Találatok a következő kifejezésre: Miért teszi rendőrség előre közzé, hogy (1 db)

Miért teszi a rendőrség előre közzé, hogy mely utakon fognak traffipaxozni?

Miféle taktika ez?

Legjobb válasz: Így szeretnék rávenni a renitenskedõ vezetõket, hogy mindenhol tartsák be a szabályokat. Aki ennek ellenére belefut a fényképbe az már csak saját magát hibáztathatja! Ez is olyan mint hogy már nem lehet "lesbõl" mérni nekik.

Így szeretnék rávenni a renitenskedõ vezetõket, hogy mindenhol tartsák be a szabályokat. Aki ennek ellenére belefut a fényképbe az már csak saját magát hibáztathatja! Ez is olyan mint hogy már nem lehet "lesbõl" mérni nekik.
Elméletileg nem az a lényeg, hogy "rajtakapjanak", hanem, hogy szabályos legyél:) Így nevelnek:)
Nem a büntetés a cél, hanem a megelõzés. Ezért.
olyan helyre mennek ki ahol veszélyes, sok baleset történik. álltalában oda sokszor kimennek. mikor már ismersz egy utszakaszt napi rendszereséggel megteszed, tudod hogy na itt gáz, mert egyenes út jön, csak közben van egy iskola meg egy óvoda, meg vagy 20 zebra amire te nem gondolsz. ha itt a rendörök rendszeresen kint vannak, akkor beléd rögzül vigyázz traffipax. németeknél sok falu a bemenö utakra tesz ki állandó kamerát, így automatikusan lassítasz, nincs szükség 40 táblára mert tuti 50-nél nem mész gyorsabban. sok helyen van az autopályákon is ahol tényleg veszélyes és nem lehet pl 80-nál gyorsabban bevenni a kanyart, vagy alagutakban. és elöre jelzik az állandó kamerák jelenlétét, így elözik meg a bajt. pl most voltam otthon és 5 nap alatt 2 zebrás halálos gázolást olvastam. talán nálunk is érdemes lenne állandó kamerákat kitenni.
egyébként meg ott van a "mûsorváltoztatás jogát fenttartja" szöveg is. Legalábbis a zsaru magazinban annak idején így jelent meg mindíg :)
Azért, mert így moshatják kezeiket, mikor te átkozódni kezdesz az immáron 100 ezrekre rúgó bírság miatt. A cél valójában nem a megelõzés, (Hasonlítsd össze, hogy a növekvõ traffipax jelenlét csökkenti-e a baleseti rátát? Meglepõen nem a válasz.)hanem sokkal prózaibb módon megfelelõ mennyiségû pénz produkálása, az államháztartás számára.
valószínüleg, tényleg a gyorshajtás megelõzésérõl van szó, mert nagyon sok balesetet okoznak gyorshajtók. de nem hiszem, hogy minden esetben tesznek oda trafit, ahova bejelntik, de te ha hallod, hogy ott van, tuti, nem fogsz száguldani, ha nem akrsz szép csekket kapni...:) )))
Szerintem azért, mert nincs konkrétan úgyse leírva, hahaha.. Így vannak feltüntetve: 47-es fõút, M3 bevezetõszakaszai stb...Nincs odaírva, hogy pl Debrecen, Igrice utca 24 / a kocsma elõtt/ Szal szart se ér az egész


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Hogy létezhet, hogy a magyar rendőrök többsége még a '70-es években gyártott PA-63-mal van felszerelve és 40-50 éves pisztolyokkal mászkálnak?

A környező hasonlóan "szegény" országokban (Románia, Szlovákia, Lengyelország, stb.), már a '90-es években beújított modern szolgálati pisztolyokat cserélik le mostanában, csak a magyar rendőrök járkálnak ilyen korszerűtlen fegyverekkel.

Még csak messzire sem kellene menni új fegyverért, a környező országok az előbb említett mellett még fegyvergyártó nagyhatalmak is (osztrák Glock, cseh CZ, szlovák Grand Power, horvát HS), tőlük is vehetne a rendőrség normális, modern nagy tárkapacitású szolgálati öntöltő pisztolyokat jó áron.

