Találatok a következő kifejezésre: Miért utálják emberek a biztosítási üzletkötőket (1 db)

Miért utálják az emberek a biztosítási üzletkötőket?

Biztosítóban fogok dolgozni, és szeretném tudni, hogy mit ne tegyek majd.

Legjobb válasz: Azért utálják, mert minden szarra rá akarják beszélni az embereket. Amúgy valószínû a fõnökeid is mondják majd, hogy ajánld fel ezt meg azt a biztosítást, de ne akard rábeszélni az ügyfeleket, hagy döntsenek õk maguk.

Azért utálják, mert minden szarra rá akarják beszélni az embereket. Amúgy valószínû a fõnökeid is mondják majd, hogy ajánld fel ezt meg azt a biztosítást, de ne akard rábeszélni az ügyfeleket, hagy döntsenek õk maguk.
En nem utalom oket de az igaz h minden szarra ra akarnak venni.. Amugy mi szerencsesek vagyunk mert a mi ugynokunk nagyon rendes:)
Szia! Remélem bevált a munkahelyed! Személy szerint én nem utálom! Mindig vannak új dolgok, amikrõl nem hallott még az ember. Azt viszont nem szeretem, ha erõltetnek valamit. Jobb szeretem, ha tájékoztatást kapok egy új lehetõségrõl.
Hacsak nem irodába mész dolgozni ügyintézõnek, inkább meg se próbáld. Én voltam üzletkötõ, hát nem egy leányálom, és a végén még majdnem én fizettem nekik, hogy ott dolgozhattam.
Az a baj hogy az emberek nem a lényeget látják! Nem eladnod kell, hanem kiszolgálni az ügyfél igényeit!
az elõttem szólóhoz: "miért utáljuk a biztosítási ügynököket?" volt a kérdés, nem pedig az, hogy jó-e az öngondoskodás?! elõ- vagy utófinanszírozás, tényleg sablonos. de erre nem csupán a biztosítási ügynökök tudnak választ adni, Sõt megkockázatatom, õk nem ehhez értenek. Egy biztosítási ügynök sokkal inkább a halál kockázatára, és egyéb baleseti kockázatokara fogja a figyelmet terelni, ijeszget: "õn meg fog halni", " nem lesz pénze" stb. Elõtakarékoskodni pedig sokféle képpen lehet. Vannak kifejezetten ezzel foglalkozó emberek: Pénzügyi tervezõk (financial planner-ek), akik nem bizt ügynökök...
Nyílván alap hogy függetlenhez kell menni. Az sem árt ha piacvezetõ. A UL-ek valoban a legjobbak, hogy sok kicsibõl nagyot csinálj, persze ha menedzselve van. Az meg egy másik téma hogy az ember kurvára leszarja mi lesz 15-20 év mulva csak majd akkor esik pofára, hogy árulja a virágcsokrot a moszkva téren, meg szorolapot osztogat a blahán nyugdíjas éveire. Ez csak egy példa, persze lesznek akik jönnek hogy hûûû sablonszöveg... ÉS? Midenki szépen nézzen magába és tegye fel a kérdést, hogy elõgondoskodás vagy utófinanszírozás!
áááááá! létezik jó ügynök, és létezik jó biztosítás is. De általában a kettõ nem ugyanott és ugyanakkor! 1) lehetsz jó ügynök, ha tudsz az emberek "nyelvén" beszélni = jó a kommunikációs érzéked. Ha el tudod magyarázni az embereknek, hogy nekik jó, ha a termékedet megveszik! 2) bármennyire is jó ügynök vagy. ha egy biztosítónál dolgozol, csak annak a cégnek a termékeit tudod értékesíteni, és erre fogod rábeszélni leendõ ügyfeleidet, a legjobb szándékkal akár. Viszont biztos lehetsz benne mindn pillanatban, hogy VAN JOBB ANNÁL AMIT TE KÍNÁLSZ! és szerintem ez lesújtó. mert ha én ügynök lennék, biztos, hogy a legjobbat akarnám az ügyfelemnek. Ne felejtsük el, hogy ezzel a dumával áll elõ mindegyik biztosítós. na meg azzal, hogy meg fogok halni. hát ez két jó érv. máris kötök... de minek??? ha úgy is van jobb, és egyáltalán nem biztos, hogy most fogok meghalni... szóval, ha biztosítással akarsz foglalkozni menj legalább egy alkusz céghez, akik egyserre több társaságot "képviselnek" és ezért meg tudják versenyeztetni azokat az ügyfél számára... itt legalább meg van az az érzés az ügyfélnek, hogy lehet, hogy tényleg a legjobbat hozzod el neki! sok sikert! -- de ettõl még sok sok kudarc is lesz közben.
