Találatok a következő kifejezésre: Miért undorodnak emberek a pókoktól, (2 db)

Miért undorodnak egyes emberek a pókoktól, rovaroktól/bogaraktól, hüllőktől és egyéb ilyen állatoktól?

Legjobb válasz: én mondjuk azért félek tõlük mert megcsíphetnek !!!(pl pókok)

én mondjuk azért félek tõlük mert megcsíphetnek !!!(pl pókok)
ha tese bántod õse bánt!
nekem semmi bajom a gyíkokkal, kígyókkal, gilisztákkal békákkal egerekkel, patkányokkal stb.de a pókokkal halálra lehet engem ijeszteni... nekem a közelemben nem lehetnek mert rögötn sikítva hívom anyut :D
A kedves kérdezõ inkább örüljön, hogy nem szenved ilyen betegségekben, mint pl. többek közt én: arachnofóbia = pókiszony.
"Mert undorítóak! Az összes ízeltlábú és a békák is! A kígyók annyira nem. Azért azok, mert belemásznak a ruhádba vagy a hajadba... :S Tudom h nem ez a válasz a kérdésre, én se tudom, miért undorítóak. De szerintem borzalmas..." Ez tök jó, hogy ezt leírtad. Csak egyet felejtettél ki: SZERINTED undorítóak. Ha megkérdeznéd õket, lehet, h azt mondanák, te vagy számukra az undorító. Vagy, hogy hétköznapibb példával éjek: próbáld meg egy németnek elmagyarázni, hogy szerinted miért undorító a német nyelv. Számára nem lesz világos. Jegyezzétek már meg: az undor nem igazság, hanem relatív dolog. Azért tartjuk undorítónak, mert evolúciós szempontból ez kellett, hogy kialakuljon bennünk. Mert így elkerültük õket és nem csíptek meg. SZóval ez relatív, hogy kinek mi az undorító. Ha engem kérdezel, cseppet sem azok.
Azért, mert gyerekkorunktól fogva az van belénk nevelve, hogy undorodjunk tõlük, mert mások mint mi.Pl nyálkás a testük.Hisz' ha jól megnézed a kisgyerek még simán megfogná a békát, vagy a gilisztát, és tartogatja, nézegeti, amíg rá nem szólnak, hogy "Fúj, dobd el, mérge, csúnya..." Csak olvass el egy Kosztolányi Dezsõ verset, például a "A rút varangyot véresen megöltük"-et.
ui.: *mérges Egyébként abban a versben Kosztolányi nyíltan gyilkosnak is nevezi a kisgyermeket.
Nekem semmi bajom nincs a hüllõkkel, csak a rovaroktól/bogaraktól/pókoktól félek, de nagyon, mert nem szimpi a kinézetük, és ahogy másznak, meg kinéznek, meg csípnek harapnak meg a jó ég tudja miket csinálnak :D
Egerektõl meg patkányoktól meg egyszerûen nem tudom hogy lehet félni
Egy részük ösztön, mérges pókok, mérges kígyók, mérgezõ békák. Sokan azért undorodnak, mert nyálkás a béka bõre, a kígyóknak nincs lába, a hüllõk nem tudnak grimaszolni, vagy esetleg az állat mozgása is válhat ki viszolygást. Nekem egyikkel sincs bajom.
Mert undorítóak! Az összes ízeltlábú és a békák is! A kígyók annyira nem. Azért azok, mert belemásznak a ruhádba vagy a hajadba... :S Tudom h nem ez a válasz a kérdésre, én se tudom, miért undorítóak. De szerintem borzalmas...
Ez az undor is egy evolúciós bizonyíték, mert pl sokan félnek mégis kevesen halnak meg ilyesmi miatt, míg egy autótól nem félünk amiatt meg sokan meghalnak. kicsit értelmesebben is elmagyarázom ha kell, csak rossz a billentyüm meg álmos vagyok.
Az irracionális félelmek a pszichológia máig felfedezetlen területe. Ezért kérdésedre nincs jelenleg logikus válasz.
Én azért utálom õket mert terjeszthetnek betegségeket, a hüllõk már kinézetre se szimpik, egyszerûen undorító pl a kígyó vagy más ilyen csúszómászó.
