Találatok a következő kifejezésre: Miért termel a (25 db)

Miért termel a szervezetünk fülzsírt?

Legjobb válasz: Azért hogy megtisztítsa a hallójáratot különbözõ szennyezõdésektõl(por,stb.)

Azért hogy megtisztítsa a hallójáratot különbözõ szennyezõdésektõl(por, stb.)
Én ugy tudom hogy a fület védi az éles hangoktól
tisztít
Tisztít és véd a baktériumok túlszaporodása ellen.
És maga a rágás valóban több fülzsírt eredményez?
Ja. Rágózás közben mindig ömlik a fülembõl!

Ki tudja, miért termeli a tehén a tejet?

Ez egy felmérés. Kérdezzétek meg ismerősötöket, barátotokat, barátnőtöket, gyerekeiteket, szüleiteket, sógorotokat, sógornőtöket, unokáitokat, unokahugaitok satöbbi:D Kíváncsi lennék ki tudja (én igen) minek is az eredménye az, hogy tejet iszol! (Ha lehet mindenféle utánanézést nélkülözve adjatok válaszokat!) Köszi!

Legjobb válasz: Amiért az ember is, vagy a többi emlõsállat is. Az utódnak szüksége van az anyatejre, mint táplálékra.

Amiért az ember is, vagy a többi emlõsállat is. Az utódnak szüksége van az anyatejre, mint táplálékra.
Én is tudom.(alapszakmám)
Talán azzal etetné a bocit.
Szívesen kifejtem bõvebben ha valakit érdekel. Tényleg tudom, hiába a lepontozás.))
Gondolom nem az utódok miatt, mert akkor nem lenne folyamatosan teje. Mindamellett úgy tudom, mikor bocija van, akkor másabb teje van, mint a mindennapokban. Doboszoli, engem érdekelne, légyszives írd le!
A tehén akkor ad folyamatosan tejet, ha évente vannak borjai.

A hőm megy lefele, de a teszten mindig látszik halványan a kontroll csík. Miért termel a szervezet HCG -t ha mégsem vagyok terhes?

http://www.ciklus.hu/images/diagramok/985198c430cf95a6a429b8... Png

Legjobb válasz: http://www.ciklus.hu/images/diagramok/985198c430cf95a6a429b8..

A kérdező hozzászólása: http://www.ciklus.hu/images/diagramok/985198c430cf95a6a429b8..
Ezek pozitív tesztek. Gratu! Bárcsak nekem is sikerülne, ez minden vágyam. Sok szépet és jót nektek, boldog babavárást!
Ezek pozitív tesztek :) Gratulálok! Mivel nem csak egy fajta teszt mutatta ki, így szinte biztos, hogy babás vagy!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a biztatást!Elméletileg 2-3 napom van a nem vártig ha igaz, majd meglátjuk!!
Én a lányommal nem is mértem a hõmet, se ovutesztet nem használtam, csak teszteltem, amikor nem jött meg. Most meg én is stresszelek minden hónap végén, hogy leesik, nem esik le. Ne törõdj a hõvel, bízz a + tesztekben, végül úgyis csak az számít. Több teszted is + lett, ez már jelent valamit. Nagyon drukkolok!
Pedig ezek + tesztek...
Szerintem a tesztek pozitívak.:) Szorítok.:)
Hallottam és olvastam már olyat (pont ezen az oldalon), hogy valakinek ment le a hõje, mégis babát várt. Mindenesetre szurkolok!
A kérdező hozzászólása: a legelsõ link nem mûködik, helyette most felraktam a jót.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek és remélem nem lesz semmi baj sem!


Ez meg mi a sz**? A Sims 3-ról van szó. Elköltöztem, új házba, és a játékba termelődnek a családtagok hozzám! Viszonylag rövid idő alatt 2 jött! Mi ez? Miért?

Legjobb válasz: Hogy érted azt hogy termelõdnek? :) Néha néha átmennek és ott lógnak vagy ténylegesen oda is költöztek? Mert ha oda költöztek akkor az is megeshet hogy mikor ki kellett választani a simsednek, hogy kit visz magával te véletlen mindenkit átpakoltál a rossz helyre. Elõfordulhat.

