Találatok a következő kifejezésre: Miért teszik lényegében (8 db)

Miért tesznek fel sokan itt kérdéseket, ha utána csak fanyalognak és lepontozzák a válaszokat? Pont az lenne a lényeg, hogy többféle nézőpont és vélemény találkozzon!

Legjobb válasz: Szia! Ezt én sem értem.. Ha leírom a saját tapasztalatomat az ügyben, hogy nálam hogy volt, lepontoznak, leszólnak, hogy hülye vagyok, meg mit képzelek, hogy ilyet tanácsolok? Általában gyermekvállalás/teherbeesés topicban szoktam írni, mivel ebben nekem is van elég tapasztalatom, (egészségügyi bajok, nem esem teherbe, inszeminációk sora). Szóval én se értem, miért ilyenek az emberek. Én pont tegnap kaptam megint ilyen leugatást. De már fel se veszem...

Szia! Ezt én sem értem.. Ha leírom a saját tapasztalatomat az ügyben, hogy nálam hogy volt, lepontoznak, leszólnak, hogy hülye vagyok, meg mit képzelek, hogy ilyet tanácsolok? Általában gyermekvállalás/teherbeesés topicban szoktam írni, mivel ebben nekem is van elég tapasztalatom, (egészségügyi bajok, nem esem teherbe, inszeminációk sora). Szóval én se értem, miért ilyenek az emberek. Én pont tegnap kaptam megint ilyen leugatást. De már fel se veszem...
Én meg inkább nem is írok már olyan kérdéshez választ, amirõl más a véleményem, mint az éppen aktuális trend. Ilyen volt pl. a hozzátáplálás, ahol számtalanszor leugattak. Sose írtam, hogy kötelezõ úgy csinálni, ahogy én, csak leírtam, hogy akár így is lehet, nálunk jó volt így. Feladtam, szélmalom harc az egész. Nem azért írtam, hogy bárkit meggyõzzek, csak szerettem volna, ha több alternatíva is kínálkozik, de itt az emberek képtelenek elfogadni mások véleményét. A másik, amitõl frászt kapok, amikor valaki megkérdezi, hogy ez vagy az a név tetszik-e, és megírom (egyáltalán nem bántóan), hogy nekem ezért vagy azért nem tetszik, erre lepontoznak. Akkor minek kér véleményt, ha csak a pozitívat fogadja el???
Szia! Igen sajna ha valakinek nem tetszik a vélemény egybõl lepontozza és hülyének állítja be az illetõt. Csak azért mert máshogy gondolja. A baj hogy ezeknek az embereknek meg sem lehet magyarázni hogy miért látod másképp, mert szemellenzõsök.
Szerintem nagyon sokszor nem is a kerdezo pontozza le a valaszokat. En is jartam ugy, hogy kerdeztem valamit, orultem minden valasznak es valaki meg lepontozta a valaszadokat. Meg en kertem bocsanatot, hogy ne haragudjanak de nem en voltam a lepontozo. :) Szoval ilyen is van. Na de az a legkiakasztobb amikor a kismamakat, anyukakat azert pontozzak le mert leirta a gyereke nevet vagy hogy eppen mit fozott ebedre a picinek. Hiszen mindenki tisztaba van azzal, hogy a kerek foldon nincsen egy olyan nev vagy etel ami mindenkinek a kedvence lenne. :)
Én azokat szoktam lepontozni, akik csúnya szavakat használnak, kárálnak vagy szitkozódnak. Azokat sose pontozom le, akiknek más a véleményük, mint az enyém, pl hozzátáplálás terén, vagy ilyesmi.
A kérdező hozzászólása: Tényleg nem értem, mivel én pont azért kérdezek itt, hogy megismerjem az összes lehetõséget, körbejárjam jól a problémát. Ami meg a válaszolásokat illeti, csak a segítõ szándék vezérel a megírásakor, a döntést úgyis mindenki maga hozza meg! Köszönöm, hogy leírtátok a vélményeteket!

