Találatok a következő kifejezésre: Miért ugrál mindenkire a (2 db)

Miért ugrál folyton mindenkire a kutyusom? Hogy tudnám leszoktatni erről?

Persze jatekbol csinalja eszt.De idegenekre is raszokik,hogyan tudnam leszoktatni errol?(7 honapos nemetjuhasz)

Legjobb válasz: Még fiatal és azért. Idõ és türelem kell hozá. Mondjuk az én kutyusom is ezt csinálta. Sajnos õ úgy szokott le róla, hogy egy járókelõ belerúgott szegénykémbe! :( Azóta nem ugrál, csak ha a lehajolnak hozzá és viszonozzák a szeretetet.

Még fiatal és azért. Idõ és türelem kell hozá. Mondjuk az én kutyusom is ezt csinálta. Sajnos õ úgy szokott le róla, hogy egy járókelõ belerúgott szegénykémbe! :( Azóta nem ugrál, csak ha a lehajolnak hozzá és viszonozzák a szeretetet.
helo ugy kell, hogy kersz magadhoz egy segito tarsat elore is es mesz a kutyaval ha elkezd ugralna ra, akkor o tegye kulcsba a kezet vagyis fonja ossze es ne nezzen ra ha abbahagyta es turewlmes adjon neki jutalomfalatkat!!es dicserje meg , meg fogja tanulni , hogy hogyha nem ugral akkor adnak neki valamit!!de akkor mar oleg lessz a dicseret is egymagaba!
vagy elviszed kutyasuliba ez az egyik variáció, a másik te tanitod be: mikor ugrana valakire az illetõ forditson neki hátat a kezét nem emelje a magasba fogja össze, ezt többször ismételjétek meg induljon el ismét és ha ugrana a kutyus, forditson hátat, majd mikor már nem ugrál a kutyus akkor jutalomfalatot adni, igy berögzül a fejébe. Ha nem marad a kutyasuli! sok sikert!
Valaki azt mondta nekem, õ a kutyáját úgy nevelte le errõl, hogy ha ráugrott, akkor õ a hátsó lábaira lépett. Nem tudom mennyire eredményes, gondolom nem tiszta erõbõl értette. Én úgy csináltam az enyimekkel, hogy ha rámugrott rászoltam, hogy lefelé, és nem mozdultam. Ha õ sem, megint rászóltam határozottabban, és még mindig nem mozdultam. Aztán mikor leugrott megdicsértem, (de nem jutalomfalattal), egyszerûen szavakkal. Szerintem próbáld ki mindkettõt, vesztenivalód nincs.
Elsõként hadd jegyezzem meg, hogy annak a marhának aki rálépett a kutya lábára örömmel rátennék az õ lábára egy raklap téglát. A legjobb megoldás, ha a kutyus felugrik és Te egyszerûen hátralépsz és rászólsz, hogy nem szabad. Amikor megint felugrana, akkor meg kell ismételni. Bõvebben itt is olvashatsz a dologról: http://www.kutyapszichologia.hu/2007/09/07/ha-a-kutya-felugr..
Elsõsorban rád ne ugráljon!...a találkozók alkalmával ha nem túl heves a kutyus akkor csak egyszerûen figyelmen kívül hagyod amíg ilyen izgatott, ideges -nem kerülöd ki, nem lépsz hátra, mész a dolgodra...-akkor foglalkozol vele amikor teljesen nyugodt...ha nagyon rámenõs, akkor egy határozott érintéssel kizökkented az írásból és megvárod amíg behódol, megnyugszik... Idegenek esetében pedig használj pórázt, az ugrás pillanatában rántsd oldalirányba...lehet neked ez játék de a kutya elméjében ez a privát tér megsértése...az egyik legtiszteletlenebb viselkedésforma, ha egy másik kutyát üdvözöl így, könnyen verekedés lehet az eredménye...!
*írásból=ugrásból:)

A macskám vajon miért ugrál rá mindenki lábára?

Legjobb válasz: Fiatal cica? Akkor barátságos és játszani szeretne.

Fiatal cica? Akkor barátságos és játszani szeretne.
Ha kiscica, akkor játszik. :) Kiscicák imádják egymást is megijeszteni, utána birkóznak. Anyósomék kiscicája rendszeresen ránk/rájuk ijeszt, nagyon oda kell figyelni mikor hová lépünk. Aranyosak :) :) Ha felnõtt cica, akkor nincs ötletem, de persze lehet olyan játékos, mint egy kölyök macska, az én vörös kandúrkám is hihetetlenül játékos :)
A mienk a macskák Chuck Norrisa: pusztán játékból arc magasságba ugrik a padlóról. A fiam, mielõtt elindul a tálcáján a forró levessel, elõtte bejárja az útvonalat, nincs-e repülõ macska veszély :) Ehhez képest ez a rámászás elég lájtos.
Tudod kire ugráljon, egyszer karmolna meg felrúgnám azt többet nem ugrálna. Próbáld ki!
Igen, játszani akar. Ha ilyenkor karmolja és harapja a megtámadott lábat, sikítani kell, és eltávolítani a macskát. Egy idõ után megtanulja, hogy ezt nem vesszük jó néven. Sokat játssz vele, fáraszd jól ki kergetõzõs meg ugrabugrálós dolgokkal, és akkor nem támad lábra.
Hát az elején az én cicám is ezt csinálta, de aztán kinõtte...
A mi kiscicánk is nagy "lábvadász". Elkapja 4 lábbal és harapja, nem ereszti:) Sikíthatok én neki ahogy akarok, le sem lehet fejteni a lábamról, úgy szereti ezt csinálni. Azért remélem kinövi mert elég fárasztó így mászkálni a lakásban.:)
Játszik a kis pocok :) Nekem még kis csibabáim csinálták, hogy ráültek a lábunkra, aztán rájöttünk hogy a kis drágáimnak fázik a tappancsuk a kõpadlón...:( de a zoknit nem igazán tûrték meg, a ruhácskát már inkább.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!