Hogy érted azt hogy termelõdnek? :) Néha néha átmennek és ott lógnak vagy ténylegesen oda is költöztek? Mert ha oda költöztek akkor az is megeshet hogy mikor ki kellett választani a simsednek, hogy kit visz magával te véletlen mindenkit átpakoltál a rossz helyre. Elõfordulhat.
A kérdező hozzászólása: Mikor átmentünk, 3-an voltak. Átmentünk az új házba, és ott ahol a családtagok vannak bal oldalt, jöttek az újak. Csak úgy odatette õket, és itt laknak velünk! Eddig ilyen nem volt, és tényleg csak 3 ember volt a családba. És többet nem tudtam volna átpakolni. Mi ez, valami bug??
Pff... 3 éve simsezek és rengeteg hibakoddal találkoztam de ijennel soha! Ha zavarnak városszerkesztõben a háztartásodra kattintva ki tudod szedni õket.
A kérdező hozzászólása: Megnéztem a kapcsolatoknál... csak nekem az egész városba, barátként tünteti õket fel, pedig emlékeznék rájuk, elég fura alakok... nem találkoztam velük sose, az tuti... és érted, jött egy pasi, meg egy csaj, és van ugye komornyik a háznál... ÉS BELEZÚGOTT A PASIBA!! Abba aki ideteremtõdött. Mi a szar ez?? Megõrülök...

15 Mrd Ft veszteséget termel a BKV évente - miért nem állnak le?

HHa ennyire veszteséges, mi a frászért kell m?ködtetni? állítság ls és máris évi 15 Mrd Ft megtakarítás az államnak. Nem ? És mindenki megy ahogy tud, autóval, gyalog, stb. Nincs igazam ? Hihetetlen számomra, miért kell termelni ekkora veszteséget.

Legjobb válasz: A BKV-bõl talicskával tolták ki a pénzt. Persze, hogy veszteséget termel. Két dolgot kell csinálni: 1.) Felszámolni a sikkasztást, korrupciót 2.) Elvenni a nyugdíjasoktól, de fõleg a külföldi nyugdíjasoktól az ingyen utazást. Állambácsi szépen ki tudja találni, hogy ki utazhat ingyen, de ennek a költségeit nem fedezi, a BKV-nak kell kigazdálkodni. Az meg végképp abszurd, hogy más országok polgárai is ingyen utazhatnak a magyar tömegközlekedésen.

