Találatok a következő kifejezésre: Miért töredezik állandóan a (2 db)

Miért töredeznek állandóan a belső winchester-emen a fájlok?

XP-m van. Core 2 Duo-s gépem. Állandóan töredeznek a fájlok, főleg a firefox cache mappája a C meghajtón. És főleg akkor, ha youtube-ozok, de más oldalnál is csinálja. Mindig ezt hallom: Putty-putty. Zenét sem lehet tőle hallgatni, mert bele puttyol! Alig töredezettség-mentesítem, felnézek a firefox-al akármelyik oldalra, már más fájl a töredezett, de azért ott van megint közte a firefox cache mappa. Arról nem beszélve, hogy alig töltök le valamit az internetről, már töredezett, viszont a gépen a lejátszó mégis lejátssza végig. És a dvd író is kiírja a fájlt, pedig a töredezettet nem szokta tudni kiírni. Meguntam, vagyis megutáltam már a gépezést emiatt. Más böngészők: Chrome, egyenlő firefox-al, opera hamar összeomlik+lassabb, mint a firefox, Safari, IExplorer is lassú. Mindet kipróbáltam már. A leghatékonyabb a firefox, de ez meg állandóan töredezik. Nem szeretem ezt a sok plugin beépülőket sem.

Legjobb válasz: " A file-rendszer mûködése után tekintsük át a szorosan hozzá kapcsolódó töredezettségmentesítés (defrag) elvét. A lemez elejére, kötött helyre kerül a lemez alapvetõ információs területe. Itt található a partíciók leírása, illetve a a boothoz szükséges információk egy része. Ezt követik a partizó, illetve a partíciók. Egy partíció elején saját adminisztrációjához szükséges információk találhatóak meg. Ezek után következnek a tényleges adatok. Az operációs rendszer és a partíció típusa függvényében eltérõ stratégiák szerint töltõdnek fel az adatszektorok. Míg a hagyományos DOS mindig törekedett az elsõ szabad hely kitöltésére, a mai op.rendszerek már intelligensebb megoldásokat használnak. Ezzel érik el, hogy kevésbé töredezzenek szét a a fájlok. Egy idõ után a merevlemez nagy részén szép sorban file-ok találhatók, amelyek közül elõbb-utóbb törlünk néhányat. A törlés nem szokott fizikailag megtörténni, hanem a file-rendszer-leíró táblázatban bejegyzésre kerül hogy az adott szektorok szabadok, oda lehet írni (emiatt lehet visszaállítani akkor törölt file-okat, amikor még nem történt az adott helyre írásmûvelet). A sok törlés lassan „lyukacsossá” teszi a file-rendszert, a vezérlõ pedig mindig az elsõ szabad szektorba ír, vagyis egy idõ után a file-ok csak úgy tudnak felíródni a lemezre, hogy több részre széttöredeznek, hiszen a korábban letörölt file-ok helyén keletkezõ szabad hely nem mindig passzol az oda írandó új file-hoz. A széttöredezett file-rendszer olvasásakor a fejnek folyamatosan ugrálnia kell, így az adatátviteli sebesség lecsökken, hiszen a véletlenszerû olvasás sebessége akár negyede is lehet a szekvenciálisnak. A töredezettségmentesítés a széttöredezett file-okat egymást követõ szektorokba rendezi, így lecsökken a fej mozgatásának ideje, ergo az olvasási és írási sebesség megnõ. " Teljes cikk: http://logout.hu/cikk/hogyan_mukodik_a_merevlemez/nyomtatoba..

" A file-rendszer mûködése után tekintsük át a szorosan hozzá kapcsolódó töredezettségmentesítés (defrag) elvét. A lemez elejére, kötött helyre kerül a lemez alapvetõ információs területe. Itt található a partíciók leírása, illetve a a boothoz szükséges információk egy része. Ezt követik a partizó, illetve a partíciók. Egy partíció elején saját adminisztrációjához szükséges információk találhatóak meg. Ezek után következnek a tényleges adatok. Az operációs rendszer és a partíció típusa függvényében eltérõ stratégiák szerint töltõdnek fel az adatszektorok. Míg a hagyományos DOS mindig törekedett az elsõ szabad hely kitöltésére, a mai op.rendszerek már intelligensebb megoldásokat használnak. Ezzel érik el, hogy kevésbé töredezzenek szét a a fájlok. Egy idõ után a merevlemez nagy részén szép sorban file-ok találhatók, amelyek közül elõbb-utóbb törlünk néhányat. A törlés nem szokott fizikailag megtörténni, hanem a file-rendszer-leíró táblázatban bejegyzésre kerül hogy az adott szektorok szabadok, oda lehet írni (emiatt lehet visszaállítani akkor törölt file-okat, amikor még nem történt az adott helyre írásmûvelet). A sok törlés lassan „lyukacsossá” teszi a file-rendszert, a vezérlõ pedig mindig az elsõ szabad szektorba ír, vagyis egy idõ után a file-ok csak úgy tudnak felíródni a lemezre, hogy több részre széttöredeznek, hiszen a korábban letörölt file-ok helyén keletkezõ szabad hely nem mindig passzol az oda írandó új file-hoz. A széttöredezett file-rendszer olvasásakor a fejnek folyamatosan ugrálnia kell, így az adatátviteli sebesség lecsökken, hiszen a véletlenszerû olvasás sebessége akár negyede is lehet a szekvenciálisnak. A töredezettségmentesítés a széttöredezett file-okat egymást követõ szektorokba rendezi, így lecsökken a fej mozgatásának ideje, ergo az olvasási és írási sebesség megnõ. " Teljes cikk: http://logout.hu/cikk/hogyan_mukodik_a_merevlemez/nyomtatoba..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. És hogyan kerülhetõ el a fájl töredezettsége?

Miért töredezik be állandóan a körmöm?

Nem tudom megnöveszteni, pedig nagyon szeretném.Amint egy kicsit nagyobb lesz, betöredezik ilyen kis lemezkékre,és muszály levágni.Miért van ez, és hogyan tudnám ovosolni?El?re is köszönöm a segítségeteket!

Legjobb válasz: valószínüleg vitaminhiány az oka ennek. Szedj C vitamint, vagy vannak a piacon bõr-köröm-és hajszépítõ étrendkiegészítõk. (biovanne) de nekem speciel a sörélesztõ tette szebbé és erõsebbé a körmeim. Próbáld ki teis, hátha bejön!

valószínüleg vitaminhiány az oka ennek. Szedj C vitamint, vagy vannak a piacon bõr-köröm-és hajszépítõ étrendkiegészítõk. (biovanne) de nekem speciel a sörélesztõ tette szebbé és erõsebbé a körmeim. Próbáld ki teis, hátha bejön!
Nekem is a sörélesztõ teszi õket rendbe, ráadásul nem is szedem úgy ahogy kellene (kevesebbet szoktam).
az elõttem szólóknak igaza van+még 1 tipp:ne vágdd csak RESZELD!!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!