Találatok a következő kifejezésre: Miért utálják sokan a rockereket (1 db)

Miért utálják olyan sokan a rockereket?

Már régóta foglalkoztat a kérdés, hogy miért néznek görbén ránk az emberek az utcán, miért rémülnek meg t?lünk a nénik a buszon, miért ellenségesek velünk a mainstream képvisel?i?

Legjobb válasz: Én nem útálom a rockereket, meg nem is szeretem. Azt viszont útálom, mikor tizenegynéhány éves kis pöcsök meg picsák felveszik a rocker cuccot, és azt hiszik, hogy húde faszagyerek vagyok most. Meg azt veszem észre, hogy a rockerek is utálják a diszkósokat. Meg ha fiatalok autóbalesetet szenvednek mindenki azt mondja, hogy diszkóbaleset. Pedig a rockereket se kell félteni, ha ivásról van szó. Meg amit nem értek, hogy mért kell úgy öltözni, hogy már messzirõl látszódjon az emberrõl, hogy milyen zenét szeret? Ha hétköznap normálisan öltöznétek, nem néznének rátok görbén. A nénik is nyilván azt látják a filmekben, hogy a rockerek vademberek, mert általában úgy vannak beállítva. Ezt áruld el, hogy mért muszály mindig rocker cuccba járkálni?