A BKV-bõl talicskával tolták ki a pénzt. Persze, hogy veszteséget termel. Két dolgot kell csinálni: 1.) Felszámolni a sikkasztást, korrupciót 2.) Elvenni a nyugdíjasoktól, de fõleg a külföldi nyugdíjasoktól az ingyen utazást. Állambácsi szépen ki tudja találni, hogy ki utazhat ingyen, de ennek a költségeit nem fedezi, a BKV-nak kell kigazdálkodni. Az meg végképp abszurd, hogy más országok polgárai is ingyen utazhatnak a magyar tömegközlekedésen.
nincs igazad mert berohadna a város. nem mindenki olyan hogy van kocsija. ekkora baromságot...
Hát te nem vagy 100-as. BKV kell. Enélkül pl nem jutnék el suliba, apu munkába, stb. Ugyanis nekünk nincs pénzünk kocsira. Egyáltalán pesti vagy?
Nem lehet leállítani, mert nincsenek Bp-n utak!! Meg nem is mindenkinek futja kocsira. És valamin a nyugdíjasoknak is kell melegedni télen, ha nem bírják kifizetni a gázt.. Mellesleg sokkal kevesebb veszteséget termelne, ha nem cserélték volna le a régi buszokat.. Kár volt az a beruházás, nem is értem minek ruháznak be egy veszteséges vállalatba!! A Bkv mindíg is veszetséges volt mióta gengszterváltás volt..
Hááát ez elég necces.., ha valaki a XI. kerben lakik és zuglóban(XIV) dolgozik szted hogy jut be idõre reggel, mikor bkvval is dugó van az autóknál.., hát akkor igy mi lenne?Belegondolni is rossz!!
Leállna????Ezt te se gondolod komolyan... Tudod mekkora káosz lenne?!gondolom nem Bp-i vagy, mert akkor nem kérdeztél volna ilyen badarságot!
Tuti hogy nem bp-i a kérdezõ!Sztrájk idején egy csómoan nem tudtak bejutni a munkahelyükre..., itt nagyobbak a távolságok mint vidéken kérdezõ!
Mert korcsok.
Igaz is! Gyalogolni egészséges és nincs szmog!
1 év bkv mentes közelekdés után olyan lábizma lenne minden Budapestinek, hogy csuda:D
A kérdező hozzászólása: 11:05 ja, hát ez sajnos igaz, de azért belegondolok sokszor h basszus hol élünk mi ??
ha valaki fejes a bkv-nál, csak az tud lopni, ha megszünne a bkv, akkor máshová kerülne, szintén milliós fizetésért, szintén tudna lopni mellette, ezeknek az embereknek, igen magas politikai befolyásuk van, sõt nemegy politikus is kap a pénzbõl. Rosszul a tolvajok nem járnának a megszüntetéssel, csak az utazók. Azt a milliárdos spórolást pedig hidd el nem éreznéd meg az árakon, lényegében az is lehet, hogy ez a milliárdos hiány is kitaláció, amivel simán magyarázhatják az állandó drágulást.
A kérdező hozzászólása: jó, de ha megszûntetik, akkor ezek a mocskok is eltûnnek a süllyesztõbe, hát nem lesz honnan lopni
most komolyan, szted miért veszteséges? Ekkora jegy és bérletárak mellett??? A mocskok lopnak ennyi. És ha tudnak lopni belõle, miért szüntetnék meg. Ezzel is csak az embereket, gyerekeket büntetnék.
A kérdező hozzászólása: jó de igazságtalan vagy, én értem h sok öreg valóban csak azért járkál mert unatkozik, na csak a 30 ezres nyugdíjából egyszerûen képtelenség fizetni a BKV--jegyeket , szal ebbõl a szempontból szolidáris vagyok velük. ez nem tétel, hidd el, sokkal nagyobb tétel az amiket lenyúlnak még most is sztem ... és nem értem miért nem tesznek már valamit, az a néhány letartóztatás iszonyatosan kevés volt, csak a jéghegy csúcsa (se)
Hát megszüntetni azért nem kéne :DDDDD De hogy teljes átalakítást kellene csinálni, és a jelenlegi vezetõket bíróság elé állítani, abban biztos vagyok. És én fizettetnék a nyugdíjasokkal is díjat. A diákok is fizetnek pedig nem keresnek pénzt. Lehetne nekik is kedvezményes, de fizetniük kellene, és akkor talán nem járkálna a sok öreg nyanya villamossal, ha kell, ha nem.
A hold a faszé világít bazzeg amikor aludni akarok?
Ez pont olyan, mintha azt mondanád: A vidék veszteséget termel - miért nem szûnik meg?
Ha jobban belegondolsz akkor tudod hogy ökörség lenne az egész bkv bezárás!Az áruk nem érnének oda a boltokba idõben a dugók miatt senki nem érne be a munkahelyér iskolába stb, stb... Szóval a mostaninál is mégnagyobb káosz lenne!
A kérdező hozzászólása: ja ez igaz, látod mondom én be kell zárni pár évre, nem lennének akkro beruházások sem és annyi itt senki nem meri elszánni magát egy határozott lépésre
A kérdező hozzászólása: jaja igazad van, de hát ez is speckó magyar jellegzetesség, szal ne szidjuk a nyugdíjasokat, mert elenyészõ az az összeg ahhoz képest amennyit elsikkasztanak, és hát kár külföldiekhez hasonlítani, mert ott meg nem 30 ezer Ft nyugdíjból tengõdnek a kisnyugdíjasok, szal sztem nem ez a megoldás egyszerûen le kell állni két évre, az kapásból 30 Mrd Ft. mondjuk te dolgozol de azt vesze dészre h nem keresel vele pénzt, hanem még havonta neked kell fizetni 300 ezret azért h dolgozhass. nos mit tennél ? dolgoznál tovább ? ilyen egyszerû ... szal ami veszteséges , azt meg kell szûntetni
A kérdező hozzászólása: heyyy bp-i vagyok, de ha én is megoldom BKV nélkül, akkor más is meg tudja !! sztem király megoldás, vagyis az egyetlen lenne
A kérdező hozzászólása: hát jó és ? egykis sport senkinek se árt, na amúgy meg úgy kell szervezni az életet és kész ha nem lettek volna ilyen nagy beruházások is pl ..... meg ez a 4-es metro is azta jó isten . el tudjátok képzelni milyen pénzek tûnnek el ? szal .... siralmas

