Találatok a következő kifejezésre: Miért támad kutyám ha (4 db)

Miért terrorizálja az egyik kutya a másikat? Miért támad rá ha a másikkal akarok foglalkozni? A megoldás az, hogy zárjam el addig míg a másikkal játszom? Hogy szoktassam le a terrorizálásról?

Legjobb válasz: Azért csinálja ezt a kutya, mert õ a falkavezér, nem ismer el téged vezetõként és azt gondolja õ szabhatja meg, hogy kivel foglalkozhatsz. Én ajánlanám hogy járj el vele kutyaiskolába és tartsd be az itt leírtakat: [link] Ha bántja a másik kutyát azt nagyon szigorúan büntetni kell, megfogod a grabancát és lenyomod a földre, amíg meg nem adja magát. Ezután fenyegetõen elindulsz felé és kizárod a falkából, majd látványosan elkezdesz foglalkozni a másikkal.

Azért csinálja ezt a kutya, mert õ a falkavezér, nem ismer el téged vezetõként és azt gondolja õ szabhatja meg, hogy kivel foglalkozhatsz. Én ajánlanám hogy járj el vele kutyaiskolába és tartsd be az itt leírtakat: [link] Ha bántja a másik kutyát azt nagyon szigorúan büntetni kell, megfogod a grabancát és lenyomod a földre, amíg meg nem adja magát. Ezután fenyegetõen elindulsz felé és kizárod a falkából, majd látványosan elkezdesz foglalkozni a másikkal.
A megoldás az, hogy megneveled a kutyád, mert egyelõre õ nevel téged.Az elsõ nagyon jól leírt mindent, a kutya saját magát tekinti vezérnek, ezért joga van eldönteni, kivel játszhatsz. Kutyaiskolába kellene járnotok...

Miért támad a kutyám ha oltani kell és az állatorvost meglátja?

A kutyám ha már megérzi, hogy oltást kap és az orvost meglátja, akkor ndenkire aki meg akarja fogni;még ha csak simogatni is akarjuk.

Legjobb válasz: szia lehet hogy azért támad a kutyád mert fél vagy ideges jotanács amielõt bementek az orvoshozz ad rá a szájkosarat és utána amég késznem vagytok jugtazsd meg és a készvagytok akkor dicsérdmeg hogy okos

szia lehet hogy azért támad a kutyád mert fél vagy ideges jotanács amielõt bementek az orvoshozz ad rá a szájkosarat és utána amég késznem vagytok jugtazsd meg és a készvagytok akkor dicsérdmeg hogy okos
Mert fél, és úgy gondolja, legjobb védekezés a támadás.
Az elsõ rossz élmény hatására. Amikor legelõször vitted orvoshoz kellemetlenség érte, pl: a beadott injekció, a rendelõben lévõ szagok, amikkel a kutyák kommunikálnak. Mára Pavlovi reflexként mûködik. A leszoktatáshoz sok türelem, az orvos segítsége is kell, pl: leveszi a fehér köpenyt, nem a rendelõben kapja az oltást, hanem a rendelõ udvarán - erre sajnos sosincs idõ.

A kutyák nem gonoszak ugye? Akkor miért lesből ugatva támadnak rám, ha elmegyek a kerítésük előtt?

Nem okolom őket, de idegesít, hogy miért ennyire sunyi 1-2 kutya. Nem ugat, tök sokáig. De mikor elé érek 1-2 méterre, akkor "vávávávávává!" és sok kutya még pörög maga körül is, nem lértem miért. És megijedek mindig. Nem vagyok beszari, de amikor csöndben sétálok 5-10 perce, és a fülembe ugatnak tök hangsan, na akkor meg ugrok. Miért olyan szemét(nem azok tudom de a viselkedésük szerintem az) sok kutya, hogy knssban bevárja, hogy mikor érek a legközelebb, és bele ugat a fülembe jó hangosan? És miután elmentem előtte lépek még 3-4 et megint síri csönd. ha a területét védi miért akkor ugat rám ezerrel megijesztve, ha mellette vagyok? ha én a területemet védeném, ezerrel ugatnák, ahogy hallanék valakit közelíteni. Nem csöndben várnék rá, hogy jöjjön csak közel, és meglepetés szerűen ráhozzam a szívbajt!

Legjobb válasz: Nem szemetek.. Valszinu hogy a körülmények miatt ilyenek... nincsenek velük foglalkozva,nem viszik el sétáltatni,nem játszanak .stb..ne a kutyát okold,hanem a gazdát!

Nem szemetek.. Valszinu hogy a körülmények miatt ilyenek... nincsenek velük foglalkozva, nem viszik el sétáltatni, nem játszanak .stb..ne a kutyát okold, hanem a gazdát!
Mert legtöbbjük egész életében a kertbe van bezárva, szocializálva nincs, sétáltatva nincs.Tulajdonosok szerint épp elég nekik a kert. Ha elmegy elõttük valaki, az nekik már nagy esemény, megszakítja a tömény unalmat.
Területvédés. A legtöbb kertben tartott kutya csak úgy van és kész. Szóval nem viszik sétálni, nem szocializálják, nem nevelik, nem tanítanak nekik dolgokat, nem játszanak velük, nem gondozzák a szõrüket stb. Ergo levezetik valamennyire a feszültséget, mégpedig rajtad. :(
Tudod más híján nekik ez a legnagyobb és legjobb elfoglaltságuk. Ezek a kutyák akikkel nem foglalkoznak naponta vagy hetente legalább háromszor, akkor eben élik ki magukat.
Utálom az ilyen versenyben (ki a hangosabb) ugató párosokat, ha este sétálunk. Egymást löki fel a kerítésen belül a két goldi, vicsorognak, rohannak, az enyém meg kihúzza magát és pipiskedve parádézik elõttük, és õ a kisebb. De van a környéken rémületesen hörgõ és kapura felugráló kaukázusi, állandóan csaholó puli is.
ha ugrál a kerítésre és idegesen ugat akkor védi a területet de ha nyüszít akkor nem foglakoznak vele
Sajna legtöbbször ebben élik ki magukat és próbálják levezetni a mozgásigényüket és elûzni az unalmat.A kerti kutyák is igénylik a rendszeres sétákat csak ezt sok gazda igyekszik nem észrevenni.
Ezek a kutyák nem is igazán védik a területüket. Megtanulták, ha ugatnak, elmegy az , akit megugattak. És azért pörögnek , mert fogni, harapni már nem mernek. Így vezetik le a feszültségét.Ez nem gonoszság részükrõl. A jó területvédõ kutya némán vár. Aztán némán támad. Nem fogja elriasztani a zsákmányt ugatással .
Egyik megoldás az, ha nem figyelsz rájuk.


