Találatok a következő kifejezésre: Miért ugatnak a kutyák (15 db)

Miért ugatnak a kutyák teliholdkor?

Legjobb válasz: Egyes kutyafajták telihold idején többet ugatnak, vonyítanak, mint máskor. Ez ösztönös cselekvés, a farkasokkal való rokonságból adódik. Mivel a Hold ilyenkor erõsebben világít, a farkasok könnyebben meglátják a zsákmányt, és vonyítással adják társaik tudtára, hogy ez az éjszaka remek alkalom a zsákmányszerzésre. Nem minden kutya vonyít teliholdkor. A „hold ugatása” bizonyára a vadászösztön erõsségével van összefüggésben

Egyes kutyafajták telihold idején többet ugatnak, vonyítanak, mint máskor. Ez ösztönös cselekvés, a farkasokkal való rokonságból adódik. Mivel a Hold ilyenkor erõsebben világít, a farkasok könnyebben meglátják a zsákmányt, és vonyítással adják társaik tudtára, hogy ez az éjszaka remek alkalom a zsákmányszerzésre. Nem minden kutya vonyít teliholdkor. A „hold ugatása” bizonyára a vadászösztön erõsségével van összefüggésben

Miért ugatnak a kutyák?

Ma: 23-kor telhold van és minden kutya ugat?! megállás nékül és nem haggyák abba ez miért van? pedig semmi nem megy az uccán de mégéis ugatnak talán érezznek valamit mert azt tudom hogya kutyák mindent megéreznek de nemtudom hogy miért ugatnak

Legjobb válasz: ilyenkor nekem is állandóan merevedésem van talán a kutyák is jobban párosodhatnának ilyenkor

ilyenkor nekem is állandóan merevedésem van talán a kutyák is jobban párosodhatnának ilyenkor
:) ))
Az állatok megérzik a földrengést stb.A természeti jelenségektõl mint pl a teli hold ingerültek lesznek és ezért ugatnak.
attól függetlenül, hogy a mi utcánkban minden kutya szokott ugatni teliholdkor de az én kutyám(husky) sose ugat :) csak akkor ugat ha egy kutya megy el a kapu elött:)

Miért ugatja a kutyám a szomszéd kutyát?

Régen nem csinálta. Ugat rá, a kerítésnél, nagyokat, és közben csóválja a farkát, a szomszéd kutya, meg ugrál össze-vissza és ugat vissza. Miért? Régen sose csinálták.

Legjobb válasz: me szúrná

me szúrná
Nem lehet, hogy összebarátkoztak és örülnek egymástnak? :]
A kérdező hozzászólása: Miért ne írhatnék a saját kérdésemhez...? Ja, nem, mind a 2en kanok, de ezek szerint a szomszéd kutyája felnõtt, és azért volt ez.
Ha egynemûek, akkor konkurencia gondok lehetnek. Ha kanok, akkor tüzelõ szuka van a közelben, ha szukák, akkor az egyik tüzelhet. Ivartalaníttatni...
ha mind a kettõ egy nemû akkor csak nem szeretik egymást.
Ha õ írhat és kérdezhet, a kutyája miért nem? Ugyanis a kutya nem tud sem írni, sem beszélni, ezért aztán ugat - így kommunikál a másik kutyával. Egyébként nem lehet, hogy a másik eb tüzel?
Miért ne írhatna?
Kérdezõ, te miért írsz ide...?
A kérdező hozzászólása: Neeem, már 9 éves...
Ha a kutyád mostanában lett ivarérett akkor területvédésrõl lehet szó.
*megbeszélik
Megbeszélék az utca híreit. :)
Cesar Milan tudná a választ! :D
Kérdezõ, neked is leírom még egyszer. Te is beszélgetsz emberekkel, te is kérdezgetsz emberektõl. A kutya csak ugatni tud, ezért ugat a másikkal. Dereng...?


Miért ugatja a kutyám a séta közben a gyerekeket? 5 hónapos németjuhász.

Legjobb válasz: Mert kicsik és hangosak.Ráadásul a felnöttek inkább velük foglalkoznak mint a kutyával,,ezt nem szeretik,féltékenyek.Lehet hogy van valami rossz emléke is a gyerekekkel kapcslatban.

