Találatok a következő kifejezésre: Miért tudomány philatélia, azaz a (1 db)

Miért tudomány a philatélia, azaz a bélyeggyűjtés?

Olvasom, hogy m?ködik dpilatéliai tudományos társaság is. Tényleg tudomány a bélyeggy?jtés?

Legjobb válasz: Bárki nevezheti a hobbiját tudománynak, attól még nem lesz az. Ha ilyesmire gondolsz, nem természettudomány, sem társadalomtudomány, de még mûvészetnek sem tartom. Ha valaki kanalat tud egyensúlyozni az orrán, az is egyfajta tudomány, de attól még nem osztanak nekik Nobel-díjat :)

Bárki nevezheti a hobbiját tudománynak, attól még nem lesz az. Ha ilyesmire gondolsz, nem természettudomány, sem társadalomtudomány, de még mûvészetnek sem tartom. Ha valaki kanalat tud egyensúlyozni az orrán, az is egyfajta tudomány, de attól még nem osztanak nekik Nobel-díjat :)
Mondok egy példát, lehet hogy nem a legjobb lesz, de talán szemléletes. Az persze nem tudomány, hogy leszedegetem a levelekrõl a bélyegeket, meg esetleg veszek egy-két régi bélyeget valami vásáron, ahogy az sem tudomány, hogy kéthavonta eljárok Egyiptomba és elkezdem kaparászni a homokot a sivatagban, mert az a hobbim, aztán lehet hogy találok valami érdekeset. De ennyi erõvel mondhatnánk, hogy a régészet sem tudomány. Attól, hogy hobbiból lehet csinálni valamit, még lehet, hogy valaki tudományos szinten mûveli. Nem konkrétam a bélyegek gyûjtése a tudomány, hanem a történelmi hátterük vizsgálata. A kanálegysensúlyozás meg inkább ügyesség kérdése, teljesen más vonatkozásban hívják tudománynak, ha annak hívják.
NEm is tudomány! Hobbi!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Egy négyzet alakú park közepén kör alakú tó található. A tó területe fele a körülötte lévő füves rész területének. A, Mekkora a tó átmérője ha a park oldalai 60 m hosszúak?

, Az ábrán látható módon sétányokat készítenek a parkban.Hány méter a teljes úthálózat hossza?
(A tó körül vezető út.)

Ábra:

1

Egy 0, 36 köbméter héliummal töltött lufi mekkora súlyt képes lebegtetni?

5

Tudnátok megbízható forrásokat az esettanulmányomhoz? Építőmérnöknek tanulok és Vízépítés-vizgazdálkodás tárgyból a Szilas patakot kaptam (Bp 16. kerület) és ahhoz kellenének megfelelő források.

Mindenféle mérnöki szempontból érdekes megoldások, térképek, rajzok,leírások, tervrajzok jól jönnének, meg az is hogy mely szervezeteknél kéne érdeklődnöm (vízművek? vízügy? önkormányzat?), tehát mindenféle használható forrás jó jönne.

2

Anna édesapja és édesanyja együtt 70 évesek. Az édesapa ma kétszer annyi idős, mint az édesanyja volt akkor, amikor az édesapa annyi idős volt, mint az édesanya most. Hány évesek Anna szülei?

Már nagyon rég óta gondolkodom ezen a feladaton és egyszerűén nem bírom megoldani. Valaki tudna nekem segíteni, elmagyarázni? előre is köszönöm :)

3

Ha egy vezetéknek csökkentem a keresztmetszetét miért növekszik az ellenállása?

Azonos áramerősség mellett két különböző keresztmetszetű vezetéknek eltérő az ellenállása, de mi váltja ezt ki? Tudnátok esetleg valaminek az analógiájára elmagyarázni?Pl. csővezetéké.

5

Kheopsz egyiptomi fáraó olyan négyzetes gúla alakú piramist építtetett, amelynek magassága 144 m, alaplapja 230 m oldalú négyzet. Milyen hosszú a gúla oldaléle és oldallapjainak magassága?

Nem tudom hogy ezeket hogy kell kiszámolni szóval valaki érthetően mezei nyelven magyarázza el nekem kérlek titeket. És képletnél pontosan írjátok le hogy melyik betű mit jelöl kérlek! Köszönöm!

1

Szeretnék példákat keresni az Izoter, Izochor és az Izobár állapotváltozásra. Segitenétek?

1

74LS11 IC. "AND logikai kapu. " Létezik az alant leírt jelenség?

A gyártó adatlapja szerint ez egy 3-szor hárombemenetes ÉS logikai kapu. A "gondom", hogy a bekötetlen bemenetek mellett a kiememet 1. Ha a bemenetek bármelyikét földre kötöm, a kimenet 0... de ez egy AND kapu, nem NAND.

Eddig úgy tudtam, hogy ha a bemenetekre feladom az 5 voltot, akkor jelenik meg a kimeneten az öt volt. Itt mégsincs így, és nem értem, hogy miért.

6

Milyen nyíregyházi átlagos gimik vannak?

szabolcsi vagyok,de nagyobb városba szeretnék menni továbbtanulni,érdekelne hogy milyen gimik vannak. ne legyen irtó nehéz, 4,1 az átlagom,de azért legyen színvonalas. ha van 4 éves angol az nem lenne gond. köszönöm!

1

Laboratóriumi eszközoket hogyan mossák el, ha veszélyes vagy környezetszennyező anyagokat állítottak elő vagy keletkezett melléktermékként. Ezek hova kerülnek?

Otthon kísérletezgetnék érettségire gyakorolván és amúgy is érdekel :)

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!