Arról nem is beszélek, hogy egy rendőrnél 10 töltény van, amikor szolgálatban van, egy nagyon gyenge stophatású lőszerből és évente egyszer megy lőni, ahol 10 töltényt lő el.

25

A rendészeti szakközepekben a felvételi során a pszichológia vizsgálat hogyan zajlik?

4

Mi történne/mit tenne a rendőr, ebben az esetben?

Mi lenne,ha a rendőr a rendőrautóval leáll és beszaladnak a boltba,addig a kocsira egy ember ráírná festékszóróval,hogy "Airbus a320 vagy Boeing 737."
Mit csinálna a rendőr,ha pont tetten érné?

3

Militari boltban biztonsági őr igazolvánnyal adnak nekem bilincset ha felmutatom a Igazolványt?

7

Hogyan működik ez a dolog?

Sziasztok.Múltkor már érdeklődtem bizonyos dolgokban.A lényeg az,hogy Összekeveredtem egy nővel aki férjnél van de már azt sem sokáig. A férj azért hogy alám fűtsön feljelentett elvileg de konkrét dolgot még nem tudok mivel 3 hónapja még meg sem hallgattak a rendőrségen.A gépemet lefoglalták Személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás miatt.A gépemet azóta vissza is kaptam. A gép elméletileg jogtiszta volt. Kérdésem az lenne,hogy ha találtak volna valami olyan dolgot ami törvény sértő lenne akkor nem adták volna vissza a gépet ugye? Ha lenne valami olyan rajta akkor csak az eljárás lezártával szokták visszaadni nem? Na meg ha le is zárul olyankor az ügy a merevlemezt akkor is elkobozzák amin a bizonyítékok vannak? Vagy esetleg elég a bizonyításban a hátértár másolata is? Válaszokat előre is köszönöm. További szép napot.

1

Mikor távolították el az állományból az utolsó nemzeti érzelmű zsarut?

3

Ilyet csinálhatnak a rendőrök?

A szomszédomban egy idős néni lakik, már háromszor betörtek hozzá az elmúlt fél évben, és az utóbbi időben rendszeresen látogatják őt a rendőrök, általában 10-15 percet töltenek nála, kávézgatnak, néha még süteményt is látok náluk, meg beszélgetnek.
Ráadásul nem is mindig ugyanazok a rendőrök.
Nincs ellene kifogásom és jó is hogy figyelnek a nénire, de ez a kávézgatás meg nassolás szerintem nem kéne a képbe, mert oké hogy a néni kínálgatja őket, de azt is lehet mondani,hogy nem, és a kávét meg a süteményt is a néni finanszírozza nekik, ami biztos nem jön ki 2-300 forintból.
Bár a nénit csak nyáron látogatja a családja mert nagyon messze laknak és biztos örül a társaságnak meg legalább van kivel foglalkoznia, talán még élvezi is,hogy főzhet rájuk.
Csak érdekelne,hogy ez mennyire "törvényes" a rendőrök részéről?

8

A nyomozók is szoktak behatolni a kommandósok mögött?

Azt tudom hogy ha már a kommandósok megtisztították pl. az épületet akkor a nyomozók bemennek bizonyítékot keresni ill. kihallgatni a gyanúsítottakat.De én azt szeretném tudni hogy golyóállómellényben meg pisztollyal a kézben a nyomozók is behatolnak-e a kommandósok mögött.(Itt Magyarországban)Vagy csak a filmekben van így?

4

Ha valakit tanúként hallgatnak ki mondjuk Pécsen és pl. Szegeden feljelentés van ellene, vagy már eljárás, azzal mi fog történni? A pécsi rendőrségnek ebbe van "beleszólása"?

Köszönöm!

2

Segítsen és mondjon tanácsot milyen rendőri pályára menjek?

Bővebben az érdekelne, hogy milyen rendőri pályán is indulhatnék el a rendőrtiszti akadémián ami megéri és amiből meg is lehet élni!! Milyen a hatásköröm:minden érdekel!!!!

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!