Egyes arab államokban szülés után kimetszik a kislány csiklóját. Ez hivatalosan elismert? Lényegében miért teszik?

Legjobb válasz: Önkielégítés lehetetlenné tétele, és vallási okai vannak természetesen. Szerintem undorító, persze én európai vagyok.

Önkielégítés lehetetlenné tétele, és vallási okai vannak természetesen. Szerintem undorító, persze én európai vagyok.
A nõi körülmetélés lényege az, hogy a clitoris és a külsõ nemi szervek mindkét oldalának a megcsonkításával a szüzességet prolongálják, és csökkentik a nõi nemi gyönyört. Dr. Asztalos Miklóst, a Korvin kórház szülész-nõgyógyász professzorát kérdeztük a fiziológiai következményekrõl Elmondta, hogy a beavatkozás miatt e szerencsétlenek szexuális gyönyöre vajmi csekély, hiszen a legtöbb nõ éppen a clitoris izgatásában lel beteljesülést. A szeméremajkaknak noha mindenekelõtt védõfunkciójuk van, ám a kis– és a nagyajkak között található Bartholin-mirigyek kivezetõcsövei sûrû, nyúlós váladékot termelnek a közösülésnél, s ennek hiányában a nemi aktusnál a hüvelybemenet száraz marad, a nõ a szerelmi aktusnál csak fájdalmat érez, nem pedig gyönyört. Számolni kell még egy súlyos következménnyel: a csonkolás nyomán védtelenül maradt hüvely különbözõ fertõzéseknek van kitéve. Az ilyen mûtéten átesettek körében gyakoribb a meddõség, vagy fogyatékosan születnek a gyermekek. A nõi nemi szerv megcsonkítása csupán egyvalamire jó: a beteljesülés örömétõl megfosztott nõ az urának garantáltan hûséges felesége, hiszen semmi késztetése sincs arra, hogy "félrelépjen". Mindemellett – bármily különösnek és illogikusnak látszik – akadnak feminista szervezetek is, melyek rábeszélik e szörnyû beavatkozásra a lányokat és asszonyokat, azzal az érvvel, hogy a kéjérzéstõl megfosztott nõ kevésbé lesz rabja a másik nemnek.
Ez nem arab, hanem -nesze, integrálandó- fekete afrikai szokás. Négerszokás. Azért csinálják, hogy a nõ ne élvezze a szexet. Hivatalos? Szerinted komolyan, egy fekete afrikai csoportnál (nincsenek népek, nemzetek, törzsek vannak) lehet hivatalos dolgokról beszélni? Embert esznek. Bevett szokás a nõk megerõszakolása. Kimondottan szeretik egymást és néha magukat is megcsonkítani. Melyik legyen "hivatalos"? Õszintén szólva sok brutális négerszokás van, amirõl szemérmesen hallgatnak a liberális megmondómédiák. Ez is egy ilyen. És még hány ilyen van...
Más országokban pedig az elsõ menzesz után teszik ugyanezt.
A kérdező hozzászólása: 18.24!Köszönöm a részletes választ!
Szívesen.
74% jól írta, kivéve, hogy emiatt születhetnek fogyatékos gyerekek.
Persze Dr. Asztalos Miklós is jól el tudja magyarázni a fiziológiai következményeit, de én azért egy nõi professzort kérdeztem volna meg, valószínûleg õ még pontosabban tudta volna leírni.


Miért teszik fel lényegében ugyanazt a kérdést többször?

A gyerekvállalás, nevelés alatt többször találkoztam már ugyanazzal a kérdéssel, csak másképp megfogalmazva, vagy egyéb más is volt benne, ami ugyszintén volt már feltéve külön kérdésként. Miért nem tudják a keresés alatt megnézni, hogy volt e már ilyen kérdés??

Legjobb válasz: Ez ott elég gyakori, lusták keresni, pedig nagyon jól mûködik a keresõ.