Miért van az, hogy a cisztánál is pozitív a terhességi teszt? Akkor is termel a szervezet hcg-t?

Legjobb válasz: Nem igaz az elöttem válaszóló. A HCG a nagy sejtosztodás miatt termelödik. A magzat meg rettentö hamar fejlödik, mert ugye 9 hónap alatt a pár miliméterböl félméter lesz. Ez egy nagyon gyors sejtosztódás és ugyan így a daganatok növekedésénél is termel, de közel nem annyit mint a babynél. Egy daganat miatti hcg megegyezhet egy korai terheség hcg-vel.

Nem igaz az elöttem válaszóló. A HCG a nagy sejtosztodás miatt termelödik. A magzat meg rettentö hamar fejlödik, mert ugye 9 hónap alatt a pár miliméterböl félméter lesz. Ez egy nagyon gyors sejtosztódás és ugyan így a daganatok növekedésénél is termel, de közel nem annyit mint a babynél. Egy daganat miatti hcg megegyezhet egy korai terheség hcg-vel.
Igen, van egy fajta ciszta amitol pozitiv lesz a teszt. Ennek a cisztanak a neve disgerminomas (bocsi nem tudom a magyar megfelelojet). Ettol emelkedhet a hcg level akkar 500-ig is. En ugy tudom, hogy a tobbi fajta cisztatol nem.
Igen termel, mert a hcg-t akkor termeli, ha idegen anyag van bent és eleinte a baba is ennek számít- aztán csökkennie kell a hcg-nek is.
A kérdező hozzászólása: Utolsó válaszolónak köszönöm. A doki a méhemben semmit nem látott, viszont a petefészkemben 1-1 tisztát talált. A teszt így lett pozitív, hogy és én azt hittem a terhességtõl van. Jövõ héten kell visszamennem.
De miért aggódsz ezen? pozitívat teszteltél és a doki nem lát semmit? Mert akkor várj még 2 hetet és látni fog. Vagy nem volt nemi aktudos és pozitív a teszt?
ha a cysta roszindulatú akor termel hcg-t. Ha nem akkor nem termel azt!
Jajj nagyon sajnallom tenleg nem allt szandekomban. :( De egyelore meg ne idegeskedj amig a doki biztosat nem mond. Mi itt csak talagatni meg tippelni tudunk es linkeket koldozgetni, ha valahol olvasunk valamit de biztos diagnozist csak egy doki mondhat tobb teszt utan, Sot azt szoktak mondani, hogy meg egy doki sem doki csak ha mar ketto, harom mondja ugyanazt. En szoritok neked, hogy semmi gond ne legyen. Meg ne ess ketsegbe szerintem.
A kérdező hozzászólása: Hát most jól megijesztettél. De azért köszönöm.
18:25-os vagyok en a babatervezok oldalan olvastam, mindjart kuldom neked. Nem akarlak megremiteni es biztos valaszt csak doki mondhat de itt van a link, valahol a kozepen ir rolla: http://babatervezok.otthona.net/hcg.shtml
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Ez a ciszta rosszindulatú?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Akkor a pozitív teszt itt nem terhességet jelent? Akkor a terhességet csak egy késõbbi ultrahang mutathatja ki, és a teszt semmiképpen?
A kérdező hozzászólása: Helyesebben cisztát!

A pozitív vagyok és így termel ellenanyagot a szervezetem. Miért? Mi a baj? És miért küldenek a debreceni genetikára? Mit fognak csinálni?