Miért morog (támad) a kutya ha a szemébe nézek?

Legjobb válasz: A szembe nézés egy általános fenyegetés, támadási szándékot jelez. Komoly gond, hogy õ erre így reagál, az azt jelenti, hogy hajlandó harcolni veled. Mielõbb le kéne törni a lelkesedést, mert problémás lehet késõbb.

A szembe nézés egy általános fenyegetés, támadási szándékot jelez. Komoly gond, hogy õ erre így reagál, az azt jelenti, hogy hajlandó harcolni veled. Mielõbb le kéne törni a lelkesedést, mert problémás lehet késõbb.
Ha egy ember a kutya szemébe néz, azzal kihívja a kutyát, ez egyértelmû felhívás a támadásra. Ez a helyzet idegen kutyánál. De a sajátod erre nem reagálhat agresszióval. Ilyenkor hosszasan, tehát pl. 5 másodpercig vagy tovább a szemébe nézel, vagy elég, ha csak belenézel a szemébe? Egyik esetén sem moroghat rád, de a kettõ között van különbség. Jó lenne ismerni a kutya elõéletét, anélkül nem lehet személyre szabott tanácsot adni a kutyádra. A probléma mindig két dologból fakadhat, az egyik biológiai, vagyis hogy gyenge idegrendszerrel született. A másik pszichológiai, tehát nevelés kérdése. Szerinted nálad melyik állhat fenn? Ha leírnád, hogy hogy tartod és hogyan neveled, akkor abból már megtudhatunk valamit az okáról.
Ha a gazdával szemben egy ilyenre bemorog a kutya 4 hónaposan, akkor én is mindenképp a sulit javaslom. Azért szemkontaktus és szemkontaktus között is van különbség. nekem elvárásom, hogy a kutya nézzen a szemembe, pl. lábnál követésnél, vagy helybenmaradásnál, meg egyéb feladatoknál, és ez nem is konfliktus forrás. De pl. egy sima szembe nézéssel el is tudom küldeni magamtól ha fenyegetõen nézek rá. Szoktunk így párbalyozni, tesztelem mennyi idõ után tér ki, én sosem térek ki. Az enyém is bulldog, csak angol. Ezek kis kõfejû, makacs domináns kutyák, elég fontos idejében elkezdeni a számára megfelelõ nevelést, mert késõbb könnyen gond lehet belõle. Érdemes lenne vele suliba menni, és még most kiskorában elfeljtetni vele ezzt a hülyeséget, mert két gyerek mellett ez tényleg nem játék.
A kérdező hozzászólása: Van egy 4hónapos Amerikai Bulldogom .Nagyon aranyos okos szelid kutyi.De ha a szemébe nézek morog és egy kissé ilyesztö, mert van két kisfiam.:(De lehet én vagyok a dudatlan és csak simán nem szereti..Nem tudom!!!
a kutyák egymás közt ha harc van is egymás szemébe néznek meredten, a testük lemerevedik ugrás elõtt, a pofijuk ínyig felhúzva, ezért. ha ezt csinálja, ne szemezz vele, úgy próbáld megsimizni, és aztán vagy aközbe nézz a szemébe, és kedvesen beszélj hozzá ezalatt. Bántották korábban ezt a kutyát?
"Morgott én megsimogattam ..." Gratulálok, sikerült egy nem kívánatos viselkedést rögzítened a kutyában. Szerintem mi hamarabb menny el a kutyussal egy kutyaiskolába mielõtt nagyobb baj lesz. Ne kezeld, úgy mint egy embert (gyereket), mert abból csak baj lesz (van).
Elõzõ vagyok. Majd elfelejtettem, ha te félsz, akkor a kutya is félni fog és onnan nincs messze az agresszió. Valószínûleg csak azért morog a kutya a gyerekekre is, mert õ a fõnök a házban és egy falkavezér nem hagyja, hogy csak úgy hozzáérjenek. Neked sikerült azt a fajtát bevállalnod, ami nem való neked. Volt neked korábban kutyád?
A kérdező hozzászólása: volt persze és van is még kettõ, de sose volt probléma velük:S
Zökkentsd ki. Tehát ha morog, ne simogasd, meg ne beszélj hozzá, egész egyszerûen zökkentsd ki valamivel. Ültesd, vagy fektesd le, vagy lökd odébb, vagy teljesen mindegy, és ha abbahagyta a morgást akkor dícsér. Másrészt ebbe meg tényleg nem akarok beleszólni semmi közöm hozzá, de azon ne csodálkozz, ha a gyerkõc húzni akarja a kutyát az meg morog. Nem minden kutya viseli jól a gyerekek "támadásait". Egy olyan kutya, ami hagyja fülét farkát húzni, a kisgyereket kíméletlenségre neveli. Tisztelje a gyerek a kutyát.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!