Ez ott elég gyakori, lusták keresni, pedig nagyon jól mûködik a keresõ.
és te? ez is fent volt már ..
Talàn azért, mert màr hatodik kiemelés utàn se kapnak semmi vàlaszt.

Mit jelent: "fordítsd oda a másik orcádat is"? Mi ennek a tanításnak a lényege? Miért jó az, hogy ha valaki rosszat tesz nekünk, akkor "segítjük", hogy még többet tegye?

Legjobb válasz: Nem vagyok vallásos, ezért úgy érzem hogy objektíve a következõ a lényeg: Ha más neked rosszat tesz, és te arra rosszal válaszolsz, akkor az adok-kapoknak sohasem lesz vége. Ellenben ha te jót teszel a másikkal ilyenkor, talán õ is elgondolkodik, és kevesebb gyûlölet lenne. Persze ez csak vélemény, a vallásosak biztosan jobban megtudják ezt értetni velünk.

Nem vagyok vallásos, ezért úgy érzem hogy objektíve a következõ a lényeg: Ha más neked rosszat tesz, és te arra rosszal válaszolsz, akkor az adok-kapoknak sohasem lesz vége. Ellenben ha te jót teszel a másikkal ilyenkor, talán õ is elgondolkodik, és kevesebb gyûlölet lenne. Persze ez csak vélemény, a vallásosak biztosan jobban megtudják ezt értetni velünk.
Egyetértek az elsõvel. Ez egyike azon dolgoknak, amit a legtöbb keresztény nem ért, és ezért nem is tart be (tisztelet a kivételnek!), pedig ez az egyik legfontosabb elve az egésznek. Sajnos azonban van ezzel egy gond is, nevezetesen az, hogy a rossztevõk egy igen jelentõs hányada soha nem gondolkodik el (épp ezért rossztevõ), és egyszerûen csak még lelkesebben és még nagyobb élvezettel használja ki mindazokat, akik hagyják kihasználni magukat. Ez leginkább csak akkor mûködik, ha az egész nagy nyilvánosságot kap, és a széles nyilvánosság is annyira felháborodik már az egészen, hogy valamiképp közbeavatkozik - lásd pl. Gandhi és India függetlenségének kivívása. De nagy általánosságban sajnos ritkán éri el az eredeti célt. Mindent egybevetve jóval célravezetõbb szerintem az, ha az ember határozott, kiáll magáért és megvédi magát, viszont ha valami mód adódik rá, akkor próbálja valamiképp ráébreszteni a rossztevõt, hogy rossz úton jár. Csak sajna még ez sem lehetséges mindig.
szia, én is az elsõ hozzászólóval értek egyet. Gandhi mondta: a szemet szemért törvény betartása végül az egész világot vakká teszi. Igaza volt. Ez a törvény nem tesz gyengévé téged, erre Gandhi volt a legjobb példa, aki a bibilia elvek megvalósításával (amúgy hindu volt) a briteket fegyver nélkül kiebrudatla Indiából, egyszerû, békés, passzív ellenállással. Azt pedig ne felejtsük el, hogy egy kereszténynek nem az a fontos, hogy egy gonosz világban mennyire életképes, hiszen tudjuk, milyen embernek kell lenni ahhoz....
Ennek az a lényege, hogy régen az egyszerû ember ne lázadjon fel az urai ellen, hiszen Jézus is azt tanítja, hogy úgy fogadj el mindent, ahogy van, és törõdj bele, mert az neked jó.
A kérdező hozzászólása: Hát akkor ezt a szemléletet nem teszem magamévá, köszi :) )
Ez esetben életképesebb leszel ugyan, viszont "igazi keresztény" már nem. De ha ez amúgy sem volt célod, akkor persze semmi gond. :)
A kérdező hozzászólása: Nem vagyok igaz keresztény, sajnos (vagy nem sajnos) nem úgy neveltek, viszont a Bibliát mint irodalmi mûvet igen nagyra tartom, és ebbõl kifolyólag sokszor olvasom. Sok tanításával egyet is értek, és igyekszem alkalmazni is, ez nem lesz olyan.
Azt jelenti, hogy te minden körülmények között maradj meg jónak, tisztának.. stb.. vagyis azokba na helyzetekben is, mikor sérelem és- hiszen ha ugyanúgy visszavágnál, te sem vagy különb. :)

6 vagy 8 cm vatag kókuszmatracot ajánlotok? Melyik és miért jobb? Illetve ha teszek rá, a lepedő alá matracvédő fóliát, akkor nem veszíti el az egyik lényegét: a szellőzést?