Én nem útálom a rockereket, meg nem is szeretem. Azt viszont útálom, mikor tizenegynéhány éves kis pöcsök meg picsák felveszik a rocker cuccot, és azt hiszik, hogy húde faszagyerek vagyok most. Meg azt veszem észre, hogy a rockerek is utálják a diszkósokat. Meg ha fiatalok autóbalesetet szenvednek mindenki azt mondja, hogy diszkóbaleset. Pedig a rockereket se kell félteni, ha ivásról van szó. Meg amit nem értek, hogy mért kell úgy öltözni, hogy már messzirõl látszódjon az emberrõl, hogy milyen zenét szeret? Ha hétköznap normálisan öltöznétek, nem néznének rátok görbén. A nénik is nyilván azt látják a filmekben, hogy a rockerek vademberek, mert általában úgy vannak beállítva. Ezt áruld el, hogy mért muszály mindig rocker cuccba járkálni?
Én nem vagyok rocker sõt nem is szimpatizálok velük... ellenszenvesnek találom õket (tisztelet a kivétel) 1. A rockerek szokása lenézni illetve ledivatmajmozni más stílus képviselõit. 2. A mai magyar rockerek többsége hungarista, rasszista nézeteket vall. A hazaszeretez önmagában szép, de másokat megitélni etnikum alapján szemét dolog! 3. Már nincsenek igazi rockerek szinte... mivel a mai rockerek ellent mondanak az igaz rocker ideológiának ami a toleranciáról szól és a másik ember elfogadásáról etnikum és stílus hovatartozásól függetlenûl a mai fõleg magyar rockerek zsidóznak, cigányoznak, mocskólódnak, divatmajmozzák a rappereket illetve elektronikus zene kedvelõket. Én is rocker körökben mozogtam anno, de késõbb megtapasztaltam ezeket az apróságokat és úgy döntöttem, hogy nem foglalkozom velük.. persze vannak rendes normális rocker haverjaim de sajnos a többség szenny és az is marad!
Én is rocker vagyok. Erõsebb zenét hallgatok mint más. A nénikék ördögimádónak(fekete), az idõsebb korosztály nácinak(bakancs) tart. Én már megtanultam ezeket a dolgokat viccesen kezelni. Alig iszom, imádom a tudományokat, a politikát és egyéb beszélgetõs dolgokat. Többre tartom magam mint az átlagember, mert tudom hogy több vagyok annál, mint amit egy passzoscuccba csomagolt, szoláriumozott-borotvált-vékony-emberke tud nyújtani intelligencia terén.Ha egy rocker sokat ivott, és hánynia kell és esetleg meg is teszi az hatalmas bûn. De amikor látom hogy egy diszkós mattrészegen vizel a buszon, és utána még egy hányással is megtiszteli a kreálmányát, és mindezt egy idõs néni mellett fél méterrel... Kedvenc színem a fekete. Keveset beszélek idegenekkel. Én inkább gondolkodom nem úgy mint ahogy más. Talán ezen kéne másnak elgondolkozni.
A kérdező hozzászólása: Szia, utolsó válaszoló! Jól gondolom, hogy azért most sem vagy még túl öreg? P: :) Itt rendesen kiveséztük már a félelembõl táplálkozó negatív érzelmeket, és egyetértettünk abban, hogy ha mindenki mértéket tartana, sokkal könnyebb lenne mindenki élete.
Rocker vagyok és régen nem voltam az..mármint h elõször plázacica(még kicsikoromba) és mostanra fejlõdött ki az egyéniségem, és én akkor tartottam a rockerektõl..azt hittem h durvák meg h nincs lelkük, és persze h mások..am pot a másság miatt jok, és nagyon is érzelmesek, és különlegesek:)
Sziasztok! A 4.ik válaszoló már emlegetett barátja vagyok. Véleményem szerint csupán a rockkal kapcsolatos külsõségeket utasítják el az emberek. Nem hiszem, hogy lenne általános rocker mentalitás, maximum életérzés, ami mindenkibõl mást hoz ki. És ami a külsõségeket illeti, nos... Alapvetõen nem arról van szó, hogy a fekete egy annyira pszichoaktív szín lenne, ami minden emberben hasonló érzéseket kelt. Ez inkább kulturális beidegzõdéseken alapszik, más kultúrákban (pl. Japán) a fehér a gyász színe. Ez a stílus külsõleg olyan dolgokat vesz fel, amit társadalmunk elutasít vagy rosszall. Melankólia, agresszió, nyersesség , ami egy jó adag magamutogatással társul. Ez a zene üvölt és a megjelenésünk is. Nem lehet nem észre venni, és nem a beilleszkedési vágy motiválja. Ha mi elutasítjuk mások értékrendjét és a lázadás szegecses zászlait ruhaként viseljük, nem tudom mit kéne várni. Nekem nem nagyon volt szerencsém olyan emberhez, akiben el akartam oszlatni az elõítéleteit és nem sikerült. Nem akarom mindenkivel megértetni és elfogadtatni az elveimet és az élethez való hozzáállásomat. Nincs rá szükség. Van aki attól érzi jóbban magát, hogy feketében jár, van aki attól, hogy lila a haja, valaki 10 kg-os aranylánctól, valaki attól, hogy ezeket kritizálja. A kulcsszó az "érzi jobban magát" lehetne. Ezzel nem ártunk egymásnak. Ahol mégis, ott már nem egy stílusról és egymás megítélésérõl beszélünk, hanem primitívségrõl.
A kérdező hozzászólása: No, megérkezett a doktori különítmény. :) Ez pedig a másik nagy általánosítás, hogy a rockerek túl buták ahhoz, hogy diplomát szerezzenek. Én ennek a fordítottját látom: nálunk az egyetemen rengeteg rocker van, akik tényleg nagyon viccesen tudnak kinézni a vizsgázós öltönyükben, a sokszor derékig érõ hajukkal. Egyébként én is két diplomát plusz egy posztgradot csinálok egyszerre, szóval állítólag nem vagyok buta. Nem tudok mást mondani: meg kell nézni egy-két rock/metáldalszöveget, le merném fogadni, hogy több értelem van benne, mint a popszámokban... Csak a nagyközönség nem veszi a fáradságot, hogy mindezt megismerje. :P
