adni sátánnak, csak az életedet, amit elvesz és ne kapod vissza, és elmondhatja majd a teremtõnek, hogy téged is betudott csapni, és az Õ szolgálatába álltál a teremtõ helyett, jól lehet nincs pokol tüze. Sátánnak mindenképpen ez a terve, hogy mindenkit eltérítsen az élet forrásától, pusztulásba taszítva az embereket. (Példabeszédek 27:11) 11 Légy bölcs, fiam, és örvendeztesd meg szívemet, hogy megfelelhessek annak, aki gúnyol engem. Ez a vers arról szól, hogy az ember okosan döntsön az életében, hogy az ördög aki vádolja becsmérli a teremtõt, azáltal megfelelhessen ennek a lázadónak, hogy nem tud mindenkit eltéríteni Õ tõle. Kata
"Persze és maguktól kialakultak a különbözõ nyelvek!!!!!!" Igen, maguktól alakultak ki.
Biztos hogy Jehova "szolgája" aki pártfogásba veszi az Istent? A nagy "keresztények" Isten nevében üldözték és küldték máglyára a nekik nem tetszõ embereket! " Az Isten igazsága és az emberek igazsága nem ugyan az".
A kérdező hozzászólása: Egyébként ha tévedek akkor meg az Istened tudja miért gondolkodom így, szóval egy normális uralkodó megbocsájt ezért, vagy azoknak akik racionálisan gondolkodnak !
Nos tévedsz mert nem Tanú volt az illetõ, mert a tanúk tudják, hogy sosem sátánnak volt a neve a fényhozó.Régóta megtanultuk a biblia írásaiból, mindenki egyformán tanul. Nekünk olyan a teremtönk mint az apukánk, és mi is bõven kivesszük a részünket a minden napi feladatokból, amihez a teremtõ erõt ad ebben a halálra ítélt világban.S ezt rendszeresen meg is köszönjük neki. Nem dobja a sült galambot a szánkba, mi is keményen megdolgozunk érte. És miért ne kérhetnénk tõle? Te nem szoktál az apukádtól kérni. Vagy az apukád nem szokott tõled kérni semmit? A kapcsolat a teremtõvel olyannak kell lenni, mint szülõ és gyermek kapcsolat. Ha már valami nem megy apuka segít a gyermekének, mert szereti. és utolsóként pedig a teremtõ nem fogad el semmilyen kifogást arra, amiért az ellenséghez kellene pártolni. Ez még az országokban is "hazaárulásnak" nevezik és egy árulónak halál a büntetése. Pál apostol is és nem különben Jézus is átélt dolgokat amiért hátat fordíthatott volna. Jézusnak is Felajánlotta Sátán a világ feletti uralkodásának összes jogát, de Jézus elutasította. Azt mondta: (Máté 4:8-11) 8 Ismét magával vitte õt az Ördög, most egy rendkívül magas hegyre, és megmutatta neki a világ összes királyságát és azok dicsõségét, 9 majd ezt mondta neki: „Mindezeket neked adom, ha leborulsz, és imádatot mutatsz be nekem.” 10 Akkor Jézus így szólt hozzá: „Eredj el, Sátán! Mert meg van írva: »Jehovát, a te Istenedet imádd, és egyedül neki végezz szent szolgálatot.«” 11 Akkor elhagyta õt az Ördög, és íme, angyalok jöttek, és szolgálni kezdtek neki.
Nos meddõ beszélgetés ez úgy látom, úgy hogy nem jövök ebbe a kérdésbe többet. Most megint vissza tértünk egy témához, amit már megbeszéltünk, hogy Jehova nem fog megjelenni, és nem is szeretném, mert nem óhajtok elhalálozni. Megszólalni pedig még nem szólal meg ahogyan Ádáméknál, még nem!! azért sem mert akkor a hit érvényét veszti.Mert a hit, a nem látott dolgokról való meggyõzõdés Ugyan is ha valamit vagy valakit látok akkor már nem kell hinnem benne mert ott van. Mi hit által járunk nem látás által. A levegõt sem látod de hiszed hogy van, Ennyi. De érzem a létezését "látom" a tulajdonságait abból amit megalkotott. Nos további szép napokat neked, sajnálom, hogy az ellenség ennyire befolyásol. Kata
A kérdező hozzászólása: A levegõt sem látod, de tudósok megvizsgálták, és megfogható anyag ! Érezni pedig bármit lehet, gondolom a placebó hatásról hallottál már, ha nem járj utánna...