De az ugye mindenképp kell rá, hiszen ha kifolyik a pelusból valami, akkor mégse ázzon el a matrac...

Legjobb válasz: Szerintem jó a hatcentis, az nem olyan vaskos,így az alátett légzésfigyelõ szenzorok is pontosabban érzik a bébi légzését,a védõ kell keresztbe,mert bármikor kifolyhat a pellusból a cucc:) ennek a matracnak a lényege a keménysége,jól tartja a baba testét.

Szerintem jó a hatcentis, az nem olyan vaskos, így az alátett légzésfigyelõ szenzorok is pontosabban érzik a bébi légzését, a védõ kell keresztbe, mert bármikor kifolyhat a pellusból a cucc:) ennek a matracnak a lényege a keménysége, jól tartja a baba testét.
A mi matracvédõnk felül pamut, alul mûanyag, szerintem nem pállik be tõle a babám:)
Nekünk 8 cm-es van, és egy sima pamut védõhuzat van rajta gyárilag. Arra jön a lepedõ, és kész. A gumilepedõ felesleges, mert ahogy írod, a lényegét szünteti meg. Nálunk hat hónap alatt még nem folyt ki semmi.
elég a 6 centis, de szerintem se tegyél fóliát. az én fiam háta tocsogott a vízben tõle, hiába a lepedõ, bármi.
Én nem teszek alá mûanyagot.Ha annyira nagy baleset történik, hogy a matracnak száradnia kell(ez hamar szárad) nappal a babakocsiban alszik éjszaka pedig közénk jön ilyenkor.Én sem szeretnék bepálni a mûanyagban, a gyerekemnek sem kívánom ezt.Eleinte mikor pici volt a babatakarót tettem a teste alá keresztben, így oldalt be tudtam dugni a matrac mellé és ha jött vmi a takaró felszívta és elég volt azt cserélni.
Mert nem mutat rosszul pl. az életrajzban
Nem olyan rossz azért egy v. két ny. vizsga
Életrajzhoz miért ne lenne jó? Esetleg külföldi lehetõségeket lehet, hogy ezáltal könnyebben megkapnak. Mármint én is inkább a tárgyi tudás, mint a papír híve vagyok, de szerintem sokaknak a nyelvvizsga egyfajta önellenõrzést jelent, hogy na, igen ezen a szinten vagyok, és ezt tudom.

Ha Sp és Fluor, AFC Tomi és lényegében az összes többi jelenlegi tinisztár nem meleg akkor miért nem tesznek valamit az ellen, hogy ez a gondolat megváltozzon róluk?

Tegyük fel mind hetero aktív és boldog párkapcsolatban élnek gyerekeket terveznek a n?nem? párjukkal. Ennek ellenére még is a fél ország melegnek mondja ?ket. Miért nem változtatnak ezen? PL: A zeneéjükben az imagéjukon vagy a tévében való viselkedésükkel. Mert komolyan mondom én is mikor meglátom ?ket pL. Ahogy Sp felöltözik a Viva tévében vagy ahogy a Fluor mutogatja a kezével a szívet hát akkor tényleg azt mondom, hogy homokosak.