Gondolom nem magzatvizvételt csinálnak mert akkor tuti megszúrnák a babát is,mivel már nagy.Lehet ennem el?tte?Vagy egyáltalán mit csinálnak velem?Mert a dokinál úgy kétségbe voltam esve meg megijedve h nem is kérdeztem semmit ezzel kapcsolatban.De ? azt mondta szerinte nem lesz baj.

Legjobb válasz: A párod is pozitív? Ha õ negatív és te pozitív akkor esetleg amiatt termelsz ellenanyagot, hogy a baba is negatív lett. De nem vagyok benne biztos, reméljük valaki ír még neked.

A párod is pozitív? Ha õ negatív és te pozitív akkor esetleg amiatt termelsz ellenanyagot, hogy a baba is negatív lett. De nem vagyok benne biztos, reméljük valaki ír még neked.
Szia! Írd be a googlba terhesség ellenanyagtermelés, egy csomó minden van róla.Ha mindketten pozitivak vagytok, és valószinû a baba negatív, akkor van ilyen.Nem szokott baj lenni csak fõleg akkor fontos ha vérpótlásra szorulnál.Ritka dolog, de elõfordul, és nem össszeférhetetlenség kimondottan, hanem egy ritkább megnevezés, de inkább olvas el Te is, tuti megtalálod.Remélem segítettem 18 hetes kismama
Legegyszerübb ha felhívod a védõnõd, és megkérdezed tõle. Ilyen kérdésre várhatod it a választ, a legmegfelelõbbet úgyis a szakemberek tudják adni. Hajrá!!!
Sajnálom ha nem kaptál neked megfeleõ választ, MI NEM VAGYUNK ORVOSOK.Hívd fel az orvosodat vagy a védõnõt, ha ennyire aggódsz.mi csak a véleményünket mondhatjuk el, mást nem!!!!! dr kismama
Gondolom az izgatottságtól nem sikerült leírnod pontosan, mi a baj, mert én sem értem. Ha debreceni genetika alatt a Nõi Klinika genetikai tanácsadásaát érted, akkor beszélgetésre, felvilágosításra készülj. Ha az ottani doktornõ szükségesnek ítéli, biztosan helyben végzik el a vizsgálatokat. A magzatvízvétel nem értem hogy keveredett ide, tényleg nem hallottam senkitõl, mert nem 12-18. hét körül vagy, ha jól értelek. Úgy emlékszem, mintha csütörtökön lenne rendelés, 4-5 órás várakozásra készülj (ha UH is lesz) és nomád körülményekre, az autópályán kulturáltabb WC-k vannak. Rágcsálnivalót, vizet vigyél magaddal, bár ott a büfé is. Én mindig mindenhova viszek gyógyszertári Klára törlõkendõt is, úgy félek, hogy elkapok valamit. Ha a beutaló orvos nem mondta, hogy éhgymorra történik vizsgálat, nyugodtan ehetsz, mielõtt mész. Én hülye voltam, kocsival álltam be elsõ alkalommal, aztán háromezret fizettem a parkolásért kijövetelkor. Maradj a külsõ, ingyenes parkolóban, 5 perc alatt be lehet sétálni onnan. A legegyszerûbb a fõbejáraton bemenni, az UH-hoz közeli ajtó nincs mindig nyitva. Örülj neki, hogy a genetikai tanácsadás létezik nálunk, máshol nincs ilyen és nagyon sokat jelent, hogy felkészülj a lehetséges veszélyekre: nyugi, nincsen baj (akkor nem ide küldtek volna) ez tanácsadás. Nagyon-nagyon-nagyon kedvesek, megértõek, bármit kérdezhetsz, türelmesen elmagyarázzák. Készülj fel a kérdéseiddel és mielõbb telefonálj a rendelõbe, hogy holnap már mehetsz-e? (a honlapjukon rosszul van a rendelési idõ írva). Ha eddig se volt gond, most se lesz. (Könnyen beszélek utólag, én is féltem, mit fognak mondani.) 22 hetes büszke, boldog, a genetikai tanácsadás után már nyugodt kismama

Miért pont a jogász szakma termeli ki a politikusokat?