Én konkrétan a kígyóktól undorodom, de csak mióta tudom, hogy vagy megmarnak, vagy megfojtanak mérettõl függõen. Valamikor kiskoromban olvastam egy újsághírt, hogy Celebesz szigetén (Indonézia) egy óriáskígyó egyben lenyelt egy embert (igaz, az emésztésbe belepusztult). Azóta a hideg is kiráz, ha csak arra gondolok, hogy bármilyen kapcsolatot kell teremtenem hüllõkkel...
A hüllõkre lehet valami ösztön. Régen ez igen hasznos volt...
Nekem semmi bajom a rovarokkal, bogarakkal és hüllõkkel(sõt még a kígyóktól, siklóktól sem félek, de nem szeretnék kígyóval találkozni anélkül, hogy nem lenne el kábítva).De a pókoktól egyszerûen undorodok!!Legyen az kicsi vagy, szõrös vagy csupasz, nekem mindegy, de ne legyen a közelemben!Nekem talál az aránytalan teste, 8 szõrös lába, meg a könyvekben közelrõl mutogatott rágója teszi félelmetessé!!!
Lehetséges, hogy valami természetes ösztön, mivel ezek az élõlények gyakran kis méretük ellenére is életveszélyesek, vagy legalábbis kellemetlen élményeket tudnak okozni. Emiatt az emberbe az évezredek alatt egyféle természetes ösztön alakulhatott ki, hogy igyekezzen távol tartani magát ezektõl. Egyébként én is undorodom tõlük, fõleg a rovaroktól.
Ennek evolúciós okai vannak. Mivel sok köztük a mérges faj, õseink nehezen tudták felmérni, hogy milyen mértékû veszélyt jelenthetnek rájuk nézve. Nem úgy, mint az emlõsöknél, ahol a testméret alapján azonnal eldönthetõ. Szóval jobb volt félni, mint megijedni.
Én csak a bogaraktól meg a pókoktól félek, mert undorítóak mikor egyes bogarak belemásznak a kajámba, a ruhámba meg a bolhák.Fújj!undorítóak!Amugy a békáktól kezdve a kígyókig mindent összefogdosok de a bokarakra ránézni se tudok!
emberevõ kígyó? talán, de gondolom a vízisikló is para... félelem oka: az ismeret hiánya, kósza félinformációk, ökör filmek...
én a pókoktól és rákoktól írtózok. (többek között XD) hogy miért? a pókoktól félek, hogy szétlapul a potroha és az olyan gusztustalan :SSSSSS a rák meg nagy pók :D sztálin ráktól mondjuk van félnivaló XD
Férfi létemre bár én is egy parazita vagyok, de mégis undorodom ezektõl a kis izgõmozgó izlet szõrõs lábú dögöktõl, olyan idegesítõek, olyan nagyon fajidegen kinézetelük van, olyan rideg dögök. Ez mellett meg nyilván a mérgezõ, csípõ hatás is nyilván az ami nem ad ölelésre okot.

Az emberek miért undorodnak a csótányoktól, pókoktól vagy a krumplibogaraktól, stb. és a katicáktól vagy a pillangóktól, lepkéktől miért nem? Mi a különbség?

Végülis rovar az összes. Én pl egyiket sem szeretem.

Legjobb válasz: Szerintem "társadalmi hatás". A gyerekek azt látják hogy a felnõttek undorodnak a csótánytól, meg félnek a póktol, a pillangóra meg azt mondják hogy milyen szép. Mondjuk a pillangó nem csíp meg és nem terjeszt betegségeket...

Szerintem "társadalmi hatás". A gyerekek azt látják hogy a felnõttek undorodnak a csótánytól, meg félnek a póktol, a pillangóra meg azt mondják hogy milyen szép. Mondjuk a pillangó nem csíp meg és nem terjeszt betegségeket...
A kérdező hozzászólása: Igaz, de pl a legtöbb pókfajta sem csíp és terjeszt betegségeket.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!