Hány évesek vagytok?
Grammatikai hibákért elnézést, sietve írtam a választ!
Ráadásul dühösen, magadból kifordulva. Kezdel valódi inkvizítorrá válni!
A kérdező hozzászólása: Sajnos a Sátánizmust elvbõl elitélik , a sok goth, és egyéb gyökérség miatt, és nem fogják fel a keresztények, és a többi beszûkült látókörû, hogy a mágia nem rossz dolog, és hogy miket el lehet érni vele, mert szerintük minden ami nem kereszténység, a gonosz egyik újabb vallása! :D Érdekes, hogy a mi vallásunkat teremtik gonosznak, amikor jóval életcentrikusabb minden más vallásnál !
Ne is törõdj vele kedves elõttem szóló. Nincs saját szabad gondolatuk, mert a fõnökük elvette az eszüket is. Nagyon jól tudja a bibliából mindenki, hogy Sátán szépen kiosztotta a földet démonai között, hagy tombolják ki magukat Armageddon elõtt. Nagyon érdekes hogy ha ez valamelyik Zsidó származású fülébe eljutna, hogy az istenüket, meg az egész zsidó nemzet történelmét semmibe veszik holmi emberek az ellenség szavára, hát nem biztos, hogy jót állnának magukért. Milyen érdekes, hogy ez a tanítás eddig még nem látott napvilágot, senki még sátán sem vonta ennyire nyíltan kétségbe a zsidó nemzetet bár Jehovát sosem ismerte el a lázadása óta. Ebbõl is látszik, hogy mennyire érzi a vesztét, és a természet feletti dolgokkal sokakat magával ránt a halálba.
"Nagyon érdekes hogy ha ez valamelyik Zsidó származású fülébe eljutna, hogy az istenüket, meg az egész zsidó nemzet történelmét semmibe veszik holmi emberek az ellenség szavára, hát nem biztos, hogy jót állnának magukért." - Igen, a zsidó és a keresztény vallás sosem az erõszakmentességrõl volt híres... - Nem a történelmet vonjuk kétségbe, hanem jehova létezését.
"Amúgy ti, akik megmondjátok nekünk hogy hogyan is volt az elsõ vallás, meg hogy olyan hogy Jehova nincs is, ezeket honnan veszitek?" Ha tanultál volna történelmet akkor tudnád, hogy Mezopotámiában jelent meg elõször a civilizált emberi kultúra, a globális emberi civilizáció bölcsõje, és ott nyoma se volt semmilyen jehovának. Igazi teremtõnk Enki.
Tévedsz kedve, mert Mózes leírta, hogy a bábeli nyelvek össze zavarásáig mindenki egy nyelven beszélt, és egy istenrõl tudtak, jó lehet nem ismerték el, és azt Jehovának hívják. Ezenkívül a Jehova név jelentése= "Én idézem elõ, hogy legyen" Vagy is a teremtõi mivoltára utal ezzel a névvel. De ezen én már nem görcsölök, AZOKRA A KÉRDÉSEKRE VÁLASZOLJ AMIKET LEÍRTAM!!!!!!
A kérdező hozzászólása: Frigyet kötöttem a halállal ? :D Sátánizmus pont az életrõl, és az életed egészséges leélésérõl szól, és hogy élvezz minden percet, úgy, hogy közben fejleszted magad ! Én nem a haláltól való félelem miatt állok Enki oldalára, veled ellentétben... Szeretet istene a te istened, mégis minden belõle származik, MINDEN BELÕLE (biblia is írja) Tehát a gonosz is belõle származik ! Igaz a biblia egy hazugság, de msot a te elméletedet cáfolom meg ! Tehát bármit is teszel a te istenedbõl származik a gonosz is, tehát minden kínt neki köszönhetsz ! Miféle isten ez ???? Nem tetszik amit teremtett, és ezért árvizet zúdít rá ? Szégyen, hogy ilyen istent tisztelsz !
