Találatok a következő kifejezésre: Miért undorodnak emberek (6 db)

Az emberek miért undorodnak a csótányoktól, pókoktól vagy a krumplibogaraktól, stb. és a katicáktól vagy a pillangóktól, lepkéktől miért nem? Mi a különbség?

Végülis rovar az összes. Én pl egyiket sem szeretem.

Legjobb válasz: Szerintem "társadalmi hatás". A gyerekek azt látják hogy a felnõttek undorodnak a csótánytól, meg félnek a póktol, a pillangóra meg azt mondják hogy milyen szép. Mondjuk a pillangó nem csíp meg és nem terjeszt betegségeket...

Szerintem "társadalmi hatás". A gyerekek azt látják hogy a felnõttek undorodnak a csótánytól, meg félnek a póktol, a pillangóra meg azt mondják hogy milyen szép. Mondjuk a pillangó nem csíp meg és nem terjeszt betegségeket...
A kérdező hozzászólása: Igaz, de pl a legtöbb pókfajta sem csíp és terjeszt betegségeket.

Miért undorodnak az emberek a szőrmétől?

Amit legálisan lehet kapni bundát, azokat az állatokat ugyanúgy tenyésztették erre a célra, mint a disznókat. Bevallom őszintén, nekem tetszenek a hosszú bundák, hisz nagyon elegáns, jó meleg és kényelmes. De ezért sokan elítélnek, ha ezt bevallom.

Legjobb válasz: szépnek szép, de:. személy szerint úgy gondolom, hogy az adott állatnak hiába van erre tenyésztve, akkor is több joga van a bundájához, mint bárki másnak. nem ítélem el, de számomra ez önzõ dolog, hogy csak azért ölöm meg az állatot, mert tetszik a bundája. igen, valóban elegánsak a bundák, de az állaton mindig jobban fog mutatni. ugyan ezt gondolom a húsevésrõl is, bár ellentmondva most magamnak, arról nem tudnék lemondani, mert kell, fontos ahhoz, hogy egészséges legyek, ellenben egy bunda nem kell mindennapjaimhoz.

