Találatok a következő kifejezésre: Miért tudomány philatélia, azaz a bélyeggyűjtés (1 db)

Miért tudomány a philatélia, azaz a bélyeggyűjtés?

Olvasom, hogy m?ködik dpilatéliai tudományos társaság is. Tényleg tudomány a bélyeggy?jtés?

Legjobb válasz: Bárki nevezheti a hobbiját tudománynak, attól még nem lesz az. Ha ilyesmire gondolsz, nem természettudomány, sem társadalomtudomány, de még mûvészetnek sem tartom. Ha valaki kanalat tud egyensúlyozni az orrán, az is egyfajta tudomány, de attól még nem osztanak nekik Nobel-díjat :)

Bárki nevezheti a hobbiját tudománynak, attól még nem lesz az. Ha ilyesmire gondolsz, nem természettudomány, sem társadalomtudomány, de még mûvészetnek sem tartom. Ha valaki kanalat tud egyensúlyozni az orrán, az is egyfajta tudomány, de attól még nem osztanak nekik Nobel-díjat :)
Mondok egy példát, lehet hogy nem a legjobb lesz, de talán szemléletes. Az persze nem tudomány, hogy leszedegetem a levelekrõl a bélyegeket, meg esetleg veszek egy-két régi bélyeget valami vásáron, ahogy az sem tudomány, hogy kéthavonta eljárok Egyiptomba és elkezdem kaparászni a homokot a sivatagban, mert az a hobbim, aztán lehet hogy találok valami érdekeset. De ennyi erõvel mondhatnánk, hogy a régészet sem tudomány. Attól, hogy hobbiból lehet csinálni valamit, még lehet, hogy valaki tudományos szinten mûveli. Nem konkrétam a bélyegek gyûjtése a tudomány, hanem a történelmi hátterük vizsgálata. A kanálegysensúlyozás meg inkább ügyesség kérdése, teljesen más vonatkozásban hívják tudománynak, ha annak hívják.
NEm is tudomány! Hobbi!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Hálózati frekvencia, feszültség ingadozhat?

Úgy tudom a frekvencia 50 Hz, a feszültség 230 V. Előfordulhat, esetleg teljesen normális, ha ezek az értékek ingadoznak egy kicsiny tartományban? Avagy pontosan fent tudják tartani ezeket?

4

Határozzuk meg az a és b vektorok szögét, ha 3a-5b és 2a+b, illetve a+4b és -a+b egymásra merőleges vektorok. Kérem valaki segítsen ebben?

2

Kapacitív ellenállás?

Áramerősséget mértem feszültség változtatásával. A kérdésem, hogy igaz-e: X_c=U/I vagy csak X_c=1/(C * omega)
A kettővel nagyon különböző eredmények jönnek ki.

1

10. es vagyok. Nem sokat tudok az informatikarol. Szerintetek van esélyem, hogy informatikus legyek?

3

Kérem segítségeteket az alábbi feladat megoldásához! Az egységnyi alapélű ABCD négyzet alapú gúla csúcspontja E. AZ AB alapél P, és a EC oldaélé Q pontjára is teljesül, hogy PQ merőleges AB-re és EC-re is. AP:BP=6:1. Mekkorák az oldalélek?

1

Mi a különbség az atompálya és az elektronhéj között?

7

Hogyan lehet egy egyenesen felvenni az 1/3 számot úgy hogy csak egy körzőt és egy vonalazót (ami nincs becentizve) használok?

A 0 (nulla) és az egyes között kéne valahol lennie. az egyes már fel van véve de a többit nem tudom. Sürgős lenne.
Előre is köszi mindenkinek

4

Hogy lehet meghatározni egy "szabálytalan" alakzatú test térfogatát?

Pl, az agy térfogatát milyen módszerrel határozzák meg?

3

A szabványírásban hogy is van ez?

A nagy betű magassága 10mm és a kisbetűé 7mm. Hogy írjam a kis h betűt ? A szárának 10mm magasnak kell lennie,vagy pedig 7mm ?

5

Fizikai szimulációkhoz program?

Egyszerűbb szerkezetek készítéséhez szeretnék olyan programot, amivel modellezhető annak működése. Gondolok pl. egy sima emelőre (
és pl. ilyesmit ha csinálánék a x b méretű zártszelvényből, akkor az mekkora súly bírna el, milyen terhelésnek lehetne kitenni? Ezt milyen progival lehetne leszimulálni, esetleg egy ilyenhez konkrét oktatóanyag youtube-on? Kérem az írjon, aki tényleg csinált ilyet. Köszönöm!

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!