Találatok a következő kifejezésre: Miért tudomány philatélia, azaz a (1 db)

Miért tudomány a philatélia, azaz a bélyeggyűjtés?

Olvasom, hogy m?ködik dpilatéliai tudományos társaság is. Tényleg tudomány a bélyeggy?jtés?

Legjobb válasz: Bárki nevezheti a hobbiját tudománynak, attól még nem lesz az. Ha ilyesmire gondolsz, nem természettudomány, sem társadalomtudomány, de még mûvészetnek sem tartom. Ha valaki kanalat tud egyensúlyozni az orrán, az is egyfajta tudomány, de attól még nem osztanak nekik Nobel-díjat :)

Bárki nevezheti a hobbiját tudománynak, attól még nem lesz az. Ha ilyesmire gondolsz, nem természettudomány, sem társadalomtudomány, de még mûvészetnek sem tartom. Ha valaki kanalat tud egyensúlyozni az orrán, az is egyfajta tudomány, de attól még nem osztanak nekik Nobel-díjat :)
Mondok egy példát, lehet hogy nem a legjobb lesz, de talán szemléletes. Az persze nem tudomány, hogy leszedegetem a levelekrõl a bélyegeket, meg esetleg veszek egy-két régi bélyeget valami vásáron, ahogy az sem tudomány, hogy kéthavonta eljárok Egyiptomba és elkezdem kaparászni a homokot a sivatagban, mert az a hobbim, aztán lehet hogy találok valami érdekeset. De ennyi erõvel mondhatnánk, hogy a régészet sem tudomány. Attól, hogy hobbiból lehet csinálni valamit, még lehet, hogy valaki tudományos szinten mûveli. Nem konkrétam a bélyegek gyûjtése a tudomány, hanem a történelmi hátterük vizsgálata. A kanálegysensúlyozás meg inkább ügyesség kérdése, teljesen más vonatkozásban hívják tudománynak, ha annak hívják.
NEm is tudomány! Hobbi!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Hol rohad szét előbb egy bicigli a vízben vagy a szárazföldön?

Ez csak egy elméleti kérdés! Arra vagyok kíváncsi. ha bedobom a biciglit a vízbe akkor előbb szétrohad-e a váz mintha kint hagynám egy réten.Tegyük fel, hogy nem lopja el senki. Illetve ha bedobom, akkor is mennyiben számít, hogy iszapos vagy kavicsos a meder alja?

23

1+x+x^2+x^3=2^y egyenletet szeretném megoldani?

sürgős lenne valaki meg tudná nekem oldani holnap reggelre szóbelire kéne tudjak ilyen típusú egyenleteket megoldanom a válaszokat előre is köszönöm!

10

Hintamanőverekkel újból és újból növelhető az űrhajó sebessége minimális energia felhasználásával?

148

Lehetséges az idôutazás?

Sokszor volt már ez a kérdés, de nem az én szemszögembôl. Képzeljük csak el ha lehetséges lenne minden egyes atom érkezési helyét tudni kellene és mèg ott van más egyéb gond is. Gondoljuk csak végig, ha ebbe a modern szennyezett szemétdombra ide hozzuk mondjuk a múlt századból utasunkaz az néhány napon belül meghalna, vagy ha mi mennénk vissza, akkor külön öltözet kellene, hogy megóvjuk ôseinket a modern ember leküzdött betegségeitôl. Mondjuk ha létezik a lélek, mint energia az talán még könnyebben átjut. Na de, hogy fog tovább élni test nélkül?

16

Hány gramm vizet kell elpárologtatni 200 g 25 m/m%-os nátrium-klorid oldatból, hogy 60 °C-on éppen meginduljon a kristálykiváltás? (20 °c-on 100g víz 36, 0 g nátrium-kloridot old)

1

S. O. S. mi a végeredmény?

3[4-2(x-1)x]-2(1-3x)=2-3(x-1)
erre nekem az jött ki h x=3

(2x-7) + (8+3x)=26
erre x=4,16

ezek jók?
kérlek nagyon fontos!
előre is rettenetesen köszönöm!!! :)

10

Milyen, viszonylag könnyen összeszerelhető, mechanikai energiát árammá alakító gépet tudtok ajánlani, melynek még a hatásfoka is olyan, hogy hosszas működéssel akár nagyobb teljesítményű elektromos szerkezetet is el tudna vinni?

Pl. mágneses mezőben forgó fémgyűrűre gondoltam (amit szintén jó lenne valamivel meghajtani, hogy ne kézi erővel kelljen), csak ezzel az lehet a baj, hogy váltóáramot hoz létre, amit előbb még egyenirányúsítani kell, s csak aztán lehet akkumulátort tölteni.

Ha bármi hasznos ötletetek, javaslatotok van a kivitelezéssel kapcsolatban, nagyon köszönöm!

8

1 tonna növényből menni bioüzemanyagot lehet előállítani?

3

Hogyan tudnám ezt a feladatot megcsinálni?

Egy repülőgép 144km/h sebességgel halad a kifutópályán, miközben az 1m sugarú légcsavarja 600-at fordul percenként.
Mennyi a légcsavar kerületi sebessége:
a) a légcsavar tengelyéhez viszonyítva?
b) a földhöz viszonyítva?

a)-ra kijöttt, hogy kv2=62,832m/s

De b)-nél vk3=??????
Hogy számoljak? Miből számoljak? Tehát kénrém, hogy valaki vezesse le nekem szépen :)

2

Jel kivezetése zárt térből, de hogyan? Porlasztóban mikrokontrollerrel adatokat mérek. Az adatokat ki kellene vezetni. Kábelesen megbontani, megfurni problémás. Bluetoohra gondoltam de kérdés ki jön e a jel egy aluminium tartályból?

Vagy mi egyéb lehetőséget javasoltok?

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!