szépnek szép, de:. személy szerint úgy gondolom, hogy az adott állatnak hiába van erre tenyésztve, akkor is több joga van a bundájához, mint bárki másnak. nem ítélem el, de számomra ez önzõ dolog, hogy csak azért ölöm meg az állatot, mert tetszik a bundája. igen, valóban elegánsak a bundák, de az állaton mindig jobban fog mutatni. ugyan ezt gondolom a húsevésrõl is, bár ellentmondva most magamnak, arról nem tudnék lemondani, mert kell, fontos ahhoz, hogy egészséges legyek, ellenben egy bunda nem kell mindennapjaimhoz.
képzeld azt, hogy az ufo-k megszállják a földet és az állatokat egyenrangúnak tekintik-az emberekre pedig állatként tekintenek és elnyomásban tartanak minket, a bõrünket levágják és ruhát készítenek belõle, a hajunkból parfümök lesznek, és persze bizonyos részeinket meg is eszik.... ugyanezt csináljuk MI az állatokkal, de persze bármikor lehetne pálfordulás, most õszíntén, szerinted nem szörnyû? különben is az ilyen "tenyésztés" midig embertõl függ, minél több bundát vesznek annál több állatnak kell meghalnia, és szerintem ez undorító!
Nem vagyok a bundák nagy rajongója, de nem tartom undorítónak. Valóban ugyanaz mintha a húsáért vagy bõréért(végül is a szõrhöz is jár a bõr) ölnének meg egy állatot. Amíg kíméletesen és gyorsan teszik teljesen rendben van.
Ez csak újfajta divat, anyám fiatalkorában még mindenkinek rókakucsmája volt meg rókalábak lógtak a nyakakban. Szerintem büdös szaga van :) De nem undorodok tõle, hiszen akkor ennyi erõvel a húst sem enném meg és a bõrcipõt sem venném meg. Ja, és persze kozmetikumot sem használnék és gyógyszert sem szednék, ugye...mert mindegyikért az állatot kínozzák. Szerintem álságos dolog. Ami viszont a lényeg, hogy most már lehet kapni meleg kabátot aminek köze sincs az állathoz, tehát nem muszáj ezért plusz állatot megölni, fõleg, hogy ki is ment a divatból. Most a szõrmeellenesség a "divat". Õszintén szólva sokkal jobban sajnálom a kizsákmányolt munkásokat meg a gyerekeket, akiket dolgoztatnak, ha ezeket megoldjuk, akkor jöhetnek az állatok. Remélem, a nagy állatvédõk olykor az embereken is segítenek.
a bõrt az emberek jobban kihasználják! bundának megfelel a mû szörme mert ugyan olyan puha és meleg, de cipõ esetén a bõr nem jön olyan gyorsan szét, jobban megéri, több évig is bírja, és nem csak arra való hogy milliomos feleségek abban pose-oljanak
Nem vagy tõle rossz ember, mert meg kell hagyni, vannak gyönyörû szõrmék. Nekem a módszer nem tetszik, ahogy "készül". Kínzás, rossz tartási körülmények, élve nyúzás stb.
Persze, hogy nem vagy rossz ember ettõl. Én magam sem értem, miért szeretem a bõrt és ódzkodom a szõrmétõl :D Szóval... lehet késõbb megváltozik a véleményem.
A kérdező hozzászólása: Szerintem nem undorító a bunda, régen is hordták. A bõr ugyanaz. Azokat az állatokat ugyanúgy a bõrük miatt vágják le, mivel nem a vágóhídi marha bõrébõl csinálják a csizmát. Én szeretem a bundát és a bõrt is, ettõl még nem vagyok rossz ember.
Én tényleg undorodok tõle, mert folyton bennem van a tudat hogy az egy döglött állatról van, és most az én testemet borítja be.. A bõrrel viszont semmi bajom, pedig az is ugyanúgy állatból készül, nem értem magam..Talán azért, mert pl egy bõrcipõ marhabõr vagy kecskebõr, és nem rókabõr meg csincsillabõr. És az utóbbiak csak a szõrükért vannak. Undorító egy világban élünk, komolyan...
A kérdező hozzászólása: És a bõrrõl mi a véleményetek?
ha úgy lennének az állatok bundái felhasználva, hogy természetes halált halnának, akkor azzal nem lenne semmi gondom.
A mûszõrmét imádom:) De sohasem vennék fel igazi szõrmés dolgokat, SOHA. Nem igazán érdekel, hogy azok az állatok nem házikedvencek, egyszer kell csak megnézni, hogy milyen sorsuk van, és hogy nyúzzák le róluk... kihagyom... a bõrrel ugyanez a helyzet, más kérdés, hogy eleve nincs is annyi pénzem, hogy igazi bõrbõl készült dolgokat vegyek.. de ha lenne se vennék:)

Miért undorodnak az emberek a hajtól?

pl.: ha egy hajszálat találnak ami nem ez övék

Legjobb válasz: Ezen mar en is gondolkodtam. En a sajat hajszalamat se szeretnem lenyelni...nem eppen egeszseges.

Ezen mar en is gondolkodtam. En a sajat hajszalamat se szeretnem lenyelni...nem eppen egeszseges.
Azért, mert ha találnak egyet, általában az örökítõanyagos padlóról kerül rájuk, ahova hánynak/köpnek/nagydolgoznak a nap 24 órájában, ráadásul a hajszálak kiválóan fel tudnak töltõdni statikusan és így minden por és évszázados állattetemmaradvány ráragad.
Nemtom, de nekem gyakran eszembe jut, hogy a szõrtõl undorodunk meg eltávolítjuk, de a hajat ápoljuk meg növesszük meg minden.
Hát nemtudom ez honnanjött hogy undorodnak tõle. Én nem. + a barátom sokszor talál a pulcsiján 1-2 hajszálat tõlem, és ilyenkor még örülni is szokott neki. :DD
ok az mas ha a baratod talal a te hajszaladbol egyet kettot a ruhajan, az edes mert jelzi hogy sokat vagytok egyutt...de nem hiszem hogy orulne egy altala undoritonak velt szemely hajszalabol pl a leveseben...en is elhanynam magam abban az esetben
én ha találok hajszálaat az jut eszembe hogy egy retkes tetves cigány haja ezért hányok össze mindent xD
Én nem undorodom.


Miért undorodnak egyes emberek a pókoktól, rovaroktól/bogaraktól, hüllőktől és egyéb ilyen állatoktól?