Legjobb válasz: Azért nem változtatnak rajta, mert - akármilyen hihetetlenül is hangzik - ez ma a trend és az ideál a tinicsajok (elsõdleges célközönség) körében. Plusz egy újabb téma, amin a bulvár a végtelenségig elcsámcsoghat. Ki van ez találva, hidd el. Az ilyen "elõadóknak" az efféle dolgok hajtják a szekerüket, bolondok lennének elvágni az aranytojást tojó tyúk (vagy esetünkben kakas...) nyakát. A másik lehetõség, hogy valóban melegek, de ez már egy másik sztori...

Azért nem változtatnak rajta, mert - akármilyen hihetetlenül is hangzik - ez ma a trend és az ideál a tinicsajok (elsõdleges célközönség) körében. Plusz egy újabb téma, amin a bulvár a végtelenségig elcsámcsoghat. Ki van ez találva, hidd el. Az ilyen "elõadóknak" az efféle dolgok hajtják a szekerüket, bolondok lennének elvágni az aranytojást tojó tyúk (vagy esetünkben kakas...) nyakát. A másik lehetõség, hogy valóban melegek, de ez már egy másik sztori...
Mostanság nagy divat mindenkit leb*zizni, aki ellenszenves. Számomra ez érthetetlen, mert nem hiszem el, hogy ezt szitokszóként kéne használni. Ez nem egy negatív dolog. És biztos vagyok benne, hogy ezek a sztárok/ celebek is belefáradtak már abba, hogy bizonygassák. Az meg, hogy ha felvesz egy fiú egy pink felsõt akkor már meleg, egy berögzült baromság. Ez nem így mûködik. Nekem is vannak homoszexuális barátaim, és észre sem vennéd rajtuk.
Victoria üzenete: SP-vel és Fruorral nekem van egy két bajom, de Fluorral több, mint Krisztiánnal.~ SP-rõl nehezebben lehet elmondani, hogy meleg lenne-e vagy valami, viszont haverbarátjáról, Fluorról már inkább. A zenéjében is visszatükrözõdik (a minap olvastam egy kommentet neten a Mizu c. számához, ahol konkrétan ki lett elemezve a szöveg. És egy vadidegen megmondta, hogy abban a dalban találni némi ferdehajlamúságra utaló jeleket.) Ebbe nem mennék bele, amit az imént említettem.~ Hogyha valaki a mostani tinisztárokra a meleg jelzõt aggasztja, az talán nyissa ki a szemét, és nézze meg õket jobban, mert ha kicsit is odafigyel, akkor észre fogja venni, hogy bizony némelyik sztárnak köze sincs a melegekhez! AFC Tomit szerintem legtöbbet azért titulálják melegnek, mert emo és nem hord bõ nadrágokat, mert vasalja a haját és mert festi a szemét. Ha így érzi magát jól, akkor nem lehet ellene mit tenni. A meleg pletykák ellen meg nem tudnak mit tenni.~ Talán, ha úgy állna, hogy elkurjantják magukat, hogy közül sincs a melegekhez, akkor még inkább rájuk varrják a jelzõt. Nem tudnak mit tenni ellene. Sajnos a mai világban mindenkire rá tudják aggatni a meleg jelzõt, aki egy kicsit is ad magára. Perszeee, van aki tényleg úgy néz ki, mint egy meleg, alias Fluor (bocsánat a Fluor-rajongóktól, de ezt gondolom és nem alaptalanul!) Más nem jut eszembe O: És bocsánat, hogy ennyit írtam O: A vélemény hatalma OOOO:
Úgy érti az elsõ válaszoló, hogy lehet, hogy rózsaszínben járnak, de ez manapság elég elterjedt a férfiak körében is, és ez tényleg így van. A másik, hogy - bár a zenéjének nem én vagyok a célközönsége - SP kifejezetten divatosan öltözködik, semmi b.zis nincs benne. Ma már mindenkire rányomják a b.zi-bélyeget, kár vele foglalkozni. Hogy egy klasszikust idézzek: "Pöttyös az inged? B*ii-e vagy? Fested a hajad? B*zi-e vagy? Piros a cipõd? B*zi-e vagy? Mignont eszel? B*zi-e vagy? Füvet szívsz bazze'? B*zi-e vagy? Kefíret iszol? B*zi-e vagy? Bulldog a kutyád? B*zi-e vagy? Macskát tartasz? B*zi-e vagy? Nem eszel húst? B*zi-e vagy? Te hegedülsz bazze'? B*zi-e vagy?" ;-)