Tudomásul kell venni, hogy SEM JÓ BIZTOSÍTÁSI ÜGYNÖK, SEM PEDIG JÓ BIZTOSÍTÁS nem létezik. Ez ellen nem lehet mit tenni, és pont azért, mert az ügynöknek EL KELL ADNI. Méghozzá egy olyat, amibõl valószínûleg soha nem fogsz pénzt látni, hiszen befizetsz többszázezret, milliót évek alatt, és lehet, hogy soha nem lesz pl. semmi károd. Persze ez a te kockázatod, az meg a biztosítóé, ha mégis lesz. Pl. a napokban találkoztam egy "kedves" hölggyel (tényleg az volt emberként), aki olyan dolgokat próbált eladni, ami nekem nem kellett volna. Aztán kérdeztem olyat, amire viszont szükségem lett volna (nagy értékû hangszert akartam biztosítani), erre azt mondta, hogy arra nem tud megoldást. Ja és jól elszidta az elõzõ ügynököt, akinél az elõzõ biztosítás köttetett... Egyik tizenkilenc, a másik egy híján húsz. Mindegyiknek ÉRDEKE, hogy eladjon, hiszen ez biztosítja a megélhetését vagy kiegészítõ jövedelmét. Számára kudarc, ha úgy megy el egy embertõl, hogy nem kötött magasabb összegre, más módozatra, stb. Hiszen akkor "feleslegesen dolgozott". De pl. a végrehajtó és APEH-dolgozó szem lesz szeretett ember. Pedig lehet, hogy emberként teljesen helyén van. Ettõl függetlenül itt is él az a mondás, hogy hagyd a munkahelyed ajtaján kívül a magánéletedet. És itt a magánélet alatt a jókedvû, rendes embert kell érteni. A munkahely egy spekulatív, agresszív értékesítési politikával rendelkezõ munkatársat vár. Hozzáteszem, ha ilyet talál, eredményes és sikeres lesz. Biztosítási ügynöknek az empatikus, nem jó színészi tehetséggel megáldott személyek alkalmatlanok.
ne vágd át az embereket. ha a megítélésed egy adott dolgrol az hogy rossz akkor ne add el nekik mint egy jó dolgot. pl lakást vettem és kellett 2 millio hitel. de még tanuló voltam anyukámék akarták megkérni az ö 30 millios családiházuk fedezeteként. már akkor kb 10 éve volt egy társaságnál biztosításuk(ez a gyüjtögetös életbiztosítás) a biztosítos üzletkötönk nyájasan elénk teregette tuti biztos megkapjuk ezer százalék. ki is jött a biztosítótól(a hozzá tartozó banktól) a házat felmérni mennyi az értéke (30 ezerbe került)meg is állapította a 30 milliot. aztán vártunk vártunk. a lakás elöszerzödése lassan lejárt így szoritott az idö pedig mi idöben beattuk vagy 3 hónapot kértünk várakozási idönek. aztán jött a papír hogy kapunk 1 500 000 Ft a 2millió helyett . miért mert nem veszik figyelembe a 30 millios házat csak anyukámék biztosításának a fedezetét ami addig 1, 5 millio volt. ezt az üzletkötönek tudnia kellett volna és nem játszadozni, és nem kifizettetni velünk a kezelési költségeket egyebeket. persze nem kértük ezt a pénzt inkább a tesómtól kértem kölcsön, és anyuék nyomban felmondták a biztosítást. ez az üzletkötö hibája volt szemét módon elhitette velünk a dolgokat. aztán ugyan ezet a történetet még kb 3 ismerösünk elmesélte ugyan ezzel az üzletkötövel. meg egyéb átvágos dolgokat. vagy pl egy biztosítási ügynök aki anyukámék jó ismeröse volt(de ekkero hála már máshol volt nekik biztosításuk) minden egyes alkalommal mikor jött anyuékhoz elöadta hogy milyen jó dolgot tud nekem ajánlani, ha már megláttam a kocsját nem mentem be anyuékhoz, vagy ha ott voltam inkább elkerültem. utáltam. én nem ha akarok biztosítást akkor elöször is a neten megnézem melyik cég melyik ajánlata a legjobb aztán befáradok az irodába és ott megkötöm, na akkor lehet egy ügynök aki mindig segít nekem ha valami gondom van, de ne ajánlgasson nekem semmit csak azt amit kérdezek töle.
azért utalják mert a sok paraszt akik eddig biztosítással foglalkoztak, minden szart rásóztak az ügyfelekre, és most normális TANÁCSADÓKNAK!!!! NEM ÜGYNÖKÖKNEK--) mint én nagyon nehéz a dolgunk!! Én soha nem dumálok senkit rá csak azért vlm.re mert sok a jutaléka, ha vlk. csak lakás bizti kell annak csak azt kötök! Ha életet kér vlk. és csak minimál árasra van pénze akkor azt kötöm! ---) sokkal többet jelent ha 10év múlva mosolyogva kivihetem neki a levelet, hogy x milliója van!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Fél évvel ezelőtti súlyos TK autóbalesetem után a biztosító (k) hallgat (nak), kárrendező türelemre int. Meddig várjak, meddig lehet ezt eltűrni?