Legjobb válasz: én mondjuk azért félek tõlük mert megcsíphetnek !!!(pl pókok)

én mondjuk azért félek tõlük mert megcsíphetnek !!!(pl pókok)
ha tese bántod õse bánt!
nekem semmi bajom a gyíkokkal, kígyókkal, gilisztákkal békákkal egerekkel, patkányokkal stb.de a pókokkal halálra lehet engem ijeszteni... nekem a közelemben nem lehetnek mert rögötn sikítva hívom anyut :D
A kedves kérdezõ inkább örüljön, hogy nem szenved ilyen betegségekben, mint pl. többek közt én: arachnofóbia = pókiszony.
"Mert undorítóak! Az összes ízeltlábú és a békák is! A kígyók annyira nem. Azért azok, mert belemásznak a ruhádba vagy a hajadba... :S Tudom h nem ez a válasz a kérdésre, én se tudom, miért undorítóak. De szerintem borzalmas..." Ez tök jó, hogy ezt leírtad. Csak egyet felejtettél ki: SZERINTED undorítóak. Ha megkérdeznéd õket, lehet, h azt mondanák, te vagy számukra az undorító. Vagy, hogy hétköznapibb példával éjek: próbáld meg egy németnek elmagyarázni, hogy szerinted miért undorító a német nyelv. Számára nem lesz világos. Jegyezzétek már meg: az undor nem igazság, hanem relatív dolog. Azért tartjuk undorítónak, mert evolúciós szempontból ez kellett, hogy kialakuljon bennünk. Mert így elkerültük õket és nem csíptek meg. SZóval ez relatív, hogy kinek mi az undorító. Ha engem kérdezel, cseppet sem azok.
Azért, mert gyerekkorunktól fogva az van belénk nevelve, hogy undorodjunk tõlük, mert mások mint mi.Pl nyálkás a testük.Hisz' ha jól megnézed a kisgyerek még simán megfogná a békát, vagy a gilisztát, és tartogatja, nézegeti, amíg rá nem szólnak, hogy "Fúj, dobd el, mérge, csúnya..." Csak olvass el egy Kosztolányi Dezsõ verset, például a "A rút varangyot véresen megöltük"-et.
ui.: *mérges Egyébként abban a versben Kosztolányi nyíltan gyilkosnak is nevezi a kisgyermeket.
Nekem semmi bajom nincs a hüllõkkel, csak a rovaroktól/bogaraktól/pókoktól félek, de nagyon, mert nem szimpi a kinézetük, és ahogy másznak, meg kinéznek, meg csípnek harapnak meg a jó ég tudja miket csinálnak :D
Egerektõl meg patkányoktól meg egyszerûen nem tudom hogy lehet félni
Egy részük ösztön, mérges pókok, mérges kígyók, mérgezõ békák. Sokan azért undorodnak, mert nyálkás a béka bõre, a kígyóknak nincs lába, a hüllõk nem tudnak grimaszolni, vagy esetleg az állat mozgása is válhat ki viszolygást. Nekem egyikkel sincs bajom.
Mert undorítóak! Az összes ízeltlábú és a békák is! A kígyók annyira nem. Azért azok, mert belemásznak a ruhádba vagy a hajadba... :S Tudom h nem ez a válasz a kérdésre, én se tudom, miért undorítóak. De szerintem borzalmas...
Ez az undor is egy evolúciós bizonyíték, mert pl sokan félnek mégis kevesen halnak meg ilyesmi miatt, míg egy autótól nem félünk amiatt meg sokan meghalnak. kicsit értelmesebben is elmagyarázom ha kell, csak rossz a billentyüm meg álmos vagyok.