Legjobb válasz: Sok van belõlük, de nem feltétlen. 8 általános is elég oda, sajnos. mondjuk szavazórobotoknak majmokat is beállíthatnának helyettük

Sok van belõlük, de nem feltétlen. 8 általános is elég oda, sajnos. mondjuk szavazórobotoknak majmokat is beállíthatnának helyettük
mert korán megtanulják hogyan lehet a kiskapukat kijátszani és csalni. tisztelet a kivételnek, nem kicsi
A kérdező hozzászólása: Én egy közgazdász végzettségû embert tudnék elképzelni politikusként és nem ilyen peres ügyekre specializálódott embert. Közgazdász ért a gazdaságpolitikához a jogász végzettségûvel szemben. Közgazdásznak nem az számít, aki nemzetközi kapcsolatokat tanult, hanem aki pénzügyi számvitelt, gazdálkodást és menedzsmentet tanult.
"Gondolom, azért, mert nekik van egy olyan rálátásuk, amivel sokmindenhez érdemben hozzá lehet szólni. " Ez meg is látszik a "jól mûködõ", "érdemi" politikánkon, igaz?
Mert mindkét szakmában elõny a gerinctelenség.
A #4-hez kapcsolódnék. A jogrendszert illetõen is. A politika törvényalkotás, a törvény bizonyos célok elérésének eszköztára. A politika az elõbb kijelölt feladatok megoldásához szükséges erõforrások megteremtése, azok felhasználása, és a létrejött eredmények visszacsatolása. Ezt más néven közgazdaságtannak is hívják. Az ember jólétének, életvitele javításának célja még nem része a politikának. Ezért a természettudományokkal foglakozók kevéssé érzik közelállónak magukhoz.
Anyám jogász. Õ is imád politizálni. Naponta elmondja, hogy milyen [email protected] a magyar jogrendszer , törvények. A jogász , közgazdász szakmához erõsen kapcsolódik a politika , talán ezért.
könnyen kitudnak magyarázni sok mindent, de ettõl függetlenül nem kötelezõ értelmiséginek lenni, mivel akkor az milyen demokrácia lenne? a lényeg hogy kommunikációs készségük jó legyen és kérdésre kérdéssel kitérõ válasszal és véletlenül sem egyenesen beszéljenek, ezáltal könnyû kimagyarázni a sok hazugságot.
Nem teljesen igaz az állítás, mert legalább annyi közgazdász van, illetve a Jobbikban sok a bölcsész, de a KDNP-ben és az LMP-ben láttam már mérnököt is. Gondolom, azért, mert nekik van egy olyan rálátásuk, amivel sokmindenhez érdemben hozzá lehet szólni. A jog mindent szabályoz, és mindennek van gazdasági vonatkozása is. Ellenben pl. egy kísérleti fizikus nagyjából semmilyen közéleti témához nem tud hozzászólni pusztán a végzettsége folytán, és egy mérnök is csak a szûk szakterületéhez, tehát jól jár, ha 5 évente egyszer. (Ne értsétek félre, lehet, hogy egy mérnök nagyon érdeklõdõ és utánaolvas, de akkor az nem azért van, mert õ mérnök, hanem mert széles érdeklõdési körrel bíró ember.) Persze nem kötelezõ, hogy értelmiségi legyen egy politikus, de rájuk jobban hallgatunk, mert a nem értelmiségiekre kb ugyanaz igaz, amit a mérnökökrõl elmondtam: ha õ külön érdeklõdik, érthet éppen a közéleti kérdésekhez, de tevékenységébõl ez nem következik.
Tanárokból lett politikusok is vannak bõven. Ha jól tudom Fletó bioszszakos tanár :D

A gombák miért termelnek méreganyagot?

Legjobb válasz: Mert evolúciós elõnyt jelent a faj számára, ha egy arra tévedt állat megtanulja, hogy ne egyen többet belõle. Vagy azért, mert elpusztul, vagy mert életben marad, de nem fog újra próbálkozni. Szóval az adott gombán már nem segít, de a fajnak elõnyt jelent.