A kérdező hozzászólása: Az elmém egészséges, ezért nem hiszek el egy maszlagot csak úgy... Minden sátánista elmondhatja, hogy boldog magáról, és egyik szívében sem a gonosz uralkodik, mégis Sátánisták, szóval akkor nem értem mi a hiba...
Mert a Te istened egyik ellensége Jézus ezt a parancsot adta. S nem a bibliát kell terjeszteni, ha nem a jó hírt melyben a teremtõ és Jézus elmondja, hogy a Te istened már nem sokáig fogja uralkodását élvezni.Mert megszabadítja az embereket a Te enki istenedtõl.
A kérdező hozzászólása: Az én Istenem a te istened is, mivel tõle származunk ! Enki pedig senkitõl sem fél, mert már leszámolt majdnem minden ellenségével ! Jézus csak egy ember volt, Jehova pedig sosem létezett !
Ha Jehova sosem létezett, akkor miért írtad azt múltkor, hogy Jehova sok embert megölt az engedetlenségéért? Különben meg ha tagadod Jehova isten létezését, akkor ki kellene törölnöd a zsidó nemzetet, mert mai napig is ezt az Istent fogadják el ezek az emberek, rajtunk kívül. Most talán az a mondat jön, hogy nincs is Zsidó nép? Már pedig ezt a népet Jehova hozta ki az egyiptomi rabszolgaságból, és 10. csapást mért a Te istenedre, amit nem tudott elhárítani. Ezért a zsidók "meggyilkolnának", hogy a történelmüket semmisnek nyilvánítod. Az Én istenem nem lehet a Te isteneddel egyenlõ, de Armageddonkor megfogod tudni.
A kérdező hozzászólása: *mást se
Jehova az olyan mint Orwell 1984 címû regényében a "Nagy Testvér"
"Már pedig ezt a népet Jehova hozta ki az egyiptomi rabszolgaságból" Egy mesekönyv szerint. :D
Ha a biblia mesekönyvnek számít akkor biztos. A történelmi feljegyzések, hiteles dátumok a Fáraó neve, ezeket mind mind régészeti ásatások bizonyítják, de nem kell elhinni.
A kérdező hozzászólása: A feljegyzések lehetnek igaziak, de betelefonálok István a jósnak, és ugyan úgy másnapra 1 millió forintért ír nekem egy mesét a múltról ! :D Másik 50000 emebrt pedig fejenkénti 10000-ért ráveszek, hgoy terjesszék az igét... KB ez a kereszténység...
Most is tévedsz kedves Reimhol. Mennyire nyilván való a bibliában leírt sátáni taktikák, a pénz, meg a szex. Isten szolgái ingyen szolgálnak, és önként minden erõszak nélkül!!!!!! Mint írtam Jehova tanúinak, semmi köze a világ vallásaihoz. A világ vallásai a te istened hatalmában van és valóban pénzért szolgálnak, Hivatást csináltak a vallásból. Jézus nem pénzért szolgált, hanem az igazságért, hogy kiderüljön az emberek képmutatása, és Isten neve meg legyen szentelve. Ebbõl is látszik hogy mennyire nem ismered Jézus tanításainak valódi mondanivalóját, csak úgy mint azok közül sokan, annak ellenére a követõinek tartják magukat.
Ha pénz és szex nem lenne! kik és mivel szolgálnák Jehovát? Jehova a Zsidók istene! Lenni kel egy Magyarok istenének is! A másik a Magyarok melyik zsidó ágból lettek? Mert a Bibliában szó sincs róla?
