Találatok a következő kifejezésre: Miért töredezik a körmöm (5 db)

Miért töredezik a körmöm? Vitamin hiányon kívül mi lehet?

Eddig nem szokott egyáltalán de az elmúlt 1-2 hétben elkezdett és már szinte mindegyik körmöm. Veszek be minden nap vitaminokat, de nem használ. H.E.L.P.

Legjobb válasz: Menj orvoshoz! Kellene egy vérkép.

Menj orvoshoz! Kellene egy vérkép.
A kérdező hozzászólása: Nincs étvágyam, álmos, fáradt, kimerült, nyúzott vagyok mindig--> de ez lehet hogy az ághajlat változástól van.
Szerintem vashiány, de menj orvoshoz!

Miért töredezik a babám körme?

Főként a lábujjain töredezettek nagyon a körmök, bár a kezén is előfordul néha. Ez mitől lehet? Kiegyensúlyozottan és változatosan eszik jó étvággyal, pamut zoknit/harisnyát adok rá minőségi cipővel. Forduljak vele orvoshoz? El nem tudom képzelni, hogy vitaminhiánya lenne.

Legjobb válasz: Nálunk is ez a helyzet. Rákérdeztem a védõnõnél és azt mondta ez természetes, mert az õ kis körmük még nem olyan erõs mint a miénk. Ez idõvel elmúlik és azt tanácsolta fürdés után vágjuk, mert akkor puhább és nem törik, valamint használhatunk baba körömreszelõt is.

Nálunk is ez a helyzet. Rákérdeztem a védõnõnél és azt mondta ez természetes, mert az õ kis körmük még nem olyan erõs mint a miénk. Ez idõvel elmúlik és azt tanácsolta fürdés után vágjuk, mert akkor puhább és nem törik, valamint használhatunk baba körömreszelõt is.
Szia!Nálunk ugyan ez a helyzet de most már nagyon brutál szinten.Nekünk az orvos azt mondta hogy egyen sok répát, mert a benne levõ vitaminok segítenek majd.Hát nem segítettek és én se tudom mi lehet a meg oldás, mert semmit nem akar a doki adni rá! Ha esetleg viszed dokihoz és mond valami okosat, kérlek írj majd!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Meg fogom akkor kérdezni a mi orvosunkat, kíváncsi vagyok, mit mond.
Ezt én sem tudom, viszont azt megfigyeltem, hogy a fiam elõszeretettel kapirgál mindent a körmével, és olyankor (jaj!) visszahajlik neki, aztán meg szépen letörik...Dehát a lábával nem csinál ilyet, mégis töredeznek a lábkörmei is. Nagyon gyenge, vékony körme van. A lányomnál ilyen probléma nem volt, neki mindig erõsebb körmei voltak.

Miért töredezik mostanában a körmöm?

Üdv, eddig nem töredezett a körmöm vége. Kb. 1 hónapja kezdett el de nem tudom miért. A normális és komoly válaszokat el?re is köszönöm. Üdv. 12/L

Legjobb válasz: Lehet valami vitamin hiány, korábban nekem is töredezett. De 300 ft-ért vettem körömerõsítõt(ami majdnem olyan mint egy átlátszó körömlakk), és azóta semmi bajom vele.:) Berepedezések a körmön ásványianyag, vitaminhiány hiányára vezetnek vissza. A domború, megvastagodott köröm szöveti oxigénhiány miatt alakul ki. Ha a körömlemez homorú, vashiányra gondolhatunk. A-vitamin hiányát jelzi a töredezett köröm, míg vashiányra utal, ha a köröm berepedezik, töredezik, de keresztben ketté is hasadhat. Az ilyen körömre jellemzõ még a „kanálforma” vagyis a köröm középen befelé, szélein pedig kifelé hajlik.

Lehet valami vitamin hiány, korábban nekem is töredezett. De 300 ft-ért vettem körömerõsítõt(ami majdnem olyan mint egy átlátszó körömlakk), és azóta semmi bajom vele.:) Berepedezések a körmön ásványianyag, vitaminhiány hiányára vezetnek vissza. A domború, megvastagodott köröm szöveti oxigénhiány miatt alakul ki. Ha a körömlemez homorú, vashiányra gondolhatunk. A-vitamin hiányát jelzi a töredezett köröm, míg vashiányra utal, ha a köröm berepedezik, töredezik, de keresztben ketté is hasadhat. Az ilyen körömre jellemzõ még a „kanálforma” vagyis a köröm középen befelé, szélein pedig kifelé hajlik.
A kérdező hozzászólása: Üdv, nagyon köszönöm!


Miért töredezik "lemezesen" a körmöm vége?

Legjobb válasz: A körmöd rétegekbõl áll, mint minden emberé, és valószínûleg vitaminhiányod van, de ezt lehet segíteni egy körömerõsítõ lakkal, vagy krémekkel.

A körmöd rétegekbõl áll, mint minden emberé, és valószínûleg vitaminhiányod van, de ezt lehet segíteni egy körömerõsítõ lakkal, vagy krémekkel.
Nekem hasonló problémám volt, valahol olvastam hogy lehet azért mert a köröm száraz, bár ezt nem teljesen értem. Azért sokat segített a körömvirágkrém (amit heti egyszer vastagon a kezemre kentem, a körmömre is), beszívódó körömerõsítõk, körömlakk elhagyása. Mikor patikában fizettem, és a gyógyszertáros meglátta a körmöm, Unizink nevû cink és vitamintablettát ajánlott, tényleg nagyon jó, a hajam is szebb lett tõle. Amit viszont ne felejts el: elmenni egy manikûröshöz, és egyszer megcsináltatni, persze nem mûköröm, csak õ le tudja úgy szedni hogy ne repedezzen tovább.

Miért töredezik be állandóan a körmöm?

Nem tudom megnöveszteni, pedig nagyon szeretném.Amint egy kicsit nagyobb lesz, betöredezik ilyen kis lemezkékre,és muszály levágni.Miért van ez, és hogyan tudnám ovosolni?El?re is köszönöm a segítségeteket!

Legjobb válasz: valószínüleg vitaminhiány az oka ennek. Szedj C vitamint, vagy vannak a piacon bõr-köröm-és hajszépítõ étrendkiegészítõk. (biovanne) de nekem speciel a sörélesztõ tette szebbé és erõsebbé a körmeim. Próbáld ki teis, hátha bejön!

valószínüleg vitaminhiány az oka ennek. Szedj C vitamint, vagy vannak a piacon bõr-köröm-és hajszépítõ étrendkiegészítõk. (biovanne) de nekem speciel a sörélesztõ tette szebbé és erõsebbé a körmeim. Próbáld ki teis, hátha bejön!
Nekem is a sörélesztõ teszi õket rendbe, ráadásul nem is szedem úgy ahogy kellene (kevesebbet szoktam).
az elõttem szólóknak igaza van+még 1 tipp:ne vágdd csak RESZELD!!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!