13:16 hsz. vagyok, elfelejtettem leírni, annyi atrocitás azért ért már, hogy az elismerésért nekem is küzdeni kell, belõlem se nézik ki a doktorit és a nyelvtudásokat sem. Hiába na.. valamit valamiért..
Na megtöröm a sort! Én is echte rockernek gondolom magam, de még eddig nem ért engem atrocitás emiatt:) )) Lehet, hogy mindig csak jó idõben voltam jó helyen:) Persze vizsgázni meg melóba nem veszem fel ezeket a cuccokat, amiket koncetre stb.. de valami úgymond kiegészítõ akkor is van rajtam:) )) Egyébként az lehet az utálat oka, mert alapból lázadást szimbolizál, ill. másságot, amit utálnak:((((
Azért utálják valóban, mert nem értik. Én már látom, hogy akinek hosszú haja van, az egy kicsit lázad, valami baja van a világgal. Én pl. kifejezetten élvezem, hogy a hosszú hajam miatt néha küzdeni kell az elismerésért. Nem néznek ki két diplomát és egy fél doktorit belõlem. :)
A kérdező hozzászólása: Vigyázat, provokálok! :) Igen, gyanítom, tényleg a keresett, de meg nem talált boldogság miatt van ez az egész. A rockerek megnyugvást találnak a Zenében, az átlagember meg csak néz ki bután a fejébõl, és mindig másnak tulajdonítja, hogy nem boldog, pedig csak arról van, szó, hogy nem találja a harmóniát, amit a Zene képes megadni. Sajnálom õket ezért. Az meg, hogy irigyek... Gratulálok. A boldog ember nem irigy, mert tökéletesen kielégíti az, amije van. Elferdült világban élünk... Köszönöm az összes választ! :)
Szia! (4. emberke vagyok) :) Azért, mert az elsõdleges dinamika, a túlélés iránti leküzdhetetlen vágy ott munkál mindenkiben. A túlélés pedig azt diktálja, hogy amit nem értenek, attól féljenek. Pista bácsit értik: elment a kocsmába és berúgott, mindennap ez történik...:) De azt nem értik, mit lehet szeretni ilyen zenén; nem értik, hogy Te mért tûnsz boldogabbnak az utcán (holott õk mindent megtesznek, amit szerintük kell, mégse boldogok); nem értik, mért vagy szabadabb, mint õk; stb. Csak látják ezeket, és félnek tõle. Na nem mintha ezért elítélném õket, szerintem logikus és emberi dolog, és ettõl még aranyosak ;), csak nekünk, akik kissé szabadabban gondolkodunk az Élet, a Világmindenség meg Minden dolgain, el kell, hogy fogadjuk, hogy õk ilyenek! Viccesnek tûnik így átolvasva, amit írtam: õk félnek, ezért nem tudják elfogadni azt, ami Te vagy; ezért Neked kell elfogadnod azt, hogy õk képtelenek elfogadni! :D
Szia! A rock mindig is a lázadást, illetve bizonyos szabályok be nem tartását jelentette. Gondolok itt például társadalmi konvenciókra, ami az öltözködést tekintve, akár a 'divat' nevet is viselhetné... Aki látja, hogy rocker vagy, az azt látja, hogy lázadsz, vagy nem tartod be a szabályokat. A képhez nem járul hozzá jótékonyan a részeg rockerek látványa. Márpedig lehet, hogy ugyanolyan ruhában hányta el magát, mint amilyenben Te mászkálsz. A nénik(lányok) és bácsik(fiúk) (=emberek) pedig elõszeretettel általánosítanak. Nekem a legjobb barátom egy punk/rocker fiatalember, és imád konfrontálódni az elõítélettel. Rendkívül udvarias, és elképesztõen kommunikatív mindenkivel, és imádja eloszlatni az elõítéletek homályos felhõit. :) Lehet, hogy több ilyen rocker kellene, mint amilyen Te vagy, vagy Õ... :)
Kérdezõ! Én is rocker vagyok. :) Teljesen egyetértek veled. :) Azért néznek ránk görbén, mert külsõre [ha nem is mindig] 'mások' vagyunk, mint a többi ember. Sokan ezt nem képesek elfogadni. Az öreg mamis dolog meg... hát igen, rájuk is lehetne görbén nézni, mikor 80 évesen olyan ruhákban járnak, mint egy 20-30 éves fiatalosabb nõ, a fejûk meg vastagon kisminkelve... és õk ítélkeznek?! :) ))) :DDDD
a különbözõ ideológiák/eszmék/vallások követõi a történelem során csak ritkán értették meg egymást. Mindegyik csoport alapból hülyének nézte a másikat, mondván hogyan is lehet ilyen szart/hülyeséget szeretni/hinni. Ez persze aztán az egymáshoz való kapcsolatukat is meghatározta. Általános emberi magatartás, hogy amit nem értünk, azt elutasítjuk, jobb esetben csak elkerüljük, rosszabb esetben megpróbáljuk eltörölni. Egy szereotíp rocker az eléggé egyértelmû. farmer és/vagy bõrszerkó, bakancs, szöges cuccok, hosszú haj stb. A hétköznapi ember szemében erõsen agresszív, ápolatlan stb. Ezzel szemben a diszkós a tánci ruhájában akár még ápolt, jómegjelenésû fiatalember benyomást is kelthet. Egy rocker megjelenésében is kilóg az embertömegbõl, és mint ilyet alapból nem szeretjük.
Utolsó! Na most egyáltalán nem értem te mirõl beszélsz fõleg az 1.rõl! Én is rocker vagyok, és senkit sem nézek le és nem is fogok! Jelenleg csomó diszkóssal vagyok körülvéve és velük semmi bajom sokat hülyülünk, és eddig semmi balhénk nem volt egymással, és remélem nem is lesz! Amúgy én azt nézném meg hogy bemegy egy rokcer diszkóra és egybõl pár ökör egybõl rámennek ... Koncerten meg ha bejön egy diszkós( nem is egyszer volt ilyen :D) akkor nem volt semmi! Õk gondolom eltévedtek, és nem tudták hova mennek. Mitõlünk kérdezték hogy most hova tévedtek Mondtuk hogy Road koncerten értették hogy az mi mondtuk banda össze is haverkodunk és azóta is jó haverjaim, és õk is rászoktak a zenére!