Az irracionális félelmek a pszichológia máig felfedezetlen területe. Ezért kérdésedre nincs jelenleg logikus válasz.
Én azért utálom õket mert terjeszthetnek betegségeket, a hüllõk már kinézetre se szimpik, egyszerûen undorító pl a kígyó vagy más ilyen csúszómászó.
Én konkrétan a kígyóktól undorodom, de csak mióta tudom, hogy vagy megmarnak, vagy megfojtanak mérettõl függõen. Valamikor kiskoromban olvastam egy újsághírt, hogy Celebesz szigetén (Indonézia) egy óriáskígyó egyben lenyelt egy embert (igaz, az emésztésbe belepusztult). Azóta a hideg is kiráz, ha csak arra gondolok, hogy bármilyen kapcsolatot kell teremtenem hüllõkkel...
A hüllõkre lehet valami ösztön. Régen ez igen hasznos volt...
Nekem semmi bajom a rovarokkal, bogarakkal és hüllõkkel(sõt még a kígyóktól, siklóktól sem félek, de nem szeretnék kígyóval találkozni anélkül, hogy nem lenne el kábítva).De a pókoktól egyszerûen undorodok!!Legyen az kicsi vagy, szõrös vagy csupasz, nekem mindegy, de ne legyen a közelemben!Nekem talál az aránytalan teste, 8 szõrös lába, meg a könyvekben közelrõl mutogatott rágója teszi félelmetessé!!!
Lehetséges, hogy valami természetes ösztön, mivel ezek az élõlények gyakran kis méretük ellenére is életveszélyesek, vagy legalábbis kellemetlen élményeket tudnak okozni. Emiatt az emberbe az évezredek alatt egyféle természetes ösztön alakulhatott ki, hogy igyekezzen távol tartani magát ezektõl. Egyébként én is undorodom tõlük, fõleg a rovaroktól.
Ennek evolúciós okai vannak. Mivel sok köztük a mérges faj, õseink nehezen tudták felmérni, hogy milyen mértékû veszélyt jelenthetnek rájuk nézve. Nem úgy, mint az emlõsöknél, ahol a testméret alapján azonnal eldönthetõ. Szóval jobb volt félni, mint megijedni.
Én csak a bogaraktól meg a pókoktól félek, mert undorítóak mikor egyes bogarak belemásznak a kajámba, a ruhámba meg a bolhák.Fújj!undorítóak!Amugy a békáktól kezdve a kígyókig mindent összefogdosok de a bokarakra ránézni se tudok!
emberevõ kígyó? talán, de gondolom a vízisikló is para... félelem oka: az ismeret hiánya, kósza félinformációk, ökör filmek...
én a pókoktól és rákoktól írtózok. (többek között XD) hogy miért? a pókoktól félek, hogy szétlapul a potroha és az olyan gusztustalan :SSSSSS a rák meg nagy pók :D sztálin ráktól mondjuk van félnivaló XD
Férfi létemre bár én is egy parazita vagyok, de mégis undorodom ezektõl a kis izgõmozgó izlet szõrõs lábú dögöktõl, olyan idegesítõek, olyan nagyon fajidegen kinézetelük van, olyan rideg dögök. Ez mellett meg nyilván a mérgezõ, csípõ hatás is nyilván az ami nem ad ölelésre okot.