Mert kicsik és hangosak.Ráadásul a felnöttek inkább velük foglalkoznak mint a kutyával, , ezt nem szeretik, féltékenyek.Lehet hogy van valami rossz emléke is a gyerekekkel kapcslatban.
1. vagyok, de azt sem bírom felfogni, hogy miért nem értik meg, hogyha valakinek nincs lehetõsége kutyasuliba vinni? falun lakik, drága a közlekedés, nincs autó, nincs pénz...Van aki épp azért kérdi meg itt, mert tudja, hogy nem tudná elvinni a suliba. Csak egyszerû tanácsokat várunk ilyenkor, ami valamelyest segíthet...
én 19.16 Ha nem tudod kutyasuliba vinni, akkor lehet kapni nagyon jó könyveket a kutyakiképzésrõl, érdemes egy párat elolvasni. A kutya nevelésénél összefügg sok minden, nem nagyon lehet egy-egy kiragadott problémát kezelni. De azt megpróbálhatod, hogyha séta közben elkezd ugatni, akkor azonnal megállsz és leülteted. Ezzel visszahúzod "szót fogadok" állapotába a kutyát. Ha nem tudod leültetni, mert nem hallgat rád, akkor próbáld meg, hogy azonnal ahogy elkezd ugatni megfordulsz és elindulsz az ellenkezõ irányba. Így egyrészt elvonod az ingertõl, másrész újra te veszed át az irányítást.
Az én kutyám is leugatja õket.Régebben mikor kicsi volt mindig jöttek oda a gyerekek hogy meg simogathatják e.A simogatásból játék lett.Elöször megengedtem, aztán inkább nem mert a kutya idegessé vált, ugatni kezdett... Szerintem is azért mert hangosak és hirtelen mozdulatokat tesznek.De akit jól ismer azzal játszik is, és sosem ugat.
Nekem is ugyanezt csinálja az én 11 hónapos német juhászom, és fogalmam sincs miért. Ezt már én is megkérdeztem itt, és senki nem tudott normális választ rá, csak azt, hogy vigyem kutyasuliba...
Hidd el, hogy ez a normális válasz. Egy kutya nevelését nem lehet egy ilyen "kérdezek és válaszoljatok" fórumon elmagyarázni. A kutyaiskolában tapasztalt kiképzõk vannak, akik nagyon jól el tudják magyarázni nektek a kutya viselkedését, hogy mit miért csinál, hogy ti mit hogy tudtok elérni nála. Higyétek el, hogy nektek is könnyebb és a kutya is jobban érzi magát nálatok, ha megértitek egymást, és "el tudjátok mondani" a kutyának, hogy mikor mit vártok el tõle.
1.vagyok, köszönjük a tanácsot, így akarom csinálni egy ideje, csak nem találkozunk ilyenféle ingerrel, így nem tudom vele "gyakorolni"

Miért ugatja indokolatlanul kutyám a másikat?

Van egy tacskóm, mindenki mondja, hogy ugatós a tacskó. És egy nagyobb, Õ csöndesebb, német juhász. Õ inkább elücsörög, fekszik, nyugis. Már id?s szegény 13 éves nehezen közlekedik, és már rosszul hall. A tacskó olyan 6-7 éves.

Legjobb válasz: Nekem az Amtaffjaim közül az egyik mindig így jelzi a többieknek hogy játszani akar velük,addig ugat a fejükbe ameddig nem játszanak vele! Lehet hogy nálatok is errõl van szó,lehet a tacsi nem érti meg a hogy a német juhász miért nem olyan mint régen!