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mi a címe ennek a Linkin Park számnak?

Nem tudom, mi a címe a számnak, már elég régen adták a tv-ben(pl: a Viván) de csak annyira emlékszek, hogy Linkin park szám, meg hogy egy házban játszódik és ilyen furcsa dolgok történnek a házzal, kicsit horrorisztikus az egész, meg emlékszek egy olyan klipre amiben nagy lények vándorolnak, többre sajnos nem emlékszem, ha valaki meg tudná mondani ennek a két számnak a címét megköszönném.

5

Mi annak a zenének a címe? "török" vagy "arab" jellegű!?

Van egy nagyon ismert zene, amit mindig játszanak a rádióban, de sehol nem találom, nagyon ritmusos a refrén, bulizós, és új zene. hasonlít egy "török" vagy "arab" zenéhez.

2

Egy számot keresek?

egy számot keresnénk:régi és annyira emlékszünk, hogy
a klipjében volt füst. Valami temetés szerű és
nők úsztak valami vízben.

0

Milyen az R&B zene?

Olyan zenékre gondolok, amik kiemelik, hogy milyen is ez a műfaj.

1

Ennek a zenének mi a címe?

Ennek a zenének a címe? Előre is köszönöm. :)

2

Hol találok interneten ilyen hangot?

csengőhangnak szeretném beállítani a teherautó tolatóradarjának a hangját
sehol sem találok :(

1

Mi a véleményetek a Skillet rock együttesről? Mi a véleményetek arról hogy a hallgatóik közül sokan még nem is tudják hogy valójában keresztény rock zenét énekelnek?

3

Andy Biersack meg Ronnie Radke állítólag egy közös számon dolgoznak. Vki nem tud-ja mikor jelenik meg? Vagy vmi infót aki tu-d róla, írjon!

0

Mi lehet a zenének a címe?

Valami ilyesmi,

Akem feeling yeah,
akem feeling yeah.

Az AKEM szó helyett tuti más van, de mintha vmi ilyesmit mondana.

3

Mondanátok ilyen számot?

akármilyen lehet... elsősorban a szabatságról szóljon és a repülésről. van egy konkrét azt egy csávó énekli.. a szám megasztárban is volt és a srác mutogatta a süket anjának... ha tudjátok hogy az melyik az jó lenne

0

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!