Elitélendő egy kreolos (barna) bőrü ember, s egyből elítélik és próbálják kerülni akkor is ha nem ismerik? és ha ismerős akkor is "undorodnak"? Miért?

Legjobb válasz: ha csak kreolbõrû vagy de nem cigány, mint pl a mediterrán éghajlaton élõk, akkor inkább kimondottan egzotikus lehetsz, biztos nem ezért kerülnek téged, és sosem kerültem senkit, akinek kreol bõre van, sõt mindig is az olyan pasik jöttek be, és nagy általánosságban más emberek is szexinek tartják a kreol bõrt...szerinted miért járnak szoliba? szerintem nem a bõröd miatt ítélnek el, ez nagy baromság...gondolkodj el rajta, mi miatt lehet...talán olyan a viselkedésed, vagy az öltözködésed, esetleg a higiéniád nem megfelelõ? a mai világban könnyû mindent a bõrszínre meg a rasszizmusra fogni, mi? a városban, ahová egyetemre járok, nagyon sok néger van, olyan igazi feketék, és vígan járnak kelnek az egyetemen és a villamoson is, még senkit nem láttam elhúzódni tõlük, mindenki ugyanúgy viselkedik velük, mint bárki mással...

Egyetértek, nekem is van kreol bõrû munkatársam, és soha nem húzódik el tõle senki!Én is a barna bõrû lányokat jobban megnézem mint a hófehéreket.Valószínû a viselkedésed miatt húzódnak az emberek.
A viselkedés, meg az életmód a különbség!!!!!!
ha csak kreolbõrû vagy de nem cigány, mint pl a mediterrán éghajlaton élõk, akkor inkább kimondottan egzotikus lehetsz, biztos nem ezért kerülnek téged, és sosem kerültem senkit, akinek kreol bõre van, sõt mindig is az olyan pasik jöttek be, és nagy általánosságban más emberek is szexinek tartják a kreol bõrt...szerinted miért járnak szoliba? szerintem nem a bõröd miatt ítélnek el, ez nagy baromság...gondolkodj el rajta, mi miatt lehet...talán olyan a viselkedésed, vagy az öltözködésed, esetleg a higiéniád nem megfelelõ? a mai világban könnyû mindent a bõrszínre meg a rasszizmusra fogni, mi? a városban, ahová egyetemre járok, nagyon sok néger van, olyan igazi feketék, és vígan járnak kelnek az egyetemen és a villamoson is, még senkit nem láttam elhúzódni tõlük, mindenki ugyanúgy viselkedik velük, mint bárki mással...
Azért az egyetemista négerek és a munkakerülõ, bünözõ cigány (tisztelet a kivételnek) között van egy kis különbség... Egyébként pedig azt hogy már a bõrszíntõl is elõítéletük van az emberek többségének, köszönhetõ a sok ingyenélõ, segélylesõ, had ne mondjam még milyen jelzõjû kisebbségnek.
a kreolbõrû, az egy külsõ tulajdonság...nyáron pl az emberek 80%-a kreolbõrû lesz, mert lebarnul a napon, vagy a legtöbb mediterrán éghajlaton született ember is kreolbõrû...ez általában szép aranybarna bõrszínt jelent a cigány az egy népcsoport, annyi közük van a kreol bõrhöz, hogy az õ bõrszínük is sötét, de kicsit más, mint az átlag kreolbõrûeké, inkább sötétbarna, mint aranybarna de elég hülyén tetted fel a kérdésed, így, hogy azt sem tudod, mi a különbség aközött, hogy valaki cigány vagy valaki kreolbõrû, nem értem, pontosan mit akarsz tudni...
a kérdezõ azt írja, hogy tõle a bõrszíne miatt húzódnak el, ami kreolos...most akkor cigányról lenne szó? mert én a négereket azért hoztam példának, mert nekik a legsötétebb a bõrük, mégse ítéli el õket senki, de a kérdezõ szerint a bõrszín a hiba. Pedig azt erõsen kétlem, mert pl én is barnább vagyok nyáron még némelyik cigánynál is, mégse húzódik el tõlem senki.... inkább dicsérnek, milyen jó, hogy nekem nem kell szolárium, mert ilyen hamar és könnyen barnulok
Nem elítélendõ. Mert a többi gyökér azt hiszi h cigány.
10.23 Vegyél vissza magadból, mert tudtommal mindenki azt találja jónak amit akar És ha téged kerülnek akk fogadd el, Nekem csak fehér barátaim vannak "fiúk" viszont lányok között is sok a fehér bõrû de van 1-2 kreol viszont õk tényleg egzotikusak és nem tipikus cigány félék Én speciel azért ódzkodom a kreol bõrûektõl mert vhogy nem ide illõk, és nem is ebbe születtem. Nemfog változni a megítélésem és ez ígyvan rendjén, Bocsi.
Elmondanám, hogy az õsmagyarok sem falfehérek voltak. :'D És teljesen mások a cigányok és a nem cigányok arcvonásai és a viselkedés...
Ha az embert tízszer megcsípik a darazsak akkor nem azzal fog törõdni hogy megbarátkozzon velük hanem azzal hogy elkerülje õket, akkor is ha a 11. nem csípné meg.
Jahogy ez egy provokativ kerdes? Akkor a valaszom: Nem, senkitol sem huzodnak el az emberek csak azert, mert kreolos a bore.
A kérdező hozzászólása: nos az hogy valaki kreolos bõrü vagy cigány sjnos ezt nem tudom hogy mi a különbség.a kreolos azt jelenti tudtommal hogy barnás.mi a különbség akkor pontosan cigány és kreol bõrü között?
Nem elitélendõ, hisz amíg nem beszéltünk vele/nem ismerjük nem lehet tudni milyen ember is valójában.

Ha trikó van rajtam nyáron miért néz rám sok ember undorral?

nem gyúrok meg semmi 20 éves vagyok egy kis izom is van rajtam és ilyen táj parasztok mindig benéznek ilyenkor

Legjobb válasz: lehet h a pánt mellett kibuggyan a hájad!

lehet h a pánt mellett kibuggyan a hájad!
Mert az atlétatrikó gáz. Legutóbb 30 évvel ezelõtt volt általánosan elfogadott.
Mert baromi gáz azért ! Még felveszel egy papucsot fehér sportzoknival és tökéletes leszel:D
lehet hogy szõrös vagy.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!