Nekem az Amtaffjaim közül az egyik mindig így jelzi a többieknek hogy játszani akar velük, addig ugat a fejükbe ameddig nem játszanak vele! Lehet hogy nálatok is errõl van szó, lehet a tacsi nem érti meg a hogy a német juhász miért nem olyan mint régen!
Az én tacskóm is ugyanezt csinálta a másik kutyámmal. :S És én is láttam rajta, hogy ez nem játék... A tacsi volt feljebb a rangsorban nálunk is. Elmentünk egy nagyon jó kiképzõhöz, õ mondta el, hogy ez hiszti. Mi a következõ tanácsot kaptuk: Elõször is, nekem kellett falkavezérré válnom (Jan Fennel: Hallgassunk a kutyánkra c. könyv). Másodszor. Egy kis mûanyag flakonba kavicsokat kellett raknom. Mikor a tacsi ugatni kezdte a másikat, abban a pillanatban mellé kellett a flakont hajítanom a földre, közben pedig erélyesen rászólni. Ha abbahagyta, akkor egybõl dicséret, ha nem hagyta abba, akkor a flakon megint. Néhány nap leforgása alatt a kutya 180 fokot fordult, mára pedig a múlté az ugatás. :) Pedig nekünk is sokan azt mondtak, hogy a tacsi ilyen, meg hogy reménytelen eset... Hát nem. Nekünk sikerült ezzel a módszerrel. :)
Annyi az egész, hogy a tacskó a falkavezér. Mindenkit õ irányit, a németjuhászt és még téged is. Ezért ha valami nem úgy történik akkor õ rászól(ugat) arra aki éppen rosszul csinált valamit. Ezt azért teszi mert más nem vállalta el a falkavezéri szerepet (te) és egy falkának vezérre van szüksége.

Miért ugatja meg a 10 hónapos kutyám az utcán a többi kutyát?

Van egy 10 hónapos szuka havanese keverék kutyusom, és akárhányszor találkozunk egy kutyussal az utcán, mindegy hogy fiú vagy lány megszaglássza ?ket, és elkezdi ugatni de elég hisztérikusan, és nem nagyon akarja abbahagyni ha rászólok, és ez néha elég zavaró, és nem tudom mit csináljak vele! Kutyasuliba nem nagyon szeretném elvinni , ugyhogy kérlek segítsetek ha tudtok valamit ezzel kapcsolatban!

Legjobb válasz: Legfontosabb, hogy nyugodt legyél végig. Ha ideges leszel, ha megláttok egy kutyát, akkor érzi a kutya is és védeni akar. Beszéld meg vkivel, akinek van kutyája, hogy menjetek el egy parkba a 2 kuttyal, és játsszanak. Vagy otthon tanítsd meg egy szóra, pl: Figyelj! (vagy a neve) és mindig adj neki jutalomfalatot, ha rádnéz ilyenkor. Aztán ezt próbáljátok az utcán. Majd ha már jól megy, akkor csináljátok, mikor elmegy egy kutya mellettetek. Figyelj!-jutalmazás-dicséret.

Legfontosabb, hogy nyugodt legyél végig. Ha ideges leszel, ha megláttok egy kutyát, akkor érzi a kutya is és védeni akar. Beszéld meg vkivel, akinek van kutyája, hogy menjetek el egy parkba a 2 kuttyal, és játsszanak. Vagy otthon tanítsd meg egy szóra, pl: Figyelj! (vagy a neve) és mindig adj neki jutalomfalatot, ha rádnéz ilyenkor. Aztán ezt próbáljátok az utcán. Majd ha már jól megy, akkor csináljátok, mikor elmegy egy kutya mellettetek. Figyelj!-jutalmazás-dicséret.
egyetértek az elsövel :) az én kutyámnak (vizsla) is neki megy mindig két ilyen kis kutya, hozzáteszem, h ezek állandóan el vannak engedve:S 2 hónapig türte a kutyám, most viszont állandóan csúnyán rájuk morog(más kutyára nem)és még a gazdája van felháborodva... szerintem meg én lehetnék mérges, vagy nem? :D szóval sok sikert, nehogy ilyen "méregzsák" kutyád legyen :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat, megpróbálom majd a "figyelj" parancsot, mert a nevére ilyenkor nem igazán hallgat:s hátha sikerül!:) Amugy, van egy kutyus az utcáánkban az 8 hónapos havanese fiú és az a kutya játszana az enyémmel, de az meg nem hajlandó, mintha félne tõle, mert minden mozdulatát figyeli ahogy ugrál körülötte, ugyhogy nem tudom... Hát, remélem nem lesz olyan kis méregzsák, mert amugy nem bánt senkit meg nagyon barátságos is csak a kutyák azok akiket nem szível, de azt se mindet!