Nos kedves tél barátomnak válaszolok: Sajnos a pénzt is emberek találták ki. Szerinted Ádámnak és Évának mekkora anyagi vagyona volt? És Jézusnak? Az tény és való, hogy jelenleg a pénz az mivel hozzá juthatunk dolgokhoz, amik szükségesek az életben. De nem lesz mindig így. A szexet, pedig azért bátorkodtam oda írni, mert ez a másik tényezõ, ami a világot jellemzi. Nem "divat" már betartani a biblia elõírásait, ezért igen elterjedt ez a nézet, ami mint sokan tudják nem új keletû Sátán az ördög, ezt az eszközt is felhasználja a maga kis világában, hogy távol tartsa az embereket, Isten tiszta vezetésétõl. Gondoljunk bele, amikor azok az angyalok akik az özönvíz elõtt csatlakoztak Sátán lázadásához, elhagyták égi lakhelyüket, fizikai testet öltöttek és lejöttek, hogy a földön élõ nõkkel meg nem engedett nemi kapcsolatot létesítsenek.Ebbõl aztán megszülettek a Nefilimek, akik igen nagyra nõt erõs emberek voltak és iszonyú gonoszságot, és brutális tetteket hajtottak végre az embereken. Ezért kellett egy idõ után beleavatkoznia a teremtõnek és elpusztítani a földön kialakult undormányt. Persze önmagában a szex nem bûn, ha helyes és egészséges keretek között zajlik. Ezt a nemi aktust a teremtõ egy férfi és egy nõ közötti meghitt kapcsolatra engedte, illetve hozta létre, azok között akik össze vannak házasodva. vagy is férj és feleség között lehet ilyen kapcsolat. A szerelem érzését is Õ plántálta bele az emberbe. Azért, hogy mély érzések kössék össze a két embert, és ne csak a szaporodás kötelessége legyen minden érzés nélkül.
Nos a kérdésed másik fele a magyarság, illetve a zsidóság. Nos ki találta ki hogy nemzetekre kell osztani az embereket, és bele kell táplálni a nemzeti öntudatot az elméjükbe, hogy a "hazájukat" megvédjék az emberek? Ádám és Éva milyen nemzetiségû volt? Semmilyen. S ha az enki "istenség nem rondított volna bele a Teremtõ munkájába, akkor mai napig sem lenne ilyen kérdés. Így a Jézus által tanított keresztény felfogásban életben nem is létezik ilyen, bár még jelenleg ezzel kell élni, de már ezzel sem sokáig. Mindnyájan testvérek vagyunk.
A kérdező hozzászólása: Enki sosem tett semmi rosszat, a másik pedig, hogy történelmileg nincs bizonyítva, hogy Ádám és Éva élt valaha is ! Népek nem Enki miatt alakultak ki, hanem mivel a létrejött embercsoportok távolodni kezdtek a biológiai tényezõk úgy alakították az embereket, hogy megváltoztak...(logikus)
Persze és maguktól kialakultak a különbözõ nyelvek!!!!!! Istenem Jehova adj neki eszet!!!! Gondolkozz már ember nem törölhetsz ki egy egész nemzetet és annak történelmét!!!!!!A te istenséged miatt. Népek, nemzetek ékírásos és egyéb ásatásokon megtalált leletei szólnak ellened és az istened ellen. Mennyire foglyul ejtette az elmédet ez a gonosz lázadó, hihetetlen. Tudod mint evvel az erõvel az egész emberiséget eltörölhetnéd az igazságukkal, együtt. De mivel mindig az igazság gyõz, nem fog sikerülni. Ezt nem hiszem el, szörnyû!!!!!!
A kérdező hozzászólása: Nem fogod fel, hogy a beszéd az jelbeszédes kommunikáció, és midnenhol más jelek alakulnak ki ? Tehát ha telepítesz 8 különbözõ helyre egy bolygón lényeket, minden csoport máshogy fog beszélni...
Nem értem mire gondolsz, pedig szeretném.
Ha pedig nem hallgatsz Isten szavára ne mond hogy nem figyelmeztettek...
Már megbocsáss de hogyan lehet hogy a történelmet nem vonjátok kétségbe? Dehogynem.A zsidóknak Jehova az istenük akikkel jót cselekedett csodákat tett, és megvédte õket. Sõt Jehova angyalai közül akik nem a fõnködhöz tartozik 185ezer embert tud egyetlen éjszaka kivégezni egy angyal.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!