A balesetet okozó sofőr ill. annak biztosítója külföldi, a baleset után azonnal elismerte felelősségét. Az autóm gazdasági totálkáros lett, én csonttöréssel "megúsztam". Kárrendező két hét múlva beadta a kérvényemet, azóta mély síri csönd. Nem hajlandó a két külföldi biztosító magáénak tudni az ügyet. Természetesen nem vártam én sem ölbetett kézzel a sült galambra, a régi autót kivontuk a forgalomból, nem sok értelme lett volna annyit költeni a javítására, egy hónapon belül az új kocsimban ültem. De azért jó lett volna, ha a régi kocsi értékét belerakhattam volna az újéba. Tanácstalan vagyok. Én nem megyek oda, nem verem a tamtamot az asztalukon, de ezért fizetem évek óta a kötelezőt? Teljesen hülyének néznek.

4

Hogy lehet 300 ezer ft os fedezettlenségi díjat fizetnem 66 napra?

Van a kocsi aminek üzembentartója leszek.Januárban lejárt az előző biztosítás és március 6. án kötöttem csak rá biztosítást. erre a 66 napra felszámolt a biztosító 311450 ft os díjat.

6

A Biztositónak kártéritéshez rossz számlaszám, mit lehet ilyenkor csinálni?

A problémám az, hogy egy 12 ezer forintos kártéritési biztostáskor házhoz jött a biztosito ahogy szokott lenni, és a számlaszámot kérte hogy mondjam, vagy félre olvastam, vagy ő hallota félre de az egyik szám 8as helyett 4re lett irva a biztositási papiron ( ami az én nevemmel is alá van irva) a pénz természetesen sehol, ma keresem fel a biztositót, de érdekelne hogy van-e rá esély hogy meglehet oldani, vagy ha kiutalták másnak akkor már elvesztettem a pénz?

4

Miért kell fizetnem két vizsgáért, ha utána 2 hónapig ígérik a biztos havi 100 ezret? Miért nem vonják majd le belőle?

Legyetek szívesek aki bármit hallott ezekről a biztosítókról, hogy embereket vesznek fel ilyen feltételekkel az válaszoljon.
Már három különböző biztosítónál voltám és mindig ez volt.
Más esélyem munkára pedig nem nagyon van...

23

Mennyit keres egy biztosítónál egy közép vezető holnap után megyek interjúra érdekelne?

8

Egy munkatársamról kiderült pár dolog. Sorban köti kamu életbiztosításokat. Mire számíthat?

Csak alanyokat keres akik aláírják a biztosítási szerződést,majd díjfizetés nélkül megszűnnek 3hónap után.

35

Mit számít biztosítási csalásnak?

3

Létezik olyan ember, akinek felveszi a telefont a Posta Biztosító?

Ma beutazom Pestre, immáron másodszor, olyan betegen, hogy alig van hangom. és rájuk borítom az asztalt!

Ilyen a világon nincs! Decemberben átkötöttem hozzájuk a kötelezőmet. Azóta csak a problémák vannak. Össze-vissza küldenek megmagyarázhatatlan összegekről csekkeket. Ha mind befizettem volna, már legalább a 8xos összegnél tartanánk, mint az eredeti szerződéses összeg.

Bementem 1x: Nem tudták rögzíteni a bónuszom. Oké, bevittem az igazolást, kértem, hogy ugyanazokat a kedvezményeket számolják el, mint a szerződéskötésnél...

A bónuszt megkaptam, a kedvezményt nem...
Mit csinálnak ezek???

Jaaaa, a kérdést csak azért írom, mert SOHA nem veszik fel a telefont. Ma tuti beírok a panaszkönyvbe, és jól megfertőzöm szegény ügyfélszolgálatost is...

7

Mi van akkor ha nem fizetem be az Axa Univerzum II-es első számláját? Jár-e ez nekem valami fajta költséggel?

2 napja kötöttem szerződést egy EFS-es üzletkötővel. Ha jól tudom 8 napon belül el lehet állni a szerződéstől.

2

Posta életbiztosító halál esetén mennyit fizet?

Fontos lenne

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!