Miért ugatja meg a többi kutyát?

Nemrég elkezdte a kutyám azt,hogy ha meglát egy másik kutyát egyb?l ugat.De nem azért ugat,mert agresszív.(Beagle)Húz a kutya felé,és minden áron oda akar menni.Szerintem ismerkedni/játszani akar,de akkor sem így kéne ugatnia.Nem így kéne viselkednie. És sehogy sem tudom elterelni a figyelmét ilyenkor...és nagyon idegesít,mert ilyenkor mindenki azt hiszi,hogy egy agresszív dög.Pedig egy csepp agresszió sincs benne.Oké,hogy Beagle és ?k többet ugatnak az átlagnál,de ez nagyon rossz.És nincs semmi ötletem,hogy mit tudnék csinálni vele.Valakinek nincs ötlete??:(

Legjobb válasz: Mondjuk valószínû ez nem így nézne ki nálatok hogy ha a kutya lett volna szocializálva valaha.. Nálunk is van csomó ilyen kutya.. azok csinálják akik a kutyásokat általában 20 méterre minimum elkerülik.. Nálunk a telepen van 2 ilyen vérbeagle meg 1 vizsla.. szerintem még sose találkoztak kutyával.. Persze hallgatom azokat az érveket hogy a kutya ilyen.. Aztán mikor elmesélem hogy qrvára nem a kutya hibája hanem a gazdáé akkor meg van nagy védekezés vagy elköszönés...

Mondjuk valószínû ez nem így nézne ki nálatok hogy ha a kutya lett volna szocializálva valaha.. Nálunk is van csomó ilyen kutya.. azok csinálják akik a kutyásokat általában 20 méterre minimum elkerülik.. Nálunk a telepen van 2 ilyen vérbeagle meg 1 vizsla.. szerintem még sose találkoztak kutyával.. Persze hallgatom azokat az érveket hogy a kutya ilyen.. Aztán mikor elmesélem hogy qrvára nem a kutya hibája hanem a gazdáé akkor meg van nagy védekezés vagy elköszönés...
Ezen nincs mit vitatni. Kutyából van. Minden kutya megugatja a másikat.Terület védés, gazdi védés ilyenek :] Nem tudsz mit csinálni, legyél magabiztos és irányítsd a kutyád. Nagy hatással tud a kutyákra lenni az hogy milyen vagy mellettük. Ha nem érzi magát biztonságban egyértelmûen ugatni fog. Magabiztosság, ez kell neki.
Ha megfelelõen lett szocializálva más kutyákkal, nem agresszív feléjük, akkor csak egyszerûen túlpörög. Állítsd le, tiltsd ezt a viselkedést. Na igen, ha nem tudod letiltani errõl, akkor nem hiszem, hogy ez lenne az egyetlen, sõt a legnagyobb gondotok. Csak egy megoldás a sok közül, hogy egyszerûen szó nélkül megfordulsz és lendületesen elindulsz az ellenkezõ irányba és csak akkor fordulsz vissza, mikor lehiggadt.
Elsõ vagyok, most miért kellet lepontozni??? Sajnálom, hogy nem azt a választ kaptad amire számítottál. Ennyire fáj hogy nem a kutya a hibás? Istenem.....-.-
Na akkor kb. egy korban vannak ismerõsöm kutyájával és õ se volt ilyen kicsinek. Barátnõd kutyája gondolom nem ilyen, /így több kutyást ismer/ csak tud valakit aki belemegy a dologba. Azon kivül vigyétek a két kutyát együtt sétálni, az is segít, mert látja egy másik kutyától hogy kéne viselkedni. Persze nem úgy megy ha együtt vannak oké lesz, azért rá kell majd szólni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!Erre én is gondoltam.Meg nem is viszem olyankor oda, ha így ugat meg rángat, mert tudom, hogy az a célja, hogy odajussunk.Szóval ilyenkor csak azért se.Csak ahogy mondtad te is ilyenkor a legtöbb kutyás elmegy, mert azt hiszi, hogy bánt vagy ilyenek.:SS Szóval valakivel tényleg meg kéne beszélnem.Nekem is van barátnõm, akinek kutyája van, de õt nem ugatja, mert nagyon jó barátok és csak csóvál ezerrel, ha meglátja. Amúgy másfél éves.
Egyébként mennyi idõs?
A kérdező hozzászólása: Utolsónak üzenem, hogy nem a szocializáció miatt van.K*rva sokat sétálok vele kiskora óta.Már kiskora óta találkozik kutyákkal és játszik is.Kutyasuliba is jártunk/járunk.Sportolunk.Szóval ez kizárva.
Olyan lehet mint nálunk embereknél az idegenekre történõ csúnyán nézés (amit szinte mindenki csinál). De hát kutya. Az ugatásból meg semmi baj nem lesz... Ha támadna lenne gond.
A kérdező hozzászólása: Elsõnek üzenem: Nem én pontoztalak le.=/ Senkit se pontoztam. Utolsó: Köszönöm majd próbálkozok ezzel a gyors fordulással is. A jó hír, hogy voltunk többször is azóta sétálni és egyáltalán nem ugatta meg a többi kutyát meg semmi.Mikor nagyon figyelte és láttam rajta, hogy nagyon rápörgött, akkor rászóltam erõteljesen, hogy nem és leállt.Aztán leültettem és rám figyelt.Úgyhogy nincs most már ilyen gondom, vagyis most nem volt már két napja ilyen.:) Köszönöm szépen a válaszokat!