Hoppá, ott van a baj (már az elsõ mondatban): "...és lényegében az összes többi jelenlegi tinisztár nem meleg akkor miért..." Ez a mondatrész is elárulja, hogy mindenki csak divatból mondja rájuk hogy bu.zi... Most kivétel nélkül minden tinisztár meleg lenne? Ha szûk pólót veszel fel - Meleg vagy Ha bõ pólót veszel fel - Meleg vagy Ha csíkosat - Meleg vagy Ha pöttyöset - Meleg vagy Ha sárgát - meleg vagy ha kéket - meleg vagy Ha vasalod a hajad - meleg vagy Ha csak simán kifésülöd - Meleg vagy! kb. ilyen a 12-20 évig tartó korosztály gondolkodása. Láttál már bu.zit? Steiner Kristóf? hmm.? Nos, Fluor tökéletes ellenkezõje kristófnak. ezért se értem, hogy miért aggattok ilyen jelzõt rá? Attól, hogy szívet mutat, még nem gay, csak szereti a rajongóit... Mert foglalkozik velük. :) De kérem, valaki írja le normálisan, hogy miért gay? Mert eddig egy normális észérvet sem hallottam/láttam valakitõl. Mert márkás felsõt hord? Vagy mert bulizós zenéi vannak? Esetleg mert van humorérzéke? Netán többet költ magára mint egy átlag 24 éves fiú? Nagyon szépen kérdem: MIÉRT??? O.o
multkor 20.-án volt nálunk sp a szinpadon valami rózsaszín plüs szarsághoz (vagy nem láttam de rózsaszín volt) beszélt meg a két téncosnak aztmondta (férfik) hogy szeretlek sztem ezzel mindent elmondtam :)
tesznek ellene a pink cucok meg manapság mindenki abba van.... és hiába tesznek mit érnek? az egész ország ezt viszi mer valaki elkezdte és mindenki rákattant már nem tehetnek semmit
Nem védeni akarom Sp-t , de utolsó válaszoló! Te még soha nem mondtad veled egynemû barátodnak , hogy szereted? Egyébként Sp tényleg divatosan öltözik.
A kérdező hozzászólása: Én se tudom, hogy melege-e vagy sem, de tudok a zene világából hozni ellenpéldát. két igen is homoszexuális emberrõl egész pontosan énekesrõl: Rob Halford(Judas Priest énekese, Gaahl(Gorgoroth volt énekese). gaahl bemutatta hol lakik keressetek rájuk ha nem vállalták volna fel melegségüket meg nem mondaná róluk senki. gaahl háza pedig inkább hasonlít egy sátánista házára mint egy homiéra.
A kérdező hozzászólása: Pink cuccok? Az nem rózsaszínt jelent? ha azt jelenti hát akkor igen tényleg roppant férfias már is meggyõztél mert pink cuccokba mennek tényleg nem melegek.
Utolsó vagyok: 16/L
a stílusa lehetne egy kicsit férfiasabb is... nem mondom hogy meleg de amit mûvelnek nem is férfias
Az öltözködésbõl azért még nem kéne ítélni! Vannak lányosabb öltözködésû srácok, mert egyszerûen ilyen a stílusok, de az még nagyon távol áll a homoszexualitástól! Hát vannak csajok, akik tök fiúsan öltözködnek, fiús sportokat ûznek, azt mégsem leszbik! Amúgy tök nagy poén, hogy ha egy fiú nagyon lányosan öltözik, akkor egybõl ráfogják, hogy meleg, de ha egy lány öltözik nagyon fiúsan, arra sosem mondják hogy lehet hogy leszbi!XDXDXD
tök nagy poén télleg... -.-


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!