Találatok a következő kifejezésre: Miért teszi rendőrség előre közzé, (1 db)

Miért teszi a rendőrség előre közzé, hogy mely utakon fognak traffipaxozni?

Miféle taktika ez?

Legjobb válasz: Így szeretnék rávenni a renitenskedõ vezetõket, hogy mindenhol tartsák be a szabályokat. Aki ennek ellenére belefut a fényképbe az már csak saját magát hibáztathatja! Ez is olyan mint hogy már nem lehet "lesbõl" mérni nekik.

Így szeretnék rávenni a renitenskedõ vezetõket, hogy mindenhol tartsák be a szabályokat. Aki ennek ellenére belefut a fényképbe az már csak saját magát hibáztathatja! Ez is olyan mint hogy már nem lehet "lesbõl" mérni nekik.
Elméletileg nem az a lényeg, hogy "rajtakapjanak", hanem, hogy szabályos legyél:) Így nevelnek:)
Nem a büntetés a cél, hanem a megelõzés. Ezért.
olyan helyre mennek ki ahol veszélyes, sok baleset történik. álltalában oda sokszor kimennek. mikor már ismersz egy utszakaszt napi rendszereséggel megteszed, tudod hogy na itt gáz, mert egyenes út jön, csak közben van egy iskola meg egy óvoda, meg vagy 20 zebra amire te nem gondolsz. ha itt a rendörök rendszeresen kint vannak, akkor beléd rögzül vigyázz traffipax. németeknél sok falu a bemenö utakra tesz ki állandó kamerát, így automatikusan lassítasz, nincs szükség 40 táblára mert tuti 50-nél nem mész gyorsabban. sok helyen van az autopályákon is ahol tényleg veszélyes és nem lehet pl 80-nál gyorsabban bevenni a kanyart, vagy alagutakban. és elöre jelzik az állandó kamerák jelenlétét, így elözik meg a bajt. pl most voltam otthon és 5 nap alatt 2 zebrás halálos gázolást olvastam. talán nálunk is érdemes lenne állandó kamerákat kitenni.
egyébként meg ott van a "mûsorváltoztatás jogát fenttartja" szöveg is. Legalábbis a zsaru magazinban annak idején így jelent meg mindíg :)
Azért, mert így moshatják kezeiket, mikor te átkozódni kezdesz az immáron 100 ezrekre rúgó bírság miatt. A cél valójában nem a megelõzés, (Hasonlítsd össze, hogy a növekvõ traffipax jelenlét csökkenti-e a baleseti rátát? Meglepõen nem a válasz.)hanem sokkal prózaibb módon megfelelõ mennyiségû pénz produkálása, az államháztartás számára.
valószínüleg, tényleg a gyorshajtás megelõzésérõl van szó, mert nagyon sok balesetet okoznak gyorshajtók. de nem hiszem, hogy minden esetben tesznek oda trafit, ahova bejelntik, de te ha hallod, hogy ott van, tuti, nem fogsz száguldani, ha nem akrsz szép csekket kapni...:) )))
Szerintem azért, mert nincs konkrétan úgyse leírva, hahaha.. Így vannak feltüntetve: 47-es fõút, M3 bevezetõszakaszai stb...Nincs odaírva, hogy pl Debrecen, Igrice utca 24 / a kocsma elõtt/ Szal szart se ér az egész


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Szöges drótot lehet legálisan venni és használni magánterületen?

A pengésre gondolok

4

Baleseti nyomozás végeredményét hogyan tudhatnám meg?

konkrétan erről lenne szó:

honnét tudhatom meg, hogy lezárták e a nyomozást, illetve hogy mire jutottak, ha kideritették a baleset okait? Persze gondolom én, hogy elalvásos baleset volt, de nem akarok következtetgetni...

4

Rendőröktől kérdezném! Hallottam erről a "HIKK" statisztikáról. Tényleg ez alapján jár majd lassan a fizetés, hogy mennyi büntetést és intézkedést termel valaki?