A kutyám miért nem ugatja azokat, akik jönnek hozzánk?

Akárki csönget és aztán bejön egyszer?en nem ugatja, csak ugrik rá... mit tehetnék ellene?

Legjobb válasz: És szerintem örülj neki, hogy van egy antiszociális vadállat. Miért kéne a többi kutyát megugatnia?

És szerintem örülj neki, hogy van egy antiszociális vadállat. Miért kéne a többi kutyát megugatnia?
Nekem egy kis Yorkshire terrierem van. Ha meghallja hogy valaki a lépcsõházban van vagy kopognak vagy bármi ilyesmi úgy ugat és morog hogy le se lehet fogni. :) Nekem is tavaly lett ilyen ugatós. Most 2 éves :)
Szerintem is örülj neki hogy ilyen rendes kutyád van.. :) ) Nem várhatod el tõle hogy elkergessen mindenkit, már a méretei alapján sem. Neki ilyen a természete. Amugy nekem is van 1 drótszörü keverék tacskóm, van vagy már 10 éves, õ akkor kezdett el ugatni mikor uj kutya került a házhoz , most õk ketten igy együtt ugatnak :DDD
A kérdező hozzászólása: Barátként tekint mindenkire, támadó jellemet csak ritkán veszek észre rajta, nagyon ritkán ! Köszönöm szépen mindkettõtöknek a választ!
Elsõ vagyok! Lehet alapból gyenge jellem, de lehet majd változni fog. Nekem amúgy boxerem van, 9-10 hónaposan is már elég nagy volt, viszont ha sétáltunk és kiszaladt egy kutya vicsorogva egybõl hanyadt feküdt megadta magát (mondjuk ez valamilyen szinten jó is volt, mert így nem nagyon szoktak bunyók lenni). De ez így ment még egy ideig, hogy megadta magát minden kutyának. Illetve a területét sem védte késõbb. Majd 2-3 éves korára már igen domináns szuka vált belõle , szinte felemelt lábbal jelöli a fákat illetve ha találkozunk másik kutyával, egybõl beáll kihúzza magát, ha odamegy egybõl lenyomja a fejével a nyakát, de nem bántja persze. A házat olyan boxeresen védi :) kutyát, macskát lát tombol, postásra, részegre, öregre csak vakkant és morog. Ennyi! De nekem ez bõven elég. Szerintem te is várd ki míg kialakul véglegesen a jelleme.
Valószínûleg ilyen a természete. Ezt az ugrik rá részt úgy érted, hogy örömében vagy támadóan?
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm nektek a válaszokat! Hát akkor azt hiszem nem tudok mit tenni ... ^^
Milyen fajta? Nem mindegy, valószínû egy golden nem nagyon fog, vagy egy bernáthegyi, míg egy németjuhász, vagy puli igen. Az én kutyám 2-3 évesen kezdte igazán a területét védeni, szerintem nálad is ez a helyzet, még nem alakult ki nála, a terület õrzés.
Szerintem ilyen a kutyusod "természete". Az egyik ismerõsömnek volt egy kutyája, de annak még soha, senki nem hallotta a hangját. Az én kutyám viszont már azt is megugatja, aki elmegy a kapunk elõtt. (Pedig a lakásban tartjuk a kutyust) Tehát, ez kutyától függ szerintem.
A kérdező hozzászólása: Nem kell, hogy megugassa õket de legalább véljem felfedezni a terület védés jeleit de semmi :/ mindegyikre úgy tekint mint egy "barát" és közbe megugatják rá morognak õ meg megijed és elfut :S
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Hát akkor nem sok esélyem van :S köszi még1x! :)
A kutyád még fiatal. Az õrzõösztön 1 éves kor után fejlõdik ki. És ha a kutyád olyan fajta akkor lehet hogy soha nem fog. Ha az alapvetõ jelleme barátságos, akkor ezt nem tudod megváltoztatni.
A kérdező hozzászólása: Hát keverék. Egy kis tacskót véltem benne felfedezni :) De sétálás közbe se ugat meg semmilyen kutyát, mindegyikkel barátkozna :D :S
A kérdező hozzászólása: ez aranyos :) köszi

