Találatok a következő kifejezésre: Miért tudomány philatélia, (1 db)

Miért tudomány a philatélia, azaz a bélyeggyűjtés?

Olvasom, hogy m?ködik dpilatéliai tudományos társaság is. Tényleg tudomány a bélyeggy?jtés?

Legjobb válasz: Bárki nevezheti a hobbiját tudománynak, attól még nem lesz az. Ha ilyesmire gondolsz, nem természettudomány, sem társadalomtudomány, de még mûvészetnek sem tartom. Ha valaki kanalat tud egyensúlyozni az orrán, az is egyfajta tudomány, de attól még nem osztanak nekik Nobel-díjat :)

Bárki nevezheti a hobbiját tudománynak, attól még nem lesz az. Ha ilyesmire gondolsz, nem természettudomány, sem társadalomtudomány, de még mûvészetnek sem tartom. Ha valaki kanalat tud egyensúlyozni az orrán, az is egyfajta tudomány, de attól még nem osztanak nekik Nobel-díjat :)
Mondok egy példát, lehet hogy nem a legjobb lesz, de talán szemléletes. Az persze nem tudomány, hogy leszedegetem a levelekrõl a bélyegeket, meg esetleg veszek egy-két régi bélyeget valami vásáron, ahogy az sem tudomány, hogy kéthavonta eljárok Egyiptomba és elkezdem kaparászni a homokot a sivatagban, mert az a hobbim, aztán lehet hogy találok valami érdekeset. De ennyi erõvel mondhatnánk, hogy a régészet sem tudomány. Attól, hogy hobbiból lehet csinálni valamit, még lehet, hogy valaki tudományos szinten mûveli. Nem konkrétam a bélyegek gyûjtése a tudomány, hanem a történelmi hátterük vizsgálata. A kanálegysensúlyozás meg inkább ügyesség kérdése, teljesen más vonatkozásban hívják tudománynak, ha annak hívják.
NEm is tudomány! Hobbi!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Egyenletrendszer, hogyan kell megoldani? Totál belekavaradotam.

2x-3y-10
-3x+10y-18

Adott ez az egyenletrendszer, tudom, hogy a megoldás X=14 és y=6

Tudna valaki nekem segíteni levezetni a feladatot?

3

Párhuzamos koncentrált erőkkel terhelt kéttámaszú tartó esetén lehet-e alátámasztásnál a veszélyes keresztmetszet helye?

4

A CD-re hogy égetik rá az információt?

Azt olvastam lézerrel, de nem értem ez hogy lehetséges. A CD egy műanyagkorong, polikarbonát, hogy lehet erre információt tenni?

5

Mit szerettek a geometriában?

Persze akik nem szeretik,azok ne írjanak!
Előre is köszönöm! :)

3

Valaki segítene?

Egy arany nyaklánc tömegének 66,6%-a réz, a többi színarany. Hány karátos ez a nyaklánc? Úgy dolgozz, hogy számításaid nyomon követhetők legyenek!

2

Hogy kell megoldani ezt a matek feladatot? (11. osztály, szélsőérték számítás)

Egy trapéz kisebbik alapja és szárai 1 dm hosszúak. Válasszuk meg a hiányzó oldal hosszát úgy, hogy a trapéz területe a lehető legnagyobb legyen. Mekkorák ennek a trapéznak a szögei?

1

Mi a különbség a számolás és a számítás között?

Szemantikai jellegű kérdés.

3

20% sósav és 35%-os hidrogén peroxid keveréke reagál -e és ha igen hogyan a kővetkező fémekkel: ezüst, higany, ólom-?

ha igen akkor kloridok kellenének hogy keletkezzenek.

2

MATEKOSOK! Adott egy kör és annak középpontja (innentől NEM lehet körzőt használni! ) CSAK vonalzót! A megadott feltételekkel hogyan lehet a körbe szerkeszten egy négyzetet?

A VONALZÓ csak olyan lehet amin NINCSENEK számok és CSAK az egyik oldal egyenes(PL:a másik oldala hullámos)SEgítsetek légyszi! Úgy magyarázzátok h bárki megértse lehetőleg szakszavak nélkül. Aki tud rajzolhat szerkesztést az írás MELLÉ. Köszönöm :)

15

Hogy értsem meg a fizikát?

16 éves vagyok,9-be járok.Az a gondom,hogy nem tudom megérteni a fizikát.Első félévben átmentem,most elég rosszúl állok.Tudom,hogy gyakorolni kell,de nemtudom hogyan kezdjek neki a feladatnak.Pl a mateket is komolyan veszik,abból nagyón jól állok.Valami tipp,hogyan értsem meg a fizikát? :S

8

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!