10

Ha külföldről rendelek egy tonfát, az el fog hozzám jutni?

Elvileg ilyet csak az vehet aki rendvédelmis, de házhoz szállítani még neki se lehet.

4

Mit tehetünk? Elmebeteg zsaroló, lopás, a rendőrség tehetetlen.

A barátom anyukája nem normális, és nemrég levittem a 80 ezer forintos még decathlonban vásárolt biciklimet, mert a barátommal túráztunk. Neki egy legalább 150 ezer forintos biciklije volt otthon.

A lényeg, hogy egy hosszú hétvége alatt, amikor nálunk voltunk (sajnos a szüleim csak hétvégente engedik hozzánk) a két bicikli eltűnt a barátom lakásából ráadásul az anyja pénzt követelt cserébe, mert szerinte mi tartozunk neki. Ez tulajdonképpen lényegtelen.

Én feljelentettem, de a rendőrség nem csinált eddig semmit és csak találgatni tudunk kihez vihette a bicikliket. Az is lehet, hogy eladta őket, bár állítólag még megvannak. Szakítani nem fogok a szerelmemmel, mert nem tehet erről az egészről, de mindketten tanácstalanok vagyunk, mert neki például a biciklije volt a legnagyobb mozdítható érték a lakásban.

Az anyja egyébként uzsorából él, néha már a mi, az én pénzemből vásárolt élelmiszert "lopja el" nem sajnáljuk, csak már félünk, minden cuccát behoztuk a szobájába és szeretnénk majd zárhatóvá tenni, de fontos lenne, hogy visszakapjuk a bicikliket. Nem is csak anyagi, inkább eszmei értékről van szó.

Egyébként nem tartoztunk neki semmivel. Havonta beleadtunk a rezsibe is elég nagy összeget.

Légyszi segítsetek, hogy mit tehetnénk. Hamarosan el is fogunk költözni, de egyenlőre ez még nem megy.

3

Engedély nélküli fegyverek?

Milyen fegyvert lehet tartani OTTHON engedély nélkül?
Pisztolyokra lennék kíváncsi inkább.. Amihez sem a fegyverhez, sem a töltényhez nem kell engedély? Nem az utcán akarok vele szaladgálni, hanem itthonra önvédelmi célból.

23

Hogy létezhet, hogy a magyar rendőrök többsége még a '70-es években gyártott PA-63-mal van felszerelve és 40-50 éves pisztolyokkal mászkálnak?

A környező hasonlóan "szegény" országokban (Románia, Szlovákia, Lengyelország, stb.), már a '90-es években beújított modern szolgálati pisztolyokat cserélik le mostanában, csak a magyar rendőrök járkálnak ilyen korszerűtlen fegyverekkel.

Még csak messzire sem kellene menni új fegyverért, a környező országok az előbb említett mellett még fegyvergyártó nagyhatalmak is (osztrák Glock, cseh CZ, szlovák Grand Power, horvát HS), tőlük is vehetne a rendőrség normális, modern nagy tárkapacitású szolgálati öntöltő pisztolyokat jó áron.

Arról nem is beszélek, hogy egy rendőrnél 10 töltény van, amikor szolgálatban van, egy nagyon gyenge stophatású lőszerből és évente egyszer megy lőni, ahol 10 töltényt lő el.

25

A rendészeti szakközepekben a felvételi során a pszichológia vizsgálat hogyan zajlik?

4

Mi történne/mit tenne a rendőr, ebben az esetben?

Mi lenne,ha a rendőr a rendőrautóval leáll és beszaladnak a boltba,addig a kocsira egy ember ráírná festékszóróval,hogy "Airbus a320 vagy Boeing 737."
Mit csinálna a rendőr,ha pont tetten érné?

3

Militari boltban biztonsági őr igazolvánnyal adnak nekem bilincset ha felmutatom a Igazolványt?

7

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!