Kölyök kutyám miért ugatja meg a kutyákat az utcán, akik közelednek hozzá?

Mikor sétálunk és jön velünk szembe egy másik kutyus rögtön megugatja és elbújik a lábam mögé. Pedig pont azért sétálunk ilyen sokat, hogy ismerkedjen más zajokkal, más kutyákkal és szocializálódjon. Abszolút nem tiltom a többi kutyustól, s?t..

Legjobb válasz: Valószínûleg ez egy bizonytalanságból adódó ugatás. Szerintem a legjobb, ha nyugodt és magabiztos maradsz, nem simized, egyáltalán nem reagálsz semmit. Esetleg te megsimogatod a másik kutyát, de hagyod, hogy õ addig mögéd bújjon, nem viszed bele direkt a konfliktusba. Idõvel le fog neki esni, hogy nincs itt semmi vész, te is nyugodt vagy. A lényeg, hogy ne erõsítsd meg a félelmét, simogatással, vagy akármilyen reakcióval. Jó lenne ha tudnád olyan kutyák közé vinni, akik szintén kölykök, de legalábbis nála kisebbek, így nem tûnnek félelmetesnek.

Valószínûleg ez egy bizonytalanságból adódó ugatás. Szerintem a legjobb, ha nyugodt és magabiztos maradsz, nem simized, egyáltalán nem reagálsz semmit. Esetleg te megsimogatod a másik kutyát, de hagyod, hogy õ addig mögéd bújjon, nem viszed bele direkt a konfliktusba. Idõvel le fog neki esni, hogy nincs itt semmi vész, te is nyugodt vagy. A lényeg, hogy ne erõsítsd meg a félelmét, simogatással, vagy akármilyen reakcióval. Jó lenne ha tudnád olyan kutyák közé vinni, akik szintén kölykök, de legalábbis nála kisebbek, így nem tûnnek félelmetesnek.
Mert még fél szegény. :) Õ még olyan kicsike, és minden más kutya már nagy. :) Nyugtasd meg.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a tanácsaitokat!

A szomszéd kutya ugatja a macskámat. Ha nem látná, nem ugatná meg? Szóval ha elveszem a kutya elõl a kilátást, akkor nijcs miért ugatnia?

Ugye a macskámra nem köthetõ lánc, és mászkál a kertben.

Legjobb válasz: Nem valószínû, de van olyan hülye kutya ami képes a legyet is megugatni

Nem valószínû, de van olyan hülye kutya ami képes a legyet is megugatni
Macskával nem tudom mennyire jön be, de nekünk a szomszád kötekedõs kutyájával bejött. Nem ugatta utána a kutyánkat


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!