Valóban érdekes dolog ez. Az élõlények nagy többsége azért termel méreganyagot, hogy nehogy elfogyasszák õket más élõlények. Ez persze nem szükségszerû feltétele a túlélésnek, hiszen rengeteg növény van, ami vígan túlélt sokmillió évet az evolúció során, és mégis mai napig vígan él. De tegyük fel, hogy egy ehetõ gombapopulációban megjelenik egy mutáció, ami miatt a mutálódott egyed méreganyagot termel. Persze, ettõl még megeheti valamilyen állat az egész gombát, bár jellemzõen a gombákat inkább csak kisebb élõlények dézsmálgatják meg. Mindenesetre ha túléli, és ez a mutáció elterjed, a mérgezõ populációt kisebb valószínûséggel fogják kipusztítani. Más megközelítés is lehetséges. A gombának úgymond nem áll érdekében, hogy ehetõ legyen. Általában semmi közvetlen elõnye nem származik belõle, ha jobb ízû, finomabb, vagy egyáltalán ha simán csak ehetõ lenne. Szóval ha véletlenül létrejön egy mutáció, ami mondjuk termel valami olyan hallucinogént, ami közvetlenül elõnyt nem jelent a gombapopuláció számára, hátrányosan sem fog hatni rá ("nem veszít ezzel semmit"), és ezért nem fog eltûnni az ezt okozó gén.
Mert evolúciós elõnyt jelent a faj számára, ha egy arra tévedt állat megtanulja, hogy ne egyen többet belõle. Vagy azért, mert elpusztul, vagy mert életben marad, de nem fog újra próbálkozni. Szóval az adott gombán már nem segít, de a fajnak elõnyt jelent.
Hogy ne egyék meg õket.
Ahogy #1 mondja. A növényeknek általában evolúciós elõnyt jelent, ha mérgezõek, és ezáltal nem eszik meg õket az állatok.
Illetve azok maradtak meg, akiket nem ettek meg. És nem azért mérgeznek, hogy ne halljanak ki.
A kérdező hozzászólása: Érdekes... a természetben szinte az összes méreganyag amit az élõlények termelnek táplálékszerzés miatt van! Ez meg olyan fura! :D Egy erdõszéli csiperkénél miért nem alakult ez ki, vagy az összes többi gombafajnál? Egy vaddisznó tudni fogja, hogy egy attól a bizonyos fajtától lett rosszul? Hallucinogéneket is emiatt termelnek?
Engem inkább az érdekelne, hogy hogyan tud fennmaradni egy nagy és látványos, ráadásul jóízû ehetõ gomba, mint például a nagy õzláb. Lehet, hogy a gyümölcsökhöz hasonlóan épp a megevésre bazírozik a spórái terjesztésében? De akkor a többi gomba miért mérgezõ?
#7: szerintem ebben nagy szerepet játszhat az is, hogy a gombákat ritkán fogyasztják el a gerincesek. A rovarok, férgek és csigák elõszeretettek megcsócsálják õket, de madarak és emlõsök tudtommal nem sûrûn esznek gombát. Ezáltal hiába jóízû (számunkra), ha nincs, aki meg akarná enni, kvázi védve van.
Mérget nem vennék rá (hehe), de szerintem a vaddisznó eszik gombát.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Az biztos, hogy voltak elõzményei annak hogy elkezdtek termeli méreganyagot! Mi a helyzet a szarvasgombával? Õ kifejezetten kedvelt tápláléka a vaddisznónak! (érdekes módon, van külön hím és nõstény is, akik egymástól külön telepeken élnek)

Miért olyan zsíros az arcbőröm, olyant termel a szervezetem vagy, olyant eszem ami kiváltja?

Viszont ezért nagyon hamar pattásosódik is az arcb?röm és 24 éves vagyok nem tini.

Legjobb válasz: talán zsíros a bõrtípusod. Nekem is állandóan fénylik, púderozom. Anyámé a változókorig fénylett, mindig törölgette zsepivel. Mondjuk nem is ráncos.

talán zsíros a bõrtípusod. Nekem is állandóan fénylik, púderozom. Anyámé a változókorig fénylett, mindig törölgette zsepivel. Mondjuk nem is ráncos.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!