Találatok a következő kifejezésre: Miért tudomány philatélia, (1 db)

Miért tudomány a philatélia, azaz a bélyeggyűjtés?

Olvasom, hogy m?ködik dpilatéliai tudományos társaság is. Tényleg tudomány a bélyeggy?jtés?

Legjobb válasz: Bárki nevezheti a hobbiját tudománynak, attól még nem lesz az. Ha ilyesmire gondolsz, nem természettudomány, sem társadalomtudomány, de még mûvészetnek sem tartom. Ha valaki kanalat tud egyensúlyozni az orrán, az is egyfajta tudomány, de attól még nem osztanak nekik Nobel-díjat :)

Bárki nevezheti a hobbiját tudománynak, attól még nem lesz az. Ha ilyesmire gondolsz, nem természettudomány, sem társadalomtudomány, de még mûvészetnek sem tartom. Ha valaki kanalat tud egyensúlyozni az orrán, az is egyfajta tudomány, de attól még nem osztanak nekik Nobel-díjat :)
Mondok egy példát, lehet hogy nem a legjobb lesz, de talán szemléletes. Az persze nem tudomány, hogy leszedegetem a levelekrõl a bélyegeket, meg esetleg veszek egy-két régi bélyeget valami vásáron, ahogy az sem tudomány, hogy kéthavonta eljárok Egyiptomba és elkezdem kaparászni a homokot a sivatagban, mert az a hobbim, aztán lehet hogy találok valami érdekeset. De ennyi erõvel mondhatnánk, hogy a régészet sem tudomány. Attól, hogy hobbiból lehet csinálni valamit, még lehet, hogy valaki tudományos szinten mûveli. Nem konkrétam a bélyegek gyûjtése a tudomány, hanem a történelmi hátterük vizsgálata. A kanálegysensúlyozás meg inkább ügyesség kérdése, teljesen más vonatkozásban hívják tudománynak, ha annak hívják.
NEm is tudomány! Hobbi!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Egy körszelet sugara adott, mérete radiánban van megadva (kép! ). Hogy lehetne ezt x, y koordináta rendszerben leképezni?

Sziasztok !

Egy geometriai feladatot kellene megoldanom, de már jó régen elvégeztem az egyetemet ( 23 éve) és az ezirányú tudásom elillant.

Először egy magyarázó kép:
Van egy körszelet aminek az sugara adott :"a" a körszelethez tartozó radián "r" adott. Ezen adatok alapján kéne egy x,y koordináta rendszerben megadni "a" végpontjának "x" és "y" vetületét, ezt "c"-vel és "b"-vel jelöltem.

Pl: ha r nagyobb mint Pi akkor értelemszerűen c (x vetület) pozitív lesz, a b (y) vetület pedig negatív.

Egy vagy két képletet kellene ami megadja c-t és b-t. Lehetőleg imaginárius számok bevetése nélkül, mert azokat se nagyon használtam már jó ideje. de ha leegyszerűsíti a képletet, akkor úgy is jó !

Előre is köszi !

3

Az ókorban hogyan építették a 30-40 méter széles szakadékokat átívelő függőhidakat?

Például, ha egy szakadék 100 méter mély, és 30 méter széles, valamint a szakadék hosszúsága több kilométeren keresztül húzódik, akkor hogyan húzták át a kötelet a szakadék felett?

7

Ha leszakad egy emelet, és rázuhan az alatta levőre, akkor az meg tudja tartani a súlyát, vagy az is leszakad, és akkor az egész ház összedől?

Ugye ez azért fontos, mert ha az is leszakad, akkor az az alatti födémre már 2 másik födém+bútorok súlya esik rá, és ha a fölötte lévő 1-et sem bírt ki, akkor az 2-őt már pláne nem fog, és akkor az egész ház összedűl.

4

Adott egy 10 cm sugarú kör, és egy külső P pont. A P-ből 15 cm hosszú érintőt tudunk húzni a körhöz. OP=? (O a kör középpontja) Hogy kell érintőt számolni?

2

Végezd el! Először tengelyesen tükrözd a háromszöget a t tengelyre, majd a tükrözött háromszöget forgasd el az O pont körül α=30°-kal, majd told el az így kapott háromszöget az vektorral! Hogy kell?

10

Mennyi vizet öntsünk 4 liter 100%-os almalébe hogy 60%-os almalevet kapjunk?

Légyszives segitsen valaki

9

Matematika összefüggés a leírásban hogy jön ki?

http://kepfeltoltes.hu/130802/matek_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Le tudja nekem valaki vezetni, akár több lépésben is példákkal?

6

Egy kétjegyű szám első számjegye 3-mal kisebb mint a második. A számjegyek felcserélésével kapott szám kétszeresét a számhoz adva az eredmény 129. Melyik ez a szám?

2

MATEK: ha 1 milliárd ember él a földön 1900-ban és 2011-ben 7 milliárd ha ez a növekedés továbbra is ebben a tempóban nő hány ember fog élni 2122-ben valamint 2050-ben?

Milyen képlettel/hogy is kell ezt kiszámolni ? Hálásan köszi
ui.: a kérdés matek jelegű úgy értem ez egy feladat,semmi köze a reális népességnövekedéshez

15

Mi a szaknyelvi neve annak a térképnek, amin sűrű csíkozással szerepelnek a földrajzi szélességi és hosszúsági vonalak, koordináta-értékkel együtt?

És esetleg: honnan lehet ilyet szerezni?

0

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!