Találatok a következő kifejezésre: Miért tudomány philatélia, azaz (1 db)

Miért tudomány a philatélia, azaz a bélyeggyűjtés?

Olvasom, hogy m?ködik dpilatéliai tudományos társaság is. Tényleg tudomány a bélyeggy?jtés?

Legjobb válasz: Bárki nevezheti a hobbiját tudománynak, attól még nem lesz az. Ha ilyesmire gondolsz, nem természettudomány, sem társadalomtudomány, de még mûvészetnek sem tartom. Ha valaki kanalat tud egyensúlyozni az orrán, az is egyfajta tudomány, de attól még nem osztanak nekik Nobel-díjat :)

Bárki nevezheti a hobbiját tudománynak, attól még nem lesz az. Ha ilyesmire gondolsz, nem természettudomány, sem társadalomtudomány, de még mûvészetnek sem tartom. Ha valaki kanalat tud egyensúlyozni az orrán, az is egyfajta tudomány, de attól még nem osztanak nekik Nobel-díjat :)
Mondok egy példát, lehet hogy nem a legjobb lesz, de talán szemléletes. Az persze nem tudomány, hogy leszedegetem a levelekrõl a bélyegeket, meg esetleg veszek egy-két régi bélyeget valami vásáron, ahogy az sem tudomány, hogy kéthavonta eljárok Egyiptomba és elkezdem kaparászni a homokot a sivatagban, mert az a hobbim, aztán lehet hogy találok valami érdekeset. De ennyi erõvel mondhatnánk, hogy a régészet sem tudomány. Attól, hogy hobbiból lehet csinálni valamit, még lehet, hogy valaki tudományos szinten mûveli. Nem konkrétam a bélyegek gyûjtése a tudomány, hanem a történelmi hátterük vizsgálata. A kanálegysensúlyozás meg inkább ügyesség kérdése, teljesen más vonatkozásban hívják tudománynak, ha annak hívják.
NEm is tudomány! Hobbi!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

MATEMATIKA! Hogyan számoljam ki? Adott egy mutatós óra, melyen 17:35 h van, tehát a nagymutató pontosan 7-en áll, a kismutató 5-6 között, de inkább már a 6-hoz közelebb.

A nagymutató (R) 10cm, a kismutató (r) 5cm nagyságú.

a) 12:00 h-hoz képest, hány cm utat tett meg a nagy, illetve a kismutató, és mekkora a bezárt szögük?

b) az órán a 12 és 7 közötti szög területét hogyan számolhatom ki?

13

A New English File elementary tankönyvhöz valaki betudná nekem linkelni a hozzá tartozó dolgozatos könyvet?

A 9.lecke feladat tesztjére lenne szükségem!
A Tankönyv így néz ki:

Ehhez kéne a test book !!
Előre is köszönöm.

1

Hogyan tudnek 2 liter vizet megfagyasztani par perc alatt? !

Van valami modszer? A sokkolo fagyaszto allitolag nem fagyasztja meg,bar sajnos nincs lehetosegem kiprobalni.

13

Elakadtam a matekkal! Tudna segíteni valaki kifejezni X-et, és y-t?

4x-3y-5 = 0
3x+13y = 2-y

a levezetés érdekelne elsősorban

6

Mennyi a valószínűsége, hogy egy leszbikus pár két nő tagja közül az egyiknek éppen megjött?

Feltételezzük, hogy 1 hétig tart a havi baj és havonta (30 naponta) egyszer jön meg.

19

Melyik videóban látható?

Egy orosz közlekedésről szóló videóban láttam régebben rakodni egy teherautót. Acélrudakat szállított le de úgy rakodta le hogy előre hátra menvén a járművel az acél rudak lefele csúsztak. Kérlek linkeljétek a videót erről ha tudtok!

1

Hogyan bizonyítom be, hogy a rombusz átlói merőlegesek egymásra?

2

Gyújtózsinórt mivel lehet helyettesíteni?

4

Közgadasági egyetemre járok, nagyon sok fölösleges dolgot tanulunk amiknek a nagy részét nem is értjük/hasznosítjuk/jegyezzük meg. Én azonban gyakorlatias tudást szeretnék amit a gazdasági életben hasznosíthatnék. Mit ajánlatok? !

9

Valaki röviden és tömören le tudná írni a Francia forradalmat?

Nem ilyen nagyon "hivatalos" nyelven, mint ahogy a tankönyvekben van, hanem csak így hétköznapi nyelven. Mert sok mindent nem tudok megérteni...Kb. Napóleon megjelenéséig ha letudná valaki nagyon megköszönném. De ha nem is addig az is jó.

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!