Találatok a következő kifejezésre: Miért tilos dolgokat (2 db)

Miért tilos a felengedett dolgokat újrafagyasztani?

Legjobb válasz: Nem tilos, csak esetleg növelheti annak a veszélyét, hogy hamar megromlik, de ez csak a nyers húsokra vonatkozik. Az ok az az, hogy amikor felolvad a hús, akkor a benne lévö jégkristályok felszakítják a sejtfalakat (ezért is puhul meg gyorsabban), és könnyebben kezdhet romlani. Ha azonnal megsürik/fözik, akkor semmi baja sem lesz, mert az fertötleníti. Ha elindult a bomlás, és nem lesz hamar elkészítve, akkor az újabb fagyasztás nem fertötlenít, csak megállítja a folyamtot és a következö kiolvadáskor folytatódik tovább. DE természetesen a legtöbb esetben kiolvadáskor nem kezd romlani a hús és ezért nem annyira veszélyes, mint ahoyg sokan gondolják.

Nem tilos, csak esetleg növelheti annak a veszélyét, hogy hamar megromlik, de ez csak a nyers húsokra vonatkozik. Az ok az az, hogy amikor felolvad a hús, akkor a benne lévö jégkristályok felszakítják a sejtfalakat (ezért is puhul meg gyorsabban), és könnyebben kezdhet romlani. Ha azonnal megsürik/fözik, akkor semmi baja sem lesz, mert az fertötleníti. Ha elindult a bomlás, és nem lesz hamar elkészítve, akkor az újabb fagyasztás nem fertötlenít, csak megállítja a folyamtot és a következö kiolvadáskor folytatódik tovább. DE természetesen a legtöbb esetben kiolvadáskor nem kezd romlani a hús és ezért nem annyira veszélyes, mint ahoyg sokan gondolják.
A kérdező hozzászólása: a fagyasztott brokkolira is ez van írva

Miért tilos füstölt dolgokat fogyasztani terhesség alatt? És a csípőset? Konkrét ok van?

Én kívánom és nagyon szeretem is, a csíp?sr?l nem is beszélve..

Legjobb válasz: Szia! A füstöltel nem tudom mi a helyzet, én néha szoktam enni pl.: császár szalonnát. De csípõsset annál inkább szoktam enni mert nagyon szeretem és kívánom is. Azt mondta a védõnéni h nyugodtan ehetem csak ne a csilit meg a borsot, hanem akkor inkább hegyes erõsset. Szerintem nyugodtan egyél mindent ami jólesik, én is eszem kiv.: tatárbifsztek (és nyers hús ;)), lágytojás :))) Üdv.: 17 hetes kismami

Szia! A füstöltel nem tudom mi a helyzet, én néha szoktam enni pl.: császár szalonnát. De csípõsset annál inkább szoktam enni mert nagyon szeretem és kívánom is. Azt mondta a védõnéni h nyugodtan ehetem csak ne a csilit meg a borsot, hanem akkor inkább hegyes erõsset. Szerintem nyugodtan egyél mindent ami jólesik, én is eszem kiv.: tatárbifsztek (és nyers hús ;)), lágytojás :) )) Üdv.: 17 hetes kismami
A füstölt húsokkal azért lehet probléma, mert nyersek. Sós pác + füst nyersen. Ha sonkát, szalonnát szeretnél enni, süsd meg, és bátran fogyaszthatod... A császárszalonna egyébként már meg van fõzve, tehát azt is eheted.:)
A kérdező hozzászólása: Jah tényleg??? :) ) a nyerssége miatt, hogy ez eddig nem jutott eszembe.. :) Köszönöm! :) Hmmm füstölt Császár???? meg is kívántam! ;)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!